Home Greek News ΟΙ ΤΥΡΑΝΝΟΙ ΤΣΙΠΡΑΣ-ΚΑΜΜΕΝΟΣ ΣΤΕΛΝΟΥΝ 11 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΕΙΔΟΠΟΙΗΤΗΡΙΑ ΓΙΑ ΦΟΡΟΥΣ ΜΕΣΑ ΣΤΟΝ ΝΟΕΜΒΡΙΟ!

ΟΙ ΤΥΡΑΝΝΟΙ ΤΣΙΠΡΑΣ-ΚΑΜΜΕΝΟΣ ΣΤΕΛΝΟΥΝ 11 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΕΙΔΟΠΟΙΗΤΗΡΙΑ ΓΙΑ ΦΟΡΟΥΣ ΜΕΣΑ ΣΤΟΝ ΝΟΕΜΒΡΙΟ!

by John Kountouris
0 comment 134 views

ΟΙ ΤΥΡΑΝΝΟΙ ΤΣΙΠΡΑΣ-ΚΑΜΜΕΝΟΣ ΣΤΕΛΝΟΥΝ 11 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΕΙΔΟΠΟΙΗΤΗΡΙΑ ΓΙΑ ΦΟΡΟΥΣ ΜΕΣΑ ΣΤΟΝ ΝΟΕΜΒΡΙΟ! ΔΕΙΤΕ ΤΙ ΜΑΣ ΥΠΟΧΡΕΩΝΟΥΝ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ ΟΙ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΕΣ!!!

Screen Shot 2015-11-01 at 12.45.54 PM

Για τον μήνα που ξεκινάει σήμερα, η κυβέρνηση σίγουρα θα εύχεται να είχε ήδη… τελειώσει. Κατά τη διάρκεια του φετινού Νοέμβρη θα δοκιμαστούν πολλά: η ικανότητα του οικονομικού επιτελείου να ξεπερνάει τις αξιολογήσεις του μνημονίου με τη μικρότερη δυνατή φθορά.

Όπως αναφέρει το fpress.gr ευελιξία στο να περνάει κρίσιμα νομοσχέδια….
όπως το ασφαλιστικό και το φορολογικό χωρίς να διαρραγεί η σχέση με την κοινωνία. Αλλά και η υπομονή των πολιτών οι οποίοι ύστερα από έξι χρόνια ύφεσης και μνημονίων καλούνται μέσα σε ένα 30ήμερο να πληρώσουν … επτά διαφορετικούς φόρους. Με βάση τους υπολογισμούς, τον Νοέμβριο θα πρέπει να γίνουν περισσότερες από …11,1 εκατομμύρια πληρωμές στην εφορία και να μαζευτούν έσοδα άνω των τριών δισεκατομμυρίων ευρώ. Με λίγα λόγια, η εφορία με επτά διαφορετικούς φόρους ζητάει μέσα σε μόλις έναν μήνα, να της μεταβιβαστεί περίπου το 2,5% όλων των καταθέσεων που εξακολουθούν να διατηρούν νοικοκυριά και επιχειρήσεις στους τραπεζικούς τους λογαριασμούς.

Μέσα στον μήνα που ξεκινά, η κυβέρνηση θα ανακοινώνει περικοπές στις συντάξεις, θα εφαρμόζει ισοδύναμα για τον ΦΠΑ στην εκπαίδευση, θα δίνει για δημόσια διαβούλευση φορολογικό νομοσχέδιο με νέα μέτρα, θα καταθέτει προϋπολογισμό στη Βουλή και ταυτόχρονα θα στέλνει τους πολίτες σε τράπεζες ATMς και ηλεκτρονικούς υπολογιστές για να πληρώσουν αυτά τα τρία δισεκατομμύρια ευρώ μέσα από τις 11,1 εκατομμύρια συναλλαγές.

Πώς προκύπτουν τα εντυπωσιακά νούμερα για τον Νοέμβριο;

1. Θα πρέπει να καταβληθούν μία ή και δύο δόσεις ΕΝΦΙΑ (στην περίπτωση που κάποιοι δεν πρόλαβαν να πληρώσουν την 1η δόση μέχρι χθες Παρασκευή. Από μόνες τους είναι περισσότερες από έξι εκατομμύρια πληρωμές (και μάλιστα περισσότερες από πέρυσι δεδομένου ότι φέτος πληρώνεται και το… ένα ευρώ) ενώ κάθε δόση ισοδυναμεί και με περίπου 650 εκατ. ευρώ δεδομένου ότι το συνολικό ποσό της βεβαίωσης διαμορφώνεται στα 3,2 δισεκατομμύρια ευρώ.

2. Ο ΕΝΦΙΑ, «παντρεύεται» τον Νοέμβριο –και αυτό συμβαίνει για πρώτη φορά φέτος- με τον φόρο εισοδήματος φυσικών προσώπων. Έτσι, στα έξι και πλέον εκατομμύρια ειδοποιητήρια του ΕΝΦΙΑ έρχονται και τα 2,5 εκατομμύρια πληρωμές για την 3η δόση του φόρου εισοδήματος φυσικών προσώπων. Από τη στιγμή που βεβαιώθηκαν 3,3 δισεκατομμύρια ευρώ μέσω της εκκαθάρισης, μόνο από την 3η δόση θα πρέπει να πληρωθούν περισσότερα από ένα δισεκατομμύριο ευρώ.

3. Οι δόσεις για όσους έχουν ενταχθεί στη ρύθμιση των ληξιπρόθεσμων οφειλών (τις περίφημες 100 δόσεις) έχουν τροποποιηθεί από τον Οκτώβριο αλλά η πρώτη λυπητερή θα πρέπει να πληρωθεί μέχρι το τέλος Νοεμβρίου. Είναι 800.000 οφειλέτες αυτοί που θα διαπιστώσουν αύξηση της μηνιαίας δόσης λόγω της αναπροσαρμογής του επιτοκίου ενώ το ποσό που θα πρέπει να καταβληθεί ξεπερνάει τα 100 εκατ. ευρώ.

4. Για τους επαγγελματίες, η καμπάνα χτυπάει και δύο και τρεις φορές: Καταρχήν το αυτονόητο: θα πρέπει να πληρωθεί η 2η δόση του ΦΠΑ, του πρώτου τριμηνιαίου ΦΠΑ μετά την αύξηση των φορολογικών συντελεστών (σ.σ οι μεγάλες επιχειρήσεις με διπλογραφικά βιβλία θα πρέπει να πληρώσουν ΦΠΑ για τις συναλλαγές του Οκτωβρίου). Δεύτερο αυτονόητο έχει να κάνει με την πληρωμή μιας ακόμη δόσης του φόρου εισοδήματος νομικών προσώπων. Οι περίπου 120.000 κερδοφόρες εταιρείες, θα βρεθούν όμως αντιμέτωπες και με ένα ακόμη «χαράτσι»: οι υπηρεσίες της ΓΓΔΕ ολοκληρώνουν τις διαδικασίες καταλογισμού του πρόσθετου φόρου που προκύπτει από την αύξηση του συντελεστή υπολογισμού της προκαταβολής φόρου από το 80% στο 100%. Και αυτή η υποχρέωση θα ξεκινήσει να αποπληρώνεται από το τέλος Νοεμβρίου.

5. Στα… γκισέ θα πρέπει να σπεύσουν και περίπου 300.000 αγρότες οι οποίοι και αυτοί πληρώνουν επιπλέον λόγω της αναδρομικής αύξησης της προκαταβολής φόρου από το 27,5% στο 55%.

Πηγή:  http://indobserver.blogspot.gr/2015/11/11_1.html

You may also like

Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται απο δημοσιογράφους, ερευνητές, εκφωνητές, οικονομολόγους και όχι μόνο. Αν έχετε τυχόν ερωτήσεις, είμαστε στη διάθεσή σας στο ακόλουθο e-mail.

Contact: [email protected]

@ 2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by WebLegends.gr