Νέοι μνημονιακοί νόμοι στη Βουλή την επόμενη εβδομάδα

Νέοι μνημονιακοί νόμοι στη Βουλή την επόμενη εβδομάδα

 • του koolnews.gr
 • Σάββατο, 24 Οκτωβρίου, 2015 12:51

Screen Shot 2015-10-25 at 2.23.31 PM

Νέο νομοσχέδιο με το οποίο θα επιχειρήσει να κλείσει μέτωπα που έμειναν ανοικτά μετά την 3ήμερη διαπραγμάτευση με τους εκπροσώπους των δανειστών φέρνει στη Βουλή η κυβέρνηση, πιθανότατα τη Δευτέρα.

Σύμφωνα με τη Ναυτεμπορική, το νομοσχέδιο θα περιλαμβάνει «διορθωτικές» διατάξεις για σειρά θεμάτων που είχαν ανακύψει τόσο από την ψήφιση του μνημονιακού νόμου του Αυγούστου, όσο και του νόμου που πέρασε προ ημερών στη Βουλή προκειμένου να κλείσει η λίστα με τα 48 προαπαιτούμενα.

Θα είναι ο 3ος μνημονιακός νόμος που ψηφίζεται μέσα σε λιγότερο από δυόμισι μήνες, ενώ η κυβέρνηση, όπως προέκυψε από τη χθεσινή συνεδρίαση του Κυβερνητικού Συμβουλίου Οικονομικής Πολιτικής, θα επιχειρήσει να στείλει στη Βουλή μέσα στην εβδομάδα και έναν 4ο: αυτόν που θα περιλαμβάνει τις διατάξεις για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών αλλά και το μέλλον του ΤΧΣ.

Μέχρι αργά το βράδυ της Παρασκευής, δεν είχε «κλειδώσει» το περιεχόμενο του νέου νομοσχεδίου.
Αναμένονται σειρά διορθωτικών διατάξεων που αφορούν στη λεγόμενη «εργαλειοθήκη του ΟΟΣΑ» (σ.σ.: η εργαλειοθήκη αποτελεί κομμάτι της λίστας με τα 48 προαπαιτούμενα και αντιμετωπίζεται ως θέμα πρώτης προτεραιότητας από την κυβέρνηση), ενώ δεν υπάρχει οριστική απόφαση αν στο νομοσχέδιο της Δευτέρας θα περάσει και η διάταξη για τον ΦΠΑ στην εκπαίδευση.

Η κυβερνητική εξαγγελία για μείωση του ΦΠΑ στα ιδιωτικά σχολεία από το 23% στο 13% και για τα φροντιστήρια από το 23% στο 6% απαιτεί νομοθετική ρύθμιση και μάλιστα άμεσα, δεδομένου ότι η ιστορία του ΦΠΑ βρίσκεται αυτή τη στιγμή στον «αέρα» (σ.σ.: ο νόμος για ΦΠΑ 23% ισχύει κανονικά από τις 14 Αυγούστου και κανονικά όλες οι επιχειρήσεις του κλάδου πρέπει να κάνουν δήλωση μετάταξης, καθώς η παράταση που είχε δοθεί από το υπουργείο Οικονομικών είχε ανακοινωθεί μόνο με δελτίο Τύπου). Ποιο είναι όμως το πρόβλημα;

Ότι ακόμη δεν έχουν βρεθεί τα «ισοδύναμα». Χθες, μετά την ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων με τους εκπροσώπους των δανειστών, ερωτήθηκε σχετικά ο υπ. Οικονομικών Ευ. Τσακαλώτος.

Τι απάντησε; «Ο ΦΠΑ είναι από τα θέματα που πρέπει να λύσουμε ή να αντιμετωπίσουμε στο άμεσο μέλλον».
Η τρόικα έφυγε χθες το μεσημέρι, οι εκκρεμότητες όμως έμειναν, όπως επίσης και η απορία για το αν θα είναι τελικώς εφικτή η εκταμίευση της δόσης των δύο δισεκατομμυρίων ευρώ μέσα στην επόμενη εβδομάδα.

Στην 3ήμερη επίσκεψή τους οι δανειστές έκαναν αυτό που αναμενόταν: δημιούργησαν «πονοκέφαλο» στην κυβέρνηση για τα δύο πιο φλέγοντα θέματα της λίστας με τα 48 προαπαιτούμενα: το ένα είναι αυτό που προαναφέρθηκε, τα «ισοδύναμα» του ΦΠΑ στην εκπαίδευση. Για το δεύτερο θέμα, η εμπλοκή φαίνεται να είναι μεγάλη.

Για «αγκάθι» έκανε λόγο ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, εννοώντας ότι η απόσταση που χωρίζει ελληνική κυβέρνηση και δανειστές για τα εισοδηματικά και τα περιουσιακά κριτήρια είναι χαώδης.

Η ελληνική κυβέρνηση έκανε βήματα σύγκλισης (δέχτηκε, για παράδειγμα, να περιοριστεί χρονικά η διάρκεια της «προστασίας» της πρώτης κατοικίας από τους πλειστηριασμούς, αλλά και να ελεγχθούν όσοι μπήκαν στον νόμο Κατσέλη ενώ δεν έπρεπε).

Εκεί όμως που εντοπίζονται οι διαφορές είναι στο εισοδηματικό κριτήριο (σ.σ.: μέχρι πόσα χρήματα δηλαδή θα πρέπει να δηλώνει ο δανειολήπτης για να προστατευτεί), αλλά και στο όριο της αντικειμενικής αξίας που θα πρέπει να έχει η κύρια κατοικία.

Κατά την 3ήμερη διαπραγμάτευση υπήρξαν πάντως και αρκετά σημεία σύγκλισης.
Χθες το μεσημέρι, ο κύριος Τσακαλώτος δήλωνε πολύ ευχαριστημένος με την οργανωτική δομή και τη λειτουργία των τεχνικών κλιμακίων, ενώ τόνιζε ότι «υπάρχουν ακόμη κάποια μικρά ζητήματα που είναι προς επίλυση για να τελειώσουν τα πρώτα προαπαιτούμενα».

Απέφυγε βέβαια να απαντήσει αν είναι εφικτή η εκταμίευση της δόσης των δύο δισεκατομμυρίων ευρώ μέσα στην επόμενη εβδομάδα, ωστόσο χαρακτήρισε «αντιμετωπίσιμα» τα όποια θέματα έχουν παραμείνει ανοικτά (σ.σ.: μίλησε για εκκρεμότητες στο φορολογικό αλλά και στα ζητήματα με το άνοιγμα της αγοράς ενέργειας).

Όσον αφορά το θέμα του νόμου Κατσέλη, ο υπουργός Οικονομικών άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο μετάθεσης της εκκρεμότητας στην επόμενη λίστα με τα προαπαιτούμενα προκειμένου να προχωρήσει τώρα η εκταμίευση των δύο δισεκατομμυρίων ευρώ.

Όταν ερωτήθηκε αν το νομοσχέδιο Κατσέλη μπορεί να μετατεθεί στον δεύτερο κατάλογο με τα προαπαιτούμενα, απάντησε: «Δεν το ξέρω αυτό.
Όταν έχεις πολιτικές διαφορές και διαπραγματεύεσαι, δεν υπάρχει η έννοια του τι μπορεί να γίνει».
Στα κέρδη της ελληνικής πλευράς κατά την τριήμερη διαπραγμάτευση περιλαμβάνεται η συμφωνία για την πρόβλεψη όσον αφορά στην πορεία του ΑΕΠ για το 2015.

Η ύφεση της τάξεως του 2,3%, με βάση την οποία συντάχθηκε το προσχέδιο του κρατικού προϋπολογισμού για το 2016, φεύγει από τον χάρτη και στη θέση της μπαίνει η εκτίμηση για ύφεση της τάξεως του 1,3%.

Αυτή η διαφορά της μίας ποσοστιαίας μονάδας (περίπου 1,7 δισ. ευρώ) συνέβαλε ώστε να καμφθούν οι αντιρρήσεις των δανειστών σχετικά με τη δυνατότητα ο φετινός προϋπολογισμός να κλείσει με πρωτογενές έλλειμμα 0,25% βάσει του μνημονιακού στόχου.

Το ενδιαφέρον τώρα εστιάζεται στο να κλείσουν οι εκκρεμότητες με τα 48 προαπαιτούμενα.
Και για να συμβεί αυτό, πέρα από το νομοσχέδιο της Δευτέρας, αναμένεται και «βροχή» αποφάσεων και εγκυκλίων, η δημοσίευση των οποίων αναμένεται να γίνει με ταχύτατο ρυθμό μετά και τις διευκρινίσεις που έγιναν κατά την 3ήμερη διαπραγμάτευση με τους δανειστές.

Σε όρους… ευρώ, η μεγαλύτερη εκκρεμότητα αφορά φυσικά το ισοδύναμο του ΦΠΑ της εκπαίδευσης: απαιτούνται περισσότερα από 150 εκατ. ευρώ, ακόμη και αν παραμείνει ο συντελεστής στο 13% για τα ιδιωτικά σχολεία και στο 6% για τα φροντιστήρια.

Αν για κάποιο λόγο δεν υλοποιηθεί η κυβερνητική εξαγγελία για τη μείωση των συντελεστών, τότε θα πρέπει ή να εφαρμοστεί κανονικά το 23% ή να βρεθούν ισοδύναμα 230 εκατομμυρίων ευρώ για το 2016.

Πρώτη γεύση από ασφαλιστικό

Οι δανειστές είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για την προωθούμενη μεταρρύθμιση του ασφαλιστικού και χθες πήραν στα χέρια κάποιους «πρώτους αριθμούς» που ποσοτικοποιούν αρχικά σε γενικές γραμμές τις ελληνικές σκέψεις.

Το ασφαλιστικό αναμένεται να αποτελέσει ένα από τα μεγάλα «μέτωπα» κατά την επόμενη επίσκεψη των εκπροσώπων των δανειστών στην Αθήνα, δεδομένου ότι η περικοπή της συνταξιοδοτικής δαπάνης, ο καθορισμός του «βηματισμού» για την οριστική κατάργηση του ΕΚΑΣ, αλλά και η εφαρμογή της ρήτρας μηδενικού ελλείμματος στα επικουρικά ταμεία αποτελούν κορυφαία ζητήματα στη δεύτερη λίστα με τα προαπαιτούμενα.

Το «κλείδωμα» της 2ης λίστας αναμένεται να γίνει και αυτό μέσα στις επόμενες ημέρες, καθώς εντάσσεται στις προετοιμασίες που πρέπει να γίνουν εν όψει της 2ης επίσκεψης των δανειστών αλλά και του Eurogroup της 9ης Νοεμβρίου.

Λίνκ:  http://www.koolnews.gr/politiki/724765-neoi-mnimoniakoi-nomoi-sti-vouli-tin-epimeni-evdomada/

492 Comments on “Νέοι μνημονιακοί νόμοι στη Βουλή την επόμενη εβδομάδα”

 1. Hi! I know this is somewhat off topic but I was wondering which blog platform are you using for this website?
  I’m getting tired of WordPress because I’ve had problems with hackers
  and I’m looking at options for another platform. I would be awesome
  if you could point me in the direction of a good platform.

 2. Wonderful goods from you, man. I have understand your stuff previous to and you’re
  just extremely wonderful. I really like what you have acquired here, certainly like what you’re stating and the way in which
  you say it. You make it entertaining and you still
  take care of to keep it wise. I can’t wait to read far more from you.
  This is really a tremendous website.

 3. Heya just wanted to give you a brief heads up and let you know a few of the images
  aren’t loading properly. I’m not sure why but I think its a linking issue.

  I’ve tried it in two different browsers and both show the same results.

 4. Hey there are using WordPress for your site platform? I’m new to the blog world but I’m trying to get started and set up my own. Do you require any
  html coding knowledge to make your own blog? Any help would be
  greatly appreciated!

 5. I would like to thank you for the efforts you’ve put in penning this site.
  I really hope to view the same high-grade blog posts from you later on as well.

  In truth, your creative writing abilities has encouraged me to get my own, personal blog now 😉

 6. What’s Going down i’m new to this, I stumbled upon this I’ve discovered It absolutely useful and it has helped me out loads.

  I am hoping to contribute & assist different users like its helped me.
  Good job.

 7. Howdy! This is kind of off topic but I need some advice
  from an established blog. Is it very hard to set up your own blog?
  I’m not very techincal but I can figure things out pretty quick.
  I’m thinking about setting up my own but I’m not sure where to begin. Do you have any tips or suggestions?
  Cheers

 8. I was very pleased to uncover this site. I want to to thank you for ones time for this particularly wonderful read!!

  I definitely savored every little bit of it and I have
  you book marked to check out new things on your web site.

 9. I’m really enjoying the design and layout of your blog.
  It’s a very easy on the eyes which makes it much more pleasant for me to come here and visit more often. Did
  you hire out a designer to create your theme?
  Exceptional work!

 10. Good day! This is kind of off topic but I need some
  advice from an established blog. Is it very hard to set up your own blog?

  I’m not very techincal but I can figure things
  out pretty fast. I’m thinking about creating my own but I’m not sure
  where to start. Do you have any ideas or suggestions?
  Many thanks

 11. Wow, amazing weblog structure! How long have you ever been running a blog for?
  you make blogging glance easy. The whole look of your website is fantastic, let
  alone the content!

 12. you’re really a excellent webmaster. The site loading
  speed is amazing. It kind of feels that you are doing any unique trick.
  Moreover, The contents are masterwork. you’ve performed a magnificent activity in this subject!

 13. My partner and I stumbled over here by a different website and thought I should check things out.
  I like what I see so now i’m following you. Look forward to finding out about your web page
  yet again.

 14. I love your blog.. very nice colors & theme. Did you create this website yourself
  or did you hire someone to do it for you? Plz answer
  back as I’m looking to design my own blog and would like to know where u got this from.
  appreciate it

 15. Pretty section of content. I just stumbled upon your web site
  and in accession capital to assert that I acquire in fact enjoyed account your
  blog posts. Anyway I’ll be subscribing to your
  augment and even I achievement you access consistently rapidly.

 16. I like the valuable information you provide in your articles.
  I will bookmark your blog and check again here frequently.
  I’m quite certain I’ll learn many new stuff right here!
  Good luck for the next!

 17. Heya this is somewhat of off topic but I was wanting to know if
  blogs use WYSIWYG editors or if you have to manually
  code with HTML. I’m starting a blog soon but have no coding expertise
  so I wanted to get advice from someone with experience.
  Any help would be enormously appreciated!

 18. Woah! I’m really enjoying the template/theme of this
  site. It’s simple, yet effective. A lot of times it’s very difficult to
  get that “perfect balance” between user friendliness and visual
  appeal. I must say that you’ve done a very good job with this.
  Also, the blog loads extremely fast for me on Safari. Superb Blog!

 19. Hello there, just became aware of your blog through Google, and found that it’s really informative.
  I’m gonna watch out for brussels. I will appreciate if you continue this in future.

  Many people will be benefited from your writing.
  Cheers!

 20. Thanks for some other informative website. Where else may
  just I am getting that kind of information written in such a perfect method?
  I’ve a venture that I’m simply now running on, and I have been on the look out for such information.

 21. Great web site you have got here.. It’s hard to find high quality writing like yours nowadays.
  I really appreciate people like you! Take care!!

 22. Does your site have a contact page? I’m having problems locating it but,
  I’d like to send you an e-mail. I’ve got some creative ideas for your blog you might be interested in hearing.
  Either way, great site and I look forward to seeing it expand over
  time.

 23. Hi would you mind letting me know which web host you’re working with?

  I’ve loaded your blog in 3 completely different internet browsers and I must say
  this blog loads a lot faster then most. Can you recommend
  a good internet hosting provider at a honest price?

  Kudos, I appreciate it!

 24. You really make it seem so easy along with your presentation however I
  find this matter to be actually something that I feel I would by no means understand.
  It kind of feels too complicated and extremely broad for me.
  I’m having a look forward on your next put up, I will
  try to get the dangle of it!

 25. Very good blog! Do you have any tips for aspiring writers?

  I’m hoping to start my own site soon but I’m a little lost on everything.
  Would you recommend starting with a free platform like WordPress or go for a paid option? There are so many
  choices out there that I’m completely confused ..
  Any suggestions? Kudos!

 26. Hey! This is my 1st comment here so I just wanted to give a quick
  shout out and tell you I genuinely enjoy reading your articles.

  Can you suggest any other blogs/websites/forums that cover the same subjects?
  Thanks a ton!

 27. Somebody essentially assist to make significantly articles I
  might state. That is the first time I frequented
  your website page and to this point? I amazed with the
  research you made to create this actual publish amazing.
  Excellent task!

 28. Your style is very unique compared to other people I’ve read stuff from.
  Many thanks for posting when you’ve got the opportunity, Guess I will just book mark this blog.

 29. I loved as much as you will receive carried out right here.
  The sketch is tasteful, your authored subject matter stylish.
  nonetheless, you command get got an shakiness over that you wish be delivering the following.
  unwell unquestionably come further formerly again since exactly the same nearly a lot often inside case you shield this increase.

 30. Hello there! Do you know if they make any plugins to assist with Search Engine Optimization? I’m trying to
  get my blog to rank for some targeted keywords but I’m not seeing very good results.
  If you know of any please share. Thanks!

 31. Hey! This is my first visit to your blog! We are a collection of volunteers and starting a new initiative in a community in the same
  niche. Your blog provided us valuable information to work on. You have
  done a outstanding job!

 32. Hi it’s me, I am also visiting this website
  regularly, this website is really fastidious and the users are really sharing good thoughts.

 33. I like the helpful info you supply in your articles.
  I’ll bookmark your blog and take a look at again right here frequently.

  I’m moderately sure I’ll be informed many new stuff proper
  right here! Good luck for the following!

 34. Great beat ! I wish to apprentice while you amend your site, how can i subscribe for a blog website?
  The account helped me a acceptable deal. I had been tiny bit acquainted of this your broadcast offered bright clear concept

 35. I would like to thank you for the efforts you’ve put in writing this blog.

  I’m hoping to see the same high-grade blog posts from
  you in the future as well. In fact, your creative writing abilities has motivated me to
  get my very own site now 😉

 36. Normally I do not read post on blogs, but I wish to say that this write-up very compelled me to try and do so!

  Your writing taste has been amazed me. Thank you, very
  great article.

 37. Superb post however , I was wanting to know if you could write a litte more on this subject?
  I’d be very grateful if you could elaborate a little bit further.
  Thank you!

 38. Hello there! Quick question that’s entirely off topic.
  Do you know how to make your site mobile friendly? My web site looks weird
  when viewing from my apple iphone. I’m trying to find a template or plugin that might be
  able to correct this problem. If you have any suggestions, please share.
  Thanks!

 39. You could definitely see your skills within the article you write.
  The world hopes for more passionate writers like you who aren’t afraid to mention how they believe.

  All the time follow your heart.

 40. Hi, i believe that i saw you visited my web site thus i got
  here to go back the favor?.I’m attempting to to find issues to enhance
  my site!I assume its ok to use a few of your concepts!!

 41. Superb website you have here but I was wanting to know if you knew of any user discussion forums that cover the same topics discussed here?
  I’d really love to be a part of community where I can get opinions from other experienced people that share the same interest.
  If you have any recommendations, please let me know. Appreciate it!

 42. Hi there just wanted to give you a quick heads up. The text in your post seem to be running off
  the screen in Chrome. I’m not sure if this is a
  formatting issue or something to do with internet browser compatibility but I thought I’d post
  to let you know. The design look great though!
  Hope you get the issue solved soon. Thanks

 43. Hmm it looks like your site ate my first comment (it
  was super long) so I guess I’ll just sum it up what I had written and say, I’m thoroughly
  enjoying your blog. I as well am an aspiring blog
  writer but I’m still new to everything. Do you have any tips for inexperienced blog writers?

  I’d genuinely appreciate it.

 44. Hi there! Someone in my Facebook group shared
  this website with us so I came to take a look. I’m definitely loving the information. I’m bookmarking and will be tweeting
  this to my followers! Wonderful blog and brilliant style and design.

 45. I have been exploring for a little bit for any high-quality articles or weblog
  posts in this kind of house . Exploring in Yahoo I eventually stumbled upon this
  website. Reading this information So i’m satisfied to show
  that I’ve a very just right uncanny feeling I came upon just what I needed.
  I such a lot surely will make certain to do not disregard this
  site and give it a glance regularly.

 46. I am extremely impressed with your writing talents
  and also with the structure to your weblog.

  Is this a paid theme or did you customize it your self?

  Either way keep up the nice quality writing, it is
  uncommon to peer a nice weblog like this one today..

 47. Fantastic goods from you, man. I have understand your stuff previous to and you are just extremely magnificent.
  I actually like what you’ve acquired here, really like
  what you are saying and the way in which you say it. You make it entertaining and you still
  care for to keep it sensible. I cant wait to read far more from you.

  This is actually a tremendous site.

 48. Hey There. I discovered your blog the usage of msn. This is a
  really smartly written article. I will make sure to bookmark it and come back to
  read more of your useful information. Thanks for the post.
  I’ll certainly return.

 49. I’ve been browsing on-line more than three hours today,
  but I never found any interesting article like yours. It’s
  lovely price enough for me. Personally, if all site
  owners and bloggers made excellent content as you did, the internet will likely be a lot more useful than ever before.

 50. Do you mind if I quote a couple of your posts as long as
  I provide credit and sources back to your website? My blog site is in the exact same niche as yours and my visitors would really benefit from a lot of the information you present
  here. Please let me know if this okay with you. Thanks!

 51. It’s really a cool and useful piece of info. I’m satisfied
  that you simply shared this useful information with us. Please stay us informed like this.
  Thanks for sharing.

 52. This is really interesting, You’re a very skilled blogger.
  I’ve joined your feed and look forward to seeking more of your wonderful post.
  Also, I have shared your site in my social networks!

 53. It’s truly very difficult in this active life to listen news
  on TV, so I simply use web for that reason, and take the
  most up-to-date information.

 54. You are so interesting! I don’t think I’ve truly read something like that before.
  So great to discover somebody with some genuine thoughts on this subject matter.

  Really.. thank you for starting this up. This website is something that is required on the web, someone with a little originality!

 55. What i do not realize is in truth how you are no longer really
  much more well-favored than you may be right now.

  You’re so intelligent. You already know therefore significantly when it comes to this
  topic, produced me individually believe it from a lot of numerous angles.
  Its like women and men don’t seem to be interested unless it’s
  something to accomplish with Woman gaga! Your own stuffs great.
  At all times deal with it up!

 56. I was wondering if you ever considered changing the
  page layout of your blog? Its very well written; I
  love what youve got to say. But maybe you could a little more in the way of content so people could
  connect with it better. Youve got an awful lot of text for only
  having one or 2 pictures. Maybe you could space it out better?

 57. Hmm it appears like your website ate my first comment (it was super long)
  so I guess I’ll just sum it up what I had written and say, I’m thoroughly enjoying your
  blog. I as well am an aspiring blog writer but I’m still new to everything.

  Do you have any tips and hints for first-time blog writers?
  I’d genuinely appreciate it.

 58. I have been browsing online greater than 3 hours as of late, yet I by no means discovered any attention-grabbing article like yours.
  It’s beautiful price enough for me. In my view, if all site owners and bloggers made good content as you did, the web
  shall be a lot more useful than ever before.

 59. You could definitely see your enthusiasm in the work you write.

  The sector hopes for more passionate writers like you who
  are not afraid to say how they believe. All the time go after your heart.

 60. Howdy! Someone in my Myspace group shared this website with us so I came to check it out.
  I’m definitely enjoying the information. I’m bookmarking
  and will be tweeting this to my followers! Great blog and amazing style and design.

 61. Hiya! Quick question that’s completely off topic.

  Do you know how to make your site mobile friendly?
  My blog looks weird when browsing from my iphone 4.

  I’m trying to find a theme or plugin that might be able to fix this problem.

  If you have any suggestions, please share. Appreciate it!

 62. That is very attention-grabbing, You are a very skilled blogger.
  I have joined your feed and look forward to in the hunt
  for more of your excellent post. Also, I’ve shared your website in my social networks

 63. Thanks for finally writing about >Νέοι μνημονιακοί νόμοι στη Βουλή την επόμενη εβδομάδα | Ελληνικά Νέα Τώρα <Liked it!

 64. Nice post. I was checking continuously this blog and I’m impressed!
  Very useful information specifically the remaining section 🙂 I maintain such info
  a lot. I was seeking this certain information for a very
  long time. Thanks and good luck.

 65. Today, I went to the beachfront with my kids. I found
  a sea shell and gave it to my 4 year old daughter and said “You can hear the ocean if you put this to your ear.” She
  placed the shell to her ear and screamed. There was a hermit crab
  inside and it pinched her ear. She never wants to go back!
  LoL I know this is entirely off topic but I had to tell someone!

 66. I do trust all the ideas you’ve presented in your post. They are very convincing and will certainly
  work. Nonetheless, the posts are very short for beginners.
  Could you please prolong them a little from subsequent time?
  Thanks for the post.

 67. Hi, I do believe this is an excellent web site. I stumbledupon it 😉 I may return once
  again since i have saved as a favorite it.
  Money and freedom is the greatest way to change, may you be rich and continue
  to help others.

 68. Hello there, just became aware of your blog through Google, and found that it
  is really informative. I am gonna watch out for brussels.
  I will be grateful if you continue this in future. Numerous people will be benefited from your
  writing. Cheers!

 69. Attractive component to content. I simply stumbled upon your weblog and in accession capital to claim that I get actually enjoyed account your weblog posts.
  Any way I will be subscribing to your augment and even I fulfillment
  you get entry to persistently quickly.

 70. We are a gaggle of volunteers and starting a brand new scheme in our community.
  Your web site provided us with useful information to work on. You’ve performed
  a formidable process and our whole group will probably be grateful to you.

 71. Today, I went to the beach with my kids. I found a sea shell and gave it to my 4 year old daughter and said “You can hear the ocean if you put this to your ear.” She put the
  shell to her ear and screamed. There was a hermit crab inside
  and it pinched her ear. She never wants to go back!
  LoL I know this is totally off topic but I had to tell someone!

 72. Asking questions are genuinely nice thing if you are
  not understanding something entirely, however this article gives pleasant understanding yet.

 73. Hello There. I found your blog using msn. That is a really smartly written article.
  I will be sure to bookmark it and return to learn more of your useful info.
  Thanks for the post. I will certainly comeback.

 74. hey there and thank you for your info – I have certainly picked up anything new
  from right here. I did however expertise some
  technical issues using this website, since I experienced
  to reload the site a lot of times previous to I could get it to
  load correctly. I had been wondering if your web host is OK?

  Not that I’m complaining, but sluggish loading instances times will
  sometimes affect your placement in google and can damage your high-quality score if advertising and marketing with Adwords.
  Anyway I am adding this RSS to my e-mail and could look out for much more of your
  respective interesting content. Make sure you update this again very soon.

 75. Thanks for finally talking about >Νέοι μνημονιακοί νόμοι
  στη Βουλή την επόμενη εβδομάδα | Ελληνικά Νέα Τώρα
  <Liked it!

 76. Hmm is anyone else encountering problems with the images on this blog loading?

  I’m trying to figure out if its a problem on my end or
  if it’s the blog. Any responses would be greatly appreciated.

 77. naturally like your web site but you have to check the spelling on quite
  a few of your posts. Several of them are rife with spelling issues
  and I find it very troublesome to tell the
  truth nevertheless I’ll surely come again again.

 78. I’m really loving the theme/design of your weblog.
  Do you ever run into any browser compatibility problems?
  A number of my blog readers have complained about my blog not working correctly in Explorer but looks great in Opera.
  Do you have any tips to help fix this problem?

 79. Hi there, I found your website by the use of
  Google whilst searching for a comparable subject, your site got here up,
  it appears to be like great. I’ve bookmarked it in my google bookmarks.

  Hi there, simply turned into alert to your blog thru Google, and located that it’s truly
  informative. I am gonna watch out for brussels.
  I’ll be grateful when you continue this in future. Many other people shall be
  benefited out of your writing. Cheers!

 80. First off I would like to say awesome blog! I had a quick question that I’d like to ask if you don’t mind.
  I was curious to know how you center yourself
  and clear your thoughts prior to writing. I’ve had a hard time clearing my mind in getting my thoughts out.

  I truly do enjoy writing however it just seems like the first 10 to
  15 minutes are usually lost simply just trying to
  figure out how to begin. Any suggestions or hints?

  Thank you!

 81. Hi! I know this is kinda off topic but I was wondering if you knew where I could find a captcha plugin for my comment form?
  I’m using the same blog platform as yours and I’m having problems finding one?
  Thanks a lot!

 82. Undeniably believe that that you stated. Your favourite reason seemed to be
  on the web the simplest thing to bear in mind of. I say to you, I certainly get annoyed while folks
  think about worries that they plainly don’t recognise about.

  You managed to hit the nail upon the highest and outlined out the entire thing with no need side effect , other people can take
  a signal. Will likely be again to get more. Thanks

 83. When I initially commented I clicked the “Notify me when new comments are added” checkbox and now each time a comment is added
  I get four e-mails with the same comment. Is there any way you
  can remove me from that service? Many thanks!

 84. I’ve been surfing on-line more than 3 hours as of late,
  but I never found any interesting article like yours.

  It is pretty value sufficient for me. In my view, if all
  web owners and bloggers made just right content as you probably did, the web will likely be a lot more useful than ever before.

 85. Wonderful beat ! I wish to apprentice while you amend your
  site, how can i subscribe for a blog site? The account
  aided me a acceptable deal. I had been a little bit acquainted of this your broadcast
  offered bright clear concept

 86. Greetings! This is my first visit to your blog!
  We are a collection of volunteers and starting a new project in a community in the same niche.

  Your blog provided us useful information to work on. You have done a outstanding job!

 87. Its like you read my mind! You appear to know a lot about this, like
  you wrote the book in it or something. I think that you can do with some
  pics to drive the message home a little bit, but instead of that, this is
  wonderful blog. A great read. I will certainly be back.

 88. Fantastic blog you have here but I was curious about
  if you knew of any discussion boards that cover the same topics discussed in this article?
  I’d really love to be a part of online community
  where I can get feedback from other knowledgeable people that share the
  same interest. If you have any recommendations, please let me know.
  Kudos!

 89. I was recommended this blog by my cousin. I’m not sure
  whether this post is written by him as nobody else know such detailed
  about my difficulty. You’re amazing! Thanks!

 90. Wow, superb weblog format! How long have you ever been running a blog for?
  you make blogging glance easy. The full glance of your web site is
  fantastic, as smartly as the content!

 91. Write more, thats all I have to say. Literally, it seems as though you relied
  on the video to make your point. You obviously know what youre talking about, why waste your intelligence on just posting videos to your
  weblog when you could be giving us something enlightening to read?

 92. This design is steller! You most certainly know how to keep a reader amused.
  Between your wit and your videos, I was almost moved
  to start my own blog (well, almost…HaHa!) Fantastic job.
  I really enjoyed what you had to say, and more than that, how
  you presented it. Too cool!

 93. Thank you for some other magnificent post. Where else may anyone get
  that type of info in such a perfect means of writing? I’ve a presentation subsequent week,
  and I am on the look for such info.

 94. I have been exploring for a little bit for any high-quality articles
  or weblog posts on this sort of area . Exploring in Yahoo I at last stumbled upon this web site.
  Studying this information So i’m glad to convey that I have an incredibly
  good uncanny feeling I came upon just what I needed. I so much unquestionably will
  make sure to don?t put out of your mind this website and give it a glance on a relentless basis.

 95. naturally like your web-site however you have to
  test the spelling on several of your posts. Several of
  them are rife with spelling problems and I in finding it very troublesome to
  tell the truth nevertheless I will surely come back again.

 96. Hey very nice site!! Man .. Excellent ..
  Wonderful .. I’ll bookmark your blog and take the feeds additionally?
  I am happy to seek out so many useful info here in the put up, we
  need develop more techniques in this regard, thanks
  for sharing. . . . . .

 97. I really love your website.. Pleasant colors & theme. Did you make this site
  yourself? Please reply back as I’m attempting to create my own personal website and would like to learn where you got this from or
  just what the theme is called. Thanks!

 98. I am really impressed with your writing skills and also with the layout on your
  blog. Is this a paid theme or did you modify it yourself? Anyway keep
  up the excellent quality writing, it is rare to see a
  great blog like this one nowadays.

 99. Its like you read my mind! You appear to know a lot about this, like you wrote the book in it or something.
  I think that you can do with a few pics to drive the message
  home a bit, but other than that, this is great blog. An excellent read.
  I’ll definitely be back.

 100. Someone essentially lend a hand to make severely posts I might
  state. This is the very first time I frequented your website page and up to now?
  I surprised with the research you made to make this actual post extraordinary.

  Excellent activity!

 101. You actually make it appear so easy with your presentation however I find
  this matter to be actually something that I believe I would by
  no means understand. It kind of feels too complex and
  extremely vast for me. I’m looking forward to your next post, I’ll attempt to get the hang of it!

 102. Thanks for the marvelous posting! I actually enjoyed reading it, you might
  be a great author.I will always bookmark your blog
  and definitely will come back from now on. I want to encourage you to continue your great writing, have a nice
  day!

 103. Its like you learn my mind! You seem to understand so much about this, like you wrote the book in it or something.

  I feel that you just could do with some % to force the
  message home a little bit, however other than that,
  that is wonderful blog. A fantastic read. I will certainly
  be back.

 104. Hello, I think your website might be having browser compatibility issues.
  When I look at your blog in Ie, it looks fine but when opening in Internet Explorer, it
  has some overlapping. I just wanted to give you a quick heads
  up! Other then that, wonderful blog!

 105. Hello There. I discovered your blog the usage of msn. This is a really smartly written article.
  I’ll be sure to bookmark it and return to learn more
  of your helpful info. Thanks for the post. I’ll definitely return.

 106. Heya i’m for the first time here. I found this board
  and I in finding It truly useful & it helped me out much.
  I am hoping to provide something back and aid others such
  as you aided me.

 107. It’s nearly impossible to find knowledgeable people in this particular topic, but you sound like you know what
  you’re talking about! Thanks

 108. Hello! I know this is kinda off topic nevertheless I’d figured I’d ask.
  Would you be interested in trading links or maybe guest writing a blog article
  or vice-versa? My site discusses a lot of the same topics as yours and I believe we
  could greatly benefit from each other. If you happen to be interested feel free to send me an email.
  I look forward to hearing from you! Excellent blog by the way!

 109. Hey this is somewhat of off topic but I was wondering if blogs use WYSIWYG editors
  or if you have to manually code with HTML. I’m starting a blog soon but have no coding know-how so I wanted to get advice
  from someone with experience. Any help would be greatly appreciated!

 110. It’s perfect time to make a few plans for the long run and it’s time
  to be happy. I have learn this publish and if I may just I wish to counsel you few fascinating things or advice.
  Perhaps you could write subsequent articles
  regarding this article. I want to learn more things approximately it!

 111. Does your site have a contact page? I’m having a tough time locating it but,
  I’d like to send you an email. I’ve got some creative ideas for your blog you
  might be interested in hearing. Either way, great site
  and I look forward to seeing it improve over time.

 112. It is appropriate time to make a few plans for the longer term and it
  is time to be happy. I’ve read this submit and if I
  may just I want to recommend you some interesting things or tips.
  Maybe you could write next articles referring to this article.
  I want to read even more things approximately it!

 113. Magnificent goods from you, man. I have understand your stuff previous to and you are simply extremely great.
  I really like what you’ve received right here, certainly like what you’re saying and the way in which by which
  you say it. You are making it enjoyable and you continue to take care of to keep it wise.
  I cant wait to learn far more from you. This is really
  a great site.

 114. Write more, thats all I have to say. Literally, it seems as though
  you relied on the video to make your point. You clearly know what youre talking about, why waste your intelligence on just posting videos to
  your site when you could be giving us something informative to read?

 115. I’m extremely impressed with your writing skills as well as with the layout for your blog.
  Is this a paid subject or did you modify it yourself? Either way keep up the
  nice high quality writing, it’s uncommon to look a great blog
  like this one nowadays..

 116. Its like you learn my mind! You appear to know so
  much approximately this, such as you wrote the e book in it
  or something. I think that you could do with some % to
  force the message home a bit, but instead of that, this is magnificent blog.
  A fantastic read. I will certainly be back.

 117. Hi there! I know this is kind of off topic but I was wondering if you knew where I could get a captcha plugin for my
  comment form? I’m using the same blog platform as yours and I’m having
  difficulty finding one? Thanks a lot!

 118. This design is incredible! You definitely
  know how to keep a reader amused. Between your wit and your videos, I was almost moved to start my own blog (well, almost…HaHa!) Fantastic job.
  I really enjoyed what you had to say, and more than that, how you presented it.
  Too cool!

 119. Thanks for another fantastic article. The place else may anyone get that kind of information in such an ideal method of writing?

  I have a presentation subsequent week, and I’m at the
  search for such information.

 120. I don’t even know the way I finished up right here, but I believed this put
  up was once good. I don’t recognize who you’re but definitely you
  are going to a famous blogger when you are
  not already. Cheers!

 121. whoah this weblog is fantastic i love studying
  your articles. Stay up the great work! You already know, lots of persons are hunting around for this information, you could aid them greatly.

 122. hello!,I like your writing so a lot! percentage we keep up a correspondence extra about your post on AOL?
  I need an expert on this area to unravel
  my problem. May be that’s you! Having a look
  forward to look you.

 123. Cool blog! Is your theme custom made or did
  you download it from somewhere? A design like yours with a few simple tweeks would really make my blog shine.
  Please let me know where you got your theme. Thanks a lot

 124. Appreciating the time and energy you put
  into your website and detailed information you present. It’s
  awesome to come across a blog every once in a while that isn’t the
  same unwanted rehashed material. Wonderful read! I’ve saved your site and I’m adding your RSS feeds to my
  Google account.

 125. Hi, i read your blog occasionally and i own a similar one and i was just curious if you get a lot of spam responses?
  If so how do you stop it, any plugin or anything you can advise?
  I get so much lately it’s driving me crazy
  so any assistance is very much appreciated.

 126. Wow that was odd. I just wrote an extremely long comment but
  after I clicked submit my comment didn’t appear. Grrrr…
  well I’m not writing all that over again. Regardless, just wanted to say fantastic blog!

 127. Your style is unique compared to other people I have read stuff from.
  Many thanks for posting when you’ve got the opportunity, Guess I will just book mark this web site.

 128. I’m curious to find out what blog system you’re using?
  I’m experiencing some small security problems with my latest
  website and I’d like to find something more secure.
  Do you have any recommendations?

 129. Woah! I’m really loving the template/theme of this site.
  It’s simple, yet effective. A lot of times it’s tough to get that “perfect balance” between superb usability and visual appeal.

  I must say you have done a superb job with this.
  Additionally, the blog loads super quick for me on Firefox.
  Outstanding Blog!

 130. I was recommended this website by my cousin. I am not sure whether this post is written by him
  as nobody else know such detailed about my difficulty.

  You are amazing! Thanks!

 131. I absolutely love your blog and find a lot of your post’s to be
  exactly what I’m looking for. Would you offer guest writers to write content
  to suit your needs? I wouldn’t mind publishing a post or elaborating on a lot of the subjects
  you write with regards to here. Again, awesome site!

 132. Hmm is anyone else encountering problems with the pictures on this blog
  loading? I’m trying to determine if its a problem on my end or if it’s
  the blog. Any responses would be greatly appreciated.

 133. I really love your website.. Great colors & theme.
  Did you develop this web site yourself? Please reply back as I’m planning to create my very
  own site and would like to know where you got this from or exactly what the
  theme is called. Appreciate it!

 134. When I initially left a comment I appear to have clicked the -Notify me when new comments are added- checkbox and from now on every time a comment is
  added I recieve four emails with the same comment.
  Perhaps there is a way you are able to remove
  me from that service? Cheers!

 135. Hey there! I’ve been reading your weblog for a while now and finally got the bravery to go ahead and give you a
  shout out from Lubbock Tx! Just wanted to say keep up the great
  job!

 136. I like the helpful info you supply on your articles.
  I will bookmark your weblog and check again right here frequently.

  I am somewhat sure I will be informed many new stuff
  proper right here! Good luck for the following!

 137. Hi I am so thrilled I found your site, I really found you by accident,
  while I was browsing on Aol for something else, Nonetheless I
  am here now and would just like to say many thanks
  for a marvelous post and a all round entertaining blog (I also love the theme/design), I don’t have time to read it all at the minute
  but I have book-marked it and also added in your RSS feeds, so
  when I have time I will be back to read more, Please do keep up the awesome work.

 138. Hi this is kinda of off topic but I was wondering if blogs use WYSIWYG editors or
  if you have to manually code with HTML. I’m
  starting a blog soon but have no coding experience so
  I wanted to get advice from someone with experience.
  Any help would be enormously appreciated!

 139. Hi there! I know this is kinda off topic nevertheless I’d figured I’d ask.
  Would you be interested in trading links or maybe guest authoring a blog article or vice-versa?
  My site addresses a lot of the same topics as yours
  and I feel we could greatly benefit from each
  other. If you might be interested feel free to shoot me an e-mail.
  I look forward to hearing from you! Awesome blog by the way!

 140. Appreciating the persistence you put into your website and in depth information you provide.

  It’s nice to come across a blog every once in a while that isn’t
  the same old rehashed information. Great read! I’ve saved your site and I’m
  including your RSS feeds to my Google account.

 141. I do not even understand how I finished up here,
  but I assumed this post was once great. I
  don’t recognize who you’re but definitely you’re going to a well-known blogger if
  you happen to are not already. Cheers!

 142. After looking at a handful of the articles on your web site, I seriously like your technique of blogging.
  I saved as a favorite it to my bookmark site list and will be checking back soon.
  Please check out my website too and let me know your opinion.

 143. I loved as much as you will receive carried out right here.
  The sketch is attractive, your authored subject matter stylish.
  nonetheless, you command get got an nervousness over that you wish be
  delivering the following. unwell unquestionably come more formerly again since exactly the
  same nearly a lot often inside case you shield this hike.

 144. Hey just wanted to give you a quick heads up. The text in your post seem to be running off the screen in Internet explorer.

  I’m not sure if this is a format issue or something to
  do with web browser compatibility but I figured I’d post
  to let you know. The style and design look great though!
  Hope you get the problem resolved soon. Kudos

 145. What i don’t realize is actually how you’re not actually a lot more well-preferred than you may be now.

  You are so intelligent. You know thus significantly with
  regards to this matter, made me in my opinion consider it from
  a lot of various angles. Its like women and men don’t
  seem to be interested unless it is something to accomplish with Woman gaga!
  Your individual stuffs outstanding. Always take care of it up!

 146. Howdy! This is my 1st comment here so I just
  wanted to give a quick shout out and say I genuinely enjoy reading through your blog posts.
  Can you suggest any other blogs/websites/forums that go
  over the same topics? Thank you!

 147. Great website you have here but I was curious about if you knew of any discussion boards
  that cover the same topics discussed here? I’d really love to be a part of
  group where I can get feed-back from other experienced people
  that share the same interest. If you have any recommendations, please let me know.
  Bless you!

 148. I know this website presents quality dependent articles or reviews and additional data, is there any other
  site which offers these kinds of things in quality?

 149. Hey there exceptional website! Does running a blog such as this take a great deal of work?
  I’ve absolutely no knowledge of computer programming but I had been hoping to start my own blog in the near future.

  Anyhow, if you have any ideas or tips for new blog owners please
  share. I understand this is off subject but I simply wanted to ask.
  Kudos!

 150. I’ve been browsing online more than three hours today, yet I never found any interesting article like yours.
  It’s pretty worth enough for me. Personally, if all webmasters and bloggers
  made good content as you did, the web will be a lot more useful than ever before.

 151. Hi there! Someone in my Facebook group shared this website with us so I came to check it out.
  I’m definitely enjoying the information. I’m book-marking and will be tweeting this to my followers!
  Great blog and amazing design.

 152. I was wondering if you ever thought of changing the layout of your website?
  Its very well written; I love what youve got to say. But maybe you could a little more in the way of content so people could connect
  with it better. Youve got an awful lot of text for
  only having 1 or two pictures. Maybe you could
  space it out better?

 153. I think this is among the most significant info for me.
  And i am glad reading your article. But want to remark on some general things, The web site style is ideal,
  the articles is really excellent : D. Good job, cheers

 154. Hiya! Quick question that’s completely off topic.
  Do you know how to make your site mobile friendly?

  My site looks weird when viewing from my iphone. I’m trying to find a template
  or plugin that might be able to fix this problem.

  If you have any recommendations, please share. With thanks!

 155. I loved as much as you’ll receive carried out right here.

  The sketch is attractive, your authored material stylish.

  nonetheless, you command get got an shakiness over that you wish
  be delivering the following. unwell unquestionably come more formerly again since exactly the
  same nearly very often inside case you shield this increase.

 156. I know this if off topic but I’m looking into starting my
  own weblog and was curious what all is required to get set up?
  I’m assuming having a blog like yours would cost a
  pretty penny? I’m not very web savvy so I’m not 100% sure.

  Any suggestions or advice would be greatly appreciated.
  Cheers

 157. Excellent pieces. Keep writing such kind of info on your site.
  Im really impressed by your site.
  Hey there, You’ve done an excellent job. I will definitely digg it and personally recommend to my friends.
  I’m confident they will be benefited from this
  website.

 158. Greetings I am so thrilled I found your site, I really found
  you by accident, while I was looking on Google for something else, Regardless I
  am here now and would just like to say thanks for a fantastic post and a all
  round entertaining blog (I also love the theme/design), I don’t have
  time to read it all at the minute but I have saved it and also added your RSS
  feeds, so when I have time I will be back to read a lot
  more, Please do keep up the awesome work.

 159. Greetings I am so thrilled I found your webpage, I really found you
  by error, while I was looking on Google for something else, Anyways I am here now and would just like to say
  thanks for a tremendous post and a all round exciting blog (I also love the theme/design), I don’t have
  time to read it all at the minute but I have book-marked it and also added your RSS feeds, so when I have time I will be back to read a great deal more, Please do keep up the superb jo.

 160. Hey There. I found your blog using msn. This is an extremely
  well written article. I’ll be sure to bookmark it and come back to read more of your useful information. Thanks for the post.
  I will definitely comeback.

 161. I’m amazed, I must say. Rarely do I come across a blog that’s both equally educative and engaging, and let me
  tell you, you have hit the nail on the head. The issue
  is something that not enough people are speaking intelligently about.
  Now i’m very happy that I came across this in my search for
  something relating to this.

 162. hello!,I like your writing so much! percentage we keep in touch more approximately your article on AOL?
  I require an expert on this space to resolve my problem.
  Maybe that’s you! Looking forward to look you.

 163. I’m impressed, I must say. Seldom do I encounter a blog that’s both equally educative and engaging, and let
  me tell you, you’ve hit the nail on the head. The issue is something which not enough folks are
  speaking intelligently about. I’m very happy that I stumbled across
  this during my hunt for something relating to this.

 164. Hi I am so excited I found your blog, I really found you by mistake, while I was
  researching on Yahoo for something else, Regardless
  I am here now and would just like to say
  thanks a lot for a incredible post and a all round interesting
  blog (I also love the theme/design), I don’t have time
  to read it all at the minute but I have book-marked it and also added your RSS feeds, so when I have time I will be back
  to read more, Please do keep up the excellent work.

 165. Hello there, just became aware of your blog through Google, and found that
  it is really informative. I am gonna watch out for brussels.
  I’ll appreciate if you continue this in future. A
  lot of people will be benefited from your writing. Cheers!

 166. Remarkable issues here. I am very happy to peer your article.
  Thank you a lot and I’m taking a look ahead to touch you.

  Will you kindly drop me a e-mail?

 167. We’re a gaggle of volunteers and opening a brand new scheme
  in our community. Your web site offered us with valuable information to work on. You’ve performed
  an impressive job and our entire group might be grateful to you.

 168. Hello, I think your website could be having internet
  browser compatibility issues. Whenever I look at your website in Safari, it looks fine however,
  when opening in I.E., it’s got some overlapping issues.
  I simply wanted to give you a quick heads up! Besides that,
  fantastic blog!

 169. I’m curious to find out what blog system you are utilizing?

  I’m experiencing some minor security problems with my latest site and I
  would like to find something more safe. Do you have any solutions?

 170. Hello there! I know this is kinda off topic but I was wondering if you knew where I
  could find a captcha plugin for my comment form? I’m using the same blog platform as yours and I’m having problems finding one?
  Thanks a lot!

 171. The other day, while I was at work, my cousin stole my apple ipad and tested to see if it can survive
  a 40 foot drop, just so she can be a youtube sensation. My iPad is now destroyed and
  she has 83 views. I know this is entirely off topic but I had to share it with someone!

 172. I loved as much as you will receive carried out
  right here. The sketch is tasteful, your authored
  material stylish. nonetheless, you command get got an shakiness over
  that you wish be delivering the following. unwell unquestionably come more formerly again since
  exactly the same nearly a lot often inside case you shield this hike.

 173. I’ve been browsing online more than 3 hours as of late, but I by
  no means discovered any attention-grabbing article like yours.
  It is pretty worth sufficient for me. In my opinion, if all web owners and bloggers
  made excellent content as you did, the internet will be much
  more useful than ever before.

 174. Its like you read my mind! You appear to know so much about this,
  like you wrote the book in it or something.
  I think that you can do with a few pics to drive
  the message home a little bit, but other than that, this is wonderful blog.

  A great read. I’ll definitely be back.

 175. Good day! I could have sworn I’ve visited your blog before but after going through some of the articles I realized it’s new to me.

  Anyhow, I’m certainly happy I found it and I’ll be book-marking it and checking back regularly!

 176. After looking over a few of the articles on your web site, I truly appreciate your way of writing a blog.
  I book marked it to my bookmark webpage list and will be checking back soon. Please visit my web site as well
  and let me know how you feel.

 177. What i don’t realize is actually how you are no longer really a lot more well-favored than you might be now.
  You are very intelligent. You understand therefore considerably
  in terms of this matter, made me in my opinion imagine it from a lot of numerous angles.
  Its like women and men don’t seem to be involved unless
  it’s something to accomplish with Woman gaga! Your personal stuffs
  great. At all times take care of it up!

 178. I’m really loving the theme/design of your blog. Do you ever run into any internet browser compatibility problems?
  A few of my blog readers have complained about my site not working correctly in Explorer but looks great in Firefox.
  Do you have any ideas to help fix this problem?

 179. Nice post. I learn something totally new and challenging on sites I stumbleupon everyday.
  It will always be helpful to read through content from other
  writers and practice something from other web
  sites.

 180. Hi my loved one! I want to say that this article is amazing, great written and include
  approximately all significant infos. I’d like to peer more posts
  like this .

 181. Hello this is somewhat of off topic but I was wanting to know
  if blogs use WYSIWYG editors or if you have to manually code
  with HTML. I’m starting a blog soon but have no coding know-how
  so I wanted to get advice from someone with experience.
  Any help would be greatly appreciated!

 182. A person essentially lend a hand to make seriously articles I might state.

  This is the very first time I frequented your web page
  and thus far? I amazed with the analysis you made to create this actual post incredible.
  Great task!

 183. Woah! I’m really loving the template/theme of this site. It’s simple,
  yet effective. A lot of times it’s difficult to get that “perfect balance” between superb
  usability and visual appeal. I must say you have done a excellent job with this.
  In addition, the blog loads very quick for me on Opera.
  Superb Blog!

 184. Hey there just wanted to give you a quick heads up and let you know a few
  of the images aren’t loading properly. I’m not sure why but I think its
  a linking issue. I’ve tried it in two different browsers and both
  show the same results.

 185. Hey there! This is my first visit to your blog! We are a collection of volunteers and starting a new project in a community in the same
  niche. Your blog provided us useful information to work on. You have done a marvellous job!

 186. Hello there, I do believe your web site could possibly
  be having internet browser compatibility issues.
  When I take a look at your website in Safari,
  it looks fine however when opening in IE, it has some overlapping
  issues. I merely wanted to give you a quick heads up! Apart from that,
  great website!

 187. Please let me know if you’re looking for a author for your blog.

  You have some really great posts and I feel I would be a good asset.
  If you ever want to take some of the load off, I’d
  really like to write some material for your blog in exchange
  for a link back to mine. Please blast me an email if interested.
  Regards!

 188. Wonderful website you have here but I was curious if you knew of any message boards that cover the same topics discussed
  here? I’d really love to be a part of community where I can get suggestions
  from other knowledgeable individuals that share the same
  interest. If you have any recommendations, please let me know.

  Bless you!

 189. Right here is the perfect site for anyone who wishes to understand
  this topic. You realize so much its almost tough to argue with
  you (not that I personally would want to…HaHa).
  You definitely put a new spin on a subject that
  has been written about for years. Excellent stuff, just excellent!

 190. My spouse and I stumbled over here from a different website and thought I should check things out.

  I like what I see so now i am following you. Look forward to
  going over your web page yet again.

 191. Do you have a spam issue on this website; I also am a blogger, and
  I was wanting to know your situation; many
  of us have developed some nice methods and we are looking to trade strategies
  with others, why not shoot me an email if interested.

 192. Pretty section of content. I just stumbled upon your weblog and in accession capital to assert that I get actually
  enjoyed account your blog posts. Anyway I’ll be subscribing to your augment and even I
  achievement you access consistently fast.

 193. Thanks for the good writeup. It in truth was a amusement
  account it. Look complicated to more brought agreeable from you!
  However, how could we keep up a correspondence?

 194. I just like the valuable info you supply in your articles.

  I will bookmark your blog and test again here regularly.
  I am fairly sure I’ll be told many new stuff right here!
  Good luck for the next!

 195. Woah! I’m really enjoying the template/theme of this blog.

  It’s simple, yet effective. A lot of times it’s tough to get that
  “perfect balance” between usability and visual appeal.
  I must say that you’ve done a amazing job with
  this. Also, the blog loads super quick for me on Opera. Superb
  Blog!

 196. Heya! I’m at work browsing your blog from my new
  apple iphone! Just wanted to say I love reading through your blog and look
  forward to all your posts! Carry on the excellent work!

 197. Great post. I was checking constantly this blog and I’m
  impressed! Very helpful info specifically the last part 🙂 I care for such info much.

  I was seeking this particular information for a long time.
  Thank you and good luck.

 198. Yesterday, while I was at work, my sister stole my iPad and tested to see if it can survive
  a forty foot drop, just so she can be a youtube sensation. My apple ipad is now broken and she has 83
  views. I know this is totally off topic but I had to
  share it with someone!

 199. I am curious to find out what blog system you’re using? I’m having some minor
  security problems with my latest website and
  I’d like to find something more safe. Do you have any recommendations?

 200. Heya! I just wanted to ask if you ever have
  any trouble with hackers? My last blog (wordpress) was hacked and I ended up losing
  many months of hard work due to no backup. Do you have any methods to prevent hackers?

 201. Thanks for ones marvelous posting! I definitely enjoyed reading it, you may be a great author.I will remember to bookmark your blog and will come back at some
  point. I want to encourage continue your great work, have a nice morning!

 202. Hello There. I found your blog using msn. This is an extremely well written article.
  I’ll be sure to bookmark it and return to read more of your useful
  information. Thanks for the post. I’ll definitely comeback.

 203. We are a bunch of volunteers and starting a brand new scheme in our community.

  Your site provided us with useful info to work on. You have done a formidable activity and our entire neighborhood will be thankful to you.

 204. We stumbled over here different web address and thought
  I may as well check things out. I like what I see so now i
  am following you. Look forward to going over your web page for a second time.

 205. Hello my loved one! I want to say that this article
  is awesome, nice written and include approximately all significant infos.
  I would like to peer extra posts like this .

 206. Fantastic blog! Do you have any recommendations for aspiring writers?

  I’m hoping to start my own site soon but I’m a little lost on everything.
  Would you recommend starting with a free platform like WordPress
  or go for a paid option? There are so many options out there
  that I’m completely overwhelmed .. Any tips?

  Bless you!

 207. I really love your site.. Pleasant colors & theme. Did you
  build this site yourself? Please reply back as I’m looking to create my very
  own blog and would love to know where you got this from or what the theme is
  named. Many thanks!

 208. You actually make it seem so easy with your presentation but
  I find this matter to be really something which
  I think I would never understand. It seems too complicated and extremely broad for me.
  I’m looking forward for your next post, I’ll try to get the hang of it!

 209. I’m amazed, I have to admit. Seldom do I encounter a blog
  that’s equally educative and interesting, and let me tell
  you, you’ve hit the nail on the head. The issue is something too few men and women are speaking intelligently about.
  I’m very happy that I came across this in my search for something regarding this.

 210. When someone writes an paragraph he/she maintains the thought of a user in his/her brain that how a
  user can understand it. So that’s why this piece of writing is
  amazing. Thanks!

 211. Howdy! I could have sworn I’ve been to this site before but after reading
  through some of the post I realized it’s new to me. Anyways, I’m definitely glad I found
  it and I’ll be book-marking and checking back often!

 212. Nice post. I learn something new and challenging on websites I
  stumbleupon on a daily basis. It’s always exciting to read through content
  from other writers and use a little something
  from other sites.

 213. Somebody essentially assist to make severely articles I might state.
  This is the first time I frequented your website page and to this point?
  I amazed with the research you made to create this
  particular post extraordinary. Excellent job!

 214. An impressive share! I’ve just forwarded this onto a co-worker who was doing a little homework
  on this. And he actually bought me dinner due to the fact that I discovered it for him…
  lol. So allow me to reword this…. Thanks for the meal!!
  But yeah, thanks for spending the time to talk about this subject
  here on your web site.

 215. Excellent post. I was checking constantly this blog and I’m impressed!
  Extremely useful info specially the last part 🙂 I care for such info much.
  I was looking for this particular information for a long time.

  Thank you and best of luck.

 216. Hi this is kind of of off topic but I was wanting to know
  if blogs use WYSIWYG editors or if you have
  to manually code with HTML. I’m starting a blog soon but have no coding experience so I wanted to get guidance from someone with
  experience. Any help would be greatly appreciated!

 217. When someone writes an paragraph he/she retains
  the image of a user in his/her brain that how a user can be aware of
  it. So that’s why this post is amazing. Thanks!

 218. Hiya! I know this is kinda off topic however , I’d figured I’d ask.
  Would you be interested in exchanging links or maybe guest writing a blog
  article or vice-versa? My blog goes over a lot of the same topics as yours and I believe we could greatly benefit from
  each other. If you are interested feel free to shoot me an e-mail.
  I look forward to hearing from you! Great blog by
  the way!

 219. Thanks for the auspicious writeup. It in fact was once a enjoyment account it.
  Glance advanced to more introduced agreeable from you! However,
  how can we keep up a correspondence?

 220. Hi, I do think your site could be having internet browser compatibility problems.
  Whenever I take a look at your website in Safari, it looks fine however,
  when opening in I.E., it’s got some overlapping issues.
  I simply wanted to give you a quick heads up!
  Besides that, fantastic website!

 221. This design is wicked! You obviously know how to keep a reader entertained.

  Between your wit and your videos, I was almost moved to start my own blog (well, almost…HaHa!) Wonderful job.
  I really enjoyed what you had to say, and more than that, how you presented it.
  Too cool!

 222. You are so interesting! I do not think I have read something like that before.
  So great to discover another person with some original thoughts on this
  topic. Really.. thanks for starting this up.
  This website is one thing that is required on the internet,
  someone with a bit of originality!

 223. Thank you for the good writeup. It in fact was a amusement account it.
  Look advanced to more added agreeable from you! However, how could we communicate?

 224. Howdy just wanted to give you a quick heads up.
  The words in your content seem to be running off the screen in Internet explorer.
  I’m not sure if this is a format issue or something to do with web browser compatibility
  but I thought I’d post to let you know. The style
  and design look great though! Hope you get the issue resolved soon. Many thanks

 225. It’s perfect time to make some plans for the future and it is time to be happy.
  I have read this post and if I could I desire to suggest you
  few interesting things or suggestions. Perhaps you could write
  next articles referring to this article. I want to read more
  things about it!

 226. Great items from you, man. I’ve take note your stuff prior to
  and you’re simply extremely magnificent. I really
  like what you’ve obtained right here, really like what you’re saying and
  the best way by which you are saying it. You are making it enjoyable and you continue to care for to stay it sensible.
  I cant wait to learn much more from you. That is really a great
  website.

 227. Wow, fantastic blog layout! How long have you been blogging for?
  you made blogging look easy. The overall
  look of your web site is excellent, let alone the content!

 228. Attractive component of content. I just stumbled upon your site and in accession capital to claim that I get in fact loved account your weblog
  posts. Any way I’ll be subscribing in your augment or even I fulfillment you get admission to persistently fast.

 229. Hmm it appears like your blog ate my first comment (it was extremely long) so I
  guess I’ll just sum it up what I wrote and say, I’m thoroughly enjoying your blog.
  I too am an aspiring blog writer but I’m still new to everything.
  Do you have any points for newbie blog writers? I’d certainly appreciate it.

 230. When I initially commented I clicked the “Notify me when new comments are added” checkbox
  and now each time a comment is added I get three
  e-mails with the same comment. Is there any way you can remove me from
  that service? Appreciate it!

 231. Howdy would you mind letting me know which hosting company you’re using?
  I’ve loaded your blog in 3 completely different web browsers and I must say this blog loads a lot quicker then most.
  Can you suggest a good hosting provider at a honest price?
  Thanks, I appreciate it!

 232. I loved as much as you’ll receive carried out right
  here. The sketch is tasteful, your authored subject matter stylish.

  nonetheless, you command get got an nervousness over that you wish be delivering the following.
  unwell unquestionably come more formerly again as exactly the same nearly a lot often inside case you shield
  this increase.

 233. Hey! I realize this is kind of off-topic however I needed to ask.
  Does managing a well-established website like
  yours take a lot of work? I am completely new to running a blog however I do write in my
  journal on a daily basis. I’d like to start a blog so
  I can easily share my own experience and feelings online. Please let me know if you have any ideas or tips for new
  aspiring blog owners. Appreciate it!

 234. We’re a group of volunteers and starting a new scheme in our community.
  Your website provided us with valuable info to work on. You’ve done an impressive job
  and our whole community will be grateful
  to you.

 235. My spouse and I absolutely love your blog and find the
  majority of your post’s to be exactly I’m looking for.
  Does one offer guest writers to write content in your case?
  I wouldn’t mind composing a post or elaborating on most
  of the subjects you write related to here. Again, awesome site!

 236. It’s a pity you don’t have a donate button! I’d most certainly donate
  to this brilliant blog! I guess for now i’ll settle for
  bookmarking and adding your RSS feed to my Google account.
  I look forward to brand new updates and will share this site
  with my Facebook group. Talk soon!

 237. I like the valuable info you provide in your articles.
  I will bookmark your weblog and check again here regularly.

  I’m quite sure I’ll learn plenty of new stuff right here!
  Good luck for the next!

 238. An outstanding share! I’ve just forwarded this onto a coworker who had been doing
  a little research on this. And he in fact bought me lunch due to the fact that I discovered it for him…
  lol. So allow me to reword this…. Thank YOU for the
  meal!! But yeah, thanks for spending time to discuss this
  issue here on your web site.

 239. Hey excellent website! Does running a blog such as this
  take a lot of work? I’ve no understanding of computer programming however I had been hoping
  to start my own blog soon. Anyways, if you have any recommendations or tips for new
  blog owners please share. I understand this is off subject but I just had to ask.
  Many thanks!

 240. Excellent weblog right here! Additionally your web site a lot up fast!
  What host are you the usage of? Can I get your affiliate
  hyperlink to your host? I wish my website loaded up as fast as yours lol

 241. I have to thank you for the efforts you have put in penning this website.
  I’m hoping to check out the same high-grade content from you
  in the future as well. In truth, your creative writing abilities
  has motivated me to get my very own blog now 😉

 242. I was more than happy to uncover this web site.
  I need to to thank you for ones time due to this wonderful read!!
  I definitely loved every bit of it and I have you
  bookmarked to see new stuff in your website.

Leave a Reply

Your email address will not be published.