Home Στο αρχείο η υπόθεση με το πόθεν έσχες του Τσίπρα

Στο αρχείο η υπόθεση με το πόθεν έσχες του Τσίπρα

by John Kountouris
0 comment 115 views

Screen Shot 2016-04-28 at 7.37.44 AM.png

Αποφασίστηκε την ημέρα της απεργίας των δημοσιογράφων γράφει ο Γ. Παπαχρήστος στα ΝΕΑ

Στο αρχείο μπήκε, όπως γράφουν σήμερα τα ΝΕΑ, η υπόθεση με το πόθεν έσχες του Αλέξη Τσίπρα.

Όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα η απόφαση ελήφθη την περασμένη Παρασκευή, 22 Απριλίου, όταν δηλαδή ήταν σε εξέλιξη η απεργία των δημοσιογράφων.

Το δημοσίευμα από τη στήλη του Γιώργου Παπαχρήστου έχει ως εξής:

«Μπορεί έξω να μην τα πηγαίνει καλά ο λαοπρόβλητος Πρωθυπουργός μας (όπως αποδείχθηκε χθες με το άδοξο τέλος της εμπνευσμένης πρωτοβουλίας του να απαιτήσει έκτακτη σύνοδο κορυφής) αλλά μέσα όπως θα εξηγήσω στη συνέχεια, τα πάει μια χαρά! Δηλαδή τι μια χαρά; Τα πάει τέλεια…!

Συγκεκριμένα όπως είμαι σε θέση να γνωρίζω, το μικρό «πρόβλημα» που είχε με το πόθεν έσχες του, και το οποίο είχαν αναδείξει κατά τρόπον εντυπωσιακού προ δεκαπενθημέρου και πλεον ΤΑ ΝΕΑ, δεν υπάρχει πια. Ανελήφθη. Όχι στους ουρανούς (πώς θα μπορούσε άλλωστε; Αυτά μόνον ο Κύριος τα έκανε… ) αλλά στο αρχείο.

Ο σχετικός φάκελος τοποθετήθηκε μαζί με τους άλλους των κυρίων Φλαμπουράρη, Σταθάκη κλπ. πασπαλίστηκε με χοντρό αλάτι Αιτωλικού (όπου και εκλέγεται ο φίλος μου ο Γιώργος Βαρεμένος, πρόεδρος της σχετικής επιτροπής ελέγχου) για να παστωθεί δια παντός και πέραν πάσης αμφισβητήσεως.

Η σεμνή όσο και συγκινητική τελετή έλαβε χώραν, πληροφορούμαι, την περασμένη Παρασκευή που ο μήνας είχε 22, με τα μέσα ενημέρωσης σε απόλυτη σιωπή, εξαιτίας της γνωστής απεργίας της γεροντοπαρέας των συνδικαλιστών που ηγείται του ευπαθούς κλάδου μας.

Κατά τις πηγές μου, τη σχετική εισήγηση περί της τοποθέτησης του φακέλου με το προβληματικό πόθεν έσχες του λαοφιλούς προέδρου Αλέξη έκανε πρόσωπο πέραν πάσης αμφισβητήσεως – ήτοι δικαστικός, μέλος της επιτροπής, ο οποίος διέγνωσε ότι επί της ουσίας δεν υφίσταται θέμα. Διότι, όπως εξήγησε με τις νομικές γνώσεις που διαθέτει, έχει επέλθει παραγραφή για την περίοδο εκείνη, όπου ο «ξεχασιάρης», θα τον χαρακτηρίσω, Πρωθυπουργός μας είχε παραλείψει, όντας πρόεδρος του Συνασπισμού πια, να δηλώσει τις εταιρείες που διέθετε με τον «κολλητό» υπουργό Παππά και με τον ξάδερφο Γιώργο. Ο εισηγήτης υποστήριξε ακόμη ότι τούτου δοθέντος κρίνει πως το θέμα είναι καθαρά πολιτικό, άρα η Επιτροπή δεν έχει άλλη επιλογή από το να θέσει την υπόθεση στο αρχείο.

Με στεναγμούς ανακούφισης υποδέχθηκε η ομήγυρις την εισήγηση, έτσι που εν συνεχεία, όταν εκλήθη εις έκαστος εκ των συμμετεχόντων να τοποθετηθεί, απεφάνθησαν ομοφώνως, πλην ενός, «στο αρχέιο… στο αρχείο».

Ο εις διαφωνών ήταν ο Νικήτας Κακλαμάνης ο οποίος, τελών εν συγχύσει – είναι η καλύτερη εκδοχή που μπορώ να δώσω – περιέργως πώς, απέφυγε να ενημέρωσει τον πρόεδρο του κόμματός του Κυριάκο για αυτή την ωραία εξέλιξη, που αποδεικνύει πέραν οποιασδήποτε αμφιβολίας ότι ο πρόεδρος Αλέξης, όπως προανέφερα, “μέσα πάει καλά”…»

Πηγή: http://www.protothema.gr/politics/article/573909/sto-arheio-i-upothesi-me-to-pothen-eshes-tou-tsipra/

Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται απο δημοσιογράφους, ερευνητές, εκφωνητές, οικονομολόγους και όχι μόνο. Αν έχετε τυχόν ερωτήσεις, είμαστε στη διάθεσή σας στο ακόλουθο e-mail.

Contact: [email protected]

@ 2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by WebLegends.gr