Home Greek News Ρωσικό ενδιαφέρον υπήρξε, κυβερνητική συνδρομή κ. Μάρδα;

Ρωσικό ενδιαφέρον υπήρξε, κυβερνητική συνδρομή κ. Μάρδα;

by John Kountouris
0 comment 136 views

Screen Shot 2016-05-13 at 8.32.42 AM

Ο υφυπουργός Εξωτερικών, Δημήτρης Μάρδας, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Πρακτορείο 104,9 FM» και την εκπομπή «Δεύτερη Ανάγνωση», αποκάλυψε ότι υπάρχει ενδιαφέρον Ρώσων επενδυτών για τη λειτουργία εργοστασίου παραγωγής υδροπλάνων στην Καλαμάτα, ενώ ανέφερε ότι δεν είναι το μοναδικό ενδιαφέρον.

Μπορεί αν το χαρακτήρισε «προωθημένο» το ενδιαφέρον των Ρώσων για το εργοστάσιο στην Καλαμάτα «το οποίο θα έχει μια εντελώς εξωστρεφή ιδιότητα και θα συνδυάζει τεχνολογίες δυτική και ανατολική», κάτι αναμφισβήτητα εντυπωσιακό, όμως δεν μας διευκρίνισε μερικά πράγματα…

Διότι έχουμε βαρεθεί να ακούμε για επενδύσεις που έρχονται και ποτέ δεν φθάνουν στη χώρα. Τι έχει γίνει κύριε Μάρδα; Ποια η στάση της κυβέρνησης στο θέμα; Διότι όσο να’ ναι, μας κάνει λίγο δύσκολο να υπάρξει σοβαρό ενδιαφέρον από επιχειρηματία όταν του ζητάς να καταβάλει κολοσσιαία ποσά για ασφαλιστικές εισφορές και φόρους.

Δεν είναι θέμα πολιτικό, είναι αμιγώς επιχειρηματικό. Διότι με τα νούμερα που προκύπτουν σε κάθε επιχειρηματικό σχέδιο, απλά δεν μπορεί να γίνει βιώσιμη και αποδοτική μια επένδυση. Έχουν καταλάβει πόσα ζητούν από τον επιχειρηματικό κόσμο να πληρώνει; Από τον μικρό επιχειρηματία και τον μεσαίο;

Κι επειδή δεν υπάρχει κανείς να ψάχνει για «νταβατζή», παραμένουμε καχύποπτοι και απαισιόδοξοι. Εν ολίγοις, μακάρι να το δούμε και να μην το πιστέψουμε.

Source: http://www.defence-point.gr/news/?p=152085

You may also like

Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται απο δημοσιογράφους, ερευνητές, εκφωνητές, οικονομολόγους και όχι μόνο. Αν έχετε τυχόν ερωτήσεις, είμαστε στη διάθεσή σας στο ακόλουθο e-mail.

Contact: [email protected]

@ 2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by WebLegends.gr