by John Kountouris
0 comment 178 views

GAME OVER

Screen Shot 2015-10-12 at 12.27.25 PM       Νομίζω πως ήρθε η ώρα να δούμε την πραγματικότητα κατάματα, να πάψουμε να παίζουμε με τις λέξεις και να αδιαφορούμε για τα γεγονότα. Το παιχνίδι στη Θράκη οδεύει προς το τέλος του, βρίσκεται ήδη στις καθυστερήσεις και δεν υπάρχει χρόνος για να ανατραπεί το μέχρι τώρα αποτέλεσμα. Είναι μια πραγματικότητα την οποία οφείλουμε να παραδεχτούμε όλοι, εκτός πια κι αν μας αρέσουν τα μεγάλα και ωραία λόγια τα οποία ωστόσο δεν έχουν καμία απολύτως σχέση με την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στην περιοχή.
       Ασφαλώς αναφέρομαι στο αποτέλεσμα της τελευταίας εκλογικής αναμέτρησης όπου μεγάλος νικητής στη Θράκη δεν ήταν ο ΣΥΡΙΖΑ αλλά η Άγκυρα. Το τουρκικό προξενείο της Κομοτηνής κατάφερε να εκλέξει τρεις μουσουλμάνους Βουλευτές στο νομό Ροδόπης τις θέσεις των οποίων για τους μουσουλμάνους της Θράκης τις ξέρουμε όλοι. Δε χρειάζεται να πω πολλά, νομίζω πως είναι αρκετό να σας πω ότι και οι τρεις εκλεγμένοι, αναφερόμενοι στους μουσουλμάνους της περιοχής τους αποκαλούν Τούρκους.

12165726_10205107119383104_1387411188_n       Και στην Ξάνθη όμως τα πράγματα δεν είναι καλύτερα αφού ναι μεν υπάρχει μόνο ένας εκλεγμένος μουσουλμάνος Βουλευτής αλλά οι υπόλοιποι δυο χριστιανοί ανήκουν στην ίδια παράταξη και δε νομίζω πως έχουν τη διάθεση ή ακόμα και τα κότσια να έρθουν σε οποιαδήποτε αντιπαράθεση μαζί του. Όσο για τον μουσουλμάνο Βουλευτή της Ξάνθης, είναι εκείνος που πριν από μερικούς μήνες ζητούσε από τον τότε Υπουργό Παιδείας Ανδρέα Λοβέρδο περισσότερα τουρκικά στα μειονοτικά σχολεία της Θράκης. Άρα γίνεται εύκολα αντιληπτό πως και οι δικές του θέσεις για τους μουσουλμάνους της Θράκης δε διαφέρουν καθόλου από τις αντίστοιχες θέσεις των τριών μουσουλμάνων Βουλευτών της Ροδόπης.
       Έχουν λοιπόν κάθε λόγο το τουρκικό προξενείο και οι άνθρωποι του να πανηγυρίζουν για την άνετη επικράτηση τους απέναντι στο χριστιανικό στοιχείο. Πλέον φάνηκε ποιος είναι το αφεντικό της περιοχής και καλά θα κάνουν ορισμένοι αντί να ψάχνουν φθηνές δικαιολογίες, να δουν τι μπορούμε να κάνουμε έστω και στις καθυστερήσεις του αγώνα. Λένε κάποιοι πως αυτή τη φορά ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ και πολλοί χριστιανοί ψηφοφόροι και γι’ αυτό διαμορφώθηκε έτσι το εκλογικό αποτέλεσμα, άλλοι πάλι λένε πως η αποχή σε συνδυασμό με το προβλεπόμενο μπόνους των 50 εδρών έφερε αυτό το αποτέλεσμα στη Θράκη. Ας σοβαρευτούμε λίγο, ούτε οι αποχή φταίει ούτε οι χριστιανοί ψηφοφόροι που στήριξαν με την ψήφο τους τον ΣΥΡΙΖΑ. Η επί δεκαετίες εγκληματική αδιαφορία της ελληνικής πολιτείας φταίει και κανένας άλλος. Βλέπετε όλα αυτά τα χρόνια οι χριστιανοί Βουλευτές της περιοχής δεν τολμούσαν καν να αγγίξουν το θέμα αυτό ίσως επειδή η εκλογή τους ήταν σχεδόν πάντα δεδομένη. Τώρα όμως που έχασαν την καρέκλα τους άρχισαν κι εκείνοι να φωνάζουν για την δράση του τουρκικού προξενείου στη Θράκη.
       Όταν όμως εμείς τους τα λέγαμε εδώ και χρόνια δε μας έδιναν σημασία, όταν φωνάζαμε πως η Τουρκία λειτουργεί συστηματικά και απόλυτα αποτελεσματικά προς όφελος της στη Θράκη ήμασταν οι γραφικοί που δεν άξιζε να ασχοληθεί κάποιος μαζί μας. Κι όμως, τώρα που κάποιοι έχασαν τις καρέκλες τους έρχονται στα λόγια μας αλλά τώρα το πουλάκι πέταξε. Πραγματικά δεν ξέρω αν αξίζει τον κόπο να συνεχίσουμε την προσπάθεια που ξεκινήσαμε πριν πολλά χρόνια, οι συμπεριφορές ορισμένων που όσο είχαν την καρέκλα τους δε μιλούσαν και τώρα που βρέθηκαν εκτός άρχισαν να θυμούνται τη δράση του προξενείου με έχουν απογοητεύσει τόσο πολύ που είμαι ένα βήμα πριν πάρω την απόφαση να τα παρατήσω όλα και να ασχοληθώ κι εγώ με τη ζωή μου.
       Έτσι κι αλλιώς αυτό που αναφέρω στην αρχή το πιστεύω πλέον απόλυτα, το παιχνίδι στη Θράκη έχει χαθεί και γι’ αυτό φταίνε οι προαναφερόμενες συμπεριφορές ορισμένων πολιτικών. Αν μιλούσαν, αν έλεγαν τα πράγματα με τ’ όνομα τους έγκαιρα τώρα δε θα είχε φτάσει σε αυτό το σημείο η Θράκη. Εμείς κάνουμε και εξακολουθούμε να κάνουμε ότι καλύτερο μπορούμε αλλά οι δυνάμεις μας είναι πολύ λίγες για να ανατρέψουμε την κατάσταση. Η ίδια μας η πατρίδα δε μας θέλει ΕΛΛΗΝΕΣ γιατί πρέπει κάποιοι να μη χάσουν τις καρεκλίτσες τους εδώ στη Θράκη και τώρα αυτοί οι κάποιοι θυμήθηκαν ότι στην περιοχή παίζει μπάλα και η Τουρκία. Πολύ αργά για δάκρυα κύριοι, το κακό έγινε και φταίτε εσείς.

ΚΑΛΗΝΥΧΤΑ,

Σ. Καραχότζα
e-mail: [email protected]

*** Διαβάστε περισσότερα για τον Σεμπαιδήν εδώ ***

You may also like

Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται απο δημοσιογράφους, ερευνητές, εκφωνητές, οικονομολόγους και όχι μόνο. Αν έχετε τυχόν ερωτήσεις, είμαστε στη διάθεσή σας στο ακόλουθο e-mail.

Contact: [email protected]

@ 2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by WebLegends.gr