Home Η Daily Telegraph: «Το ΔΝΤ έσωσε τις τράπεζες καταστρέφοντας την Ελλάδα»

Η Daily Telegraph: «Το ΔΝΤ έσωσε τις τράπεζες καταστρέφοντας την Ελλάδα»

by John Kountouris
0 comment 258 views

ΜΕ ΤΟΝ ΤΙΤΛΟ ΑΥΤΟ ΣΤΙΣ 6-1-2016 Η ΓΝΩΣΤΗ ΑΓΓΛΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΚΟΛΛΗΣΕ ΚΥΡΙΟΛΕΚΤΙΚΑ ΣΤΟΝ ΤΟΙΧΟ ΤΟ Δ.Ν.Τ ΚΑΙ ΕΞΕΥΤΕΛΙΣΕ ΤΟΝ ΓΝΩΣΤΟ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ ΝΤΟΜΙΝΙΚ ΣΤΡΟΣ ΚΑΝ…Η ΒΡΕΤΑΝΙΔΑ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΣ ΑΜΠΡΟΖ ΊΒΑΝΣ-ΠΡΙΤΣΑΡΝΤ ΣΕ ΕΝΑ ΑΡΘΡΟ ΦΩΤΙΑ ΕΓΡΑΨΕ ΤΑ ΕΞΗΣ

***Δημοσιεύθηκε στην Ε.Ω. στις 24 Ιαν. 2016***

Screen Shot 2016-01-25 at 11.29.48 AM.png

ΔΕΙΤΕ ΠΙΟ ΚΑΤΩ ΟΛΑ ΤΑ ΕΠΙΣΗΜΑ ΕΓΓΡΑΦΑ ΠΟΥ ΏΔΕ ΑΝΑΦΕΡΟΝΤΑΙ..

Γράφει ο Ιωάννης Παπαζήσης…

«Το προπατορικό αμάρτημα του ΔΝΤ στην Ελλάδα ήταν ότι άφησε τον Ντομινίκ Στρος-Καν να επιβληθεί στον οργανισμό για να σώσει τις ευρωπαϊκές τράπεζες και το ευρώ όταν ξέσπασε η κρίση, καταδικάζοντας σε καταστροφή την Ελλάδα. Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο βρίσκεται σε δεινή θέση. Η κατάσταση έχει φθάσει σε τέτοιο σημείο στην Ελλάδα, όπου η ίδια η αξιοπιστία και η μελλοντική επιβίωση του ΔΝΤ διακυβεύονται.Οι Έλληνες κατηγορούν το ΔΝΤ ότι συμφώνησε σε ένα καθεστώς επιβεβλημένης λιτότητας από την ΟΝΕ, το οποίο παραβιάζει τον ίδιο τον κανονισμό του ΔΝΤ και βρίσκεται σε απόλυτη αντίθεση με την πενταετή ανάλυση του εξαιρετικού ερευνητικού του τμήματος και του επικεφαλής οικονομολόγου του Ολιβέ Μπλανσάρ..Ο άνθρωπος του ΔΝΤ στην Αθήνα, Πόουλ Τόμσεν, έχει πιέσει για την εφαρμογή του προγράμματος λιτότητας με ένα ύποπτο πάθος, το οποίο σοκάρει ακόμη και τους αξιωματούχους της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, οι οποίοι -συγκριτικά- ηταν ηπιοι. Αυτό θα ήταν (κατά κάποιον τρόπο) δικαιολογημένο αν ήταν διαθέσιμη η άλλη πλευρά της συνηθισμένης διαπραγμάτευσης του ΔΝΤ: απομείωση του χρέους και υποτίμηση. Ετσι συνήθως λειτουργούν τα προγράμματα του ΔΝΤ: επιβάλλουν αυστηρές μεταρρυθμίσεις, αλλά ταυτόχρονα ξεχνούν το χρέος και αποκαθιστούν τις καταρρακωμένες χώρες στην εξωτερική βιωσιμότητα. Είναι μία πολύ επιτυχημένη συνταγή…,Το προπατορικό αμάρτημα του ΔΝΤ στην Ελλάδα είναι ότι επέτρεψε στον αστό, Παριζιάνο Ντομινίκ Στρος-Καν να επιβληθεί στον οργανισμό για να στηρίξει την νομισματική ένωση της Ευρώπης και το ευρωπαϊκό τραπεζικό σύστημα όταν ξέσπασε η κρίση το 2010».

daily telegraf  δντ ελλας.jpg

«Η αποστολή του ΔΝΤ είναι να σώζει τις χώρες. ‘Οχι τα νομίσματα ή τις τράπεζες και στα σίγουρα δεν θα πρέπει να κάνει βρωμοδουλειές για μία πλούσια νομισματική ένωση, η οποία είναι απολύτως ικανή να τα βγάλει μόνη της πέρα με τις υποθέσεις της αλλά αρνείται να το πράξει για πολιτικούς λόγους.Ωστόσο, διαρροές από τις συναντήσεις του ΔΝΤ αποκάλυψαν ότι όλα τα μέλη των αναδυόμενων οικονομιών (και η Ελβετία) ήταν αντίθετα με τους όρους του πρώτου δανείου βοήθειας προς την Ελλάδα. Διαμαρτυρήθηκαν ότι σχεδιάστηκε (το πακέτο) για να σώσει το ευρώ και όχι την Ελλάδα.Το ΔΝΤ θα πρέπει να είναι προσεκτικό. Εχει γίνει η επιτομή της κακοδιοίκησης»

ΤΑ ΛΕΓΟΜΕΝΑ ΤΗΣ ΕΚΛΕΚΤΗΣ ΑΥΤΗΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΤΑ ΚΑΝΟΥΝ ΣΗΜΑΙΑ ΟΣΟΙ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΑΣ ΚΑΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΝΑ ΤΑ ΛΕΕΙ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΣΤΗΝ ΚΡΙΣΤΙΝ ΛΑΓΚΑΡΝΤ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΝΑ ΟΔΗΓΗΣΟΥΝ ΣΤΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ΤΟΥΣ ΝΤΟΜΙΝΙΚ ΣΤΡΟΣ ΚΑΝ ΚΑΙ ΠΟΟΥΛ ΤΟΜΣΕΝ… ΕΠΕΙΔΗ ΟΜΩΣ ΑΠΟ ΟΤΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΘΗΚΑΜΕ ΣΤΙΣ 28-12-2015 Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΜΑΣ ΘΕΛΗΣΕ ΝΑ ΜΑΘΕΙ ΤΙ ΧΡΗΜΑΤΑ ΕΧΕΙ Η ΧΩΡΑ ΜΑΣ ΣΤΟ Δ.Ν.Τ ΘΑ ΠΟΥΜΕ ΞΑΝΑ ΟΤΙ ΣΤΑ Φ.Ε.Κ ΤΩΝ 27-12-1945 ΚΑΙ 2-4-1966 ΠΙΣΤΟΠΟΙΕΙΤΑΙ ΟΤΙ ΒΑΛΑΜΕ 40 ΣΥΝ 40 ΔΗΛΑΔΗ 80 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΔΟΛΛΑΡΙΑ ΣΕ ΧΡΗΜΑ ΚΑΙ ΣΕ ΧΡΥΣΟ.ΑΝ ΛΟΙΠΟΝ ΕΙΝΑΙ ΑΛΗΘΕΣ ΤΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΣΑΣ ΚΥΡΙΟΙ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΒΑΛΤΕ ΤΟΥΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΟΥΣ ΣΑΣ ΝΑ ΤΟΚΙΣΟΥΝ ΑΥΤΑ ΤΑ ΠΟΣΑ ΑΠΟ ΤΟΤΕ ΩΣ ΤΩΡΑ ΜΕ ΤΟΝ ΤΟΚΟ ΠΟΥ ΜΑΣ ΔΑΝΕΙΣΕ ΤΟ Δ.Ν.Τ ΣΥΝ ΤΗΝ ΑΞΙΑ ΑΝΑΠΡΟΣΑΡΜΟΓΗΣ ΤΟΥ ΧΡΥΣΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΔΟΛΛΑΡΙΟΥ ΑΠΟ ΤΟΤΕ ΩΣ ΤΩΡΑ ΓΙΑ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΑΝ ΧΡΩΣΤΑΜΕ ΕΜΕΙΣ ΣΤΟ Δ.Ν.Τ Η ΑΥΤΟ ΣΕ ΕΜΑΣ.

ΠΡΕΠΕΙ ΑΚΟΜΗ ΝΑ ΠΟΥΜΕ ΟΤΙ ΤΟ Δ.Ν.Τ ΕΙΝΑΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ ΤΩΝ ΚΡΑΤΩΝ ΠΟΥ ΤΟ ΙΔΡΥΣΑΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΔΥΝΑΣΤΗΣ ΑΥΤΩΝ ΔΙΟΤΙ ΒΛΕΠΟΥΜΕ Ο ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ ΝΑ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΕΙ ΤΟ ΑΦΕΝΤΙΚΟ ΚΑΙ ΤΟ ΑΦΕΝΤΙΚΟ ΠΟΥ ΣΤΗΝ ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΗ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΕΙΝΑΙ Η ΕΛΛΑΣ ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΝΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΝΑ ΑΠΟΛΑΜΒΑΝΕΙ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΟΥ…ΣΑΣ ΕΠΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΙΟΥΜΕ ΤΑ Φ.Ε.Κ ΕΚΕΙΝΗΣ ΤΗΣ ΕΠΟΧΗΣ ΠΟΥ ΙΣΧΥΟΥΝ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΑΣ ΕΙΝΑΙ ΠΑΛΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΤΗΝ ΟΜΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ Δ.Ν.Τ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ ΤΩΝ ΚΡΑΤΩΝ ΠΟΥ ΤΟ ΙΔΡΥΣΑΝ ΚΑΙ ΟΤΙ Η ΧΩΡΑ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΙΔΡΥΤΙΚΟ ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΠΙΔΑ ΟΤΙ ΑΥΤΟΙ ΤΗΝ ΦΟΡΑ ΚΥΡΙΟΙ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΘΑ ΠΡΑΞΕΤΕ ΤΟ ΟΡΘΟ ΟΧΙ ΕΠΕΙΔΗ ΑΓΑΠΑΤΕ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΜΑΣ ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΝΑ ΣΩΣΕΤΕ ΤΟ ΤΟΜΑΡΙ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΡΓΗ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ.

-ΠΑΠΑΖΗΣΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ, ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ..

Η-ΕΛΛΑΔΑ-ΣΥΝΙΔΡΥΤΗΣ-ΤΟΥ-ΔΝΤ.png

Screen Shot 2016-01-25 at 11.32.41 AM.png

Screen Shot 2016-01-25 at 11.32.20 AM.png

Screen Shot 2016-01-25 at 11.32.26 AM.png

Screen Shot 2016-01-25 at 11.32.34 AM.png

Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται απο δημοσιογράφους, ερευνητές, εκφωνητές, οικονομολόγους και όχι μόνο. Αν έχετε τυχόν ερωτήσεις, είμαστε στη διάθεσή σας στο ακόλουθο e-mail.

Contact: [email protected]

@ 2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by WebLegends.gr