Uncategorized

Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ISIS – ΟΛΗ Η ΑΛΗΘΕΙΑ

Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ISIS – ΟΛΗ Η ΑΛΗΘΕΙΑ

 • του Ιωάν. Κουντούρη απο Λος Άντζελες | JohnKountouris.com | 7 Δεκ. 2015

 

12189863_462775160595211_5980900709270611112_n
Νομίζω πως οι ακόλουθες πληροφορίες για όλες τις παράνομες δραστηριότητες της Τουρκίας εν σχέσει με την ΙΣΙΣ (ISIS), δεν θα μας ξενίζουν. Αλλά αφού «εκτοξεύονται» τελευταίως πολλοί ισχυρισμοί προς την κατεύθυνσιν του «καημένου» του Ερντογάν απο την Τουρκίαν για συμμετοχήν, απο πλευράς της κυβερνήσεώς του, εις τις θηριωδίες της ΙΣΙΣ καθώς και τις παράνομες πωλήσεις συριακού πετρελαίου, εθεώρησα αναγκαίον να ρίξουμε μια ματιά σε όλα όσα έχουν αναφέρει τα…διεθηνή ΜΜΕ για όλα αυτά για να αποκτήσουμε μιαν…σφαιρικήν άποψιν για του λόγου το αληθές.

Η ακόλουθη έκθεσις [1] είναι του κ. David L. Phillips, διευθυντού του Προγράμματος για την οικοδόμησιν της ειρήνης και δικαιωμάτων στο Ινστιτούτον του Πανεπιστημίου Κολούμπια για τη Μελέτην των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. Υπηρέτησε ως Ανώτερος Σύμβουλος και είναι και ειδικός σε θέματα εξωτερικής πολιτικής του Υπουργείου Εξωτερικών των ΗΠΑ. Η μετάφρασις και επιμέλεια δικές μου είναι. Η εργασία αυτή είναι γεμάτη αναφορές απο…ΤΟΥΡΚΙΚΆ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑΤΑ. Άρα….κρατηθείτε γερά!

~

Ερευνητική εργασία: Λίστα ISIS-Τουρκίας
Πανεπιστήμιο Κολούμπια

ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΓΙΟΡΚΗΣ

ΤΟ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΤΗΣ ΜΕΛΕΤΗΣ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ

 • του David L. Phillips

Εισαγωγή

Συνεργάζεται η Τουρκία με το Ισλαμικό Κράτος (ISIS); Καταγγελίες κυμαίνονται από τη στρατιωτική συνεργασία και μεταφορές όπλων έως υλικοτεχνική υποστήριξη, οικονομική βοήθεια, καθώς και την παροχή ιατρικών υπηρεσιών. Προβάλλεται επίσης ο ισχυρισμός ότι η Τουρκία έκανε τα στραβά μάτια για λογαριασμό των επιθέσεων της ISIS εναντίον Αΐν αλ-Αράμπ (Kobani).

Ο πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και ο Πρωθυπουργός της Τουρκίας, Αχμέτ Νταβούτογλου, αρνήθηκαν σθεναρά την οποιαδήποτε συνενοχήν εν σχέσει με την ISIS. Ο Ερντογάν επισκέφθηκε το Συμβούλιον Εξωτερικών Σχέσεων στις 22, Σεπτεμβρίου 2014. Αυτός επέκρινε με τον εξής τρόπο λέγοντας τα ακόλουθα: «εκστρατείες λάσπης [και] προσπαθεί να διαστρεβλώσει την κοινή αντίληψη για εμάς.» Ερντογάν επέκρινε, «Μια συστηματική επίθεση στην διεθνή φήμη της Τουρκίας», καταγγέλλοντας ότι «η Τουρκία έχει υποβληθεί σε πολύ άδικες και κακόβουλες ειδήσεις από οργανισμούς των μέσων μαζικής ενημέρωσης.» Ο Ερντογάν έθεσε ευθέως: «Το αίτημά μου από τους φίλους μας στις Ηνωμένες Πολιτείες, είναι να κάνετε την αξιολόγησή σας σχετικά με την Τουρκία στηρίζοντας τις πληροφορίες σας βάσει αντικειμενικών πηγών.»

Το Πρόγραμμα του Πανεπιστημίου Κολούμπια για την Οικοδόμηση της Ειρήνης και τα Δικαιώματα όρισε μια ομάδα ερευνητών εντός των Ηνωμένων Πολιτειών, της Ευρώπης και της Τουρκίας για να εξετάσει τα τουρκικά και τα διεθνή μέσα ενημέρωσης, εκτιμώντας την αξιοπιστία των ισχυρισμών. Η παρούσα έκθεσις βασίζεται σε μια ποικιλία από διεθνείς πηγές όπως οι New York Times, The Washington Post, The Guardian, Daily Mail, BBC, Sky News, καθώς και τουρκικές πηγές ὀπως τα CNN Turk, Hurriyet Daily News, Taraf, Cumhuriyet, και Radikal, μεταξύ άλλων.

Οι Καταγγελίες

Η Τουρκία παρέχει στρατιωτικό εξοπλισμὀ στην ISIS

• Ένας διοικητής ISIS είπε στην εφημερίδα The Washington Post στις 12 Αυγούστου του 2014: «Οι περισσότεροι από τους μαχητές που ενώθηκαν μαζί μας στην αρχή του πολέμου ήρθαν μέσω της Τουρκίας, όπως ο εξοπλισμός και οι προμήθειές μας.»
• Ο Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου (Kiliçdaroglu), αρχηγός του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος (CHP), παρήγαγε μια δήλωση από το Γραφείον της Άδανα του Εισαγγελέως, στις 14, Οκτωβρίου, 2014 υποστηρίζοντας ότι παρείχε όπλα σε τρομοκρατικές ομάδες η Τουρκία. Επίσης παρήγαγε τα πρακτικά συνεντεύξεων απο οδηγούς φορτηγών οι οποίοι είχαν παραδώσει όπλα στις ομάδες αυτές. Σύμφωνα με τον Κιλιτσντάρογλου, η τουρκική κυβέρνηση υποστηρίζει ότι ήταν για την ανθρωπιστική βοήθεια για τους Τουρκομάνους τα φορτηγά, αλλά καμία ανθρωπιστική βοήθεια δεν τους παραδόθηκε είπαν οι Τουρκομάνοι.
• Σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο του CHP, Μπουλέντ Τεζτσάν, τρία φορτηγά είχαν σταματηθεί στα Άδανα για επιθεώρηση στις 19, Ιαν. του 2014. Τα φορτηγά ήταν φορτωμένα με όπλα στο Αεροδρόμιο Esenboga στην Άγκυρα. Οι οδηγοί είχαν οδηγήσει τα φορτηγά μέχρι τα σύνορα, όπου υποτίθετο ότι έπρεπε να αναλάβει απο’ κει και πέρα ένας πράκτορας MIT και να οδηγήσει τα φορτηγά στη Συρία για να παραδώσει τα υλικά στην ISIS και σε κάποιες ομάδες στη Συρία. Αυτό συνέβη πολλές φορές. Όταν τα φορτηγά είχαν σταματηθεί, προσπάθησαν οι παράγοντες της MIT να εμποδίσουν τους επιθεωρητές απο το να αναζήσουν μέσα στα κιβώτια. Οι επιθεωρητές βρήκαν ρουκέτες, όπλα, και πυρομαχικά.
• Η εφημερίδα Cumhuriyet γράφει ότι ο Fuat Avni, ένας διαπρεπής χρήστης του Twitter που ανέφερε κάποια έρευνα διαφθοράς της 17ης Δεκεμβρίου, ότι ηχητικά ντοκουμέντα επιβεβαιώνουν ότι παρείχε η Τουρκία οικονομική και στρατιωτική βοήθεια προς τις τρομοκρατικές ομάδες που συνδέονται με την Αλ Κάιντα στις 12 Οκτωβρίου, 2014. Στις κασέτες, ο Ερντογάν πίεζε τις Τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις για να πάνε σε πόλεμο με τη Συρία. Ο Ερντογάν ζήτησε απο τον Hakan Fidan, τον επικεφαλής της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών της Τουρκίας (ΜΙΤ), να του βρεί κάποια δικαιολογία για να επιτεθεί στη Συρία.
• Ο Hakan Fidan δήλωσε στον πρωθυπουργό της Τουρκίας, Αχμέτ Νταβούτογλου, τον Γιασάρ Guler, έναν ανώτερος υπάλληλος της άμυνας, και τον Feridun Sinirlioglu, έναν ανώτερον υπάλληλον ξένων υποθέσεων ότι: «Αν χρειαστεί, θα στείλω 4 άνδρες στη Συρία. Θα διαμορφώσω έναν λόγο με τον οποίο να κατέλθουμε σε πόλεμο στο να εκτοξεύσω 8 ρουκέτες στην Τουρκία· Θα τους βάλω να επιτεθούν στον Τάφο του Σουλεϊμάν Σαχ.»
• Έγγραφα εμφανίστηκαν στις 19 Σεπτέμβρη του 2014 καταδείχνοντας ότι χρηματοδότησε τη μεταφορά όπλων προς ISIS, μέσω της Τουρκίας, ο Σαουδάραβς Εμίρης Bender bin Sultan. Μια πτήσις που είχε αποχωρήσει απο τη Γερμανία άφησε όπλα στο αεροδρόμιο Ετιμέσγκουτ στην Τουρκία, τα οποία χωρίστηκαν στη συνέχεια σε τρία δοχεία, δύο εκ των οποίων δόθηκαν στην ΙΣΙΣ και ένα στη Γάζα.

Η Τουρκία παρείχε μεταφορική και υλικοτεχνική βοήθεια για τους αγωνιστάς της ISIS

• Σύμφωνα με την εφημερίδα Radikal στις 13 Ιουνίου, του 2014, ο υπουργός Εσωτερικών Μουαμάρ Γκιουλέρ υπέγραψε πρωτοβουλία: «Σύμφωνα με τις περιφερειακές μας κατακτήσεις, θα βοηθήσουμε τους μαχητές τη al-Nusra εναντίον του κλάδου της τρομοκρατικής οργάνωσης PKK, το PYD, εντός των συνόρων μας … η Hatay είναι μια στρατηγική θέση για τους μουτζαχεντίν που διέρχονται μέσα από τα σύνορά μας καθ᾽οδόν στη Συρία. Η υλικοτεχνική υποστήριξη για ισλαμικές ομάδες θα αυξηθεί, και η κατάρτισή τους, νοσοκομειακή περίθαλψη, και η ασφαλής διέλευση τους θα λαμβάνει χώρα κυρίως στο Χατάι … το MIT και η Διεύθυνση Θρησκευτικών Υποθέσεων θα συντονίζουν την τοποθέτηση των αγωνιστών στα δημόσια καταλύματα.»
• Η γνωστή Daily Mail ανέφερε στις 25 Αυγούστου 2014, ότι πολλοί ξένοι μαχητές εντάχθηκαν στην ISIS στη Συρία και το Ιράκ μετά από ταξίδι μέσω της Τουρκίας, αλλά δεν προσπάθησε να τους σταματήσει η Τουρκία. Αυτό το άρθρο περιγράφει τον τρόπο με τον οποίον ξένοι μαχητές, κυρίως από το Ηνωμένο Βασίλειο, μετέβησαν στη Συρία και το Ιράκ μέσω των τουρκικών συνόρων. Έχουν αποκαλέσει τα σύνορα αυτά “Η Πύλη προς το Τζιχάντ.” Οι Τούρκοι στρατιώτες είτε κάνουν τα στραβά μάτια και τους αφήνουν να περάσουν, ή τους πληρώνουν τους συνοριοφύλακες οι τζιχαντιστές για τόσο λίγα ποσά όπως $10 ανα άτομο για να διευκολυνθεί η διέλευση τους.
• Το Sky News της Βρετανίας έλαβε έγγραφα που δείχνουν ότι η τουρκική κυβέρνηση έχει επικυρώσει διαβατήρια των ξένων μαχητών που επιδιώκουν να διασχίσουν τα σύνορα της Τουρκίας στη Συρία για να ενταχθούν στην ISIS.
• Το BBC διεξήγαγε συνέντευξη σε χωρικούς, οι οποίοι ισχυρίστηκαν ότι ταξιδεύουν τη νύχτα τα λεωφορεία, που μεταφέρουν τζιχαντιστές για να καταπολεμήσουν τις κουρδικές δυνάμεις μεσ᾽στη Συρία και το Ιράκ, όχι τις Ένοπλες Δυνάμεις της Συρίας.
• Ένας ανώτερος Αιγύπτιος αξιωματούχος ανέφερε στις 9 Οκτωβρίου 2014, ότι περνάνε δορυφορικές εικόνες και άλλα δεδομένα στην ISIS οι Τουρκικές μυστικές υπηρεσίες.
Η Τουρκία παρείχε εκπαίδευση σε Αγωνιστές της ISIS

• Το CNN Turk ανέφερε στις 29 Ιουλίου 2014, ότι στην καρδιά της Κωνσταντινούπολης, υπάρχουν μέρη που έχουν γίνει σημεία συνάντησης των τρομοκρατών, όπως η Duzce και η Ανταπαζάρι.Υπάρχουν θρησκευτικά τάγματα όπου εκπαιδεύονται οι μαχητές της ISIS. Μερικά από αυτά τα εκπαιδευτικά βίντεο έχουν αναρτηθεί στην ιστοσελίδα της τουρκικής προπαγάνδας υπερ της ISIS takvahaber.net. Σύμφωνα με το CNN Turk, οι τουρκικές δυνάμεις ασφαλείας, αν ήθελαν, θα μπορούσαν να σταματήσουν τις εξελίξεις αυτές.
• Οι Τούρκοι που ενώθηκαν με μια θυγατρική της ISIS είχαν καταγραφεί με βίντεο σε δημόσια συγκέντρωση στην Κωνσταντινούπολη, η οποία έλαβε χώρα στις 28 του Ιούλη του 2014.
• Υπάρχει βίντεο που δείχνει μια θυγατρική της ISIS να εκτελεί μια συγκέντρωση για προσευχή στην Omerli, μια συνοικία της Κωνσταντινούπολης. Σε απάντηση στο βίντεο, o Αντιπρόεδρος του CHP, βουλευτής Τανρικούλου (Tanrikulu) υπέβαλε κοινοβουλευτικές επερωτήσεις προς τον Υπουργό Εσωτερικών, Efkan Αλά (Efkan Ala), όπως, «Είναι αλήθεια ότι υπάρχει στρατόπεδο ή στρατόπεδα που έχουν κατανεμηθεί σε μια θυγατρική της ΙΣΙΣ στην Κωνσταντινούπολη; Τι είναι αυτή η θυγατρική; Απο ποιούς αποτελείται αυτή; Αληθεύουν οι φήμες ότι η ίδια περιοχή που είχε διατεθεί στο στρατόπεδο χρησιμοποιείται επίσης για στρατιωτικές ασκήσεις;;;»
• Στις 14 του Οκτώβρη 2014, ο Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου προειδοποίησε την κυβέρνηση του AKP να μην παρέχουν χρήματα και κατάρτιση σε τρομοκρατικές ομάδες. Είπε, «Δεν είναι σωστό να εκπεδεύονται ένοπλες ομάδες ένοπλες ομάδες στο τουρκικό έδαφος. Εσείς φέρνετε ξένους μαχητές στην Τουρκία, βάζετε λεφτά στις τσέπες τους, όπλα στα χέρια τους, και τους ζητάτε να σκοτώνουν μουσουλμάνους στη Συρία. Τους είπαμε να σταματήσουν να βοηθάνε την ISIS. Ο Αχμέτ Νταβούτογλου μας ζήτησε αποδείξεις για αυτό. Ο καθένας ξέρει ότι βοηθάνε την ISIS αυτοί.»
• Σύμφωνα με τις Ιορδανικές μυστικές πληροφορίες, η Τουρκία εκπαίδευε μαχητές της ISIS για ειδικές αποστολές.

Η Τουρκία προσφέρει ιατρική περίθαλψη για τους Αγωνιστές της ISIS

• Ένας διοικητής της ISIS είπε στην εφημερίδα Washington Post στις 12 Αυγούστου του 2014, «Συνηθίζαμε να έχουμε κάποιους μαχητές – ακόμα και μέλη υψηλού επιπέδου του Ισλαμικού Κράτους – να νοσηλεύονται στα τουρκικά νοσοκομεία.»
• H εφημερίδα Taraf ανέφερε στις 12 Οκτωβρίου, 2014, ότι ο Ντενγκίρ Μιρ Μεχμέτ Fırat, ένας από τους ιδρυτές του ΑΚΡ, είπε ότι υποστήριζε η Τουρκία τρομοκρατικές ομάδες και εξακολουθεί να τους υποστηρίζει και να τους νοσηλεύει κανονικά σε νοσοκομεία. «Προκειμένου να αποδυναμωθούν οι εξελίξεις στην Rojova (Κουρδιστάν της Συρίας), η κυβέρνηση έδιδε παραχωρήσεις και όπλα σε ακραίες θρησκευτικές ομάδες … βοηθούσε τους τραυματίες η ίδια. Ο Υπουργός Υγείας είπε κάτι, όπως, “ανθρώπινη υποχρέωσις είναι να παρέχεται φροντίς εις τους τραυματίες της ISIS”.»
• Σύμφωνα με την Taraf, o Αχμέτ Ελ H (Ahmet El H), ένας από τους κορυφαίους διοικητές της ISIS και το δεξί χέρι του Αλ Μπαγκντάντι, νοσηλεύθηκε σε νοσοκομείο στη Σανλιούρφα, της Τουρκίας, μαζί με άλλους αγωνιστές της ISIS. Το τουρκικό κράτος κατέβαλε χρηματοοικονομικό ποσόν για την αποθεραπείαν τους. Σύμφωνα με πηγές της Taraf, νοσηλεύονται σε νοσοκομεία σε όλη την νοτιοανατολική Τουρκία οι αγωνιστές της ISIS. Όλο και περισσότεροι μαχητές έρχονται στο να νοσηλευθούν από την έναρξη των αεροπορικών επιδρομών τον Αύγουστο (του 2014).

Η Τουρκία υποστηρίζει οικονομικά την ISIS μέσω αγορών πετρελαίου

Στις 13 του Σεπτέμβρη, 2014, οι New York Times ανέφεραν προσπάθειες της κυβέρνησης Ομπάμα να πιέσει την Τουρκία για την πάταξη των εκτενών δικτύων πωλήσεων για το πετρέλαιο της ISIS. Ο Τζέιμς Φίλιπς, οποίος είναι ανώτερος υπότροφος στο Ίδρυμα Heritage, υποστηρίζει ότι δεν έχει πλήρως λάβει μέτρα η Τουρκία κατα των δικτύων πωλήσεων της ISIS, διότι εποφελείται από τη χαμηλότερη τιμή για το πετρέλαιο, και ότι θα μπορούσε να υπάρχει ακόμη και οι Τούρκοι και οι κυβερνητικοί αξιωματούχοι οι οποίοι επωφελούνται από το εμπόριο αυτό.
Ο Fehim Taştekin έγραψε στην εφημερίδα Radikal στις 13 του Σεπτεμβρίου του 2014 σχετικά με τους παράνομους αγωγούς μεταφοράς πετρελαίου από τη Συρία σε κοντινές πόλεις στα σύνορα της Τουρκίας. Το πετρέλαιο πωλείται για μόλις 1,25 λίρες ανά λίτρο. Ο Taştekin έδειξε ότι πολλούς από αυτούς τους παράνομους αγωγούς διαλύθηκαν μετά απο μια τριετή λειτουργία, αφού το άρθρο του δημοσιεύθηκε.
Σύμφωνα με την Diken και το OdaTV, ο κ. David Cohen, ένας υπάλληλος του υπουργείου Δικαιοσύνης, λέει ότι υπάρχουν τουρκικά πρόσωπα που ενεργούν ως μεσάζοντες για να πουλιέται το πετρέλαιο της ISIS μέσω Τουρκίας.
Στις 14 Οκτωβρίου, το 2014, ένας Γερμανός βουλευτής από το Κόμμα των Πρασίνων κατηγόρησε την Τουρκία να επιτρέπει τη μεταφορά όπλων προς την ISIS στο έδαφός της, καθώς και την πώληση του πετρελαίου.
Screen Shot 2015-12-02 at 8.43.31 PM.pngΗ Τουρκία βοηθά στην πρόσληψη της ISIS

• Ο Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου ισχυρίστηκε στις 14 του Οκτώβρη του 2014 ότι χρησιμοποιούνται τα γραφεία της ISIS στην Κωνσταντινούπολη και στην Gaziantep για την πρόσληψη μαχητών. Ο μουφτής του Ικονίου, στις 10 Οκτωβρίου, 2014, δήλωσε ότι εντάχθηκαν 100 άτομα από την πόλη Κόνια στην ISIS 4 ημέρες πριν.
• Το OdaTV αναφέρει ότι χρησιμεύει η Takva Haber ως μια διέξοδο για την προπαγάνδα της ISIS για να προσλαμβάνονται τουρκόφωνα άτομα στην Τουρκία και τη Γερμανία. Η διεύθυνση URL στην οποία είναι εγγεγραμμένη η ιστοσελίδα προπαγάνδας αυτή αντιστοιχεί στη διεύθυνση του σχολείου που ονομάζεται Irfan Koleji, η οποία ιδρύθηκε από Ilim Yayma Vakfi, ένα ίδρυμα που δημιουργήθηκε από τον Ερντογάν και τον Νταβούτογλου, μεταξύ άλλων. Έτσι ισχυρίστηκε ότι η ιστοσελίδα προπαγάνδας λειτουργείται από το σχολείο του Ιδρύματος που ιδρύθηκε από τα μέλη του ΑΚΡ.
• Ο υφυπουργός Αθλητισμού, Σουάτ Κίλιτς, ένα μέλος του ΑΚΡ, επισκέφθηκε τους τζιχαντιστές Salafi (Σαλάφι) που είναι υποστηρικτές της ISIS στη Γερμανία. Η ομάδα είναι γνωστή για την προσέγγισή τους προς εν δυνάμει υποστηρικτές μέσω των δωρεάν διανομών του Κορανιού και της συγκέντρωσης κεφαλαίων για τη χρηματοδότηση επιθέσεων αυτοκτονίας στη Συρία και το Ιράκ μέσω εράνων.
• To OdaTV κυκλοφόρησε ένα βίντεο που φέρεται να δείχνει τους μαχητές της ISIS να επιβαίνουν σε ένα λεωφορείο στην Κωνσταντινούπολη.

Οι Τουρκικές δυνάμεις αγωνίζονται στο πλευρό της ISIS

• Στις 7 Οκτώβρη του 2014, η IBDA-C, μια μαχητική ισλαμική οργάνωση στην Τουρκία, ανέλαβε να στηρίξει την ISIS. Ένας Τούρκος φίλος ο οποίος είναι διοικητής στο ISIS υποδηλώνει ότι «εμπλέκεται σε όλα αυτά» η Τοθρκία και ότι «10.000 μέλη της ISIS θα έρθουν στην Τουρκία.»Ένα μέλος της Huda-Par στη συνεδρίαση ισχυρίζεται ότι επικρίνουν οι αξιοματούχοι την ISIS, αλλά στην πραγματικότητα πρόσκεινται με την ομάδα (η Huda-Par, «Το Κόμμα του Ελεύθερου Αγώνος», είναι κουρδικό φονταμενταλιστικό πολιτικό κόμμα Σουνιτών). Ένα μέλος της BBP ισχυρίζεται ότι αξιματούχοι του Κόμματος Εθνικής Δράσης (MHP) κοντεύουν να ενστερνιστούν κι αυτοί την ISIS. Στη συνάντηση αυτή, προβάλλεται ο ισχυρισμός ότι οι μαχητές της ISIS έρχονται συχνά στην Τουρκία για να ξεκουραστούν, σαν να τελούν εν αδεία από κάποια στρατιωτική θητεία. Ισχυρίζονται ότι θα βιώσει η Τουρκία μια ισλαμική επανάσταση, και ότι θα πρέπει να είναι έτοιμοι για ένα τζιχάντ οι Τούρκοι.
• O Seymour Hersh διατείνεται στo London Review of Books, πως διεξήγαγε επιθέσεις σαρίν η ISIS στη Συρία, και ότι είχε ενημερωθεί για αυτό η Τουρκία.
• Στις 20 Σεπτεμβρίου του 2014, o Demir Celik, μέλος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου με το Δημοκρατικό Κόμμα του Λαού (HDP), ισχυρίστηκε ότι πολεμούν στο πλευρό της ISIS οι τουρκικές Ειδικές Δυνάμεις.

Η Τουρκία βοήθησε την ISIS στην μάχη για Αΐν αλ-Αράμπ (ή «Kobani»)

• Ο Ανουάρ Μοσλέμ (Anwar Moslem), Δήμαρχος Αΐν αλ-Αράμπ, δήλωσε στις 19 Σεπτεμβρίου, 2014: «Βάσει των πληροφοριών που πήραμε δύο ημέρες πριν από το ξέσπασμα του τωρινού πολέμου, τρένα γεμάτα απο δυνάμεις και πυρομαχικά, τα οποία περνούσαν βόρεια της Kobane, έκαναν στάσεις διάρκειας περίπου μιας ώρας η καθεμία κατα μέσον όρον σε αυτά τα χωριά: Salib Qaran, Gire Sor, Moshrefat Ezzo.Υπάρχουν ενδείξεις, μάρτυρες και βίντεο σχετικά με αυτό. Γιατί η ISIS είναι ισχυρή μόνο στην ανατολική Kobani; Γιατί δεν είναι ισχυρή, είτε νοτίως ή δυτικώς αυτής;;» Στο δεύτερο άρθρο στις 30 Σεπτεμβρίου του 2014, μια αντιπροσωπεία CHP επισκέφθηκε την Αΐν αλ-Αράμπ (Kobani), όπου ισχυρίστηκαν οι ντόπιοι ότι τα πάντα, από τα ρούχα που φορούν οι μαχητές της ΙΣΙΣ μέχρι τα όπλα τους, προέρχονται από την Τουρκία.
• Ένα βίντεο που είχε κυκλοφόρησε από την Nuhaber, δείχνει τουρκικές στρατιωτικές συνοδείες, που μετέφεραν πυρομαχικά και δεξαμενές, να κινούνται ελεύθερα υπό τις σημαίες της ISIS στην περιοχή Cerablus και στη διέλευση των συνόρων της πόλεως της Karkamis (25 Σεπτέμβρη, 2014).Υπάρχουν ακόμη αναγραφές στην τουρκική γλώσσα στο εξωτερικό των φορτηγών.
• Ο Σαλίχ Mοσλέμ (Salih Muslim), ο επικεφαλής της PYD, υποστήριξε ότι πέρασαν 120 μαχητές στη Συρία από την Τουρκία από τις 20 Οκτωβρίου μέχρι τις 24, 2014.
• Σύμφωνα με άρθρο γνώμης γραμμένο από έναν διοικητή της YPG στην εφημερίδα The New York Times, στις 29 του Οκτώβρη του 2014, η Τουρκία επιτρέπει στην αγωνιστές της ISIS και τον εξοπλισμό τους να περνούν ελεύθερα τα σύνορά τους.
• H Diken ανέφερε ότι «η ISIS μαχητές διέσχισαν τα σύνορα από την Τουρκία στη Συρία, πάνω από τις τουρκικές γραμμές του τρένου, που οριοθετούν τα σύνορα, σε πλήρη θέα των Τούρκων στρατιωτών. Είχαν συναντήσει εκεί τους μαχητές της PYD και σταμάτησαν την πορεία τους.»
• Ένας κούρδος διοικητής στην Αΐν αλ-Αράμπ ισχυρίζεται ότι έχουν τουρκικές βούλες εισόδου στα διαβατήριά τους οι μαχητές της ISIS.
• Οι Κούρδοι που προσπαθούν να συμμετάσχουν στην μάχη για την Αΐν αλ-Αράμπ διώχνονται από την τουρκική αστυνομία στα σύνορα Τουρκίας-Συρίας.
• Το OdaTV κυκλοφόρησε μια φωτογραφία ενός Τούρκου στρατιώτη να κάνει φίλους τους μαχητές της ISIS.

Η Τουρκία και η ISIS έχουν τις ίδιες κοσμοθεωρίες

• Το μεγάλο κανάλι RT (Russia Today) ανέφερε σχετικά με τις παρατηρήσεις του Αμερικανού αντιπροέδρου Τζο Μπάιντεν που περιέγραψς λεπτομερώς την υποστήριξη της Τουρκίας για την ΙΣΙΣ.
• O Cengiz Candar, ένας αξιοσέβαστος Τούρκος δημοσιογράφος, υποστήριξε πως βοήθησε η MIT το Ισλαμικό Κράτος του Ιράκ και της Συρίας στο να τους κάνει τη «μαία», καθώς και άλλες ομάδες του Τζιχάντ.
• Ένα μέλος του συμβουλίου του ΑΚΡ ανάρτησε στη σελίδα του στο Facebook: «Ευτυχώς που υπάρχει η ISIS …είθε να μην ξεμείνετε ποτέ από πυρομαχικά … »
• Ένας Τούρκος επόπτης του Ίδρυματς Κοινωνικής Ασφάλειας χρησιμοποιεί το λογότυπο της ISIS στις εσωτερικές αλληλογραφίες του.
• Ο Μπιλάλ Ερντογάν και Τούρκοι αξιωματούχοι συναντιούνται τακτικά με τους υποτιθέμενους μαχητές της ISIS.
Σημείωση συντάκτη: Οι πληροφορίες που παρουσιάζονται στο παρόν έγγραφο παρέχεται χωρίς προκατάληψη ή έγκριση.


1 – Research Paper: ISIS-Turkey List, | σύνδεσμος: http://www.huffingtonpost.com/david-l-phillips/research-paper-isis-turke_b_6128950.html

389 thoughts on “Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ISIS – ΟΛΗ Η ΑΛΗΘΕΙΑ

 1. I’m extremely impressed along with your writing skills and also with the structure to your blog.

  Is that this a paid subject matter or did you modify it your self?
  Either way keep up the excellent quality writing, it is rare to look a great
  blog like this one today..

 2. Oh my goodness! Incredible article dude! Many thanks, However
  I am experiencing difficulties with your RSS. I don’t
  know the reason why I am unable to join it. Is there anybody having similar RSS issues?

  Anyone who knows the solution can you kindly respond? Thanx!!

 3. This paragraph will assist the internet people for building up
  new weblog or even a weblog from start to end.

 4. Hello colleagues, its enormous article on the topic of educationand
  entirely explained, keep it up all the time.

 5. Hello, i think that i saw you visited my site so i came to “return the favor”.I’m attempting to find things to enhance my website!I suppose its ok to use some
  of your ideas!!

 6. Thanks for some other excellent post. Where else could anybody
  get that type of info in such an ideal way of writing?
  I have a presentation subsequent week, and I’m at the search
  for such info.

 7. Pretty nice post. I just stumbled upon your blog and wished to say that
  I’ve truly enjoyed surfing around your blog posts.

  In any case I will be subscribing to your feed
  and I hope you write again very soon!

 8. I loved as much as you’ll receive carried out right here.
  The sketch is attractive, your authored material stylish.
  nonetheless, you command get bought an nervousness over that you wish be
  delivering the following. unwell unquestionably come
  further formerly again as exactly the same nearly very often inside
  case you shield this hike.

 9. I’m gone to inform my little brother, that he should also go to see this
  webpage on regular basis to take updated from latest gossip.

 10. These are genuinely enormous ideas in about blogging.
  You have touched some good factors here. Any way keep up wrinting.

 11. I think this is among the most important info for me.

  And i am glad reading your article. But should remark on some general
  things, The site style is ideal, the articles is really great :
  D. Good job, cheers

 12. What’s up mates, its wonderful post concerning cultureand completely defined, keep
  it up all the time.

 13. Its such as you learn my thoughts! You seem to know so much about this,
  such as you wrote the book in it or something. I believe that you just could do
  with some p.c. to drive the message house a bit, however instead of that, that is wonderful blog.
  A great read. I’ll definitely be back.

 14. Somebody necessarily lend a hand to make critically
  articles I’d state. This is the first time I frequented your website page and to this point?
  I amazed with the research you made to create
  this actual put up incredible. Great task!

 15. I’ve read several just right stuff here. Definitely price
  bookmarking for revisiting. I wonder how a lot effort you place to make one
  of these wonderful informative web site.

 16. Hello! Do you know if they make any plugins to safeguard against hackers?
  I’m kinda paranoid about losing everything I’ve worked hard
  on. Any recommendations?

 17. Admiring the time and energy you put into your website and in depth
  information you present. It’s nice to come across a blog every once in a while that
  isn’t the same outdated rehashed material. Excellent read!
  I’ve bookmarked your site and I’m adding your RSS feeds to my Google account.

 18. You’re so interesting! I don’t think I’ve read through something
  like that before. So wonderful to find another person with a
  few genuine thoughts on this topic. Seriously.. thank you
  for starting this up. This website is one thing that is needed on the internet, someone with some
  originality!

 19. Way cool! Some extremely valid points! I appreciate you penning this write-up plus the rest of the website is very good.

 20. This site was… how do you say it? Relevant!! Finally I’ve found
  something that helped me. Appreciate it!

 21. Excellent blog here! Also your web site loads
  up very fast! What web host are you using? Can I get your affiliate link to your host?
  I wish my website loaded up as fast as yours lol

 22. Hi! I could have sworn I’ve visited this blog
  before but after looking at a few of the articles I realized it’s new to
  me. Anyhow, I’m certainly pleased I came across it and I’ll
  be bookmarking it and checking back frequently!

 23. Hello there, just became alert to your blog through Google,
  and found that it is truly informative. I’m gonna watch out for brussels.
  I will be grateful if you continue this in future. A lot of
  people will be benefited from your writing. Cheers!

 24. You could definitely see your enthusiasm within the article you write.
  The world hopes for more passionate writers like
  you who are not afraid to say how they believe. All
  the time go after your heart.

 25. I was suggested this blog by means of my cousin. I am now not sure whether
  this post is written through him as no one else recognize such designated about my problem.
  You’re amazing! Thanks!

 26. Hi are using WordPress for your site platform?
  I’m new to the blog world but I’m trying to get started
  and set up my own. Do you need any coding expertise to make your own blog?
  Any help would be really appreciated!

 27. Amazing issues here. I am very satisfied to look your post.
  Thanks so much and I’m looking ahead to contact you.
  Will you please drop me a e-mail?

 28. It’s awesome in support of me to have a web site, which is beneficial in support of my
  knowledge. thanks admin

 29. Excellent web site. Lots of useful info here. I am sending it to several friends ans also
  sharing in delicious. And certainly, thanks in your
  effort!

 30. Pretty section of content. I just stumbled upon your weblog and in accession capital to assert that I
  acquire actually enjoyed account your blog posts. Any way I’ll be subscribing to your feeds and even I achievement you access
  consistently quickly.

 31. Just wish to say your article is as astounding.
  The clarity on your submit is simply excellent and that i can think you are an expert on this
  subject. Fine with your permission let me to seize
  your feed to stay up to date with approaching post.

  Thank you one million and please carry on the rewarding work.

 32. We are a gaggle of volunteers and starting a new scheme in our community.
  Your website provided us with useful info to
  work on. You have performed an impressive task and
  our entire neighborhood will probably be grateful to you.

 33. Amazing! This blog looks exactly like my old one! It’s
  on a completely different subject but it has pretty much the same page layout and
  design. Great choice of colors!

 34. Thanks for your personal marvelous posting! I really
  enjoyed reading it, you might be a great author.
  I will ensure that I bookmark your blog and may come back later in life.
  I want to encourage you to definitely continue your great work, have a nice evening!

 35. you are actually a good webmaster. The website loading pace is incredible.
  It sort of feels that you’re doing any unique trick. Furthermore, The contents are
  masterpiece. you’ve performed a fantastic job on this topic!

 36. I know this site gives quality based articles and extra material,
  is there any other website which offers these kinds
  of data in quality?

 37. Thank you for some other informative site. The place else may just I get that type of information written in such a perfect means?
  I have a undertaking that I am simply now working on, and I’ve been on the look out for such information.

 38. Its like you read my mind! You seem to understand a lot about this,
  like you wrote the ebook in it or something. I believe that you just could do with a few % to force the message house a little bit,
  however instead of that, that is magnificent blog. An excellent read.
  I’ll definitely be back.

 39. Post writing is also a excitement, if you be acquainted
  with then you can write if not it is complex to write.

 40. Hi there very nice site!! Man .. Beautiful .. Wonderful ..

  I will bookmark your blog and take the feeds also?
  I am glad to seek out so many useful info right here in the put up, we’d like work out more
  strategies in this regard, thanks for sharing. . . . . .

 41. Wow, that’s what I was seeking for, what a stuff! present here at this weblog, thanks admin of this web page.

 42. Hi to every single one, it’s really a nice for me to pay a quick visit this web page, it consists
  of precious Information.

 43. Good day! This is my 1st comment here so I just
  wanted to give a quick shout out and tell you I genuinely enjoy
  reading through your blog posts. Can you
  recommend any other blogs/websites/forums that go over the same
  subjects? Many thanks!

 44. Hi there, i read your blog occasionally and i own a similar one and i
  was just curious if you get a lot of spam comments? If
  so how do you reduce it, any plugin or anything you can advise?
  I get so much lately it’s driving me insane so any support is very much appreciated.

 45. http://www.spazioannunci.net/veicolimotori/automobili-e-fuoristrada/currency-markets-knowledge-attained-from-humpty-dumpty_i4538587 says:

  I always spent my half an hour to read this web
  site’s articles all the time along with a mug of coffee.

 46. When I initially commented I clicked the “Notify me when new comments are added” checkbox and now each time a comment is added I get three
  e-mails with the same comment. Is there any way you can remove me from that service?
  Many thanks!

 47. I all the time used to study post in news papers but now as I am a user of
  net thus from now I am using net for posts, thanks to web.

 48. It’s fantastic that you are getting ideas from this post as well as from our argument made at this
  place.

 49. Awesome blog you have here but I was curious if you knew of any
  message boards that cover the same topics discussed in this
  article? I’d really like to be a part of online community where I can get feed-back
  from other knowledgeable people that share the same interest.

  If you have any suggestions, please let me know.
  Thank you!

 50. Hey there, I think your site might be having browser compatibility
  issues. When I look at your blog in Firefox, it looks fine
  but when opening in Internet Explorer, it has some overlapping.
  I just wanted to give you a quick heads up!

  Other then that, great blog!

 51. You’ve made some decent points there. I looked on the web for more information about the issue and found most people will go along with your views on this website.

 52. Pretty section of content. I just stumbled upon your weblog and in accession capital to assert that
  I acquire in fact enjoyed account your blog posts. Anyway I’ll be subscribing to your feeds and even I achievement
  you access consistently fast.

 53. I like the helpful information you provide in your
  articles. I will bookmark your weblog and check again here regularly.
  I am quite certain I will learn a lot of new stuff right
  here! Best of luck for the next!

 54. I read this post completely regarding the resemblance of most up-to-date and preceding technologies, it’s remarkable article.

 55. Terrific work! This is the kind of info that are supposed to be shared around the web.
  Shame on Google for no longer positioning this publish higher!
  Come on over and seek advice from my website
  . Thanks =)

 56. If you are going for best contents like I do, just visit
  this website every day since it presents quality contents,
  thanks

 57. Hi, i read your blog occasionally and i own a similar one and i was just wondering if you
  get a lot of spam remarks? If so how do you prevent it, any plugin or anything you can suggest?

  I get so much lately it’s driving me insane so any support is very much appreciated.

 58. I take pleasure in, result in I found just what I was taking a look for.
  You’ve ended my four day lengthy hunt! God Bless you man. Have a great day.

  Bye

 59. Exceptional post however I was wondering if you could write a litte more on this subject?
  I’d be very thankful if you could elaborate a little bit
  further. Thanks!

 60. These are truly impressive ideas in on the topic of blogging.
  You have touched some pleasant factors here. Any way keep up wrinting.

 61. hello!,I love your writing so much! percentage we be
  in contact extra about your post on AOL? I require an expert in this house to unravel my problem.
  May be that’s you! Having a look ahead to see you.

 62. I’m impressed, I have to admit. Seldom do I encounter a blog that’s
  equally educative and interesting, and let me tell
  you, you have hit the nail on the head. The problem
  is something too few men and women are speaking intelligently about.
  I’m very happy I found this during my search for something relating
  to this.

 63. Hi there! I could have sworn I’ve been to this website
  before but after looking at some of the posts I realized it’s new
  to me. Anyways, I’m certainly happy I stumbled upon it and I’ll be book-marking it and
  checking back often!

 64. I’m not sure exactly why but this blog is loading very slow for me.
  Is anyone else having this issue or is it a problem on my end?

  I’ll check back later and see if the problem still exists.

 65. An interesting discussion is worth comment. I believe that you need to write more about this topic, it
  may not be a taboo subject but usually people do not talk about these subjects.
  To the next! Kind regards!!

 66. What a information of un-ambiguity and preserveness of valuable familiarity
  regarding unexpected emotions.

 67. Very good info. Lucky me I ran across your website by accident (stumbleupon).
  I have book-marked it for later!

 68. I believe that is among the so much significant information for me.
  And i’m happy reading your article. But wanna observation on some common things,
  The website taste is great, the articles is really nice
  : D. Just right task, cheers

 69. Amazing issues here. I am very satisfied to see your post.
  Thank you a lot and I’m having a look forward to touch
  you. Will you kindly drop me a e-mail?

 70. Have you ever considered about including a little bit more than just your articles?
  I mean, what you say is fundamental and all. But think of if you added some great visuals
  or video clips to give your posts more, “pop”! Your content is
  excellent but with pics and clips, this website could undeniably be one of the
  best in its niche. Fantastic blog!

 71. You really make it seem so easy with your presentation but I find this matter to be really something
  which I think I would never understand. It seems too complex and very broad for
  me. I am looking forward for your next post, I will
  try to get the hang of it!

 72. What i do not understood is actually how you are not really much more smartly-appreciated than you may be now.
  You are very intelligent. You realize therefore significantly
  in terms of this topic, produced me in my view consider it from
  numerous varied angles. Its like women and men are not interested except it’s something to
  do with Lady gaga! Your own stuffs outstanding. All the time care for it up!

 73. What’s up colleagues, its impressive paragraph regarding cultureand completely defined,
  keep it up all the time.

 74. It is truly a nice and useful piece of information. I am glad that you just shared this helpful
  info with us. Please keep us informed like this.

  Thanks for sharing.

 75. This article provides clear idea for the new viewers of blogging,
  that truly how to do running a blog.

 76. Heya! I’m at work browsing your blog from my new iphone
  3gs! Just wanted to say I love reading your blog and look forward to all your posts!
  Keep up the outstanding work!

 77. I was suggested this web site by my cousin. I’m not sure
  whether this post is written by him as no one else know such detailed about my
  trouble. You’re amazing! Thanks!

 78. Magnificent beat ! I would like to apprentice while you amend your web site, how could i subscribe for a blog web site?
  The account aided me a acceptable deal. I had been tiny
  bit acquainted of this your broadcast offered bright clear concept

 79. Thankfulness to my father who informed me concerning this blog, this webpage is in fact
  remarkable.

 80. Howdy are using WordPress for your blog platform?
  I’m new to the blog world but I’m trying to get started and set up my
  own. Do you require any coding expertise to make your own blog?
  Any help would be greatly appreciated!

 81. Hey! I know this is kinda off topic but I’d figured I’d ask.

  Would you be interested in trading links or maybe guest
  authoring a blog article or vice-versa? My website covers
  a lot of the same topics as yours and I believe we could greatly benefit from each other.
  If you are interested feel free to send me an email.

  I look forward to hearing from you! Fantastic blog by the way!

 82. Pretty nice post. I just stumbled upon your weblog and wanted to say that I have
  truly enjoyed browsing your blog posts. After all I will be subscribing to
  your rss feed and I hope you write again very soon!

 83. Can I simply just say what a relief to discover an individual who actually understands what they’re discussing
  on the internet. You certainly understand how to bring a problem to light and make it important.

  More and more people really need to check this out and understand this side of your story.

  I was surprised you’re not more popular given that you most certainly possess the gift.

 84. An outstanding share! I’ve just forwarded this onto
  a coworker who had been conducting a little research
  on this. And he in fact ordered me breakfast due to the fact that I found it for him…
  lol. So let me reword this…. Thanks for the meal!! But yeah,
  thanx for spending some time to discuss this issue here on your website.

 85. Hmm is anyone else encountering problems with the pictures
  on this blog loading? I’m trying to determine if its a problem on my end or if it’s the blog.
  Any suggestions would be greatly appreciated.

 86. Fascinating blog! Is your theme custom made or did you download it from somewhere?
  A theme like yours with a few simple adjustements would really make my blog shine.

  Please let me know where you got your theme.
  With thanks

 87. If you would like to increase your familiarity simply keep
  visiting this web site and be updated with the most up-to-date
  news update posted here.

 88. I know this web site provides quality based articles
  and extra information, is there any other web site which presents these
  data in quality?

 89. This is a really good tip particularly to those new to the blogosphere.
  Simple but very accurate info… Thank you for sharing this one.
  A must read article!

 90. There’s definately a lot to know about this topic. I really
  like all the points you made.

 91. I enjoy reading through an article that will make people think.
  Also, thank you for permitting me to comment!

 92. Thanks for finally writing about >Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ISIS – ΟΛΗ Η ΑΛΗΘΕΙΑ |
  Ελληνικά Νέα Τώρα <Loved it!

 93. I am really impressed with your writing skills as neatly as with
  the layout to your weblog. Is that this a paid topic or did you
  customize it yourself? Either way keep up the nice high quality writing, it
  is rare to peer a nice blog like this one nowadays..

 94. Hi, yup this paragraph is really pleasant and I have learned lot of things from it concerning blogging.
  thanks.

 95. Fantastic items from you, man. I’ve have in mind your stuff prior to
  and you are simply too excellent. I really
  like what you’ve bought here, really like what you are stating
  and the way in which by which you are saying it. You make it
  entertaining and you still take care of to keep it smart.
  I can not wait to read much more from you. That is really a wonderful
  site.

 96. I’ll right away snatch your rss as I can’t to find your e-mail subscription link or e-newsletter service.
  Do you have any? Please allow me understand in order that I could
  subscribe. Thanks.

 97. Hello! Quick question that’s entirely off topic.
  Do you know how to make your site mobile friendly? My blog looks weird when viewing from my iphone4.
  I’m trying to find a theme or plugin that might be able to correct this problem.
  If you have any recommendations, please share.
  Thank you!

 98. I am sure this piece of writing has touched all the internet people, its really really pleasant article on building up new blog.

 99. Have you ever considered about including a little bit more than just your articles?

  I mean, what you say is fundamental and all. However think of if you added some great visuals or videos to give
  your posts more, “pop”! Your content is excellent but with pics and clips, this
  website could undeniably be one of the greatest in its niche.
  Very good blog!

 100. Do you have a spam issue on this blog; I also am a blogger, and I was curious about your situation; many of
  us have created some nice practices and we are looking to exchange
  techniques with other folks, please shoot me an email if interested.

 101. Excellent blog here! Also your site loads up fast! What host are you using?
  Can I get your affiliate link to your host? I wish my site loaded up as quickly as yours lol

 102. Hi all, here every person is sharing such knowledge, thus it’s good to
  read this web site, and I used to visit this weblog daily.

 103. Remarkable! Its truly amazing post, I have got much clear idea about from this post.

 104. Hey there! I just want to offer you a huge thumbs up for the
  excellent info you’ve got here on this post. I will be
  coming back to your site for more soon.

 105. Hello there, You have done a fantastic job. I will certainly
  digg it and personally recommend to my friends.
  I’m confident they’ll be benefited from this web site.

 106. wonderful points altogether, you just gained a new reader.
  What may you recommend in regards to your publish that you simply made a
  few days in the past? Any certain?

 107. You could certainly see your skills within the work you write.
  The sector hopes for even more passionate writers like you who are not afraid to say how they believe.
  At all times go after your heart.

 108. I blog often and I genuinely appreciate your content.
  This great article has truly peaked my interest. I will bookmark
  your website and keep checking for new details about once per week.
  I subscribed to your Feed as well.

 109. For the reason that the admin of this web site is working, no uncertainty very shortly it will be well-known,
  due to its quality contents.

 110. It’s perfect time to make a few plans for the future and it is time to be happy.
  I’ve learn this post and if I could I wish to recommend you few fascinating things
  or tips. Maybe you could write next articles referring to this article.

  I wish to read even more issues about it!

 111. You are so awesome! I don’t believe I have read a single thing
  like this before. So nice to discover someone with a
  few original thoughts on this subject matter. Seriously.. thanks
  for starting this up. This website is one thing that
  is required on the web, someone with some originality!

 112. I’ll immediately snatch your rss as I can’t to find
  your email subscription link or e-newsletter service.
  Do you’ve any? Please permit me know so that I could
  subscribe. Thanks.

 113. It is appropriate time to make some plans for the future and it is time
  to be happy. I have learn this post and if I may just
  I desire to recommend you few interesting things or tips.

  Maybe you can write subsequent articles relating to this
  article. I desire to learn even more issues approximately it!

 114. Hello There. I found your blog using msn. This is an extremely well
  written article. I will be sure to bookmark it and
  come back to read more of your useful info.

  Thanks for the post. I will certainly comeback.

 115. I get pleasure from, lead to I found exactly what I was having a look for.

  You have ended my 4 day long hunt! God Bless you man. Have a nice day.
  Bye

 116. Hola! I’ve been reading your site for a long time now and finally got the courage to
  go ahead and give you a shout out from Houston Texas!
  Just wanted to say keep up the great work!

 117. Asking questions are in fact good thing if you are not understanding anything totally,
  however this piece of writing presents good understanding even.

 118. With havin so much content and articles do you ever
  run into any issues of plagorism or copyright violation? My site has
  a lot of exclusive content I’ve either authored myself
  or outsourced but it looks like a lot of it is popping it up all over the internet without
  my agreement. Do you know any solutions to help stop content
  from being ripped off? I’d genuinely appreciate it.

 119. Oh my goodness! Incredible article dude! Thank you, However I am encountering
  troubles with your RSS. I don’t understand the reason why I can’t join it.
  Is there anybody else getting similar RSS issues?
  Anyone who knows the solution can you kindly respond?
  Thanks!!

 120. Great web site. A lot of helpful information here.
  I am sending it to some pals ans also sharing in delicious.

  And of course, thanks to your sweat!

 121. Hey There. I found your blog using msn. This is an extremely well
  written article. I’ll be sure to bookmark it and come back
  to read more of your useful info. Thanks for the post.
  I’ll certainly comeback.

 122. constantly i used to read smaller content which
  also clear their motive, and that is also happening with this piece
  of writing which I am reading here.

 123. Nice post. I was checking continuously this blog and I am impressed!
  Very helpful information particularly the last part
  🙂 I care for such information much. I was seeking this certain info for a long time.
  Thank you and good luck.

 124. I like looking through an article that can make people think.
  Also, many thanks for allowing me to comment!

 125. It’s remarkable in support of me to have a web page, which is beneficial for my know-how.
  thanks admin

 126. This is a topic that’s close to my heart… Best wishes!
  Where are your contact details though?

 127. Because the admin of this web page is working,
  no question very soon it will be renowned, due to its quality contents.

 128. It’s the best time to make a few plans for the long run and it’s time
  to be happy. I’ve learn this submit and if I could
  I desire to recommend you some interesting things or suggestions.

  Maybe you can write subsequent articles regarding this article.
  I want to learn more things about it!

 129. I’ve been exploring for a bit for any high quality articles or blog posts on this kind of area .
  Exploring in Yahoo I at last stumbled upon this site. Studying this info
  So i am satisfied to exhibit that I’ve an incredibly good uncanny feeling I came upon exactly what I needed.

  I most certainly will make sure to don?t forget this web
  site and provides it a glance on a relentless basis.

 130. My spouse and I stumbled over here by a different web page and thought I might as well check things out.
  I like what I see so i am just following you. Look forward to exploring
  your web page again.

 131. Thanks in favor of sharing such a good opinion, paragraph is
  fastidious, thats why i have read it fully

 132. What’s up Dear, are you genuinely visiting this web site regularly, if so then you
  will absolutely obtain pleasant know-how.

 133. I am actually grateful to the owner of this web site who
  has shared this enormous article at at this time.

 134. It’s a pity you don’t have a donate button!
  I’d certainly donate to this brilliant blog! I suppose
  for now i’ll settle for book-marking and adding your RSS feed to my Google account.

  I look forward to brand new updates and will share this site with my Facebook group.

  Talk soon!

 135. I’ve been exploring for a bit for any high quality articles or
  blog posts in this sort of area . Exploring in Yahoo
  I eventually stumbled upon this website. Studying this information So i
  am glad to convey that I have a very just right uncanny feeling I found out just what I
  needed. I such a lot without a doubt will make certain to do not
  disregard this web site and provides it a glance on a relentless basis.

 136. Do you have a spam issue on this blog; I also am a blogger, and I was curious about your
  situation; many of us have created some nice practices
  and we are looking to swap techniques with other folks, why not shoot me an e-mail if interested.

 137. Hello there! This post could not be written any better!
  Reading this post reminds me of my previous room mate!
  He always kept talking about this. I will forward this post to him.
  Fairly certain he will have a good read. Thanks for sharing!

 138. Hello, i read your blog occasionally and i own a similar one and i was just wondering if you
  get a lot of spam responses? If so how do you prevent it, any plugin or anything you can suggest?

  I get so much lately it’s driving me crazy so any support is very much appreciated.

 139. Hello, i read your blog from time to time and i own a similar one and i was just
  curious if you get a lot of spam responses? If so how do you reduce it, any plugin or anything you can recommend?
  I get so much lately it’s driving me mad so any help
  is very much appreciated.

 140. Magnificent beat ! I wish to apprentice while you amend your website, how can i subscribe for
  a weblog web site? The account aided me a acceptable deal.
  I had been a little bit familiar of this your broadcast provided
  vivid clear concept

 141. I got this web site from my friend who shared with me on the topic of this site and now this time
  I am browsing this site and reading very informative articles
  here.

 142. Its not my first time to go to see this website, i am visiting this
  web page dailly and take fastidious facts from here daily.

 143. You need to be a part of a contest for one of the highest quality websites on the web.
  I most certainly will recommend this blog!

 144. I know this if off topic but I’m looking into starting my own blog and was
  curious what all is needed to get set up? I’m assuming having a blog like yours would cost a pretty
  penny? I’m not very web smart so I’m not 100% sure.
  Any suggestions or advice would be greatly appreciated.
  Kudos

 145. each time i used to read smaller articles or reviews that also clear their motive, and
  that is also happening with this paragraph which I
  am reading now.

 146. Do you mind if I quote a few of your posts as long as I provide credit and sources back to your website?
  My blog is in the exact same area of interest as yours and my users would truly
  benefit from some of the information you provide
  here. Please let me know if this okay with you.
  Thank you!

 147. Why viewers still use to read news papers when in this technological world the whole thing
  is available on net?

 148. Link exchange is nothing else however it is only placing the other
  person’s blog link on your page at appropriate place and other person will also do
  similar for you.

 149. Hi there friends, nice paragraph and fastidious urging
  commented here, I am genuinely enjoying by these.

 150. Hi, i think that i saw you visited my website so
  i came to “return the favor”.I am attempting to find things to
  improve my site!I suppose its ok to use some of
  your ideas!!

 151. Hello! I’ve been reading your weblog for a
  while now and finally got the bravery to go
  ahead and give you a shout out from Kingwood Tx!
  Just wanted to tell you keep up the great job!

 152. Have you ever considered about including a little bit more than just your articles?
  I mean, what you say is fundamental and all. But imagine if you added some great images or videos to give your posts more, “pop”!
  Your content is excellent but with pics and clips, this blog
  could undeniably be one of the most beneficial in its field.
  Amazing blog!

 153. Superb post but I was wondering if you could write a litte more on this subject?
  I’d be very grateful if you could elaborate a little bit further.

  Kudos!

 154. Normally I don’t read article on blogs, however I would
  like to say that this write-up very forced me to check out and
  do so! Your writing style has been surprised me. Thanks,
  very great post.

 155. I believe that is one of the such a lot important information for me.

  And i’m glad reading your article. But want to observation on some general things, The web site style is wonderful, the articles is in reality great : D.
  Just right task, cheers

 156. Good day very cool website!! Guy .. Excellent ..
  Amazing .. I’ll bookmark your blog and take the feeds also?
  I’m glad to find so many helpful information here within the submit,
  we’d like develop more strategies in this regard, thank you for sharing.
  . . . . .

 157. Greetings from Colorado! I’m bored at work so I decided
  to browse your site on my iphone during lunch break.

  I really like the information you present here and can’t wait to take a look when I get home.

  I’m shocked at how fast your blog loaded on my cell phone ..
  I’m not even using WIFI, just 3G .. Anyways, superb site!

 158. Do you have a spam issue on this website; I also am a blogger, and I was wondering your
  situation; we have created some nice methods and we are looking to swap methods with others, please shoot me an email if interested.

 159. Amazing! This blog looks just like my old one! It’s on a completely
  different subject but it has pretty much the same layout and design. Superb choice of colors!

 160. Hi there, You’ve done an incredible job. I’ll definitely digg it and personally suggest to my friends.

  I’m confident they’ll be benefited from this website.

 161. I pay a quick visit day-to-day a few web sites
  and information sites to read content, but this website provides
  quality based articles.

 162. I was pretty pleased to find this web site.
  I wanted to thank you for your time for this wonderful read!!
  I definitely liked every part of it and i also have
  you saved to fav to check out new stuff on your blog.

 163. Hi there would you mind stating which blog platform you’re working
  with? I’m planning to start my own blog in the near future but I’m having a hard time
  selecting between BlogEngine/Wordpress/B2evolution and Drupal.
  The reason I ask is because your layout seems different then most blogs and I’m looking for something unique.
  P.S My apologies for being off-topic but I had to ask!

 164. you are truly a good webmaster. The site loading pace is amazing.
  It kind of feels that you are doing any distinctive trick.
  In addition, The contents are masterpiece. you have performed a excellent task on this matter!

 165. Thank you a lot for sharing this with all people you really recognize what you’re talking approximately!
  Bookmarked. Kindly also talk over with my web site =). We can have a hyperlink exchange contract
  among us

 166. wonderful points altogether, you simply gained a new reader.

  What would you recommend in regards to your publish that you simply
  made some days ago? Any sure?

 167. Pingback: lelio vieira carneiro junior
 168. My spouse and I stumbled over here by a different website and thought I should check things out.
  I like what I see so i am just following you. Look forward to looking into your web page yet again.

 169. We are a group of volunteers and opening a new scheme in our community.

  Your site provided us with valuable info to work on. You have done a
  formidable job and our entire community will be grateful
  to you.

 170. I truly love your site.. Excellent colors & theme. Did you make this
  site yourself? Please reply back as I’m attempting to create my very
  own site and would like to know where you got this from or what the
  theme is called. Cheers!

 171. Generally I do not read article on blogs, but I wish to say that this write-up very pressured me to try and do so!
  Your writing style has been surprised me. Thank you,
  very nice post.

 172. If some one wishes to be updated with most up-to-date technologies therefore he must be pay a visit this site and be up
  to date every day.

 173. This is the perfect web site for anybody who wishes to
  find out about this topic. You realize a whole lot its almost hard to argue with you (not that I actually would want to…HaHa).

  You certainly put a brand new spin on a subject that’s been discussed for
  decades. Wonderful stuff, just great!

 174. Just desire to say your article is as astounding.
  The clearness to your put up is just spectacular and i could
  assume you’re an expert on this subject. Well with your permission allow
  me to seize your feed to stay up to date with approaching
  post. Thanks a million and please continue the gratifying work.

 175. hello!,I love your writing very much! percentage we keep in touch more about your post on AOL?
  I require an expert in this house to unravel my problem.
  May be that is you! Having a look forward to peer you.

 176. Hi to all, how is everything, I think every one is getting more from this web page,
  and your views are good in favor of new users.

 177. Does your blog have a contact page? I’m having trouble locating it but,
  I’d like to send you an email. I’ve got some creative ideas for your blog you might be interested in hearing.
  Either way, great blog and I look forward to seeing it grow over time.

 178. Thanks for some other informative blog. Where else may just I am getting that kind of
  info written in such a perfect method? I have a mission that I am simply now running on, and I’ve been on the look out for such info.

 179. I absolutely love your site.. Excellent colors & theme.
  Did you build this amazing site yourself? Please reply back
  as I’m trying to create my very own site and want to find out where you got this from or what the theme is
  named. Appreciate it!

 180. I loved as much as you will receive carried out right here.
  The sketch is tasteful, your authored material stylish.

  nonetheless, you command get bought an nervousness over
  that you wish be delivering the following. unwell unquestionably come further formerly
  again as exactly the same nearly very often inside case you shield this hike.

 181. Hi, after reading this amazing article i am also glad to share my knowledge here with mates.

 182. Thank you for the good writeup. It in fact used to be a amusement account it.
  Look advanced to far introduced agreeable from you!
  However, how could we communicate?

 183. This website was… how do I say it? Relevant!!

  Finally I have found something that helped me.
  Thanks a lot!

 184. Wow, superb weblog structure! How lengthy have you
  ever been blogging for? you made running a blog glance easy.

  The full glance of your site is magnificent, as
  smartly as the content material!

 185. Hello, I believe your site might be having internet browser compatibility
  issues. When I take a look at your site in Safari, it looks fine
  however, if opening in I.E., it has some overlapping issues.
  I simply wanted to provide you with a quick heads up!
  Other than that, wonderful website!

 186. We stumbled over here different web address and thought I might check things out.
  I like what I see so now i am following you.
  Look forward to looking over your web page repeatedly.

 187. These are really great ideas in about blogging.
  You have touched some good things here. Any way keep up wrinting.

 188. Howdy excellent blog! Does running a blog such as this take a massive amount work?
  I have no expertise in programming however I was hoping to start my own blog in the near future.
  Anyways, if you have any recommendations or techniques for new blog owners please share.
  I know this is off subject however I just wanted to ask.
  Many thanks!

 189. I pay a visit every day a few web pages and websites to read articles or reviews, except this blog
  offers quality based posts.

 190. It is appropriate time to make some plans for the longer term and
  it is time to be happy. I’ve read this publish and if I may I
  desire to counsel you few interesting issues or advice. Perhaps you
  could write subsequent articles regarding this article.
  I desire to learn even more things about it!

 191. Hey would you mind sharing which blog platform
  you’re working with? I’m planning to start my own blog soon but I’m having a tough
  time deciding between BlogEngine/Wordpress/B2evolution and Drupal.
  The reason I ask is because your layout seems different then most blogs and I’m looking for something unique.
  P.S Sorry for getting off-topic but I had to ask!

 192. Wow, this article is fastidious, my sister is analyzing such
  things, therefore I am going to convey her.

 193. You actually make it seem so easy with your presentation but I find this matter to be actually
  something which I think I would never understand.
  It seems too complex and very broad for me.
  I’m looking forward for your next post, I’ll try to get the hang of it!

 194. Thanks for finally writing about >Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΣΕ ΣΧΕΣΗ
  ΜΕ ΤΗΝ ISIS – ΟΛΗ Η ΑΛΗΘΕΙΑ | Ελληνικά Νέα Τώρα <Liked it!

 195. Sweet blog! I found it while browsing on Yahoo News.

  Do you have any tips on how to get listed in Yahoo News?
  I’ve been trying for a while but I never seem to get
  there! Cheers

 196. Hi there, I do believe your web site could be having web browser compatibility problems.
  Whenever I take a look at your blog in Safari, it
  looks fine but when opening in IE, it has some overlapping issues.

  I simply wanted to give you a quick heads up! Besides that, great site!

 197. At this moment I am going to do my breakfast, after having my breakfast coming yet
  again to read other news.

 198. Greetings from Idaho! I’m bored at work so I decided to browse your blog on my iphone during lunch break.
  I enjoy the information you provide here and can’t wait
  to take a look when I get home. I’m shocked at how quick your blog loaded on my cell phone ..
  I’m not even using WIFI, just 3G .. Anyhow, good blog!

 199. Hi there! This is my 1st comment here so I just wanted to give a quick shout out and tell you I truly enjoy reading your
  articles. Can you suggest any other blogs/websites/forums that cover the same subjects?
  Thanks a lot!

 200. Hi! I understand this is kind of off-topic however I needed to ask.

  Does managing a well-established website such as yours take a lot of work?
  I’m completely new to operating a blog however I do write in my diary on a daily basis.
  I’d like to start a blog so I can share my own experience
  and thoughts online. Please let me know if you have any suggestions or tips for brand new
  aspiring bloggers. Thankyou!

 201. Awesome! Its truly remarkable piece of writing, I have got much clear idea on the topic of from this piece of writing.

 202. Hello There. I found your blog using msn. This is a really
  well written article. I will be sure to bookmark it and return to read more of
  your useful information. Thanks for the post.
  I will definitely return.

 203. Spot on with this write-up, I absolutely believe that this web site needs a lot more attention. I’ll probably be back again to read more,
  thanks for the advice!

 204. Sweet blog! I found it while surfing around on Yahoo News.
  Do you have any suggestions on how to get listed in Yahoo News?
  I’ve been trying for a while but I never seem to get there!
  Thank you

 205. Hello there! I simply would like to offer you a
  big thumbs up for the great info you have here on this post.
  I am coming back to your site for more soon.

 206. Aw, this was a very nice post. Taking a few
  minutes and actual effort to make a good article… but what can I say… I
  put things off a lot and never manage to get nearly anything done.

 207. This is very interesting, You are a very skilled blogger.
  I’ve joined your feed and look forward to seeking more of your magnificent post.
  Also, I have shared your web site in my social networks!

 208. I take pleasure in, lead to I found just what I used to be
  looking for. You’ve ended my four day long hunt! God Bless you man. Have a great
  day. Bye

 209. Heya i’m for the first time here. I found this board and I find
  It truly useful & it helped me out a lot. I hope to
  give something back and help others like you
  aided me.

 210. I savor, lead to I found exactly what I was taking a look for.
  You’ve ended my four day long hunt! God Bless you man. Have a nice day.
  Bye

 211. I don’t even know how I ended up here, but I thought this post was great.
  I do not know who you are but definitely you are going to a famous blogger if you
  are not already 😉 Cheers!

 212. Hello, I would like to subscribe for this blog to get latest
  updates, so where can i do it please help.

 213. It’s awesome to pay a visit this website and reading the views of all mates about this
  paragraph, while I am also keen of getting familiarity.

 214. What’s Taking place i am new to this, I stumbled upon this I’ve discovered It positively useful
  and it has aided me out loads. I hope to contribute & assist different users like its helped me.
  Great job.

 215. Greetings! Very helpful advice in this particular article!
  It’s the little changes which will make the most important changes.
  Thanks for sharing!

 216. Hi there! This is my first visit to your blog!
  We are a collection of volunteers and starting a new initiative in a community in the same niche.
  Your blog provided us valuable information to work on. You have done a
  outstanding job!

 217. Attractive part of content. I just stumbled upon your site and in accession capital to say that I get actually enjoyed
  account your weblog posts. Any way I’ll be subscribing to your augment
  and even I fulfillment you get admission to consistently quickly.

 218. Hello! I just wanted to ask if you ever have any trouble with hackers?
  My last blog (wordpress) was hacked and I ended up losing several weeks of hard work due to no data
  backup. Do you have any methods to protect against hackers?

 219. You should take part in a contest for one of the greatest sites on the net.

  I am going to recommend this web site!

 220. Wonderful, what a web site it is! This blog provides helpful facts to us,
  keep it up.

 221. It is the best time to make some plans for the future and it is time
  to be happy. I’ve read this post and if I could I want to suggest you some interesting things or
  tips. Maybe you could write next articles referring to
  this article. I wish to read more things about it!

 222. Hello just wanted to give you a quick heads up. The words in your post seem to be running off the screen in Ie.

  I’m not sure if this is a formatting issue or something to do with web browser compatibility but I figured I’d
  post to let you know. The layout look great though!
  Hope you get the issue fixed soon. Cheers

 223. Hello just wanted to give you a quick heads up.
  The text in your article seem to be running off the screen in Opera.

  I’m not sure if this is a format issue or something to
  do with browser compatibility but I figured I’d post to let you know.
  The design and style look great though! Hope you get
  the issue solved soon. Cheers

 224. Remarkable! Its truly awesome post, I have got much
  clear idea regarding from this article.

 225. You really make it seem so easy with your presentation but I find this topic to be
  really something that I think I would never understand.
  It seems too complicated and extremely broad for me. I
  am looking forward for your next post, I will try
  to get the hang of it!

 226. This is a topic that is near to my heart… Many thanks! Where are your contact details though?

 227. This is my first time go to see at here and i
  am genuinely impressed to read all at single place.

 228. Generally I do not learn article on blogs, however I would like to say that this write-up very forced me to take a look
  at and do it! Your writing taste has been amazed me.
  Thanks, quite great post.

 229. I was wondering if you ever considered changing the layout of your site?
  Its very well written; I love what youve got to say.
  But maybe you could a little more in the way of content so people could connect
  with it better. Youve got an awful lot of text for only having one or two images.

  Maybe you could space it out better?

 230. Hi there, I discovered your blog by the use of Google at the same time as looking
  for a related subject, your website came up, it appears to be like great.

  I have bookmarked it in my google bookmarks.

  Hello there, just changed into alert to your blog through Google, and located that it’s really informative.
  I’m going to watch out for brussels. I’ll appreciate when you proceed this in future.
  A lot of other people might be benefited out
  of your writing. Cheers!

 231. Everything is very open with a precise clarification of the issues.
  It was definitely informative. Your site is very helpful.
  Thank you for sharing!

 232. Hey! This is my first visit to your blog! We
  are a group of volunteers and starting a new project in a community in the same niche.

  Your blog provided us valuable information to
  work on. You have done a wonderful job!

 233. Hi Dear, are you truly visiting this web site on a
  regular basis, if so then you will without doubt obtain good
  experience.

 234. It is not my first time to pay a visit this website, i am visiting this
  web site dailly and obtain fastidious facts from here everyday.

 235. I get pleasure from, cause I found just what I was looking
  for. You have ended my 4 day lengthy hunt!
  God Bless you man. Have a great day. Bye

 236. Thank you for the good writeup. It in fact was a
  amusement account it. Look complex to more introduced agreeable
  from you! By the way, how could we communicate?

 237. Thank you for the auspicious writeup. It
  in fact was a amusement account it. Look advanced to far added agreeable from
  you! By the way, how could we communicate?

 238. Thank you a bunch for sharing this with all of us
  you actually recognise what you’re talking about! Bookmarked.
  Kindly also seek advice from my site =). We may have a link alternate agreement between us

 239. Have you ever thought about publishing an ebook or guest authoring on other sites?

  I have a blog based upon on the same ideas you discuss and would really like to have you share some stories/information. I know my viewers would enjoy your
  work. If you’re even remotely interested, feel free to shoot me an e-mail.

 240. I’ve been surfing online greater than three hours nowadays, but I by no means found
  any fascinating article like yours. It’s lovely price sufficient for me.
  In my opinion, if all web owners and bloggers made excellent
  content material as you did, the web can be a lot more useful than ever before.

 241. Whats up very nice blog!! Guy .. Excellent .. Superb ..

  I will bookmark your web site and take the feeds also?

  I am satisfied to search out a lot of useful info here in the
  submit, we need develop extra techniques in this regard, thank you for sharing.
  . . . . .

 242. I just like the helpful information you provide to your articles.
  I’ll bookmark your blog and check once more right here regularly.
  I am slightly sure I’ll be informed lots of new stuff
  proper here! Best of luck for the following!

 243. We’re a bunch of volunteers and starting a brand new scheme in our community.
  Your website offered us with useful information to work on.
  You have done an impressive process and our whole group can be thankful to you.

 244. Whats up very cool website!! Man .. Excellent ..
  Superb .. I’ll bookmark your web site and take the feeds also?
  I’m satisfied to search out numerous helpful information right here in the post,
  we need develop more strategies in this regard, thank
  you for sharing. . . . . .

 245. When I initially commented I clicked the “Notify me when new comments are added” checkbox and now each time a
  comment is added I get several emails with the same comment.
  Is there any way you can remove people from that service?
  Thanks!

 246. Howdy! This is my 1st comment here so I just wanted to give a quick shout
  out and tell you I truly enjoy reading through your posts.
  Can you recommend any other blogs/websites/forums that cover the same subjects?
  Thanks a ton!

 247. Hi would you mind stating which blog platform you’re using?
  I’m going to start my own blog in the near future but I’m having a tough time making a decision between BlogEngine/Wordpress/B2evolution and
  Drupal. The reason I ask is because your layout
  seems different then most blogs and I’m looking for something completely unique.
  P.S My apologies for being off-topic but I had to ask!

 248. Thanks for some other informative blog. The place else could I get that type of
  information written in such a perfect method?
  I’ve a undertaking that I’m simply now operating on, and I have been at the look out for such information.

 249. Hi it’s me, I am also visiting this web page on a regular basis,
  this website is in fact good and the visitors are truly sharing
  pleasant thoughts.

 250. You can definitely see your skills within the article you write.

  The arena hopes for more passionate writers like you who aren’t afraid to say how they believe.
  Always go after your heart.

 251. Whoa! This blog looks just like my old one! It’s on a entirely
  different subject but it has pretty much the
  same layout and design. Wonderful choice of colors!

 252. My brother suggested I might like this web site.
  He was entirely right. This post truly made my day.

  You cann’t imagine simply how much time I had spent for this information! Thanks!

 253. I every time spent my half an hour to read this website’s content daily
  along with a cup of coffee.

 254. Wonderful post but I was wanting to know if you could write a litte more on this
  topic? I’d be very grateful if you could elaborate a little
  bit further. Bless you!

 255. whoah this weblog is wonderful i like reading your posts.
  Stay up the great work! You recognize, lots
  of people are hunting around for this information, you could aid them greatly.

 256. I’m truly enjoying the design and layout of your site. It’s a very easy on the eyes which makes it much more enjoyable for me to come here and visit more often. Did you hire out a designer to
  create your theme? Great work!

 257. Wow, amazing weblog structure! How long have you been blogging for?
  you made running a blog look easy. The overall glance of your website is
  great, let alone the content material!

 258. Thanks for your personal marvelous posting! I definitely enjoyed reading
  it, you may be a great author. I will always bookmark your blog and will
  often come back sometime soon. I want to encourage you to definitely continue
  your great work, have a nice morning!

 259. I am genuinely grateful to the holder of this site who has shared this enormous paragraph at at this time.

 260. hello there and thank you for your info – I have definitely picked up anything new
  from right here. I did however expertise some technical issues using this site, since I experienced to reload the web site lots of times previous to I could get it to load properly.
  I had been wondering if your web host is OK? Not that I’m complaining, but sluggish loading instances times will sometimes
  affect your placement in google and can damage your high-quality score if advertising and
  marketing with Adwords. Well I am adding this RSS to my e-mail and
  can look out for a lot more of your respective fascinating content.
  Make sure you update this again very soon.

 261. What’s up it’s me, I am also visiting this web page on a regular basis, this site
  is actually good and the visitors are in fact
  sharing fastidious thoughts.

 262. Oh my goodness! Awesome article dude! Thanks,
  However I am going through problems with your RSS. I don’t know
  why I am unable to join it. Is there anybody else having identical RSS
  issues? Anyone who knows the solution will you kindly respond?
  Thanks!!

 263. I used to be suggested this website by way of my cousin. I
  am not positive whether or not this put up is written via him as nobody else know such distinctive about my difficulty.
  You are amazing! Thank you!

 264. I am really loving the theme/design of your weblog. Do you
  ever run into any web browser compatibility problems?

  A small number of my blog visitors have complained about my site not operating correctly in Explorer but looks great in Safari.
  Do you have any advice to help fix this problem?

 265. With havin so much written content do you ever run into any issues
  of plagorism or copyright violation? My website has a lot of completely
  unique content I’ve either written myself or outsourced but it looks
  like a lot of it is popping it up all over the internet without my agreement.
  Do you know any techniques to help prevent content from being stolen? I’d certainly appreciate it.

 266. I like the valuable information you provide in your articles.
  I’ll bookmark your weblog and check again here regularly.
  I’m quite certain I’ll learn lots of new stuff right here!
  Best of luck for the next!

 267. Hello, i think that i saw you visited my web site
  thus i came to “return the favor”.I’m attempting to find things to enhance my website!I suppose its ok to use
  some of your ideas!!

 268. My brother suggested I might like this website.
  He was entirely right. This post actually made my day.
  You cann’t imagine just how much time I had spent for this information! Thanks!

 269. This post provides clear idea in support of the new people of blogging, that
  in fact how to do running a blog.

 270. What’s up it’s me, I am also visiting this web site regularly, this web page is
  really fastidious and the people are genuinely sharing
  pleasant thoughts.

 271. My coder is trying to persuade me to move to .net from
  PHP. I have always disliked the idea because of the
  costs. But he’s tryiong none the less. I’ve been using
  WordPress on numerous websites for about a year and am
  anxious about switching to another platform.
  I have heard great things about blogengine.net. Is there a way
  I can import all my wordpress posts into it? Any help would
  be really appreciated!

 272. Having read this I believed it was very enlightening.
  I appreciate you finding the time and effort to put
  this article together. I once again find myself personally spending a significant amount of time
  both reading and leaving comments. But so what, it was
  still worth it!

 273. Heya i’m for the first time here. I found this board and I in finding It really helpful & it helped me out much.
  I hope to give one thing again and aid others
  like you aided me.

 274. After looking over a number of the blog posts on your blog, I seriously like your technique of
  blogging. I saved as a favorite it to my bookmark website list and will be checking back soon. Take a
  look at my website as well and tell me your opinion.

 275. Thanks for another informative web site. Where else may just I am getting that type of information written in such an ideal method?
  I’ve a project that I am simply now operating on, and I’ve been on the look out for such info.

 276. Hey I know this is off topic but I was wondering if you knew of any widgets I could add to my blog that automatically tweet my newest twitter updates.
  I’ve been looking for a plug-in like this for quite some
  time and was hoping maybe you would have some experience with something
  like this. Please let me know if you run into anything. I truly
  enjoy reading your blog and I look forward to your new updates.

 277. Does your website have a contact page? I’m having problems locating it but, I’d like to shoot you an email.
  I’ve got some creative ideas for your blog you might be
  interested in hearing. Either way, great website and
  I look forward to seeing it expand over time.

 278. What’s up, I log on to your new stuff like every week.
  Your humoristic style is awesome, keep it up!

 279. fantastic issues altogether, you just gained a new
  reader. What might you recommend in regards to your submit that you made a few days ago?
  Any certain?

 280. Hello there, just became alert to your blog through Google, and found that it is truly informative.

  I’m going to watch out for brussels. I’ll appreciate if you continue this in future.
  A lot of people will be benefited from your writing. Cheers!

 281. I will right away snatch your rss feed as I
  can’t in finding your email subscription link or e-newsletter service.
  Do you’ve any? Please permit me realize in order that
  I may subscribe. Thanks.

 282. Sweet blog! I found it while searching on Yahoo News.
  Do you have any tips on how to get listed in Yahoo News?
  I’ve been trying for a while but I never seem to get there!
  Cheers

 283. There’s certainly a lot to find out about this subject. I love all of the points
  you’ve made.

 284. Remarkable! Its genuinely remarkable post, I have got much clear idea concerning from this article.

 285. Ahaa, its good dialogue about this paragraph here at this
  webpage, I have read all that, so at this time me also commenting here.

 286. I was wondering if you ever considered changing the structure of your site?
  Its very well written; I love what youve got to say.
  But maybe you could a little more in the way of content so people could connect with it better.
  Youve got an awful lot of text for only having one or 2
  pictures. Maybe you could space it out better?

 287. Having read this I believed it was really informative.
  I appreciate you finding the time and effort to put this article together.
  I once again find myself personally spending a lot of time both reading and commenting.

  But so what, it was still worthwhile!

 288. I savor, result in I found exactly what I was
  having a look for. You have ended my four day long hunt!
  God Bless you man. Have a great day. Bye

 289. I really like your blog.. very nice colors & theme.
  Did you design this website yourself or did you hire someone to do it for you?

  Plz respond as I’m looking to create my own blog and would like to know where u got
  this from. appreciate it

 290. Thank you for the good writeup. It in fact was once a leisure account it.
  Look complicated to more added agreeable from you! By the way, how can we keep in touch?

 291. Hey there this is somewhat of off topic but I was wondering
  if blogs use WYSIWYG editors or if you have to
  manually code with HTML. I’m starting a blog soon but have
  no coding skills so I wanted to get advice from someone with experience.
  Any help would be greatly appreciated!

 292. Have you ever thought about including a little bit more than just your
  articles? I mean, what you say is fundamental and everything.

  But just imagine if you added some great pictures or
  video clips to give your posts more, “pop”! Your content is excellent but with images and
  video clips, this website could certainly be one of the best in its niche.

  Terrific blog!

 293. Hello there I am so happy I found your blog, I
  really found you by error, while I was researching on Aol for
  something else, Regardless I am here now and would just like
  to say kudos for a tremendous post and a all round entertaining
  blog (I also love the theme/design), I don’t have time to read it all at the moment but I have bookmarked it and also added
  in your RSS feeds, so when I have time I will be back to
  read a great deal more, Please do keep up the awesome job.

 294. It’s a pity you don’t have a donate button! I’d without a doubt donate to this brilliant blog!

  I guess for now i’ll settle for book-marking and adding your RSS feed to
  my Google account. I look forward to fresh updates and will talk about this site with my
  Facebook group. Talk soon!

 295. Useful info. Fortunate me I discovered your website by accident, and I am surprised why this accident didn’t came about in advance!

  I bookmarked it.

 296. Unquestionably imagine that which you stated.
  Your favourite justification appeared to be on the internet the easiest thing to remember
  of. I say to you, I certainly get irked while other folks
  think about concerns that they just do not recognise about.
  You controlled to hit the nail upon the highest and also defined
  out the whole thing with no need side effect , other folks can take a signal.

  Will probably be back to get more. Thank you

 297. Hi there! I know this is kinda off topic but I was wondering
  which blog platform are you using for this site? I’m getting sick
  and tired of WordPress because I’ve had problems with hackers and I’m looking
  at alternatives for another platform. I would be awesome if you could point me in the direction of a good
  platform.

 298. Hello to all, how is all, I think every one is getting
  more from this web page, and your views are pleasant in support
  of new viewers.

 299. I’m amazed, I have to admit. Rarely do I come across a blog that’s both equally educative and
  engaging, and without a doubt, you’ve hit the
  nail on the head. The issue is something not enough men and women are speaking intelligently about.
  I am very happy that I came across this in my search for something relating to this.

 300. Good day! Do you use Twitter? I’d like to follow you if
  that would be okay. I’m undoubtedly enjoying your blog and look forward to new posts.

 301. Wow, awesome weblog format! How long have you ever been blogging for?
  you make blogging look easy. The whole glance of your site
  is wonderful, let alone the content material!

 302. You really make it appear so easy with your presentation however I to find this
  matter to be actually one thing that I think I’d never understand.
  It kind of feels too complex and very wide for me.

  I am having a look forward on your next post, I will attempt to get the cling of it!

 303. Hey there, You’ve done a fantastic job. I will definitely digg it
  and personally suggest to my friends. I’m sure they’ll be benefited from this website.

 304. Thanks for the good writeup. It if truth be told was a enjoyment account it.
  Glance advanced to far introduced agreeable from you!
  However, how can we keep up a correspondence?

 305. I every time emailed this web site post page to all my contacts, because if like to read
  it next my contacts will too.

 306. Thanks for one’s marvelous posting! I certainly enjoyed reading
  it, you’re a great author.I will be sure to
  bookmark your blog and will often come back very soon. I want to encourage yourself to continue your great job, have a nice morning!

 307. I am not sure where you’re getting your info, but great topic.
  I needs to spend some time learning more or understanding more.
  Thanks for magnificent information I was looking for this info for my mission.

 308. Greetings! I know this is somewhat off topic but
  I was wondering if you knew where I could find a captcha plugin for my
  comment form? I’m using the same blog platform as yours and I’m having problems finding
  one? Thanks a lot!

 309. I don’t know if it’s just me or if perhaps everyone else experiencing problems with your
  website. It looks like some of the text on your posts are running off
  the screen. Can someone else please comment and let me know if this is happening to them too?
  This could be a issue with my web browser because I’ve had this happen before.
  Thank you

 310. Simply desire to say your article is as surprising. The clearness in your post is simply cool and i could assume you’re an expert on this subject.
  Fine with your permission let me to grab your feed to keep up to date with forthcoming post.
  Thanks a million and please keep up the enjoyable work.

 311. I’m no longer certain the place you are getting your information, but great topic.
  I needs to spend a while learning more or figuring out more.
  Thank you for great information I used to be looking for this info for my mission.

 312. If you wish for to grow your experience just keep visiting this web page and be updated with the newest information posted here.

 313. Excellent weblog right here! Additionally your web site a
  lot up very fast! What web host are you using? Can I get your associate
  hyperlink for your host? I want my web site loaded up as fast as yours lol

 314. Hello, I think your site might be having browser compatibility issues.

  When I look at your blog site in Chrome, it looks fine but when opening
  in Internet Explorer, it has some overlapping. I just wanted to give you
  a quick heads up! Other then that, amazing blog!

 315. I don’t even know the way I stopped up right here, however I assumed this publish used to be good.
  I do not recognise who you’re but definitely you
  are going to a famous blogger in case you aren’t already.
  Cheers!

 316. Pretty nice post. I just stumbled upon your blog and wanted to say that I have truly enjoyed surfing around
  your blog posts. In any case I will be subscribing to your rss feed and I hope you write again soon!

 317. I’ve been browsing online more than three hours as of
  late, yet I by no means discovered any fascinating article like yours.

  It is lovely worth sufficient for me. In my view, if all site owners and bloggers made excellent content as you did, the internet will
  be a lot more useful than ever before.

 318. An impressive share! I have just forwarded this onto a colleague who has been doing a little research on this.

  And he actually ordered me lunch due to the fact that
  I discovered it for him… lol. So let me reword this….
  Thank YOU for the meal!! But yeah, thanks for spending some time to talk
  about this topic here on your internet site.

 319. This site was… how do you say it? Relevant!! Finally I’ve found something which
  helped me. Cheers!

 320. Excellent post! We will be linking to this great content on our website.
  Keep up the good writing.

 321. Wow! After all I got a web site from where I know how to genuinely obtain valuable
  information concerning my study and knowledge.

 322. whoah this blog is wonderful i really like reading your posts.
  Stay up the good work! You already know, many persons are searching
  around for this info, you could help them greatly.

 323. I know this web site presents quality depending posts and extra data,
  is there any other web page which gives these information in quality?

 324. It’s not my first time to visit this web site, i am browsing this site dailly and get good data from here everyday.

 325. Thank you for any other informative website.
  The place else may I am getting that type of information written in such an ideal manner?
  I have a project that I am just now working on, and I have
  been at the glance out for such info.

 326. Hey! I know this is kind of off topic but I was wondering which blog
  platform are you using for this website? I’m getting sick and tired of WordPress because I’ve had problems
  with hackers and I’m looking at alternatives for another platform.
  I would be fantastic if you could point me in the direction of a good platform.

 327. I relish, cause I found exactly what I was taking a look
  for. You have ended my four day lengthy hunt! God Bless you
  man. Have a great day. Bye

 328. I’m impressed, I have to admit. Seldom do I come across a blog that’s equally educative and engaging, and
  let me tell you, you have hit the nail on the head.
  The problem is an issue that too few people are speaking intelligently about.
  I am very happy that I found this during my hunt
  for something relating to this.

 329. It is actually a nice and helpful piece of info.

  I’m happy that you simply shared this helpful info with us.

  Please stay us up to date like this. Thanks for sharing.

 330. You are so awesome! I don’t believe I’ve read through a single thing like this before.
  So wonderful to discover somebody with original thoughts on this subject matter.
  Really.. thanks for starting this up. This website is one thing that’s needed
  on the web, someone with a bit of originality!

 331. It’s in fact very complex in this active life to listen news on Television,
  so I only use the web for that purpose, and obtain the most recent
  news.

 332. For newest news you have to go to see world wide web and on the
  web I found this web page as a best website for hottest updates.

 333. I was curious if you ever considered changing the structure
  of your blog? Its very well written; I love what youve got to say.
  But maybe you could a little more in the way of content
  so people could connect with it better. Youve got an awful lot of text for only having 1 or two images.
  Maybe you could space it out better?

 334. Magnificent site. Plenty of helpful information here. I’m sending it to a few friends ans additionally sharing in delicious.
  And of course, thanks on your sweat!

 335. Aw, this was a very good post. Taking a few minutes and actual effort to create a good article… but
  what can I say… I put things off a lot and never
  seem to get nearly anything done.

 336. I could not refrain from commenting. Very well written!

 337. Wow, that’s what I was looking for, what a data!
  existing here at this blog, thanks admin of this website.

 338. Heya i am for the primary time here. I came across this board and I find It truly useful
  & it helped me out much. I’m hoping to present something again and help others such as
  you aided me.

 339. Hello, its good paragraph about media print, we all be aware of media is a wonderful source of facts.

 340. That is a really good tip particularly to those fresh to the blogosphere.

  Short but very precise information… Appreciate your sharing this one.

  A must read post!

 341. I am regular visitor, how are you everybody? This paragraph posted at this web site is really
  nice.

 342. I love your blog.. very nice colors & theme. Did you
  make this website yourself or did you hire someone to do it for you?
  Plz respond as I’m looking to construct my own blog and would like to find out where u got this from.
  thank you

Leave a Reply

Your email address will not be published.