Home Πειραιάς: Αυτό το χαρτί μοιράζουν ακτιβιστές στους πρόσφυγες και δεν φεύγει κανείς από το λιμάνι

Πειραιάς: Αυτό το χαρτί μοιράζουν ακτιβιστές στους πρόσφυγες και δεν φεύγει κανείς από το λιμάνι

by John Kountouris
0 comment 111 views

Screen Shot 2016-04-09 at 8.44.44 AM.png

Πειραιάς: Αυτό το χαρτί μοιράζουν ακτιβιστές στους πρόσφυγες και δεν φεύγει κανείς από το λιμάνι [εικόνες]

Πηγή: http://gorganews.gr/eidhseis/pireas-afto-to-charti-mirazoun-aktivistes-stous-prosfiges-ke-den-fevgi-kanis-apo-to-limani-ikones/

Ενα χαρτί, το κείμενο του οποίου καλεί τους πρόσφυγες και τους μετανάστες να δώσουν τη μάχη τους ώστε να παραμείνουν στο λιμάνι του Πειραιά μέχρι να ανοίξουν τα σύνορα, μοιράζει από το πρωί μια ομάδα αλληλέγγυων, φοιτητών και άλλων γκρουπ ανθρώπων, οι οποίοι τάσσονται κατά της συμφωνίας της ΕΕ με την Τουρκία.

Το έγγραφο μοιράστηκε σε όλους τους πρόσφυγες και μετανάστες που βρίσκονται στο λιμάνι του Πειραιά και τους καλεί να παραμείνουν στην Ελλάδα και να απαιτήσουν ίσα δικαιώματα, ανεξαρτήτως χώρας προέλευσης, ενώ η ομάδα που το μοίρασε επισημαίνει ότι θα σταθεί στο πλευρό τους μέχρι να ανοίξουν τα σύνορα για την Ευρώπη.

Αναλυτικά:

«Βασιζόμενοι στην τελευταία συμφωνία ανάμεσα στην Ευρωπαϊκή Ένωση και την Τουρκία, τα σύνορα στα δυτικά της βαλκανικής οδού έκλεισαν για τους πρόσφυγες και τους μετανάστες και φρουρούνται από τον στρατό και την αστυνομία. Από τις 20 Μαρτίου, οι νέοι πρόσφυγες και μετανάστες που έρχονται στην Ελλάδα, θα επιστρέφουν στην Τουρκία.

Οπως ορίζει η συμφωνία και ψηφίστηκε ως νόμος από την ελληνική κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, οι μετανάστες που βρίσκονται ήδη στην Ελλάδα θα χωρίζονται σε αυτούς που κάτω από γρήγορες διαδικασίες θα αιτούνται ασύλου και σε αυτούς που όχι. Για όσους επιθυμούν μετεγκατάσταση σε άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ο χρόνος που θα χρειαστεί να περιμένουν υπολογίζεται σε μήνες ή χρόνια. Το αίτημα μετεγκατάστασης επιτρέπεται μόνο σε αυτούς που αιτούνται άσυλο στην Ελλάδα. Τέλος, γι’αυτούς που δεν επιθυμούν να αιτηθούν άσυλο, είναι ιδιαίτερα πιθανό να συλληφθούν, να φυλακιστούν και να απελαθούν.

O συντονισμός για αλληλεγγύη στους μετανάστες και τους πρόσφυγες απαιτεί οργάνωση και συντονισμό στη μάχη για να ανοίξουν τα σύνορα, για να έχουν δικαίωμα και πρόσβαση στην αίτηση ασύλου, ίσα πολιτικά και κοινωνικά δικαιώματα και αξιοπρεπείς συνθήκες διαβίωσης όπως οι ντόπιοι εργαζόμενοι, οι άνεργοι και οι νέοι. Είμαστε από τους ανθρώπους που στηρίζονται στην αλληλεγγύη προς εσάς από την αρχή και θα παραμείνουμε στο ίδιο μονοπάτι μέχρι να νικήσετε.

Θέλουμε να παλέψουμε μαζί σας όσο παραμείνετε στην Ελλάδα:
• Καμία βίαιη μεταφορά για κανέναν από εσάς σε καμπ χωρίς τη θέλησή σας
• Νόμιμη παραμονή στη χώρα για όλους σας, χωρίς διαχωρισμούς που βασίζονται στη χώρα προέλευσης
• Αποτροπή μαζικών απελάσεων
• Οι χώροι διαμονής των μεταταναστών θα έπρεπε να είναι ανοιχτοί και όχι κλειστού τύπου φυλακές
• Πρόσβαση και δικαίωμα στο άσυλο – Καμία σύλληψη και κράτηση
• Είναι δικαίωμά σας να αρνηθείτε μεταφορά σε καμπ
Αλλά πάνω απ’ όλα θα παλέψουμε μαζί σας
• Για να ανοίξουν τα σύνορα
• Για να αρθεί η ρατσιστική συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας σε συνεργασία με τον ελληνικό νόμο
• Για να σταματήσουν οι πόλεμοι και οι ιμπεριλαστικές επεμβάσεις
• Για να μπει ένα τέλος στις επιστροφές του ΝΑΤΟ και της Frontex
• Για να ανατραπούν οι αντι-προσφυγικές πολιτικές της ΕΕ, της Ελλάδας και της Τουρκίας».

 

Screen Shot 2016-04-09 at 8.43.55 AM.png

 

Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται απο δημοσιογράφους, ερευνητές, εκφωνητές, οικονομολόγους και όχι μόνο. Αν έχετε τυχόν ερωτήσεις, είμαστε στη διάθεσή σας στο ακόλουθο e-mail.

Contact: [email protected]

@ 2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by WebLegends.gr