ΤΡΟΜΑΚΤΙΚΗ ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΑΣΑΝΖ ΤΩΝ WIKILEAKS ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!

ΤΡΟΜΑΚΤΙΚΗ ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΑΣΑΝΖ ΤΩΝ WIKILEAKS! «Ο Τσίπρας δεν έχει τον απόλυτο έλεγχο σε στρατό κι αστυνομία»

Screen Shot 2015-10-28 at 7.16.29 AM

Στην Ελλάδα έχετε κάτι που μοιάζει με πόλεμο, είπε ο Τζούλιαν Άσαντζ, και θα τα καταφέρνατε καλά σε αυτόν τον πόλεμο, εάν η κυβέρνηση έλεγχε στρατό κι αστυνομία.

Πολλά και ενδιαφέροντα είπε σε συνέντευξή του, που έδωσε στο Κόκκινο 105,5 και στο Press Project ο ιδρυτής των Wikileaks Τζούλιαν Άσαντζ. Διαβάστε ολόκληρη της συνέντευξη:

Παρόλο που με τη δράση του Wikileaks και τις αποκαλύψεις του Edward Snowden ο κόσμος πλέον ξέρει ότι το σύστημα είναι διεφθαρμένο και παρά τα κινήματα που ξεκίνησαν όπως αυτό των αγανακτισμένων και του Occupy Wall Street δεν έχουμε δει μια ικανοποιητική ανατρεπτική διαδικασία. Γιατί συμβαίνει αυτό;

Η αποτυχία όπως εμφανίζεται του Occupy Wall Street να παράγει ένα καθαρό αποτέλεσμα αποθάρρυνε τον κόσμο -τουλάχιστον στην δύση- ώστε να δημιουργηθούν μεγάλες μαζικές συγκεντρώσεις, ωστόσο, πολλά δίκτυα αναπτύχθηκαν από το Occupy Wall Street τα οποία συνεχίζουν σε άλλες περιοχές……Γενικότερα το πρόβλημα της ανθρωπότητας ήταν πάντα η έλλειψη κατανόησης για το πως λειτουργεί στην πραγματικότητα ο κόσμος και το πρώτο πράγμα που θα πρέπει να κάνουμε ως ανθρώπινα .όντα είναι να εκπαιδεύσουμε τον εαυτό μας και ο ένας τον άλλο. Αυτό έγινε σε κάθε περίπτωση που η ανθρωπότητα κατάφερε κάτι……Η επόμενη ανάπτυξή μας σε σχέση με το πως θα ξανα-δομήσουμε την κοινωνία και το πως θα παράγουμε καλύτερους θεσμούς μπορεί να πραγματοποιηθεί μόνο όταν α) υπάρξουν νέες πληροφορίες που αποκαλύπτουν πως οι σύγχρονοι θεσμοί συμπεριφέρονται στην πραγματικότητα και β) αυτές οι νέες πληροφορίες καταχωρηθούν με τον σωστό τρόπο στο μυαλό των ανθρώπων…… Το πρόβλημα με το α) είναι το πρόβλημα της μυστικότητας και το πρόβλημα με το β) είναι το πρόβλημα που έχουν τα μέσα μαζικής ενημέρωσης στη μετάδοση της πληροφορίας .

Μίλησες για τα Media. Το Wikileaks ξεκίνησε συνεργαζόμενο με μερικά από τα μεγαλύτερα διεθνή ΜΜΕ, ωστόσο, είδαμε ότι πολλά από αυτά τελικά απέσυραν την υποστήριξή τους. Γιατί συμβαίνει αυτό;

Όλοι οι θεσμοί σε βάθος χρόνου ορίζονται από την αναζήτηση της εξουσίας, άσχετα με το πως ξεκινάνε. Οι μεγάλοι δημοσιογραφικοί οργανισμοί λειτουργούν εδώ και πολύ καιρό και είναι πανίσχυροι και έτσι η ιδιοκτήτες τους και οι διαχειριστές τους έχουν μάθει πως να εκμεταλλεύονται αυτή τους την δύναμη κάνοντας χάρες σε άλλες ισχυρές ομάδες που βρίσκονται κοντά τους και υπερασπίζονται είτε τις ελίτ είτε κατευθείαν τους μετόχους τους. Η μόνη εξαίρεση είναι όταν αυτοί οι οργανισμοί είτε έχουν κάποιον ιδεολογικό ηγέτη που μπορεί να ελέγξει το πεπρωμένο του οργανισμού ή ίσως όταν το επιχειρηματικό μοντέλο είναι λαϊκό και το μέσο βασίζεται στους αναγνώστες του.

Όσον αφορά τα ΜΜΕ έχουμε συμφωνίες με περισσότερους από 110 δημοσιογραφικούς οργανισμούς σε όλο τον κόσμο και σε πολλές περιπτώσεις διαφορετικών δημοσιεύσεων δώσαμε σε όλους ακριβώς το ίδιο υλικό και έτσι μπορέσαμε να συγκρίνουμε το αποτέλεσμα. Έτσι μπορούμε να δούμε τις γεωπολιτικές τους δεσμεύσεις, την κουλτούρα τους, την παρέμβαση των πολιτικών και τις παρεμβάσεις των διευθυντών. Είδαμε την απόκρυψη στοιχείων, την λογοκρισία για λόγους πολιτικής ή υπό τον φόβο νομικών κυρώσεων ή ακόμα και εξαιτίας θεμάτων ευαίσθητων σε κάποιες κουλτούρες. Για παράδειγμα η Εφημερίδα Guardian, η El Pais, η Le Monde και οι NYT απέκρυψαν πολλά σημεία στη δημοσίευση των διπλωματικών τηλεγραφημάτων για λόγους άλλους από την προστασία ανθρώπων εξαιτίας της αποκάλυψης, ενώ η εφημερίδα Hindu που είναι η καλύτερη αγγλική εφημερίδα στην Ινδία λογόκρινε μόλις δύο τηλεγραφήματα.

Παρόλο όμως που κάνετε αυτές τις αποκαλύψεις το επιχείρημα του συστήματος που λέει ότι «αν δεν έχεις τίποτα να κρύψεις δεν έχεις τίποτα να φοβάσαι» φαίνεται ότι είναι αποτελεσματικό στην κοινωνία.

Καταρχάς οι εθνικές υπηρεσίες ασφαλείας είναι πανίσχυρες. Στις Ηνωμένες Πολιτείες μόνο το υπουργείο Άμυνας ταΐζει το 10% του πληθυσμού είτε με άμεση μισθοδοσία είτε μέσω συμβολαίων με άλλες εταιρίες και αυτό το 10% επηρεάζει και άλλες κοντινές κοινωνικές ομάδες, τους φίλους, τους συνεργάτες στις επιχειρήσεις και μπορεί έτσι να εκτείνεται στο 30 ή ακόμα και στο 40% του συνολικού πληθυσμού των ΗΠΑ. Επίσης τα media έχουν επίσης πολλά επιχειρηματικά συμφέροντα που συχνά εμπλέκονται με τις υπηρεσίες ασφαλείας και έτσι καθησυχάζουν τον κόσμο.

Δεύτερον, η υπόθεση με τις μυστικές υπηρεσίες είναι περίπλοκη και εμπλέκεται στην πραγματικότητα ολόκληρος ο κόσμος. Δεν είναι εύκολο για τον κόσμο να φανταστεί, πόσο μάλλον να το πιστέψει. Οι μυστικές υπηρεσίες προσμοιάζουν στο μοντέλο του Θεού: είναι αόρατες, άυλες, κανείς δεν ξέρει τι κάνουν και ξέρουν τι κάνουμε όλοι. Ζητάνε να τις αντιμετωπίζουμε με καλή πίστη. Τουλάχιστον ο Θεός με κάποιο τρόπο απέδειξε ότι υπάρχει. Ακόμα και οι άθεοι πιστεύουν ότι υπήρξε ιστορικά (ο Ιησούς). Αλλά επειδή οι περισσότεροι άνθρωποι δεν πιστεύουν σε κάτι που δεν έχουν δει οι ίδιοι μέχρι δεν θέλουν να παραδεχτούν τι συμβαίνει μέχρι να δουν υπαλλήλους των μυστικών υπηρεσιών και κατασκόπους κάτω από το κρεβάτι τους. Και στην πραγματικότητα είμαι ικανοποιημένος που δεν καταλαβαίνουν τον κίνδυνο γιατί αν τον καταλάβαιναν η αντίδραση δεν θα ήταν οι άλλοι να σταματήσουν τις παρακολουθήσεις αλλά θα γίνονταν ποιο επιθετικές. Και για να γυρίσω στην ερώτησή σου, για το «αν δεν έχεις τίποτα να κρύψεις δεν έχεις τίποτα να φοβηθείς», αυτό που σκέφτομαι είναι ότι δεν είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα το αν ο κόσμος προσπαθεί να μαντέψει τι θα ενδιέφερε αυτές τις πανίσχυρες επιχειρήσεις και δεν είμαι και σίγουρος που βρίσκονται τα όρια όταν προσπαθείς να περιορίσεις τον εαυτό σου εντός του πλαισίου προσαρμόζοντας την συμπεριφορά σου αυτολογοκρινόμενος.

Ακόμα και κάποιος φούρναρης π.χ., που δεν ασχολείται καθόλου με την πολιτική μπορεί κατά λάθος ή από αδικία να βρεθεί μπλεγμένος έτσι και αλλιώς εξαιτίας ενός μπερδέματος ή εξαιτίας της ανικανότητας στις μυστικές υπηρεσίες και στα κράτη. Αλλά είναι απαραίτητο να προστατέψουμε στην κοινωνία αυτούς που παραμένουν ειλικρινείς, όπως οι ακτιβιστές ανθρωπίνων δικαιωμάτων, οι δημοσιογράφοι και οι πολιτικοί της αντιπολίτευσης. Όλοι αυτοί είναι που προστατεύουν την κοινωνία από την κατάρρευση εξαιτίας της διαφθοράς ή της ανικανότητας. Αν αυτά τα στοιχεία δεν μπορούν να λειτουργήσουν η κοινωνία θα παρηκμάσει και αυτό θα επηρεάσει ακόμα και τον φούρναρη. Δεν αφορά μόνο εσένα, αφορά επαγγελματίες που προσπαθούν να ελέγξουν την κυβέρνηση και αν δεν μπορούν να προστατευθούν θα επικρατήσει η κυβέρνηση.

Τα τελευταία χρόνια βλέπουμε τις κυβερνήσεις να γίνονται όλο και πιο επιθετικές την ίδια ώρα που όλο και πιο δύσκολα ο λαός μπορεί να ελέγξει την εξουσία. Πιστεύεις ότι έχουμε φτάσει σε ένα σημείο που οι θεωρίες συνωμοσίας απλά δεν είναι πια αρκετά ευφάνταστες;

Η κυβέρνηση των ΗΠΑ με διώκει με κατηγορία «συνωμοσίας», για κατασκοπεία. Η κυβέρνηση φαίνεται ότι έχει θεωρίες συνωμοσίας σχετικά με το λαό. Ακόμα και ο νόμος έχει τη λέξη συνομωσία στον τίτλο του. Είναι ενδιαφέρον να δείτε ότι κάποιες από τις αβάσιμες και παρανοϊκές περιπτώσεις συνομωσίας που είχαν να κάνουν με τις κρατικές μυστικές υπηρεσίες ή άλλους κρατικούς οργανισμούς τελικά αποδεικνύεται ότι δεν ήταν και τόσο θεωρία συνομωσίας. Το ήξερα τότε και τότε ξέρουμε ακόμα περισσότερα. Η μεγάλη ανησυχία τώρα είναι που πηγαίνει όλο αυτό.

Θέλω να σημειώσω ότι το μόνο που σώζει το ανθρώπινο είδος είναι η γραφειοκρατία, η διαφθορά και η ανικανότητα γιατί αυτή τη στιγμή οι μυστικές κρατικές υπηρεσίες υποκλέπτουν σχεδόν όλες τις τηλεπικοινωνίες, σχεδόν κάθε άνθρωπο. Θα μπορούσαν πραγματικά να κυριαρχούν στον πλανήτη αν δεν ήταν διεφθαρμένες, γραφειοκρατικές και αν δεν ήταν ανίκανες. Αλλά ευτυχώς η μυστικότητα ζει εντός της ανικανότητας και της διαφθοράς και υπάρχουν πολύ μεγάλες μυστικές υπηρεσίες και άρα πολύ διεφθαρμένες και πολύ ανίκανες.

Το πρόβλημα είναι ότι στον εμπορικό τομέα, όπως για παράδειγμα το Google και το Facebook δεν είναι ούτε διεφθαρμένοι, ούτε ανίκανοι αφού παραδοσιακά ορίζονται και λειτουργούν μέσα σε μια πολύ ανταγωνιστική αγορά και αναγκάζονται να γίνουν εξαιρετικά αποδοτικές στην συλλογή των πληροφοριών. Αλλά οι μυστικές υπηρεσίες απλά συνδέονται με αυτές τις εταιρίες και ρουφάνε όλες τις πληροφορίες που συλλέγουν.

Να σε ρωτήσω τώρα κάτι διαφορετικά. Σήμερα στην Ελλάδα υπάρχει μια αριστερή κυβέρνηση με πολύ καλές σχέσεις με τον Ισημερινό και την Βενεζουέλα. Πως θα σου φαινόταν να ζητούσες πολιτικό άσυλο από την Ελλάδα;

Θα ενδιαφερόμουν πολύ να ακούσω μια τέτοια προσφορά γιατί γνωρίζω ότι υπάρχει μεγάλη υποστήριξη από τον ελληνικό λαό και μια τέτοια κίνηση θα είχε νομικά και ηθικά μεγάλη σημασία στην Ευρώπη. Αλλά η ενδιαφέρουσα ερώτηση είναι ποια είναι η πραγματική φύση της ελληνικής δύναμης. Έχει στα αλήθεια τέτοια επιλογή; Νομίζω όχι.

Γιατί πιστεύεις ότι η ελληνική κυβέρνηση δεν έχει στην πραγματικότητα την δύναμη να σου προσφέρει άσυλο;

Αν ήμουν εγώ στη θέση του Τσίπρα τι θα έκανα σε αυτή τη σύγκρουση με την Τρόικα; Καταλαβαίνω ότι υπάρχουν διαφορετικά επιχειρήματα από διαφορετικές σκοπιές αλλά αυτό που θα έβρισκα εγώ ενδιαφέρον θα ήταν να χρησιμοποιήσω αυτή τη σύγκρουση προκειμένου να δημιουργήσω μια ισχυρή ενότητα εντός της Ελλάδας. Όταν έχεις τον έλεγχο του στρατού και της αστυνομίας σε έναν πόλεμο και εφόσον έχεις υγιή πληθυσμό και δνε αντιμετωπίζεις φυσικές καταστροφές μπορείς να κάνεις πολλά. Αλλά ειλικρινά αυτή είναι η ερώτηση… Γιατί στην Ελλάδα είχατε μια κατάσταση που προσομοιάζει με πόλεμο και μάλιστα η Ελλάδα έχει επιβιώσει στο παρελθόν από ακόμα δυσκολότερες καταστάσεις πολέμου και έτσι δεν υπάρχει λόγος να πιστεύω ότι δεν θα μπορούσατε να τα καταφέρετε καλά και σε αυτόν τον πόλεμο ενώ στην πραγματικότητα μπορεί να έβγαιναν και μερικά καλά από όλη αυτή την υπόθεση. Επαναλαμβάνω όμως ότι αυτό μπορεί να συμβεί μόνο αν έχεις τον έλεγχο της αστυνομίας και του στρατού και νομίζω ότι υπάρχουν στοιχεία που δείχνουν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είχε απόλυτο έλεγχο σε αυτές τις υπηρεσίες, οπότε δεν είχε και πολλές επιλογές.

Στην Ελλάδα ζήσαμε και συνεχίζουμε να ζούμε τα αποτελέσματα της λιτότητας που έχουν επιβληθεί. Θέλεις να μας πεις αν η TTIP που συζητιέται αυτή τη στιγμή είναι στην πραγματικότητα λιτότητα για όλη την Ευρώπη;

Η TTIP είναι ένα κομμάτι που αφορά τις σχέσεις μεταξύ Αμερικής και Ευρώπης ενός πολύ μεγαλύτερου σχεδίου που ονομάζουμε τα τρία «Ταυ», TTP , TTIP και TISA. Το σχέδιο αυτό θέλει την δημιουργία μιας μεγάλης περίφραξης, ενός νέου οικονομικού και νομικού καθεστώτος που θα εμπλέκει 52 έθνη, 1.6 δισεκατομμύρια κόσμο και, κυρίως, τα 2/3 του παγκόσμιου ΑΕΠ. Κατασκευάζεται πολιτικά για αποτρέψει την Κίνα να παίξει το χαρτί της.

Όποτε εμφανίζεται κάτι ριζοσπαστικό και μεγάλο σημαίνει ότι υπάρχει κάποια μεγάλη δύναμη που το υποστηρίζει και σε αυτή την περίπτωση έχει την στήριξη των μεγαλύτερων πολυεθνικών εταιριών που πάντα προσπαθούν να πετύχουν συμφωνίες σαν και αυτή αλλά επίσης έχει και την στήριξη των Ηνωμένων Πολιτειών και των μυστικών της υπηρεσιών που βλέπουν την ευκαιρία για στρατηγικό αποκλεισμό της Κίνας, της Ινδίας και της Ρωσίας. Γιατί φοβούνται ότι η Κίνα μπορεί να επεκταθεί στην Ευρώπη και να ενταχθεί στο σύστημα, όπως το ίδιο μπορεί να συμβεί και στις νότιες χώρες της Ασίας.

Η συμφωνίες αυτές είναι οι πιο μεγάλες και ριζοσπαστικές που οδηγούν σε ένα διεθνές καθεστώς από την κατασκευή της Ευρώπης και έχουν στόχο την εγκαθίδρυση μια για πάντα τον διεθνή νεοφιλελευθερισμό σε αυτές τις χώρες δεσμεύοντάς τες με μια διεθνή συνθήκη από την οποία θα είναι εξαιρετικά δύσκολο να αποσυρθείς. Πολύ δυσκολότερο και από την Ελλάδα να αφήσει την Ευρωπαϊκή Ένωση γιατί καλύπτει σχεδόν σε κάθε πτυχή της οικονομίας, όπως είναι οι μεταφορές, τα καύσιμα και οι υπηρεσίες που καλύπτουν περίπου το 75% της ευρωπαϊκής οικονομίας (όπως για παράδειγμα τις υπηρεσίες διαδικτύου, επεξεργασίας τροφίμων, τις συμβουλευτικές και τις λογιστικές υπηρεσίες). Βασικά καλύπτει σχεδόν οτιδήποτε δεν μπορείς να ρήξεις στο πόδι σου.

Βασικά μας επιστρέφει πίσω στα χρόνια ακριβώς μετά το τέλος του 2ου Παγκοσμίου πολέμου όπου οι Ηνωμένες Πολιτείες ήλεγχαν το συντριπτικό ποσοστό του παγκόσμιου ΑΕΠ και ξεκίνησαν να δημιουργούν διεθνείς θεσμούς για να κρατήσει τον έλεγχο. Έτσι δημιουργήθηκε ο Παγκόσμιος Οργανισμός Εμπορίου. Αλλά σταδιακά ο ΠΟΕ έγινε αυτόνομος θεσμός όταν επεκτάθηκε και συμπεριέλαβε την Ινδία, την Βραζιλία, την Ρωσία και την Κίνα οπότε τελικά εκδημοκρατίστηκε κατά μια έννοια. Οι εσωτερικές διαπραγματεύσεις οδήγησαν τελικά στην συνάντηση στη Ντόχα το 2000 όπου επιχειρήθηκε να θεσπιστούν ουδέτεροι κανόνες που δεν άρεσαν στις ΗΠΑ οπότε τελικά σαμπόταραν αποτελεσματικά τη διαδικασία και ξεκίνησαν τις διαπραγματεύσεις εκτός του ΠΟΕ με τους συμμάχους της. Το αποτέλεσμα ήταν τελικά η διατλαντική εμπορική συμφωνία που αρχικά σχεδιάστηκε για να δημιουργηθεί ένα νέο νομικό πλαίσιο εκτός του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου που θα ελέγχει τα 2/3 του ΑΕΠ, θα δώσει στις πολυεθνικές ότι θέλουν και θα απομονώσει την Κίνα.

Κατά την άποψή μου το σημαντικότερο ζήτημα είναι ότι κλειδώνει για πάντα το αμερικανικό νεοφιλελεύθερο μοντέλο που συνδέεται με τις πολυεθνικές, τουλάχιστον για τις ερχόμενες δεκαετίες. Κάτι που σημαίνει ότι αν η Ελλάδα εκλέξει μια νέα κυβέρνηση ή ο ΣΥΡΙΖΑ αποφασίσει να πάρει άλλο δρόμο, απλά δεν μπορεί. Θα είναι ήδη πολύ αργά. Στη συμφωνία υπάρχουν όροι όπως για παράδειγμα αν η κυβέρνηση θελήσει να αλλάξει την νομοθεσία μπορεί να δεχτεί πρόστιμο. Μπορεί να δεχτεί ακόμα και πρόστιμο σε περίπτωση που δεν διευκολύνει τις πολυεθνικές αλλά με το να υπάρχει τόσο φιλελεύθερος ρυθμιστικός κώδικας για περίπου το 95% της βιομηχανίας στο διεθνές εμπόριο σημαίνει ότι θα ελεγχθεί σχεδόν απόλυτα η οικονομική δράση.

Είναι πολύ δύσκολο να αλλάξεις αυτές τις διεθνείς συμφωνίες και όσο οι βιομηχανίες θα αλλάζουν και θα υπάρχουν νέες ανακαλύψεις, νέοι τρόπο εργασίας και εμπορίου οι χώρες που θα έχουν υπογράψει αυτές τις συμφωνίες θα μείνουν πίσω ακριβώς εξαιτίας του ίδιου του ρυθμιστικού τους πλαισίου.

Μια τελευταία ερώτηση. Αυτές τις ημέρες το προσφυγικό ζήτημα μονοπωλεί τις συνόδους κορυφής. Σε αυτές παίρνουν μέρος οι ίδιοι οι ηγέτες που προμήθευσαν με όπλα ή συμμετείχαν ενεργά στους βομβαρδισμούς των κρατών προέλευσης των προσφύγων. Ποια είναι η γνώμη σου για όλα αυτά;

Είναι ντροπιαστικό από ηθικής άποψης το ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν δέχονται πρόσφυγες από τη Συρία και η Αγγλία ανακοίνωσε ότι θα δέχεται μόνο 4.000 πρόσφυγες το χρόνο για τα επόμενα πέντε χρόνια. Και αυτό ισχύει για όλους. Αυτή η κατάσταση είναι το αποτέλεσμα της πολιτικής των ΗΠΑ, της Αγγλίας και της Γαλλίας στη Μέση Ανατολή σε συνεργασία με τους συμμάχους τους στην περιοχή, την Τουρκία, την Ιορδανία, το Ισραήλ και την Σαουδική Αραβία.

Όταν δημοσιεύσαμε τα τηλεγραφήματα, που βρίσκονται και στο καινούριο βιβλίο μου: «Τα αρχεία του Wikileaks», δείξαμε ότι οι ΗΠΑ προσπαθούσαν να ανατρέψουν την κυβέρνηση της Συρίας από το 2006 έκαναν σοβαρές προσπάθειες να κάνουν την κυβέρνηση -ανοίγω εισαγωγικά- παρανοϊκή και να την οδηγήσουν να υπεραντιδράσει- κλείνω τα εισαγωγικά- και να την κάνουν να ανησυχεί για πραξικοπήματα δημιουργώντας τεχνική ένταση μεταξύ των σιητών και των σουνιτών και να σταματήσουν τις προσπάθειες της κυβέρνησης να καταπολεμήσει την δημιουργία του Ισλαμικού Κράτους με στόχο να δημιουργήσουν πρόβλημα στο Ιράκ.

Στην πραγματικότητα προσπαθούσαν να κάνουν την Συρία να φαίνεται αδύναμη και να αποτρέψουν την ίδια την κυβέρνηση από το να έχει πλήρη έλεγχο εντός των συνόρων της στοχεύοντας στην ενθάρρυνση της ανατροπής της κυβέρνησης και την αποτροπή ξένων επενδύσεων στην Συρία. Έτσι μυστικά χρηματοδοτούσαν μια σειρά ΜΚΟ προκειμένου να χρησιμοποιήσουν την Σαουδική Αραβία και την Αίγυπτο για να προωθήσουν τα σχέδιά τους.

Υπάρχει και η ενδιαφέρουσα ερώτηση σχετικά με το τι είχαν να κερδίσουν οι ΗΠΑ ως αποτέλεσμα από όλα αυτά… Λοιπόν δεν έχει να κάνει με το τι κερδίζουν οι ΗΠΑ και ο λαός της, έχει να κάνει με τα συμφέροντα συγκεκριμένων λόμπι που τα προωθούσαν όλα αυτά, όπως οι άνθρωποι της CIA που όταν δημιουργήθηκε το πρόβλημα χρειάζονταν μεγαλύτερο προϋπολογισμό για να λύσουν το πρόβλημα. Υπάρχουν ακόμα τα συμβόλαια με τους εμπόρους όπλων και την βιομηχανία κατασκευής όπλων. Όταν δεν υπάρχουν προβλήματα ο προϋπολογισμός τους περικόπτεται. Και φυσικά υπάρχουν και οι γεωστρατηγικοί στόχοι όπως είναι η αποδυνάμωση της Χεζμπολάχ, ο έλεγχος των αγωγών φυσικού αερίου, η αποδυνάμωση ενός συμμάχου του Ιράν, ο αποκλεισμός της τελευταίας βάσης των Ρώσων εκτός της χώρας τους, την δημιουργία ενός νέου αγωγού φυσικού αερίου που θα περνάει από το Κατάρ που θα φτάνει στην Ευρώπη προκειμένου να ανταγωνιστούν το ρώσικο αέριο.

Όπως είπα και πριν όταν υπάρχουν μεγάλες αλλαγές υπάρχουν και μεγάλα συμφέροντα και δυνάμεις που θέλουν να τις ελέγξουν κινούμενες με πολλαπλά κίνητρα. Αυτό βλέπουμε εδώ. Είναι εύκολο να προβλέψεις τις καταστροφικές συνέπειες της δράσης τους αλλά από την πλευρά των Ηνωμένων Πολιτειών δεν υπάρχει τίποτα που να τους χαλάει με το να πλημυρίσει η Ευρώπη από πρόσφυγες από τη Συρία.

Για την ακρίβεια έχουμε μια ενδιαφέρουσα θεωρία σχετικά με την κίνηση των προσφύγων. Κοιτάξαμε στα τηλεγραφήματα που είχαμε στα χέρια μας και έχουμε την εξής θεωρία: Μερικές φορές κάποιες χώρες υπόκεινται σε στρατηγικό απο-πληθυσμό προκειμένου να μειωθεί η δύναμη μιας κυβέρνησης προσπαθώντας να κάνεις τον κόσμο να φύγει από τη χώρα. Στην περίπτωση της Συρίας αυτοί που φεύγουν προέρχονται κυρίως από την μεσαία τάξη, γιατί αυτοί είναι πιο εύκολο να φύγουν, έχουν χρήματα στις βαλίτσες τους. Αυτοί που φεύγουν είναι οι μηχανικοί, οι γιατροί, οι γραφειοκράτες. Αυτοί ακριβώς που χρειάζεται μια κυβέρνηση για να συνεχίσει να λειτουργεί.

Και έτσι ενθαρρύνοντας τον κόσμο να φύγει από χώρα του, π.χ. με την Γερμανία να ανακοινώνει ότι θα δεχτεί πολλούς πρόσφυγες και την Τουρκία να έχει ήδη σχεδόν 2 εκατομμύρια αποδυναμώνεις σημαντικά την Συριακή κυβέρνηση.

Κοιτάξαμε να δούμε αν υπάρχει ανάλογο προηγούμενο και ανακαλύψαμε ότι το 2007 η Ιρακινή κυβέρνηση έκανε επίσημο αίτημα στη Γερμανία να σταματήσουν να υποστηρίζουν τη μετανάστευση. Σε αυτή την περίπτωση ξεκάθαρα δεν υπήρχε σχέδιο αποδυνάμωσης της Ιρακινής κυβέρνησης αλλά σε κάθε περίπτωση στο Ιράκ ένοιωθαν το ίδιο αποτέλεσμα, ότι αποδυναμωνόταν η δυνατότητα κυβερνησιμότητας ενώ και η Σουηδία στον πόλεμο με το Ιράκ ανακοίνωσε στον ΟΗΕ ότι θα δέχεται πρόσφυγες από τη χώρα ως μέρος της συμμετοχής της. Έτσι βλέπουμε ότι άσχετα από το αν υπάρχει σχεδιασμός πίσω από αυτές τις κινήσεις οι δυνάμεις που θέλουν την ανατροπή της Συριακής κυβέρνησης θα πρέπει να νιώθουν χαρούμενοι με το τελικό αποτέλεσμα.

Ως άνθρωπος που έχει δεχτεί πολιτικό άσυλο δεν προτείνω φυσικά ότι δεν πρέπει να αντιμετωπίζονται με καλό τρόπο οι Σύριοι πρόσφυγες αλλά πρέπει να καταλάβουμε ότι αυτή η κατάσταση, ο απο-πληθυσμός μιας χώρας οδηγεί τελικά στην κατάρρευσή της.

(Πηγή: The Press Project)

Λίνκ:  http://www.crashonline.gr/τρομακτικη-αποκαλυψη-του-ασανζ-των-wikileaks/

416 thoughts on “ΤΡΟΜΑΚΤΙΚΗ ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΑΣΑΝΖ ΤΩΝ WIKILEAKS ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!

 1. Howdy! Do you use Twitter? I’d like to follow you if that would be okay.
  I’m definitely enjoying your blog and look forward to new posts.

 2. I’m not sure exactly why but this weblog is loading extremely slow
  for me. Is anyone else having this issue or is it a issue on my end?
  I’ll check back later and see if the problem still exists.

 3. Link exchange is nothing else however it is only placing the other person’s weblog link on your page at
  proper place and other person will also do same for
  you.

 4. It’s genuinely very difficult in this busy life to listen news on TV, therefore I only
  use internet for that purpose, and take the most recent news.

 5. Hello, i think that i saw you visited my blog thus i came to “return the favor”.I’m attempting to find things to enhance my website!I suppose its ok to use
  a few of your ideas!!

 6. My spouse and I stumbled over here by a different web address and thought I
  should check things out. I like what I see so i am just following you.
  Look forward to checking out your web page yet again.

 7. This website was… how do you say it? Relevant!! Finally I have found something which helped me.
  Appreciate it!

 8. We stumbled over here by a different website and thought I might as well check things out.

  I like what I see so now i’m following you. Look forward to finding out about your web page repeatedly.

 9. Wow! At last I got a blog from where I know how to genuinely obtain useful facts concerning my study and
  knowledge.

 10. I would like to thank you for the efforts you’ve put in penning this blog.
  I am hoping to check out the same high-grade blog posts from you
  in the future as well. In fact, your creative writing abilities has encouraged me to get my own website now 😉

 11. You are so cool! I do not think I’ve truly
  read a single thing like that before. So nice to find
  someone with a few unique thoughts on this subject matter.

  Seriously.. thank you for starting this up. This web site is one
  thing that’s needed on the internet, someone with a
  bit of originality!

 12. I quite like reading a post that will make people think.
  Also, thank you for permitting me to comment!

 13. Woah! I’m really loving the template/theme of this site.
  It’s simple, yet effective. A lot of times it’s very
  hard to get that “perfect balance” between usability and visual appearance.
  I must say that you’ve done a awesome job with this.

  Additionally, the blog loads super quick for me on Opera.
  Outstanding Blog!

 14. Have you ever considered publishing an e-book or guest
  authoring on other blogs? I have a blog based upon on the same topics you discuss and would love to have you
  share some stories/information. I know my readers would enjoy your work.
  If you’re even remotely interested, feel free to shoot me an e mail.

 15. Have you ever thought about creating an ebook or guest authoring on other
  blogs? I have a blog based on the same topics you discuss and
  would really like to have you share some stories/information. I know my subscribers would
  appreciate your work. If you’re even remotely interested,
  feel free to shoot me an e-mail.

 16. My brother recommended I might like this blog. He was once
  entirely right. This submit actually made my day. You can not
  imagine just how much time I had spent for this information! Thank you!

 17. If you would like to increase your know-how simply keep
  visiting this website and be updated with the latest news posted here.

 18. At this time it sounds like BlogEngine is the best blogging platform available
  right now. (from what I’ve read) Is that what you’re using on your blog?

 19. After looking over a few of the blog articles on your website, I honestly like your way
  of writing a blog. I bookmarked it to my bookmark site list and will
  be checking back in the near future. Please check out
  my website too and let me know what you think.

 20. If some one needs expert view about blogging and site-building
  then i suggest him/her to pay a quick visit this web site, Keep up the fastidious job.

 21. I have read several excellent stuff here. Definitely value
  bookmarking for revisiting. I surprise how a lot
  attempt you put to create the sort of fantastic informative website.

 22. For most recent news you have to pay a visit world-wide-web and
  on internet I found this website as a most excellent website for hottest updates.

 23. An impressive share! I’ve just forwarded this onto a co-worker who has been conducting
  a little research on this. And he in fact ordered me lunch simply because I stumbled upon it
  for him… lol. So allow me to reword this….
  Thanks for the meal!! But yeah, thanks for spending the time to talk about this subject here on your blog.

 24. I blog frequently and I truly appreciate your content.
  Your article has really peaked my interest. I’m going to book mark your site and
  keep checking for new information about once a week. I opted in for your Feed too.

 25. Pretty section of content. I just stumbled upon your web site and in accession capital to assert that I
  acquire in fact enjoyed account your blog posts. Any way
  I will be subscribing to your augment and even I achievement you access consistently rapidly.

 26. Wow, awesome blog layout! How long have you been blogging for?
  you make blogging look easy. The overall look of your website is magnificent, let alone the content!

 27. You really make it appear really easy together with your
  presentation but I to find this topic to be really
  one thing that I think I’d never understand.

  It sort of feels too complex and very large for me. I’m
  looking forward on your subsequent submit, I’ll attempt to get the dangle of it!

 28. I am extremely inspired together with your writing
  abilities as smartly as with the structure to your blog. Is this a paid theme or did you
  customize it yourself? Either way keep up the nice quality writing, it is uncommon to look a great blog like this one these days..

 29. Fantastic goods from you, man. I have understand your stuff previous to and you’re just
  extremely fantastic. I really like what you’ve acquired here, certainly like what you are stating and
  the way in which you say it. You make it enjoyable and you
  still take care of to keep it sensible. I cant
  wait to read much more from you. This is really a tremendous
  website.

 30. Undeniably believe that which you said. Your favorite justification seemed to be on the internet the easiest thing to be
  aware of. I say to you, I definitely get annoyed while people consider worries that they just do not
  know about. You managed to hit the nail upon the top and also defined out the whole thing without having side effect , people could take a signal.
  Will probably be back to get more. Thanks

 31. I was very happy to discover this page. I want to to thank you
  for ones time just for this fantastic read!! I definitely
  loved every little bit of it and i also have you saved as a
  favorite to look at new information on your website.

 32. Hello it’s me, I am also visiting this web page on a regular basis, this web site is actually nice
  and the visitors are in fact sharing nice thoughts.

 33. Unquestionably believe that which you said. Your favorite reason appeared to be
  on the web the simplest thing to be aware of. I say to you, I definitely get irked while people think
  about worries that they plainly don’t know about. You managed to hit the nail upon the top as well
  as defined out the whole thing without having side effect , people
  can take a signal. Will likely be back to get more.
  Thanks

 34. Please let me know if you’re looking for a article author for your
  site. You have some really good posts and I feel I would be a good asset.
  If you ever want to take some of the load off, I’d absolutely love to write some content for your blog in exchange for a link back to mine.

  Please shoot me an email if interested. Many thanks!

 35. Thanks for finally talking about >ΤΡΟΜΑΚΤΙΚΗ
  ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΑΣΑΝΖ ΤΩΝ WIKILEAKS ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!
  | Ελληνικά Νέα Τώρα <Liked it!

 36. Hi there very nice website!! Guy .. Beautiful ..
  Amazing .. I’ll bookmark your site and take the feeds also?
  I am glad to seek out numerous helpful info right here in the submit, we’d like develop more strategies in this
  regard, thanks for sharing. . . . . .

 37. Hello, i feel that i noticed you visited my blog so i
  came to go back the favor?.I’m trying to in finding issues to improve my
  site!I guess its ok to use a few of your concepts!!

 38. Wow that was odd. I just wrote an very long comment but after I clicked submit my comment
  didn’t appear. Grrrr… well I’m not writing all that
  over again. Regardless, just wanted to say excellent blog!

 39. Awesome blog! Is your theme custom made or did you download it from somewhere?

  A theme like yours with a few simple adjustements would really make my blog jump out.
  Please let me know where you got your design.
  Many thanks

 40. Hi! Do you know if they make any plugins to help
  with SEO? I’m trying to get my blog to rank for some targeted
  keywords but I’m not seeing very good success.
  If you know of any please share. Many thanks!

 41. It’s an remarkable piece of writing in support
  of all the web viewers; they will take benefit from it I am sure.

 42. I blog often and I genuinely appreciate your information. This article has really peaked my interest.
  I will book mark your website and keep checking for new information about once per week.
  I opted in for your RSS feed as well.

 43. This design is wicked! You obviously know how to keep a
  reader amused. Between your wit and your videos, I was almost moved to start
  my own blog (well, almost…HaHa!) Wonderful job.
  I really loved what you had to say, and more than that, how you presented it.
  Too cool!

 44. Hello there! I could have sworn I’ve been to your blog
  before but after browsing through some of the articles
  I realized it’s new to me. Anyhow, I’m definitely delighted I came across it and I’ll be bookmarking it and checking back regularly!

 45. For most recent news you have to go to see world-wide-web and
  on internet I found this website as a best web page for latest updates.

 46. This design is spectacular! You obviously know how to keep a reader entertained.

  Between your wit and your videos, I was almost moved to start
  my own blog (well, almost…HaHa!) Fantastic job. I really loved what you had to say,
  and more than that, how you presented it. Too cool!

 47. I appreciate, cause I found just what I was looking for.
  You have ended my 4 day long hunt! God Bless you
  man. Have a great day. Bye

 48. My brother recommended I would possibly like this blog. He
  was once totally right. This put up actually made my day.
  You can not consider simply how much time I had spent for this information! Thank you!

 49. Hi there, this weekend is nice in support of me, as this time i
  am reading this enormous educational post here at my residence.

 50. Hi are using WordPress for your site platform?
  I’m new to the blog world but I’m trying to get started and create my
  own. Do you require any coding knowledge to make your own blog?
  Any help would be really appreciated!

 51. What i don’t understood is in reality how you are not really a lot more smartly-preferred than you may be now.
  You’re so intelligent. You realize thus considerably in the case of this matter,
  made me in my opinion believe it from numerous numerous angles.
  Its like women and men aren’t fascinated unless it is something to do with Woman gaga!
  Your personal stuffs excellent. All the time maintain it up!

 52. You actually make it seem so easy with your presentation but I find this matter to be really something that I think I would never understand.
  It seems too complicated and extremely broad for me. I’m looking forward for your next post, I
  will try to get the hang of it!

 53. Great blog! Is your theme custom made or did you download it from somewhere?

  A design like yours with a few simple tweeks would really make my blog jump out.

  Please let me know where you got your design. Bless you

 54. Hi! Someone in my Myspace group shared this website with us so I came to look
  it over. I’m definitely enjoying the information. I’m book-marking and will be tweeting this to
  my followers! Terrific blog and amazing design and style.

 55. Hello! I’m at work surfing around your blog from my new iphone!
  Just wanted to say I love reading your blog and look forward to all your posts!
  Carry on the excellent work!

 56. hey there and thank you for your info – I’ve definitely picked up something new from right here.
  I did however expertise a few technical points using this
  site, since I experienced to reload the site
  a lot of times previous to I could get it to load correctly.
  I had been wondering if your web host is OK? Not that I am complaining,
  but sluggish loading instances times will often affect your
  placement in google and can damage your high-quality score if ads and
  marketing with Adwords. Well I’m adding this RSS to my e-mail and could
  look out for a lot more of your respective fascinating content.
  Make sure you update this again very soon.

 57. After checking out a number of the articles on your web site,
  I seriously appreciate your technique of blogging. I book-marked it to my bookmark webpage
  list and will be checking back soon. Take a look
  at my website too and tell me how you feel.

 58. Sweet blog! I found it while searching on Yahoo News.

  Do you have any tips on how to get listed in Yahoo News?
  I’ve been trying for a while but I never seem to get there!
  Appreciate it

 59. Hi, I do believe this is an excellent web site. I stumbledupon it 😉 I am going to revisit yet again since i have saved as a favorite it.
  Money and freedom is the greatest way to change, may you be rich
  and continue to help other people.

 60. Greetings! I’ve been following your weblog for some time now and finally
  got the courage to go ahead and give you a shout
  out from Austin Texas! Just wanted to mention keep up the great job!

 61. Hello! I could have sworn I’ve visited this web site before but after going through some of the articles I realized it’s new to me.
  Anyways, I’m certainly happy I stumbled upon it and I’ll
  be bookmarking it and checking back frequently!

 62. When I originally commented I clicked the “Notify me when new comments are added”
  checkbox and now each time a comment is added I get
  several e-mails with the same comment. Is there any way you
  can remove me from that service? Appreciate it!

 63. Aw, this was a very good post. Taking the time and actual effort to produce a great article… but what can I say… I put things off a
  whole lot and don’t manage to get nearly anything done.

 64. Hi to every , since I am truly eager of reading this blog’s post
  to be updated on a regular basis. It consists of fastidious
  data.

 65. It’s really a great and helpful piece of information. I am satisfied that you just shared this helpful information with us.
  Please stay us informed like this. Thanks for sharing.

 66. Hi it’s me, I am also visiting this site on a regular basis, this web site is truly fastidious and the viewers are
  genuinely sharing pleasant thoughts.

 67. My brother suggested I would possibly like this website.
  He used to be totally right. This post actually made
  my day. You cann’t consider just how much time I had spent for this info!
  Thanks!

 68. What’s up it’s me, I am also visiting this web site on a regular basis, this
  site is genuinely good and the users are in fact sharing fastidious thoughts.

 69. Hi there everyone, it’s my first pay a visit at this site, and piece of writing is actually
  fruitful designed for me, keep up posting these types of articles or reviews.

 70. Thanks on your marvelous posting! I quite enjoyed reading it, you’re a great author.I will be
  sure to bookmark your blog and will eventually come back in the foreseeable future.
  I want to encourage continue your great posts, have a nice morning!

 71. Thankfulness to my father who told me concerning this website, this web site is in fact awesome.

 72. Heya i am for the first time here. I came across this board
  and I find It really useful & it helped me out
  much. I hope to give something back and aid others like you helped me.

 73. It is not my first time to pay a visit this web page,
  i am browsing this web page dailly and get fastidious facts
  from here every day.

 74. Very quickly this web site will be famous among all blogging and site-building
  users, due to it’s nice articles or reviews

 75. Hello There. I found your blog using msn. This is a really well written article.
  I’ll make sure to bookmark it and come back to read more of your useful info.

  Thanks for the post. I will definitely comeback.

 76. Nice blog right here! Additionally your website rather a lot up
  very fast! What web host are you the usage of? Can I get your affiliate hyperlink on your host?

  I wish my website loaded up as fast as yours lol

 77. These are in fact enormous ideas in regarding blogging. You have touched some pleasant
  points here. Any way keep up wrinting.

 78. Hi there, just became aware of your blog through Google, and found that it’s truly informative.
  I am going to watch out for brussels. I’ll appreciate if you continue this in future.
  Numerous people will be benefited from your writing. Cheers!

 79. I have been browsing online more than 2 hours today, yet I never found any interesting article like
  yours. It is pretty worth enough for me. In my opinion, if all web owners and
  bloggers made good content as you did, the internet will be much more useful than ever before.

 80. This is a topic that is near to my heart… Best wishes! Where are your contact
  details though?

 81. It’s an remarkable piece of writing in support of all the internet viewers; they
  will get benefit from it I am sure.

 82. Just wish to say your article is as astonishing.

  The clearness in your post is simply spectacular and i could assume you’re an expert on this subject.
  Well with your permission let me to grab your feed
  to keep updated with forthcoming post. Thanks a million and please
  continue the gratifying work.

 83. If some one desires to be updated with most recent technologies then he must be pay a quick visit this website and be up
  to date every day.

 84. I just could not depart your web site before suggesting that I
  really loved the usual information a person provide to your
  guests? Is going to be again ceaselessly to check out new posts

 85. Thank you a bunch for sharing this with all of us you really realize what you’re speaking about!
  Bookmarked. Kindly additionally visit my web site =). We
  can have a hyperlink trade arrangement among us

 86. I every time spent my half an hour to read this webpage’s content
  all the time along with a cup of coffee.

 87. I’ve read several just right stuff here. Certainly worth bookmarking for revisiting.

  I wonder how so much effort you put to create this type of wonderful informative website.

 88. Appreciating the dedication you put into your site and
  in depth information you offer. It’s nice to come across
  a blog every once in a while that isn’t the same outdated rehashed information.
  Great read! I’ve saved your site and I’m including your
  RSS feeds to my Google account.

 89. First of all I would like to say excellent blog! I had a quick question that I’d
  like to ask if you don’t mind. I was interested to know how you center yourself and clear your mind prior to writing.
  I have had difficulty clearing my thoughts in getting my
  thoughts out there. I do take pleasure in writing however
  it just seems like the first 10 to 15 minutes tend to be wasted simply just trying to figure out how
  to begin. Any ideas or hints? Many thanks!

 90. You need to take part in a contest for one of the greatest blogs on the web.
  I’m going to highly recommend this website!

 91. Thanks for finally talking about >ΤΡΟΜΑΚΤΙΚΗ ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΑΣΑΝΖ ΤΩΝ WIKILEAKS ΓΙΑ
  ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ! | Ελληνικά Νέα Τώρα <Liked it!

 92. Thank you for sharing your thoughts. I truly appreciate your efforts and I am waiting for your next write
  ups thank you once again.

 93. Hey I know this is off topic but I was wondering if you knew
  of any widgets I could add to my blog that automatically tweet my newest twitter updates.
  I’ve been looking for a plug-in like this for quite some time and was hoping maybe you would have some experience with something
  like this. Please let me know if you run into anything.
  I truly enjoy reading your blog and I look forward
  to your new updates.

 94. Your way of telling the whole thing in this post is really nice, every
  one be able to without difficulty understand it, Thanks a
  lot.

 95. I visit each day a few web pages and information sites to read articles, except this web site provides feature based
  articles.

 96. Hello my family member! I want to say that this post is awesome, nice written and include almost all significant infos.
  I would like to peer extra posts like this .

 97. It’s great that you are getting thoughts from this article as
  well as from our argument made here.

 98. Hi! Someone in my Facebook group shared this site with us so I came to take a look.
  I’m definitely loving the information. I’m bookmarking and will
  be tweeting this to my followers! Exceptional blog and terrific
  design.

 99. Oh my goodness! Amazing article dude! Thanks, However I am experiencing difficulties with your RSS.
  I don’t understand why I can’t join it. Is there anybody else getting similar RSS problems?

  Anybody who knows the answer can you kindly respond?
  Thanx!!

 100. I go to see each day some web sites and websites to read articles, however this webpage
  provides feature based articles.

 101. I’m impressed, I must say. Seldom do I encounter a blog that’s both
  equally educative and entertaining, and without a doubt,
  you’ve hit the nail on the head. The issue is something
  that too few folks are speaking intelligently about.
  I am very happy that I came across this during my hunt for something
  relating to this.

 102. Hi would you mind letting me know which hosting company
  you’re using? I’ve loaded your blog in 3 completely
  different web browsers and I must say this blog loads a
  lot quicker then most. Can you suggest a good internet hosting provider at a honest
  price? Cheers, I appreciate it!

 103. Good post. I learn something totally new and challenging on blogs I stumbleupon everyday.
  It will always be exciting to read through content from other
  writers and practice a little something from other websites.

 104. Its such as you read my mind! You appear to know a lot approximately this, like you wrote the ebook in it or something.

  I think that you simply can do with some percent to force the message home a bit, however instead
  of that, that is excellent blog. A great read.
  I will certainly be back.

 105. Woah! I’m really digging the template/theme of this website.
  It’s simple, yet effective. A lot of times it’s
  difficult to get that “perfect balance” between usability and visual appeal.
  I must say you’ve done a great job with this. In addition, the blog loads super quick for
  me on Firefox. Excellent Blog!

 106. Hello there! I simply would like to offer you a big thumbs up for your excellent
  information you have got right here on this post.
  I’ll be coming back to your site for more soon.

 107. Do you mind if I quote a couple of your posts as long as I provide credit and sources
  back to your webpage? My blog site is in the very same area of interest as yours and my users
  would really benefit from some of the information you provide here.
  Please let me know if this ok with you. Many thanks!

 108. I need to to thank you for this excellent read!! I certainly
  enjoyed every little bit of it. I’ve got you bookmarked to look at new things you
  post…

 109. Hmm is anyone else experiencing problems with the images on this blog
  loading? I’m trying to determine if its a problem on my end
  or if it’s the blog. Any suggestions would be greatly appreciated.

 110. It’s remarkable in support of me to have a web site, which is good designed for
  my know-how. thanks admin

 111. Excellent site you have here but I was curious about if you knew of any message boards that cover the same topics talked about here?

  I’d really like to be a part of group where I can get suggestions from other experienced individuals
  that share the same interest. If you have any recommendations,
  please let me know. Thanks!

 112. Someone necessarily help to make severely articles I might state.
  That is the very first time I frequented your website page and so far?
  I surprised with the analysis you made to make this particular publish extraordinary.
  Wonderful process!

 113. I’ll immediately clutch your rss feed as I can not find
  your email subscription link or e-newsletter service. Do you’ve any?

  Please permit me understand in order that I could subscribe.
  Thanks.

 114. When I originally commented I clicked the “Notify me when new comments are added” checkbox and now each
  time a comment is added I get several e-mails with the same comment.
  Is there any way you can remove me from that service?
  Many thanks!

 115. I have read so many content concerning the blogger lovers however this article
  is genuinely a good article, keep it up.

 116. Hello! Would you mind if I share your blog with my facebook group?
  There’s a lot of people that I think would really appreciate your content.
  Please let me know. Thanks

 117. If you are going for finest contents like I do, simply
  visit this web site everyday for the reason that it offers quality contents, thanks

 118. It’s difficult to find educated people for this subject, but you sound
  like you know what you’re talking about! Thanks

 119. Quality posts is the main to invite the people to visit
  the website, that’s what this website is providing.

 120. I believe this is among the such a lot important
  info for me. And i am satisfied reading your article.
  But should statement on few basic things, The web site style is wonderful, the articles is really nice
  : D. Good process, cheers

 121. I visited multiple blogs except the audio feature for audio songs present at this
  web site is really marvelous.

 122. What’s up, for all time i used to check blog posts here in the early hours in the dawn, for the
  reason that i love to learn more and more.

 123. Hey! Do you know if they make any plugins to safeguard against
  hackers? I’m kinda paranoid about losing everything I’ve worked hard
  on. Any recommendations?

 124. Pretty nice post. I just stumbled upon your weblog and wished to
  say that I have truly enjoyed browsing your blog posts.
  After all I will be subscribing on your feed and I’m hoping you write
  once more very soon!

 125. Hello, constantly i used to check weblog posts here in the
  early hours in the morning, since i like to gain knowledge of more and more.

 126. Its like you read my mind! You seem to know so much about this,
  like you wrote the book in it or something. I think that you could
  do with some pics to drive the message home a bit, but instead of that, this is great
  blog. A great read. I will definitely be back.

 127. An intriguing discussion is definitely worth comment.
  I do think that you need to write more on this issue, it may not
  be a taboo matter but typically people don’t discuss these issues.
  To the next! Many thanks!!

 128. My relatives all the time say that I am killing
  my time here at net, but I know I am getting familiarity every day by reading such
  fastidious articles.

 129. Good post! We will be linking to this particularly
  great article on our website. Keep up the great writing.

 130. This design is incredible! You definitely know how to keep a reader amused.
  Between your wit and your videos, I was almost moved
  to start my own blog (well, almost…HaHa!) Fantastic job.
  I really loved what you had to say, and more than that, how
  you presented it. Too cool!

 131. I like the helpful info you provide in your articles.
  I will bookmark your blog and check again here frequently.
  I am quite sure I will learn many new stuff right here!
  Best of luck for the next!

 132. Heya! I’m at work browsing your blog from my new apple iphone!
  Just wanted to say I love reading through your blog and look
  forward to all your posts! Carry on the excellent work!

 133. Oh my goodness! Impressive article dude! Thank you so much, However I am having
  issues with your RSS. I don’t understand the reason why I am unable to subscribe to it.
  Is there anybody else getting the same RSS issues?
  Anyone that knows the solution will you kindly respond?
  Thanx!!

 134. After I originally left a comment I appear to have clicked on the -Notify me when new comments are added- checkbox and
  from now on each time a comment is added I get 4 emails with the exact same
  comment. There has to be a means you are able to remove me from that service?

  Cheers!

 135. Hello, everything is going sound here and
  ofcourse every one is sharing data, that’s genuinely good,
  keep up writing.

 136. I always spent my half an hour to read this blog’s posts every day along with a mug of coffee.

 137. Pretty! This was an incredibly wonderful article. Many thanks for supplying these details.

 138. Great post. I was checking constantly this
  blog and I am impressed! Extremely helpful information specifically the last part 🙂
  I care for such information much. I was seeking this particular info for a long time.
  Thank you and best of luck.

 139. Hello, i read your blog occasionally and i own a similar one and i was just wondering if you get a lot of spam
  remarks? If so how do you stop it, any plugin or anything you can recommend?
  I get so much lately it’s driving me insane so any assistance is very much appreciated.

 140. Aw, this was an extremely good post. Taking a few minutes and actual
  effort to make a great article… but what can I say… I procrastinate a whole lot and never manage to get anything
  done.

 141. Wonderful beat ! I would like to apprentice while
  you amend your website, how can i subscribe for a blog
  site? The account helped me a acceptable deal. I had been tiny bit acquainted of this your broadcast offered bright clear idea

 142. There’s certainly a lot to find out about this issue.
  I really like all the points you have made.

 143. Thank you for the auspicious writeup. It in fact was a amusement account it.
  Look advanced to far added agreeable from you! However, how could we communicate?

 144. I do not know if it’s just me or if perhaps everybody else
  experiencing problems with your website. It seems like some of the
  text within your posts are running off the screen. Can somebody else please comment
  and let me know if this is happening to them as well? This could
  be a issue with my browser because I’ve had this happen before.

  Kudos

 145. Hey there! Quick question that’s totally off
  topic. Do you know how to make your site mobile friendly?
  My blog looks weird when viewing from my iphone. I’m trying to find a
  template or plugin that might be able to fix this issue.
  If you have any suggestions, please share. Appreciate it!

 146. When I initially commented I clicked the “Notify me when new comments are added” checkbox and now each time a comment is added I get four emails with the same comment.
  Is there any way you can remove people from that service? Thanks!

 147. It’s perfect time to make some plans for the future and it is time to be happy.

  I’ve read this post and if I could I desire to suggest you few interesting things
  or tips. Maybe you can write next articles referring to this article.
  I want to read even more things about it!

 148. Hey there would you mind letting me know which webhost you’re utilizing?

  I’ve loaded your blog in 3 different internet browsers and I must say this blog
  loads a lot faster then most. Can you recommend a good hosting
  provider at a reasonable price? Thank you, I appreciate it!

 149. I believe what you posted made a great deal of sense. But, what about this?
  what if you added a little information? I ain’t saying your content is not good., but suppose
  you added a title that makes people desire more?
  I mean ΤΡΟΜΑΚΤΙΚΗ ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΑΣΑΝΖ ΤΩΝ
  WIKILEAKS ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ! | Ελληνικά Νέα Τώρα
  is kinda plain. You might peek at Yahoo’s home page and note how they create post headlines to get viewers to click.

  You might add a video or a picture or two to get readers excited about everything’ve got to say.
  In my opinion, it could make your website a little bit more interesting.

 150. Hey! I just wanted to ask if you ever have any
  issues with hackers? My last blog (wordpress) was hacked and
  I ended up losing months of hard work due to no backup.
  Do you have any solutions to protect against hackers?

 151. Thank you for the good writeup. It in fact was a amusement account it.

  Look advanced to far added agreeable from you!
  By the way, how can we communicate?

 152. Hi are using WordPress for your site platform? I’m new to the blog world but I’m trying to get started
  and set up my own. Do you need any html coding expertise to make your own blog?
  Any help would be really appreciated!

 153. Very good article! We will be linking to this great post on our site.
  Keep up the good writing.

 154. My brother recommended I might like this website.
  He was totally right. This post truly made my day. You can not imagine just
  how much time I had spent for this info! Thanks!

 155. It’s actually very complicated in this busy life to listen news on TV,
  so I simply use world wide web for that purpose, and take the latest news.

 156. Hey! Do you use Twitter? I’d like to follow you if that would be okay.
  I’m absolutely enjoying your blog and look forward to new updates.

 157. Hello to all, the contents existing at this
  web site are genuinely remarkable for people knowledge,
  well, keep up the nice work fellows.

 158. Your style is unique in comparison to other folks I have read stuff from.
  Thank you for posting when you’ve got the opportunity,
  Guess I’ll just book mark this blog.

 159. Hello there, You have done a great job. I’ll certainly digg it and personally suggest to my
  friends. I’m sure they will be benefited from this web site.

 160. Wow, that’s what I was exploring for, what a material!
  present here at this webpage, thanks admin of this site.

 161. Hey there! I know this is kinda off topic but I was wondering
  if you knew where I could find a captcha plugin for my comment
  form? I’m using the same blog platform as yours and I’m having trouble
  finding one? Thanks a lot!

 162. Hi there, There’s no doubt that your web site may be having web browser
  compatibility issues. When I look at your website in Safari, it looks
  fine but when opening in I.E., it’s got some overlapping issues.
  I simply wanted to give you a quick heads up!
  Aside from that, wonderful blog!

 163. Pretty! This was an incredibly wonderful article. Many thanks for providing
  these details.

 164. I just like the valuable information you supply in your articles.
  I will bookmark your blog and take a look at once more here frequently.
  I’m relatively sure I will be informed lots of new stuff right here!
  Good luck for the next!

 165. My brother suggested I might like this blog.
  He was entirely right. This post actually made my day.
  You cann’t imagine just how much time I had
  spent for this information! Thanks!

 166. Greetings I am so happy I found your blog page, I really found you by mistake, while I was browsing on Google
  for something else, Nonetheless I am here now and would just like to say many thanks for
  a marvelous post and a all round exciting blog (I also love the theme/design), I don’t have
  time to look over it all at the minute but I have saved it and
  also added your RSS feeds, so when I have time I will be back to read a great deal more, Please do keep
  up the awesome work.

 167. After going over a number of the articles on your site, I
  honestly like your way of blogging. I book marked it to my bookmark webpage list and will be checking back soon. Take a look at my website too
  and tell me what you think.

 168. Because the admin of this site is working, no doubt very rapidly
  it will be renowned, due to its quality contents.

 169. Hello, Neat post. There is an issue along with your site
  in internet explorer, would test this? IE still is the market
  leader and a huge element of folks will pass over your excellent writing
  because of this problem.

 170. It’s awesome in favor of me to have a web page, which is helpful in support of my
  knowledge. thanks admin

 171. I think what you said was very reasonable. But, what
  about this? what if you added a little content? I ain’t saying your content is not solid, however what if you added a headline
  that grabbed a person’s attention? I mean ΤΡΟΜΑΚΤΙΚΗ ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΑΣΑΝΖ ΤΩΝ WIKILEAKS ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!
  | Ελληνικά Νέα Τώρα is kinda plain. You might glance at
  Yahoo’s front page and see how they create news titles to grab viewers interested.

  You might add a video or a related pic or two to get readers interested about everything’ve written. In my opinion, it might bring your posts a little bit more interesting.

 172. I am no longer positive where you are getting your info, but good topic.
  I needs to spend some time learning much more or working out more.

  Thank you for wonderful info I used to be in search of this information for my mission.

 173. It’s an awesome article for all the online viewers; they will get benefit from it I am sure.

 174. Nice blog here! Also your web site a lot up fast! What host
  are you using? Can I am getting your affiliate hyperlink to
  your host? I desire my site loaded up as fast as yours lol

 175. Hello there I am so delighted I found your blog, I really found you by
  mistake, while I was researching on Yahoo for something else, Nonetheless I am here now and
  would just like to say kudos for a tremendous post and a all round entertaining blog (I also love the theme/design), I don’t have time to go
  through it all at the minute but I have saved it and also included your RSS feeds, so
  when I have time I will be back to read more, Please do keep up the superb job.

 176. Appreciation to my father who shared with me about this web
  site, this blog is actually awesome.

 177. Valuable info. Fortunate me I found your site by accident, and
  I am shocked why this coincidence did not took place
  earlier! I bookmarked it.

 178. Do you have a spam issue on this website; I also am a blogger, and I was
  wondering your situation; we have developed some nice procedures and we are looking to
  trade solutions with others, be sure to shoot me
  an e-mail if interested.

 179. It’s appropriate time to make a few plans for the long run and it’s time
  to be happy. I’ve read this put up and if I may just I want
  to recommend you few fascinating issues or advice. Maybe you can write subsequent articles relating to this article.

  I desire to learn even more things approximately it!

 180. Excellent goods from you, man. I’ve keep in mind your stuff prior
  to and you’re just extremely excellent. I actually like what you’ve
  received right here, certainly like what you are stating and the
  best way during which you are saying it. You are making it enjoyable and you still take care of
  to keep it sensible. I can’t wait to learn much more from you.
  That is actually a terrific website.

 181. Great goods from you, man. I have understand your stuff previous to and
  you are just too fantastic. I really like what you’ve acquired
  here, really like what you are saying and the way in which
  you say it. You make it enjoyable and you still take care of to keep it
  smart. I cant wait to read much more from you. This is really a wonderful web site.

 182. Can I just say what a relief to find someone that actually understands
  what they are discussing online. You actually realize how to bring
  a problem to light and make it important. More people have
  to look at this and understand this side of your story.
  It’s surprising you aren’t more popular since you definitely possess
  the gift.

 183. certainly like your web-site however you have to test the spelling
  on quite a few of your posts. A number of them are rife with spelling problems and I find it
  very bothersome to tell the truth however I’ll definitely come
  again again.

 184. Hey There. I found your blog using msn. This is a really well written article.

  I’ll be sure to bookmark it and return to read more of
  your useful information. Thanks for the post. I’ll certainly return.

 185. I needed to thank you for this fantastic read!! I absolutely loved every bit
  of it. I’ve got you book marked to look at new things you post…

 186. What’s up to every one, as I am truly keen of reading this webpage’s post to
  be updated daily. It consists of good data.

 187. Hey There. I found your blog using msn. This is a very well written article.
  I’ll make sure to bookmark it and come back to read more of your useful
  information. Thanks for the post. I’ll definitely comeback.

 188. Hi there mates, how is the whole thing, and what you desire to say regarding this post,
  in my view its truly remarkable in favor of me.

 189. Woah! I’m really loving the template/theme of this
  site. It’s simple, yet effective. A lot of times it’s challenging to get
  that “perfect balance” between usability and appearance. I must say that you’ve done a fantastic job with this.

  Additionally, the blog loads super quick for
  me on Opera. Superb Blog!

 190. Incredible! This blog looks just like my old one!

  It’s on a completely different topic but it has
  pretty much the same page layout and design.
  Wonderful choice of colors!

 191. Hey there, You have done a fantastic job. I will certainly digg it and personally recommend to my friends.
  I am confident they will be benefited from this web site.

 192. This design is spectacular! You definitely know how to keep a reader
  entertained. Between your wit and your videos, I was almost moved to
  start my own blog (well, almost…HaHa!) Great job. I really enjoyed what you
  had to say, and more than that, how you presented it.
  Too cool!

 193. Good day! I know this is kinda off topic however , I’d figured I’d ask.

  Would you be interested in exchanging links or maybe guest
  authoring a blog post or vice-versa? My site goes over a lot
  of the same topics as yours and I think we could greatly benefit
  from each other. If you’re interested feel free to shoot me an e-mail.

  I look forward to hearing from you! Awesome blog
  by the way!

 194. I have to thank you for the efforts you have put in penning this website.
  I really hope to view the same high-grade content by you in the future
  as well. In truth, your creative writing abilities has motivated me to
  get my own, personal site now 😉

 195. Great weblog right here! Additionally your web site quite a bit up very fast!

  What host are you the usage of? Can I get your affiliate link for your host?
  I desire my site loaded up as quickly as yours lol

 196. Hey there! Do you know if they make any plugins to help with Search
  Engine Optimization? I’m trying to get my
  blog to rank for some targeted keywords but I’m not seeing very good success.
  If you know of any please share. Kudos!

 197. Very good info. Lucky me I came across your blog by accident (stumbleupon).
  I have saved it for later!

 198. Hi there, just became alert to your blog through Google, and
  found that it is truly informative. I am going to watch out for brussels.
  I’ll be grateful if you continue this in future. Lots of people will be benefited
  from your writing. Cheers!

 199. What’s up, yup this paragraph is actually nice and I have learned lot of things from it about blogging.
  thanks.

 200. Greetings! Very helpful advice within this article! It’s the little changes that produce the most significant changes.

  Many thanks for sharing!

 201. Quality articles or reviews is the main to attract the users to go to see the site,
  that’s what this website is providing.

 202. Pingback: lelio vieira carneiro junior
 203. Hi! This is kind of off topic but I need some help from an established blog.
  Is it very difficult to set up your own blog?
  I’m not very techincal but I can figure things out pretty quick.
  I’m thinking about creating my own but I’m
  not sure where to start. Do you have any points or suggestions?
  Thank you

 204. I do not know if it’s just me or if everybody else
  encountering problems with your site. It appears like some of the text in your content are
  running off the screen. Can somebody else please comment and let me know if this is happening to them too?
  This could be a problem with my browser because I’ve
  had this happen before. Cheers

 205. Hello there! I just want to offer you a big thumbs up for your
  great info you have got right here on this post. I am coming back to your blog for more soon.

 206. Great website. Lots of helpful info here. I am sending it to several buddies ans additionally sharing in delicious.
  And of course, thanks to your sweat!

 207. Good day! This is kind of off topic but I need some help from an established blog.
  Is it hard to set up your own blog? I’m not very techincal but I can figure
  things out pretty quick. I’m thinking about creating
  my own but I’m not sure where to start. Do you have any tips or suggestions?

  Thanks

 208. I was suggested this web site through my cousin. I am not certain whether this publish is
  written through him as nobody else recognise such unique about my trouble.
  You’re incredible! Thank you!

 209. Great article! We are linking to this particularly great post on our website.
  Keep up the good writing.

 210. You actually make it seem so easy with your presentation but I find this matter to be actually something which I think I would never understand.
  It seems too complicated and very broad for me.
  I’m looking forward for your next post, I will try to get the hang of it!

 211. Pingback: lelio vieira carneiro junior
 212. If you are going for best contents like me, only pay a visit this website all the time
  for the reason that it provides feature contents, thanks

 213. Greate article. Keep posting such kind of info on your blog.
  Im really impressed by it.
  Hello there, You have done a fantastic job. I will certainly digg it and personally suggest to my friends.
  I’m sure they will be benefited from this website.

 214. What’s up to every body, it’s my first pay a visit of this
  website; this webpage consists of amazing and in fact excellent material designed for readers.

 215. Amazing things here. I am very satisfied to see your post.
  Thank you so much and I am looking ahead to contact you. Will you please drop me a e-mail?

 216. Howdy, I do think your web site could be having internet browser compatibility problems.
  When I take a look at your site in Safari, it looks fine however, when opening in Internet Explorer, it has some overlapping issues.
  I just wanted to provide you with a quick heads up!
  Besides that, wonderful website!

 217. I love your blog.. very nice colors & theme. Did you make
  this website yourself or did you hire someone to do it for you?

  Plz answer back as I’m looking to design my own blog and would like to know where
  u got this from. thanks a lot

 218. Thanks for any other fantastic article. Where else may anyone
  get that kind of information in such a perfect approach of
  writing? I’ve a presentation next week, and I’m on the search for such info.

 219. Hello! Do you know if they make any plugins to help with SEO?
  I’m trying to get my blog to rank for some targeted keywords but I’m
  not seeing very good results. If you know of any please
  share. Cheers!

 220. Thank you for the good writeup. It in fact was a amusement account it.
  Look advanced to far added agreeable from you! By the way, how can we communicate?

 221. Wow, this article is pleasant, my younger sister is analyzing
  these kinds of things, thus I am going to let know her.

 222. It’s actually very complex in this active life to listen news on TV, so I simply use web for that reason, and obtain the most recent
  information.

 223. I was pretty pleased to uncover this website. I wanted to
  thank you for your time just for this fantastic read!!
  I definitely enjoyed every bit of it and i also have you book-marked to look at new
  information in your site.

 224. Hi, yeah this article is truly fastidious and I have learned lot of things from it on the
  topic of blogging. thanks.

 225. After looking over a number of the blog articles on your blog, I seriously appreciate your technique of blogging.
  I bookmarked it to my bookmark website list and will be checking back
  soon. Take a look at my website too and let me know how
  you feel.

 226. I blog quite often and I seriously appreciate your information. The article has truly peaked
  my interest. I will bookmark your website and keep checking for new information about once per week.
  I opted in for your RSS feed as well.

 227. Hello great blog! Does running a blog like this require
  a massive amount work? I’ve virtually no knowledge of coding however I had been hoping to
  start my own blog in the near future. Anyhow, should
  you have any recommendations or techniques for new blog owners please share.
  I understand this is off topic however I just wanted to ask.
  Thanks!

 228. Currently it seems like Movable Type is the top blogging platform
  available right now. (from what I’ve read) Is that what you’re using
  on your blog?

 229. My programmer is trying to convince me to move to .net from PHP.
  I have always disliked the idea because of the costs.

  But he’s tryiong none the less. I’ve been using WordPress on several websites for about a
  year and am nervous about switching to another platform.
  I have heard fantastic things about blogengine.net. Is there
  a way I can import all my wordpress content into it? Any
  kind of help would be greatly appreciated!

 230. Asking questions are actually pleasant thing if you are not understanding
  anything fully, but this piece of writing provides pleasant understanding
  even.

 231. I pay a quick visit every day some websites and websites to read posts,
  however this blog offers quality based writing.

 232. Hello, i think that i saw you visited my website thus i came to “return the favor”.I am trying to find
  things to improve my web site!I suppose its ok to use a few of
  your ideas!!

 233. Awesome issues here. I am very happy to peer your article.

  Thanks so much and I am having a look ahead to contact you.
  Will you kindly drop me a mail?

 234. Hello, i feel that i saw you visited my website so i got here to return the desire?.I’m trying to in finding things to improve my website!I suppose its adequate to make use of some of your ideas!!

 235. It’s a shame you don’t have a donate button! I’d most certainly donate to
  this excellent blog! I suppose for now i’ll settle for
  bookmarking and adding your RSS feed to my Google account.

  I look forward to new updates and will talk about this site with my Facebook group.

  Chat soon!

 236. What’s up, of course this article is actually good and I have learned lot of things from it concerning blogging.
  thanks.

 237. We absolutely love your blog and find almost all of your post’s to be
  exactly I’m looking for. can you offer guest writers to write content for
  you personally? I wouldn’t mind creating a post or
  elaborating on most of the subjects you write concerning
  here. Again, awesome blog!

 238. Wow, fantastic blog layout! How long have you been blogging for?
  you made blogging look easy. The overall look of your site is fantastic, as well as the content!

 239. Unquestionably believe that which you said.
  Your favorite reason seemed to be on the web the simplest thing to be aware of.
  I say to you, I certainly get annoyed while people think about worries that they plainly do not know about.
  You managed to hit the nail upon the top as well as defined
  out the whole thing without having side-effects , people can take
  a signal. Will probably be back to get more. Thanks

 240. I don’t even know how I ended up here, but I thought this post was
  good. I don’t know who you are but definitely you’re going to
  a famous blogger if you aren’t already 😉 Cheers!

 241. Hi there, just wanted to mention, I loved this article.
  It was funny. Keep on posting!

 242. Hello there! Do you know if they make any plugins to safeguard against hackers?
  I’m kinda paranoid about losing everything I’ve worked hard on. Any suggestions?

 243. Excellent pieces. Keep posting such kind of info on your
  blog. Im really impressed by it.
  Hey there, You’ve performed an excellent job. I will certainly digg it
  and for my part suggest to my friends. I am confident they’ll be benefited from this website.

 244. It’s nearly impossible to find knowledgeable people for this topic, however,
  you seem like you know what you’re talking about!
  Thanks

 245. Just desire to say your article is as surprising.
  The clarity in your post is just spectacular and i could assume you’re an expert on this
  subject. Well with your permission allow me to grab your RSS feed to keep updated with forthcoming post.
  Thanks a million and please continue the enjoyable work.

 246. You actually make it seem so easy with your presentation but I
  find this matter to be really something which I think I would never understand.
  It seems too complex and extremely broad for me. I am looking
  forward for your next post, I will try to get the hang of
  it!

 247. Marvelous, what a webpage it is! This website gives valuable information to us, keep it up.

 248. I think the admin of this web page is genuinely working hard in support
  of his web page, since here every stuff is quality
  based material.

 249. Howdy! Do you use Twitter? I’d like to follow you if
  that would be ok. I’m definitely enjoying your blog and look
  forward to new posts.

 250. Excellent post. I used to be checking constantly
  this weblog and I’m impressed! Very useful info specially the
  remaining section 🙂 I maintain such information much.
  I was looking for this certain info for a
  very lengthy time. Thank you and good luck.

 251. I am regular visitor, how are you everybody? This paragraph posted at this web page is
  in fact pleasant.

 252. whoah this weblog is wonderful i like reading your articles.

  Stay up the good work! You realize, many individuals are hunting round for this information, you can help them greatly.

 253. Useful info. Lucky me I discovered your website accidentally,
  and I’m shocked why this coincidence didn’t came about
  earlier! I bookmarked it.

 254. Hi there! This post couldn’t be written any better! Looking through this post reminds
  me of my previous roommate! He always kept preaching about this.

  I’ll send this post to him. Pretty sure he’ll have a good read.
  Many thanks for sharing!

 255. Thank you a bunch for sharing this with all people you really understand what you are talking approximately!
  Bookmarked. Kindly additionally talk over with my web site =).
  We can have a hyperlink alternate agreement among us

 256. Thank you for some other informative site.
  Where else may I get that kind of info written in such a perfect approach?
  I have a challenge that I’m simply now working on, and I’ve
  been on the look out for such information.

 257. Great beat ! I would like to apprentice while you amend your
  website, how can i subscribe for a blog web site? The account helped me a acceptable deal.
  I had been a little bit acquainted of this your broadcast offered bright
  clear concept

 258. I’m amazed, I have to admit. Rarely do I encounter a blog that’s both equally educative and amusing,
  and without a doubt, you have hit the nail on the head.

  The issue is something that not enough folks are speaking intelligently about.
  I am very happy I found this during my hunt for something
  regarding this.

 259. Have you ever thought about adding a little bit more than just your articles?
  I mean, what you say is fundamental and all.
  But just imagine if you added some great graphics or videos to
  give your posts more, “pop”! Your content is excellent but
  with images and videos, this blog could certainly be one of the most beneficial in its field.
  Amazing blog!

 260. I take pleasure in, lead to I discovered just what I used to be
  having a look for. You have ended my 4 day long hunt!

  God Bless you man. Have a great day. Bye

 261. I pay a visit day-to-day a few web pages and information sites to read articles or reviews, but this blog provides quality based posts.

 262. When some one searches for his required thing, thus he/she wishes to
  be available that in detail, therefore that thing is
  maintained over here.

 263. What i do not understood is in truth how you’re not really a lot more well-liked than you might be now.
  You are very intelligent. You already know
  thus considerably in terms of this topic, made me individually consider it from numerous varied
  angles. Its like men and women are not involved unless it’s one thing to
  accomplish with Woman gaga! Your personal stuffs excellent.
  All the time take care of it up!

 264. Thanks for every other informative web site. The place else may just I get that type of
  information written in such an ideal approach? I’ve a undertaking that
  I’m simply now working on, and I have been at the glance out for such info.

 265. Oh my goodness! Awesome article dude! Thank you, However I am
  experiencing issues with your RSS. I don’t know why I can’t subscribe to it.

  Is there anyone else getting similar RSS problems? Anyone that knows the solution can you kindly respond?
  Thanks!!

 266. Oh my goodness! Incredible article dude! Thanks, However I am going through difficulties with your RSS.
  I don’t know why I cannot join it. Is there anybody else having identical RSS problems?
  Anyone that knows the answer will you kindly respond?
  Thanx!!

 267. When I initially commented I clicked the “Notify me when new comments are added” checkbox and
  now each time a comment is added I get four e-mails with the same comment.
  Is there any way you can remove me from that service? Many thanks!

 268. Wonderful blog! I found it while searching on Yahoo News.
  Do you have any suggestions on how to get listed in Yahoo News?
  I’ve been trying for a while but I never seem to get
  there! Cheers

 269. Spot on with this write-up, I honestly believe this amazing site needs much more attention. I’ll probably be
  returning to read more, thanks for the info!

 270. I was curious if you ever thought of changing the layout
  of your site? Its very well written; I love what youve got to say.
  But maybe you could a little more in the way of content so people could connect with it
  better. Youve got an awful lot of text for only having one or two pictures.
  Maybe you could space it out better?

 271. Thank you for the good writeup. It in fact was a amusement account it.
  Look advanced to more added agreeable from you!

  By the way, how can we communicate?

 272. Wonderful blog you have here but I was wondering if you knew of any message boards that cover the same topics talked about in this
  article? I’d really love to be a part of community where I can get suggestions from other experienced individuals that share the same interest.
  If you have any suggestions, please let me know. Thanks!

 273. Amazing! This blog looks exactly like my old one! It’s on a entirely different
  subject but it has pretty much the same layout and
  design. Great choice of colors!

 274. I just could not go away your site prior to suggesting that I extremely loved
  the usual info an individual provide for your visitors? Is gonna be back often in order to check out new posts

 275. Hey very nice web site!! Guy .. Excellent .. Amazing ..

  I’ll bookmark your blog and take the feeds additionally?
  I’m glad to search out so many helpful info here within the publish, we need work
  out extra techniques in this regard, thank you for
  sharing. . . . . .

 276. Howdy! I simply want to give you a huge thumbs up
  for the great information you have here on this post. I will be returning to your site
  for more soon.

 277. Thanks for sharing your thoughts. I truly appreciate your
  efforts and I am waiting for your next post thank you once again.

 278. Hello, I think your blog might be having browser compatibility issues.

  When I look at your website in Safari, it looks fine but when opening in Internet Explorer,
  it has some overlapping. I just wanted to give you a quick heads up!
  Other then that, fantastic blog!

 279. My partner and I absolutely love your blog and find many of your post’s to be just what I’m looking
  for. can you offer guest writers to write content for you personally?
  I wouldn’t mind creating a post or elaborating on some of the subjects you write
  about here. Again, awesome website!

 280. It’s a shame you don’t have a donate button! I’d
  without a doubt donate to this excellent blog! I guess for
  now i’ll settle for bookmarking and adding your RSS feed to
  my Google account. I look forward to new updates and will share this website with my
  Facebook group. Talk soon!

 281. It’s an amazing paragraph in favor of all the internet viewers; they will
  take benefit from it I am sure.

 282. Hi! Do you know if they make any plugins to assist with Search Engine Optimization? I’m trying to get my blog to rank
  for some targeted keywords but I’m not seeing very good results.
  If you know of any please share. Thank you!

 283. Simply wish to say your article is as astonishing. The clearness in your post is just cool and i could assume you are an expert on this subject.

  Fine with your permission allow me to grab your RSS feed to keep updated with forthcoming post.
  Thanks a million and please continue the rewarding work.

 284. Way cool! Some very valid points! I appreciate you
  penning this post and also the rest of the website is really good.

 285. I have to thank you for the efforts you’ve put in penning this blog.
  I really hope to view the same high-grade blog posts by you in the
  future as well. In fact, your creative writing abilities has
  encouraged me to get my own, personal website now 😉

 286. Hello! I know this is kinda off topic but I’d figured I’d ask.
  Would you be interested in trading links or maybe guest writing a blog post or vice-versa?
  My website addresses a lot of the same subjects as yours and I feel we could greatly benefit from each
  other. If you are interested feel free to send me an e-mail.
  I look forward to hearing from you! Awesome blog by the way!

 287. I appreciate, result in I found just what I was having a look for.
  You’ve ended my four day lengthy hunt! God Bless you man. Have a
  nice day. Bye

 288. Excellent article. Keep posting such kind of info on your site.

  Im really impressed by your site.
  Hello there, You have done a great job. I’ll definitely digg it and in my opinion suggest to my friends.
  I’m sure they’ll be benefited from this site.

 289. I was very pleased to find this website. I wanted to thank you for your time
  for this particularly wonderful read!! I definitely
  really liked every bit of it and I have you bookmarked to see new
  information in your website.

 290. Undeniably believe that which you stated. Your favorite reason appeared
  to be on the net the simplest thing to be aware of.
  I say to you, I definitely get annoyed while people
  consider worries that they just do not know about.
  You managed to hit the nail upon the top and also defined out the whole thing without
  having side effect , people can take a signal. Will likely be back to get more.
  Thanks

 291. I’ll right away clutch your rss feed as I can’t in finding your e-mail subscription hyperlink or newsletter service.
  Do you have any? Please permit me recognize in order that I
  may subscribe. Thanks.

 292. I simply couldn’t leave your web site prior to suggesting
  that I extremely enjoyed the standard info a person provide on your visitors?
  Is going to be again incessantly to check out new posts

 293. Can I simply say what a comfort to uncover an individual who truly understands what they’re discussing on the internet.
  You definitely know how to bring an issue to light and make it important.
  More and more people need to check this out and understand
  this side of the story. It’s surprising you are not more popular
  given that you most certainly have the gift.

 294. You’ve made some decent points there. I looked on the net for more information about
  the issue and found most people will go along with your views on this
  website.

 295. Hello, i think that i saw you visited my blog thus i came to
  “return the favor”.I’m attempting to find things
  to improve my website!I suppose its ok to use some
  of your ideas!!

 296. I like the helpful info you provide in your articles.
  I will bookmark your blog and check again here
  regularly. I’m quite sure I will learn a lot of new stuff right here!
  Best of luck for the next!

 297. What’s up, I desire to subscribe for this web site to take most up-to-date updates, therefore where can i do it please help.

 298. I every time emailed this weblog post page to all my contacts, as if like
  to read it then my links will too.

 299. It’s the best time to make some plans for the future and it is time to be happy.
  I have read this post and if I could I want to suggest you few interesting
  things or tips. Maybe you could write next articles referring to this article.
  I wish to read even more things about it!

 300. I’m not that much of a online reader to be honest
  but your sites really nice, keep it up! I’ll go ahead and bookmark your website to come back later.
  All the best

 301. I’ll right away grasp your rss as I can’t in finding your e-mail subscription link or e-newsletter service.
  Do you’ve any? Kindly let me realize so that I may just subscribe.
  Thanks.

 302. Wow that was strange. I just wrote an really long comment but after
  I clicked submit my comment didn’t show up. Grrrr… well I’m not writing all that over again. Regardless, just wanted to say fantastic blog!

 303. I’ve been browsing online more than three hours as of late, but I by no means found
  any fascinating article like yours. It’s lovely worth enough for me.
  In my opinion, if all website owners and bloggers made excellent content as you did,
  the net will likely be a lot more helpful than ever before.

 304. This is very interesting, You are a very skilled blogger.
  I have joined your rss feed and look forward to seeking more of your
  great post. Also, I’ve shared your web site in my social networks!

 305. Appreciating the hard work you put into your site and detailed information you offer.
  It’s good to come across a blog every once in a while that
  isn’t the same out of date rehashed material. Wonderful read!
  I’ve saved your site and I’m adding your RSS feeds to my Google account.

 306. magnificent publish, very informative. I ponder why the other specialists of this sector don’t understand this.

  You must continue your writing. I am confident,
  you’ve a great readers’ base already!

 307. Way cool! Some extremely valid points! I appreciate you writing this article and also the rest of the site is very good.

 308. I’m truly enjoying the design and layout of your website. It’s a very easy
  on the eyes which makes it much more enjoyable for me
  to come here and visit more often. Did you hire out a developer to create your theme?
  Outstanding work!

 309. Hi to all, it’s really a pleasant for me to pay a visit this
  site, it contains valuable Information.

 310. Very nice post. I simply stumbled upon your blog and wanted to mention that I’ve
  really enjoyed surfing around your weblog posts.
  In any case I will be subscribing to your rss feed and I hope you write again soon!

 311. We’re a group of volunteers and opening a new scheme in our community.
  Your web site provided us with valuable info to work on. You’ve done a formidable job and our whole community will be grateful
  to you.

 312. Very nice post. I just stumbled upon your weblog and wished to say that I’ve really enjoyed browsing your blog posts.
  In any case I’ll be subscribing to your rss feed and I hope you write again very soon!

 313. Magnificent beat ! I wish to apprentice at the same time as you amend your site, how could i subscribe for a weblog web site?
  The account aided me a appropriate deal. I have been tiny bit acquainted of this your broadcast offered vivid transparent idea

 314. Hi I am so glad I found your web site, I really found you by accident, while I was looking on Askjeeve for something else, Anyhow I am here now
  and would just like to say kudos for a marvelous post
  and a all round enjoyable blog (I also love the
  theme/design), I don’t have time to browse it all at the moment but
  I have saved it and also included your RSS
  feeds, so when I have time I will be back to read a great deal more,
  Please do keep up the great work.

 315. This is really fascinating, You’re a very skilled blogger.
  I’ve joined your rss feed and look forward to in quest of extra of your excellent post.
  Also, I’ve shared your web site in my social networks

 316. Excellent website you have here but I was curious if you knew of any message
  boards that cover the same topics talked about in this article?
  I’d really love to be a part of online community where I can get comments from other experienced individuals that share the same interest.

  If you have any recommendations, please let me know.
  Many thanks!

 317. Thanks for one’s marvelous posting! I genuinely enjoyed reading
  it, you will be a great author.I will be sure to bookmark your blog and definitely will come back someday.
  I want to encourage yourself to continue your great job, have a nice afternoon!

 318. Hey there! I’m at work browsing your blog from my new
  iphone 3gs! Just wanted to say I love reading through your blog and look forward to all your posts!
  Carry on the outstanding work!

 319. Howdy! Would you mind if I share your blog with my facebook group?
  There’s a lot of folks that I think would really enjoy your content.

  Please let me know. Cheers

 320. A person essentially lend a hand to make significantly posts I might state.
  This is the first time I frequented your website
  page and up to now? I surprised with the research you made to create
  this actual put up incredible. Fantastic process!

 321. Having read this I believed it was very enlightening.
  I appreciate you finding the time and energy to put this short article together.
  I once again find myself personally spending a lot of time both reading and leaving comments.

  But so what, it was still worth it!

 322. Oh my goodness! Impressive article dude! Thanks, However I am
  going through difficulties with your RSS. I don’t know the reason why I am unable to join it.
  Is there anybody else getting the same RSS issues? Anyone that knows the answer can you kindly respond?

  Thanx!!

 323. Hello There. I found your blog using msn. This is a really well written article.
  I will make sure to bookmark it and come back to read more of your useful info.

  Thanks for the post. I’ll definitely comeback.

 324. This blog was… how do I say it? Relevant!!
  Finally I’ve found something which helped me. Appreciate it!

 325. Just wish to say your article is as astonishing.
  The clarity in your publish is simply spectacular and i could suppose you’re
  knowledgeable in this subject. Fine along with your permission allow me to grab your feed
  to keep up to date with imminent post. Thanks one million and
  please continue the enjoyable work.

 326. The other day, while I was at work, my cousin stole my iPad and tested to see if it can survive a twenty
  five foot drop, just so she can be a youtube sensation. My apple ipad is now
  destroyed and she has 83 views. I know this is completely off
  topic but I had to share it with someone!

 327. It’s hard to find well-informed people for this subject, however, you
  sound like you know what you’re talking about! Thanks

 328. Howdy! Someone in my Facebook group shared this website with us so I came to give it a look.
  I’m definitely enjoying the information. I’m bookmarking and will be tweeting this to my followers!

  Great blog and great design.

 329. I truly love your blog.. Great colors & theme.
  Did you create this website yourself? Please reply back as
  I’m attempting to create my own website and would like to find out where
  you got this from or what the theme is called.
  Thank you!

 330. Everything is very open with a precise clarification of the issues.

  It was definitely informative. Your website is very useful.
  Thank you for sharing!

 331. I’m truly enjoying the design and layout of your site.
  It’s a very easy on the eyes which makes it much more
  pleasant for me to come here and visit more often. Did you hire out a designer to create your theme?
  Exceptional work!

 332. When some one searches for his essential thing, thus he/she
  needs to be available that in detail, so that thing is maintained over here.

 333. I am curious to find out what blog system you have been utilizing?

  I’m having some small security issues with my latest
  website and I would like to find something more risk-free.

  Do you have any recommendations?

 334. What i don’t realize is actually how you are now not actually a lot more
  neatly-favored than you may be right now. You are very intelligent.
  You understand therefore significantly in terms of this subject, produced
  me in my view consider it from numerous varied angles.
  Its like women and men aren’t fascinated except it’s one thing to do with Girl gaga!
  Your personal stuffs outstanding. Always handle it up!

 335. I was pretty pleased to find this page. I need to to thank you for ones time for this wonderful read!!
  I definitely really liked every bit of it and i
  also have you saved to fav to check out new stuff in your site.

 336. If you want to grow your know-how simply
  keep visiting this web site and be updated with the latest gossip posted here.

 337. Quality articles is the crucial to interest
  the users to visit the site, that’s what this website is providing.

 338. An outstanding share! I have just forwarded this onto a
  friend who has been conducting a little research on this.
  And he in fact ordered me breakfast due to the fact that
  I found it for him… lol. So let me reword this…. Thanks for the meal!!

  But yeah, thanx for spending the time to talk about
  this issue here on your web page.

 339. My partner and I stumbled over here different
  website and thought I may as well check things out.
  I like what I see so now i’m following you. Look forward to exploring your
  web page again.

 340. When someone writes an paragraph he/she retains the thought of a user in his/her mind
  that how a user can know it. Therefore that’s why this article is perfect.
  Thanks!

 341. This post is actually a good one it helps new net users, who are wishing in favor of blogging.

 342. You actually make it seem so easy with your presentation however I to find this matter to be actually
  something which I believe I’d by no means understand. It sort of feels
  too complicated and very vast for me. I am taking a look ahead
  in your next put up, I’ll try to get the hold of it!

 343. Hello my family member! I want to say that this article is awesome, nice written and include almost all important infos.
  I’d like to peer extra posts like this .

 344. Hi, I do think this is an excellent blog. I stumbledupon it 😉 I’m going
  to revisit yet again since I saved as a favorite it. Money and freedom is the
  best way to change, may you be rich and continue to guide others.

 345. It’s really a nice and useful piece of information. I’m glad that you just shared this useful information with us.
  Please stay us up to date like this. Thanks for sharing.

 346. Hey would you mind sharing which blog platform
  you’re working with? I’m going to start my own blog soon but I’m having
  a difficult time deciding between BlogEngine/Wordpress/B2evolution and Drupal.
  The reason I ask is because your design and style seems different then most blogs and I’m looking for something completely unique.
  P.S Apologies for being off-topic but I had to ask!

 347. I have learn several good stuff here. Certainly value bookmarking for revisiting.
  I surprise how much attempt you set to make this sort of great informative
  website.

 348. Valuable information. Lucky me I discovered your
  site by accident, and I am surprised why this twist
  of fate didn’t took place earlier! I bookmarked it.

 349. Howdy I am so glad I found your blog page, I really found you by mistake,
  while I was browsing on Aol for something else, Anyhow I am here now and would just like to say thank you
  for a marvelous post and a all round interesting
  blog (I also love the theme/design), I don’t have time to read through it all at the minute
  but I have bookmarked it and also added your RSS feeds, so when I
  have time I will be back to read more, Please do keep up the superb job.

 350. Why people still make use of to read news papers when in this technological world everything is existing on web?

 351. I will right away seize your rss feed as I can not in finding
  your email subscription link or e-newsletter service.
  Do you have any? Kindly allow me recognise so that I may just subscribe.
  Thanks.

 352. hi!,I like your writing very a lot! proportion we be in contact extra about your post on AOL?

  I require an expert on this area to resolve my problem. Maybe that is you!
  Having a look ahead to see you.

 353. I am in fact thankful to the owner of this web site who has shared this
  enormous article at at this place.

 354. With havin so much content and articles do you ever run into any problems of plagorism or copyright infringement?
  My site has a lot of exclusive content I’ve either created myself
  or outsourced but it seems a lot of it is popping it up
  all over the web without my agreement. Do you know
  any ways to help protect against content from being ripped off?
  I’d genuinely appreciate it.

 355. I have learn a few excellent stuff here. Certainly value bookmarking for revisiting.
  I wonder how much attempt you place to create this sort of great informative website.

 356. Hi! This post couldn’t be written any better!
  Reading through this post reminds me of my
  old room mate! He always kept chatting about this.
  I will forward this post to him. Fairly certain he will have a
  good read. Thank you for sharing!

 357. Today, I went to the beach front with my children. I found a
  sea shell and gave it to my 4 year old daughter and said “You can hear the ocean if you put this to your ear.” She put the shell to her ear
  and screamed. There was a hermit crab inside and it pinched her ear.
  She never wants to go back! LoL I know this is totally off
  topic but I had to tell someone!

 358. Link exchange is nothing else except it is only placing the other person’s weblog link on your page at proper
  place and other person will also do same in support of you.

 359. Heya this is somewhat of off topic but I was wondering if blogs use WYSIWYG editors or
  if you have to manually code with HTML. I’m starting a blog soon but have no coding skills so I wanted to get advice from someone
  with experience. Any help would be enormously appreciated!

 360. You could certainly see your expertise in the article you write.
  The arena hopes for more passionate writers such as you who are not afraid to say how they believe.
  All the time follow your heart.

 361. If you would like to grow your experience just keep visiting this web page and be updated with the newest information posted here.

 362. Very good blog! Do you have any hints for aspiring writers?
  I’m planning to start my own site soon but I’m a little lost on everything.
  Would you propose starting with a free platform like WordPress
  or go for a paid option? There are so many options out there that
  I’m totally confused .. Any recommendations?
  Kudos!

 363. I really like your blog.. very nice colors & theme.
  Did you make this website yourself or did you hire someone to do it for you?

  Plz respond as I’m looking to create my own blog and would like to know where u got this from.
  kudos

 364. I have been surfing on-line greater than 3 hours today, but I never discovered any attention-grabbing article like
  yours. It is lovely price sufficient for me.

  Personally, if all site owners and bloggers made just right
  content as you did, the internet will probably be a lot more
  useful than ever before.

 365. Do you have a spam issue on this site; I also am a
  blogger, and I was wanting to know your situation; many of
  us have created some nice procedures and we are looking to swap methods with others, be sure
  to shoot me an e-mail if interested.

 366. This excellent website truly has all of the information and facts I needed concerning
  this subject and didn’t know who to ask.

 367. Spot on with this write-up, I seriously feel this website needs a
  lot more attention. I’ll probably be back
  again to read through more, thanks for the information!

 368. I love what you guys are usually up too. This sort
  of clever work and coverage! Keep up the very good works guys I’ve
  added you guys to my own blogroll.

 369. Simply desire to say your article is as astounding.
  The clarity in your post is just spectacular and i could assume you are an expert on this subject.
  Fine with your permission allow me to grab your RSS feed to keep updated with forthcoming post.
  Thanks a million and please continue the rewarding work.

 370. It’s truly very complicated in this full of activity life to listen news on Television, thus I only use web for that purpose, and
  obtain the newest news.

 371. I’m gone to convey my little brother, that he should also pay a quick visit this webpage
  on regular basis to get updated from most up-to-date news.

 372. Hello There. I discovered your blog the use of msn. This is a very well written article.
  I’ll be sure to bookmark it and come back to read more of your helpful
  info. Thanks for the post. I will certainly return.

 373. Hello! I’m at work surfing around your blog from my new iphone 3gs!

  Just wanted to say I love reading your blog and look forward
  to all your posts! Keep up the fantastic work!

Leave a Reply

Your email address will not be published.