Home Μαύρη σελίδα στην ιστορία της Νέας Δημοκρατίας

Μαύρη σελίδα στην ιστορία της Νέας Δημοκρατίας

by John Kountouris
0 comment 119 views

12285603_10205280182629577_1552509634_n.jpg

Χωρίς αξιωματική αντιπολίτευση η χώρα

 

– του Σ. Καραχότζα  |  22 Νοεμ. 2015

 
Μια από τις πιο μαύρες σελίδες στην ιστορία της Νέας Δημοκρατίας γράφτηκε σήμερα με το φιάσκο των εκλογών για την ανάδειξη του νέου Προέδρου της παράταξης. Μια διαδικασία η οποία αναβλήθηκε οριστικά αφού το σύστημα δεν άνοιξε ποτέ κι ως εκ τούτου ήταν αδύνατο να γίνουν οι εκλογές.

 
Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις και αναλύσεις των ειδικών, οι προδιαγραφές του συστήματος ήταν τέτοιες που ακόμα κι ένας άσχετος με το χώρο της τεχνολογίας μπορούσε να καταλάβει πως δε θα αντέξει, Άλλωστε από το Σάββατο ακόμα είχαν εκφραστεί φόβοι πως η εσωκομματική εκλογική διαδικασία της Νέας Δημοκρατίας μπορεί να τιναχτεί στον αέρα κι αυτό διότι η εταιρία που είχε αναλάβει την τεχνική υποστήριξη είχε στείλει τα ΛΑΠ ΤΟΠ χωρίς τους απαραίτητους φορτιστές ενώ πρόβλημα εντοπίστηκε και με τους κωδικούς των εκλογικών κέντρων.

 
Ως εκ τούτου την ευθύνη για τα τεχνικά προβλήματα των έχει εξ ολοκλήρου η εταιρία και σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα κινηθεί νομικά εναντίων της. Αυτό όμως σε καμιά περίπτωση δεν απαλλάσσει από τις ευθύνες τους και πολλά γαλάζια στελέχη και κυρίως εκείνους που όφειλαν να είναι σε συνεχή επαφή με την εταιρία και να ελέγξουν από νωρίς αν το σύστημα θα μπορούσε να ανταποκριθεί ή όχι στις ανάγκες μια τέτοιας διαδικασίας.

 
Ήδη κάποιοι από τους υποψήφιους Προέδρους της ΝΔ τάσσονται κατά του γραμματέα της παράταξης ζητώντας ακόμα και την παραίτηση του. Προσωπικά δεν ξέρω αν αυτός που πρέπει να παραιτηθεί είναι ο γραμματέας ή κάποιος άλλος, το μόνο σίγουρο είναι πως από τις 7:30 το πρωί ακόμα θα έπρεπε πολλά στελέχη της Νέας Δημοκρατίας να πάνε στα σπίτια τους ως μια ελάχιστη ένδειξη συγνώμης προς τους γαλάζιους ψηφοφόρους που από νωρίς στήθηκαν έξω από τα εκλογικά κέντρα για να ψηφίσουν.

 
Το πιο τραγικό απ’ όλα είναι πως όλα αυτά γίνονται σε μια εποχή που η χώρα έχει ανάγκη από μια δυνατή και κυρίως ουσιαστική αξιωματική αντιπολίτευση, ένας ρόλος στον οποίο για την ώρα δε μπορεί να ανταποκριθεί η Νέα Δημοκρατία.

 
– Σ. Καραχότζα

Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται απο δημοσιογράφους, ερευνητές, εκφωνητές, οικονομολόγους και όχι μόνο. Αν έχετε τυχόν ερωτήσεις, είμαστε στη διάθεσή σας στο ακόλουθο e-mail.

Contact: [email protected]

@ 2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by WebLegends.gr