Home Greek News ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ ΕΛΣΤΑΤ ΓΙΑ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΧΡΕΟΣ και ΕΛΛΕΙΜΜΑ

ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ ΕΛΣΤΑΤ ΓΙΑ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΧΡΕΟΣ και ΕΛΛΕΙΜΜΑ

by John Kountouris
0 comment 145 views

ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ ΕΛΣΤΑΤ ΓΙΑ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΧΡΕΟΣ και ΕΛΛΕΙΜΜΑ

-του Ιωάν. Κουντούρη · JohnKountouris.com · 20 Οκτ. 2015 · Λος Άντζελες

Το ακόλουθο άρθρο αποτελεί ένα απόσπαμα του καινούριου βιβλίου μου HELLENIC CRISIS (ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΡΙΣΙΣ), το οποίο θα εκδοθεί σε έντυπη μορφή και στα Ελληνικά πολύ σύντομα…

~

Screen Shot 2015-10-20 at 12.41.45 PM

Όπως έχω δείξει μέσα από αυτό το βιβλίο, η ελληνική κρίση ήταν / είναι μια απάτη καθώς και μια συνωμοσία εναντίον του ελληνικού λαού μαζί με αυτό το πλαστό «ελληνικό χρέος», το οποίο, κατά τα τελευταία πέντε χρόνια, δεν φαίνεται να είναι σε θέση οι Έλληνες να το αποπληρώσουν. Μια γενναία κυρία που βοήθησε τους Έλληνες τα τελευταία χρόνια να καταλάβουν πώς το ελληνικό χρέος ήταν όντως απατηλό είναι η κ. Ζωή Γεωργαντά. Η Ζωή έχει συμβάλει στην προσπάθεια να εκτεθεί η απάτη αυτή του διαστρεβλωμένου ποσού του ελληνικού χρέους, διότι εργάστηκε για την Ελληνική Στατιστική Υπηρεσία, ΕΛΣΤΑΤ, που είναι υπεύθυνη για την τήρηση των επισήμων οικονομικών στοιχείων του Ελληνικού κράτους.

Εν συντομία, η Ζωή τα τελευταία χρόνια έχει εμφανιστεί σε όλα τα ελληνικά τηλεοπτικά κανάλια στην Ελλάδα λέγουσα την ιστορία της για το πώς την είχε διατάξει ο Γιώργος Παπανδρέου, μέσω του τότε Υπουργού Οικονομικών, κ. Γιώργου Παπακωνσταντίνου, να ΔΙΑΣΤΡΕΒΛΏΣΕΙ -ΠΑΡΑΚΑΛΏ!- το πραγματικό ποσό του ελληνικού χρέους «φούσκωντάς» το, όπως το περίγραψει η ίδια, καθιστώντας το να φανεί μεγαλύτερο από ό, τι πραγματικά ήταν. Οι συνέπειες αυτού είναι ότι αυτό έγινε για να χρησιμεύσει ως πρόσχημα με το οποίο να φαίνονται τα οικονομικά της Ελλάδας χειρότερα από ό, τι ήταν στην πραγματικότητα, έτσι ώστε να τεθεί η Ελλάδα υπό το οικονομικό προτεκτοράτο των ευρωπαϊκών θεσμικών οργάνων. Δεδομένου ότι έχει ήδη εδώ και 5 χρόνια βγάλει αυτές τις πληροφορίες στη δημοσιότητα η Ζωή, δέχεται απειλές απο κύκλους που ανήκουν φυστικά στο στρατόπεδο Παπανδρέου.

«Οταν οι καταγγελίες της κ. Γεωργαντά κορυφώθηκαν τα δύο στελέχη οδηγήθηκαν στην Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής για εξηγήσεις, τον Νοέμβριο του 2011, όταν υπουργός Οικονομικών ήταν πλέον ο Ευάγγελος Βενιζέλος.

«Η Ζωή Γεωργαντά υποστήριξε εκεί ότι το έλλειμμα του 2009 διογκώθηκε τεχνητά και έφτασε στο 15,4 του ΑΕΠ, κυρίως επειδή (τεχνητά) εντάχτηκαν σε αυτό τα ελλείμματα των ΔΕΚΟ, κατ’εντολήν της Eurostat.»

Επίσης, αργότερα σε αυτό το ίδιο άρθρο, διαβάζουμε για την πραγματική ουσία της υπόθεσης (highlights είναι δικά μου):

«Μιλώντας στον Real Fm στην εκπομπή του Σεραφείμ Κοτρώτσου, η κυρία Γεωργαντά, επέμενε ότι υπογράφοντας ψευδείς βεβαιώσεις για ένα φουσκωμένο έλλειμμα ζημίωσαν τουλάχιστον με 28 δισ ευρώ το κράτος. Με βάση αυτά στοιχεία που δημοσίευσε ο κ. Γεωργίου και έστειλε στη Eurostat έγιναν όλα τα μνημόνια» ανέφερε η Ζωή Γεωργαντά, ενώ εκτίμησε ότι είχε πολιτική εντολή να κάνει κάτι τέτοιο.

«“Φαντάζομαι ότι είχε πολιτική εντολή και πρέπει να το πει, γιατί απ’ ότι έχω καταλάβει ο κ. Γεωργίου δεν καταλαβαίνει τη στατιστική”, τόνισε, ενώ αναφερόμενη στον επικεφαλής της Eurostat Βάλτερ Ράντερμαχερ είπε: “Έχουμε αποδείξεις ότι μας προέτρεπε να μην εκτελούμε το καθήκον μας και να υπογράψουμε αυτές τις ψευδείς βεβαιώσεις. Χαίρομαι γιατί υπερίσχυσε η εντιμότητα για να μην διαπράξουμε αυτά τα εγκλήματα και να μην είμαστε κι εμείς κατηγορούμενοι”».

_______________________________________________________________

*Πηγή: Ποιά είναι η Ζωή Γεωργαντά που έστειλε τον Ανδρέα Γεωργίου της ΕΛΣΤΑΤ για κακούργημα | iefimerida.gr | 23|01|2013 | Link: http://www.iefimerida.gr/news/87195/ποιά-είναι-η-ζωή-γεωργαντά-που-έστειλε-τον-ανδρέα-γεωργίου-της-ελστατ-για-κακούργημα
_______________________________________________________________

Και όπως αποδείχτηκε τελευταίως στο πολιτικό προσκήνιο της Ελλάδας, ήταν όντως ο πρώην προϊστάμενος της κα. Γεωργαντά, ο κ. Ανδρέας Γεωργίου, ο οποίος έλαβε εντολή απο τον Παπακωσταντίνου και τα στελή της EUROSTAT για να χειραγωγηθούν τα νούμερα τόσο του Ελληνικού ελλείμματος όσο και του Ελληνικού εθνικού χρέους. Και όλα αυτά έγιναν σποπίμως με σποκό να μπεί η Ελλάδα κάτα υπο τον έλεγχο της ΤΡΟΙΚΑ, κ.τλ. Μιλάμε εδώ για ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΎΣ ΣΎΓΧΡΟΝΟΥΣ ΕΦΙΆΛΤΕΣ του Ελληνικού έθνους.

Σύμφωνα με το newsbomb.gr,* διαβάζουμε τα εξής για αυτό το θέμα:

«Στην κατάθεσή του, που συνεχίζεται, ο κ. Λογοθέτης μίλησε για αλχημείες που έγιναν προκειμένου να διογκωθεί το έλλειμμα του 2009, επιρρίπτοντας προσωπικές ευθύνες στον πρόεδρο της ΕΛΣΤΑΤ, Ανδρέα Γεωργίου.

«Σύμφωνα με τον κ. Λογοθέτη, που όπως σημείωσε και ο ίδιος είναι η τρίτη φορά που καταθέτει για το θέμα, καθώς είχαν προηγηθεί η Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής το 2011 και η Εξεταστική Επιτροπή, «“η διόγκωση του ελλείμματος το 2009 ήταν ένας τουλάχιστον λόγος που οδηγηθήκαμε στα μνημόνια”».

______________________________________________________________

«Αλχημείες του Γεωργίου διόγκωσαν το έλλειμμα του 2009 για να μπούμε στο μνημόνιο» του newsbomb.gr | 17 Ιουνίου 2015 | http://www.newsbomb.gr/politikh/voylh/story/597469/alximeies-toy-georgioy-diogkosan-to-elleimma-toy-2009-gia-na-mpoyme-sto-mnimonio#ixzz3gH8XFUWk
______________________________________________________________

*** ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ***

Screen Shot 2015-10-20 at 12.53.13 PM

You may also like

Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται απο δημοσιογράφους, ερευνητές, εκφωνητές, οικονομολόγους και όχι μόνο. Αν έχετε τυχόν ερωτήσεις, είμαστε στη διάθεσή σας στο ακόλουθο e-mail.

Contact: [email protected]

@ 2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by WebLegends.gr