Παραίτηση Μαυρίδη από την προεδρία της ΟΣΕΠΕ ζητά ο πρώην γενικός γραμματέας της

Παραίτηση Μαυρίδη από την προεδρία της ΟΣΕΠΕ ζητά ο πρώην γενικός γραμματέας της

(Φωτ.: Ελεάνα Λούπα για το pontos-news.gr)

Παρακολουθώντας με πόνο καρδιάς τα όσα διαδραματίζονται μερικές μέρες πριν από την έναρξη της 2ης Παγκόσμιας Συνδιάσκεψης Ποντιακής Νεολαίας, και μη έχοντας πλέον άλλη επιλογή, υποχρεούμαι ηθικά τουλάχιστον να αναφέρω κάποια γεγονότα, γιατί οι επιστολές των νεολαίων της ΠΟΕ αρχικά (αποχώρησης από τη συνδιάσκεψη) και της ΠΟΠΣ (στήριξης στην οργανωτική επιτροπή) περισσότερο δυναμιτίζουν την ήδη υπάρχουσα διχόνοια στον ποντιακό χώρο και την ομαλή διεξαγωγή της συνδιάσκεψης, παρά εξυπηρετούν την ενότητα – που ήταν ο αρχικός στόχος. Κι ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή βάζοντάς τα σε μια σειρά.

Η διοργάνωση της Συνδιάσκεψης ήταν μια απόφαση της νεολαίας της Ομοσπονδίας Συλλόγων Ελλήνων Ποντίων στην Ευρώπη, κοινώς ΟΣΕΠΕ.

Η αρχική σκέψη της νεολαίας της ΟΣΕΠΕ πέρασε από συνέδριο, ψηφίστηκε από τους νεολαίους στην Πανευρωπαϊκή Συνδιάσκεψη που διοργανώνεται κάθε χρόνο και συζητήθηκε και ζυμώθηκε σε σύσκεψη προέδρων των συλλόγων μελών της ΟΣΕΠΕ.

Στην ίδια σύσκεψη προέδρων ελήφθη και η απόφαση της σύγκλησης σύσκεψης με τις ηγεσίες των Ομοσπονδιών της Διασποράς στην οποία προσκλήθηκαν όλες οι ομοσπονδίες της διασποράς και έδωσαν το παρών (πλην της ομοσπονδίας της Λιθουανίας) στις 16, 17 και 18 Ιαν. 2015 στη Φρανκφούρτη. Κοινός στόχος όλων, η ενότητα του ποντιακού χώρου.

Στη σύσκεψη αυτή παρουσιάστηκε η απόφαση της ΟΣΕΠΕ να διοργανώσει τη 2η Παγκόσμια Συνδιάσκεψη με εισηγητές τον πρόεδρο της ΟΣΕΠΕ Ηλία Μαυρίδη, εμού προσωπικά, και διεξοδικά από τους εκπροσώπους της νεολαίας μας. Ζητήσαμε την στήριξη των ομοσπονδιών όλων και την λάβαμε. Στις 18 Ιανουαρίου, τις πρώτες πρωινές ώρες υπεγράφη το πρωτόκολλο συνεργασίας μεταξύ όλων των προέδρων των παρευρισκόμενων ομοσπονδιών, το οποίο στην πρώτη του παράγραφο αναφέρει:

«Στη Φρανκφούρτη σήμερα, 17 Ιανουαρίου 2015 και μετά από πρόσκληση της Ομοσπονδίας Συλλόγων Ελλήνων Ποντίων στην Ευρώπη, συνήλθαν σε συνεδρίαση διά των εκπροσώπων τους οι εξής Ομοσπονδίες Συλλόγων Ελλήνων Ποντίων 1) ΗΠΑ-Καναδά, 2) Αυστραλίας, 3) Κύπρου, 4) Ρωσίας, 5) Ουκρανίας 6) Αρμενίας, 7) Καζακστάν, 8) Γεωργίας, 9) Ευρώπης.

»Οι εκπρόσωποι των ομοσπονδιών δεσμεύτηκαν και αποφάσισαν ομόφωνα ότι η συνεργασία μεταξύ των ομοσπονδιών πρέπει να συνεχιστεί, ώστε να δημιουργηθεί συνοχή μεταξύ των ομοσπονδιών και των πρωτοβάθμιων σωματείων που εκπροσωπούν.

»Ειδικά για το άμεσο μέλλον αποφασίστηκαν τα εξής: α. Να υποστηριχθεί η διοργάνωση της 2ης Παγκόσμιας Συνδιάσκεψης Νεολαίας 2015 που εισηγήθηκε η ΟΣΕΠΕ. Όσον αφορά τα οργανωτικά, η ευθύνη ανήκει στην ΟΣΕΠΕ. Στον τομέα αυτό θα υπάρξει στενή συνεργασία μεταξύ των ΣΕ Νεολαίας και των ΔΣ των Ομοσπονδιών. Θα προσκληθούν όλες οι ΣΕ Νεολαίας των Ομοσπονδιών Συλλόγων Ποντίων σε παγκόσμιο επίπεδο, ενώ σε χώρες όπου δεν υπάρχει ομοσπονδία θα προσκληθούν οι Σύλλογοι, ένας από κάθε χώρα. Η ΟΣΕΠΕ υποχρεούται μέχρι τις 28 Φεβρουαρίου 2015 να παρέχει στις αδελφές Ομοσπονδίες πληροφορίες όσον αφορά τον τόπο, το χρόνο, εφικτό αριθμό συμμετεχόντων ανά Ομοσπονδία».

Είναι γεγονός πως στις 28 Φεβρουαρίου δεν ήμασταν σε θέση να απαντήσουμε αφού δεν είχαμε λάβει την απάντηση από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στην αίτηση μας προς χρήση των αιθουσών του για τη διεξαγωγή της συνδιάσκεψης στην ημερομηνία που είχαμε ζητήσει, δη τις 1, 2 και 3 του Μάη.

Ενημερώσαμε τηλεφωνικώς τις Ομοσπονδίες για το διαδικαστικό αυτό κόλλημα. Στις 3 Μαρτίου λάβαμε την αρνητική απάντηση του Ευρωκοινοβουλίου σε γραπτή μορφή και με την υπογραφή του γ.γ. αυτού κ. Βέλλε, και ενημερώσαμε και πάλι πως στην επόμενη συνεδρίαση του ΔΣ θα αποφασίσουμε για τον τόπο και τον χρόνο εκ νέου.

Κι ενώ βρισκόμασταν σε διαπραγματεύσεις για τον ορισμό του τόπου και του χρόνου και η απόφαση του ΔΣ ήταν σαφής και όριζε την ημερομηνία κατόπιν εισηγήσεως της νεολαίας μας για την επόμενη χρονιά, λαμβάνουμε μια επιστολή-πρόσκληση να παρευρεθούμε με εκπρόσωπο της νεολαίας μας στη Θεσσαλονίκη, προς τα τέλη του Μάη, και στα πλαίσια της ίδρυσης του συνδέσμου ΠΑΟΚ των χωρών της πρώην Σοβιετικής Ένωσης στην οποία ήταν προσκεκλημένοι οι νεολαίοι των ομοσπονδιών των χωρών αυτών, να συνευρεθούμε και να οριστεί η οργανωτική επιτροπή διεξαγωγής της 2ης Παγκόσμιας Συνδιάσκεψης.

Κι από εδώ και πέρα αρχίζουν τα ευτράπελα.

Ο πρόεδρος κ. Μαυρίδης ενημερώνοντας τους νεολαίους της ΟΣΕΠΕ να ορίσουν εκπρόσωπο ώστε να μεταβεί μαζί του στη Θεσσαλονίκη όχι μόνο δεν ενημέρωσε το Διοικητικό Συμβούλιο της ΟΣΕΠΕ, αλλά ούτε και τους νεολαίους για την υπογραφή του συμφώνου πρωτοκόλλου, αλλά επέλεξε έναν άλλο δρόμο ο οποίος ποτέ δεν είχε συμφωνηθεί και δεν τιμά την ιστορία και τα ιδανικά της ΟΣΕΠΕ εις ό,τι αφορά την ανεξαρτησία της.

Κι αντί λοιπόν η συνδιάσκεψη αυτή να έχει ενωτικό χαρακτήρα, αφού τα προβλήματα και οι διαμάχες των ελλαδικών ομοσπονδιών μάς ήταν γνωστά και θα προσπερνιούνταν αν η οργανωτική επιτροπή απαρτιζόταν από την ΟΣΕΠΕ όπως είχε συμφωνηθεί, όπως και η όλη διοργάνωση, φτάσαμε στο σήμερα που πολύ φοβάμαι πως με το πέρας της συνδιάσκεψης ο χώρος θα διαιρεθεί σε ακόμη περισσότερα κομμάτια από όσα ήδη είναι.

Ελπίζω να σας έμεινε ακόμα το κουράγιο κύριε Μαυρίδη να παραιτηθείτε από το θώκο που τίμησαν μεγάλες προσωπικότητες του ποντιακού ελληνισμού και καθώς δεν βρίσκονται τώρα εν ζωή, αποτελούν διαχρονικό παράδειγμα αυτοθυσίας, συλλογικότητας, δημοκρατικής λειτουργίας, πράγματα που για σας είναι όπως αποδείξατε ανούσιες λεπτομέρειες στην προσπάθειά σας να διασωθείτε στην προεδρία. Οι συνθήκες σάς ξεπέρασαν, μπορείτε να συνταυτιστείτε με την αλήθεια των συνεπειών των επιλογών σας, προς όφελος της ΟΣΕΠΕ και των μελών της, και άμεσα… Παραιτηθείτε.

Τάσος Σιδηρόπουλος,
πρώην γ.γ. της ΟΣΕΠΕ

http://www.pontos-news.gr/

376 Comments on “Παραίτηση Μαυρίδη από την προεδρία της ΟΣΕΠΕ ζητά ο πρώην γενικός γραμματέας της”

 1. Hello I am so thrilled I found your website, I really found you
  by error, while I was looking on Yahoo for something else, Nonetheless I
  am here now and would just like to say thank you for a incredible post and a all round entertaining blog (I also love the
  theme/design), I don’t have time to browse it all at the minute but I have
  book-marked it and also included your RSS feeds, so when I
  have time I will be back to read much more, Please do keep
  up the fantastic b.

 2. Hmm is anyone else encountering problems with the images on this
  blog loading? I’m trying to figure out if its a problem on my end or if it’s
  the blog. Any feedback would be greatly appreciated.

 3. Wow that was strange. I just wrote an really long comment but after I clicked submit my comment didn’t appear.
  Grrrr… well I’m not writing all that over again. Regardless,
  just wanted to say fantastic blog!

 4. whoah this blog is fantastic i love reading your posts.
  Stay up the great work! You already know, many individuals are searching around for this information, you can aid them greatly.

 5. We absolutely love your blog and find a lot
  of your post’s to be just what I’m looking for. Would you offer guest writers to write content for you personally?

  I wouldn’t mind composing a post or elaborating on a lot of the subjects you
  write related to here. Again, awesome blog!

 6. I do not know if it’s just me or if everybody else experiencing issues with your
  website. It seems like some of the text in your posts are running off the screen. Can somebody else please
  comment and let me know if this is happening to them as well?

  This could be a problem with my browser because
  I’ve had this happen previously. Thank you

 7. Hello! I know this is kind of off topic but I was wondering which blog platform are you using
  for this website? I’m getting tired of WordPress because I’ve had
  issues with hackers and I’m looking at options for another platform.

  I would be great if you could point me in the direction of a
  good platform.

 8. Wow, marvelous blog layout! How long have you been blogging for?
  you make blogging look easy. The overall look of
  your site is excellent, as well as the content!

 9. Good day! I know this is kind of off topic but I was wondering if you knew
  where I could get a captcha plugin for my comment form? I’m using the same blog platform as yours and I’m having difficulty finding one?
  Thanks a lot!

 10. Currently it appears like Movable Type is the preferred blogging platform out there right now.
  (from what I’ve read) Is that what you are using on your blog?

 11. It’s a pity you don’t have a donate button! I’d definitely donate to this superb blog!
  I suppose for now i’ll settle for book-marking and adding your RSS
  feed to my Google account. I look forward to new updates and will talk about
  this blog with my Facebook group. Talk soon!

 12. Everything published made a great deal of sense.
  However, think on this, what if you were to create a awesome headline?
  I ain’t suggesting your information is not good, however what if you added something that grabbed people’s attention? I mean Παραίτηση Μαυρίδη από την προεδρία της ΟΣΕΠΕ ζητά ο πρώην γενικός γραμματέας της | Ελληνικά
  Νέα Τώρα is kinda boring. You might peek at Yahoo’s home page and see how they write post titles to grab
  people to open the links. You might add a video or a pic
  or two to grab people interested about what you’ve got to say.
  In my opinion, it could bring your posts a little bit more interesting.

 13. Excellent beat ! I wish to apprentice while you amend your web site, how could i subscribe for a blog site?

  The account helped me a acceptable deal. I had been a little bit acquainted of this your broadcast offered
  bright clear concept

 14. Greetings, I do believe your web site could possibly be having
  web browser compatibility issues. When I take a look at your website in Safari, it
  looks fine however, if opening in IE, it’s
  got some overlapping issues. I merely wanted
  to provide you with a quick heads up! Other than that, excellent site!

 15. Undeniably believe that which you said. Your favorite justification seemed to be on the net the
  easiest thing to be aware of. I say to you, I definitely get annoyed while people think about worries that they just do not know about.
  You managed to hit the nail upon the top and defined out the whole
  thing without having side-effects , people could take a
  signal. Will likely be back to get more. Thanks

 16. I’m not sure exactly why but this weblog is loading incredibly slow for me.
  Is anyone else having this problem or is it
  a problem on my end? I’ll check back later on and see if the
  problem still exists.

 17. You could certainly see your enthusiasm within the article you write.
  The arena hopes for even more passionate writers like you who are not afraid to mention how they
  believe. Always follow your heart.

 18. I got this web site from my pal who shared with me regarding
  this website and now this time I am browsing this web page and reading very informative articles at this time.

 19. Hello very nice web site!! Guy .. Excellent ..
  Amazing .. I will bookmark your web site and take the feeds also?
  I’m satisfied to search out a lot of useful info right here within the post, we want develop more techniques in this regard,
  thanks for sharing. . . . . .

 20. Attractive component of content. I just stumbled upon your blog
  and in accession capital to claim that I get in fact loved account your weblog posts.
  Any way I’ll be subscribing on your feeds or even I success you get entry to constantly fast.

 21. I’m really enjoying the theme/design of your
  site. Do you ever run into any web browser compatibility issues?
  A couple of my blog visitors have complained about my
  blog not working correctly in Explorer but looks great in Chrome.
  Do you have any tips to help fix this problem?

 22. you are truly a just right webmaster. The website loading velocity is amazing.
  It seems that you’re doing any unique trick. Furthermore, The contents are masterpiece.
  you have performed a magnificent task in this
  matter!

 23. Admiring the hard work you put into your website and in depth information you offer.
  It’s good to come across a blog every once in a while
  that isn’t the same outdated rehashed information. Wonderful read!

  I’ve bookmarked your site and I’m adding your RSS feeds to my Google account.

 24. I am not sure where you’re getting your info, but good topic.
  I needs to spend some time learning much more or understanding more.
  Thanks for magnificent information I was looking for this information for my mission.

 25. I am now not positive where you are getting your information,
  however good topic. I must spend some time finding out much more or working out more.

  Thank you for excellent info I was on the lookout for this info for my mission.

 26. Undeniably believe that which you stated. Your favorite
  justification seemed to be on the web the simplest thing to be aware of.
  I say to you, I certainly get annoyed while people think about worries
  that they plainly do not know about. You managed to hit the
  nail upon the top and defined out the whole thing without having side effect , people can take a signal.
  Will probably be back to get more. Thanks

 27. I’m not sure where you are getting your info, but great topic.

  I needs to spend some time learning more or understanding more.
  Thanks for wonderful information I was looking for this
  info for my mission.

 28. Its like you learn my mind! You appear to grasp a lot approximately this, such as you wrote the e-book in it or something.
  I feel that you simply can do with some percent to pressure the message house a bit,
  but other than that, that is fantastic blog. A great read.

  I’ll certainly be back.

 29. Great post however , I was wanting to know if you could write a
  litte more on this topic? I’d be very thankful if
  you could elaborate a little bit further. Bless you!

 30. Great goods from you, man. I have remember your stuff prior to and you’re simply too magnificent.
  I actually like what you’ve acquired here, certainly like what
  you’re saying and the way in which wherein you say it.
  You’re making it enjoyable and you continue to take care of to keep it wise.
  I can not wait to learn far more from you. That is really a wonderful web site.

 31. I’ll right away seize your rss feed as I can’t find your
  email subscription hyperlink or e-newsletter service. Do you’ve any?
  Kindly permit me recognize in order that I may just subscribe.
  Thanks.

 32. Excellent beat ! I wish to apprentice while you amend your web site, how can i subscribe for a blog website?
  The account helped me a acceptable deal. I had been tiny bit acquainted of this your broadcast provided bright clear idea

 33. Thanks for ones marvelous posting! I certainly enjoyed reading it, you could be a great author.
  I will always bookmark your blog and will come back in the foreseeable future.
  I want to encourage continue your great work, have a nice day!

 34. I blog quite often and I truly appreciate your content.
  This great article has truly peaked my interest. I’m going to bookmark your blog
  and keep checking for new information about once per week.
  I subscribed to your Feed as well.

 35. Hi there, just became aware of your blog through Google, and found that it’s truly informative.
  I am going to watch out for brussels. I will be grateful if you continue this in future.
  A lot of people will be benefited from your writing. Cheers!

 36. I do not even know how I stopped up here, however I assumed this
  publish was once good. I do not realize who you are but
  certainly you’re going to a famous blogger should you are not already.

  Cheers!

 37. Hi! I just wanted to ask if you ever have
  any problems with hackers? My last blog (wordpress) was hacked and I ended up losing many months of hard work due to no backup.
  Do you have any solutions to protect against hackers?

 38. After exploring a few of the articles on your website, I seriously appreciate your technique of blogging.
  I book marked it to my bookmark website list and will be checking back soon. Please check out my web site too and let me know what
  you think.

 39. I think this is among the most important information for
  me. And i am glad reading your article. But want to remark on few general things, The website style is wonderful, the articles is really great : D.
  Good job, cheers

 40. Hello! Would you mind if I share your blog with my facebook group?
  There’s a lot of people that I think would really appreciate your content.
  Please let me know. Thanks

 41. Have you ever thought about adding a little bit more than just your articles?
  I mean, what you say is valuable and everything. But think of
  if you added some great pictures or videos to give your posts more,
  “pop”! Your content is excellent but with images and video
  clips, this website could undeniably be one of the greatest in its
  niche. Fantastic blog!

 42. Today, I went to the beach front with my kids. I found a sea shell and
  gave it to my 4 year old daughter and said “You can hear the ocean if you put this to your ear.” She put the shell to her
  ear and screamed. There was a hermit crab inside and
  it pinched her ear. She never wants to go back!

  LoL I know this is entirely off topic but I had to tell someone!

 43. Wow that was odd. I just wrote an extremely
  long comment but after I clicked submit my comment
  didn’t show up. Grrrr… well I’m not writing all that over again. Anyhow, just wanted to say excellent blog!

 44. I do consider all the ideas you have presented for your post.
  They are very convincing and can certainly work.
  Still, the posts are very brief for beginners. May just you please prolong them a bit from next time?
  Thank you for the post.

 45. You really make it seem so easy with your presentation but I find this matter to
  be actually something which I think I would never understand.
  It seems too complex and very broad for me. I am looking forward
  for your next post, I will try to get the hang of it!

 46. Excellent weblog right here! Additionally
  your site lots up fast! What host are you using?
  Can I am getting your associate link in your host?

  I wish my web site loaded up as fast as yours lol

 47. With havin so much content and articles do you ever run into any issues of plagorism or copyright infringement?
  My site has a lot of completely unique content
  I’ve either written myself or outsourced but it
  looks like a lot of it is popping it up all over the internet without my authorization. Do you know any
  methods to help stop content from being stolen? I’d really
  appreciate it.

 48. Hi there! Quick question that’s completely off topic. Do you know how to make
  your site mobile friendly? My website looks weird when viewing from my
  iphone4. I’m trying to find a template or plugin that might be able to
  correct this issue. If you have any recommendations, please share.

  Thanks!

 49. you are actually a just right webmaster. The site loading speed is amazing.
  It sort of feels that you are doing any distinctive
  trick. In addition, The contents are masterpiece.

  you’ve done a great process on this subject!

 50. Greetings from Colorado! I’m bored at work so I decided to browse your site on my iphone during
  lunch break. I love the information you present here and can’t wait to take a look when I get home.
  I’m amazed at how quick your blog loaded on my cell phone ..
  I’m not even using WIFI, just 3G .. Anyways, great blog!

 51. Nice post. I learn something totally new and challenging on sites I stumbleupon everyday.
  It’s always useful to read through articles from other writers
  and use something from their web sites.

 52. Thanks for another informative website. Where else may I am getting that type of info written in such an ideal method?

  I have a venture that I am simply now working on, and I’ve been at the look out for such information.

 53. Great beat ! I would like to apprentice while you amend your website, how could i subscribe for
  a blog site? The account aided me a acceptable deal. I had been a little bit acquainted of this your broadcast offered bright clear concept

 54. I love your blog.. very nice colors & theme. Did you create this website yourself or
  did you hire someone to do it for you? Plz respond as I’m looking
  to create my own blog and would like to know where u got this from.
  cheers

 55. I know this if off topic but I’m looking into starting my own weblog and was wondering
  what all is required to get set up? I’m assuming
  having a blog like yours would cost a pretty penny?
  I’m not very internet smart so I’m not 100% positive.
  Any recommendations or advice would be greatly appreciated.
  Cheers

 56. I think this is among the most important information for me.
  And i’m glad reading your article. But wanna remark on some general things, The web site style is great, the articles is
  really nice : D. Good job, cheers

 57. Greetings from Idaho! I’m bored to tears at work so I decided to browse your
  website on my iphone during lunch break. I enjoy the knowledge you provide here and can’t wait to take a look
  when I get home. I’m amazed at how fast your blog loaded on my phone ..
  I’m not even using WIFI, just 3G .. Anyways, excellent site!

 58. Fantastic goods from you, man. I’ve understand your stuff previous to
  and you are just too fantastic. I actually like what you’ve acquired here, really like what you’re stating and the
  way in which you say it. You make it entertaining and you
  still care for to keep it smart. I can not wait to read far more from
  you. This is really a wonderful site.

 59. We are a group of volunteers and starting a new scheme in our community.
  Your website provided us with valuable info to work on. You have done an impressive job and our whole
  community will be thankful to you.

 60. Hello it’s me, I am also visiting this website regularly, this web
  page is genuinely fastidious and the users are genuinely sharing
  fastidious thoughts.

 61. Thank you a lot for sharing this with all folks you really recognise what you are
  speaking approximately! Bookmarked. Kindly additionally discuss with my site =).
  We could have a link alternate arrangement among us

 62. Awesome blog! Is your theme custom made or did you download
  it from somewhere? A theme like yours with a few simple adjustements would really make
  my blog stand out. Please let me know where you got your design. Thanks a
  lot

 63. I do not know whether it’s just me or if perhaps everyone else experiencing issues with
  your blog. It seems like some of the written text within your content are running off the
  screen. Can someone else please comment and let me know if this
  is happening to them as well? This could be a issue with my internet browser because I’ve had this
  happen before. Many thanks

 64. I blog quite often and I truly thank you for your information.
  This article has really peaked my interest. I am going to
  take a note of your site and keep checking for new details about once a week.

  I subscribed to your RSS feed too.

 65. I’m not sure why but this weblog is loading extremely slow
  for me. Is anyone else having this problem or is it a issue on my end?
  I’ll check back later on and see if the problem still exists.

 66. Hmm it seems like your site ate my first comment (it was extremely long) so I guess I’ll just
  sum it up what I submitted and say, I’m thoroughly enjoying your blog.
  I as well am an aspiring blog writer but I’m still new to the whole thing.
  Do you have any tips and hints for novice blog writers?
  I’d really appreciate it.

 67. With havin so much written content do you ever run into
  any problems of plagorism or copyright violation? My website has a lot of
  exclusive content I’ve either created myself or outsourced but
  it looks like a lot of it is popping it
  up all over the internet without my agreement. Do you know any methods to help stop
  content from being stolen? I’d genuinely appreciate it.

 68. You’ve made some good points there. I checked on the net for additional information about the issue and found most people will go
  along with your views on this website.

 69. of course like your web-site but you need to take a look at
  the spelling on quite a few of your posts.

  Several of them are rife with spelling issues and I to find it very troublesome to
  inform the reality on the other hand I’ll certainly come
  back again.

 70. Hi this is somewhat of off topic but I was wanting to know if
  blogs use WYSIWYG editors or if you have to manually code with HTML.
  I’m starting a blog soon but have no coding know-how so I wanted to get advice from someone with
  experience. Any help would be enormously appreciated!

 71. What i do not realize is actually how you’re now not really much
  more well-favored than you might be right now. You’re so intelligent.
  You already know thus significantly when it comes to this topic,
  produced me in my opinion imagine it from so many numerous angles.

  Its like men and women are not interested until it’s
  something to accomplish with Lady gaga! Your personal stuffs outstanding.
  Always maintain it up!

 72. Thanks , I have just been searching for information approximately this
  topic for a while and yours is the greatest
  I’ve discovered till now. However, what in regards to the conclusion? Are you certain concerning the supply?

 73. Normally I do not read post on blogs, but I wish to say that this write-up very pressured
  me to check out and do so! Your writing taste has been amazed me.
  Thanks, very nice article.

 74. I’m not sure why but this website is loading incredibly slow for me.

  Is anyone else having this problem or is it a problem on my end?
  I’ll check back later and see if the problem still exists.

 75. We absolutely love your blog and find almost all of your post’s to be just what I’m looking for.
  can you offer guest writers to write content in your case?

  I wouldn’t mind producing a post or elaborating on a few of
  the subjects you write concerning here. Again, awesome web site!

 76. Hola! I’ve been following your blog for a while now
  and finally got the courage to go ahead and give you a shout out from
  Huffman Texas! Just wanted to tell you keep up the fantastic
  job!

 77. I am really enjoying the theme/design of your website. Do you ever run into any web browser compatibility issues?
  A number of my blog audience have complained about my site not operating correctly in Explorer but looks great in Safari.

  Do you have any ideas to help fix this problem?

 78. Link exchange is nothing else but it is just placing
  the other person’s weblog link on your page at appropriate place and other
  person will also do same in support of you.

 79. I do believe all of the ideas you’ve offered to your post. They
  are really convincing and can definitely work. Nonetheless, the posts are very brief for
  newbies. May just you please lengthen them a little from subsequent time?

  Thank you for the post.

 80. It’s perfect time to make some plans for the future and it’s time to be happy.
  I have read this post and if I could I wish to
  suggest you some interesting things or advice. Maybe you can write next articles referring to
  this article. I want to read more things about it!

 81. After looking into a handful of the articles
  on your site, I seriously appreciate your way of writing a blog.
  I saved as a favorite it to my bookmark webpage list and will be
  checking back soon. Please check out my website as well and tell me how
  you feel.

 82. Does your blog have a contact page? I’m having trouble locating it but, I’d like to send you
  an email. I’ve got some recommendations for your blog you might be interested in hearing.
  Either way, great website and I look forward to seeing it improve
  over time.

 83. Greetings! This is my first comment here so I just wanted to give a quick
  shout out and say I really enjoy reading through your blog posts.

  Can you recommend any other blogs/websites/forums that go
  over the same subjects? Many thanks!

 84. Hey! I know this is somewhat off-topic however I needed to ask.
  Does managing a well-established blog like yours take a lot of work?

  I am brand new to writing a blog however I do write in my diary daily.
  I’d like to start a blog so I can easily share my experience and
  thoughts online. Please let me know if you have any kind of ideas or tips
  for new aspiring blog owners. Appreciate
  it!

 85. A motivating discussion is definitely worth comment.
  There’s no doubt that that you need to publish more about this topic, it might not be a taboo
  matter but usually people do not discuss these topics.

  To the next! Kind regards!!

 86. I like the helpful information you supply on your articles.
  I’ll bookmark your weblog and check again right here frequently.
  I’m slightly sure I will be informed plenty of new stuff proper right here!
  Good luck for the next!

 87. Nice post. I learn something totally new and challenging on blogs I stumbleupon every day.
  It will always be useful to read content from other authors and
  practice a little something from their sites.

 88. Greate article. Keep writing such kind of info on your site.
  Im really impressed by your site.
  Hey there, You’ve performed an excellent job.
  I’ll certainly digg it and for my part recommend to my friends.

  I am confident they’ll be benefited from this site.

 89. Hello there I am so delighted I found your blog, I really found you by error, while I was looking
  on Askjeeve for something else, Anyhow I am here now and
  would just like to say thanks for a remarkable post and a all round thrilling blog
  (I also love the theme/design), I don’t have time
  to go through it all at the minute but I have
  bookmarked it and also added your RSS feeds, so when I have time I will be back to read a great deal more, Please do keep up the fantastic work.

 90. My brother suggested I would possibly like this website.

  He was once entirely right. This publish actually made my
  day. You can not imagine just how so much time I had spent for this info!
  Thanks!

 91. Attractive element of content. I just stumbled upon your site and in accession capital to claim that
  I acquire in fact loved account your weblog posts.
  Any way I will be subscribing to your augment and even I fulfillment you get entry to consistently rapidly.

 92. Your mode of describing the whole thing in this piece of writing is
  genuinely good, every one can easily understand it,
  Thanks a lot.

 93. Hello, i read your blog occasionally and i own a similar
  one and i was just wondering if you get a lot of spam
  feedback? If so how do you reduce it, any plugin or anything you can recommend?
  I get so much lately it’s driving me insane so any support is very much appreciated.

 94. I know this if off topic but I’m looking into starting my own blog and was curious what all is needed to get set up?
  I’m assuming having a blog like yours would cost a pretty penny?
  I’m not very web savvy so I’m not 100% sure. Any tips or advice would be greatly appreciated.
  Thank you

 95. This is the perfect webpage for everyone who wishes to find out about this topic.
  You understand so much its almost tough to argue with you (not that I personally will need to…HaHa).
  You certainly put a brand new spin on a topic which has been discussed for
  decades. Great stuff, just excellent!

 96. It is perfect time to make some plans for the future and
  it is time to be happy. I have read this post and if I could I desire
  to suggest you few interesting things or tips. Maybe you could write next articles referring to this article.
  I want to read even more things about it!

 97. Oh my goodness! Awesome article dude! Thank you, However I am encountering troubles with
  your RSS. I don’t understand the reason why I can’t join it.

  Is there anyone else having the same RSS problems? Anyone who knows the answer will you kindly
  respond? Thanks!!

 98. Do you have a spam issue on this website; I also am a blogger, and I was wondering your
  situation; we have developed some nice practices and we are looking
  to exchange techniques with others, why not shoot me an email if interested.

 99. Hey There. I found your blog using msn. This is a really well written article.
  I’ll be sure to bookmark it and come back to read more of your useful info.
  Thanks for the post. I will certainly return.

 100. I have been browsing online greater than 3 hours as of late,
  yet I by no means discovered any attention-grabbing article like yours.
  It is beautiful price enough for me. In my view, if all website owners and
  bloggers made just right content material as you did, the web will be a lot more helpful than ever before.

 101. This design is incredible! You certainly know how to keep
  a reader amused. Between your wit and your videos, I was almost moved to start my
  own blog (well, almost…HaHa!) Wonderful job. I really enjoyed
  what you had to say, and more than that, how
  you presented it. Too cool!

 102. wonderful post, very informative. I’m wondering why the other specialists of this sector do not realize this.

  You must continue your writing. I am confident, you’ve a
  great readers’ base already!

 103. I’ve read some just right stuff here. Definitely worth bookmarking for revisiting.
  I wonder how so much attempt you set to make any such great
  informative website.

 104. Fantastic blog! Do you have any suggestions for aspiring writers?
  I’m hoping to start my own site soon but I’m a little lost on everything.
  Would you propose starting with a free platform like WordPress or go
  for a paid option? There are so many choices out there that I’m completely confused ..
  Any ideas? Kudos!

 105. Hi, I do believe this is an excellent blog. I stumbledupon it 😉 I’m
  going to come back yet again since i have book-marked it.
  Money and freedom is the greatest way to change, may
  you be rich and continue to guide others.

 106. When I originally commented I clicked the “Notify me when new comments are added” checkbox and now each time a comment is added I get several e-mails with the same comment.

  Is there any way you can remove people from that service?

  Many thanks!

 107. I think this is among the most vital information for me.
  And i’m glad reading your article. But want to remark on some general things, The site style is wonderful, the articles is
  really excellent : D. Good job, cheers

 108. I love your blog.. very nice colors & theme. Did you make this website yourself
  or did you hire someone to do it for you? Plz answer back as I’m looking to design my own blog and would like to find out where u got this from.
  appreciate it

 109. I blog frequently and I really appreciate your content.
  This article has really peaked my interest. I’m going to bookmark your website and
  keep checking for new details about once
  per week. I opted in for your Feed too.

 110. Interesting blog! Is your theme custom made or did you download it from somewhere?
  A theme like yours with a few simple tweeks would really make my
  blog jump out. Please let me know where you got your theme.
  Kudos

 111. Excellent blog right here! Additionally your
  web site loads up fast! What host are you the use of?

  Can I am getting your affiliate hyperlink for your host?
  I want my web site loaded up as quickly as yours lol

 112. What i do not understood is in fact how you are not really much more neatly-favored than you might be right now.
  You’re very intelligent. You realize therefore considerably in relation to this topic,
  produced me individually believe it from a lot of varied angles.
  Its like men and women don’t seem to be fascinated unless it’s one thing to accomplish with Girl gaga!

  Your own stuffs great. All the time maintain it up!

 113. I love your blog.. very nice colors & theme. Did you create this website
  yourself or did you hire someone to do it for you?
  Plz reply as I’m looking to construct my own blog and would like to find out where u got this from.

  many thanks

 114. I do consider all of the ideas you have introduced for your post.
  They’re really convincing and can certainly work.
  Still, the posts are very brief for beginners.
  May you please prolong them a little from next time? Thank you for
  the post.

 115. Hi, I do think this is a great web site. I stumbledupon it 😉 I
  will revisit yet again since i have book marked it.
  Money and freedom is the best way to change, may you be rich and continue to help other people.

 116. Its such as you read my thoughts! You appear to understand so much about this, such as you wrote the e-book
  in it or something. I believe that you simply can do with some p.c.

  to power the message home a little bit, but instead of that,
  that is great blog. An excellent read. I’ll definitely be
  back.

 117. Excellent goods from you, man. I have be mindful your stuff prior to and you are simply extremely
  magnificent. I actually like what you’ve bought right here,
  certainly like what you’re stating and the way through which you are saying it.
  You are making it entertaining and you still care for to stay it sensible.
  I cant wait to read far more from you. This is
  really a great website.

 118. Hey just wanted to give you a quick heads up.

  The text in your content seem to be running off the screen in Firefox.
  I’m not sure if this is a formatting issue or something to
  do with browser compatibility but I figured I’d post to let you know.
  The design look great though! Hope you get the issue resolved soon. Kudos

 119. I think this is among the so much significant information for me.
  And i am happy studying your article. But want to remark on some common issues, The
  site taste is great, the articles is in reality great :
  D. Good process, cheers

 120. I like the helpful information you provide in your articles.
  I’ll bookmark your blog and check again here regularly.
  I’m quite sure I’ll learn a lot of new stuff right here!
  Good luck for the next!

 121. Hi, i read your blog occasionally and i own a similar one and i was just
  wondering if you get a lot of spam feedback? If so how
  do you reduce it, any plugin or anything you can advise?
  I get so much lately it’s driving me crazy so any
  assistance is very much appreciated.

 122. I’m really impressed with your writing skills as well as with the layout on your weblog.
  Is this a paid theme or did you modify it yourself?
  Either way keep up the nice quality writing, it is rare to see a great blog like
  this one today.

 123. Howdy! This blog post couldn’t be written any better!
  Going through this post reminds me of my previous
  roommate! He always kept preaching about this. I am going to send this post to him.
  Pretty sure he will have a good read. Thank you for sharing!

 124. Somebody essentially help to make critically posts I’d
  state. This is the first time I frequented your website
  page and up to now? I amazed with the research you made to create this particular post
  incredible. Wonderful activity!

 125. you are in point of fact a good webmaster. The web site loading
  velocity is incredible. It kind of feels that you’re doing any unique trick.
  Furthermore, The contents are masterwork. you have done a fantastic task
  on this subject!

 126. I do believe all the ideas you’ve offered on your post. They’re very convincing and can definitely work.
  Still, the posts are very quick for novices. May just you please lengthen them a bit from next time?
  Thank you for the post.

 127. I really like your blog.. very nice colors & theme.

  Did you design this website yourself or did you hire someone
  to do it for you? Plz respond as I’m looking to design my own blog and would like to find out where u got this from.
  appreciate it

 128. Hi! This post couldn’t be written any better! Reading this post reminds me of my good old room mate!
  He always kept chatting about this. I will forward this page
  to him. Fairly certain he will have a good read. Thanks for sharing!

 129. Hiya! Quick question that’s entirely off topic. Do you know how to make your site mobile friendly?
  My website looks weird when viewing from my iphone.

  I’m trying to find a theme or plugin that might be able to correct this issue.

  If you have any suggestions, please share. Thanks!

 130. Hello, I believe your web site could be having internet browser compatibility
  problems. Whenever I look at your blog in Safari, it looks fine however, if
  opening in IE, it has some overlapping issues. I simply
  wanted to provide you with a quick heads up! Apart from that,
  great site!

 131. Just want to say your article is as surprising. The clearness in your post is simply nice and i
  could assume you’re an expert on this subject. Fine with your permission allow me
  to grab your feed to keep updated with forthcoming post.
  Thanks a million and please continue the rewarding work.

 132. hello there and thank you for your information – I’ve definitely picked up anything new from right
  here. I did however expertise some technical points using this website, since I experienced to reload the site lots of times previous to I could get it to load
  properly. I had been wondering if your web hosting is OK?
  Not that I’m complaining, but sluggish loading instances times will sometimes
  affect your placement in google and could damage your high quality score if
  advertising and marketing with Adwords. Anyway I’m adding this RSS to my email and could
  look out for much more of your respective interesting content.
  Ensure that you update this again very soon.

 133. Good day! I know this is kinda off topic but I was wondering
  which blog platform are you using for this site?
  I’m getting fed up of WordPress because I’ve had problems with hackers and I’m looking at alternatives for another platform.
  I would be fantastic if you could point me in the direction of a good platform.

 134. Hey there! I just wanted to ask if you ever have any trouble with hackers?
  My last blog (wordpress) was hacked and I ended up losing a few months of hard work due to no data backup.
  Do you have any methods to stop hackers?

 135. Very great post. I just stumbled upon your blog and wished to
  say that I’ve really loved browsing your blog posts.
  In any case I will be subscribing on your rss feed and I hope you write
  again very soon!

 136. I’d like to thank you for the efforts you
  have put in writing this website. I am hoping to view the same high-grade content from you later on as well.
  In fact, your creative writing abilities has motivated me to get my own, personal site
  now 😉

 137. Having read this I thought it was rather informative.

  I appreciate you finding the time and energy to put this content
  together. I once again find myself personally spending a lot
  of time both reading and leaving comments. But so what, it was still worthwhile!

 138. Great beat ! I would like to apprentice while you amend your site,
  how could i subscribe for a blog web site? The account helped
  me a acceptable deal. I had been tiny bit acquainted of this your broadcast
  offered bright clear idea

 139. Oh my goodness! Amazing article dude! Thank you so much, However I am experiencing problems with your RSS.
  I don’t understand why I cannot join it. Is there anybody
  getting identical RSS issues? Anyone who knows
  the solution can you kindly respond? Thanks!!

 140. It’s in fact very complex in this full of activity life
  to listen news on Television, thus I just use the web for that purpose,
  and obtain the most up-to-date news.

 141. May I simply say what a relief to uncover someone that truly knows what they are talking about on the net.
  You definitely realize how to bring a problem
  to light and make it important. A lot more people must look at this and understand this side of the story.

  I was surprised that you’re not more popular because you surely have the gift.

 142. We are a gaggle of volunteers and opening a new scheme in our
  community. Your web site offered us with helpful info to work on. You’ve done an impressive
  process and our whole group can be thankful to you.

 143. Hi there! This is my 1st comment here so I just wanted to give a quick shout out
  and say I genuinely enjoy reading your blog posts. Can you suggest any other blogs/websites/forums that deal with the same subjects?
  Appreciate it!

 144. I’m amazed, I have to admit. Seldom do I encounter a blog
  that’s both educative and engaging, and without a doubt,
  you have hit the nail on the head. The problem is something
  not enough people are speaking intelligently about.
  I am very happy that I came across this in my hunt for something concerning this.

 145. I’m amazed, I must say. Rarely do I come across a
  blog that’s equally educative and engaging, and without a doubt, you’ve
  hit the nail on the head. The problem is an issue
  that too few men and women are speaking intelligently about.
  Now i’m very happy I stumbled across this during my
  search for something regarding this.

 146. Please let me know if you’re looking for a article author for your weblog.

  You have some really great posts and I believe I would
  be a good asset. If you ever want to take some of the load off, I’d
  really like to write some articles for your blog in exchange
  for a link back to mine. Please shoot me an e-mail if interested.

  Thank you!

 147. Its like you read my mind! You appear to know a lot about this, like
  you wrote the book in it or something. I think that you could do
  with some pics to drive the message home a bit, but other than that, this is fantastic blog.
  An excellent read. I will certainly be back.

 148. Having read this I believed it was extremely
  enlightening. I appreciate you spending some time and energy to put this
  information together. I once again find myself personally spending a lot of time both reading and leaving comments.

  But so what, it was still worth it!

 149. Please let me know if you’re looking for a author
  for your site. You have some really great articles and I think I would be
  a good asset. If you ever want to take some of the load off, I’d really like to write some material
  for your blog in exchange for a link back to mine.
  Please shoot me an email if interested. Thanks!

 150. My partner and I stumbled over here coming from a different
  web page and thought I might check things out. I like what I see so now i am
  following you. Look forward to exploring your web page
  again.

 151. Hey there I am so grateful I found your site, I really found you by mistake,
  while I was browsing on Google for something else, Anyhow I am here now and would just like to say many thanks for a
  remarkable post and a all round exciting blog (I also love the theme/design), I don’t have time to read through it all at the minute but I have bookmarked
  it and also included your RSS feeds, so when I have time I will be back to read much more, Please
  do keep up the awesome b.

 152. Hello! I could have sworn I’ve been to this website before but after reading through some of the
  post I realized it’s new to me. Anyways, I’m definitely glad I found it and I’ll be bookmarking and checking back frequently!

 153. A person necessarily help to make critically articles I
  might state. This is the very first time I frequented your web page and
  thus far? I amazed with the research you made
  to make this particular submit amazing. Magnificent activity!

 154. Its such as you read my mind! You seem to grasp so much approximately this, like you wrote the e book in it or something.

  I feel that you just could do with a few % to force the message home a little bit, but instead
  of that, this is great blog. A fantastic read.
  I’ll certainly be back.

 155. Hi! I realize this is kind of off-topic however I needed to ask.
  Does managing a well-established website like yours require a lot of work?
  I am completely new to writing a blog but I do write in my diary daily.
  I’d like to start a blog so I can easily share
  my own experience and thoughts online. Please let me know if you have any kind of recommendations or tips for new aspiring
  bloggers. Thankyou!

 156. Nice post. I learn something totally new and challenging on blogs I stumbleupon on a daily basis.

  It will always be interesting to read through content from other writers and use
  something from their web sites.

 157. Someone essentially assist to make severely posts I might
  state. That is the first time I frequented your website page and thus far?
  I surprised with the analysis you made to create this
  actual submit amazing. Fantastic activity!

 158. I’ll right away seize your rss feed as I can not to find your e-mail subscription link or newsletter service.
  Do you have any? Please let me realize in order that I may
  just subscribe. Thanks.

 159. Thanks for the auspicious writeup. It actually was once a
  amusement account it. Look advanced to far delivered agreeable from you!
  However, how could we communicate?

 160. My spouse and I stumbled over here from a different page and thought I
  might as well check things out. I like what I see so
  now i’m following you. Look forward to looking into your web
  page for a second time.

 161. Definitely believe that which you said. Your
  favorite reason seemed to be on the internet the simplest
  thing to be aware of. I say to you, I certainly get irked while people think about worries that they just do not know about.

  You managed to hit the nail upon the top as well as defined out the whole thing without
  having side effect , people could take a signal. Will likely be
  back to get more. Thanks

 162. Hey there! Quick question that’s totally off topic.
  Do you know how to make your site mobile friendly? My site looks
  weird when browsing from my iphone. I’m trying to find a template or plugin that
  might be able to fix this problem. If you
  have any suggestions, please share. Cheers!

 163. hello!,I really like your writing very much!

  percentage we keep in touch extra about your article on AOL?
  I need a specialist on this space to solve my problem. May be that’s you!
  Having a look ahead to peer you.

 164. I like the valuable info you provide in your articles.
  I’ll bookmark your blog and check again here frequently.

  I’m quite certain I will learn lots of new stuff right here!
  Best of luck for the next!

 165. Howdy great blog! Does running a blog similar to this take a
  lot of work? I have absolutely no expertise in computer
  programming however I was hoping to start my own blog soon. Anyhow, should
  you have any ideas or tips for new blog owners please share.
  I know this is off subject nevertheless I just needed to ask.
  Thank you!

 166. Pretty section of content. I just stumbled upon your web site and in accession capital
  to assert that I acquire actually enjoyed account your blog posts.
  Anyway I will be subscribing to your augment and even I achievement you access consistently quickly.

 167. Its like you read my mind! You appear to know so much about this,
  like you wrote the book in it or something. I think that you can do with a few pics to drive the message
  home a bit, but instead of that, this is excellent blog.
  A fantastic read. I’ll certainly be back.

 168. Excellent article. Keep posting such kind of info on your site.

  Im really impressed by your site.
  Hello there, You’ve performed an incredible job. I’ll certainly
  digg it and individually suggest to my friends. I am sure they’ll be benefited from
  this website.

 169. Have you ever considered publishing an e-book or guest authoring on other blogs?
  I have a blog centered on the same information you discuss and would really like to have
  you share some stories/information. I know my subscribers would value your work.
  If you are even remotely interested, feel free to shoot me an e mail.

 170. You really make it seem so easy with your presentation but I find this matter to be really something which I think I would
  never understand. It seems too complex and extremely broad for me.
  I’m looking forward for your next post, I’ll try to get the hang of it!

 171. When someone writes an article he/she maintains the thought
  of a user in his/her brain that how a user can be aware of it.
  Thus that’s why this piece of writing is amazing. Thanks!

 172. It is perfect time to make some plans for the future and it is
  time to be happy. I’ve learn this publish and if I could I want to suggest you some attention-grabbing things or advice.
  Maybe you could write next articles regarding this
  article. I want to learn even more issues about it!

 173. Thanks for a marvelous posting! I quite enjoyed reading it,
  you may be a great author.I will be sure to bookmark your blog and may come
  back down the road. I want to encourage you to definitely continue your great work,
  have a nice afternoon!

 174. We’re a gaggle of volunteers and opening a new scheme in our community.
  Your site offered us with helpful information to work on. You’ve done a formidable process and our entire neighborhood
  will likely be grateful to you.

 175. When I originally commented I appear to have clicked the -Notify me when new
  comments are added- checkbox and from now
  on each time a comment is added I recieve 4 emails with the same
  comment. Is there a way you are able to remove me from that service?
  Thanks a lot!

 176. Its like you read my mind! You seem to know a lot about this, like
  you wrote the book in it or something. I think that you can do with
  some pics to drive the message home a bit, but instead of that, this is excellent blog.
  A great read. I will certainly be back.

 177. I do not know if it’s just me or if everybody else encountering problems with your blog.
  It seems like some of the written text in your posts are running off the screen. Can somebody else please
  provide feedback and let me know if this is happening to them
  too? This might be a issue with my browser because I’ve had this happen previously.

  Many thanks

 178. of course like your web-site but you have to check the
  spelling on several of your posts. A number of them are rife with spelling issues and I find it very bothersome to tell the truth however I will definitely
  come again again.

 179. Howdy! Do you know if they make any plugins to help with SEO?

  I’m trying to get my blog to rank for some targeted keywords but I’m not seeing very good success.
  If you know of any please share. Thank you!

 180. Hi! This is my first visit to your blog! We are a team of
  volunteers and starting a new project in a community in the same
  niche. Your blog provided us valuable information to work on. You have done a extraordinary job!

 181. Fantastic goods from you, man. I’ve have in mind your stuff prior to
  and you’re just too wonderful. I really like what you have received here, really
  like what you’re stating and the best way in which you assert it.
  You’re making it entertaining and you still care for
  to keep it wise. I can’t wait to read much more from you.
  That is really a tremendous site.

 182. Thanks for finally writing about >Παραίτηση
  Μαυρίδη από την προεδρία της ΟΣΕΠΕ ζητά ο πρώην γενικός γραμματέας της | Ελληνικά Νέα Τώρα <Loved it!

 183. It’s very straightforward to find out any topic on web as compared to
  textbooks, as I found this piece of writing at this web site.

 184. We stumbled over here by a different website and thought I might check things out.
  I like what I see so now i am following you. Look forward to exploring your
  web page repeatedly.

 185. First of all I want to say superb blog! I had a quick question that I’d like to ask
  if you do not mind. I was interested to know how you center yourself and
  clear your thoughts before writing. I have had a difficult time clearing my thoughts in getting my ideas out there.
  I do enjoy writing but it just seems like the first 10 to 15
  minutes are generally wasted just trying to figure out
  how to begin. Any suggestions or tips? Cheers!

 186. Does your site have a contact page? I’m having
  trouble locating it but, I’d like to shoot you an email.
  I’ve got some recommendations for your blog you might be
  interested in hearing. Either way, great blog
  and I look forward to seeing it grow over time.

 187. I have been browsing on-line more than three hours lately, yet
  I by no means discovered any attention-grabbing article
  like yours. It’s pretty value enough for me. In my opinion, if all site owners and bloggers made good
  content as you probably did, the internet might be much more helpful than ever before.

Leave a Reply

Your email address will not be published.