Home Καταρρέει η Εθνική Τράπεζα στην Wall street

Καταρρέει η Εθνική Τράπεζα στην Wall street

by John Kountouris
0 comment 173 views

Screen Shot 2015-11-22 at 7.05.40 AM.png

 

  • απο το voicenews.gr | Δημοσιεύθηκε : 21 Νοέμβριος 2015

 

Το ADRs American depositary receipt δείχνει πως συμπεριφέρεται το επενδυτικό κοινό στις μετοχές των τραπεζών και ειδικά της Εθνικής Τράπεζας που ουσιαστικά είναι και η μόνη ελληνική Τράπεζα που μπορεί και διαπραγματεύεται με επενδυτικές αξιώσεις στις ΗΠΑ.
Το ADRs δημιουργήθηκε το 1927 με βασικό σκοπό να δώσει σε εταιρίες που δεν έχουν έδρα την Αμερική να επενδύσουν στις ΗΠΑ και ταυτόχρονα οι μετοχικοί τους τίτλοι να μπορούν να διαπραγματεύονται στην wall street.
Εδώ και μέρες λοιπόν το Το American depositary receipt της Εθνικής τράπεζας έχει υποχωρήσει σημαντικά κάτω από το ψυχολογικό όριο του ενός δολαρίου. Σήμερα ουσιαστικά ήρθε η κατάρρευση καθώς σημείωσε πτώση ρεκόρ -51% , φτάνοντας στα 0,18 δολάρια δηλαδή 0,16 ευρώ, όταν η τιμή της Εθνικής Τράπεζας στο Χρηματιστήριο Αθηνών είναι στα 0,22. Αυτό οδηγεί και την Τράπεζα στην απόφαση να μετατρέψει τις προνομιούχες της μετοχές στις ΗΠΑ σε κοινές μετοχές, γεγονός που σημαίνει πως θα έχουν ένα κούρεμα περίπου στο 50-60% επί της ονομαστικής τους αξίας.

Λίνκ:  http://www.voicenews.gr/index.php/voice-money/49425-wall-street-3.html

Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται απο δημοσιογράφους, ερευνητές, εκφωνητές, οικονομολόγους και όχι μόνο. Αν έχετε τυχόν ερωτήσεις, είμαστε στη διάθεσή σας στο ακόλουθο e-mail.

Contact: [email protected]

@ 2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by WebLegends.gr