Home Greek News Για κακούργημα κατηγορείται επισήμως η Κ. Σαββαΐδου

Για κακούργημα κατηγορείται επισήμως η Κ. Σαββαΐδου

by John Kountouris
0 comment 227 views

Για κακούργημα κατηγορείται επισήμως η Κ. Σαββαΐδου

-του left.gr

Ποινική δίωξη για το κακούργημα της απόπειρας απιστίας στην υπηρεσία σε συνδυασμό με τις επιβαρυντικές διατάξεις του νόμου περί καταχραστών δημοσίου χρήματος, ασκήθηκε απο την Εισαγγελία Διαφθοράς σε βάρος της τέως γ.γ Δημοσίων Εσόδων Κατερίνας Σαββαΐδου, η οποία παύθηκε με απόφαση του υπουργικού συμβουλίου την περασμένη εβδομάδα.

Screen Shot 2015-10-29 at 7.49.25 AMΤρεις ημέρες μετά την παροχή εξηγήσεων διά υπομνήματος για την κλήση της ως ύποπτης για την τέλεση του κακουργήματος, οι εισαγγελικές αρχές – προφανώς- πείστηκαν πως υπάρχουν αποχρώσες ενδείξεις απόπειρας διάπραξης του αδικήματος και της απήγγειλαν τη σχετική κατηγορία. Η δικογραφία θα διαβιβαστεί στους ανακριτές διαφθοράς οι οποίοι αναμένεται να την καλέσουν σε απολογία.

Τι αφορά

Η υπόθεση αφορά σε απόφασή της να επανεξεταστεί φορολογικό πρόστιμο 78 εκατ. ευρώ που είχε επιβληθεί σε εταιρεία, παρ’ ότι το πρόστιμο είχε επικυρωθεί και από επιτροπή διοικητικής επίλυσης φορολογικών διαφορών. Μάλιστα, η απόφαση φέρεται απλώς να “πάγωσε” επ’ αόριστον το πρόστιμο, καθώς 2,5 χρόνια μετά απ’ αυτήν ο επανέλεγχος φέρεται να βρίσκεται σε εκκρεμότητα. Στην κ. Σαββαΐδου αποδίδεται ότι ανέσυρε μια ηδη κατατεθείσα αίτηση της εταιρίας απο το 2013 και διέταξε επανέλεγχο χωρίς να έχουν προκύψει νέα στοιχεία , όπως ρητά προβλέπει ο νόμος. Κι ενώ υπήρξαν αρνητικές εισηγήσεις απο το σύνολο τα αρμόδια ελεγκτικά όργανα που ζητούσαν να απορριφθεί το αίτημα. Σύμφωνα με την κατηγορία “με την πράξη της αυτή (σς του επανελέγχου) απέβλεπε στη μείωση έως και την εξάλειψη του επιβαλλόμενου προστίμου”.

Η έρευνα

Η υπόθεση είχε δει το φως της δημοσιότητας τον περασμένο Αύγουστο μέσω ιστοσελίδας και ενέπλεκε την γ.γ. Δημοσίων Εσόδων στον επανέλεγχο του προστίμου ενώ η υπόθεση της συγκεκριμένης εταιρίας έχει παραπεμφθεί και στη Δικαιοσύνη ως τοκογλυφία με εμπλεκόμενο μάλιστα στην υπόθεση πρώην υπουργό του ΠΑΣΟΚ. Η δίκη πάντως για την υπόθεση αυτή βρίσκεται ακόμα σε εκκρεμότητα. Η κ. Σαββαΐδου , σύμφωνα με πληροφορίες, στο υπόμνημα της αρνήθηκε οποιαδήποτε εμπλοκή της στην υπόθεση αναφέροντας μεταξύ άλλων πως σε ολόκληρη τη θητεία της κινήθηκε με γνώμονα την προστασία του δημοσίου συμφέροντος, την τήρηση της νομιμότητας και τη χρηστή διοίκηση.

Δεύτερη δικογραφία

Αυτή είναι η δεύτερη υπόθεση στην οποία είναι πλέον κατηγορούμενη η τέως γενική γραμματέας εσόδων αφού ηδη διώκεται σε βαθμό πλημμελήματος για την υπόθεση της παράτασης κατά ένα χρόνο της καταβολής του 20% επι των διαφημίσεων για τους τηλεοπτικούς σταθμούς από την εισαγγελία Πρωτοδικών.

Πληροφορίες: Εφημερίδα των Συντακτών, capital.gr

Λινκ:  http://left.gr/news/gia-kakoyrgima-katigoreitai-episimos-i-k-savvaidoy

You may also like

Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται απο δημοσιογράφους, ερευνητές, εκφωνητές, οικονομολόγους και όχι μόνο. Αν έχετε τυχόν ερωτήσεις, είμαστε στη διάθεσή σας στο ακόλουθο e-mail.

Contact: [email protected]

@ 2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by WebLegends.gr