Home Greek News Θέλουν χρεοκοπημένους Έλληνες και όχι χρεοκοπημένη Ελλάδα – Του Σεμπαϊδήν Καραχότζα

Θέλουν χρεοκοπημένους Έλληνες και όχι χρεοκοπημένη Ελλάδα – Του Σεμπαϊδήν Καραχότζα

by _
0 comment 103 views

Θέλουν χρεοκοπημένους Έλληνες και όχι χρεοκοπημένη Ελλάδα – Του Σεμπαϊδήν Καραχότζα

–11 Μαϊου 2016

Μετά την ψήφιση του τέταρτου μνημονίου από τους 153 της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ είναι αρκετοί εκείνοι οι οποίοι προφανώς για λόγους πολιτικών συμφερόντων έχουν αρχίσει να επαναφέρουν τα σενάρια περί χρεοκοπίας της Ελλάδας, μια χρεοκοπία για την οποία ακούμε εδώ και χρόνια αλλά ως εκ θαύματος πάντα καταφέρνουμε να την αποφύγουμε. Νομίζω λοιπόν πως το παραμυθάκι αυτό πρέπει κάποια στιγμή να τελειώσει, δεν πρόκειται να υπάρξει καμιά χρεοκοπία της Ελληνικής οικονομίας γιατί πολύ απλά δεν εξυπηρετεί τα σχέδια κανενός και κυρίως τα σχέδια των δανειστών.

Screen Shot 2016-05-11 at 1.54.08 PM.png

Αντίθετα μια ελεγχόμενη με δανεικά ελληνική οικονομία και φυσικά οι ελεγχόμενοι Έλληνες πολίτες εξυπηρετούν τα σχέδια όλων. Επί της ουσίας από την αρχή ακόμα αυτής της μνημονιακής εποχής για την Ελλάδα, ο στόχος των δανειστών ήταν ακριβώς αυτός, μια ζωντανή ελληνική οικονομία με χρεοκοπημένους όμως τους Έλληνες. Είναι απλά και ξεκάθαρα τα πράγματα, όταν ο πολίτης χρωστάει, μπορούν και τον κρατάνε γονατισμένο, με το κεφάλι σκυμμένο και έτοιμο να δεχτεί τα πάντα για να μπορέσει να επιβιώσει, ακόμα και 8ωρη εργασία με μισθό 300 ευρώ.

Αυτό ήθελαν πάντα, πολίτες που θα χρωστάνε μόνιμα, που θα αδυνατούν να ανταπεξέλθουν στις φορολογικές τους υποχρεώσεις και θα δέχονται να δουλεύουν για ένα κομμάτι ψωμί. Λέτε εκεί στο Μέγαρο Μαξίμου να μην καταλαβαίνουν πως είναι εκ των πραγμάτων αδύνατον να ανταποκριθούν οι Έλληνες στις νέες φορολογικές επιβαρύνσεις που προβλέπει το τέταρτο μνημόνιο; Το ξέρουν καλύτερα απ’ όλους κι εκεί ακριβώς ποντάρουν. Δε θα τους βόλευε σε τίποτα απολύτως το να καταφέρει ο μέσος Έλληνας να εκπληρώσει τις φορολογικές του υποχρεώσεις. Με πιο απλά λόγια θέλουν, επιδιώκουν τη μη πληρωμή όλων αυτών των φόρων γιατί έτσι θα μπορούν να μας ελέγχουν μιας και θα χρωστάμε κι άρα δε θα μπορούμε να σηκώσουμε το κεφάλι μας.

Θα πρέπει λοιπόν να το πάρουμε απόφαση πως όσες συμφωνίες κι αν κάνουν οι ελληνικές κυβερνήσεις με τους δανειστές ο στόχος θα είμαστε πάντα εμείς, οι απλοί πολίτες κι άρα δεν έχουμε να περιμένουμε κάτι καλό. Η μόνη λύση πλέον είναι μια πραγματική επανάσταση, χωρίς υποκινητές, χωρίς κόμματα, χωρίς πολιτικά συμφέροντα. Μια επανάσταση στην οποία ενδεχομένως να χρειαστεί να χυθεί ακόμα και αίμα. Το ξέρω καλά πως όλα αυτά τα περί επανάστασης ακούγονται αν όχι τρελά, τουλάχιστον κάπως περίεργα κι ούτε πρόκειται να γίνουν ποτέ. Δυστυχώς ο σύγχρονος Έλληνας, δηλαδή ο Έλληνας του ΦΡΑΠΕ και του FACEBOOK, (δεν εξαιρώ τον εαυτό μου) είναι πολύ κατώτερος των περιστάσεων και σε καμιά περίπτωση δε μπορεί να επαναστατήσει.

Είδαμε τα περασμένα χρόνια του ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΟΥΣ, είδαμε να δημιουργούνται διάφορα κινήματα, είδαμε να γίνονται απίστευτα μεγάλες σε όγκο και παλμό διαδηλώσεις και ξαφνικά όλα αυτά χάθηκαν και χάθηκαν γιατί ήταν όλα υποκινούμενα από ανθρώπους που είχαν βάλει στο μάτι τις καρέκλες της εξουσίας. Μόνο μια ελπίδα μας μένει, η ελπίδα πως οι επόμενες γενιές δε θα μας μοιάζουν σε τίποτα απολύτως και θα αποτελούνται από ανθρώπους άξιους να λέγονται ΕΛΛΗΝΕΣ.

[email protected]

You may also like

Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται απο δημοσιογράφους, ερευνητές, εκφωνητές, οικονομολόγους και όχι μόνο. Αν έχετε τυχόν ερωτήσεις, είμαστε στη διάθεσή σας στο ακόλουθο e-mail.

Contact: [email protected]

@ 2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by WebLegends.gr