Home Greek News Με την υπογραφή του Σεμπαϊδήν Καραχότζα

Με την υπογραφή του Σεμπαϊδήν Καραχότζα

by John Kountouris
0 comment 202 views

Με την υπογραφή του Σεμπαϊδήν Καραχότζα

– του XANTHINET.GR
Screen Shot 2015-10-25 at 1.55.25 PM       Πριν από αρκετούς μήνες είχα γράψει για τη δημιουργία μιας νέας ηλεκτρονικής εφημερίδας η οποία θα έχει σαν κύριο σκοπό την κάλυψη του κενού που υπάρχει στον τομέα της ενημέρωσης των πομάκων της Θράκης στη μητρική τους γλώσσα. Η αλήθεια είναι πως ορισμένα τεχνικά ζητήματα δε μας επέτρεψαν να δημιουργήσουμε αμέσως την προαναφερόμενη ηλεκτρονική εφημερίδα και χρειάστηκε να περάσουν αρκετοί μήνες. Ωστόσο έστω και με αυτή την αρκετά μεγάλη καθυστέρηση η xanthinet.gr είναι πλέον γεγονός.
Πρόκειται για μια ειδησεογραφική ηλεκτρονική εφημερίδα η οποία δεν έχει σαν στόχο να ανταγωνιστεί τα υπόλοιπα ΜΜΕ της περιοχής τα περισσότερα εκ των οποίων παρέχουν έτσι κι αλλιώς έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωση στους πολίτες. Η xanthinet.gr πέρα από την καταγραφή της τρέχουσας επικαιρότητας στην ελληνική γλώσσα, έχει δυο επιπλέον ειδικές κατηγορίες. Στην κατηγορία HABEREVE θα παρουσιάζονται γραπτά όσο το δυνατόν περισσότερες ειδήσεις στην πομάκικη γλώσσα ενώ στην κατηγορία ΦΩΝΗΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ θα υπάρχουν σε μορφή ΜΡ.3 αρκετές μεμονωμένες ειδήσεις στην πομάκικη γλώσσα. Όσο για την κατηγορία ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ, εκεί δε θα βρίσκεται ειδήσεις πολιτιστικού περιεχομένου. Είναι μια κατηγορία στην οποία θα βρίσκεται οτιδήποτε αφορά την ιστορία, τις παραδόσεις, τα ήθη και έθιμα των πομάκων.
Έτσι ο κάθε πομάκος της Θράκης θα μπορεί να ενημερώνεται για τα νέα κυρίως της Ξάνθης και στη γλώσσα του. Ασφαλώς βρισκόμαστε ακόμα στα πρώτα μας βήματα και οι δυνατότητες είναι περιορισμένες και με δεδομένο ότι πρόκειται για μια καθαρά προσωπική προσπάθεια χωρίς την παραμικρή στήριξη από κανέναν, είναι δύσκολο να πετύχουμε τουλάχιστον στην παρούσα φάση το επιθυμητό αποτέλεσμα. Αυτό φυσικά δε σημαίνει πως πρόκειται για μια πρόχειρη δουλειά, ίσα ίσα καταβάλλεται κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε η εικόνα και το περιεχόμενο της xanthinet να γίνονται καλύτερα μέρα με τη μέρα και είμαι σίγουρος πως σε λίγο καιρό θα έχουμε πετύχει αυτό που πραγματικά θέλουμε.

12180567_10205158699432573_1896982290_o       Επαναλαμβάνω πως η μοναδική στήριξη που αυτή τη στιγμή έχει η xanth9inet είναι η αγάπη του κόσμου κι αυτό γιατί ο μεγαλύτερος μας στόχος είναι μια απόλυτα αντικειμενική ενημέρωση κι αυτό το πετυχαίνει κανείς μόνο όταν δεν τον στηρίζει κανένας, όλοι καταλαβαίνετε τι θέλω να πω. Προσωπικά μπορώ να δεσμευτώ για ένα μόνο πράγμα, ότι η προσπάθεια αυτή δεν είναι ένα πυροτέχνημα της στιγμής αλλά θα έχει και συνέχεια και με την πάροδο του χρόνου το αποτέλεσμα θα γίνεται όλο και πιο καλό.
Σε περίπτωση που κάποιος επιθυμεί να επικοινωνήσει με την xanthinet μπορεί να στείλει μήνυμα στην ηλεκτρονική μας διεύθυνση η οποία είναι [email protected]
– Σ. Καραχότζα

You may also like

Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται απο δημοσιογράφους, ερευνητές, εκφωνητές, οικονομολόγους και όχι μόνο. Αν έχετε τυχόν ερωτήσεις, είμαστε στη διάθεσή σας στο ακόλουθο e-mail.

Contact: [email protected]

@ 2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by WebLegends.gr