Home Μαξίμου: Τις ανοησίες περί «4ο μνημονίου» τις διαψεύδει και ο Ντάισελμπλουμ

Μαξίμου: Τις ανοησίες περί «4ο μνημονίου» τις διαψεύδει και ο Ντάισελμπλουμ

by John Kountouris
0 comment 116 views

Κυβερνητικοί κύκλοι επικαλούνται τις δηλώσεις του προέδρου του Eurogroup για να απαντήσουν στις φήμες

Screen Shot 2016-04-22 at 8.54.26 PM.png

«Ανοησίες» χαρακτηρίζουν κυβερνητικές πηγές τα περί «4ο μνημονίου» που ακούγονται τις τελευταίες ώρες. Το Μέγαρο Μαξίμου, μάλιστα, επικαλείται τις δηλώσεις του προέδρου του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ, μετά τη σύνοδο του ECOFIN σχετικά με το ελληνικό πρόγραμμα και την αξιολόγηση:

«Επιτρέψτε μου να κάνω σαφές – [διότι] στον ελληνικό τύπο γίνεται λόγος για 4ο μνημόνιο – αυτό σε καμία απολύτως περίπτωση δεν ισχύει!

Κοιτώντας τα τελευταία στοιχεία της Eurostat, οι Έλληνες βρίσκονται σε καλό δρόμο, είναι πολύ αποφασισμένοι. Θεωρώ ότι η δέσμη [μέτρων] που έχουμε κατά 95% δείχνει πολύ καλή. Πρόκειται, λοιπόν, για έναν τύπο επιπλέον πακέτου εξασφάλισης, και θεωρώ ότι πρέπει απλώς να εργαστούμε στο πώς αυτός ο μηχανισμός θα μοιάζει. Ασφαλώς, υπάρχουν νομικοί περιορισμοί. Δεν μπορούμε, δεν πρόκειται – και ούτε καν επιθυμούμε – να υπερβούμε νομικούς περιορισμούς που υπάρχουν στην Ελλάδα. Θα το σχεδιάσουμε κατά τρόπο ο οποίος προσφέρει αξιοπιστία, αυτοματισμό και αντικειμενικότητα, και χρειάζεται να είναι νομικά δυνατός, φυσικά», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Ντάισελμπλουμ και τα λόγια του χρησιμοποιούν κυβερνητικές πηγές για να «απαντήσουν» σε όσους μιλούν για «4ο μνημονίου»!

Πηγή: http://www.newsbeast.gr/politiki/arthro/2217511

Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται απο δημοσιογράφους, ερευνητές, εκφωνητές, οικονομολόγους και όχι μόνο. Αν έχετε τυχόν ερωτήσεις, είμαστε στη διάθεσή σας στο ακόλουθο e-mail.

Contact: [email protected]

@ 2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by WebLegends.gr