Home Δίνουν χάρη σε εγκληματίες για να γίνουν νηπιαγωγοί ή σεκιούριτι

Δίνουν χάρη σε εγκληματίες για να γίνουν νηπιαγωγοί ή σεκιούριτι

by John Kountouris
0 comment 131 views

Screen Shot 2016-04-11 at 11.08.59 AM.png

ΖΗΤΩ ΕΛΛΑΣ! Η ΕΛΛΆΔΑ ΠΟΤΈ ΔΕΝ………..ΠΑΡΘΕΝΕΎΕΙ ..!!!

 

Η κυβέρνηση με λογική άγρας ψήφων απονέμει χάρη σε καταδικασθέντες με αμετάκλητες αποφάσεις για κλοπές, παραχαράξεις, ναρκωτικά, υπεξαιρέσεις και άλλα εγκλήματα για να εργαστούν… εκεί που δεν θα έπρεπε

Πηγή: http://www.protothema.gr/greece/article/569220/dinoun-hari-se-eglimaties-gia-na-ginoun-nipiagogoi-i-sekiouriti/

Δεν έχει τελειωμό ο κατάλογος των αμετακλήτως καταδικασθέντων προσώπων στους οποίους απονέμει χάρη το υπουργείο Δικαιοσύνης με το πρόσχημα ότι έτσι δεν θα έχουν μαυρισμένο ποινικό μητρώο και θα μπορούν να βρουν εργασία ή να ανοίξουν επιχείρηση.

Συνεχώς, με λογική άγρας ψήφων, στο όνομα «του πλαισίου της κυβερνητικής σωφρονιστικής πολιτικής» διαγράφονται από τα ποινικά μητρώα ποινές πολιτών για να μπορούν να εργαστούν. Ελα όμως που τα αδικήματα τα οποία διαγράφονται με την κυβερνητική χάρη δεν συνάδουν με το επαγγελματικό περιβάλλον στο οποίο πρόκειται να εργαστούν τα άτομα αυτά, καθώς είναι σαν να βάζεις τον λύκο να φυλάει τα πρόβατα;

Δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις όπου ο υπουργός Δικαιοσύνης Νίκος Παρασκευόπουλος, μετά από θετική γνωμοδότηση του Συμβουλίου Χαρίτων, απένειμε χάρη σε πρόσωπα που έχουν βεβαρημένο ποινικό μητρώο (καθώς έχουν καταδικαστεί για κλοπές, ναρκωτικά, υπεξαίρεση και άλλα αδικήματα) προκειμένου να λάβουν άδεια λειτουργίας επιχείρησης παροχής υπηρεσιών ασφαλείας (security) ή να εργαστούν σε εταιρείες security.

Πολίτες οι οποίοι έχουν καταδικαστεί με αμετάκλητες αποφάσεις για υπεξαίρεση, κλοπή, υπεξαγωγή εγγράφων, οπλοκατοχή κατ’ εξακολούθηση, προμήθεια και κατοχή ναρκωτικών κ.λπ. σήμερα εργάζονται ως προσωπικό ασφαλείας! Η διαγραφή αυτή καταδικαστικών αποφάσεων από το ποινικό μητρώο πολιτών για να συστήσουν ή να εργαστούν σε εταιρείες ασφαλείας, όπως είπαν στο «ΘΕΜΑ» δικηγόροι, δεν προσιδιάζει στους σκοπούς των εταιρειών security και δεν δημιουγεί κλίμα εμπιστοσύνης και αξιοπιστίας τόσο στους πελάτες τους όσο και στους πολίτες.

Μία από τις κορυφαίες αποφάσεις της ηγεσίας του υπουργείου Δικαιοσύνης είναι αυτή με την οποία σε άτομο που είχε καταδικαστεί σε φυλάκιση τριών μηνών για υπεξαίρεση ευτελούς αξίας και φυλάκιση πέντε μηνών για υπεξαίρεση δόθηκε χάρη προκειμένου να του χορηγηθεί «άδεια λειτουργίας ιδιωτικής επιχείρησης παροχής υπηρεσιών ασφαλείας».

Ενδεικτικά, πολίτης καταδικάστηκε σε: α) φυλάκιση 14 μηνών για υπεξαγωγή εγγράφων, β) φυλάκιση 5 μηνών για υπεξαίρεση, γ) φυλάκιση 20 ημερών για απόπειρα κλοπής κατ’ εξακολούθηση και κατά συναυτουργία, δ) φυλάκιση 8 μηνών για μη καταβολή ασφαλιστικών εισφορών. Παρ’ όλα αυτά, από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Δικαιοσύνης του δόθηκε χάρη προκειμένου να εργαστεί ως security – και μάλιστα στην επιχείρηση παροχής υπηρεσιών ασφαλείας του αδελφού του.

Από το Εφετείο Κακουργημάτων καταδικάστηκε -με ελαφρυντικά- σε φυλάκιση πέντε μηνών με τριετή αναστολή για «προμήθεια και κατοχή μικροποσότητας ναρκωτικών ουσιών προς ιδίαν αποκλειστική χρήση». Ομως, ο κ. Παρασκευόπουλος του χορήγησε χάρη προκειμένου να μπορεί να εργαστεί σε εταιρεία παροχής υπηρεσιών ασφαλείας.

Σε φυλάκιση επτά μηνών καταδικάστηκε για αποκλειστική χρήση ναρκωτικών ουσιών, αλλά του δόθηκε χάρη για να εργαστεί σε εταιρεία παροχής υπηρεσιών ασφαλείας. Από το Πρωτοδικείο καταδικάστηκε σε φυλάκιση 15 μηνών για παράβαση του ΓΟΚ και της οικιστικής νομοθεσίας, ενώ για τα ίδια αδικήματα άλλος πολίτης καταδικάστηκε από δικαστήριο του Αιγαίου σε φυλάκιση 8 μηνών. Και στους δύο, όμως, δόθηκε χάρη προκειμένου να μπορούν να εργαστούν σε εταιρεία security.

Τρελές περιπτώσεις

Η πολιτική κυβερνητική μεγαλοψυχία έφτασε στο σημείο να παρέχεται χάρη σε γιατρό-προμηθευτή παραχαραγμένων νομισμάτων. Ειδικότερα, δόθηκε σε γιατρό που είχε καταδικαστεί σε φυλάκιση τριών ετών με τριετή αναστολή για «προμήθεια παραχαραγμένων νομισμάτων με σκοπό να τεθούν σε κυκλοφορία ως γνήσια». Και του δόθηκε προκειμένου να μπορεί να ασκήσει το επάγγελμα του γιατρού και να διοριστεί είτε στο Δημόσιο και τον ευρύτερο δημόσιο τομέα, είτε στον ιδιωτικό τομέα.

Μια γυναίκα είχε στην κατοχή της ολόκληρο οπλοστάσιο. Την έπιασαν, δικάστηκε και καταδικάστηκε. Παρ’ όλα αυτά η κυβέρνηση διέγραψε τις ποινές και τώρα έχει άδεια ταξί.

Συγκεκριμένα, καταδικάστηκε σε φυλάκιση τριών μηνών με τριετή αναστολή για παράνομη οπλοκατοχή κατ’ εξακολούθηση, καθώς και για εμπορία και διάθεση, χωρίς άδεια του υπουργείου Δημόσιας Τάξης, σπαθιών, σιδηρογροθιών και μαχαιριών. Η χάρη της δόθηκε προκειμένου να μην αποτελεί κώλυμα η καταδικαστική απόφαση για την αγορά αδείας και οχήματος ταξί. Από δικαστήριο του Πειραιά καταδικάστηκε σε φυλάκιση δύο μηνών για συνέργεια σε κλοπή κατ’ εξακολούθηση. Ομως επήλθε διαγραφή της ποινής για να μπορεί να διοριστεί ως δασκάλα-νηπιαγωγός ειδικής αγωγής.

Ομως γίνεται και… εξαγωγή καταδικασθέντων. Το Πλημμελειοδικείο επέβαλε σε πολίτη ποινή φυλάκισης ενός έτους για κλοπή. Ο υπουργός Δικαιοσύνης διέγραψε την απόφαση των δικαστών προκειμένου να μπορεί να του χορηγηθεί βίζα για να πάει να εργαστεί στη Σαουδική Αραβία.

Εχει στην πλάτη του επτά καταδικαστικές αποφάσεις, με συνολική ποινή φυλάκισης 69 μηνών, αλλά βρήκε καταφύγιο σε μητρόπολη. Οι σε βάρος του καταδίκες αφορούν τέσσερις κλοπές, απόπειρα κλοπής και αποδοχή προϊόντος εγκλήματος ευτελούς αξίας. Τελικά του δόθηκε χάρη προκειμένου να διοριστεί ως κληρικός σε μητρόπολη του Αιγαίου.

Σε συνολική ποινή 530 ημερών έχει καταδικαστεί για πέντε παραβατικές περιπτώσεις, που αφορούν διατάραξη οικιακής ειρήνης, απειλή βίας, περιύβριση αρχής και εξύβριση κατά συρροή, οπλοφορία, δύο κλοπές και κλοπή κατά συρροή. Παρ’ όλα αυτά, του δόθηκε χάρη προκειμένου να μπορεί να προσληφθεί στον δήμο με σχέση ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου.

Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται απο δημοσιογράφους, ερευνητές, εκφωνητές, οικονομολόγους και όχι μόνο. Αν έχετε τυχόν ερωτήσεις, είμαστε στη διάθεσή σας στο ακόλουθο e-mail.

Contact: [email protected]

@ 2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by WebLegends.gr