Home Greek News Η τουρκική κυβέρνηση ‘‘προμήθευε‘‘ με αέριο Σαρίν τους ακραίους ισλαμιστές αντάρτες στην Συρία

Η τουρκική κυβέρνηση ‘‘προμήθευε‘‘ με αέριο Σαρίν τους ακραίους ισλαμιστές αντάρτες στην Συρία

by John Kountouris
0 comment 195 views

Η τουρκική κυβέρνηση ‘‘προμήθευε‘‘ με αέριο Σαρίν τους ακραίους ισλαμιστές αντάρτες στην Συρία …

– 12/11/2015

– elkosmos.gr

Screen Shot 2015-11-12 at 1.07.05 PM

Σύμφωνα με βουλευτή του τουρκικού Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος και έγγραφα που αφορούν την Χημική επίθεση στην Συρία, αποδεικνύεται ότι το κυβερνόν Κόμμα της Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (ΑΚΡ) ήρθε σε άμεση επαφή με αντικυβερνητικές ομάδες στην Συρία και παρέδωσε χημικό αέριο Σαρίν σε ακραίους ισλαμιστές αντάρτες , αναφέρει το ιρανικό τηλεοπτικό δίκτυο Press TV. Κατά την διάρκεια συνέντευξης Τύπου στην Άγκυρα ο Αλί Σεκέρ, βουλευτής του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι οι τουρκικές αρχές είναι υπεύθυνες για την χρήση χημικών όπλων κατά Σύρων πολιτών.

Ειδικότερα , αναφέρεται ότι οι ισλαμιστές αντάρτες προμηθεύτηκαν αέριο σαρίν , ένα θανατηφόρο αέριο που παράγεται στα τουρκικά στρατιωτικά εργαστήρια. Ο Τούρκος πολιτικός σημείωσε ότι οι τουρκικές υπηρεσίες πληροφοριών δεν μπορούσαν να γνωρίζουν για την παραγωγή χημικών όπλων στο τουρκικό έδαφός, αλλά και για την παράδοση του στις αντικυβερνητικές δυνάμεις της Συρίας , καθώς και για την χρήση απαγορευμένων τοξικών ουσιών στο έδαφος της γειτονικής χώρας, διότι στην υπόθεηση αυτή εμπλέκονταν οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις.

Αυτές οι πληροφορίες έγιναν διαθέσιμες μετά την δημοσίευση της συγκλονιστικής είδησης ότι οι τουρκικές αρχές επιβολής του νόμου σταμάτησαν και κατέσχεσαν φορτηγό, στην τουρκική πόλη των Αδάνων με κατεύθυνση τα σύνορα με την Συρία. Κατά τη διάρκεια του ελέγχου βρέθηκαν δοχεία με το αέριο Σαρίν . Τα οχήματα με τα απαγορευμένα χημικά όπλα συνοδεύονταν από έξι άνδρες, οι οποίοι συνελήφθησαν από την αστυνομία.

Σε σχέση με αυτό το περιστατικό, όπως αναφέρει το pentapostagma.gr, καθώς και για άλλες παράνομες δραστηριότητες, το Ανώτατο Ποινικό Δικαστήριο εξετάζει την υπόθεση αυτή σε σχέση με την παρουσία και την διασύνδεση , 13 μελών της ακραίας ισλαμικής ομάδας «Nusra Front». Μαζί με τους υπόλοιπους κατηγορούμενους στο εδώλιο του κατηγορουμένου ήταν και ο υπήκοος των Ηνωμένων Εμιράτων, Haitham Qassab, γνωστός για τους δεσμούς του με τους τρομοκράτες της Συρίας. Αυτός ήταν και ο ενδιάμεσος διακινητής μεταξύ των μαχητών που δραστηριοποιούνται στη Συρία .

Κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης, ένα άλλο μέλος του ίδιου κόμματος ο Τούρκος βουλευτής Eren Erdem, εμφάνισε ως αποδεικτικά στοιχεία, τηλεφωνικές κλήσεις με κινητά ακραίων ισλαμιστών στην Συρία. Ο Erdem επιβεβαίωσε επίσης την σύνδεση του Qassab με την τρομοκρατική οργάνωση της Αλ Κάιντα. Το δικαστήριο έκρινε ότι οι ύποπτοι είχαν παραλάβει ορισμένες χημικές ουσίες που χρησιμοποιούνταν στην κατασκευή του απαγορευμένου αερίου Σαρίν. Σύμφωνα με δημοσιεύματα η διαταγή ήρθε από πολύ ανώτατους Τούρκους αξιωματούχους στην Τουρκία. Στη συνέχεια, οι ουσίες αυτές μεταφέρονταν στην Συρία με φορτηγά , δήλωσε ο Erdem. Στις 21 Αυγούστου του 2013 , το αέριο σαρίν χρησιμοποιήθηκε στην επαρχία της Ghouta και στα προάστια της Δαμασκού. Ως αποτέλεσμα , ήταν ο θάνατος από δηλητηρίαση εκατοντάδων αμάχων. Σύμφωνα με δημοσιεύματα, οι πύραυλοι που χρησιμοποιούνταν σε αυτούς τους βομβαρδισμούς ,…

Διαβάστε περισσότερα www.elkosmos.gr/i-tourkiki-kivernisi-promitheve-me-aerio-sarin-tous-akreous-islamistes-antartes-stin-siria/ © www.elkosmos.gr

You may also like

Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται απο δημοσιογράφους, ερευνητές, εκφωνητές, οικονομολόγους και όχι μόνο. Αν έχετε τυχόν ερωτήσεις, είμαστε στη διάθεσή σας στο ακόλουθο e-mail.

Contact: [email protected]

@ 2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by WebLegends.gr