Home Greek News ΜΑΝΤΈΨΤΕ ΠΟΙΟΙ ΕΊΝΑΙ ΠΊΣΩ ΑΠΟ ΤΙΣ ΣΦΑΓΈΣ ΣΤΗ ΣΥΡΊΑ και ΓΙΑΤΊ;;;

ΜΑΝΤΈΨΤΕ ΠΟΙΟΙ ΕΊΝΑΙ ΠΊΣΩ ΑΠΟ ΤΙΣ ΣΦΑΓΈΣ ΣΤΗ ΣΥΡΊΑ και ΓΙΑΤΊ;;;

by John Kountouris
0 comment 418 views

ΜΑΝΤΈΨΤΕ ΠΟΙΟΙ ΕΊΝΑΙ ΠΊΣΩ ΑΠΟ ΤΙΣ ΣΦΑΓΈΣ ΣΤΗ ΣΥΡΊΑ και ΓΙΑΤΊ;;;

-του Ιωάν. Κουντούρη • JohnKountouris.com • Λος Άντζελες • 14 Νοεμ. 2015

Screen Shot 2015-11-14 at 3.52.18 PM

Όταν λένε πως «όλα πρόκεται για το πετρέλαιο», υπάρχει σίγουρα κάποια αλήθεια σε αυτό. Θυμόμαστε όλοι όταν πρωτοξέσπασε πόλεμος στον Ιράκ το 2003 μεταξύ των ΗΠΑ και των στρατιωτικών δυνάμεων του Σαντάμ Χουσεΐν υπο ψευδή προσχήματα απο πλευράς της κυβερνήσεως Μπούς. Ωστόσο, μήπως θυμόμαστε τότες εκείνους τους «τρελούς» και «αλλόκατους» που μας έλεγαν ότι ο πόλεμος αυτός έχει να κάνει με το…ΠΕΤΡΈΛΑΙΟ;;; Διότι, όπως απεδείχθη τελικά, ο Σαντάμ ΔΕΝ αποτελούσε απειλήν…για ΚΑΝΈΝΑΝ. Ούτε πηρυνικά δεν είχε μήτε την πρόθεσιν να χτυπήσει κανέναν, ιδιαίτερα την Αμερικήν. Όλα αυτά ήταν παραμύθια για προφανείς λόγους.

Όμως, το κύριο ερώτημα που θέτω εδώ στον κάθε αναγνώστη εν όψει όλων όσων συντελούνται σήμερον στην Μέσην Ανατολήν είναι: ίσως το ίδιο σενάριο ισχύει και για τον…Μπασάρ αλ Άσαντ στη Συρία;;; Λοιπόν, όπως θα ιδούμε εδώ μέσα στο παρόν άρθρον, τίποτε δεν έχει αλλάξει όσον αφορά τους ιμπεριαλιστικούς στόχους της πανίσχυρης ιδιωτικής εταιρείας που λέγεται «οι ΗΠΑ»—εκ μέρους του Ισραήλ και των πετρελαικών εταιρειών μεγαθηρίων βεβαίως.

Ξαφνικά, οι Εβραίοι στο Ισραήλ έχουν ανοίξει κουβέντα, εις διεθνές επίπεδον πλέον, για ένα τεράστιο απόθεμα πετρελαίου που ευρέθηκε, προφανώς, στο εδαφός του. Καλά, ΤΏΡΑ τη μάθανε αυτήν την είδησιν οι Εβραίοι που «ψοφάνε» εδώ και πολλές δεκαετίες να βρούν έστω μια σταγόνα πετρελαίου εντός της «επικρατείας αυτών»;;; Όμως, θέλω να καταστήσω σαφές ότι γνωρίζουν εδώ και καιρό οι Ισραηλινοί ότι όντως υπάρχει πετρέλαιο σε᾽κείνην την γωνίαν του κόσμου, αλλά το ΠΟΎ ΑΚΡΙΒΏΣ ευρίσκεται το κοίτασμα αυτό είναι το επίμαχον σημείον εδώ της όλης ιστορίας αυτής. Αφού εμαθεύτηκε τελευταίως η είδησις αυτή για το εν λόγῳ κοίτασμα πετρελαίου, προσποιούνται τώρα οι αξιοματούχοι της κυβερνήσεως του Ισραήλ πώς «μόλις» το βρήκανε το κοίτασμα αυτό, αλλά απ᾽ότι φαίνεται, γνώριζαν επι πολλές δεκαετίες για την ύπαρξή του.

Σύμφωνα με ένα δημοσίευμα [1] του FOX News επι του θέματος, το Ισραήλ μαζί με μεγάλες πετρελαϊκές εταιρίες, είχαν ζητήσει άδεια για την διάτρησιν σ’ κείνην την περιοχήν —που θα σας εξηγήσω σε λίγο ΠΟΎ ΑΚΡΙΒΏΣ είναι— το 2013 !!!

Αλλά δεν μένουμε εδώ, γιατί όπως θα μας αποκαλύπτει λίγο παρακάτω το ίδιο το FOX News, τα πρόσωπα πίσω απο αυτήν την προσπάθειαν της Ισραηλινής κυβερνήσεως για να μπορέσει να πάει και να εξορύξει και να αξιοποιήσει εκείνο το τεράστιο κοίτασμα πετρελαίου, δεν είναι τίποτε εκτός απο τους συνήθεις ύποπτους:

«Αφού το Ισραήλ παραπονέθηκε για χρόνια ότι ήταν περιτριγυρισμένο από πλούσια σε πετρέλαιο κράτη, αλλά ότι δεν είχε ούτε μία σταγόνα εντός των συνόρων της, φαίνεται ότι υπάρχει μια μεγάλη μεταστροφή σε χρόνο με την ανακοίνωση την περασμένη Τετάρτη (της 7ης Οκτ. του 2015) ότι έχουν εντοπιστεί τεράστια αποθέματα πετρελαίου στα Υψώματα του Γκολάν, κοντά στα σύνορα της χώρας με τη Συρία.

»Η Afek Oil and Gas (δηλ., του πετρελαίου και φυσικού αερίου), μια ισραηλινή θυγατρική της αμερικανικής εταιρείας Genie Energy, επιβεβαίωσε το εύρημα σε μια συνέντευξη με το Ισραήλ Κανάλι 2 TV, αλλά παραδέχθηκε ότι μέχρι να εξαχθούν όλα τα πετρέλαια εκείνα, δεν θα είναι σίγουροι για την πραγματική ποσότητα και ποιότητα του πετρελαίου που έχει ανακαλυφθεί.

Screen Shot 2015-11-14 at 3.54.20 PM

«“Μιλάμε για ένα στρώματα που απέχει 350 μέτρα σε πάχος και αυτό που είναι σημαντικό είναι το πάχος και το πορώδες,” εξήγησε ο επικεφαλής γεωλόγος της εταιρείας, Yuval Bartov. “Κατά μέσον όρον στον κόσμο, τέτοια στρώματα είναι 20-30 μέτρων πάχους, έτσι αυτό είναι δέκα φορές τόσο μεγάλο όσο αυτό, οπότε μιλάμε για σημαντικές ποσότητες. Το πιο σημαντικό εδώ είναι να γνωρίζουμε για το εάν το πετρέλαιο ευρίσκεται μέσ´στο βράχο και αυτό είναι ό, τι γνωρίζουμε τώρα” ξεκαθάρισε.»

Αλλά τώρα πάμε στο…ζουμί…

Συνεχίζει ο αρθρογράφος αυτός του FOX News αποκαλύπτωντας τα εξής εκπληκτικά για το ΠΟΙΟΙ ακριβώς είναι οι μεγάλοι —καθώς και ΚΡΥΦΟΊ— παράγοντες που είναι πίσω απο αυτήν την προσπάθεια της Ισραηλινής κυβερνήσεως:

«Σύμφωνα με μια έκθεσιν του εφημερίδος The Times of Israel που δημοσιεύθηκε το Σεπ. του 2014 σχετικά με την εξερεύνησιν της περιοχής της Γκολάν, προεδρεύεται η εν λόγω μεγάλη πετρελαϊκή εταιρεία Genie Energy από τον κ. Howard Jonas και μεταξύ των πιο αξιοσημείωτων επενδυτών της εταιρείας αυτής συγκαταλέγονται οι κ.κ. “πρώην αντιπρόεδρος των ΗΠΑ Ντικ Τσένι, Michael Steinhardt, Ιακωβ Ρότσιλντ (Jacob Rothschild) και Rupert Murdoch (του FOX News).”»

Εν ολίγοις, οι άνθρωποι πίσω από αυτό το ψεύτικο πόλεμο στη Συρία θέλουν να εγκαταστήσουν έναν αγωγό πετρελαίου που να διατρέχει μέσω της Συρίας, της Σαουδικής Αραβίας και της Τουρκίας. Υπάρχει όμως και το Ιράν που θέλει κι αυτό να συμμετάσχει σε αυτό το τεράστιο έργο, αλλά επιθυμεί πάρα πολύ να αφαιρεθεί πρώτα απο το πλάνο η Τουρκία, χωρίς όμως να έχει τις ίδιες συνολικές προθέσεις σε αυτό όπως τα άλλη προαναφερόμενα κράτη διότι είναι σύμμαχος της Συρίας.

Γι᾽αυτό πρέπει να βγαλθεί απο τη μέση…Ο Κ. ΆΣΑΝΤ.

Το επίκεντρο της προσοχής του παρόντος άδικου πολέμου βρίσκεται βόρεια της Γαλιλαίας στα Υψώματα του Γκολάν. Μιλάμε για την ίδια περιοχή πάνω και για την οποία πάλεψε το Ισραήλ με την…ΣΥΡΊΑ κατά τη διάρκεια της Εξαήμερου Πολέμου που έγινε το 1967!!! Εκείνην την εποχήν, το Ισραήλ οικειοποιήθηκε παρανομώς δια της βίας και της αιμοχυσίας απο τους Σύριους εκείνην την περιοχήν των Υψωμάτων Γκολάν που ισχυρίζονται σήμερα ότι «δική» τους είναι. Ωστόσο, δεν την πήραν όλην, διοτί ένα μεγάλο κομμάτι της Γκολάν ευρίσκεται ακόμη εντός των συνώρων της…ΣΥΡΊΑΣ. Καταλαβαίνουμε τώρα τι γίνεται εκεί;;;

Αλλά για του λόγου το αληθές, διαβάστε παρακάτω τι λέει η ίδια η κεντρική ιστοσελίδα της Genie Energy, genie.com [2]:

Μετάφρασις: Η Afek (που είναι θυγατρική της Genie Energy) είναι κάτοχος αποκλειστικής άδειας εξερεύνησης πετρελαίου που καλύπτει 396,5 τετραγωνικά χιλιόμετρα στη Βόρειο Ισραήλ. Η Εταιρεία πιστεύει ότι, με βάση την προκαταρκτική ανάλυση και ερμηνεία των δεδομένων από το συνεχιζόμενο πρόγραμμα διερευνικών γεωτρήσεων καθώς και άλλα γεωλογικά δεδομένα, ότι η διερευνητική περιοχή εκείνη, για την οποία κρατάει άδεια για τη διάτρηση, περιέχει σημαντικές ποσότητες συμβατικού πετρελαίου και φυσικού αερίου.

Screen Shot 2015-11-14 at 3.54.10 PM

Τώρα αρχίζει να βγάζει νόημα η όλη ιστορία αυτή με τη Συρία…

Οι αγωγοί πετρελαίου παίζουν τεράστιον ρόλον για το τι συμβαίνει σε αυτήν την περιοχή του κόσμου. Και ως προς τα υπόλοιπα…ΠΕΤΆΞΤΕ ΤΑ…ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΣΥΝΗΘΙΣΜΈΝΑ ΨΈΜΑΤΑ ΌΠΩΣ ΜΑΣ ΤΑ ΣΕΡΒΊΡΟΥΝ ΤΑ ΚΑΘΕΣΤΩΤΙΚΆ ΜΜΕ ΤΗΣ ΚΆΘΕ ΔΥΤΙΚΉΣ ΧΏΡΑΣ ΕΚΕΊ ΈΞΩ…
––––––––––––––

1 – «Potentially game-changing oil reserves discovered in Israel» του Πολ Alster, που δημοσιεύθηκε στις 8, Οκτωβρίου, 2015, FoxNews.com | Λίνκ: http://www.foxnews.com/world/2015/10/08/potentially-game-changing-oil-reserves-discovered-in-israel/
2 – Λίνκ: http://genie.com/about-us/our-company/

You may also like

Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται απο δημοσιογράφους, ερευνητές, εκφωνητές, οικονομολόγους και όχι μόνο. Αν έχετε τυχόν ερωτήσεις, είμαστε στη διάθεσή σας στο ακόλουθο e-mail.

Contact: [email protected]

@ 2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by WebLegends.gr