Home Greek News ΕΛΣΤΑΤ: Σφίγγει ο κλοιός για τον Γεωργίου…

ΕΛΣΤΑΤ: Σφίγγει ο κλοιός για τον Γεωργίου…

by John Kountouris
0 comment 195 views

ΕΛΣΤΑΤ: Σφίγγει ο κλοιός για τον Γεωργίου (Επίκαιρα, 18-24/9/2015)

-του ΛΕΩΝΊΔΑ ΒΑΤΙΚΙΏΤΗ

Screen Shot 2015-10-05 at 10.41.27 AM

Καταπέλτης είναι η έκθεση αναίρεσης της αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου για την υπόθεση της στατιστικής υπηρεσίας. Στις σελίδες της ξετυλίγονται, με τον πιο εμπεριστατωμένο τρόπο, όλες οι αλχημείες που οδήγησαν στο φούσκωμα των στοιχείων των δημόσιων οικονομικών για να οδηγηθεί η Ελλάδα στο κρεματόριο του Μνημονίου.

ΤΟΥ ΛΕΩΝΙΔΑ ΒΑΤΙΚΙΩΤΗ

Συγκεκριμένα, στις 14 Σεπτεμβρίου 2015 η αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ξένη Δημητρίου, με την υπ. αρ. 37/2015 έκθεση ενώπιον του γραμματέα του Αρείου Πάγου δήλωσε ότι ασκεί αναίρεση κατά του υπ. αρ. 1149/2015 βουλεύματος του συμβουλίου εφετών Αθηνών «ως προς το ότι το Συμβούλιο Εφετών Αθηνών απεφάνθη να μη γίνει κατηγορία κατά των κατηγορουμένων», δηλαδή του Ανδρέα Γεωργίου που ήταν πρόεδρος τότε της ΕΛΣΤΑΤ και δύο υπαλλήλων της εταιρείας, του Κωνσταντίνου Μολφέτα και της Αθανασίας Ξενάκη.

Για να γίνει αντιληπτή η πολιτική σημασία της έκθεσης αναίρεσης απαιτείται μια σύντομη αναδρομή στο πρόσφατο παρελθόν. Ο πρόεδρος της ΕΛΣΤΑΤ, που πριν διορισθεί στην ΕΛΣΤΑΤ εργαζόταν στο ΔΝΤ, κατηγορήθηκε με το πόρισμα Πεπόνη για δύο εγκλήματα: Πρώτο, για ψευδή βεβαίωση κατά συναυτουργία με τους υπαλλήλους τη ΕΛΣΤΑΤ Α. Ξενάκη και Κ. Μολφέτα σε βάρος του ελληνικού δημοσίου «υπό την ιδιαζόντως επιβαρυντική περίσταση της ιδιαιτέρως μεγάλης αξίας του αντικειμένου του εγκλήματος» σε βαθμό κακουργήματος που τιμωρείται ακόμη και με ισόβια κάθειρξη. Δεύτερο, «για παράβαση καθήκοντος κατ’ εξακολούθηση» σε βαθμό πλημμελήμνατος που τιμωρείται με ποινή φυλάκισης έως δύο χρόνια. Η συνέχεια ωστόσο δε δικαιολογεί ενθουσιασμούς καθώς η δικαιοσύνη κατέληξε μεν στο βούλευμα υπ. αρ. 1149/2015 με το οποίο το συμβούλιο εφετών Αθηνών παρέπεμψε τον Γεωργίου στο εδώλιο για παράβαση καθήκοντος με πρόθεση και με σκοπό να προσπορίσει στον εαυτό του και σε άλλον παράνομο υλικό και ηθικό όφελος, όμως, δεν παρέπεμψε τον Γεωργίου και τους δύο συνεργάτες του για το κακούργημα της «ψευδούς βεβαίωσης»! Δηλαδή, της αλλοίωσης των στοιχείων του δημόσιου ελλείμματος του 2009.

Διαβάστε περισσότερα εδώ:

https://leonidasvatikiotis.wordpress.com/2015/10/03/ελστατ-σφίγγει-ο-κλοιός-για-τον-γεωργί/

You may also like

Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται απο δημοσιογράφους, ερευνητές, εκφωνητές, οικονομολόγους και όχι μόνο. Αν έχετε τυχόν ερωτήσεις, είμαστε στη διάθεσή σας στο ακόλουθο e-mail.

Contact: [email protected]

@ 2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by WebLegends.gr