Home Αρνείται να δώσει εξηγήσεις στην αντιπρόεδρο του Αρείου Πάγου η Τσατάνη

Αρνείται να δώσει εξηγήσεις στην αντιπρόεδρο του Αρείου Πάγου η Τσατάνη

by John Kountouris
0 comment 134 views

Η εισαγγελέας θεωρεί ότι είναι αναρμόδια η αντιπρόεδρος για να διενεργήσει την έρευνα

Screen Shot 2016-04-22 at 8.49.19 AM.png

Ένα ακόμη επεισόδιο προστίθεται στο σήριαλ της πειθαρχικής έρευνας που έχει διαταχθεί σε βάρος της εισαγγελέως Γεωργίας Τσατάνη που χειρίστηκε την υπόθεση Βγενόπουλου.

Η κ. Τσατάνη, μετά την άρνηση της να δώσει εξηγήσεις στην πρόεδρο του Αρείου Πάγου Βασιλική Θάνου, σε βάρος της οποίας κατέθεσε και αίτηση εξαίρεσης , τηρεί την ίδια στάση και απέναντι στην αντιπρόεδρο του Αρείου Πάγου Ασπασία Καρέλλου, που έχει αναλάβει την υπόθεση της, καθώς θεωρεί ότι είναι αναρμόδια να διενεργήσει την έρευνα. Η εισαγγελική λειτουργός θεωρεί ότι η έρευνα έφτασε στα χέρια της κ. Καρέλλου με «απευθείας ανάθεση, κατά παράβαση της διαδικασίας την πειθαρχική προκαταρκτική εξέταση, χωρίς να έχει τέτοια αρμοδιότητα» και επιφυλάσσεται παντός νόμιμου δικαιώματος της.

Η κ. Τσατάνη επικαλείται ότι η αίτηση εξαίρεσης που είχε υποβάλει στην πρόεδρο του Αρείου Πάγου, δεν έχει κριθεί από αρμόδιο όργανο, αλλά, όπως υποστηρίζει, παραμένει «στο συρτάρι» της κ. Θάνου, ως μάλλον περιττή.

Σύμφωνα με την εισαγγελική λειτουργό, η κ. Θάνου προχώρησε στην ανάθεση της έρευνας στην κ. Καρέλλου , κάτι που θα μπορούσε να κάνει μόνο η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ευτέρπη Κουτζαμάνη. Όπως αναφέρει η κ. Τσατάνη, η πρόεδρος του Αρείου Πάγου «απέρριψε επί της ουσίας την αίτηση εξαιρέσεως εναντίον του εαυτού της, δικαιώνοντας τον εαυτό της … κατά παράβαση του υπηρεσιακού της καθήκοντος, ως καταχρηστική, νόμω και ουσία αβάσιμη».

Μάλιστα, σε αίτηση που κατέθεσε η κ. Τσατάνη στην αντιπρόεδρο του Αρείου Πάγου, αναλύει τους λόγους για τους οποίους, όπως λέει, δεν πρόκειται να παράσχει εξηγήσεις ενώπιον της. Συγκεκριμένα αναφέρει ότι:

«Κατόπιν των ανωτέρω, επιτρέψατέ μου να μην παράσχω τις αιτηθείσες εξηγήσεις, καθόσον

α) εκκρεμεί αίτησή μου περί εξαιρέσεως της κ. Προέδρου του Αρείου Πάγου από τη διενέργεια της πειθαρχικής προκαταρκτικής εξετάσεως περί το πρόσωπόν μου και μέχρι να αποφανθεί επ΄αυτής το αρμόδιο όργανον δεν προβλέπεται η δυνατότητα συνέχισης και ολοκλήρωσης της εν λόγω προκαταρκτικής εξετάσεως. Πολλώ δε μάλλον δεν είναι δυνατή η απευθείας ανάθεση από το πρόσωπο του οποίου ζητείται η εξαίρεσις, της συνέχισης της ως άνω προκαταρκτικής εξετάσεως,

β) σε περίπτωση που η αίτησίς μου περί εξαιρέσεως γίνει δεκτή πρέπει να ορισθεί αρμοδίως ο νόμιμος αναπληρωτής της κ. Προέδρου του Αρείου Πάγου από το Δικαστικό όργανο που θα επιληφθεί να κρίνει την αίτησιν και όχι ο ορισμός να γίνει από την καθής η αίτησις εξαιρέσεως,

γ) στο πρόσωπο που θα ορισθεί κατά τα άνω αρμοδίως θα δώσω τις σχετικές εξηγήσεις, αφού ζητήσω και λάβω τη νόμιμη προθεσμία.»

Και όλα αυτά ενώ εκπνέει αύριο, 22 Απριλίου ο χρόνος ολοκλήρωσης, σύμφωνα με τη σχετική παραγγελία, της πειθαρχικής έρευνας. Με ενδιαφέρον αναμένεται η συνέχεια στην υπόθεση….

πηγή: http://www.newsbeast.gr/greece/arthro/2215744

Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται απο δημοσιογράφους, ερευνητές, εκφωνητές, οικονομολόγους και όχι μόνο. Αν έχετε τυχόν ερωτήσεις, είμαστε στη διάθεσή σας στο ακόλουθο e-mail.

Contact: [email protected]

@ 2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by WebLegends.gr