5 ΔΙΣ ΚΟΣΤΙΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΟΛΕΣ ΜΑΣ ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΜΑΖΙ….

5 ΔΙΣ ΚΟΣΤΙΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΟΛΕΣ ΜΑΣ ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΜΑΖΙ. ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΑ 230 ΔΙΣ ΠΟΥ ΠΗΡΑΤΕ ΓΙΑ ΑΝΑΚΕΦΑΛΑΙΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΤΑ ΧΡΕΩΣΑΤΕ ΣΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ;;;;;;

 • του Ιωάν. Παπαζήση
 • 1 Νοεμ. του 2015

*** ΠΡΩΤΟ-ΣΈΛΙΔΙΟ ΣΤΗΝ Ε.Ω. ΣΉΜΕΡΑ!!! ***

12185391_463121940560533_8431912320738296743_o

5 ΔΙΣ ΚΟΣΤΙΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΟΛΕΣ ΜΑΣ ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΜΑΖΙ. ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΑ 230 ΔΙΣ ΠΟΥ ΠΗΡΑΤΕ ΓΙΑ ΑΝΑΚΕΦΑΛΑΙΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΤΑ ΧΡΕΩΣΑΤΕ ΣΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ;;;;;;

     ΑΠΟ ΤΗΣ ΙΔΡΥΣΕΩΣ ΤΟΥ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟΥ ΜΑΣ ΚΑΘΕ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΕΝΤΟΣ ΑΥΤΟΥ ΚΟΣΤΙΖΕΙ ΟΣΟ ΟΛΕΣ ΟΙ ΜΕΤΟΧΕΣ ΤΗΣ ΜΑΖΙ ΑΣΧΕΤΩΣ ΕΑΝ ΤΑ ΚΤΙΡΙΑ ΤΗΣ Η ΟΤΙ ΑΛΛΟ ΕΧΕΙ ΚΟΣΤΊΣΕΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ. ΜΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΕΔΟΜΕΝΟ ΛΟΙΠΟΝ ΨΑΞΑΜΕ ΚΑΙ ΕΙΔΑΜΕ ΟΤΙ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 27-10-2015 ΟΙ ΤΙΜΕΣ ΤΩΝ ΜΕΤΟΧΩΝ ΤΩΝ ΕΝ ΕΛΛΑΔΙ ΤΡΑΠΕΖΩΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΙΣΤΕΥΤΑ ΧΑΜΗΛΑ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΜΑΣ ΒΑΖΕΙ ΣΕ ΥΠΟΨΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΤΙ ΘΑ ΣΥΜΒΕΙ ΑΠΟ ΕΔΩ ΚΑΙ ΠΕΡΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΕΓΙΝΕ ΤΑ CAPITAL CONTROLS (ΚΕΦΑΛΑΙΑΚΟΙ ΕΛΕΓΧΟΙ). Η ΜΕΤΟΧΗ ΤΗΣ ΤΡΑΠΕΖΗΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΕΙΝΑΙ ΣΤΑ 9.7 ΕΥΡΩ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ Η ΜΟΝΗ ΠΟΥ ΚΙΝΕΙΤΑΙ ΣΕ ΥΠΟΦΕΡΤΑ ΕΠΙΠΕΔΑ ΚΑΙ ΑΥΤΗΝ ΔΕΝ ΘΑ ΤΗΝ ΣΥΜΠΕΡΙΛΑΒΟΥΜΕ ΣΤΑ ΟΣΑ ΘΑ ΠΟΥΜΕ ΔΙΟΤΙ Η ΤΡΑΠΕΖΑ ΑΥΤΗ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙΣ ΠΟΛΙΤΩΝ. Η ΜΕΤΟΧΗ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΗΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΠΟΥ ΠΛΕΟΝ ΛΕΓΕΤΕ ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΣΚΕΤΟ ΑΛΛΑ ΠΟΙΟΥ ΕΘΝΟΥΣ ΔΕΝ ΜΑΣ ΛΕΝΕ ΠΛΕΟΝ ΕΙΝΑΙ ΣΤΑ 0.77 ΛΕΠΤΑ ΤΟΥ ΕΥΡΩ, ΤΗΣ ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΕΙΝΑΙ ΣΤΑ 0.10 ΛΕΠΤΑ ΤΟΥ ΕΥΡΩ ΔΗΛΑΔΗ 5 ΜΕΤΟΧΕΣ ΤΗΣ ΚΟΣΤΙΖΟΥΝ ΟΣΟ ΕΝΑ ΚΟΥΛΟΥΡΙ , ΤΗΣ ALPHA BANK KOΣΤΙΖΕΙ 0.13 ΛΕΠΤΑ ΤΟΥ ΕΥΡΩ ΚΑΙ ΤΗΣ EUROBANK Η ΜΕΤΟΧΗ ΚΟΣΤΙΖΕΙ ΜΟΛΙΣ 0.3 ΛΕΠΤΑ ΤΟΥ ΕΥΡΩ ΔΗΛΑΔΗ ΣΧΕΔΟΝ Ο.
     ΕΑΝ ΣΗΜΕΡΑ ΚΑΠΟΙΟΣ ΘΕΛΗΣΕΙ ΝΑ ΑΓΟΡΑΣΕΙ ΚΑΙ ΤΙΣ 4 ΑΥΤΕΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΣΤΙΣ ΟΠΟΙΕΣ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙΣ ΠΟΛΛΩΝ ΔΙΣ ΟΛΩΝ ΜΑΣ ΜΕ 5 ΔΙΣ ΕΥΡΩ ΤΙΣ ΑΓΟΡΑΖΕΙ ΟΛΕΣ ΔΙΟΤΙ ΤΟΣΟ ΚΟΣΤΙΖΟΥΝ ΜΕ ΒΑΣΕΙ ΤΗΝ ΑΞΙΑ ΤΩΝ ΜΕΤΟΧΩΝ ΤΟΥΣ. ΓΙΑΤΙ ΛΟΙΠΟΝ ΦΤΑΣΑΜΕ ΩΣ ΕΔΩ ΚΑΙ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΠΗΓΕ ΦΥΛΑΚΗ;;;;  ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΟΛΩΝ ΜΑΣ ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΜΑΣ ΑΦΗΝΟΥΝ ΝΑ ΤΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΑΦΟΥ ΟΠΩΣ ΛΕΝΕ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΑΝΤΗΔΕΣ ΜΑΣ ΟΙ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙΣ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΕΓΓΥΗΜΕΝΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΕΝΤΟΣ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ;;;;  ΠΩΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΑΥΤΟ ΟΤΑΝ ΟΛΕΣ ΜΑΖΙ ΚΟΣΤΙΖΟΥΝ ΜΟΝΟ 5 ΔΙΣ ΕΥΡΩ ;;;;;  ΜΗΠΩΣ ΓΙΑΤΙ ΕΧΟΥΝ ΤΟΣΑ ΚΑΙ ΛΙΓΟΤΕΡΑ ΕΝΤΟΣ ΤΩΝ ΘΗΣΑΥΡΟΦΥΛΑΚΙΩΝ ΤΟΥΣ;;;;;  ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΛΟΙΠΟΝ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ;;;  ΕΣΕΙΣ ΚΥΡΙΟΙ ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ ΔΕΝ ΠΗΡΑΤΕ 233 ΔΙΣ ΓΙΑ ΑΝΑΚΕΦΑΛΑΙΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΤΑ ΧΡΕΩΣΑΤΕ ΣΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ ;;;;  ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΛΟΙΠΟΝ;;;;  ΜΗΠΩΣ ΣΤΑ ΝΗΣΙΑ ΚΕΥΜΑΝ ΚΑΙ ΣΕ ΑΛΛΟΥΣ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟΥΣ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟΥΣ;;;;  ΜΗΠΩΣ ΣΕ ΑΛΛΕΣ ΧΩΡΕΣ ΟΠΩΣ ΣΤΗΝ ΣΕΡΒΙΑ ΠΟΥ ΜΟΙΡΑΖΕΤΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΑΦΕΙΔΩΣ ΔΑΝΕΙΑ ΟΠΩΣ ΠΡΙΝ ΜΕΡΙΚΑ ΕΤΗ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΒΑΛΕΤΕ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΣΕΡΒΙΚΟ ΛΑΟ ΜΙΑ ΘΗΛΕΙΑ ΣΤΟΝ ΛΑΙΜΟ ΤΟΥ ΜΕ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΤΑ ΔΙΚΑ ΜΑΣ;;; ΠΟΥ ΛΟΙΠΟΝ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΜΑΣ ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΚΥΡΙΟΙ ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ ΚΑΙ ΚΥΡΙΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΑΝΤΗΔΕΣ…ΣΤΟ ΣΗΜΕΙΟ ΑΥΤΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΟΥΜΕ ΟΤΙ ΑΠΟ ΤΟ 2010 ΠΟΥ ΑΡΧΙΣΕ Η ΑΝΑΚΕΦΑΛΑΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ ΔΑΝΕΙΑ ΔΕΝ ΔΟΘΗΚΑΝ ΣΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΣ ΠΟΥΝΕ ΟΤΙ ΤΑ ΕΔΩΣΑΝ ΣΤΟΝ ΛΑΟ ΑΡΑ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΕΝΤΟΣ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ. ΕΑΝ ΜΑΛΙΣΤΑ ΑΦΑΙΡΕΣΟΥΜΕ ΤΑ 40 ΔΙΣ ΠΟΥ ΠHΡΑΜΕ ΑΠΟ ΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΦΕΤΟΣ ΟΠΩΣ ΜΑΣ ΛΕΝΕ ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ 193 ΔΙΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΤΟΣ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ…ΕΙΝΑΙ ΟΜΩΣ;;;
     ΟΤΑΝ ΕΚΛΕΙΣΑΝ ΠΡΙΝ ΛΙΓΟΥΣ ΜΗΝΕΣ ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΚΑΙ ΕΓΙΝΕ ΤΟ CAPITAL CONTROL ΑΡΧΙΣΑΜΕ ΝΑ ΣΚΕΦΤΟΜΑΣΤΕ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ ΠΛΕΟΝ. ΑΥΤΗ Η ΚΙΝΗΣΗ ΕΓΙΝΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΜΑΣ ΔΙΟΤΙ ΠΟΛΥ ΑΠΛΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΛΕΟΝ ΕΝΤΟΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΕΝΤΟΣ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΜΑΣ. ΕΑΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΑΦΗΝΟΥΝ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΜΑΣ ΕΦΟΣΟΝ ΠΗΡΑΝ ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ 233 ΔΙΣ ;;;; ΤΟ ΕΠΟΜΕΝΟ ΒΗΜΑ ΤΟΥΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΜΕΤΑΤΡΕΨΟΥΝ ΤΙΣ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙΣ ΜΑΣ ΑΠΟ ΑΠΟΤΑΜΙΕΥΤΙΚΟ ΠΡΟΙΟΝ ΣΕ ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΟ ΠΡΟΙΟΝ ΜΕ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΟΠΩΣ ΘΑ ΜΑΣ ΠΟΥΝΕ ΣΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ. ΘΑ ΜΑΣ ΚΑΝΟΥΝ ΟΛΟΥΣ ΜΕΤΟΧΟΥΣ ΔΗΛΑΔΗ ΘΕΛΟΝΤΑΣ ΚΑΙ ΜΗ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ. ΘΑ ΤΟ ΔΙΑΛΑΛΗΣΟΥΝ ΟΙ ΓΩΝΣΤΟΙ ΝΤΕΛΑΛΗΔΕΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ ΜΕ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΠΟΥ ΞΕΡΟΥΝ ΚΑΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΘΑ ΓΕΛΑΣΤΕΊ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΝΙΩΘΟΝΤΑΣ ΩΣ ΜΕΤΟΧΟΣ ΤΡΑΠΕΖΗΣ. ΟΜΩΣ ΑΠΟ ΕΔΩ ΚΑΙ ΠΕΡΑ ΟΙ ΜΕΤΟΧΟΙ ΘΑ ΕΧΟΥΝ ΜΟΝΟ ΧΑΣΟΥΡΑ ΚΑΙ ΕΤΣΙ ΘΑ ΕΞΑΦΑΝΙΣΟΥΝ ΜΕ ΝΟΜΟ ΤΙΣ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙΣ ΜΑΣ. ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΤΟΥΣ ΤΑ ΕΧΟΥΝ ΗΔΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΝΑ ΧΑΣΟΥΝ ΕΛΑΧΙΣΤΑ ΔΙΟΤΙ ΤΟΣΑ ΑΦΗΣΑΝ ΕΔΩ ΚΑΙ ΝΑ ΠΟΥΝΕ ΟΤΙ ΧΑΣΑΜΕ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΜΑΖΙ ΣΑΣ.
     ΑΣ ΔΟΥΜΕ ΤΩΡΑ ΓΙΑΤΙ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΙΣΧΥΟΥΝ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΕΜΑΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΕΓΑΛΟΚΑΤΑΘΕΤΕΣ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ. ΓΙΑ ΑΥΤΟΥΣ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΟΙ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΙ NOSTRO VOSTRO KAI OXI CAPITAL CONTROL. ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ;;;  Οι λογαριασμοί nostro-vostro είναι στην ουσία τραπεζικοί λογαριασμοί που κρατάνε οι τράπεζες σε άλλες τράπεζες.  Αν ο καταθέτης μιας τράπεζας γνώριζε το λογαριασμό που διατηρούσε μια εγχώρια τράπεζα σε μία άλλη τράπεζα του εξωτερικού η οποία μπορεί να ήταν και θυγατρική της.

     Τι έκανε ο ενήμερος πελάτης.
     Προχώρησε στη μεταφορά χρημάτων από το λογαριασμό του στο λογαριασμό της τράπεζας.
     Στη συνέχει έπαιρνε τη απόδειξη κατάθεσης και πήγαινε στη τράπεζα που ήταν η κατάθεση και ζητούσε τη πίστωση στο λογαριασμό του.
Η διαδικασία αυτή ήταν γρήγορη δεν είχε τα λεγόμενα valeur και δεν χρειάζονταν μερικές μέρες για να γίνει η μεταφορά.
     Στην περίπτωση που γνώριζες το λογαριασμό που διατηρούσε μία ξένη τράπεζα σε μία ελληνική με την εφαρμογή των capital controls μπορούσε ο ενημερωμένος πελάτης να μεταφέρει 1 εκατομμύριο ευρώ και μετά να στείλει το αποδεικτικό κατάθεσης στη ξένη τράπεζα ζητώντας να καταθέσει το αντίστοιχο ποσό στο λογαριασμό της ίδιας τράπεζας στο εξωτερικό…ΜΑΛΙΣΤΑ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΜΕ ΕΓΓΡΑΦΟ ΤΟΥ ΣΤΙΣ 30-6-2015 ΕΞΑΙΡΕΣΕ ΑΠΟ ΤΟ CAPITAL CONTROL ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥΣ ΜΕ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΟΙ ΔΙΚΟΙ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΝΑ ΣΩΣΟΥΝ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΤΟΥΣ ΕΝΩ ΟΛΟΙ ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΟΙ ΕΜΕΙΣ ΑΣ ΠΑΜΕ ΣΤΟΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΚΑΙΑΔΑ ΠΟΥ ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ…ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΕΓΓΡΑΦΟ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΟΥ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ ΚΑΙ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΧΡΗΣΙΜΟ…ΑΥΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΞΕΡΟΥΜΕ ΟΤΙ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΑΝ ΟΛΟΙ ΤΟ ΙΔΙΟ ΣΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΚΑΙ ΑΣ ΛΕΕΙ ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΟΤΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΙΣΟΙ…
     ΠΕΡΑΣΕ ΟΜΩΣ ΚΑΙ ΑΚΟΜΗ ΜΙΑ ΣΚΕΨΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΝΟΥΝ ΜΑΣ. ΕΑΝ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΑΝΤΗΔΕΣ ΜΑΣ ΔΕΝ ΜΑΣ ΜΙΣΟΥΣΑΝ ΚΑΙ ΗΘΕΛΑΝ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΛΙΓΟ ΤΟ ΚΑΛΟ ΜΑΣ, ΘΑ ΑΝΑΚΕΦΑΛΑΙΟΠΟΙΟΥΣΑΝ ΤΑ ΑΣΦΑΛΙΣΙΤΚΑ ΤΑΜΕΙΑ ΜΑΣ ΠΟΥ ΕΠΑΙΞΑΝ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΜΑΣ ΣΤΑ ΟΜΟΛΟΓΑ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΜΑΣ ΡΩΤΗΣΟΥΝ ΚΑΙ ΤΑ ΕΧΑΣΑΝ ΟΠΩΣ Ο ΜΙΛΤΙΑΔΗΣ ΝΕΚΤΑΡΙΟΣ ΠΟΥ ΣΗΜΕΡΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΝ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΣΟΦΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΝΤΑΞΙΟΔΟΤΙΚΟ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΠΟΥ ΤΟ 1999-2004 ΗΤΑΝ ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ ΤΟΥ ΙΚΑ ΚΑΙ ΕΠΑΙΞΕ ΣΤΟ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΤΩΝ ΕΙΣΦΟΡΩΝ ΤΟΥ ΙΚΑ ΚΑΙ ΤΑ ΕΧΑΣΕ…ΕΑΝ ΛΟΙΠΟΝ ΑΝΑΚΕΦΑΛΑΙΟΠΟΙΟΥΣΑΝ ΤΑ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ ΜΑΣ ΤΑΜΕΙΑ ΩΣ ΟΦΕΙΛΑΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΙΔΙΩΤΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ ΘΑ ΕΙΧΑΜΕ ΙΣΧΥΡΟΤΑΤΑ ΤΑΜΕΙΑ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΜΕ ΜΙΑ ΜΙΚΡΗ ΠΡΟΣΑΡΜΟΓΗ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑΝ ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΟΥΝ ΚΑΙ ΩΣ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΚΑΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΠΥΛΩΝΑΣ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ. ΠΟΙΟΣ ΟΜΩΣ ΝΑ ΤΑ ΚΑΝΕΙ ΑΥΤΑ ΟΙ ΤΡΟΦΙΜΟΙ ΤΩΝ ΜΑΣΟΝΙΚΩΝ ΣΤΟΩΝ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΕΝΤΟΣ ΤΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ ΔΙΑ ΤΗΣ ΨΗΦΟΥ ΜΑΣ;;;;  ΟΧΙ ΒΕΒΑΙΑ ΑΥΤΟΙ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΕΚΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΣ ΚΑΤΑΣΤΕΨΟΥΝ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΑΠΛΑ ΓΙΝΑΜΕ Ο ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ ΛΑΟΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΠΟΥ ΑΠΟΛΑΜΒΑΝΕΙ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΟΥ….
– ΠΑΠΑΖΗΣΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ

72 thoughts on “5 ΔΙΣ ΚΟΣΤΙΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΟΛΕΣ ΜΑΣ ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΜΑΖΙ….

 1. Undeniably imagine that which you stated.

  Your favorite reason appeared to be on the internet the easiest thing to take into accout of.
  I say to you, I certainly get irked whilst people consider
  concerns that they plainly don’t recognize about. You controlled to hit the nail upon the highest and outlined out the
  whole thing with no need side effect , other folks could take a signal.
  Will likely be again to get more. Thank you

 2. May I just say what a relief to uncover an individual who truly understands what they’re discussing on the internet.
  You definitely understand how to bring an issue to
  light and make it important. A lot more people really need to check
  this out and understand this side of your story. It’s surprising you
  aren’t more popular given that you certainly possess the gift.

 3. It is perfect time to make a few plans for the future and it’s time to be happy.
  I’ve read this post and if I may I wish to recommend you few fascinating issues or suggestions.
  Maybe you can write subsequent articles regarding this article.

  I wish to read even more things approximately it!

 4. This is the perfect blog for everyone who hopes to understand this topic.

  You realize a whole lot its almost tough to argue with
  you (not that I personally would want to…HaHa).
  You certainly put a new spin on a subject which has been written about for many years.
  Excellent stuff, just great!

 5. hello there and thank you for your info – I have definitely picked up
  anything new from right here. I did however expertise several technical points using this
  web site, as I experienced to reload the website lots of
  times previous to I could get it to load correctly. I had
  been wondering if your web hosting is OK? Not that I’m complaining,
  but slow loading instances times will sometimes affect your placement in google and can damage your high-quality score if ads and marketing with Adwords.

  Anyway I’m adding this RSS to my email and can look out for
  much more of your respective fascinating content.
  Ensure that you update this again soon.

 6. I think that what you posted made a lot of
  sense. However, what about this? what if you added a little content?
  I am not saying your information is not good, however what if you added a post title
  that grabbed folk’s attention? I mean 5 ΔΙΣ ΚΟΣΤΙΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΟΛΕΣ ΜΑΣ ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΜΑΖΙ….
  | Ελληνικά Νέα Τώρα is kinda vanilla. You ought to glance at
  Yahoo’s front page and see how they create article titles to grab
  people interested. You might add a video or a pic or two to grab people excited about everything’ve
  got to say. In my opinion, it could bring your website a little bit
  more interesting.

 7. I’m now not positive where you are getting your information, but
  good topic. I must spend a while finding out much more
  or understanding more. Thanks for fantastic information I was in search of this info for my mission.

 8. Today, I went to the beach front with my kids. I found a sea
  shell and gave it to my 4 year old daughter and said “You can hear the ocean if you put this to your ear.” She put the shell to her ear and screamed.

  There was a hermit crab inside and it pinched her ear. She never wants to go back!
  LoL I know this is entirely off topic but I had to tell someone!

 9. I’d like to thank you for the efforts you have put in penning this blog.

  I’m hoping to check out the same high-grade blog posts from you in the future as well.
  In fact, your creative writing abilities has inspired me to get my own site now 😉

 10. An outstanding share! I have just forwarded this
  onto a co-worker who was conducting a little research on this.

  And he actually ordered me breakfast because I discovered it for him…
  lol. So allow me to reword this…. Thank YOU for the meal!!
  But yeah, thanks for spending some time to discuss this matter
  here on your blog.

 11. I’m not sure why but this site is loading incredibly slow for me.
  Is anyone else having this problem or is it a problem on my end?
  I’ll check back later on and see if the problem still exists.

 12. I know this if off topic but I’m looking into starting my own blog and was wondering what
  all is required to get set up? I’m assuming having a
  blog like yours would cost a pretty penny? I’m not very web savvy so I’m not 100% certain. Any tips or advice would be greatly appreciated.
  Many thanks

 13. What i don’t understood is actually how you’re now not actually a lot more well-preferred than you may be now.
  You’re so intelligent. You recognize thus considerably
  in terms of this matter, made me for my part believe it from numerous varied angles.
  Its like women and men aren’t fascinated except it’s something to accomplish with Girl gaga!
  Your personal stuffs nice. All the time take care of it up!

 14. I’ve been browsing online more than 4 hours today, yet I never found any interesting article like yours.
  It’s pretty worth enough for me. Personally, if all site owners
  and bloggers made good content as you did,
  the web will be much more useful than ever before.

 15. My spouse and I absolutely love your blog and find many of your post’s to be exactly I’m looking for.
  can you offer guest writers to write content for yourself?
  I wouldn’t mind producing a post or elaborating
  on a number of the subjects you write concerning here.
  Again, awesome web site!

 16. Unquestionably imagine that which you stated. Your favorite reason seemed to be at the internet the easiest thing
  to bear in mind of. I say to you, I certainly get irked whilst people think about concerns
  that they plainly do not recognise about. You controlled to hit the nail
  upon the highest and defined out the entire thing with
  no need side-effects , other people could take a signal.

  Will probably be again to get more. Thank you

 17. Hi there, I do believe your website may be having web
  browser compatibility problems. Whenever I take a look at your site in Safari,
  it looks fine but when opening in IE, it has some
  overlapping issues. I just wanted to give you a
  quick heads up! Other than that, excellent site!

 18. Pretty great post. I simply stumbled upon your blog and wished to say that I’ve truly enjoyed browsing your blog posts.
  After all I’ll be subscribing in your rss feed and I’m hoping you write once
  more soon!

 19. Howdy just wanted to give you a quick heads up and let you know a few of
  the pictures aren’t loading correctly. I’m not sure why but I
  think its a linking issue. I’ve tried it in two different web
  browsers and both show the same outcome.

 20. I’m now not sure where you are getting your information, however good
  topic. I must spend a while learning much more or figuring out more.
  Thanks for excellent information I used to be in search of this information for my mission.

 21. I have been surfing online more than three hours lately, yet I never
  discovered any attention-grabbing article like yours.
  It is pretty price enough for me. In my opinion, if all website owners and bloggers made excellent
  content as you probably did, the internet will probably
  be a lot more useful than ever before.

 22. Good day I am so grateful I found your web site, I really
  found you by accident, while I was searching
  on Bing for something else, Nonetheless I am here now and would just like to
  say thank you for a remarkable post and a all round entertaining blog (I also love the theme/design), I don’t have
  time to look over it all at the minute but I have
  saved it and also added your RSS feeds, so when I have time I will be back
  to read more, Please do keep up the fantastic jo.

 23. Howdy! I could have sworn I’ve visited this web site before but after going
  through many of the posts I realized it’s new to me.

  Anyhow, I’m certainly happy I found it and I’ll be book-marking
  it and checking back often!

 24. We stumbled over here coming from a different page and thought I might as well check things out.
  I like what I see so now i am following you. Look forward to exploring your
  web page repeatedly.

 25. Hey there I am so thrilled I found your blog,
  I really found you by error, while I was searching on Aol for something else,
  Nonetheless I am here now and would just like to say kudos
  for a fantastic post and a all round interesting blog
  (I also love the theme/design), I don’t have time
  to go through it all at the moment but I have book-marked
  it and also added your RSS feeds, so when I have time I will be back to read a great deal more,
  Please do keep up the great b.

 26. My spouse and I absolutely love your blog and find nearly all of
  your post’s to be exactly I’m looking for.
  Do you offer guest writers to write content available for you?

  I wouldn’t mind publishing a post or elaborating on a number of the
  subjects you write regarding here. Again, awesome website!

 27. An impressive share! I have just forwarded this onto a friend who was
  conducting a little research on this. And he in fact ordered me dinner
  due to the fact that I stumbled upon it for him… lol.

  So let me reword this…. Thank YOU for the meal!! But yeah, thanks for spending
  the time to talk about this topic here on your blog.

 28. Hey would you mind sharing which blog platform you’re
  using? I’m going to start my own blog in the near future but I’m having a hard time choosing between BlogEngine/Wordpress/B2evolution and Drupal.

  The reason I ask is because your design and style seems different then most blogs and I’m looking for something
  unique. P.S My apologies for being off-topic but I
  had to ask!

 29. Thank you for another informative web site. The place else may I
  get that type of information written in such an ideal
  approach? I’ve a undertaking that I’m simply now operating
  on, and I’ve been on the glance out for such information.

 30. I am really inspired together with your writing talents
  and also with the structure in your weblog. Is this a paid theme or did
  you modify it yourself? Anyway keep up the nice high quality writing, it’s rare to
  see a nice blog like this one today..

 31. I think this is among the most vital info for me.
  And i am glad reading your article. But wanna remark on some
  general things, The site style is wonderful, the articles is really nice : D.
  Good job, cheers

 32. Howdy would you mind letting me know which web host you’re using?
  I’ve loaded your blog in 3 different web browsers
  and I must say this blog loads a lot faster then most. Can you suggest a good hosting provider
  at a honest price? Many thanks, I appreciate it!

 33. I was recommended this web site by my cousin. I’m not sure whether this
  post is written by him as nobody else know such detailed about my problem.

  You are amazing! Thanks!

 34. Hello there! This blog post couldn’t be written any better!
  Looking through this post reminds me of my previous roommate!
  He always kept preaching about this. I will send this information to him.
  Fairly certain he’ll have a good read. I appreciate you for
  sharing!

 35. Hey just wanted to give you a brief heads up and let
  you know a few of the images aren’t loading properly.
  I’m not sure why but I think its a linking issue. I’ve tried
  it in two different web browsers and both
  show the same outcome.

Leave a Reply

Your email address will not be published.