Home Greek News ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΆΛΛΗ ΤΡΑΠΕΖΙΚΉ ΑΡΓΊΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΆΔΑ;;;

ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΆΛΛΗ ΤΡΑΠΕΖΙΚΉ ΑΡΓΊΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΆΔΑ;;;

by John Kountouris
0 comment 209 views

ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΆΛΛΗ ΤΡΑΠΕΖΙΚΉ ΑΡΓΊΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΆΔΑ;;;

ΚΌΚΚΙΝΟΣ ΣΥΝΑΓΕΡΜΌΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΆΔΑ!!! – ΑΠ’ ΌΤΙ ΔΙΑΦΑΊΝΕΤΑΙ, ΈΡΧΟΝΤΑΙ ΝΑ ΜΑΣ ΠΆΡΟΥΝ ΤΙΣ ΚΑΤΑΘΈΣΕΙΣ ΚΑΙ ΝΑ Η ΜΕΓΑΛΗ ΈΝΔΕΙΞΗ…

Photo on 10-30-15 at 8.24 AM #3

-του Ιωάν. Κουντούρη • Λος Άντζελες • 14:42, ώρα Λος Άντζελες • 06 Νοεμ. του 2015 • JohnKountouris.com

~

“Για όσους δεν ξέρουν, ο πρώτος Έλληνας δημοσιογράφος να πρωτοκυκλοφορήσει στον Ελληνικό τύπο τη νομοθετική πράξη για την τραπεζική αργία (που ετέθη εν ισχϋι τον περασμένο Ιούλιο του 2015) ήταν ο υποφαινόμενος!” – Κουντούρης Ιωάν.

~

ΕΠΊΣΗΣ και ΠΡΟΤΟΎ ΞΕΚΙΝΉΣΟΥΜΕ με αυτό το άρθο…

Εδώ είναι η εκπομπή του καναλιού της δημοσιογραφικής μας ομάδος, ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΝΕΑ ΤΩΡΑ για αυτό το θέμα…ΜΗΝ ΤΗΝ ΧΆΣΕΤΕ ΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΉ ΑΥΤΉ…!!!…

*** ΠΑΤΉΣΤΕ ΕΔΏ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΉ ΜΑΣ ***

Screen Shot 2015-11-06 at 2.12.24 PM

~

Γράφει ο Ιωάν. Κουντούρης:

Μια μικρή ενημερωμένη έκδοση εδώ για αυτό το άρθρο απο σήμερα, 9 Απριλ. του 2016: Το ενδεχόμενο ενος κουρέματος των…ΚΑΤΑΘΕΣΕΩΝ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ είναι ΑΚΟΜΗ επι τάπητος. Διβάστε επ᾽αυτού το άρθρο μου όπου αναφέρομαι στο Real News με τίτλο «ΤΟ ΔΝΤ ΠΡΟΑΝΑΓΓΕΛΕΙ ΚΟΥΡΕΜΑ ΚΑΤΑΘΕΣΕΩΝ ΛΟΓΩ ΝΕΑΣ ΑΝΑΚΕΦΑΛΑΙΟΠΟΙΗΣΗΣ !!!»: https://greeknewsondemand.com/2016/03/05/το-δντ-προαναγγελει-κουρεμα-καταθεσε/

 

ΔΕΝ ΜΟΥ ΑΡΈΣΕΙ ΚΑΘΌΛΟΥ να κυνδυνολογώ συνήθως, αλλά αυτή τη φορά θα το κάνω διότι αυτά που έχω να σας μοιραστώ είναι κάτι που με εξαναγκάζει προς τούτο…

 

Όμως, προκειμένου να καταλάβετε πλήρως αυτά που έχω να σας μεταδώσω απο έμπιστες πηγές μάλιστα, θα είναι αναγκαίον να ανατρέξουμε λίγο σε όλα όσα συνέβησαν κατά την…πρώτη…ΠΡΟΣΈΞΤΕ ΑΥΤΌ ΠΟΥ ΣΑΣ ΛΈΩ ΕΔΏ…την ΠΡΩΤΗ τραπιζική αργία του περασμένου Ιούλιου του τρέχοντος έτους, οπότε έκλεισαν οι τράπεζες στην Ελλάδα για ένα διάστημα. Άρα, θα σας παρακαλέσω πάρα πολύ να ακολουθήσετε τον συγκεκριμένο ειρμό που θα σας εκτιλίσσω εδώ…

Όλοι εμείς θυμόμαστε τι έγινε διότι η μνήμη αυτού είναι ακόμη ζωντανή στη σκέψη και τη μνήνη μας. Ώστόσο, οι κεφαλαιακοί ελέγχοι (capital controls) παραμένουν, σε κάποιο βαθμό, σε ισχύ μέχρι σήμερα.

Αλλά μέχρι την πρώτη ημέρα της τραπεζικής αργίας αυτής, ΚΑΝΕΊΣ δεν ήξερε για το περιεχόμενο αυτού, ούτε ο Ελληνικός τύπος, πλήν εμού. Δηλαδή, ΕΓΩ, την Κυριακή της 28ης Ιουνίου του 2015, είχα στην κατοχή μου την νομοθετική πράξη που συνέταξε η Ελλληνική κυβέρνση που αφορούσε την θέσπιση της τότε τραπεζικής αργίας. Και γιατί εγώ;;; Γιατί ήμουν ο επίσημος νομικός Έλληνας μεταφραστής της εν λόγῳ νομοθετικής πράξεως, γι᾽αυτό. Είχα στην κατοχή μου το έγγραφο αυτό προς μετάφρασιν, πριν απο οποιονδήποτε άλλο στην Ελλάδα.

Στο άρθρο [1] μου «Η ΠΡΑΞΗ ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΟΥ ΠΕΡΙΕΧΟΜΈΝΟΥ της Τραπεζικής Αργίας πρώτα απο το 300Sploggers.com!» που έγραψα στο ιστολόγιό μου, 300Sploggers.com, για αυτό το θέμα, είπα τα εξής: «Το κείμενο αυτό μου έφτασε αργά εχθές το βράδυ στις 5 το βράδυ (ώρα Λος Άντζελες, είμαστε 10 ώρες πίσω απο την Ελλάδα) προς μετάφρασιν.» Δηλαδή, η ημέρα, για μένα που μένω στο Λος Άντζελες, ήταν 28 Ιουν. του 2015. Όταν έφτασε το κείμενο αυτό χέρια μου απο την εταιρεία μεταφράσεων για την οποία εργάζομαι ως μεταφραστής, και η οποία εξυπηρετεί το Ελληνικό κράτος με μεταφράσεις νομικών εγράφων, η ώρα στην Ελλάδα ήταν περίπου δύο η ώρα τη νύχτα της 29ης Ιουνίου του 2015.

θυμάμαι πολύ καλά την κύρια Σία Κοσιώνη απο το κανάλι ΣΚΑΪ να λέει την νύχτα της 28ης τα εξής: «Δεν ξέρει κανείς απο μας [στον τύπο] το περιεχόμενο της νομοθετικής πράξης της κυβέρνησης για την τραπεζική αργία.» Αυτό είναι διότι το κείμενο της ΝΠ συνετάσσετο εκείνη την ώρα απο την Ελληνική κυβέρνση.

Την επομένην, αποφάσισα να γράψω ένα άρθρο για αυτό το θέμα στην Ελληνική εφημερίδα ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ (δείτε εδώ την εικόνα) γιατί αυτά που είδα στα δύο πρώτα κείμενα της ίδιας νομοθετικής πράξεως ήταν σοκαριστικά, να πω το ελάχιστο. Άλλωστε, ήταν το ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΌ ΜΟΥ ΚΑΘΉΚΟΝ γιατί, παρ᾽όλο που εγεννήθην εν Αμερική, κατέχω και Ελληνική υπηκοήτητα γιατί είμαι με το μέρος της Ελλάδας γιατί η Ελλάς είναι το…ΠΑΝ για μένα.

Screen Shot 2015-11-06 at 2.35.47 PM

Εν ολίγοις, το κείμενο αυτό είχε υποστεί τουλάχιστον μια αναθεώρηση γιατί η πρώτη έδοσις αυτής ΔΕΝ είχε προβλέψει καν για την προστασία των ηλικιωμένων απο αυτήν την τραπεζική αργία. Και όπως μάθαμε όλοι, καθ᾽όλη τη διάρκεια της τραπεζικής αργίας υπέφεραν πάρα πολλοί ηλικιωμένοι διοτί είχαν αποκλειστεί απο το κάθε κάθε κατάστημα της κάθε τράπεζα λόγῳ του ότι ΔΕΝ χρησιμοποιούν τις χρεωστικές κάρτες—κάνουν όλες τις δουλειές σου μἐσ᾽στην τράπεζα, γι᾽αυτό. Άρα, ούτε πρόσβαση στα ATM δεν είχαν ούτε στις τράπεζες! Αυτό ήταν μεγάλη ΝΤΡΟΠΉ απο πλευράς της Ελληνικής κυβερνήσεως!

Δείτε το ρεπορτάζ που έκανα για αυτό το θέμα για του λόγου το αληθές:

https://www.youtube.com/watch?v=U0dHd9tgTes

Αλλά πάμε τώρα στο ψαχνό για το άρθρο αυτό κάτι το οποίο συνδέεται άμεσα με αυτά που μόλις σας περιέγραψα παραπάνω…

Με λίγα λόγια…μισώ να το πω, αλλά, απ᾽ότι διαφαίνεται, έρχεται…ΝΈΑ ΤΡΑΠΕΖΙΚΉ ΑΡΓΊΑ!!! Και πώς το ξέρω αυτό;;; Μου έστειλε στις 19 Οκτ. (πριν 12 μέρες) ένα εμάιλ (δείτε την εικόνα εδώ) ένας υπάλληλος απο την ίδια εταιρεία που προανέφερα παραπάνω λέγοντάς μου τα εξής:

«Επικοινωνώ μαζί σας αναφορικά με μια τραπεζική αργία τόσο για την Τσεχική όσο και για την Ελληνική γλώσσα για την 28η Οκτωβρίου του μηνός. Μπορείτε σας παρακαλώ να μας παράσχετε με μια επιβεβαίωση εάν θα είστε εις θέσιν να μας κάνετε μια μετάφραση απο τα Ελληνικά στα Αγγλικά κατα την εν λόγω ημερομηνία;»

Screen Shot 2015-11-06 at 2.36.44 PM

Τους απάντησα αμέσως λέγοντας τα εξής: «Βεβαίως θα μπορέσω να σας παράσχω μια μετάφραση, αλλά πείτε μου σας παρακαλαώ, όντως θα γίνει….ΆΛΛΗ ΤΡΑΠΕΖΙΚΉ ΑΡΓΊΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΆΔΑ;;;» Αυτό σημαίνει ότι η Ελληνική κυβέρνηση έχει ήδη στείλει αίτηση για μετάφραση (Ελληνικά σε Αγγλικά) μιας καινούριας νομοθετικής πράξεως, που αφορά μια καινούρια τραπεζική αργία στην Ελλάδα, σε αυτή την εταιρεία (τουλάχιστον απο τις 19 Οκτ.) ζητώντας την να είναι έτοιμη στην περίπτωση που θα προβεί σε μια απάφαση προς μια νέα τραπεζικη αργία—μπορείτε να είστε ΣΊΓΟΥΡΟΙ για αυτό. Ωστόσο, το πρόβλημα με αυτό είναι το γεγονός πως αυτήν την είδηση ΔΕΝ την έχει δημοσιοποιήσει καν στο Ελληνικό κοινό η Ελληνική κυβέρνση! Και το ερώτημα που τίθεται εδώ είναι…ΓΙΑΤΊ;;; ΤΙ ΕΠΙΦΥΛΛΆΣΕΙ ΑΥΤΉ ΤΗ ΦΟΡΆ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΙΤEΣ Η ΕΛΛΗΝΙΚΉ ΚΥΒΈΡΝΣΗ;;;

Μέχρι τώρα δεν μου έχουν απαντήσει —για προφανείς λόγους θα έλεγα— απο εκείνη την εταιρεία και σήμερα έχουμε 6 Νοεμ. 2015. Πάντως, αποφάσισα απο την αρχή να ΜΗΝ δημοσιοποιήσω αυτήν την πληροφορία στο Ελληνικό κοινό μέχρι να λάβω μια επιβεβαίωση. Παρά ταύτα, και εν όψει όλων όσων έχουν μάθει όλοι ως τώρα για απο την κυβέρνηση, μέσω των καθεστωτικών εν Ελλάδι ΜΜΕ, για το μεγάλο ενδεχόμενο να γίνει…ΚΟΎΡΕΜΑ ΚΑΤΑΘΈΣΕΩΝ, ΔΕΝ ΜΠΌΡΕΣΑ ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΊΝΩ ΠΙΑ ΣΙΩΠΗΛΌΣ ΣΕ ΑΥΤΌ.

Και γι᾽ αυτό σας την λέω την πληροφορία αυτήν ΤΏΡΑ…γιατί δεν μπόρεσα να περιμένω άλλο…γιατί θεώρησα τελικά αναγκαίο να σας μεταφέρω την είδηση αυτή λόγῳ των συνθηκών που επικρατούν τόσο στο εσωτερικό της κυβέρνσης όσο και εκεί στο τύπο γιατί μας έχει βομβαρδίσει με πάρα πολλούς υπαινιγμούς ότι μπορεί να γίνει κούρεμα καταθέσεων γιατί δεν έχει άλλη επιλογή η κυβέρνηση.

Τώρα θα μου πει κανείς «Καλά, αλλά δεν μπορούμε ούτως ή άλλως να βγάλουμε αυτή τη στιγνή τα λεφτά μας απο τις τράπεζες γιατί είναι ακόμη σε ισχύ τα capital controls.» ΝΑΙ, αλλά με το κλείσιμο τραπεζών, ΣΊΓΟΥΡΑ ΘΑ ΧΕΙΡΟΤΕΡΈΨΕΙ Η ΚΑΤΆΣΤΑΣΗ, ΈΤΣΙ ΔΕΝ ΕΊΝΑΙ;! Παντως, ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ μια αυθεντία που να γνωματεύει επι του θέματους αυτού για το τι θα σημαίνει άλλο ένα κλείσιμο των τραπεζών—αλλά σίγουρα αυτό που σας δείχνω εδώ είναι ανησυχιτικό να πούμε το ελάχιστο.

Σήμερα στις 31 Οκτ., επικοινώνησε μαζί μου ο καλός μου φίλος και συνάδελος απο Χολαργό, τον κ. Γεράσιμο Βραχιωλίδη ζητώντας απο μένα να αναρτήσω στην ιστοσελίδα ειδήσεών μας, GreekNewsOnDemand.com, το εξής άρθρο [2] απο το δικό μπλόγκ, indobserver.blogspot.gr, με τίτλο «ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΑΠΟΤΑΜΙΕΥΣΗΣ; ΤΟ ΑΛΛΟ ΜΕ ΤΟΝ ΤΟΤΟ ΤΟ ΞΕΡΕΤΕ; ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΡΗΜΑΞΑΝ ΤΙΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΕΣ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΜΕ ΤΟ PSI ΚΑΙ ΜΕ ΤΗ ΡΑΓΔΑΙΑ ΑΥΞΗΣΗ ΤΗΣ ΦΟΡΟΛΟΓΙΑΣ ΘΕΛΟΥΝ…ΑΠΟΤΑΜΙΕΥΣΗ; ΘΑ ΚΟΥΡΣΕΨΟΥΝ ΚΑΙ ΤΙΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙΣ ΣΑΣ! ΤΡΕΞΤΕ ΝΑ ΣΩΘΕΙΤΕ».

Λέει σε αυτό που το άρθρο –το οποίο ήταν το σημείο καμπής για μένα– που έγραψε σήμερα ο ίδιος τα εξής:

«Κούρσεψαν με το PSI τις αποταμιεύσεις των ομολογιούχων του Δημοσίου, ενώ σήμερα ετοιμάζονται να πετσοκόψουν όποιες καταθέσεις έχουν απομείνει στις τράπεζες, κάνοντας το περίφημο “κούρεμα των καταθέσεων”, σαν και αυτό που έγινε πριν από μήνες στην Κύπρο! Όταν λοιπόν η νέα-φασιστική αντίληψη της Ευρώπης θεμελιώνεται στο δόγμα του “σου αρπάζω με το έτσι θέλω τις καταθέσεις και τις οικονομίες σου”, τότε για ποια αποταμίευση μπορούμε να μιλάμε; Πρόκειται για τον απόλυτο φασισμό και οι πολίτες το μόνο που τους έχει απομένει να κάνουν είναι να προστατέψουν όσο μπορούν το βιος τους, τους μόχθους μιας ζωής! 

«Άρα, η έκθεση που θα γράφαμε εμείς αν ήμασταν μαθητές, θα ήταν: Τρέξτε να σωθείτε και μην βάζετε τα χρήματά σας στις τράπεζες. Έχετε να κάνετε με μαφιόζικη τακτική πολιτικών και τραπεζών οι οποίοι μπορούν ανά πάσα στιγμή να σας αρπάξουν, χωρίς να σας ρωτήσουν, όλες τις οικονομίες σας!»

Και ΕΔΏ είναι όπου συνδέεται αυτό που σας λέω για το ενδεχόμενο μιας νέας τραπεζικής αργίας (ΚΛΕΊΣΙΜΟ ΤΡΑΠΕΖΙΚΏΝ ΚΑΤΑΣΤΗΜΆΤΩΝ) με το ενδεχόμενο κουρέματος καταθέσεων. Να κάνουμε τώρα τον συνδυασμό στα μυαλά μας…δηλαδή, αν η κυβέρνση μας ετοιμάζει άλλη τραπεζική αργία μπορεί να είναι διότι προσπαθεί να ΑΠΟΦΎΓΕΙ ΈΝΑ ΜΑΖΙΚΟ…BANK RUN (ΜΑΖΙΚΉ ΑΠΌΣΥΡΣΗ ΚΑΤΑΘΈΣΕΩΝ) ΜΕ ΜΙΑ ΑΝΑΚΟΊΝΩΣΗ ΜΈΣΩ ΤΟΥ ΤΎΠΟΥ ΌΤΙ ΘΑ ΓΊΝΕΙ ΤΕΛΙΚΆ ΚΟΎΡΕΜΑ ΚΑΤΑΘΈΣΕΩΝ !!!…ΤΟ ΚΑΤΑΛΆΒΑΤΕ ΤΙ ΠΑΙΖΕΙ ΕΔΏ ;;;

Ως εκ τούτου, καλούμε την Ελληνική κυβέρνση να μας πει ΕΆΝ έχει όντως στα σκαριά ένα σχέδιο με το οποίο να γίνει άλλη τραπεζική αργία και, ΑΝ ΝΑΙ, τότε ΓΙΑΤΊ ΔΕΝ ΜΑΣ ΤΟ ΛΈΕΙ;;; ΓΙΑΤΙ, ΑΥΤΌΝ ΤΟΝ ΓΎΡΟ, ΔΕΝ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΕΊ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΆΟ ΌΠΩΣ ΤΗ ΠΡΟΗΓΟΎΜΕΝΗ ΦΟΡΆ ;;;

Αυτά σκέφτομαι. Και ιδού η ανωτέρω ένδειξεις —τουλάχιστον!— που μας παρείχα.

ΕΤΟΙΜΑΣΤΕΊΤΕ ΤΏΡΑ ΈΛΛΗΝΕΣ ΓΙΑ ΠΑΝ ΕΝΔΕΧΌΜΕΝΟ…ΚΑΙ ΠΡΟΠΑΝΤΏΝ ΑΠΟ ΌΛΑ….ΕΝΩΘΕΊΤΕ ΥΠΕΡ ΠΊΣΤΕΩΣ ΚΑΙ ΠΑΤΡΊΔΟΣ…!!!…

––––––––––––––

1 – «Η ΠΡΑΞΗ ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΟΥ ΠΕΡΙΕΧΟΜΈΝΟΥ της Τραπεζικής Αργίας πρώτα απο το 300Sploggers.com!» του Ιωάν. Κουντούρη, 29 Ιουν. 2015 | Λίνκ: http://300sploggers.blogspot.com/2015/06/300sploggerscom_28.html
2 – «ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΑΠΟΤΑΜΙΕΥΣΗΣ; ΤΟ ΑΛΛΟ ΜΕ ΤΟΝ ΤΟΤΟ ΤΟ ΞΕΡΕΤΕ; ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΡΗΜΑΞΑΝ ΤΙΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΕΣ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΜΕ ΤΟ PSI ΚΑΙ ΜΕ ΤΗ ΡΑΓΔΑΙΑ ΑΥΞΗΣΗ ΤΗΣ ΦΟΡΟΛΟΓΙΑΣ ΘΕΛΟΥΝ…ΑΠΟΤΑΜΙΕΥΣΗ; ΘΑ ΚΟΥΡΣΕΨΟΥΝ ΚΑΙ ΤΙΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙΣ ΣΑΣ! ΤΡΕΞΤΕ ΝΑ ΣΩΘΕΙΤΕ», 31 Οκτ. 2015 | Λίνκ: https://greeknewsondemand.com/2015/10/31/ημερα-τησ-αποταμιευσησ-το-αλλο-με-τον-τ/

You may also like

Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται απο δημοσιογράφους, ερευνητές, εκφωνητές, οικονομολόγους και όχι μόνο. Αν έχετε τυχόν ερωτήσεις, είμαστε στη διάθεσή σας στο ακόλουθο e-mail.

Contact: [email protected]

@ 2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by WebLegends.gr