TTIP Η ΜΥΣΤΙΚΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΠΟΥ ΘΑ ΣΥΝΤΡΙΨΕΙ ΤΑ ΚΡΑΤΗ

TTIP Η ΜΥΣΤΙΚΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΠΟΥ ΘΑ ΣΥΝΤΡΙΨΕΙ ΤΑ ΚΡΑΤΗ 

-του Ιωάν. Παπαζήση • δημοσιεύθηκε σήμερα στην ΕΩ

Screen Shot 2015-10-18 at 1.26.23 PM

~

Screen Shot 2015-10-18 at 1.27.44 PM   ΑΠΟ ΤΟ 2013 Η Ε.Ε ΚΑΙ ΟΙ Η.Π.Α ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΕΝΤΕΛΩΣ ΜΥΣΤΙΚΑ ΝΑ ΕΠΙΤΥΧΟΥΝ ΜΙΑ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΟΠΟΥ ΟΙ ΠΟΛΥΕΘΝΙΚΕΣ ΘΑ ΕΧΟΥΝ ΔΙΑ ΑΥΤΗΣ ΚΑΘΕ ΕΞΟΥΣΙΑ ΠΑΝΩ ΣΤΑ ΚΡΑΤΗ. Η Διατλαντική Εταιρική Σχέση Εμπορίου και Επενδύσεων ή αλλιώς TTIP (Transatlantic Trade and Investment Partnership) είναι μια συμφωνία ελεύθερου εμπορίου και ελεύθερων επενδύσεων που αυτή τη στιγμή βρίσκεται στο στάδιο των –μυστικών– διαπραγματεύσεων μεταξύ Ευρωπαϊκής Ένωσης και ΗΠΑ. Αξιωματούχοι και από τις δύο πλευρές δηλώνουν ανοιχτά πως ο κύριος στόχος του TTIP είναι να παραμερίσει τις κανονιστικές ρυθμίσεις που αποτελούν “εμπόδιο” στην κερδοφορία πολυεθνικών επιχειρήσεων στις δύο μεριές του Ατλαντικού. Στην πραγματικότητα, τα “εμπόδια” αυτά είναι τα πολύτιμα κεκτημένα μας και οι περιβαλλοντικές ρυθμίσεις, όπως για παράδειγμα τα εργασιακά δικαιώματα, οι κανόνες ασφάλειας για τα τρόφιμα (που συμπεριλαμβάνουν τους περιορισμούς σχετικά με τα γενετικά μεταλλαγμένα τρόφιμα), οι κανονισμοί για τη χρήση χημικών τοξικών ουσιών, οι νόμοι για την προστασία των προσωπικών δεδομένων στο διαδίκτυο, ακόμη και κάποιες από τις ρυθμίσεις για τις τράπεζες που είχαν στόχο να αποφευχθεί μια επανάληψη της οικονομικής κρίσης του 2008. Με δυο λόγια: σε αυτή τη διατλαντική συμφωνία διακυβεύονται πάρα πολλά. Εκφράζονται επίσης ανησυχίες ότι το TTIP ενδεχομένως να οδηγήσει σε υποβάθμιση όλων των εργασιακών δικαιωμάτων που θεωρούνται «φραγμοί» για το εμπόριο, όπως οι συλλογικές συμβάσεις εργασίας, οι οποίες θα μπορούσαν να μπουν στο στόχαστρο διότι συνιστούν περιορισμό για το επιχειρηματικό μοντέλο του ανταγωνισμού – αυτό είναι μόνο ένα από τα παραδείγματα που παρατίθενται σε έκθεση για λογαριασμό της Ευρωπαϊ-κής Επιτροπής σχετικά με τα μέτρα που συνιστούν «κωλύματα» για τις συναλλαγές μεταξύ ΕΕ και ΗΠΑ.
Επισήμως, αν και το κείμενο της συμφωνίας είναι άγνωστο ακόμη και για τους άμεσα ενδιαφερόμενους όπως τα κράτη μέλη της ΕΕ. Σύμφωνα με την Γερμανίδα δημοσιογράφο Ούλριχ Χέρμαν «Η TTIP εκτός από το ότι θα ενισχύσει τα λόμπι, προσβάλει ξεκάθαρα την εθνική κυριαρχία των κρατών.
   Δια της συμφωνιας αυτης οι ξένες εταιρίες μπορούν να μηνύσουν μια χώρα αν αντιληφθούν πως απειλείται η επένδυση. Η επένδυση μπορεί να απειληθεί από περιβαλλοντικούς όρους που την εμποδίζουν, από τον κατώτατο μισθό, από μέτρα για την προστασία των καταναλωτών, από τους όρους για την χρήση γης και άλλα.

Screen Shot 2015-10-18 at 1.28.28 PM

   Οι ξένες εταιρίες (και όχι οι εγχώριες) μπορούν να παρακάμψουν το εθνικό σύστημα δικαιοσύνης και να προσφύγουν κατά της χώρας στο Διεθνές Δικαστήριο Διαιτησίας και να αξιώσουν αποζημιώσεις. Για παράδειγμα, η σουηδική εταιρία Vattenfall προσέφυγε στο Δικαστήριο κατά της Γερμανίας εξαιτίας του κλεισίματος δυο πυρηνικών εργοστασίων ύστερα από το ατύχημα της Φουκουσίμα, όπου κέρδισαν αποζημίωση ύψους 3,7 δις δολαρίων. Μάλιστα, μπορούν οι εταιρίες να διεκδικήσουν αποζημίωση για διαφύγοντα κέρδη ακόμη και πριν την έναρξη του επενδυτικού σχεδίου.

   Πολλές κυβερνήσεις υπό τον φόβο να εμπλακούν σε μια δικαστική διαμάχη δεν καταθέτουν νομοσχέδια απορυθμίζοντας εκούσια – υπό ομηρία της επένδυσης ουσιαστικά – την περιβαλλοντική νομοθεσία, την ασφάλεια για τα τρόφιμα ακόμη και τον δημόσιο τομέα. Εάν επικυρωθεί η συμφωνία, εξαιτίας της κρίσης του ευρώ, η Ελλάδα θα αναγκαστεί να παρεμβαίνει στο κοινωνικό και οικονομικό της σύστημα για χρόνια, εάν, όμως, η επικύρωση πρέπει να περάσει από τα 28 κοινοβούλια δεν έχει καμία ελπίδα η TTIP.».

Screen Shot 2015-10-18 at 1.28.18 PM
   Σύμφωνα με την Ντέμπι Μπάρκερ, διευθύντρια του Κέντρου Διατροφικής Ασφάλειας των ΗΠΑ (Center for Food Safety), «είναι πραξικοπηματικό με μια συμφωνία που κανείς δεν ξέρει το περιεχόμενό της να μπορεί μια εταιρία να προσβάλει ένα κυρίαρχο κράτος». Η ίδια πιστεύει ότι η TTIP ακόμη και αν δεν επικυρωθεί τελικά θα αποτελέσει «ένα σχέδιο για συνθήκες του μέλλοντος». Συνοπτικα η μυστικη αυτη συμφωνια προβλεπει:
   – Υπερεθνικά δικαστήρια, υπεράνω όλων των εθνικών δικαστήριων που θα αποφασίζουν για τα συμφέροντα των πολυεθνικών του διεθνούς κεφαλαίου.
Απαλλαγή του κεφαλαίου από κάθε νομική ευθύνη σε όλο τον πλανήτη για περιβαλλοντικές καταστροφές και επιπτώσεις στην υγεία του πληθυσμού.
Ειδική αναφορά «Enforcement», που καταργεί τα ατομικά δικαιώματα και τις ελευθερίες, τα δικαιώματα των εκδοτών, την ιδιωτική ζωή στο διαδίκτυο, και τα δημιουργικά, πνευματικά, βιολογικά και περιβαλλοντικά κοινά (commons).
   – Έλεγχος, παρακολούθηση και καταγραφή της πρόσβασης σε λογισμικό και διακινούμενα αρχεία. Παράδοση από τις εταιρείες παροχής ίντερνετ των στοιχείων χρηστών σε εταιρείες διαχείρισης πνευματικών δικαιωμάτων, για να κινηθούν νομικές διαδικασίες εναντίον τους.
   – Καταπολέμηση του ελεύθερου λογισμικού (open source).
Νομική κατοχύρωση των μονοπωλίων στην Φαρμακοβιομηχανία, εξέλιξη που θα έχει τραγικές συνέπειες στην υγεία των πληθυσμών παγκόσμια αφού η χρήση του φάρμακου θα ελέγχεται και θα αποκλείεται στο εξής η πρόσβαση λόγω κόστους στις μεγάλη λαϊκή πλειοψηφία.

   Η TTIP είναι η νέα συνθήκη του κεφαλαίου για την παγκόσμια κυριαρχία του στους λαούς. Ο παγκόσμιος ταξικός πόλεμος έχει ξεκινήσει. Όσοι διατηρούν ή συντηρούν ακόμη αυταπάτες τους μέλει να ξυπνήσουν σε ένα κόσμο στρατοπέδων συγκέντρωσης. Το δίλημμα έχει απαντηθεί. Εξέγερση ή ισοπέδωση…
   Ενδιαφερον εχουν οι δηλωσεις κυβερνητικων στελεχων της χωρας μας περι του θεματος αυτου. Ο κΑ.Πετρακος κοινοβουλευτικος εκπροσωπος του Συριζα εγραψε στην εφημεριδα Αυγη:  [[Η συμφωνια αυτη θεωρειται ο δουρειος ιππος για την εισαγωγη στην Ευρωπη γενετικα τροποποιημενων οργανισμων και κρεατων με ορμονες. Θα επιτρεπει σε ιδιωτικες εταιρειες να μηνυουν ακομη και χωρες σε διαιτητικα δικαστηρια για να ακυρωσουν μετρα που θεωρουν προστατευτικα. Πολυεθνικες που θα υποστηριζονται απο στρατους δικηγορων θα μπορουν να εκφοβιζουν ολοκληρα κρατη για να επιβαλουν τα δικα τους συμφεροντα. Η Ευρωπαικη ενωση τηρει για την ωρα την αρχη της προφυλαξης. Στην ουσια οταν υπαρχει αμφιβολια σχετικα με μια ουσια και τις επιπτωσεις που θα εχει στην δημοσια υγεια η ουσια αυτη απογορευται. Οι Η.Π.Α θεωρουν οτι πρωτα πρεπει να αποδειχθει με αδιαψευστο τροπο οτι το προιον ειναι επιβλαβες για την δημοσια υγεια για να αποσυρθει απο την αγορα. Αν επιτευχθει η συμφωνια αυτη τοτε σε περιπτωση που μια μεγαλη αμερικανικη εταιρεια κρεατικων αντιμετωπιζει για παραδειγμα εμποδια θεσμικα να εξαγει τα προιοντα της σε μια χωρα, η εταιρεια αυτη θα μπορουσε να κινηθει νομικα κατ᾽ αυτης της χωρας απαιτωντας αποζημιωση.]]

Ο αναπληρωτης υπουργος περιβαλλοντος κ. Ιωαννης Τσιρωνης πριν λιγους μηνες δηλωσε:  [[Μια τετοια συμφωνια θα ηταν ταφοπλακα για την οικονομια μας. Δεν σημαινει οτι καθε τι που ερχεται απο εξω πρεπει να το δεχομαστε ως ντε φακτο. Ανησυχω πολυ για την απουσια ενημερωσης των πολιτων και την δραματικη σιωπη που υπαρχει για ενα τοσο βασικο θεμα.Τα οικονομικα μετρα διορθωνονται αλλα οι συμφωνιες που θα τις υποστουμε για χρονια δεν διορθωνονται.]].  

 

Screen Shot 2015-10-18 at 1.28.09 PM

   Ο τεως αντιπροεδρος της βουλης ο κ. Αλεξης Μητροπουλος δηλωσε για την συμφωνια αυτη:  [[Προκειται για ενα υπερσυνταγμα.  Αν συναφθεί αυτη η συμφωνια θα καθιερωθει το πιο ακραιο επιθετικο σχεδιο που εχει επινοηθει απο πολυεθνικες εταιρειες οι οποιες θα εχουν μετα απροκαταλυπτη ισχυ ερημην της Ε.Ε.]]  Στο ιδιο μηκος κυματος κυμανθηκαν και οι δηλωσεις των εκπροσωπων των υπολοιπων κομματων.

Screen Shot 2015-10-18 at 1.28.39 PM   Πρεπει στο σημειο αυτο να πουμε οτι μονο στο Βερολινο προσφατα διαδηλωσαν πανω απο 100.000 ατομα· αναλογες μαλιστα διαδηλωσεις διαμαρτυριας εγιναν στο Μοναχο στο Αμστερνταμ και στις Βρυξελλες. Μαλιστα εχουν συγκεντρωθει ηδη απο πολιτες της ΕΕ πανω απο 3 εκατομυρια υπογραφες εναντιον της συμφωνιας αυτης, οι οποιες παραδοθηκαν στο ευρωκοινοβουλιο. Στην χωρα μας φυσικα κανενα δηθεν μεγαλο Μ.Μ.Ε δεν αναφερθηκε στο τεραστιο αυτο θεμα και αυτο μας δειχνει απο ποιους κατευθυνονται.  Ποιοι λοιπον κρυβονται πισω απο ολα αυτα ;;;  Μα φυσικα οι πολυεθνικες οι οποιες ειναι σχεδον ολες στα χερια αδιστακτων σιωνιστων που το μονο που τους ενδιαφερει ειναι η εξουσια πανω στους λαους και φυσικα το χρημα.
   Ας δουμε τωρα κατι τελευταιο που με πασα επιφυλαξη το αναδημοσιευουμε απο την ιστοσελιδα [[Λογιος Ερμης]] και εχει σχεση με την συνεδριαση του ευρωκοινοβουλιου για την τερατωδη αυτη συμφωνια μεταξυ Η.Π.Α και Ε.Ε .:

 [[Στις 10 του Ιούνη ο ΣΥΡΙΖΑ είχε 6 εκλεγμένους ευρωβουλευτές από τις ευρωεκλογές του 2014.

Τους : Μανώλη Γλέζο, Σοφία Σακοράφα, Δημήτρη Παπαδημούλη, Κωνσταντίνα Κούνεβα, Κωνσταντίνο Χρυσόγονο και Στέλιο Κούλογλου (αντικατέστησε τον παρετηθέντα λόγω υπουργοποίησής του Γιώργο Κατρούγκαλο). [1]

   Σύμφωνα με όλα τα δημοσιεύματα που έχουμε υπόψη μας και τα οποία αναφέρονται στη σχετική συνεδρίαση του ευρωκοινοβουλίου της 10.6.2015 για τη Δια­τλα­ντι­κή Συμ­φω­νία Επεν­δύ­σε­ων και Εμπο­ρί­ου, προκύπτει ότι ο πρόεδρος Μάρτιν Σούλτς διαπιστώνοντας στην πορεία πως δεν διαθέτει την απόλυτη πλειοψηφία ώστε να υπερψηφιστεί η TTIP,  έθεσε θέμα ανα­βολής της σχε­τι­κής ψη­φο­φορίας, αλ­λά και της ίδιας της συ­ζή­τη­σης, με πρό­σχη­μα το με­γά­λο πλή­θος τρο­πο­λο­γιών που εί­χαν κα­τα­τε­θεί.

   Αυτό που συνέβη ήταν πως οι πολέμιοι της συμφωνίας TTIP επέμεναν στη συνέχιση της διαδικασίας ενώ οι υπέρμαχοι της TTIP υπερψήφισαν την πρόταση του Σούλτς για αναβολή της συνεδρίασης.

   Σύμφωνα με δημοσίευση στο meatnews.gr, η οποία επιβεβαιώνεται και από όλες τις άλλες πηγές που αναζητήσαμε, vouliwatch.gr, thepressproject.gr:
«Υπέρ της αναβολής της συζήτησης ψήφισαν 183 ευρωβουλευτές, ενώ 181 ψήφισαν να συνεχιστεί η συζήτηση και 37 απείχαν. Από τους Έλληνες ευρωβουλευτές υπέρ της πραγματοποίησης της συζήτησης τάχθηκαν οι Γλέζος και Κούνεβα από τον ΣΥΡΙΖΑ, ενώ κατά ο κ. Κύρκος από το Ποτάμι. Οι δυο ευρωβουλευτές του ΚΚΕ απείχαν. Οι υπόλοιποι ευρωβουλευτές μας δεν παρέστησαν στην ψηφοφορία. Από τις πολιτικές ομάδες την αναβολή υπερψήφισαν οι ευρωβουλευτές του Λαϊκού Κόμματος (όπου συμμετέχει και η Νέα Δημοκρατία), ενώ 41 ευρωβουλευτές των Σοσιαλιστών Δημοκρατών ψήφισαν ενάντια στην πρόταση του σοσιαλδημοκράτη προέδρου για αναβολή. Στην πρόταση για συνέχιση της συζήτησης επέμενε η Ευρωομάδα της Αριστεράς GUE/NGL και οι Πράσινοι.  Τη σφοδρότερη κριτική συγκεντρώνει ο λεγόμενος μηχανισμός Επίλυσης Διαφορών Επενδυτή- Κράτους (ISDS) που προβλέπεται από την ΤΤΙΡ, o οποίος δίνει τη δυνατότητα σε επιχειρήσεις να ενάγουν κυβερνήσεις.»

Screen Shot 2015-10-18 at 1.27.59 PM
   Στην κρίσιμη λοιπόν αυτή ψηφοφορία οι 2 βουλευτές του ΚΚΕ έκαναν αποχή διευκολύνοντας τα σχέδια Σουλτς στη μεθόδευσή του για μελλοντική επικύρωση της TTIP, ενώ από τους 6 ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ παρόντες ήταν μόνο 2, ο Μανώλης Γλέζος και η Κωνσταντίνα Κούνεβα οι οποίοι και καταψήφισαν την πρόταση του Σουλτς για αναβολή της συζήτησης και απουσίαζαν (!)· οι υπόλοιποι 4 ευρωβουλευτές (σύμφωνα με δικές μας έγκυρες πηγές εξαφανίστηκαν στην κυριολεξία για πέντε ώρες) δηλαδή οι: Δημήτρης Παπαδημούλης, Σοφία Σακοράφα, Κωνσταντίνος Χρυσόγονος και Στέλιος Κούλογλου.
   Επειδή σε αυτή τη ζωτική για τους λαούς της ευρώπης ψηφοφορία και 3 μόνον επιπλέον ψήφοι θα ήταν αρκετές για να ανατρέψουν τα ευρωατλαντικά σχέδια σε εκείνο τουλάχιστον το κρίσιμο στάδιο, αλλά αντί γι αυτό οι 4 ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ απλά εξαφανίστηκαν είναι απολύτως βέβαιο πως κάτι πολύ βρώμικο υλοποίησαν (εκείνοι τουλάχιστον οι ευρωβουλευτές που στήριξαν αμέσως μετά και το 3ο Μνημόνιο Τσίπρα). Και εννοούμε τους Δημήτρη Παπαδημούλη, Κωνσταντίνο Χρυσόγονο και Στέλιο Κούλογλου.

   Αλλά και η στάση της Σοφίας Σακοράφα μας είναι σκοτεινή και απαιτείται να δώσει άμεσες εξηγήσεις για τη στάση της εξαφάνισής της από το ευρωκοινοβούλιο κατά την κρίσιμη ψηφοφορία για την TTIP.

   Από πλευράς μας κάναμε μια στοιχειώδη αναζήτηση στον προσωπικό της λογαριασμό TWEET μήπως και κάτι μας έχει διαφύγει, μήπως δεν ήταν παρούσα στο ευρωκοινοβούλιο εκείνη την ημέρα (μήπως βρισκόταν ας πούμε στην Ελλάδα) ή μήπως είχε κάνει κάποια σχετική με την TTIP δήλωση ή σχόλιο μιας που όπως μπορεί κανείς να δεί με μια απλή επίσκεψη εδώ, η Σοφία Σακοράφα είναι και πολυγραφότατη και παρεμβαίνει σε μεγάλο εύρος διεθνών ζητημάτων.

   Τίποτα. Ούτε μία δήλωση από την Σοφία Σακοράφα για την TTIP στις 10.6.2015. Αναφέρεται ωστόσο σε άλλα θέματα της συνεδρίασης που σημαίνει πως ήταν παρούσα στο ευρωκοινοβούλιο εκείνη την κρίσιμη ημέρα.

Για τους 3 συνήθεις συνοδοιπόρους του νεοφιλελευθερισμού ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ δεν έχουμε κάποια αξίωση. Ούτε για τους 2 στυλοβάτες του καθεστώτος ευρωβουλευτές του ΚΚΕ.

   Θα περιμέναμε όμως κάποια εξήγηση από τη Σοφία Σακοράφα.

   Πάντα έτοιμοι να επανορθώσουμε]].

 

Ελπιζουμε οτι δεν θα καταφερουν οι σιωνιστες να επικυρωσουν αυτην την συμφωνια ταφοπλακα των χωρων μεσα απο το ευρωκοινοβουλιο γιατι τοτε θα γινουμε ολοι σκλαβοι των πολυεθνικων…

–ΠΑΠΑΖΗΣΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ

518 Comments on “TTIP Η ΜΥΣΤΙΚΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΠΟΥ ΘΑ ΣΥΝΤΡΙΨΕΙ ΤΑ ΚΡΑΤΗ”

 1. Does your blog have a contact page? I’m having trouble locating it
  but, I’d like to shoot you an email. I’ve got some suggestions
  for your blog you might be interested in hearing.
  Either way, great site and I look forward to seeing it improve over time.

 2. I think that what you wrote made a bunch of sense. But, think on this,
  what if you added a little information? I am not suggesting your content is not good.,
  but suppose you added a post title to maybe get people’s attention?
  I mean TTIP Η ΜΥΣΤΙΚΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΠΟΥ ΘΑ ΣΥΝΤΡΙΨΕΙ ΤΑ ΚΡΑΤΗ | Ελληνικά Νέα Τώρα is kinda vanilla.
  You ought to look at Yahoo’s front page and watch how they create news titles to grab
  viewers interested. You might add a video or a related pic or two to grab people
  excited about everything’ve got to say. In my opinion, it
  might make your posts a little bit more interesting.

 3. Great post. I was checking constantly this blog and
  I am impressed! Very useful information specially
  the last part 🙂 I care for such information a lot. I was seeking
  this certain info for a long time. Thank you and good luck.

 4. Great post. I used to be checking continuously this weblog and I’m inspired!

  Extremely useful info specially the closing phase 🙂 I maintain such info a lot.
  I used to be looking for this particular info for a long time.
  Thank you and best of luck.

 5. We absolutely love your blog and find many of your post’s to be
  just what I’m looking for. can you offer guest writers to write content to suit your needs?
  I wouldn’t mind composing a post or elaborating on most of the subjects you write concerning here.
  Again, awesome web site!

 6. Have you ever thought about creating an ebook or guest authoring
  on other blogs? I have a blog based upon on the same subjects you discuss and
  would love to have you share some stories/information. I know my subscribers would value your work.
  If you’re even remotely interested, feel free to send me an e-mail.

 7. Nice blog here! Also your site loads up very fast!

  What web host are you the usage of? Can I am getting your associate hyperlink on your host?
  I wish my website loaded up as quickly as yours lol

 8. Hello! Do you know if they make any plugins to assist with Search Engine Optimization? I’m trying to get my blog to rank for
  some targeted keywords but I’m not seeing very good results.
  If you know of any please share. Appreciate it!

 9. First off I would like to say great blog! I had a quick question in which I’d like to ask if you do not mind.
  I was interested to know how you center yourself and clear your head prior
  to writing. I’ve had a hard time clearing my mind in getting my ideas out.
  I truly do enjoy writing but it just seems like the first 10 to 15 minutes are usually
  lost simply just trying to figure out how to begin. Any suggestions or tips?
  Many thanks!

 10. Howdy! This post couldn’t be written much better! Looking through this
  article reminds me of my previous roommate!
  He continually kept talking about this. I’ll forward this information to him.
  Fairly certain he’ll have a great read. I appreciate you for sharing!

 11. It is the best time to make some plans for the future and it
  is time to be happy. I’ve read this post and if I could I want to suggest you few interesting things or
  tips. Perhaps you could write next articles referring to this article.
  I wish to read more things about it!

 12. Wow that was odd. I just wrote an very long comment but after I clicked submit my comment didn’t show up.
  Grrrr… well I’m not writing all that over again. Regardless, just wanted
  to say excellent blog!

 13. Sweet blog! I found it while browsing on Yahoo News.

  Do you have any suggestions on how to get listed in Yahoo News?
  I’ve been trying for a while but I never seem to get there!
  Many thanks

 14. Undeniably consider that which you stated. Your favorite justification seemed to
  be at the web the easiest thing to keep in mind of.
  I say to you, I definitely get annoyed whilst other people think about worries that they just don’t recognize about.

  You managed to hit the nail upon the top and also defined out the entire thing with no need
  side effect , other folks can take a signal.
  Will probably be again to get more. Thanks

 15. After checking out a handful of the blog articles on your site, I seriously like your way of blogging.
  I added it to my bookmark site list and will be checking back in the near
  future. Take a look at my website too and let me know
  what you think.

 16. Excellent post. Keep posting such kind of information on your blog.
  Im really impressed by your site.
  Hey there, You have performed an incredible job.

  I’ll definitely digg it and in my view suggest to my friends.

  I’m sure they will be benefited from this web site.

 17. Hello There. I found your blog the usage of msn. That is a really smartly written article.
  I will make sure to bookmark it and come back to read more of your useful
  info. Thanks for the post. I will certainly comeback.

 18. Excellent goods from you, man. I have understand your stuff previous to and you are just too great.
  I really like what you’ve acquired here, really like what you are saying and the way
  in which you say it. You make it enjoyable and you still take care of to
  keep it smart. I cant wait to read far more from you.
  This is actually a great web site.

 19. Howdy, i read your blog from time to time and i
  own a similar one and i was just wondering if you get a lot of spam
  responses? If so how do you stop it, any plugin or anything you can suggest?
  I get so much lately it’s driving me mad so any help is very much appreciated.

 20. Hello, I do believe your website might be having internet browser compatibility issues.
  When I take a look at your site in Safari, it looks fine
  however, if opening in Internet Explorer, it’s got some overlapping issues.
  I just wanted to give you a quick heads up! Besides that, great site!

 21. I was excited to find this site. I wanted to
  thank you for your time due to this fantastic read!! I definitely appreciated every part of it and I have you saved to fav
  to see new information in your web site.

 22. I am no longer sure the place you are getting your information, however good topic.

  I needs to spend some time learning more or working out more.
  Thanks for magnificent information I was in search of this
  information for my mission.

 23. Nice blog here! Additionally your website lots up very fast!
  What web host are you the use of? Can I get your associate hyperlink for
  your host? I want my web site loaded up as quickly as yours lol

 24. Howdy! This article couldn’t be written any better!
  Reading through this article reminds me of my previous roommate!
  He continually kept preaching about this. I will forward this information to him.

  Pretty sure he’ll have a good read. Many thanks for sharing!

 25. Howdy! This article couldn’t be written any better!
  Going through this article reminds me of my previous roommate!

  He continually kept preaching about this.
  I am going to send this post to him. Pretty sure he’ll have a great read.
  Thanks for sharing!

 26. I must thank you for the efforts you’ve put in penning this site.
  I am hoping to view the same high-grade blog posts from you later on as well.
  In truth, your creative writing abilities has inspired me to get my
  own website now 😉

 27. Usually I do not read post on blogs, however I would like to say that this
  write-up very pressured me to try and do so!
  Your writing taste has been amazed me. Thank
  you, very nice post.

 28. I am really enjoying the theme/design of your
  site. Do you ever run into any internet browser compatibility issues?

  A small number of my blog readers have complained about my website not operating correctly in Explorer but looks great in Opera.
  Do you have any solutions to help fix this problem?

 29. Hey There. I found your blog using msn. This is an extremely well written article.
  I will make sure to bookmark it and return to read
  more of your useful information. Thanks for the post.

  I will certainly comeback.

 30. Thanks on your marvelous posting! I certainly enjoyed
  reading it, you’re a great author. I will always bookmark your
  blog and will eventually come back sometime soon. I want to
  encourage yourself to continue your great work, have a nice morning!

 31. What’s Happening i’m new to this, I stumbled upon this I have found It positively useful and it has aided
  me out loads. I am hoping to give a contribution & help different users like its aided
  me. Good job.

 32. After looking at a few of the articles on your blog, I honestly appreciate your technique of blogging.
  I added it to my bookmark site list and will be checking back
  in the near future. Please check out my website too and tell me what you think.

 33. I love your blog.. very nice colors & theme.
  Did you make this website yourself or did you hire someone to do it for you?
  Plz respond as I’m looking to design my own blog and would like to find out where u got this from.
  thanks a lot

 34. Aw, this was an exceptionally nice post. Taking a few minutes and
  actual effort to generate a really good article… but what can I say… I procrastinate a whole lot and don’t manage to get nearly anything done.

 35. Do you have a spam problem on this website; I also am a blogger, and
  I was curious about your situation; many of us have developed some nice practices and we are looking to
  exchange methods with others, please shoot me an email if interested.

 36. Oh my goodness! Awesome article dude! Thank you, However
  I am having problems with your RSS. I don’t know the reason why I am unable to join it.

  Is there anybody getting the same RSS issues?
  Anyone that knows the answer will you kindly respond?

  Thanks!!

 37. It’s really very complex in this full of activity life to listen news on Television, so I just use internet for that
  reason, and take the latest news.

 38. My partner and I absolutely love your blog and find almost
  all of your post’s to be exactly I’m looking for.
  Would you offer guest writers to write content for
  yourself? I wouldn’t mind creating a post or elaborating on a number of the subjects you write concerning here.
  Again, awesome site!

 39. Hi! Do you know if they make any plugins to assist with SEO?
  I’m trying to get my blog to rank for some targeted keywords but I’m not
  seeing very good success. If you know of any please share.
  Thanks!

 40. Link exchange is nothing else but it is only placing the other person’s
  web site link on your page at suitable place and other person will also do similar
  in support of you.

 41. Greetings! I’ve been following your weblog for some time now and finally got the courage to
  go ahead and give you a shout out from Lubbock Texas!
  Just wanted to mention keep up the great job!

 42. Its like you learn my mind! You appear to know so much approximately this, like you wrote the e-book in it or something.

  I feel that you just can do with some % to drive the
  message home a bit, but other than that, this is excellent blog.
  A great read. I will definitely be back.

 43. Pretty nice post. I just stumbled upon your weblog and wished to say that I
  have truly enjoyed browsing your blog posts. After all I will be subscribing to your rss
  feed and I hope you write again very soon!

 44. I’m not certain the place you are getting your information, but great topic.

  I must spend a while studying much more or working out more.
  Thanks for wonderful info I was looking for this info for my mission.

 45. I blog often and I seriously appreciate your content. Your article has really peaked my interest.

  I will bookmark your site and keep checking for new details about once per week.
  I subscribed to your Feed as well.

 46. Hello! This post could not be written any better! Reading this
  post reminds me of my good old room mate! He always kept chatting
  about this. I will forward this article to him. Fairly certain he will have a good read.

  Many thanks for sharing!

 47. My brother recommended I might like this website.

  He was totally right. This post actually made my day.
  You can not imagine just how much time I had spent for this info!
  Thanks!

 48. I am really enjoying the theme/design of your web site.
  Do you ever run into any browser compatibility problems?
  A small number of my blog audience have complained
  about my blog not working correctly in Explorer but looks great in Chrome.
  Do you have any ideas to help fix this issue?

 49. You can definitely see your skills within the work you write.
  The world hopes for even more passionate writers like you
  who aren’t afraid to say how they believe. Always follow your heart.

 50. Unquestionably believe that which you stated. Your favorite justification appeared to be on the internet the simplest thing to
  be aware of. I say to you, I certainly get irked while
  people think about worries that they plainly don’t know about.

  You managed to hit the nail upon the top and defined out the
  whole thing without having side effect , people can take a
  signal. Will likely be back to get more. Thanks

 51. Hi, I do believe your site may be having browser compatibility problems.
  Whenever I take a look at your web site in Safari, it looks fine however, when opening in Internet Explorer,
  it has some overlapping issues. I merely wanted to provide you
  with a quick heads up! Aside from that, wonderful
  blog!

 52. Hello There. I found your blog using msn. This is a very well written article.
  I’ll be sure to bookmark it and come back to read more
  of your useful info. Thanks for the post. I will certainly return.

 53. Thanks for ones marvelous posting! I genuinely enjoyed reading it, you could be
  a great author. I will be sure to bookmark your blog and definitely will come back very soon.
  I want to encourage continue your great work, have a nice
  weekend!

 54. Having read this I believed it was really informative.
  I appreciate you finding the time and effort to put this article together.

  I once again find myself spending way too much time
  both reading and leaving comments. But so what, it was still worth it!

 55. I was suggested this web site by my cousin. I
  am not positive whether this submit is written through him as nobody else know
  such distinctive approximately my difficulty. You are wonderful!
  Thank you!

 56. It’s perfect time to make a few plans for the future and it is time to be happy.
  I have read this submit and if I could I want to suggest you few attention-grabbing things or suggestions.

  Maybe you can write next articles relating to this article.
  I want to read even more issues about it!

 57. It’s a shame you don’t have a donate button! I’d without
  a doubt donate to this superb blog! I suppose for now i’ll settle
  for bookmarking and adding your RSS feed to my Google account.
  I look forward to brand new updates and will talk about this site with my Facebook group.

  Talk soon!

 58. My programmer is trying to convince me to move to .net
  from PHP. I have always disliked the idea because of the expenses.
  But he’s tryiong none the less. I’ve been using WordPress on a variety of websites for about
  a year and am anxious about switching to another
  platform. I have heard great things about blogengine.net.

  Is there a way I can transfer all my wordpress posts into
  it? Any kind of help would be greatly appreciated!

 59. Hello, I do think your web site might be having internet browser compatibility issues.

  When I look at your website in Safari, it looks fine but when opening in IE, it has some overlapping issues.
  I just wanted to give you a quick heads up! Apart from that, wonderful website!

 60. Its like you learn my mind! You appear to understand a lot about this, such as you wrote
  the book in it or something. I think that you just can do
  with a few % to drive the message house a bit, but
  other than that, this is great blog. A great read. I will definitely be
  back.

 61. My relatives all the time say that I am killing my time here at web, however I
  know I am getting knowledge all the time by reading thes fastidious posts.

 62. Simply wish to say your article is as surprising.
  The clarity to your submit is simply nice and that i can think you are a professional in this subject.
  Well along with your permission allow me to snatch your RSS feed to stay
  updated with coming near near post. Thanks one million and please carry on the rewarding work.

 63. Hmm it looks like your blog ate my first comment (it was super
  long) so I guess I’ll just sum it up what I had written and say, I’m thoroughly enjoying your blog.
  I as well am an aspiring blog blogger but I’m still new to everything.
  Do you have any tips for rookie blog writers? I’d genuinely appreciate it.

 64. I believe what you posted was very reasonable. However,
  what about this? what if you were to create a awesome headline?
  I am not suggesting your content isn’t good., however suppose you added a title to maybe grab folk’s attention? I mean TTIP Η ΜΥΣΤΙΚΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΠΟΥ ΘΑ ΣΥΝΤΡΙΨΕΙ ΤΑ ΚΡΑΤΗ | Ελληνικά Νέα Τώρα is
  a little plain. You could glance at Yahoo’s home page and watch how they create news titles to get people to click.
  You might try adding a video or a pic or two to grab readers excited about everything’ve got to
  say. Just my opinion, it might make your blog a little livelier.

 65. Hey there! Quick question that’s entirely off
  topic. Do you know how to make your site mobile friendly?
  My web site looks weird when browsing from my iphone 4. I’m trying
  to find a template or plugin that might be able to fix this problem.
  If you have any suggestions, please share. Thanks!

 66. Undeniably believe that that you stated. Your favorite reason seemed to be on the net the easiest factor to consider of.
  I say to you, I definitely get irked whilst people consider issues that they plainly
  do not realize about. You controlled to hit the nail upon the top
  and defined out the entire thing without having side-effects ,
  people can take a signal. Will likely be again to get more.

  Thank you

 67. I love your blog.. very nice colors & theme. Did you make this
  website yourself or did you hire someone to do it for you?
  Plz answer back as I’m looking to construct my own blog and would like to know where
  u got this from. appreciate it

 68. First off I would like to say terrific blog! I had a quick question which
  I’d like to ask if you don’t mind. I was interested to know
  how you center yourself and clear your mind before writing.
  I have had a difficult time clearing my mind in getting
  my ideas out. I do enjoy writing but it just seems like the first 10 to 15 minutes
  are lost simply just trying to figure out how to begin.
  Any recommendations or tips? Cheers!

 69. It’s actually a nice and useful piece of information. I’m glad that you shared this helpful information with us.
  Please stay us informed like this. Thanks for sharing.

 70. Wow that was unusual. I just wrote an incredibly long comment but after I clicked submit my comment didn’t
  show up. Grrrr… well I’m not writing all that over again. Anyhow, just wanted to say wonderful blog!

 71. Exceptional post however I was wanting to know if you could write a litte more on this subject?
  I’d be very thankful if you could elaborate a little bit more.

  Bless you!

 72. Wonderful beat ! I would like to apprentice at the same time
  as you amend your website, how can i subscribe for a weblog
  website? The account aided me a applicable deal.
  I had been tiny bit familiar of this your broadcast provided bright transparent
  idea

 73. I do agree with all of the concepts you have offered
  to your post. They’re really convincing and can certainly work.
  Still, the posts are very short for novices. Could you please lengthen them a
  bit from next time? Thank you for the post.

 74. Hey there would you mind sharing which blog platform you’re working with?
  I’m going to start my own blog soon but I’m having a hard time selecting between BlogEngine/Wordpress/B2evolution and Drupal.
  The reason I ask is because your design seems different
  then most blogs and I’m looking for something unique.
  P.S My apologies for being off-topic but I had
  to ask!

 75. I loved as much as you’ll receive carried out right here.
  The sketch is attractive, your authored subject matter stylish.
  nonetheless, you command get got an nervousness over that you wish be delivering
  the following. unwell unquestionably come further formerly again since exactly the same nearly very often inside case you
  shield this increase.

 76. Great blog right here! Also your site lots up fast!
  What host are you the use of? Can I am getting your associate hyperlink in your host?
  I wish my website loaded up as quickly as yours lol

 77. Incredible! This blog looks exactly like my old one!
  It’s on a entirely different topic but it has pretty
  much the same page layout and design. Great choice of
  colors!

 78. Great goods from you, man. I have understand your stuff previous to and you’re just too wonderful.
  I actually like what you’ve acquired here, certainly like what you are stating and the way in which
  you say it. You make it entertaining and you still take care of
  to keep it smart. I can’t wait to read far more from you.
  This is actually a great website.

 79. Very nice post. I just stumbled upon your weblog and wished to say that I have
  really enjoyed browsing your blog posts. In any case I will be subscribing to your feed and I hope you write again very soon!

 80. I have to thank you for the efforts you’ve put in penning this site.
  I’m hoping to view the same high-grade blog posts by you
  in the future as well. In fact, your creative writing abilities has
  inspired me to get my very own site now 😉

 81. What’s up, this weekend is pleasant in favor of me, as this time i am reading this wonderful educational paragraph here at my house.

 82. I believe that is one of the most important information for me.

  And i am happy reading your article. But wanna commentary on few common issues, The web site style is perfect, the articles
  is truly great : D. Just right activity, cheers

 83. You ought to take part in a contest for one of
  the greatest websites on the web. I most certainly will highly recommend this
  web site!

 84. I simply couldn’t go away your site before suggesting that I actually enjoyed the standard info an individual
  provide for your guests? Is gonna be back frequently in order to
  check out new posts

 85. Thanks on your marvelous posting! I truly enjoyed reading
  it, you happen to be a great author. I will be sure to bookmark your blog and definitely
  will come back very soon. I want to encourage one to continue your great
  work, have a nice morning!

 86. Greate article. Keep writing such kind of information on your site.
  Im really impressed by your site.
  Hi there, You have performed a fantastic job. I’ll definitely digg
  it and in my view suggest to my friends. I’m sure they’ll be
  benefited from this website.

 87. Good day! I know this is kind of off topic but I
  was wondering if you knew where I could get a captcha plugin for my
  comment form? I’m using the same blog platform as yours
  and I’m having trouble finding one? Thanks a lot!

 88. A person necessarily help to make severely articles I would state.
  That is the first time I frequented your website page and thus far?
  I amazed with the research you made to create this actual submit extraordinary.
  Fantastic activity!

 89. Hey I know this is off topic but I was wondering if you knew of any widgets I could add to my blog that automatically
  tweet my newest twitter updates. I’ve been looking for a plug-in like this for
  quite some time and was hoping maybe you would have some experience with
  something like this. Please let me know if you run into anything.
  I truly enjoy reading your blog and I look forward to your new updates.

 90. This design is wicked! You definitely know how to keep a reader amused.
  Between your wit and your videos, I was almost
  moved to start my own blog (well, almost…HaHa!) Great job.
  I really loved what you had to say, and more than that, how
  you presented it. Too cool!

 91. Hey there would you mind sharing which blog platform you’re using?

  I’m looking to start my own blog in the near future but I’m having a tough time deciding between BlogEngine/Wordpress/B2evolution and Drupal.

  The reason I ask is because your layout seems different then most blogs and I’m looking for
  something unique. P.S My apologies for getting off-topic but I
  had to ask!

 92. I do not even know how I ended up here, but I thought this post was great.

  I do not know who you are but certainly you’re going to a famous blogger
  if you aren’t already 😉 Cheers!

 93. Hey there! I could have sworn I’ve been to this website before but
  after checking through some of the post I realized it’s new to me.
  Anyways, I’m definitely happy I found it and I’ll be
  bookmarking and checking back often!

 94. I love what you guys are up too. This type
  of clever work and exposure! Keep up the amazing works guys I’ve
  added you guys to my blogroll.

 95. fantastic post, very informative. I ponder why the opposite specialists of this sector
  do not realize this. You should proceed your writing.

  I’m confident, you’ve a great readers’ base already!

 96. You actually make it seem so easy with your presentation but I find this matter to be actually something which I think I would never understand.
  It seems too complex and extremely broad for me. I’m looking forward for
  your next post, I’ll try to get the hang of it!

 97. Hey would you mind letting me know which hosting company you’re utilizing?
  I’ve loaded your blog in 3 different internet browsers and
  I must say this blog loads a lot faster then most. Can you recommend
  a good hosting provider at a honest price?
  Thanks a lot, I appreciate it!

 98. What’s up it’s me, I am also visiting this website daily, this
  web site is really nice and the viewers are genuinely sharing fastidious thoughts.

 99. Wonderful beat ! I would like to apprentice at the same time as you
  amend your website, how could i subscribe for
  a weblog site? The account helped me a acceptable deal. I have been tiny bit familiar of this your
  broadcast offered vibrant clear concept

 100. I feel this is among the most significant information for me.
  And i am satisfied studying your article. However wanna observation on some
  common things, The site taste is perfect, the articles is truly
  nice : D. Good job, cheers

 101. Good way of telling, and pleasant post to take data concerning
  my presentation subject matter, which i am going to
  present in institution of higher education.

 102. Hey I know this is off topic but I was wondering if
  you knew of any widgets I could add to my blog that automatically tweet my newest twitter updates.
  I’ve been looking for a plug-in like this for quite some time and was hoping maybe you would have some experience with something like this.

  Please let me know if you run into anything.
  I truly enjoy reading your blog and I look forward to your new
  updates.

 103. You are so awesome! I don’t think I’ve read through something like that before.
  So good to discover another person with genuine thoughts on this issue.
  Really.. thanks for starting this up. This site is one thing that is needed on the internet, someone with a little originality!

 104. I’m amazed, I have to admit. Seldom do I encounter a blog that’s both equally educative and interesting, and let me
  tell you, you’ve hit the nail on the head. The issue is something which too few men and
  women are speaking intelligently about. I’m very happy I stumbled across this
  in my hunt for something relating to this.

 105. You can certainly see your expertise in the article you write.

  The arena hopes for even more passionate writers like you who aren’t afraid to say how
  they believe. Always go after your heart.

 106. Write more, thats all I have to say. Literally, it seems as though
  you relied on the video to make your point. You definitely know what youre
  talking about, why throw away your intelligence on just
  posting videos to your weblog when you could be giving us something enlightening to
  read?

 107. Hello, Neat post. There’s a problem with your website in web explorer, would test
  this? IE still is the marketplace leader and a good component of folks will leave out your excellent writing due to this problem.

 108. Hi there, just became aware of your blog through Google, and found
  that it is truly informative. I am gonna watch out for brussels.
  I’ll be grateful if you continue this in future.

  Numerous people will be benefited from your writing.
  Cheers!

 109. What’s Happening i’m new to this, I stumbled upon this I’ve discovered It absolutely useful and it has
  aided me out loads. I am hoping to contribute & help different
  users like its helped me. Great job.

 110. I believe everything posted made a great deal of sense.

  However, what about this? what if you typed a catchier post
  title? I mean, I don’t want to tell you how to run your blog,
  however what if you added a headline that makes people desire more?
  I mean TTIP Η ΜΥΣΤΙΚΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΠΟΥ ΘΑ ΣΥΝΤΡΙΨΕΙ ΤΑ
  ΚΡΑΤΗ | Ελληνικά Νέα Τώρα is a little boring.
  You might look at Yahoo’s home page and watch how they write article headlines to grab people interested.

  You might try adding a video or a related picture or
  two to grab readers excited about everything’ve got to say.

  In my opinion, it could bring your blog a little livelier.

 111. I am really impressed with your writing skills
  and also with the layout on your weblog. Is this a paid
  theme or did you customize it yourself? Anyway keep up the nice quality writing, it’s rare to see a great blog like this
  one these days.

 112. Wonderful beat ! I would like to apprentice even as you amend your site, how could i subscribe
  for a weblog site? The account aided me a acceptable deal.
  I have been a little bit acquainted of this your broadcast provided
  brilliant transparent idea

 113. Hey there! I know this is kind of off topic but I was wondering if you knew where I
  could locate a captcha plugin for my comment form?
  I’m using the same blog platform as yours and I’m having
  problems finding one? Thanks a lot!

 114. Hey I know this is off topic but I was wondering if you knew of any widgets I could add to my blog that automatically tweet my newest twitter updates.
  I’ve been looking for a plug-in like this for quite some time and was hoping
  maybe you would have some experience with something
  like this. Please let me know if you run into anything.
  I truly enjoy reading your blog and I look forward to your new updates.

 115. Great post. I was checking constantly this blog and I’m impressed!
  Extremely helpful information particularly the last part 🙂 I care for such info a lot.

  I was looking for this certain information for a long time.
  Thank you and good luck.

 116. Greetings from Florida! I’m bored to tears at work so I
  decided to browse your website on my iphone during lunch break.
  I enjoy the knowledge you present here and can’t wait to take a look when I get home.
  I’m shocked at how fast your blog loaded on my phone ..

  I’m not even using WIFI, just 3G .. Anyhow, fantastic site!

 117. Hello! I know this is kinda off topic but I was wondering if you
  knew where I could find a captcha plugin for my comment form?
  I’m using the same blog platform as yours and I’m having problems
  finding one? Thanks a lot!

 118. Howdy! I could have sworn I’ve visited this web site before but after
  browsing through many of the posts I realized it’s new to me.

  Regardless, I’m certainly delighted I came across it and I’ll be book-marking it and checking back often!

 119. May I simply say what a comfort to uncover somebody
  who truly knows what they’re discussing on the net. You definitely realize how to bring a problem to light and make it important.
  A lot more people really need to check this out and understand this side of your story.
  It’s surprising you are not more popular since you definitely have
  the gift.

 120. Do you mind if I quote a few of your articles as long as I provide credit and sources back
  to your webpage? My blog site is in the exact same
  area of interest as yours and my visitors would definitely benefit from a lot
  of the information you provide here. Please let me
  know if this okay with you. Appreciate it!

 121. My family every time say that I am killing my time here at
  web, however I know I am getting experience everyday by reading
  such pleasant articles or reviews.

 122. Wonderful blog! I found it while surfing
  around on Yahoo News. Do you have any suggestions on how to
  get listed in Yahoo News? I’ve been trying for a while but I never seem
  to get there! Cheers

 123. Hi there! This is my first visit to your blog! We are a group of volunteers and starting a new initiative in a community in the same niche.
  Your blog provided us valuable information to work on. You have done a extraordinary job!

 124. I like the helpful info you provide in your articles.
  I’ll bookmark your blog and check again here regularly. I’m quite certain I’ll learn many new stuff right here!
  Best of luck for the next!

 125. Thanks for another informative blog. Where else may just
  I am getting that kind of information written in such a perfect manner?
  I have a undertaking that I’m simply now running on, and
  I have been at the glance out for such info.

 126. I just like the valuable info you provide
  in your articles. I’ll bookmark your blog and take a look at again here regularly.
  I am somewhat certain I will be informed a lot of new stuff proper right here!
  Good luck for the following!

 127. When I originally commented I clicked the “Notify me when new comments are added” checkbox and now each time a comment is added I get
  several e-mails with the same comment. Is there any way you can remove people from that service?
  Thank you!

 128. Excellent goods from you, man. I have understand your stuff previous to
  and you’re just too great. I really like what you’ve acquired here, certainly like what you’re saying and the way
  in which you say it. You make it entertaining and you still take
  care of to keep it smart. I cant wait to read far more
  from you. This is actually a terrific site.

 129. I know this if off topic but I’m looking into starting my
  own blog and was wondering what all is needed to get setup?
  I’m assuming having a blog like yours would cost
  a pretty penny? I’m not very web savvy so I’m not
  100% certain. Any suggestions or advice would be greatly appreciated.
  Appreciate it

 130. I just like the valuable info you provide to your articles.
  I will bookmark your weblog and test once more here frequently.
  I am somewhat certain I’ll learn many new stuff proper here!
  Best of luck for the following!

 131. Hi! I know this is kind of off topic but I was wondering if you knew where I could locate a captcha plugin for
  my comment form? I’m using the same blog platform as yours and I’m having problems finding one?
  Thanks a lot!

 132. Write more, thats all I have to say. Literally, it seems as
  though you relied on the video to make your point. You definitely know
  what youre talking about, why throw away your intelligence on just posting videos to your site when you could be
  giving us something enlightening to read?

 133. The other day, while I was at work, my sister stole my apple ipad and tested to see if it can survive a 30
  foot drop, just so she can be a youtube sensation. My apple ipad is now broken and she has 83 views.
  I know this is entirely off topic but I had to share it with
  someone!

 134. Oh my goodness! Awesome article dude! Many thanks, However
  I am having issues with your RSS. I don’t understand the reason why I can’t join it.
  Is there anybody else getting the same RSS problems?
  Anyone who knows the answer can you kindly respond?
  Thanx!!

 135. Have you ever thought about including a little bit more than just your articles?
  I mean, what you say is important and all. However think
  about if you added some great photos or video clips to give your posts more, “pop”!
  Your content is excellent but with images and clips,
  this site could definitely be one of the greatest in its field.
  Amazing blog!

 136. Aw, this was a very nice post. Taking the time and actual effort to generate a really good article… but what
  can I say… I put things off a lot and don’t manage to get anything done.

 137. Hi just wanted to give you a brief heads up and let you know a
  few of the pictures aren’t loading correctly. I’m not sure why but I think its a linking issue.
  I’ve tried it in two different browsers and both show the same
  outcome.

 138. Good day! This is kind of off topic but I need some help from an established
  blog. Is it very hard to set up your own blog?
  I’m not very techincal but I can figure things out pretty fast.
  I’m thinking about setting up my own but I’m not sure where
  to begin. Do you have any tips or suggestions? Cheers

 139. Hello there! I could have sworn I’ve been to this blog before
  but after checking through some of the post I realized it’s new to
  me. Anyhow, I’m definitely glad I found it and I’ll be bookmarking and checking
  back frequently!

 140. My family members every time say that I am killing my time here at net, however I know I am getting familiarity everyday by reading
  such nice content.

 141. Hello, Neat post. There is an issue with your website in web explorer, may check this?
  IE still is the market leader and a good part of other people will miss your excellent writing due to this problem.

 142. I’m truly enjoying the design and layout of your website.
  It’s a very easy on the eyes which makes it
  much more pleasant for me to come here and visit more often. Did you hire out a designer to create your theme?
  Fantastic work!

 143. Whats up very nice website!! Guy .. Beautiful .. Wonderful ..

  I’ll bookmark your blog and take the feeds additionally?
  I’m satisfied to seek out numerous helpful info right here in the submit,
  we want develop extra strategies in this regard, thank you for sharing.
  . . . . .

 144. Write more, thats all I have to say. Literally, it seems as
  though you relied on the video to make your point.
  You clearly know what youre talking about, why waste your intelligence on just posting videos to your weblog when you could be giving us something
  informative to read?

 145. Hello exceptional blog! Does running a blog such as this take a great deal of work?
  I’ve virtually no knowledge of programming but I was hoping to start my own blog soon. Anyway,
  if you have any suggestions or techniques for new blog owners please share.
  I know this is off topic however I just wanted to ask.
  Kudos!

 146. After checking out a number of the articles on your site, I
  honestly like your technique of blogging. I bookmarked it
  to my bookmark website list and will be checking back
  soon. Take a look at my website as well and let me know what you think.

 147. I have been surfing online greater than 3 hours today, but I
  by no means discovered any attention-grabbing article like yours.
  It is lovely price sufficient for me. In my opinion, if all webmasters and bloggers made
  just right content as you did, the web might be much more
  useful than ever before.

 148. I’d like to thank you for the efforts you have put in penning
  this website. I am hoping to check out the same high-grade content from you
  later on as well. In fact, your creative writing abilities has encouraged me to get
  my own, personal website now 😉

 149. Great work! That is the kind of info that are supposed to
  be shared around the web. Disgrace on Google for not positioning this post higher!
  Come on over and visit my web site . Thank you =)

 150. What’s Taking place i’m new to this, I stumbled upon this I’ve found It absolutely
  useful and it has aided me out loads. I hope to contribute & help different users like its helped me.
  Great job.

 151. Nice post. I was checking constantly this blog and I am impressed!
  Extremely useful info specifically the last part 🙂 I care for such
  info much. I was looking for this certain info for a very long time.
  Thank you and good luck.

 152. Hi there, I found your web site by the use of Google at the same time as searching for a comparable topic, your website got here up, it appears
  to be like good. I’ve bookmarked it in my google bookmarks.

  Hello there, simply become aware of your weblog through Google, and located that
  it’s truly informative. I’m going to watch out for brussels.
  I will be grateful in the event you proceed this in future.
  Numerous other people can be benefited from your
  writing. Cheers!

 153. You are so awesome! I do not believe I’ve truly read through a single thing like that before.
  So good to discover somebody with genuine thoughts on this issue.

  Seriously.. thank you for starting this up. This site is something that is required
  on the web, someone with a little originality!

 154. First off I would like to say superb blog! I had a quick question in which
  I’d like to ask if you don’t mind. I was interested to know how you
  center yourself and clear your head before writing.
  I have had a tough time clearing my mind in getting my ideas out.
  I truly do take pleasure in writing but it just seems like
  the first 10 to 15 minutes tend to be lost simply just trying
  to figure out how to begin. Any ideas or hints? Many thanks!

 155. I know this if off topic but I’m looking into starting my own blog and was
  wondering what all is required to get set up? I’m assuming having a blog like yours would cost a pretty penny?
  I’m not very web savvy so I’m not 100% certain. Any suggestions or advice would be greatly appreciated.

  Many thanks

 156. Thank you for the good writeup. It in fact
  was a amusement account it. Look advanced to more added agreeable from you!
  By the way, how can we communicate?

 157. Hey just wanted to give you a quick heads up. The words in your content seem to be running
  off the screen in Firefox. I’m not sure if this is a formatting issue or something to
  do with browser compatibility but I thought I’d post to let you know.
  The design look great though! Hope you get the problem fixed soon.
  Cheers

 158. Hey! This post could not be written any better! Reading through
  this post reminds me of my old room mate! He always kept chatting about this.

  I will forward this page to him. Pretty sure he will have a good read.
  Thank you for sharing!

 159. Hey there! Quick question that’s totally off topic.
  Do you know how to make your site mobile friendly? My weblog looks weird when viewing from my iphone 4.

  I’m trying to find a theme or plugin that might be
  able to correct this issue. If you have any recommendations, please
  share. Many thanks!

 160. Fantastic site you have here but I was wanting to know if you knew of any community forums that
  cover the same topics talked about in this article?
  I’d really like to be a part of group where I can get
  advice from other knowledgeable individuals that share the same
  interest. If you have any recommendations, please let me know.
  Thank you!

 161. Hello would you mind letting me know which web host you’re
  working with? I’ve loaded your blog in 3 completely different browsers and I must say this blog loads a lot quicker
  then most. Can you recommend a good internet hosting provider
  at a reasonable price? Thank you, I appreciate it!

 162. You are so interesting! I do not think I’ve read through anything like that before.
  So nice to discover somebody with some original thoughts on this subject.
  Seriously.. many thanks for starting this up.
  This site is one thing that is needed on the internet, someone with a little originality!

 163. I just couldn’t leave your site before suggesting that I really enjoyed the usual info a person supply on your visitors?
  Is gonna be again continuously in order to investigate cross-check new posts

 164. Hi, I do believe this is an excellent website.
  I stumbledupon it 😉 I may return once again since I book marked it.

  Money and freedom is the greatest way to change, may you be rich and continue to guide others.

 165. What i don’t realize is in fact how you are no longer really a lot more neatly-preferred than you may be now.
  You’re very intelligent. You know thus considerably when it comes
  to this matter, made me individually imagine it from a lot of varied angles.
  Its like women and men don’t seem to be interested until it
  is one thing to do with Girl gaga! Your individual stuffs outstanding.
  Always handle it up!

 166. Hi there, just became aware of your blog through Google, and found that it is really informative.

  I’m gonna watch out for brussels. I’ll be grateful if you continue this in future.

  A lot of people will be benefited from your writing.
  Cheers!

 167. I really love your site.. Great colors & theme.
  Did you develop this amazing site yourself?
  Please reply back as I’m attempting to create my very own site and would
  like to learn where you got this from or exactly what
  the theme is named. Cheers!

 168. Hi! This is my 1st comment here so I just wanted to give a quick shout out and say
  I truly enjoy reading your posts. Can you suggest any other blogs/websites/forums that
  cover the same subjects? Thank you so much!

 169. Having read this I believed it was rather informative. I appreciate you spending some
  time and energy to put this information together.
  I once again find myself spending a lot of time both reading
  and commenting. But so what, it was still worth it!

 170. Please let me know if you’re looking for a author for your weblog.
  You have some really good posts and I feel I would be a
  good asset. If you ever want to take some of
  the load off, I’d love to write some articles for
  your blog in exchange for a link back to mine. Please
  blast me an email if interested. Thanks!

 171. I love your blog.. very nice colors & theme. Did you design this website yourself or did
  you hire someone to do it for you? Plz respond as I’m
  looking to create my own blog and would like to know where
  u got this from. kudos

 172. Hello there! This blog post couldn’t be written any better!
  Going through this post reminds me of my previous roommate!
  He continually kept preaching about this. I most certainly will forward this information to him.

  Pretty sure he’ll have a very good read. Many thanks for sharing!

 173. After looking over a number of the articles on your web
  page, I seriously appreciate your technique
  of writing a blog. I saved as a favorite it to my bookmark webpage list and will be checking
  back in the near future. Please check out my web site too and tell
  me your opinion.

 174. An outstanding share! I have just forwarded this onto a colleague who
  was doing a little research on this. And he actually bought me lunch
  simply because I found it for him… lol. So allow me to reword this….
  Thanks for the meal!! But yeah, thanx for spending the time to
  discuss this issue here on your internet site.

 175. Attractive section of content. I just stumbled upon your site and in accession capital to
  assert that I get actually enjoyed account your blog posts.

  Any way I will be subscribing to your augment and even I
  achievement you access consistently fast.

 176. This design is spectacular! You definitely know how to keep a
  reader entertained. Between your wit and your videos,
  I was almost moved to start my own blog (well, almost…HaHa!) Fantastic job.
  I really enjoyed what you had to say, and more than that, how you presented it.

  Too cool!

 177. Have you ever considered about including a little bit more than just your articles?
  I mean, what you say is important and all. However think about
  if you added some great graphics or video clips to give your posts more, “pop”!
  Your content is excellent but with pics and videos, this blog
  could undeniably be one of the greatest in its field.
  Wonderful blog!

 178. Hey there! This is kind of off topic but I need
  some help from an established blog. Is it very hard to set up your own blog?
  I’m not very techincal but I can figure things out pretty quick.
  I’m thinking about setting up my own but I’m not sure where to
  begin. Do you have any points or suggestions? Thanks

 179. I was recommended this website by means of my cousin.
  I am no longer certain whether or not this put up is written by him as nobody
  else recognize such designated approximately my
  problem. You’re wonderful! Thank you!

 180. Unquestionably believe that that you stated. Your favorite reason seemed to be
  at the web the simplest factor to be aware of. I say to you,
  I certainly get irked at the same time as people consider worries that they just don’t understand about.
  You managed to hit the nail upon the top and defined out the entire thing with no need side effect , people can take a signal.
  Will probably be back to get more. Thank you

 181. What you said made a ton of sense. However, what about
  this? what if you typed a catchier title? I mean, I don’t
  wish to tell you how to run your website, however what if
  you added a title that grabbed people’s attention? I mean TTIP Η ΜΥΣΤΙΚΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ
  ΠΟΥ ΘΑ ΣΥΝΤΡΙΨΕΙ ΤΑ ΚΡΑΤΗ | Ελληνικά Νέα Τώρα is
  kinda vanilla. You ought to peek at Yahoo’s home page and see how they create
  news headlines to get people to click. You might add a related video or a related picture or two to grab readers excited about what you’ve got to say.
  Just my opinion, it could bring your posts a little livelier.

 182. Hi there! This post could not be written any better!
  Reading through this post reminds me of my good old room mate!
  He always kept chatting about this. I will forward this post to
  him. Pretty sure he will have a good read. Thanks
  for sharing!

 183. you are really a just right webmaster. The web site loading speed
  is incredible. It kind of feels that you’re doing any distinctive trick.
  Furthermore, The contents are masterpiece. you have done a great task in this topic!

 184. I really love your blog.. Pleasant colors & theme.
  Did you build this amazing site yourself? Please reply back as I’m looking to create my own personal website and want to find
  out where you got this from or what the theme is named.
  Many thanks!

 185. Wow, superb blog layout! How long have you been blogging
  for? you make blogging look easy. The overall look of
  your website is magnificent, let alone the content!

 186. Hello There. I discovered your weblog using msn. This
  is a very well written article. I’ll make sure to bookmark it
  and return to learn extra of your useful info. Thank you for the post.
  I will definitely return.

 187. You really make it seem so easy together with your presentation however I to find this matter to be really
  something which I feel I might never understand.
  It kind of feels too complicated and very large for me. I am taking
  a look forward to your next publish, I’ll
  try to get the dangle of it!

 188. Attractive component of content. I simply stumbled upon your blog and
  in accession capital to claim that I get in fact loved account your blog posts.
  Any way I will be subscribing to your augment and even I success you get admission to persistently rapidly.

 189. It’s the best time to make some plans for the
  future and it’s time to be happy. I’ve read this post and if I could I want to
  suggest you few interesting things or tips. Maybe you can write next
  articles referring to this article. I want to read even more things about it!

 190. Hello, i think that i saw you visited my blog thus i came to “return the favor”.I’m trying to find things to improve my web site!I suppose its
  ok to use some of your ideas!!

 191. Hey there would you mind letting me know which
  webhost you’re using? I’ve loaded your blog in 3 completely
  different internet browsers and I must say this blog loads
  a lot faster then most. Can you recommend a good hosting
  provider at a honest price? Thank you, I appreciate it!

 192. certainly like your website however you have
  to check the spelling on several of your posts.

  Several of them are rife with spelling issues and I find it very troublesome to inform
  the truth however I’ll definitely come back again.

 193. Howdy are using WordPress for your site platform?
  I’m new to the blog world but I’m trying to get started and create my
  own. Do you require any html coding expertise to make your own blog?
  Any help would be greatly appreciated!

 194. I have been browsing on-line greater than three hours today,
  yet I by no means discovered any attention-grabbing article
  like yours. It is lovely value sufficient for me. Personally, if all webmasters and bloggers made just right content
  as you did, the internet shall be a lot more helpful than ever before.

 195. Every weekend i used to pay a visit this web page, because i wish for
  enjoyment, for the reason that this this web site conations truly fastidious funny stuff too.

 196. You actually make it seem so easy together with your presentation however I to find this matter
  to be actually something that I think I would never understand.
  It sort of feels too complicated and extremely vast for me.
  I’m having a look ahead on your subsequent put up, I’ll try
  to get the hang of it!

 197. I have been exploring for a little bit for any high-quality articles or
  blog posts on this sort of area . Exploring in Yahoo I
  eventually stumbled upon this web site. Studying this information So
  i am glad to convey that I have an incredibly excellent uncanny
  feeling I discovered just what I needed. I such a lot without
  a doubt will make certain to don?t omit this web site and provides it a glance on a constant basis.

 198. I think this is among the most vital information for me.
  And i’m glad reading your article. But should remark on some
  general things, The website style is wonderful, the articles is
  really great : D. Good job, cheers

 199. Hello, Neat post. There is a problem with your web site
  in web explorer, may test this? IE nonetheless is the marketplace chief and a big part
  of other folks will miss your excellent writing due
  to this problem.

 200. You are so cool! I don’t believe I’ve truly read something like that before.

  So nice to discover someone with some genuine thoughts on this subject.
  Really.. many thanks for starting this up. This web site is something that’s needed on the web, someone with a little originality!

 201. Hey there! This post could not be written any better! Reading through this post reminds me of
  my old room mate! He always kept chatting about this. I will forward this article to him.
  Fairly certain he will have a good read. Many thanks for sharing!

 202. Right here is the right blog for anybody who wishes to understand this topic.
  You know so much its almost hard to argue with you (not that I actually
  would want to…HaHa). You definitely put a new spin on a subject that’s
  been written about for years. Excellent stuff, just excellent!

 203. Everything typed was very reasonable. But, what about this?
  what if you were to create a killer post title?

  I am not saying your content is not solid.,
  but what if you added a post title that makes people desire more?

  I mean TTIP Η ΜΥΣΤΙΚΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΠΟΥ ΘΑ ΣΥΝΤΡΙΨΕΙ ΤΑ ΚΡΑΤΗ |
  Ελληνικά Νέα Τώρα is kinda vanilla.
  You ought to glance at Yahoo’s home page and note how they create
  article headlines to grab viewers interested.

  You might add a related video or a pic or two to grab people excited
  about everything’ve got to say. Just my opinion, it would bring your posts a little
  livelier.

 204. I would like to thank you for the efforts you have put in penning this website.
  I’m hoping to see the same high-grade blog posts from you in the future as well.
  In fact, your creative writing abilities has inspired me to get my own website now 😉

 205. Howdy! This is my 1st comment here so I just wanted to give a quick shout out and say I
  really enjoy reading your blog posts. Can you suggest any other blogs/websites/forums that deal with the same subjects?
  Thanks for your time!

 206. I’m not sure where you’re getting your info, but great topic.
  I needs to spend some time learning more or understanding more.

  Thanks for great info I was looking for this information for my mission.

 207. Howdy I am so excited I found your webpage, I really
  found you by error, while I was researching on Askjeeve for
  something else, Regardless I am here now and would just like to say many thanks for a tremendous
  post and a all round entertaining blog (I also love the theme/design),
  I don’t have time to look over it all at the minute but I have saved it and
  also added in your RSS feeds, so when I have time I will be
  back to read much more, Please do keep up the excellent job.

 208. I’m not sure where you’re getting your information, but
  great topic. I needs to spend some time learning more or understanding more.
  Thanks for wonderful info I was looking for this info for my
  mission.

 209. Hello There. I discovered your weblog the use of msn.
  That is a very smartly written article. I will make sure to bookmark it and come back to read more of
  your useful information. Thank you for the post.
  I’ll certainly return.

 210. Excellent weblog right here! Also your web site rather a lot up very fast!

  What web host are you the usage of? Can I get your affiliate link for your host?

  I wish my site loaded up as fast as yours lol

 211. Hey are using WordPress for your blog platform? I’m new to the blog world but I’m trying to get started and set up my own. Do you require any coding
  knowledge to make your own blog? Any help would be really appreciated!

 212. hello!,I love your writing very much! proportion we keep up
  a correspondence more approximately your article on AOL?
  I require a specialist on this area to unravel my problem.

  Maybe that is you! Taking a look ahead to see you.

 213. Howdy! This post couldn’t be written any better! Reading through this post reminds me of my previous room mate!
  He always kept chatting about this. I will forward this article to him.
  Fairly certain he will have a good read. Many thanks for sharing!

 214. Undeniably believe that which you said. Your favorite reason seemed to be on the web
  the easiest thing to be aware of. I say to you, I definitely get annoyed while people think about worries that they just do not know about.

  You managed to hit the nail upon the top and also defined out the whole thing without having
  side effect , people can take a signal. Will likely be back to get more.
  Thanks

 215. naturally like your web site however you have to take a
  look at the spelling on several of your posts. A number of them
  are rife with spelling problems and I to find it very
  bothersome to inform the reality then again I’ll definitely come back again.

 216. Today, while I was at work, my cousin stole my iphone and tested to see if it can survive a 25 foot drop, just so
  she can be a youtube sensation. My apple ipad is now broken and she has 83 views.
  I know this is totally off topic but I had to share it with someone!

 217. You are so interesting! I don’t believe I’ve truly read something like this before.
  So wonderful to discover somebody with genuine thoughts on this subject matter.

  Really.. many thanks for starting this up. This web site is one thing
  that is needed on the web, someone with a bit of originality!

 218. An impressive share! I have just forwarded this onto a colleague who has been conducting a little research on this.
  And he in fact bought me lunch due to the fact that I found it for him…
  lol. So allow me to reword this…. Thank YOU for the meal!!
  But yeah, thanks for spending time to discuss this subject
  here on your web site.

 219. great post, very informative. I wonder why the other specialists of this sector don’t notice this.
  You must continue your writing. I’m confident, you’ve a great readers’ base already!

 220. Excellent beat ! I would like to apprentice at the same time as you amend your
  site, how can i subscribe for a blog site? The account aided me a appropriate deal.
  I were tiny bit acquainted of this your broadcast provided
  brilliant transparent idea

 221. After I originally left a comment I seem to have clicked the -Notify me when new comments are added- checkbox and now every time a
  comment is added I receive four emails with the same comment.

  Is there a way you can remove me from that service?
  Appreciate it!

 222. Hello excellent website! Does running a blog similar to this take a large amount of work?
  I have absolutely no understanding of programming but I had been hoping to start my own blog soon.
  Anyhow, if you have any suggestions or techniques for new blog owners
  please share. I understand this is off topic however I just wanted to ask.
  Thank you!

 223. I really love your site.. Very nice colors & theme. Did you build this website
  yourself? Please reply back as I’m attempting to create my very own website and would love to find out where you got this from
  or exactly what the theme is called. Thank you!

 224. Just want to say your article is as amazing.
  The clearness for your put up is just cool and i could suppose you’re a professional in this subject.
  Well along with your permission allow me to clutch your RSS feed to keep up
  to date with approaching post. Thanks one million and please
  keep up the rewarding work.

 225. Excellent pieces. Keep posting such kind of information on your site.
  Im really impressed by it.
  Hey there, You have performed a great job. I’ll definitely
  digg it and in my view suggest to my friends.
  I am sure they will be benefited from this site.

 226. You actually make it seem so easy with your presentation but I find this matter
  to be actually something which I think I would never understand.
  It seems too complex and extremely broad for me.
  I am looking forward for your next post, I will try to get the hang
  of it!

 227. Having read this I believed it was extremely enlightening.
  I appreciate you spending some time and energy to put this informative article together.
  I once again find myself spending a lot of time both
  reading and commenting. But so what, it was still worth it!

 228. Hi would you mind stating which blog platform you’re working with?
  I’m looking to start my own blog in the near future but
  I’m having a tough time choosing between BlogEngine/Wordpress/B2evolution and
  Drupal. The reason I ask is because your design seems different then most blogs and I’m
  looking for something completely unique. P.S Sorry for
  getting off-topic but I had to ask!

 229. I just like the valuable info you supply in your articles.
  I’ll bookmark your weblog and take a look at again right here frequently.

  I am quite sure I will be told many new stuff proper here!
  Good luck for the next!

 230. This is very attention-grabbing, You are an excessively professional blogger.

  I have joined your rss feed and stay up for seeking more
  of your excellent post. Also, I have shared your website
  in my social networks

 231. Thank you for another excellent article. Where
  else may anybody get that type of info in such an ideal method of writing?

  I have a presentation subsequent week, and I am at the search for such info.

 232. Hey there! I just wanted to ask if you ever have any issues with hackers?
  My last blog (wordpress) was hacked and I ended up losing a few months of hard work due to no data backup.
  Do you have any methods to prevent hackers?

 233. Wonderful blog! Do you have any helpful hints for aspiring writers?
  I’m planning to start my own website soon but I’m a little lost on everything.
  Would you advise starting with a free platform like WordPress or go
  for a paid option? There are so many choices out there that I’m completely overwhelmed ..

  Any ideas? Cheers!

 234. I was suggested this web site by my cousin. I’m not sure whether this post
  is written by him as nobody else know such detailed about my difficulty.
  You are amazing! Thanks!

 235. Please let me know if you’re looking for a article author for your weblog.
  You have some really good articles and I believe I would be a good asset.
  If you ever want to take some of the load off, I’d really
  like to write some material for your blog in exchange for a link back to mine.
  Please shoot me an email if interested. Thank you!

 236. I all the time used to read piece of writing in news papers
  but now as I am a user of internet therefore from now I am using net for articles, thanks to web.

 237. Write more, thats all I have to say. Literally, it seems as
  though you relied on the video to make your point. You definitely know what youre talking about, why throw
  away your intelligence on just posting videos to
  your site when you could be giving us something enlightening to read?

 238. Hello there I am so grateful I found your website, I really found
  you by mistake, while I was researching on Bing for something else, Anyways
  I am here now and would just like to say many thanks for a incredible post
  and a all round exciting blog (I also love the theme/design), I don’t have time to look over it all at the moment but I have saved it and also included your RSS feeds, so when I have time I will be back to read a great deal more,
  Please do keep up the excellent work.

 239. My spouse and I stumbled over here coming from a different website and thought I may as well check things out.
  I like what I see so now i am following you. Look forward to
  looking into your web page again.

 240. Hello, i read your blog occasionally and i own a
  similar one and i was just curious if you get a lot of
  spam remarks? If so how do you protect against it, any
  plugin or anything you can recommend? I get so much lately
  it’s driving me crazy so any assistance is very much appreciated.

 241. Excellent post. Keep writing such kind of information on your
  page. Im really impressed by your site.
  Hey there, You’ve performed a fantastic job.
  I will certainly digg it and individually recommend to
  my friends. I’m sure they will be benefited from this web
  site.

 242. Hi! I know this is kind of off-topic but I had to ask. Does building a well-established blog like
  yours require a massive amount work? I’m completely new to
  running a blog but I do write in my diary every day. I’d like to start a blog so I will be able to share my own experience and views online.
  Please let me know if you have any recommendations or
  tips for new aspiring blog owners. Appreciate it!

 243. Excellent site you have here but I was curious if
  you knew of any community forums that cover the same
  topics talked about here? I’d really love to be a part of group where I can get opinions from other knowledgeable individuals that share the same interest.

  If you have any suggestions, please let me know.
  Kudos!

 244. Good day! This is my 1st comment here so I just wanted to give a quick shout out
  and say I truly enjoy reading through your posts. Can you recommend any other blogs/websites/forums that cover the same subjects?
  Thank you!

 245. Simply desire to say your article is as surprising.

  The clearness in your post is just great and i could suppose you are knowledgeable on this subject.
  Well with your permission allow me to grab your RSS feed to stay updated
  with approaching post. Thanks a million and please carry on the gratifying work.

 246. After looking into a number of the blog posts
  on your web page, I seriously like your way of writing a blog.
  I book-marked it to my bookmark webpage list and will be checking back in the near
  future. Take a look at my website too and let me know what
  you think.

 247. Heya! I just wanted to ask if you ever have any problems with hackers?

  My last blog (wordpress) was hacked and I ended up losing several weeks of
  hard work due to no backup. Do you have any methods to protect against hackers?

 248. Hey would you mind letting me know which hosting company you’re working with?
  I’ve loaded your blog in 3 completely different browsers and I must say this blog
  loads a lot faster then most. Can you recommend a good hosting provider at a honest price?
  Thanks, I appreciate it!

 249. Pretty nice post. I just stumbled upon your weblog and wished to say that I have truly enjoyed surfing around your blog posts.
  After all I’ll be subscribing to your rss feed and
  I hope you write again soon!

 250. My family members every time say that I am
  wasting my time here at web, however I know I am getting experience every day
  by reading thes pleasant articles or reviews.

 251. Hi there to every , because I am really keen of reading this webpage’s post to be updated regularly.
  It consists of good information.

 252. hi!,I like your writing so much! share we keep in touch extra approximately your post
  on AOL? I need an expert on this house to solve
  my problem. Maybe that’s you! Looking ahead to look you.

 253. Hey would you mind letting me know which hosting company you’re utilizing?
  I’ve loaded your blog in 3 different internet browsers and I must say this blog loads a lot faster then most.

  Can you recommend a good internet hosting provider at a fair price?
  Thanks, I appreciate it!

Leave a Reply

Your email address will not be published.