Home Τι θα πάθετε εάν τρώτε μπανάνες που έχουν αρχίσει να μαυρίζουν;

Τι θα πάθετε εάν τρώτε μπανάνες που έχουν αρχίσει να μαυρίζουν;

by John Kountouris
0 comment 129 views

Τι θα πάθετε εάν τρώτε μπανάνες που έχουν αρχίσει να μαυρίζουν; ΘΑ ΕΚΠΛΑΓΕΙΤΕ… (ΛΙΣΤΑ)

Screen Shot 2016-04-24 at 6.36.43 AM.png

 

Μαυρισμένες μπανάνες… άσχημες στην όψη, αλλά με πολλά πολλά οφέλη!
Πρόσφατη έρευνα στην Ιαπωνία βρήκε κάποια απίστευτα οφέλη σε αυτές τις λίγο μαυρισμένες μπανάνες που συνήθως βρίσκουν μια θέση στον κάλαθο των αχρήστων.

  1. Επιπλέον προστασία κατά του καρκίνου

Οι ερευνητές έχουν διαπιστώσει ότι οι μπανάνες με στίγματα περιέχουν μια ουσία που ονομάζεται TNF (Παράγοντας Νέκρωσης Όγκων) που καταστρέφει τους καρκινικούς όγκους. Η κατανάλωση τέτοιων μπανανών, ως εκ τούτου, μπορεί να βοηθήσει στην πρόληψη του καρκίνου.

  1. Θεραπεία κατά της καούρας

Οι μπανάνες είναι εξαιρετικό φυσικό αντιόξινο που βοηθούν στην αντιμετώπιση της δυσπεψίας. Είναι εύπεπτες, και επομένως δεν συμβάλλουν στην περαιτέρω δυσφορία του στομάχου. Αντ ‘αυτού, η δυσφορία εξαφανίζεται αφού φάτε μια μπανάνα. Έτσι, αντί να πάρετε ένα χάπι για τη δυσπεψία και την καούρα, φάτε μια μπανάνα για την άμεση ανακούφιση.

  1. Ρύθμιση της αρτηριακής πίεσης

Για να διατηρηθεί η πίεση του αίματος σας, θα πρέπει να έχετε καλά επίπεδα καλίου στο αίμα σας, στοιχείο που μπορείτε να λαμβάνετε από τις μαυρισμένες μπανάνες. Είναι πλούσιες πηγές καλίου και έχουν χαμηλή περιεκτικότητα σε νάτριο, το οποίο μπορεί να προκαλέσει αύξηση της πίεσης του αίματος.

  1. Λιγότερη κατάθλιψη

Οι μπανάνες περιέχουν ένα αμινοξύ, την τρυπτοφάνη. Το σώμα σας χρησιμοποιεί αυτό το αμινοξύ στην κατασκευή της σεροτονίνης, ενός νευροδιαβιβαστή που συνδέεται στενά με την κατάσταση του νου, καθώς και του ύπνου. Έτσι, οι μπανάνες σας βοηθούν να επιτύχετε μια αίσθηση ηρεμίας, καθώς και να κοιμηθείτε καλύτερα.
5. Ανακούφιση από τη δυσκοιλιότητα

Το γεγονός ότι οι μπανάνες βοηθούν στην ανακούφιση της δυσκοιλιότητας είναι γνωστή. Βοηθούν το έντερο και διευκολύνουν τη ροή της κίνησης λόγω της περιεκτικότητας σε ίνες. Έτσι, την επόμενη φορά που θα αντιμετωπίσετε προβλήματα του πεπτικού συστήματος και του εντέρου απλά δοκιμάστε να φάτε μια μπανάνα.

  1. Άμεση τόνωση

Οι μπανάνες έχουν υψηλή θερμιδική αξία, που τις καθιστά μια εξαιρετική πηγή άμεσης ενέργειας. Έτσι, την επόμενη φορά που θα χρειαστείτε τόνωση μετά από μια εξαντλητική προπόνηση, φάτε μια μπανάνα. Το κάλιο της μπανάνας αποτρέπει τις κράμπες των μυών. Άλλα μέταλλα και θρεπτικά συστατικά θα σας βοηθήσουν να έχετε μεγαλύτερη σωματική αντοχή. Δεν αστειευόμαστε- είναι αποδεδειγμένο γεγονός.

  1. Ευκολότερη αντιμετώπιση του έλκους

Το έλκος είναι συνώνυμο με την έντονη δυσφορία και τους αυστηρούς περιορισμούς στη διατροφή. Αυτό συμβαίνει επειδή τα μπαχαρικά και πολλά άλλα φαγώσιμα μπορεί να επιδεινώσουν την κατάστασή σας και να προκαλέσει περαιτέρω ερεθισμό. Ωστόσο, οι μπανάνες έχουν μια μαλακότερη υφή που περνά γρήγορα μέσα από την πεπτική οδό.

  1. Καταπολέμηση της αναιμίας

Οι μπανάνες είναι άφθονη πηγή σιδήρου. Ο σίδηρος είναι ένα από τα κύρια συστατικά των ερυθρών αιμοσφαιρίων του αίματος σας που είναι υπεύθυνο για τη μεταφορά των θρεπτικών συστατικών και του οξυγόνου στο σώμα σας. Οι μπανάνες είναι ένα πολύ καλό συμπλήρωμα σιδήρου, μειώνοντας έτσι τις πιθανότητες αναιμίας, η οποία χαρακτηρίζεται από χαμηλό σίδηρο και ασθενή ερυθρά αιμοσφαίρια.

  1. Ανακούφιση από τους πόνους περιόδου

Η παρουσία καλίου στις μπανάνες με μαύρα στίγματα βοηθά στην καταπολέμιση του πόνου από τις μυικές κράμπες λόγω της εμμήνου ρύσεως. Οι μπανάνες είναι επίσης μια πλούσια πηγή βιταμίνης B6 που μειώνει τις πιθανότητες φουσκώματος και κατακράτησης υγρών κατά τη διάρκεια της περιόδου.

Οι μπανάνες είναι μια εξαιρετική προσθήκη για τη διατροφή σας. Βεβαιωθείτε ότι τις τρώτε μόλις έχουν αρχίσει να εμφανίζουν μαύρα στίγματα – μην περιμένετε μέχρι να γίνουν εντελώς μαύρες. Σε αυτή την περίπτωση τα ευεργετικά αντιοξειδωτικά και άλλα θρεπτικά συστατικά είναι μειωμένα. Οι τέλεια ώριμες (και με λίγα στίγματα) μπανάνες χωνεύονται εύκολα και έχουν πολλά οφέλη για την υγεία. Έτσι, φάτε μια μπανάνα κάθε μέρα για μια καλύτερη και πιο υγιεινή ζωή!

Πηγή: http://www.makeleio.gr/?p=599887

Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται απο δημοσιογράφους, ερευνητές, εκφωνητές, οικονομολόγους και όχι μόνο. Αν έχετε τυχόν ερωτήσεις, είμαστε στη διάθεσή σας στο ακόλουθο e-mail.

Contact: [email protected]

@ 2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by WebLegends.gr