Home ΕΠΙΒΟΛΗ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ 4 ΧΩΡΙΣ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ!

ΕΠΙΒΟΛΗ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ 4 ΧΩΡΙΣ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ!

by John Kountouris
0 comment 155 views

Screen Shot 2016-04-22 at 7.35.10 AM.png

NEO ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ ΤΩΝ ΕΥΡΩΜΑΣΟΝΩΝ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ. ΕΠΙΒΟΛΗ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ 4 ΧΩΡΙΣ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ. ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΙΣΟΠΕΔΩΝΟΝΤΑΙ ΟΛΕΣ ΟΙ ΚΡΑΤΙΚΕΣ ΔΟΜΕΣ. ΠΛΙΑΤΣΙΚΟ ΚΑΙ ΛΕΗΛΑΣΙΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥΣ ΝΑ ΑΠΕΡΓΟΥΝ ΚΑΙ ΜΕ ΜΙΚΡΟΦΩΝΑ ΚΑΙ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ ΣΤΟ ΓΥΨΟ-ΠΡΩΤΟΦΑΝΕΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΕΡΥΘΡΑΣ ΧΟΥΝΤΑΣ

-απο makeleio.gr

Την επαίσχυντη και ανθελληνική συμφωνία όλων ανεξαιρέτως -Ελλήνων και ξένων τοκογλύφων- για τη λήψη προληπτικών μέτρων από την Ελλάδα σε περίπτωση που διαπιστωθεί απόκλιση από τους στόχους που έχουν συμφωνηθεί, ανακοίνωσε μετά το πέρας της συνεδρίασης των ΥΠΟΙΚ των 19 κρατών μελών της Ευρωζώνης, ο επικεφαλής του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ, αναφέροντας ότι τα προληπτικά μέτρα που εξετάζονται φτάνουν το 2% του ΑΕΠ. Μιλάμε για μια ακόμα πραξικοπηματική ενέργεια δουλοπαροικίας χωρίς επιστροφή.

«Η Ελλάδα μάς απασχόλησε στο μεγαλύτερο μέρος της συνεδρίασης σήμερα, ανέφερε για να προσθέσει: «Η συνεργασία ήταν δυνατή και παραγωγική μεταξύ Ελλάδας – θεσμών. Έγινε σημαντική πρόοδος σε έναν αριθμό βασικών θεμάτων, όπως ασφαλιστικό, κόκκινα δάνεια, ταμείο ιδιωτικοποιήσεων, φορολογικό. Είμαστε πολύ κοντά στη συμφωνία», πρόσθεσε.

Σήμερα συζητήσαμε την ολοκλήρωση των συμφωνηθέντων, αλλά και το πακέτο έκτακτων μέτρων που θα τεθούν σε ισχύ αν χρειαστεί, αν υπάρξει απόκλιση από τους στόχους του 2018, πρόσθεσε ο επικεφαλής του Eurogroup, αναφέροντας ότι ο σχεδιασμός των επιπρόσθετων μέτρων και το αν θα τεθούν σε ισχύ είναι υπό συζήτηση.

Θα νομοθετηθούν πλήρως και θα βασιστούν σε «δίκαια στοιχεία», έχουμε την συμφωνία και δέσμευση του έλληνα ΥΠΟΙΚ και συνεπώς οι θεσμοί είναι έτοιμοι για να εργαστούν πάνω στην ακριβή δομή τους.

«Αυτό χρειάζεται περισσότερη δουλειά, για το πώς θα εφαρμοστεί, ποια μέτρα θα περιλαμβάνει και πώς θα πυροδοτείται (σσ.εννοεί τον τρόπο που θα αποφασίζεται η «ημιαυτόματη» ενεργοποίηση του πακέτου μέτρων-ρεζέρβα).

Ο κ. Ντάισελμπλουμ έκανε λόγο για δέσμευση του υπουργού Οικονομικών να υπάρξει εφαρμογή του εφεδρικού πακέτου μέτρων το οποίο τις προηγούμενες ημέρες είχε υπολογιστεί περίπου στα 3,5 δισ.ευρώ.

Συνεπώς, συνέχισε ο επικεφαλής του Eurogroup, αν έχουμε το πακέτο της συμφωνίας με τα μέτρα, μαζί με τα μέτρα έκτακτης ανάγκης θα έχουμε Eurogroup την επόμενη Πέμπτη, ενώ ανέφερε ότι σίγουρα θα γίνει συζήτηση για τη βιωσιμότητα του χρέους.

Όπως είπε, «στο Eurogroup θα συζητήσουμε το θέμα του χρέους μαζί με τα κανονικά και τα μέτρα έκτακτης ανάγκης. Οι ΥΠΟΙΚ μας έδωσαν έγκριση να εργαστούμε πάνω στο ζήτημα του χρέους. Δεν υπάρχει καμία διάθεση για κούρεμα του ονομαστικού χρέους και είναι βασικό για εμάς να παραμείνουμε εντός της συμφωνίας του καλοκαιριού, θα κοιτάξουμε συνεπώς τον τρόπο εξυπηρέτησης του χρέους». Για το θέμα του χρέους είπε ότι οι Ευρωπαίοι δανειστές θα κοιτάξουν τις πιθανότητες reprofiling μέσω της επιμήκυνσης και επέκτασης της περιόδου «ωρίμανσης».

«Την Πέμπτη εάν γίνει το Eurogroup Θα προσπαθήσουμε να βρούμε πολιτική συμφωνία πάνω στο ζήτημα της Ελλάδας», κατέληξε.

Σε ερώτηση δημοσιογράφου πάντως, ξεκαθάρισε ότι δεν είναι de facto σίγουρη η συμφωνία την επόμενη Πέμπτη, καθώς όπως είπε θα πρέπει να υπάρξει αρκετή πρόοδος, «Θα το κάνουμε όσο πιο γρήγορα γίνεται» τόνισε.

Κατά τις ερωτήσεις των δημοσιογράφων, ο κ. Ντάισελμπλουμ είπε ότι τα προληπτικά μέτρα θα εφαρμοστούν, γιατί «θέλουμε τη συμμετοχή του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα».

Κι όλα αυτά την ώρα που τα τσιράκια του δημοσιογραφικού συνδικαλισμού έχουν προβλέψει το προμελετημένο έγκλημα της απεργίας για να μην ενημερωθεί ο Λαός σε εναρμόνιση με τις πολιτικές αλητείες της κυβέρνησης.

Στο θέμα για την απεργία θα έρθουμε αργότερα με αποκαλυπτικό ρεπορτάζ.

Πηγή: http://www.makeleio.gr/?p=599089

 

 

Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται απο δημοσιογράφους, ερευνητές, εκφωνητές, οικονομολόγους και όχι μόνο. Αν έχετε τυχόν ερωτήσεις, είμαστε στη διάθεσή σας στο ακόλουθο e-mail.

Contact: [email protected]

@ 2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by WebLegends.gr