TTIP Η ΜΥΣΤΙΚΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΠΟΥ ΘΑ ΣΥΝΤΡΙΨΕΙ ΤΑ ΚΡΑΤΗ

TTIP Η ΜΥΣΤΙΚΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΠΟΥ ΘΑ ΣΥΝΤΡΙΨΕΙ ΤΑ ΚΡΑΤΗ 

-του Ιωάν. Παπαζήση • δημοσιεύθηκε σήμερα στην ΕΩ

Screen Shot 2015-10-18 at 1.26.23 PM

~

Screen Shot 2015-10-18 at 1.27.44 PM   ΑΠΟ ΤΟ 2013 Η Ε.Ε ΚΑΙ ΟΙ Η.Π.Α ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΕΝΤΕΛΩΣ ΜΥΣΤΙΚΑ ΝΑ ΕΠΙΤΥΧΟΥΝ ΜΙΑ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΟΠΟΥ ΟΙ ΠΟΛΥΕΘΝΙΚΕΣ ΘΑ ΕΧΟΥΝ ΔΙΑ ΑΥΤΗΣ ΚΑΘΕ ΕΞΟΥΣΙΑ ΠΑΝΩ ΣΤΑ ΚΡΑΤΗ. Η Διατλαντική Εταιρική Σχέση Εμπορίου και Επενδύσεων ή αλλιώς TTIP (Transatlantic Trade and Investment Partnership) είναι μια συμφωνία ελεύθερου εμπορίου και ελεύθερων επενδύσεων που αυτή τη στιγμή βρίσκεται στο στάδιο των –μυστικών– διαπραγματεύσεων μεταξύ Ευρωπαϊκής Ένωσης και ΗΠΑ. Αξιωματούχοι και από τις δύο πλευρές δηλώνουν ανοιχτά πως ο κύριος στόχος του TTIP είναι να παραμερίσει τις κανονιστικές ρυθμίσεις που αποτελούν “εμπόδιο” στην κερδοφορία πολυεθνικών επιχειρήσεων στις δύο μεριές του Ατλαντικού. Στην πραγματικότητα, τα “εμπόδια” αυτά είναι τα πολύτιμα κεκτημένα μας και οι περιβαλλοντικές ρυθμίσεις, όπως για παράδειγμα τα εργασιακά δικαιώματα, οι κανόνες ασφάλειας για τα τρόφιμα (που συμπεριλαμβάνουν τους περιορισμούς σχετικά με τα γενετικά μεταλλαγμένα τρόφιμα), οι κανονισμοί για τη χρήση χημικών τοξικών ουσιών, οι νόμοι για την προστασία των προσωπικών δεδομένων στο διαδίκτυο, ακόμη και κάποιες από τις ρυθμίσεις για τις τράπεζες που είχαν στόχο να αποφευχθεί μια επανάληψη της οικονομικής κρίσης του 2008. Με δυο λόγια: σε αυτή τη διατλαντική συμφωνία διακυβεύονται πάρα πολλά. Εκφράζονται επίσης ανησυχίες ότι το TTIP ενδεχομένως να οδηγήσει σε υποβάθμιση όλων των εργασιακών δικαιωμάτων που θεωρούνται «φραγμοί» για το εμπόριο, όπως οι συλλογικές συμβάσεις εργασίας, οι οποίες θα μπορούσαν να μπουν στο στόχαστρο διότι συνιστούν περιορισμό για το επιχειρηματικό μοντέλο του ανταγωνισμού – αυτό είναι μόνο ένα από τα παραδείγματα που παρατίθενται σε έκθεση για λογαριασμό της Ευρωπαϊ-κής Επιτροπής σχετικά με τα μέτρα που συνιστούν «κωλύματα» για τις συναλλαγές μεταξύ ΕΕ και ΗΠΑ.
Επισήμως, αν και το κείμενο της συμφωνίας είναι άγνωστο ακόμη και για τους άμεσα ενδιαφερόμενους όπως τα κράτη μέλη της ΕΕ. Σύμφωνα με την Γερμανίδα δημοσιογράφο Ούλριχ Χέρμαν «Η TTIP εκτός από το ότι θα ενισχύσει τα λόμπι, προσβάλει ξεκάθαρα την εθνική κυριαρχία των κρατών.
   Δια της συμφωνιας αυτης οι ξένες εταιρίες μπορούν να μηνύσουν μια χώρα αν αντιληφθούν πως απειλείται η επένδυση. Η επένδυση μπορεί να απειληθεί από περιβαλλοντικούς όρους που την εμποδίζουν, από τον κατώτατο μισθό, από μέτρα για την προστασία των καταναλωτών, από τους όρους για την χρήση γης και άλλα.

Screen Shot 2015-10-18 at 1.28.28 PM

   Οι ξένες εταιρίες (και όχι οι εγχώριες) μπορούν να παρακάμψουν το εθνικό σύστημα δικαιοσύνης και να προσφύγουν κατά της χώρας στο Διεθνές Δικαστήριο Διαιτησίας και να αξιώσουν αποζημιώσεις. Για παράδειγμα, η σουηδική εταιρία Vattenfall προσέφυγε στο Δικαστήριο κατά της Γερμανίας εξαιτίας του κλεισίματος δυο πυρηνικών εργοστασίων ύστερα από το ατύχημα της Φουκουσίμα, όπου κέρδισαν αποζημίωση ύψους 3,7 δις δολαρίων. Μάλιστα, μπορούν οι εταιρίες να διεκδικήσουν αποζημίωση για διαφύγοντα κέρδη ακόμη και πριν την έναρξη του επενδυτικού σχεδίου.

   Πολλές κυβερνήσεις υπό τον φόβο να εμπλακούν σε μια δικαστική διαμάχη δεν καταθέτουν νομοσχέδια απορυθμίζοντας εκούσια – υπό ομηρία της επένδυσης ουσιαστικά – την περιβαλλοντική νομοθεσία, την ασφάλεια για τα τρόφιμα ακόμη και τον δημόσιο τομέα. Εάν επικυρωθεί η συμφωνία, εξαιτίας της κρίσης του ευρώ, η Ελλάδα θα αναγκαστεί να παρεμβαίνει στο κοινωνικό και οικονομικό της σύστημα για χρόνια, εάν, όμως, η επικύρωση πρέπει να περάσει από τα 28 κοινοβούλια δεν έχει καμία ελπίδα η TTIP.».

Screen Shot 2015-10-18 at 1.28.18 PM
   Σύμφωνα με την Ντέμπι Μπάρκερ, διευθύντρια του Κέντρου Διατροφικής Ασφάλειας των ΗΠΑ (Center for Food Safety), «είναι πραξικοπηματικό με μια συμφωνία που κανείς δεν ξέρει το περιεχόμενό της να μπορεί μια εταιρία να προσβάλει ένα κυρίαρχο κράτος». Η ίδια πιστεύει ότι η TTIP ακόμη και αν δεν επικυρωθεί τελικά θα αποτελέσει «ένα σχέδιο για συνθήκες του μέλλοντος». Συνοπτικα η μυστικη αυτη συμφωνια προβλεπει:
   – Υπερεθνικά δικαστήρια, υπεράνω όλων των εθνικών δικαστήριων που θα αποφασίζουν για τα συμφέροντα των πολυεθνικών του διεθνούς κεφαλαίου.
Απαλλαγή του κεφαλαίου από κάθε νομική ευθύνη σε όλο τον πλανήτη για περιβαλλοντικές καταστροφές και επιπτώσεις στην υγεία του πληθυσμού.
Ειδική αναφορά «Enforcement», που καταργεί τα ατομικά δικαιώματα και τις ελευθερίες, τα δικαιώματα των εκδοτών, την ιδιωτική ζωή στο διαδίκτυο, και τα δημιουργικά, πνευματικά, βιολογικά και περιβαλλοντικά κοινά (commons).
   – Έλεγχος, παρακολούθηση και καταγραφή της πρόσβασης σε λογισμικό και διακινούμενα αρχεία. Παράδοση από τις εταιρείες παροχής ίντερνετ των στοιχείων χρηστών σε εταιρείες διαχείρισης πνευματικών δικαιωμάτων, για να κινηθούν νομικές διαδικασίες εναντίον τους.
   – Καταπολέμηση του ελεύθερου λογισμικού (open source).
Νομική κατοχύρωση των μονοπωλίων στην Φαρμακοβιομηχανία, εξέλιξη που θα έχει τραγικές συνέπειες στην υγεία των πληθυσμών παγκόσμια αφού η χρήση του φάρμακου θα ελέγχεται και θα αποκλείεται στο εξής η πρόσβαση λόγω κόστους στις μεγάλη λαϊκή πλειοψηφία.

   Η TTIP είναι η νέα συνθήκη του κεφαλαίου για την παγκόσμια κυριαρχία του στους λαούς. Ο παγκόσμιος ταξικός πόλεμος έχει ξεκινήσει. Όσοι διατηρούν ή συντηρούν ακόμη αυταπάτες τους μέλει να ξυπνήσουν σε ένα κόσμο στρατοπέδων συγκέντρωσης. Το δίλημμα έχει απαντηθεί. Εξέγερση ή ισοπέδωση…
   Ενδιαφερον εχουν οι δηλωσεις κυβερνητικων στελεχων της χωρας μας περι του θεματος αυτου. Ο κΑ.Πετρακος κοινοβουλευτικος εκπροσωπος του Συριζα εγραψε στην εφημεριδα Αυγη:  [[Η συμφωνια αυτη θεωρειται ο δουρειος ιππος για την εισαγωγη στην Ευρωπη γενετικα τροποποιημενων οργανισμων και κρεατων με ορμονες. Θα επιτρεπει σε ιδιωτικες εταιρειες να μηνυουν ακομη και χωρες σε διαιτητικα δικαστηρια για να ακυρωσουν μετρα που θεωρουν προστατευτικα. Πολυεθνικες που θα υποστηριζονται απο στρατους δικηγορων θα μπορουν να εκφοβιζουν ολοκληρα κρατη για να επιβαλουν τα δικα τους συμφεροντα. Η Ευρωπαικη ενωση τηρει για την ωρα την αρχη της προφυλαξης. Στην ουσια οταν υπαρχει αμφιβολια σχετικα με μια ουσια και τις επιπτωσεις που θα εχει στην δημοσια υγεια η ουσια αυτη απογορευται. Οι Η.Π.Α θεωρουν οτι πρωτα πρεπει να αποδειχθει με αδιαψευστο τροπο οτι το προιον ειναι επιβλαβες για την δημοσια υγεια για να αποσυρθει απο την αγορα. Αν επιτευχθει η συμφωνια αυτη τοτε σε περιπτωση που μια μεγαλη αμερικανικη εταιρεια κρεατικων αντιμετωπιζει για παραδειγμα εμποδια θεσμικα να εξαγει τα προιοντα της σε μια χωρα, η εταιρεια αυτη θα μπορουσε να κινηθει νομικα κατ᾽ αυτης της χωρας απαιτωντας αποζημιωση.]]

Ο αναπληρωτης υπουργος περιβαλλοντος κ. Ιωαννης Τσιρωνης πριν λιγους μηνες δηλωσε:  [[Μια τετοια συμφωνια θα ηταν ταφοπλακα για την οικονομια μας. Δεν σημαινει οτι καθε τι που ερχεται απο εξω πρεπει να το δεχομαστε ως ντε φακτο. Ανησυχω πολυ για την απουσια ενημερωσης των πολιτων και την δραματικη σιωπη που υπαρχει για ενα τοσο βασικο θεμα.Τα οικονομικα μετρα διορθωνονται αλλα οι συμφωνιες που θα τις υποστουμε για χρονια δεν διορθωνονται.]].  

 

Screen Shot 2015-10-18 at 1.28.09 PM

   Ο τεως αντιπροεδρος της βουλης ο κ. Αλεξης Μητροπουλος δηλωσε για την συμφωνια αυτη:  [[Προκειται για ενα υπερσυνταγμα.  Αν συναφθεί αυτη η συμφωνια θα καθιερωθει το πιο ακραιο επιθετικο σχεδιο που εχει επινοηθει απο πολυεθνικες εταιρειες οι οποιες θα εχουν μετα απροκαταλυπτη ισχυ ερημην της Ε.Ε.]]  Στο ιδιο μηκος κυματος κυμανθηκαν και οι δηλωσεις των εκπροσωπων των υπολοιπων κομματων.

Screen Shot 2015-10-18 at 1.28.39 PM   Πρεπει στο σημειο αυτο να πουμε οτι μονο στο Βερολινο προσφατα διαδηλωσαν πανω απο 100.000 ατομα· αναλογες μαλιστα διαδηλωσεις διαμαρτυριας εγιναν στο Μοναχο στο Αμστερνταμ και στις Βρυξελλες. Μαλιστα εχουν συγκεντρωθει ηδη απο πολιτες της ΕΕ πανω απο 3 εκατομυρια υπογραφες εναντιον της συμφωνιας αυτης, οι οποιες παραδοθηκαν στο ευρωκοινοβουλιο. Στην χωρα μας φυσικα κανενα δηθεν μεγαλο Μ.Μ.Ε δεν αναφερθηκε στο τεραστιο αυτο θεμα και αυτο μας δειχνει απο ποιους κατευθυνονται.  Ποιοι λοιπον κρυβονται πισω απο ολα αυτα ;;;  Μα φυσικα οι πολυεθνικες οι οποιες ειναι σχεδον ολες στα χερια αδιστακτων σιωνιστων που το μονο που τους ενδιαφερει ειναι η εξουσια πανω στους λαους και φυσικα το χρημα.
   Ας δουμε τωρα κατι τελευταιο που με πασα επιφυλαξη το αναδημοσιευουμε απο την ιστοσελιδα [[Λογιος Ερμης]] και εχει σχεση με την συνεδριαση του ευρωκοινοβουλιου για την τερατωδη αυτη συμφωνια μεταξυ Η.Π.Α και Ε.Ε .:

 [[Στις 10 του Ιούνη ο ΣΥΡΙΖΑ είχε 6 εκλεγμένους ευρωβουλευτές από τις ευρωεκλογές του 2014.

Τους : Μανώλη Γλέζο, Σοφία Σακοράφα, Δημήτρη Παπαδημούλη, Κωνσταντίνα Κούνεβα, Κωνσταντίνο Χρυσόγονο και Στέλιο Κούλογλου (αντικατέστησε τον παρετηθέντα λόγω υπουργοποίησής του Γιώργο Κατρούγκαλο). [1]

   Σύμφωνα με όλα τα δημοσιεύματα που έχουμε υπόψη μας και τα οποία αναφέρονται στη σχετική συνεδρίαση του ευρωκοινοβουλίου της 10.6.2015 για τη Δια­τλα­ντι­κή Συμ­φω­νία Επεν­δύ­σε­ων και Εμπο­ρί­ου, προκύπτει ότι ο πρόεδρος Μάρτιν Σούλτς διαπιστώνοντας στην πορεία πως δεν διαθέτει την απόλυτη πλειοψηφία ώστε να υπερψηφιστεί η TTIP,  έθεσε θέμα ανα­βολής της σχε­τι­κής ψη­φο­φορίας, αλ­λά και της ίδιας της συ­ζή­τη­σης, με πρό­σχη­μα το με­γά­λο πλή­θος τρο­πο­λο­γιών που εί­χαν κα­τα­τε­θεί.

   Αυτό που συνέβη ήταν πως οι πολέμιοι της συμφωνίας TTIP επέμεναν στη συνέχιση της διαδικασίας ενώ οι υπέρμαχοι της TTIP υπερψήφισαν την πρόταση του Σούλτς για αναβολή της συνεδρίασης.

   Σύμφωνα με δημοσίευση στο meatnews.gr, η οποία επιβεβαιώνεται και από όλες τις άλλες πηγές που αναζητήσαμε, vouliwatch.gr, thepressproject.gr:
«Υπέρ της αναβολής της συζήτησης ψήφισαν 183 ευρωβουλευτές, ενώ 181 ψήφισαν να συνεχιστεί η συζήτηση και 37 απείχαν. Από τους Έλληνες ευρωβουλευτές υπέρ της πραγματοποίησης της συζήτησης τάχθηκαν οι Γλέζος και Κούνεβα από τον ΣΥΡΙΖΑ, ενώ κατά ο κ. Κύρκος από το Ποτάμι. Οι δυο ευρωβουλευτές του ΚΚΕ απείχαν. Οι υπόλοιποι ευρωβουλευτές μας δεν παρέστησαν στην ψηφοφορία. Από τις πολιτικές ομάδες την αναβολή υπερψήφισαν οι ευρωβουλευτές του Λαϊκού Κόμματος (όπου συμμετέχει και η Νέα Δημοκρατία), ενώ 41 ευρωβουλευτές των Σοσιαλιστών Δημοκρατών ψήφισαν ενάντια στην πρόταση του σοσιαλδημοκράτη προέδρου για αναβολή. Στην πρόταση για συνέχιση της συζήτησης επέμενε η Ευρωομάδα της Αριστεράς GUE/NGL και οι Πράσινοι.  Τη σφοδρότερη κριτική συγκεντρώνει ο λεγόμενος μηχανισμός Επίλυσης Διαφορών Επενδυτή- Κράτους (ISDS) που προβλέπεται από την ΤΤΙΡ, o οποίος δίνει τη δυνατότητα σε επιχειρήσεις να ενάγουν κυβερνήσεις.»

Screen Shot 2015-10-18 at 1.27.59 PM
   Στην κρίσιμη λοιπόν αυτή ψηφοφορία οι 2 βουλευτές του ΚΚΕ έκαναν αποχή διευκολύνοντας τα σχέδια Σουλτς στη μεθόδευσή του για μελλοντική επικύρωση της TTIP, ενώ από τους 6 ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ παρόντες ήταν μόνο 2, ο Μανώλης Γλέζος και η Κωνσταντίνα Κούνεβα οι οποίοι και καταψήφισαν την πρόταση του Σουλτς για αναβολή της συζήτησης και απουσίαζαν (!)· οι υπόλοιποι 4 ευρωβουλευτές (σύμφωνα με δικές μας έγκυρες πηγές εξαφανίστηκαν στην κυριολεξία για πέντε ώρες) δηλαδή οι: Δημήτρης Παπαδημούλης, Σοφία Σακοράφα, Κωνσταντίνος Χρυσόγονος και Στέλιος Κούλογλου.
   Επειδή σε αυτή τη ζωτική για τους λαούς της ευρώπης ψηφοφορία και 3 μόνον επιπλέον ψήφοι θα ήταν αρκετές για να ανατρέψουν τα ευρωατλαντικά σχέδια σε εκείνο τουλάχιστον το κρίσιμο στάδιο, αλλά αντί γι αυτό οι 4 ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ απλά εξαφανίστηκαν είναι απολύτως βέβαιο πως κάτι πολύ βρώμικο υλοποίησαν (εκείνοι τουλάχιστον οι ευρωβουλευτές που στήριξαν αμέσως μετά και το 3ο Μνημόνιο Τσίπρα). Και εννοούμε τους Δημήτρη Παπαδημούλη, Κωνσταντίνο Χρυσόγονο και Στέλιο Κούλογλου.

   Αλλά και η στάση της Σοφίας Σακοράφα μας είναι σκοτεινή και απαιτείται να δώσει άμεσες εξηγήσεις για τη στάση της εξαφάνισής της από το ευρωκοινοβούλιο κατά την κρίσιμη ψηφοφορία για την TTIP.

   Από πλευράς μας κάναμε μια στοιχειώδη αναζήτηση στον προσωπικό της λογαριασμό TWEET μήπως και κάτι μας έχει διαφύγει, μήπως δεν ήταν παρούσα στο ευρωκοινοβούλιο εκείνη την ημέρα (μήπως βρισκόταν ας πούμε στην Ελλάδα) ή μήπως είχε κάνει κάποια σχετική με την TTIP δήλωση ή σχόλιο μιας που όπως μπορεί κανείς να δεί με μια απλή επίσκεψη εδώ, η Σοφία Σακοράφα είναι και πολυγραφότατη και παρεμβαίνει σε μεγάλο εύρος διεθνών ζητημάτων.

   Τίποτα. Ούτε μία δήλωση από την Σοφία Σακοράφα για την TTIP στις 10.6.2015. Αναφέρεται ωστόσο σε άλλα θέματα της συνεδρίασης που σημαίνει πως ήταν παρούσα στο ευρωκοινοβούλιο εκείνη την κρίσιμη ημέρα.

Για τους 3 συνήθεις συνοδοιπόρους του νεοφιλελευθερισμού ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ δεν έχουμε κάποια αξίωση. Ούτε για τους 2 στυλοβάτες του καθεστώτος ευρωβουλευτές του ΚΚΕ.

   Θα περιμέναμε όμως κάποια εξήγηση από τη Σοφία Σακοράφα.

   Πάντα έτοιμοι να επανορθώσουμε]].

 

Ελπιζουμε οτι δεν θα καταφερουν οι σιωνιστες να επικυρωσουν αυτην την συμφωνια ταφοπλακα των χωρων μεσα απο το ευρωκοινοβουλιο γιατι τοτε θα γινουμε ολοι σκλαβοι των πολυεθνικων…

–ΠΑΠΑΖΗΣΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ

115 thoughts on “TTIP Η ΜΥΣΤΙΚΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΠΟΥ ΘΑ ΣΥΝΤΡΙΨΕΙ ΤΑ ΚΡΑΤΗ

 1. Does your blog have a contact page? I’m having trouble locating it
  but, I’d like to shoot you an email. I’ve got some suggestions
  for your blog you might be interested in hearing.
  Either way, great site and I look forward to seeing it improve over time.

 2. I think that what you wrote made a bunch of sense. But, think on this,
  what if you added a little information? I am not suggesting your content is not good.,
  but suppose you added a post title to maybe get people’s attention?
  I mean TTIP Η ΜΥΣΤΙΚΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΠΟΥ ΘΑ ΣΥΝΤΡΙΨΕΙ ΤΑ ΚΡΑΤΗ | Ελληνικά Νέα Τώρα is kinda vanilla.
  You ought to look at Yahoo’s front page and watch how they create news titles to grab
  viewers interested. You might add a video or a related pic or two to grab people
  excited about everything’ve got to say. In my opinion, it
  might make your posts a little bit more interesting.

 3. Great post. I was checking constantly this blog and
  I am impressed! Very useful information specially
  the last part 🙂 I care for such information a lot. I was seeking
  this certain info for a long time. Thank you and good luck.

 4. Great post. I used to be checking continuously this weblog and I’m inspired!

  Extremely useful info specially the closing phase 🙂 I maintain such info a lot.
  I used to be looking for this particular info for a long time.
  Thank you and best of luck.

 5. We absolutely love your blog and find many of your post’s to be
  just what I’m looking for. can you offer guest writers to write content to suit your needs?
  I wouldn’t mind composing a post or elaborating on most of the subjects you write concerning here.
  Again, awesome web site!

 6. Have you ever thought about creating an ebook or guest authoring
  on other blogs? I have a blog based upon on the same subjects you discuss and
  would love to have you share some stories/information. I know my subscribers would value your work.
  If you’re even remotely interested, feel free to send me an e-mail.

 7. Nice blog here! Also your site loads up very fast!

  What web host are you the usage of? Can I am getting your associate hyperlink on your host?
  I wish my website loaded up as quickly as yours lol

 8. Hello! Do you know if they make any plugins to assist with Search Engine Optimization? I’m trying to get my blog to rank for
  some targeted keywords but I’m not seeing very good results.
  If you know of any please share. Appreciate it!

 9. First off I would like to say great blog! I had a quick question in which I’d like to ask if you do not mind.
  I was interested to know how you center yourself and clear your head prior
  to writing. I’ve had a hard time clearing my mind in getting my ideas out.
  I truly do enjoy writing but it just seems like the first 10 to 15 minutes are usually
  lost simply just trying to figure out how to begin. Any suggestions or tips?
  Many thanks!

 10. Howdy! This post couldn’t be written much better! Looking through this
  article reminds me of my previous roommate!
  He continually kept talking about this. I’ll forward this information to him.
  Fairly certain he’ll have a great read. I appreciate you for sharing!

 11. It is the best time to make some plans for the future and it
  is time to be happy. I’ve read this post and if I could I want to suggest you few interesting things or
  tips. Perhaps you could write next articles referring to this article.
  I wish to read more things about it!

 12. Wow that was odd. I just wrote an very long comment but after I clicked submit my comment didn’t show up.
  Grrrr… well I’m not writing all that over again. Regardless, just wanted
  to say excellent blog!

 13. Sweet blog! I found it while browsing on Yahoo News.

  Do you have any suggestions on how to get listed in Yahoo News?
  I’ve been trying for a while but I never seem to get there!
  Many thanks

 14. Undeniably consider that which you stated. Your favorite justification seemed to
  be at the web the easiest thing to keep in mind of.
  I say to you, I definitely get annoyed whilst other people think about worries that they just don’t recognize about.

  You managed to hit the nail upon the top and also defined out the entire thing with no need
  side effect , other folks can take a signal.
  Will probably be again to get more. Thanks

 15. After checking out a handful of the blog articles on your site, I seriously like your way of blogging.
  I added it to my bookmark site list and will be checking back in the near
  future. Take a look at my website too and let me know
  what you think.

 16. Excellent post. Keep posting such kind of information on your blog.
  Im really impressed by your site.
  Hey there, You have performed an incredible job.

  I’ll definitely digg it and in my view suggest to my friends.

  I’m sure they will be benefited from this web site.

 17. Hello There. I found your blog the usage of msn. That is a really smartly written article.
  I will make sure to bookmark it and come back to read more of your useful
  info. Thanks for the post. I will certainly comeback.

 18. Excellent goods from you, man. I have understand your stuff previous to and you are just too great.
  I really like what you’ve acquired here, really like what you are saying and the way
  in which you say it. You make it enjoyable and you still take care of to
  keep it smart. I cant wait to read far more from you.
  This is actually a great web site.

 19. Howdy, i read your blog from time to time and i
  own a similar one and i was just wondering if you get a lot of spam
  responses? If so how do you stop it, any plugin or anything you can suggest?
  I get so much lately it’s driving me mad so any help is very much appreciated.

 20. Hello, I do believe your website might be having internet browser compatibility issues.
  When I take a look at your site in Safari, it looks fine
  however, if opening in Internet Explorer, it’s got some overlapping issues.
  I just wanted to give you a quick heads up! Besides that, great site!

 21. I was excited to find this site. I wanted to
  thank you for your time due to this fantastic read!! I definitely appreciated every part of it and I have you saved to fav
  to see new information in your web site.

 22. I am no longer sure the place you are getting your information, however good topic.

  I needs to spend some time learning more or working out more.
  Thanks for magnificent information I was in search of this
  information for my mission.

 23. Nice blog here! Additionally your website lots up very fast!
  What web host are you the use of? Can I get your associate hyperlink for
  your host? I want my web site loaded up as quickly as yours lol

 24. Howdy! This article couldn’t be written any better!
  Reading through this article reminds me of my previous roommate!
  He continually kept preaching about this. I will forward this information to him.

  Pretty sure he’ll have a good read. Many thanks for sharing!

 25. Howdy! This article couldn’t be written any better!
  Going through this article reminds me of my previous roommate!

  He continually kept preaching about this.
  I am going to send this post to him. Pretty sure he’ll have a great read.
  Thanks for sharing!

 26. I must thank you for the efforts you’ve put in penning this site.
  I am hoping to view the same high-grade blog posts from you later on as well.
  In truth, your creative writing abilities has inspired me to get my
  own website now 😉

 27. Usually I do not read post on blogs, however I would like to say that this
  write-up very pressured me to try and do so!
  Your writing taste has been amazed me. Thank
  you, very nice post.

 28. I am really enjoying the theme/design of your
  site. Do you ever run into any internet browser compatibility issues?

  A small number of my blog readers have complained about my website not operating correctly in Explorer but looks great in Opera.
  Do you have any solutions to help fix this problem?

 29. Hey There. I found your blog using msn. This is an extremely well written article.
  I will make sure to bookmark it and return to read
  more of your useful information. Thanks for the post.

  I will certainly comeback.

 30. Thanks on your marvelous posting! I certainly enjoyed
  reading it, you’re a great author. I will always bookmark your
  blog and will eventually come back sometime soon. I want to
  encourage yourself to continue your great work, have a nice morning!

 31. What’s Happening i’m new to this, I stumbled upon this I have found It positively useful and it has aided
  me out loads. I am hoping to give a contribution & help different users like its aided
  me. Good job.

 32. After looking at a few of the articles on your blog, I honestly appreciate your technique of blogging.
  I added it to my bookmark site list and will be checking back
  in the near future. Please check out my website too and tell me what you think.

 33. I love your blog.. very nice colors & theme.
  Did you make this website yourself or did you hire someone to do it for you?
  Plz respond as I’m looking to design my own blog and would like to find out where u got this from.
  thanks a lot

 34. Aw, this was an exceptionally nice post. Taking a few minutes and
  actual effort to generate a really good article… but what can I say… I procrastinate a whole lot and don’t manage to get nearly anything done.

 35. Do you have a spam problem on this website; I also am a blogger, and
  I was curious about your situation; many of us have developed some nice practices and we are looking to
  exchange methods with others, please shoot me an email if interested.

 36. Oh my goodness! Awesome article dude! Thank you, However
  I am having problems with your RSS. I don’t know the reason why I am unable to join it.

  Is there anybody getting the same RSS issues?
  Anyone that knows the answer will you kindly respond?

  Thanks!!

 37. It’s really very complex in this full of activity life to listen news on Television, so I just use internet for that
  reason, and take the latest news.

 38. My partner and I absolutely love your blog and find almost
  all of your post’s to be exactly I’m looking for.
  Would you offer guest writers to write content for
  yourself? I wouldn’t mind creating a post or elaborating on a number of the subjects you write concerning here.
  Again, awesome site!

 39. Hi! Do you know if they make any plugins to assist with SEO?
  I’m trying to get my blog to rank for some targeted keywords but I’m not
  seeing very good success. If you know of any please share.
  Thanks!

 40. Link exchange is nothing else but it is only placing the other person’s
  web site link on your page at suitable place and other person will also do similar
  in support of you.

 41. Greetings! I’ve been following your weblog for some time now and finally got the courage to
  go ahead and give you a shout out from Lubbock Texas!
  Just wanted to mention keep up the great job!

 42. Its like you learn my mind! You appear to know so much approximately this, like you wrote the e-book in it or something.

  I feel that you just can do with some % to drive the
  message home a bit, but other than that, this is excellent blog.
  A great read. I will definitely be back.

 43. Pretty nice post. I just stumbled upon your weblog and wished to say that I
  have truly enjoyed browsing your blog posts. After all I will be subscribing to your rss
  feed and I hope you write again very soon!

 44. I’m not certain the place you are getting your information, but great topic.

  I must spend a while studying much more or working out more.
  Thanks for wonderful info I was looking for this info for my mission.

 45. I blog often and I seriously appreciate your content. Your article has really peaked my interest.

  I will bookmark your site and keep checking for new details about once per week.
  I subscribed to your Feed as well.

 46. Hello! This post could not be written any better! Reading this
  post reminds me of my good old room mate! He always kept chatting
  about this. I will forward this article to him. Fairly certain he will have a good read.

  Many thanks for sharing!

 47. My brother recommended I might like this website.

  He was totally right. This post actually made my day.
  You can not imagine just how much time I had spent for this info!
  Thanks!

 48. I am really enjoying the theme/design of your web site.
  Do you ever run into any browser compatibility problems?
  A small number of my blog audience have complained
  about my blog not working correctly in Explorer but looks great in Chrome.
  Do you have any ideas to help fix this issue?

 49. You can definitely see your skills within the work you write.
  The world hopes for even more passionate writers like you
  who aren’t afraid to say how they believe. Always follow your heart.

 50. Unquestionably believe that which you stated. Your favorite justification appeared to be on the internet the simplest thing to
  be aware of. I say to you, I certainly get irked while
  people think about worries that they plainly don’t know about.

  You managed to hit the nail upon the top and defined out the
  whole thing without having side effect , people can take a
  signal. Will likely be back to get more. Thanks

 51. Hi, I do believe your site may be having browser compatibility problems.
  Whenever I take a look at your web site in Safari, it looks fine however, when opening in Internet Explorer,
  it has some overlapping issues. I merely wanted to provide you
  with a quick heads up! Aside from that, wonderful
  blog!

 52. Hello There. I found your blog using msn. This is a very well written article.
  I’ll be sure to bookmark it and come back to read more
  of your useful info. Thanks for the post. I will certainly return.

 53. Thanks for ones marvelous posting! I genuinely enjoyed reading it, you could be
  a great author. I will be sure to bookmark your blog and definitely will come back very soon.
  I want to encourage continue your great work, have a nice
  weekend!

 54. Having read this I believed it was really informative.
  I appreciate you finding the time and effort to put this article together.

  I once again find myself spending way too much time
  both reading and leaving comments. But so what, it was still worth it!

 55. I was suggested this web site by my cousin. I
  am not positive whether this submit is written through him as nobody else know
  such distinctive approximately my difficulty. You are wonderful!
  Thank you!

 56. It’s perfect time to make a few plans for the future and it is time to be happy.
  I have read this submit and if I could I want to suggest you few attention-grabbing things or suggestions.

  Maybe you can write next articles relating to this article.
  I want to read even more issues about it!

 57. It’s a shame you don’t have a donate button! I’d without
  a doubt donate to this superb blog! I suppose for now i’ll settle
  for bookmarking and adding your RSS feed to my Google account.
  I look forward to brand new updates and will talk about this site with my Facebook group.

  Talk soon!

 58. My programmer is trying to convince me to move to .net
  from PHP. I have always disliked the idea because of the expenses.
  But he’s tryiong none the less. I’ve been using WordPress on a variety of websites for about
  a year and am anxious about switching to another
  platform. I have heard great things about blogengine.net.

  Is there a way I can transfer all my wordpress posts into
  it? Any kind of help would be greatly appreciated!

 59. Hello, I do think your web site might be having internet browser compatibility issues.

  When I look at your website in Safari, it looks fine but when opening in IE, it has some overlapping issues.
  I just wanted to give you a quick heads up! Apart from that, wonderful website!

 60. Its like you learn my mind! You appear to understand a lot about this, such as you wrote
  the book in it or something. I think that you just can do
  with a few % to drive the message house a bit, but
  other than that, this is great blog. A great read. I will definitely be
  back.

 61. My relatives all the time say that I am killing my time here at web, however I
  know I am getting knowledge all the time by reading thes fastidious posts.

 62. Simply wish to say your article is as surprising.
  The clarity to your submit is simply nice and that i can think you are a professional in this subject.
  Well along with your permission allow me to snatch your RSS feed to stay
  updated with coming near near post. Thanks one million and please carry on the rewarding work.

 63. Hmm it looks like your blog ate my first comment (it was super
  long) so I guess I’ll just sum it up what I had written and say, I’m thoroughly enjoying your blog.
  I as well am an aspiring blog blogger but I’m still new to everything.
  Do you have any tips for rookie blog writers? I’d genuinely appreciate it.

Leave a Reply

Your email address will not be published.