Home “Καίει” Σαμαρά: Η γυναίκα του αδελφού του και η οικογένεια της στη λίστα Λαγκάρντ

“Καίει” Σαμαρά: Η γυναίκα του αδελφού του και η οικογένεια της στη λίστα Λαγκάρντ

by John Kountouris
0 comment 107 views

“Καίει” Σαμαρά: Η γυναίκα του αδελφού του και η οικογένεια της στη λίστα Λαγκάρντ.Τι τη συνδέει με τον ΔΟΛ.Τι αποκαλύπτουν τα Παραπολιτικά

Screen Shot 2016-04-09 at 7.11.09 AM.png

 

Νέο σοκ για τον πρώην Πρωθυπουργό και πρόεδρο της ΝΔ, καθώς μετά τον κολλητό του φίλο και συνεργάτη Σταύρο Παπασταύρου, η εφημερίδα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ, αποκαλύπτει πως και η νύφη του και τα μέλη της οικογένειάς της συμπεριλαμβάνονται μέσα στη λίστα και μάλιστα με παραποιημένα στοιχεία ταυτότητας και διαμονής, πράγμα που καθιστά δυσχερέστερη την ταυτοποίησή.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ,… ο Γιάννης Παγίδας , πεθερός του αδελφού του Σαμαρά, Αλέξανδρου, είναι στη λίστα Λαγκάρντ. Συνδικαιούχος του λογαριασμού είναι η Ευτυχία Παγίδα, η οποία δεν είναι άλλη από την Ευτυχία (Έτα) Παγίδα Σαμαρά, νύφη του Αντώνη Σαμαρά.. Ο Γιάννης Παγίδας εμφανίζεται στη λίστα Λαγκάρντ με λατινικούς χαρακτήρες ως JEAN PAGUIDAS. Η αναγραφή του ονόματός του με αυτό τον τρόπο δεν δημιουργούσε υποψίες πως πρόκειται για το συγκεκριμένο πρόσωπο.

Ο Παγίδας, έχει ανοίξει λογαριασμό στην HSBC στις 2 Φεβρουαρίου του 1997. Συνδικαιούχοι σε αυό τον λογαριασμό είναι η Παγίδα Βασιλική (Ιλόνα), ο Παγίδας Νικόλας, η Παγίδα Ευτυχία και μια χρηματοπιστωτική εταιρεία της Γενεύης, η AGEFOR.

Ως καταγωγή του Παγίδα εμφανίζεται η MYTILIFI αντί του ορθού ΜYTILINI , λάθος που επίσης είχε παίξει ρόλο στον να μην εντοπιστεί ο Παγίδας κατά τον έλεγχο που κάναμε στη λίστα.

Στην καρτέλα της HSBC έχει δηλώσει διεύθυνση Φιλαδελφέως 62, Κεφαλάρι η οποία αντιστοιχεί σύμφωνα με τους τηλεφωνικούς καταλόγους στο σπίτι της οικογένειας Παγίδα.

Σύμφωνα με την έρευνα του Κώστα Βαξεβάνη και του Hot Doc που μόνο αυτό είχε δημοσιεύσει τη λίστα Λαγκάρντ ο Γιάννης Παγίδας είναι επίσης επιστήθιος φίλος του πρώην υπουργού Δικαιοσύνης Χαράλαμπου Αθανασίου. Μάλιστα δημοσιεύματα της εποχής του σχηματισμού της κυβέρνησης Σαμαρά, διαβεβαίωναν πως η υπουργοποίησή του επί Σαμαρά έγινε με παρέμβαση Παγίδα στο Σαμαρά.

Ο Παγίδας φαίνεται επίσης να έχει σχέσεις με την Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ευτέρπη Γκουτζαμάνη με την οποία έχουν και κοινή καταγωγή.

Η Ευτυχία ή Έτα Παγίδα, σύζυγος του Αλέξανδρου Σαμαρά, έχει διοριστεί στο Μπενάκειο Ινστιτούτο ως αναπληρωματικό μέλος του Δ.Σ. Πρόκειται για Ινστιτούτο που συνδέεται με την οικογένεια Σαμαρά.

Το σημαντικό όμως και σίγουρα όχι τυχαίο, είναι πως από το 2009, έχει αναλάβει τις Δημόσιες Σχέσεις και την προβολή του ΔΟΛ, μετά την ανάληψη του συγκροτήματος από τον Σταύρο Ψυχάρη.

Το ΔΟΛ, είχε επισκεφθεί ο Σαμαράς αμέσως μετά την ανάληψη της πρωθυπουργίας.

Πηγές:
thefaq.gr

http://epanastasi-hellas.blogspot.com/2016/04/blog-post_222.html?spref=fb

Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται απο δημοσιογράφους, ερευνητές, εκφωνητές, οικονομολόγους και όχι μόνο. Αν έχετε τυχόν ερωτήσεις, είμαστε στη διάθεσή σας στο ακόλουθο e-mail.

Contact: [email protected]

@ 2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by WebLegends.gr