Home Ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης στην Ξάνθη – Στο πλευρό του Κοντός και Στυλιανίδης

Ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης στην Ξάνθη – Στο πλευρό του Κοντός και Στυλιανίδης

by John Kountouris
0 comment 94 views

Διαφώνησε με την εκλογική διαδικασία για την ανάδειξη νέου Προέδρου. Σκληρή κριτική στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ. Αιχμηρές αναφορές στους άλλους τρεις υποψήφιους.  

19 Νοεμ. 2015

 

11214148_10204656188070103_931579543108419492_n

 

Στην πόλη της Ξάνθης βρέθηκε το βράδυ της Τετάρτης ο μεταβατικός Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας και εκ νέου υποψήφιος για την ηγεσία της παράταξης Ευάγγελος Μεϊμαράκης στο πλαίσιο της περιοδείας του στην ευρύτερη περιοχή ενόψει των εσωκομματικών εκλογών που θα πραγματοποιηθούν την Κυριακή 22 Νοεμβρίου. Ο κ. Μεϊμαράκης αφού είχε μια ολιγόωρη σύσκεψη με τοπικά γαλάζια στελέχη, μίλησε σε φίλους και ψηφοφόρους του κόμματος σε μια κατάμεστη αίθουσα γνωστού ξενοδοχείου τηςπόλης.
Στο πλευρό του Μεϊμαράκη Κοντός και Στυλιανίδης 
Μάλιστα ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας ξεκίνησε την ομιλία του καλωσορίζοντας τους πρώην Βουλευτές της παράταξης σε Ξάνθη και Ροδόπη Αλέξανδρο Κοντό και Ευριπίδη Στυλιανίδη οι οποίοι με την παρουσία τους στη συγκεκριμένη εκδήλωση έδωσαν το ξεκάθαρο μήνυμα πως στην εσωκομματική αυτή διαδικασία βρίσκονται στο πλευρό του Ευάγγελου Μεϊμαράκη. Αφού αναφέρθηκε στο έργο των πρώην γαλάζιων Βουλευτών, ο κ. Μεϊμαράκης εξαπέλυσε επίθεση κατά της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ επισημαίνοντας μεταξύ άλλων πως «αφού με ψέματα κατάφεραν να υφαρπάξουν την ψήφο των Ελλήνων πολιτών, τώρα κάνουν τα ακριβώς αντίθετα» τονίζοντας πως «με τη συγκεκριμένη πολιτική όχι μόνο η ανάπτυξη δε θα έρθει στη χώρα μας αλλά θα χάσουμε και τις επενδύσεις που ήδη υπάρχουν».
«Εξαντλήθηκε η φορολογική ικανότητα των Ελλήνων»

12255611_10205266963219100_2016601758_oΜε τη φράση αυτή ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης ξεκαθάρισε πως «με τους φόρους που επιβλήθηκαν τα δυο προηγούμενα χρόνια οι Έλληνες εξάντλησαν τη φορολογική τους ικανότητα και πλέον δεν αντέχουν να πληρώσουν άλλους φόρους» υποσχόμενος μάλιστα πως με εκείνον Πρόεδρο «η Νέα Δημοκρατία δεν πρόκειται να ψηφίσει στη Βουλή άλλα φορολογικά μέτρα». Παράλληλα ξεκαθάρισε πως «σε μια χώρα δεν υπάρχει μόνο η οικονομία αλλά και πολλά άλλα θέματα όπως η παιδεία και τα εθνικά μας ζητήματα με τα οποία η κυβέρνηση δεν ασχολείται καν».
«Η ΝΔ ψήφισε στόχους και όχι μέτρα»
Αναφορικά με τα όσα λέγονται από κυβερνητικά στελέχη πως τον περασμένο Αύγουστο και η Νέα Δημοκρατία ψήφισε το 3ο μνημόνιο ο κ. Μεϊμαράκης ξεκαθάρισε πως «η Νέα Δημοκρατία ψήφισε στόχους, ψήφισε χρονοδιάγραμμα, ψήφισε την παραμονή της χώρας στο ευρώ και δεν ψήφισε κανένα απολύτως μέτρο» τα οποία κατά τα λεγόμενα του «είναι επιλογή της κυβέρνησης, έχουν τις υπογραφές Τσίπρα Καμένου και για το λόγο αυτό ψηφίζονται τώρα». Μάλιστα ο υποψήφιος Πρόεδρος της γαλάζιας παράταξης αναφέρθηκε και σε συγκεκριμένα μέτρα θέλοντας να αποδείξει πως όντως αυτά είναι επιλογές και προτάσεις της κυβέρνησης κι ότι η προηγούμενη κυβέρνηση είχε κινηθεί προς την εντελώς αντίθετη κατεύθυνση.
«Προβληματική η εσωκομματική εκλογική διαδικασία» 
Αναφερόμενος στα εσωτερικά ζητήματα της παράταξης του ο κ. Μεϊμαράκης δεν έκρυψε την εν[όχληση του από την «προβληματική» όπως τη χαρακτήρισε εκλογική διαδικασία για την αναδείξει νέου Προέδρου σημειώνοντας πως «για το λόγο αυτό σκεφτόταν ακόμα και να μη θέσει υποψηφιότητα για την ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας. Ωστόσο σύμφωνα πάντα με τα λεγόμενα του, «το 28% των τελευταίων εκλογών δεν του επέτρεπε να απουσιάσει από την εκλογική διαδικασία από τη στιγμή μάλιστα που το ποσοστό αυτό εύκολα μπορεί να μεγαλώσει».
Συνεχίζοντας την αναφορά του στις εσωκομματικές αυτές διαδικασίες ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης εξέφρασε για άλλη μια φορά τη διαφωνία του με το γεγονός ότι στις 22 Νοεμβρίου για την ανάδειξη της νέας ηγεσίας του κόμματος μπορεί να ψηφίσει ο καθένας και όχι μόνο οι καθαρά γαλάζιοι ψηφοφόροι. «Δεν έχουν το δικαίωμα να αλλοιώνουν τις επιλογές των Νεοδημοκρατών άνθρωποι που στις Εθνικές Εκλογές δεν ψηφίζουν Νέα Δημοκρατία» τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Μεϊμαράκης επισημαίνοντας πως «η διαδικασία αυτή αφορά μόνο Νεοδημοκράτες και δε μπορεί όποιος βλέπει φως να μπαίνει μέσα και να ψηφίζει».
Αναφορά στην μουσουλμανική μειονότητα
Ιδιαίτερη βαρύτητα ωστόσο έδωσε ο κ. Μεϊμαράκης στην αρμονική συμβίωση χριστιανών και μουσουλμάνων στη Θράκη τονίζοντας πως «τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι πολίτες είναι κοινά και ως τέτοια θα πρέπει να αντιμετωπιστούν».
«Παιδιά είναι θα πουν και μια κουβέντα παραπάνω» 
Όσο για τους υπόλοιπους τρεις συνυποψήφιους του και για τις προκλητικές ορισμένες φορές τοποθετήσεις τους ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης ξεκαθάρισε πως «δεν πρόκειται να τους ακολουθήσει σε αυτές τους τις τακτικές» δείχνοντας ωστόσο ενοχλημένος από ορισμένες συμπεριφορές τους. «Είμαστε φίλοι και στις 23 Νοεμβρίου, εφόσον είμαι ο νέος Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας θα τους πάρω στην αγκαλιά μου και θα συνεχίσουμε μαζί» τόνισε μεταξύ άλλων ο μεταβατικός Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας τονίζοντας πως «η μεγάλη αυτή παράταξη έχει ανάγκη από ανθρώπους με εμπειρία που να μπορούν να την κρατήσουν στα δύσκολα». Μάλιστα με τη φράση «παιδιά είναι θα πουν και μια κουβέντα παραπάνω» θέλησε να αστειευτεί αλλά και να στείλει ένα ξεκάθαρο μήνυμα ότι θα ήταν λάθος να αναλάβει την ηγεσία της παράταξης κάποιος ο οποίος δε διαθέτει την απαιτούμενη εμπειρία.
Τα περί αλλαγών μέσα στο κόμμα
Σχετικά με τις υποσχέσεις των υπόλοιπων υποψηφίων πως εφόσον εκλεγούν θα τα αλλάξουν όλα μέσα στη Νέα Δημοκρατία ο κ. Μεϊμαράκης διερωτήθηκε ποιες είναι αυτές οι αλλαγές που θα κάνουν σημειώνοντας πως «αυτό που χρειάζεται η παράταξη είναι να έρθει και πάλι σε επαφή με την κοινωνία και τους πολίτες». Στα περί αλλαγής του ονόματος της Νέας Δημοκρατίας ο Πρόεδρος της ξεκαθάρισε πως «όσες φορές κι αν αλλάξει το όνομα, τα στελέχη της θα είναι τα ίδια» στέλνοντας το μήνυμα πως «το όνομα ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ θα υπάρχει για πολλές δεκαετίες ακόμα και πάνω στο παρελθόν της και στα όσα θετικά έχουν γίνει θα πρέπει να χτιστεί το νέο αλλά για να γίνει αυτό, θα πρέπει τα θετικά του παρελθόντος να αποτελέσουν να θεμέλια». Παράλληλα θέλοντας νε τονίσει πως η μεγάλη ιστορία της Νέας Δημοκρατίας δε μπορεί ούτε να ξεχαστεί ούτε να διαγραφεί ανακοίνωσε την απόφαση του να προτείνει την επαναφορά του παλιού εμβλήματος της παράταξης εφόσον είναι εκείνος ο νέος Πρόεδρος στις 23 Νοεμβρίου.
Ο μόνος που το είπε
Κλείνοντας την ομιλία του αυτή ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης ζήτησε από τους γαλάζιους ψηφοφόρους να ψηφίσουν όποιον από τους τέσσερις υποψήφιους θέλουν με τη φράση «ψηφίστε όποιον θέλετε, έτσι κι αλλιώς Νεοδημοκράτης θα είναι» ενώ υποσχέθηκε πως σε περίπτωση που δεν εκλεγεί Πρόεδρος ο ίδιος, θα συνεχίσει να υπηρετεί το κόμμα σαν απλός στρατιώτης.

Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται απο δημοσιογράφους, ερευνητές, εκφωνητές, οικονομολόγους και όχι μόνο. Αν έχετε τυχόν ερωτήσεις, είμαστε στη διάθεσή σας στο ακόλουθο e-mail.

Contact: [email protected]

@ 2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by WebLegends.gr