Home AΠΟΚΑΛΥΨΗ «ΒΟΜΒΑ»! ΕΡΧΕΤΑΙ ΣΤΑΣΗ ΠΛΗΡΩΜΩΝ ΜΙΣΘΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ!

AΠΟΚΑΛΥΨΗ «ΒΟΜΒΑ»! ΕΡΧΕΤΑΙ ΣΤΑΣΗ ΠΛΗΡΩΜΩΝ ΜΙΣΘΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ!

by John Kountouris
0 comment 145 views

AΠΟΚΑΛΥΨΗ «ΒΟΜΒΑ»! ΕΡΧΕΤΑΙ ΣΤΑΣΗ ΠΛΗΡΩΜΩΝ ΜΙΣΘΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ!

Screen Shot 2016-04-27 at 10.26.02 AM.png

Σας προειδοποιώ εγώ για όλ᾽αυτἀ εδώ και μήνες!  Μετἀ απο το ακόλουθο, διαβάστε επίσης το δικό μου άρθρο με τίτλο «Μπορούν να μας πάρουν τα λεφτά ΟΥΤΩΣ Ή ΑΛΛΩΣ! (ΒΙΝΤΕΟ)»: ΜΑΘΕΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑΤΙ ΟΥΤΕ Η ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΙΣ ΟΥΤΕ Η ΑΝΑΚΕΦΑΛΑΙΟΠΟΙΗΣΙΝ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΑΠΟΤΡΕΨΟΥΝ ΑΛΛΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΜΕ ΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΟΠΩΣ ΜΕ ΤΗΝ ΤΡΑΠΕΖΙΚΗΝ ΑΡΓΙΑΝ ΚΑΙ ΤΟ ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΟΝ ΚΟΥΡΕΜΑ ΚΑΤΑΘΕΣΕΩΝ…

https://greeknewsondemand.com/2016/04/26/μπορούν-να-μας-πάρουν-τα-λεφτά-ουτωσ-ή-2/

~

– Απο το σάιτ makeleio.gr

Σε αδιέξοδο βρέθηκαν οι διαπραγματεύσεις μεταξύ της Ελλάδας και των πιστωτών για τα προληπτικά μέτρα ενώ τα ταμειακά διαθέσιμα τελειώνουν, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας The Wall Street Journal.

Η εφημερίδα σημειώνει, μεταξύ άλλων, ότι τα ταμεία της ελληνικής κυβέρνησης αδειάζουν γρήγορα και τα εναπομείναντα ταμειακά διαθέσιμα στον δημόσιο τομέα θα εξαντληθούν πιθανότατα τον Ιούνιο, σύμφωνα με κάποια ευρωπαϊκά στελέχη, αναφέρει η WSJ. Εάν εξαντληθούν τα ταμειακά διαθέσιμα, η Ελλάδα μπορεί να αναγκαστεί να καθυστερήσει την πληρωμή μισθών ή συντάξεων του δημοσίου, ή διαφορετικά να μην πληρώσει το ΔΝΤ, όπως έκανε το 2015.

Οι διαπραγματεύσεις μεταξύ της Ελλάδας και των διεθνών πιστωτών βρέθηκαν σε αδιέξοδο ύστερα από τα αιτήματα για επιπλέον λιτότητα, πλήττοντας τις ελπίδες για μια γρήγορη λήξη του αδιεξόδου στο πρόγραμμα διάσωσης της χώρας.

Η WSJ αναφέρει ότι η ελληνική κυβέρνηση και το ΔΝΤ είναι σε διαμάχη για το πώς θα βρεθούν τα 3,6 δισ. ευρώ των αποκαλούμενων προληπτικών μέτρων, ή επιπλέον ρευστότητας, εάν η Ελλάδα δεν πετύχει τους δημοσιονομικούς στόχους, τονίζει και προσθέτει:

Έλληνες και ορισμένοι Ευρωπαίοι αξιωματούχοι ήλπιζαν ότι μια συμφωνία θα μπορούσε να επιτευχθεί άμεσα και να εγκριθεί από τους ΥΠΟΙΚ της ευρωζώνης την Πέμπτη.

Ορισμένοι στην Αθήνα φοβούνται πως αν δεν υπάρχει συμφωνία –και συνεδρίαση του Eurogroup- μέχρι τις αρχές της επόμενης εβδομάδας, η ομάδα μπορεί να μην συνεδριάσει πριν από τις 24 Μαΐου, που είναι η προγραμματισμένη συνεδρίαση.

Reuters: Το Ταμείο θα μείνει εκτός του ελληνικού προγράμματος

Μία ανατροπή φέρνει το δημοσίευμα του Reuters σχετικά με την εμπλοκή που έχει υπάρξει στις διαπραγματεύσεις της Αθήνας με τους δανειστές και με τον χαμό που έχει προκληθεί στις Βρυξέλλες για τις αδιανόητες απαιτήσεις του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου.

Σύμφωνα με το Reuters, από την Ουάσινγκτον έρχεται μία βόμβα, καθώς το αμερικανικό υπουργείο Οικονομικών φαίνεται πως καλύπτει απόλυτα το ΔΝΤ, την ώρα που δέχεται ολομέτωπη επίθεση τόσο από την Αθήνα όσο και από την Κομισιόν.

Σύμφωνα με τις δηλώσεις του αμερικανού αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών μιλώντας στο Κογκρέσο, αποκάλυψε μία βόμβα. Είπε ξεκάθαρα πως η Ελλάδα θα έχει πρόσβαση στα χρήματα του ΔΝΤ μόνο εάν προχωρήσει στις μεταρρυθμίσεις, δηλαδή τις περικοπές που απαιτεί το Ταμείο. Ωστόσο, προέβλεψε πως κάτι τέτοιο δεν θα συμβεί και έτσι το ΔΝΤ δεν θα δανείσει την Ελλάδα ούτε αναμένεται να είναι τελικά στο ελληνικό πρόγραμμα.

Συγκεκριμένα το Reuters αναφέρει:

“Sheets also said that Greece would not have access to the International Monetary Fund’s exceptional lending facilities in the next phase of its bailout, adding that the Treasury supports the IMF’s insistence that the bailout be restructured to make Greece’s debt sustainable with more reforms from Athens and debt relief from European lenders.”

Μάλιστα, ο Αμερικανός αξιωματούχος Nathan Sheets δεν έμεινε μόνο σε αυτό, αλλά έκανε και μία δήλωση που αναμένεται να προκαλέσει και νέες σφοδρές αντιδράσεις στην Ευρώπη ίσως και ρήγμα ανάμεσα τις δύο πλευρές του Ατλαντικού.

Όπως είπε o αμερικανός αναπληρωτής υπουργός στηρίζει απόλυτα τις θέσεις του ΔΝΤ και σημείωσε πως το ελληνικό πρόγραμμα είναι πλέον ξεπερασμένο και χρειάζεται επειγόντως αναπροσαρμογή. Σημείωσε παράλληλα πως στηρίζει επίσης την επιμονή του ΔΝΤ στις απαιτήσεις του τόσο στο θέμα του χρέους που αφορά τους ευρωπαίους δανειστές όσο και στα σκληρά μέτρα που αφορά την κυβέρνηση.

Αυτές οι δηλώσεις προκαλούν νέες εξελίξεις στο σκληρό πόκερ της διαπραγμάτευσης αφού πλέον η Ουάσινγκτον για πρώτη φορά τάσσεται υπέρ του ΔΝΤ και αφήνει μόνη της την Αθήνα.

http://www.makeleio.gr/?p=603032

Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται απο δημοσιογράφους, ερευνητές, εκφωνητές, οικονομολόγους και όχι μόνο. Αν έχετε τυχόν ερωτήσεις, είμαστε στη διάθεσή σας στο ακόλουθο e-mail.

Contact: [email protected]

@ 2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by WebLegends.gr