Home The Independent: Οι επιθέσεις στις Βρυξέλλες: Βίντεο που ισχυρίζεται ότι δείχνει την έκρηξη στο αεροδρόμιο Zaventem, γυρίστηκε το… 2011 !!!

The Independent: Οι επιθέσεις στις Βρυξέλλες: Βίντεο που ισχυρίζεται ότι δείχνει την έκρηξη στο αεροδρόμιο Zaventem, γυρίστηκε το… 2011 !!!

by John Kountouris
0 comment 117 views

The Independent: Οι επιθέσεις στις Βρυξέλλες: Βίντεο που ισχυρίζεται ότι δείχνει την έκρηξη στο αεροδρόμιο Zaventem, γυρίστηκε το… 2011 !!!

Screen Shot 2016-03-25 at 2.18.52 PM.png

Το βελγικό τηλεοπτικό δίκτυο VRT απολογήθηκε δημοσίως, μέσω του Twitter, καθώς προέκυψε ότι το πρώτο βίντεο που διακινήθηκε μέσα από τα κοινωνικά δίκτυα αμέσως μετά την πρώτη έκρηξη στο αεροδρόμιο Zaventem των Βρυξελλών, ήταν ψεύτικο…

Πρόκειται για το βίντεο που εμφανίστηκε ως καταγραφή του συμβάντος από το κλειστό κύκλωμα τηλεοπτικής παρακολούθησης και καταγραφής (CCTV: Close Circuit TV) του διεθνούς αερολιμένα της βελγικής πρωτεύουσας με αποτέλεσμα την αυτόματη σχεδόν αναπαραγωγή του σε όλο τον κόσμο.

Στην πραγματικότητα επρόκειτο για βίντεο που αποτύπωνε την έκρηξη στη βομβιστική επίθεση που πραγματοποιήθηκε στο αεροδρόμιο Domodedovo της Ρωσίας το 2011, όπου 35 άτομα είχαν χάσει τη ζωή τους και περί τα 100 είχαν τραυματιστεί, με τον 20χρονο δράστη να προέρχεται από τον Βόρειο Καύκασο…

Δείτε το επίμαχο βίντεο στο κάτω λίνκ ἠ πατήστε την άνω εικόνα:

«Brussels attacks: Video purporting to show Zaventem Airport explosion was shot in 2011», λίνκ: http://www.independent.co.uk/news/world/europe/brussels-explosions-video-purporting-to-show-zaventem-airport-blast-was-shot-in-2011-a6945501.html

Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται απο δημοσιογράφους, ερευνητές, εκφωνητές, οικονομολόγους και όχι μόνο. Αν έχετε τυχόν ερωτήσεις, είμαστε στη διάθεσή σας στο ακόλουθο e-mail.

Contact: [email protected]

@ 2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by WebLegends.gr