Home Greek News Ο Τούρκος Πρωθ.: Υπάρχει μια διαφορά 360-μοιρών μεταξύ ISIS και του Τουρκικού Ισλάμ

Ο Τούρκος Πρωθ.: Υπάρχει μια διαφορά 360-μοιρών μεταξύ ISIS και του Τουρκικού Ισλάμ

by John Kountouris
0 comment 327 views

Ο Τούρκος Πρωθ.: Υπάρχει μια διαφορά 360-μοιρών μεταξύ ISIS και του Τουρκικού Ισλάμ

«ἐκ γὰρ τοῦ περισσεύματος τῆς καρδίας λαλεῖ τὸ στόμα αὐτοῦ.»

Screen Shot 2015-10-15 at 7.32.23 PM

Ρωτήστε τον Πρωθυπουργό της Τουρκίας Αχμέτ Νταβούτογλου για να σας περιγράψει τη διαφορά μεταξύ της ερμηνείας του για το Ισλάμ και εκείνης του Ισλαμικού Κράτους, και αυτός θα σας πει —εξ ολοκλήρου καταλάθος, φυσικά— ότι καμία διάκριση μεταξύ των δύο μορφών Ισλάμ δεν υπάρχει καθόλου.

Τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους φέρεται να πυροδότησαν δύο βόμβες σε διαδήλωση ειρήνης στην Άγκυρα την περασμένη εβδομάδα, σκοτώνοντας 99 και πυροδοτώντας πολλούς επικριτές στο εσωτερικό της χώρας να προβούν σε κατηγορίες κατα της τουρκικής κυβέρνησης για την αποτυχία να κάνει κάτι για τις πληροφορίες που είχαν ήδη στα χέρια τους οι οποίες θα μπορούσαν να έχουν αποτρέψει την επίθεση. Άλλες συνωμοσίες που περιλάμβαναν ισχυρισμούς ότι η κουρδική αντιπολίτευση ή η ίδια η κυβέρνηση ήταν υπεύθυνη για τις επιθέσεις.

Σε μια προσπάθεια να σώσει την Άγκυρα από τις εν λόγω κατηγορίες, ο Νταβούτογλου πήγε να παρουσιαστεί σε μια εκπομπή ενος τουρκικού καναλιού την Τετάρτη το βράδυ. Όμως, όλα ΔΕΝ πήγαν τόσο καλά για αυτόν: σε μια μεγάλη γκάφα γεωμετρική, αντ᾽αυτού κατέληξε να λέγει ο Νταβούτογλου ότι η Τουρκία είναι άμεσα ευθυγραμμισμένη (ιδεολογικά μιλώντας) με την εξτρεμιστική ομάδα.

«Υπάρχει μια 360-μοιρών, όχι 180 μοιρών, διαφορά μεταξύ του Ισλάμ το οποίο υπερασπιζόμαστε εμείς και του ό, τι έχουν στο μυαλό τους οι Daesh», είπε χρησιμοποιώντας ένα αραβικό αρκτικόλεξο για το Ισλαμικό Κράτος.

Δείτε όλο το άρθρο εδώ…

http://foreignpolicy.com/2015/10/15/turkish-prime-minister-there-is-a-360-degree-difference-between-turkish-islam-and-isis/?utm_content=buffera243c&utm_medium=social&utm_source=facebook.com&utm_campaign=buffer

You may also like

Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται απο δημοσιογράφους, ερευνητές, εκφωνητές, οικονομολόγους και όχι μόνο. Αν έχετε τυχόν ερωτήσεις, είμαστε στη διάθεσή σας στο ακόλουθο e-mail.

Contact: [email protected]

@ 2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by WebLegends.gr