Home Greek News Η Εξέγερσις του «Πολυτεχνείου» του 1973

Η Εξέγερσις του «Πολυτεχνείου» του 1973

by John Kountouris
0 comment 285 views

Η Εξέγερσις του «Πολυτεχνείου» του 1973

– του Ιωάν. Κουντούρη • Λος Άντζελες • 16 Νοεμ. 2015 • JohnKountouris.com

This is…THE WORKING HOUR with JOHN KOUNTOURIS (πατήστε εδώ)…

12189863_462775160595211_5980900709270611112_n.jpg

Σε γενικές γραμμές, αναφέρονται σε αυτό το ιστορικό «γεγονός» οι ιστορικοί ως την «Εξέγερση του Πολυτεχνείου». Η εξέγερση του Πολυτεχνείου συνέβη το 1973 οπότε είχε ξεσπάσει μια μαζική διαδήλωση λαϊκής απόρριψης της ελληνικής στρατιωτικής χούντας (1967-1974) στην Αθήνα λόγω των πολιτικών της ελληνικής στρατιωτικής χούντας στην Ελλάδα, διότι, εκείνη την εποχή, ο ελληνικός στρατός ευρίσκετο στην εξουσία. Η εξέγερσις ξεκίνησε στις 14 Νοεμβρίου, 1973, εκλιμακώθη σε μια ανοιχτή αντιδικτατορική εξέγερση και έληξε με «αιματοχυσία» το πρωί της 17 Νοεμβρίου· τουλάχιστον αυτό είναι ό,τι έχουν σκεφτεί πολλοί Έλληνες ή να εξακολουθούν να νομίζουν. Προβάλλεται ο ισχυρισμός ότι ἐνα στρατιωτικό τεθωρακισμένο παραβίασε τις πύλες του Πολυτεχνείου στην Αθήνα εκείνο το πρωί που ωδήγησε σε μια σύγκρουση μεταξύ του στρατού και κάποιων Ελλήνων φοιτητών που εβρίσκοντο μέσ᾽στο κτίριο του πανεπιστημίου με αποτέλεσμα το «θάνατο» δεκάδων φοιτητών.

Από το 1973 μέχρι σήμερα η ιστορία αυτή αναγνωρίζεται —ότι στην πραγματικότηα «εγένετο»— τόσο από την ελληνική κυβέρνηση όσο και απο ένα ορισμένο ποσοστό του ελληνικού λαού. Ωστόσο, υπάρχουν σήμερα οι υπόλοιποι Έλληνες, που μαζί με κάποιους Έλληνες πολιτικούς, από διάφορα πολιτικά κόμματα, έχουν αμφισβητήσει αυτό το γεγονός λέγοντας ότι, στην πραγματικότητα, αυτό δεν συνέβη ποτέ, εκ των οποίων ουκ ολίγοι εισίν. Υπάρχει μια πληθώρα αποδεικτικών στοιχείων που να δείχνουν ότι αυτό, πράγματι, δεν έγινε ποτέ κάτι το οποίο από μόνο του έχει δημιουργήσει μια…Ελληνική κρίση γνώσεως των σύγχρονων ελληνικών γεγονότων που είναι πραγματικά, για τον ελληνικό λαό τουλάχιστον, μια κρίση της εθνικής ταυτότητας και συνείδησής του σαν έθνος.

Παρακάτω κάνουμε μια γρήγορη ματιά σε όλα τα επίσημα πραγματικά στοιχεία που σχετίζονται με αυτό το γεγονός της σύγχρονης ελληνικής ιστορίας:

Όλοι όσοι υποστηρίζουν ότι αυτό το προαναφερθέν ιστορικό «γεγονός» συνέβη πραγματικά, δηλώνουν επίσης ότι μαζί με την φοιτητικήν εξέγερσιν αυτήν, ήρθε επίσης η «πτώσις» της ελληνικής χούντας. Αυτό είναι απολύτως εσφαλμένο, διότι την εποχή εκείνη δεν υπήρχε ΚΑΜΊΑ πραγματική χούντα στην εξουσία. Η τότε Ελληνική κυβέρνησις είχε ήδη παραδοθεί εις τους πολιτικούς αξιωματούχους με τον Σπύρο Μαρκεζίνη ως τον νεόν Έλληνα Πρωθυπουργόν. Ως εκ τούτου, ΟΥΔΕΜΊΑ εξέγερσις ΔΕΝ ανέτρεψε ΚΑΜΊΑ ελληνικήν χούντα εκείνην την εποχήν. Άρα, ποιό ήταν το όλο νόημα αυτού; Τότε για ποιό λόγο έγινε η φοιτητική «εξέγερσις» αυτή;

Η «δημοκρατία» δεν είχε σε καμία περίπτωση αποκατασταθεί στην Ελλάδα με αυτή την εξέγερση. Τέτοια αντίληψις επι του θέματος αυτού είναι εντελώς ανακριβής. Στην πραγματικότητα, το ακριβώς αντίθετο συνέβη: Η εξέγερση του Πολυτεχνείου έφερε πραγματικά αδιέξοδο στις δημοκρατικές εκλογές στην Ελλάδα τον Φεβρουάριο του 1974, ανοίγοντας το δρόμο για την πραγματική… «Ελληνική Χούντα» —αν θέλετε— του Ιωαννίδη (του πράκτωρος της κυβερνήσεως των Ηνωμένων Πολιτειών, του Ισραήλ και της Αγγλίας) για να αναλάβει την εξουσία της χώρας ο ίδιος δημιουργώντας ένα πραγματικό καταπιεστικό καθεστώς στην Ελλάδα που κορυφώθηκε με την κατάρρευσιν των σχεδίων Ελλάδας-Κύπρου που είχαν σποπόν την μεταξύ τους ένωσιν. Όλα αυτά είχαν γίνει σκόπιμα από πλευράς του καθεστώτος Ιωαννίδη σε συγκαλυμμένη συνεργασία με το υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ, το Ισραήλ και της Μεγάλης Βρετανίας καθοδηγούμενα στην πορεία από τις πολιτικές του Χένρι Κίσινγκερ που θα εξηγήσω αργότερα.

Ο Σοσιαλιστής Έλληνας πρωθυπουργός, Ανδρέας Παπανδρέου, είχε διατάξει τo 1981 ότι μια νέα έρευνα σχετικά με το περιστατικό αυτό είχε να γίνει υπο τις οδηγίες του τότε εν Αθήναις Αρχηγού της Αστυνομίας, Σαμπάνη. Μόλις η έρευνα αυτή είχε ολοκληρωθεί, η ελληνική αστυνομία κατέληξε στο συμπέρασμα ότι ΔΕΝ σκοτώθηκε κανένας Έλληνας φοιτητής κατα την αντιπαράθεση μεταξύ της Ελληνικής Αστυνομίας και των Ελλήνων φοιτητών που βριστόνταν μεσ᾽ στο κρήριο του Πολυτεχνείο Αθηνών εκείνη την ημέραν την…«τραγικήν.»

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία (αριθ. αναφοράς 33437, 11 Οκτωβρίου 1975) της Επιτροπής σχετικά με το περιστατικό του Πολυτεχνείου που είχαν υποβληθεί στον Έλληνα Εισαγγελέα, Δ. Τσέβα, ο οποίος ήταν υπεύθυνος για αυτή την υπόθεση, δεν βρέθηκε νεκρός κανένας Έλληνας φοιτητής μέσα στο εν λόγῳ κτήριο.

[Επιπτώσεις: Μια λανθασμένη άποψη και κατανόηση απο μέρους του ελληνικού λαού για τα σύγχρονα πολιτικά γεγονότα τους που διαμόρφωσαν τη σημερινή Ελλάδα που έχει επηρεάσει την κατανόηση της ελληνικής πολιτικής και, ως εκ τούτου, το πεπρωμένο των ίδιων των Ελλήνων.]

Θα μπορούσα να μπώ εδώ σε λεπτομέριες στο γεγονός ότι, από το 1973, υπήρξε κυρίως το ελληνικό φιλελεύθερο, πολιτικό κατεστημένο (δηλαδή, τα σοσιαλιστικά και κομμουνιστικά κόμματα ΚΚΕ, το ΠΑΣΟΚ και άλλα τέτοια), από το 1973 μέχρι ακόμη και σήμερα, που αποτελεί την κύρια κινητήρια δύναμη πίσω από τον επηρεασμό του ελληνικού λαού, ιδιαίτερα της νεολαίας, για τον εορτασμό ενος «γενονότος», που όντως δεν έγινε…ποτέ !!! Ωστόσο, η ατζέντα πίσω από αυτό εκ μέρους των προαναφερόμενων υποκινητών αυτού του ετήσιου εορτασμού του Πολυτεχνείου υπήρξε πάντα σαφής: να δυσφημείται η δίκαια Ελληνική χούντα του Γεωργίου Παπαδόπουλου (1967-1973) που επέφερε για την Ελλάδα τη μεγαλύτερη εποχή στη σύγχρονη Ελληνική ιστορία σε όλους τους τομείς της ελληνικής κοινωνίας (στους οικονομικούς, θρησκευτικούς, κοινωνικούς, πολιτικούς κ.τλ).

~

Το άρθρο αυτό που διαβάσετε ήταν απόσπασμα του νέου βιβλίου μου ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΡΙΣΙΣ που θα δημοσιευθεί σύντομα στην Ελλάδα. Η Αγγλική έκδοσις μπορεί να ευρεθεί εις το Amazon.com (πατήστε εδώ για το σύνδεσμο).

11878990_441664556039605_823370754679750344_o

You may also like

Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται απο δημοσιογράφους, ερευνητές, εκφωνητές, οικονομολόγους και όχι μόνο. Αν έχετε τυχόν ερωτήσεις, είμαστε στη διάθεσή σας στο ακόλουθο e-mail.

Contact: [email protected]

@ 2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by WebLegends.gr