Home Greek News ΟΙ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΕΣ ΡΊΖΕΣ ΤΟΥ Δ.Ν.Τ.!!!

ΟΙ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΕΣ ΡΊΖΕΣ ΤΟΥ Δ.Ν.Τ.!!!

by John Kountouris
0 comment 247 views

ΟΙ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΕΣ ΡΊΖΕΣ ΤΟΥ Δ.Ν.Τ.!!!

– του Ιωαν. Κουντούρη | Λος Άντζελες | JohnKountouris.com

Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ) είναι:

«ένας δημόσιος οργανισμός, που ιδρύθηκε με τα χρήματα που παρέχονται από τους φορολογούμενους σε όλο τον κόσμο. Αυτό είναι σημαντικό να θυμόμαστε, διότι δεν αναφέρει ευθέως είτε στους πολίτες, οι οποίοι το χρηματοδοτούν, είτε σε εκείνους των οποίων τις ζωές επηρεάζει. Αντίθετα, αναφέρει στα Υπουργεία Οικονομικών και στις κεντρικές τράπεζες των κυβερνήσεων του κόσμου.»1

Και όλοι εμείς οι Έλληνες γνωρίζουμε πλέον ότι υπήρξε η Ελλάδα ένα εν των αρχικών ιδρυτικών μελών του Ταμείου, δίνοντας παράλληλα και πολλά χρήματα στο γενικό ταμείο του ΔΝΤ—και όχι μόνο. Ο γνωστός και αγαπημένος μας συγγραφέας/δημοσιογράφος Ιωαν. Παπαζήσης (μάθετε περισσότερα για αυτόν εδώ) έγραψε ένα άρθρο2 με τίτλο «Τελικά Πόσα Χρήματα Έχουμε στο ΔΝΤ;;;» για την αρχικήν ίδρυσιν του ΔΝΤ λέγοντας τα εξής διαφωτιστικά:

Screen Shot 2015-09-25 at 8.32.53 PM

«ΕΙΧΑΜΕ ΠΕΙ ΣΤΙΣ 10-3-2015 ΣΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ ΟΤΙ ΕΜΕΙΣ ΩΣ ΙΔΡΥΤΡΙΑ ΧΩΡΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΔΑΝΕΙΖΟΜΑΣΤΕ ΜΕ ΕΠΙΤΟΚΙΟ 0.15 ΑΠΑΞ ΕΙΤΕ ΔΑΝΕΙΖΟΜΑΣΤΑΝ ΓΙΑ ΕΝΑΝ ΧΡΟΝΟ ΧΡΗΜΑΤΑ ΕΙΤΕ ΓΙΑ 20 ΧΡΟΝΙΑ ΔΙΟΤΙ ΕΤΣΙ ΣΥΜΦΩΝΗΘΗΚΕ ΝΑ ΓΙΝΕΤΕ ΤΟ 1945 ΣΤΟ BRETTON WOODS ΤΩΝ Η.Π.Α ΑΠΟ ΟΣΕΣ ΧΩΡΕΣ ΙΔΡΥΣΑΝ ΤΟ Δ.Ν.Τ ΟΠΟΤΕ ΑΥΤΕΣ ΧΡΕΙΑΖΟΤΑΝ ΧΡΗΜΑΤΑ ΑΠΟ ΑΥΤΟ. ΕΜΕΙΣ ΠΟΤΕ ΣΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ ΔΕΝ ΕΙΧΑΜΕ ΔΑΝΕΙΣΤΕΙ ΧΡΗΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ Δ.Ν.Τ ΠΑΡΟΤΙ ΕΙΧΑΜΕ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΤΟ 2010 ΠΟΥ ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΔΑΝΕΙΣΤΗΚΑΜΕ ΑΠΟ ΤΟ Δ.Ν.Τ ΤΟ ΕΠΙΤΟΚΙΟ ΗΤΑΝ 2.20 ΑΝΑ ΕΤΟΣ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΝΟΜΟ ΚΑΙ ΠΕΡΑΝ ΤΗΣ ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ ΤΟΥ 1945 ΚΑΙ ΖΗΤΗΣΑΜΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ ΜΑΣ ΝΑ ΠΡΟΣΦΥΓΕΙ ΣΤΟ ΔΙΕΘΝΕΣ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ΤΗΣ ΧΑΓΗΣ ΓΙΑ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΕΞΩΦΘΑΛΜΗ ΑΔΙΚΙΑ ΔΙΟΤΙ ΣΥΝΟΛΙΚΑ ΤΟ ΕΠΙΤΟΚΙΟ ΘΑ ΕΦΤΑΝΕ ΣΕ ΔΥΣΘΕΩΡΗΤΑ ΥΨΗ ΛΟΓΩ ΤΟΥ ΟΤΙ ΚΑΘΕ ΧΡΟΝΟ ΤΟ ΕΠΙΤΟΚΙΟ ΘΑ ΑΥΞΑΝΟΝΤΑΝ ΚΑΤΑ 2.2Ο ΤΙΣ 100 ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΣΗΜΑΙΝΕ ΟΤΙ ΣΕ ΔΕΚΑ ΕΤΗ ΘΑ ΕΦΘΑΝΕ ΣΤΑ 12.20 ΑΝΤΙ ΓΙΑ Ο.15 ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΜΕΤΑΦΡΑΖΕΤΕ ΣΕ ΠΟΛΛΑ ΔΙΣ ΕΥΡΩ.ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΠΑΡΑΝΟΜΙΑ ΜΟΝΟ ΕΜΕΙΣ ΤΗΝ ΕΙΔΑΜΕ ΤΕΛΙΚΑ ;;;;; ΜΟΝΟ ΕΜΕΙΣ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΑΝΑΜΕ;;;; ΟΧΙ ΒΕΒΑΙΑ ΟΜΩΣ ΟΥΔΕΙΣ ΦΡΟΝΤΙΣΕ ΕΚ ΤΩΝ ΚΥΒΕΡΝΩΝΤΩΝ ΟΥΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙ ΟΥΤΕ ΚΑΙ ΝΑ ΠΡΑΞΕΙ ΤΑ ΔΕΟΝΤΑ ΠΡΟΣ ΟΦΕΛΟΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΑΣ. ΠΡΟΤΕΙΝΑΜΕ ΜΑΛΙΣΤΑ ΣΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ ΜΑΣ ΝΑ ΜΑΣ ΔΟΘΟΥΝ ΠΙΣΩ ΑΥΤΑ ΤΑ 40 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΕΥΡΩ ΠΟΥ ΔΩΣΑΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΔΡΥΣΗ ΤΟΥ Δ.Ν.Τ ΤΟ 1945 ΜΕ ΤΟΥΣ ΤΟΚΟΥΣ ΑΠΟ ΤΟΤΕ ΩΣ ΣΗΜΕΡΑ ΦΥΣΙΚΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΑΝΑΛΟΓΑ ΚΕΡΔΗ ΔΙΟΤΙ ΤΟ Δ.Ν.Τ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΜΑΣ ΤΑ ΔΑΝΕΙΣΕ ΕΚΤΟΤΕ ΣΕ ΠΟΛΛΕΣ ΧΩΡΕΣ ΜΕ ΤΑ ΑΝΑΛΟΓΑ ΚΕΡΔΗ.ΤΟ ΠΟΣΟΝ ΠΟΥ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΜΑΣ ΔΩΣΕΙ ΤΟ Δ.Ν.Τ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΕΙ ΣΕ ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΑ ΔΙΣ ΕΥΡΩ ΤΟΣΑ ΠΟΥ ΘΑ ΞΕΧΡΕΩΝΑΜΕ ΟΜΩΣ ΟΥΔΕΙΣ ΚΙΝΗΘΗΚΕ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ ΑΥΤΗ ΠΡΟΣ ΜΕΓΑΛΗ ΑΠΟΡΙΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΠΡΟΤΙΜΗΣΑΝ ΝΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ Ο ΠΕΡΙΓΕΛΟΣ ΤΟΥ ΚΑΘΕ ΣΟΙΜΠΛΕ.»

Η άνω έγκυρη δήλωση αυτή για το ΔΝΤ προέρχεται από τον κ. Joseph Stiglitz (Γιόζεφ Στίγκλιτς), ο οποίος υπηρέτησε για επτά χρόνια ως πρόεδρος του Συμβουλίου Οικονομικών Εμπειρογνωμόνων του Πρόεδρου των ΗΠΑ Κλίντον και ως επικεφαλής οικονομολόγος της Παγκόσμιας Τράπεζας.
 
Ο Στίγκλιτς είναι ένας συνηθισμένος παγκοσμιοποιητής, αλλά έχει γίνει αρκετά ειλικρινής διαχρονικά ώστε να απογοητευτεί με τις διεφθαρμένες πρακτικές του ΔΝΤ και της Παγκόσμιας Τράπεζας. Σε ένα άρθρο3 μου που δημοσίευσα στο ιστολόγιό μου, 300Sploggers.com και στο GreekNewsOnDemand.com, με τίτλο «Η Επίθεσις της Ευρώπης κατά της Ελληνικής δημοκρατίας, του Γιόζεφ Στίγκλιτς», έγραψα πώς αυτός βραβευμένος με Νόμπελ στα οικονομικά και καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Κολούμπια, κ. Joseph E. Stiglitz, που ήταν και πρόεδρος του Συμβουλίου Οικονομικών Εμπειρογνωμόνων του πρώην Προέδρου των ΗΠΑ, Μπιλ Κλίντον, και υπηρέτησε ως Ανώτερος Αντιπρόεδρος και επικεφαλής οικονομολόγος της Παγκόσμιας Τράπεζας, ΕΊΧΕ ΠΕΙ ΤΑ ΚΑΛΎΤΕΡΑ ΛΌΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΆΔΑ ΥΠΟΣΤΗΡΊΖΟΝΤΆΣ ΤΗΝ 100 τοις 100 ΣΕ ΈΝΑ ΆΘΡΟ ΤΟΥ ΣΤΙΣ 29 ΙΟΥΛΊΟΥ 2015!

Εν σχέσει με την Ελληνική κρίσιν, ο Στίγκλιτζ είπεν τα εξής:

«Αλλά για να είμαστε εδώ σαφείς: πολύ λίγα απο τα χρήματα που έχει δανεισθεί η Ελλάδα, απο τους πιστωτές της, πράγματι έφτασαν τελικά στην ίδια για τη χρήση τη δικιά της. Αυτά τα λεφτά πήγαν στους πιστωτές του ιδιωτικού τομέα— συμπεριλαμβανομένων των γερμανικών και γαλλικών τραπεζών. Η Ελλάδα έχει πάρει μόνο ένα κομμάτι ψωμί, αλλά πλήρωσε υψηλό τίμημα η ίδια για τη διατήρηση των τραπεζικών συστημάτων αυτών των χωρών. Το ΔΝΤ και οι άλλοι «επίσημοι» πιστωτές δεν χρειάζονται τα χρήματα που απαιτούνται απο την Ελλάδα. Εν προκειμένω, σύμφωνα με ένα σενάριο business-as-usual (δηλ., σενάριο των συνηθισμένων), τα χρήματα που θα έπαιρναν οι πιστωτές της Ελλάδας, θα ήταν πολύ πιθανό να πρόκειται απλά να δανεισθούν και πάλι στην Ελλάδα.

«Αλλά, πάλι, το ζήτημα αυτό δεν είναι για τα λεφτά. Πρόκειται για τη χρήση «καταληκτικών προθεσμιών» για να αναγκαστεί η Ελλάδα να υποταγεί και να αποδεχθεί τα απαράδεκτα όχι μόνο μέτρα λιτότητας, αλλά και άλλων οπισθοδρομικών και τιμωρητικών πολιτικών.»

Η από πρώτου χεριού μαρτυρία του Στίγκλιτζ είναι πολύ διορατική:

«Διεθνής γραφειοκράτες -τα απρόσωπα σύμβολα της παγκόσμιας οικονομικής τάξης- βάλλονται απο παντού. Παλαιότερες ομαλές συνεδριάσεις των σκοτεινών τεχνοκρατών που συζητούν μεταξύ τους εγκόσμια θέματα όπως δάνεια με ευνοϊκούς όρους και τις εμπορικές ποσοστώσεις έχουν γίνει πλέον μια σκηνή μαινόμενων μαχών στους δρόμους και τεράστιων διαδηλώσεων …
 
«Σχεδόν κάθε μεγάλη συνάντηση του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, της Παγκόσμιας Τράπεζας και του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου έχει καταντήσει πλέον η σκηνή της σύγκρουσης και της αναταραχής.
Γιατί όλοι μισούν σήμερα το ΔΝΤ;;; Ελπίζουμε η έκθεση αυτή θα ρίξει άπλετο το φως στο θέμα.»

Η Αρχή του ΔΝΤ

Σύμφωνα με τη δική του λογοτεχνία, το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ) δηλώνει ότι:

«…δημιουργήθηκε για την προώθηση της διεθνούς νομισματικής συνεργασίας, της συναλλαγματικής σταθερότητας καθώς και τακτικών σε ανταλλαγή ρυθμίσεων· να προωθήσει την οικονομική ανάπτυξη και υψηλά επίπεδα απασχόλησης· και να παρέχει προσωρινή χρηματοδοτική συνδρομή προς τις χώρες για να βοηθήσει με την ευκολία του ισοζυγίου της προσαρμογής πληρωμών.»
 
Αυτή η αθώα περιγραφή περιγράφει σχεδόν τις κρίσιμες λειτουργίες που παρέχει το ΔΝΤ στη διαδικασία της παγκοσμιοποίησης. Πράγματι, το ΔΝΤ είναι ένας από τους κορυφαίους παράγοντες της αλλαγής στην παγκόσμια οικονομία και την παγκόσμια διακυβέρνηση.
 
Το ΔΝΤ δημιουργήθηκε στην πραγματικότητα τον Δεκέμβριο του 1945, όταν τα πρώτα 29 κράτη-μέλη υπέγραψαν το Καταστατικό της Συμφωνίας του, και άρχισε να λειτουργεί στις 1 Μαρτίου, 1947. (Σημείωση: υπάρχουν 184 χώρες σήμερα που συμμετέχουν σε αυτό.)
 
Η άδεια για την δημιουργία του ΔΝΤ ήρθε λίγους μήνες νωρίτερα στην περίφημη διάσκεψη του Bretton Woods τον Ιούλιο του 1944. Εκεί εδημιουργήθησαν κι άλλοι μέγαλοι, δυνατοί και…ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟΊ -παρακαλώ!- φορείς για την Αμερικάνικην κυβέρνσιν ώστε μια τέτοια κίνησις να συνοδεύει το γεγονός ότι γινόταν η καινούρια υπερδύναμις του κόσμου τότε οι ΗΠΑ! Το ΔΝΤ, τότε, είχε όντως γίνει ένας άλλος φορεύς της Αμερικάνικης κυβερνήσεως και παραμένει να λειτουργεί υπο τον ίδιον ρόλον για τον ίδιον ως άνω σκοπόν.

Σε ένα άλλο4 άρθρο μου, «ΠΏΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΆ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΤΟ Δ.Ν.Τ. • του Ιωαν. Κουντούρη», που έγραψα για το μπλόγκ μου, εξηγώ πως το ΔΝΤ όχι μόνο αποτελείται απο πρώην στελέχη της περιβόητης τραπέζεης Goldman Sachs (η οποία έχει προκαλέσει ανεπανόρθοτες ζημιές στην Ελλάδα!), αλλά λειτουργείται απο την ίδια την Αμερικάνικη κυβέρνσιν μέσω του ΥΟΙΚ των ΗΠΑ και της Ομοσπονδιακής Τραπέζης της ΗΠΑ. Διαβάστε πιο κάτω μια περίληψη:

«Ναι είναι είναι αλήθεια πως η Τροικα απο την Ευρώπη έχει καταστρέψει την Ελληνική οικονομία και κοινωνία τα τελευταία πέντε έτη, αλλά είναι ελάχιστοι που γνωρίζουν το βαθύ ρόλο που παίζει σε όλο αυτό το χάος οι ΗΠΑ, οι οποίες δίνουν ένα τεράστιο χρηματικό ποσό στο ΔΝΤ (που αποτελεί μέρος της Τροικα) που, με τη σειρά του, χρησιμοποιεί αυτά τα χρήματα να «διασώζει» χώρες απο οικονομικές υφέσεις.»

Αμέσως μετά τον Β ‘Παγκόσμιο Πόλεμο, οι συμφωνίες που έγιναν στη σύσκεψιν Bretton Woods θέσπισαν ένα σύστημα διαδικασιών και κανόνων, μαζί με τα θεσμικά όργανα για την επιβολή τους, που κάλεσαν τις χώρες μέλη να υιοθετήσουν μια νομισματική πολιτική που καθορίζεται σε συνάρτηση με το χρυσό. Παρά το γεγονός ότι το σύστημα του Bretton Woods κατέρρευσε εντελώς το 1971 όταν ο Πρόεδρος Νίξον ανέστειλε τη μετατρεψιμότητα του δολαρίου σε χρυσό, τα θεσμικά όργανα που είχαν δημιουργηθεί τότε το 1944, συνέχισαν χωρίς διακοπή.
 
Ενώ κάθε χώρα μπορεί να γίνει μέλος του ΔΝΤ, ο δρόμος προς την ένταξη είναι αξιοσημείωτος. Όταν μια αίτηση προσχώρησης υποβάλλεται στο εκτελεστικό συμβούλιο του ΔΝΤ, ένα «Ψήφισμα Μέλους (ή ένταξης)» γίνεται με το Συμβούλιο των Διοικητών, που καλύπτει την ποσόστωση, τη συνδρομή και τα δικαιώματα ψήφου του μέλους.
 
Εάν εγκριθεί από το Συμβούλιο των Διοικητών, ο αιτών πρέπει να τροποποιήσει τους δικούς του νόμους, ώστε να του επιτραπεί το δικαίωμα να υπογράψει Άρθρα της Συμφωνίας του ΔΝΤ και να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις άλλως απαιτούνται από τα μέλη. Με άλλα λόγια, το μέλος εξαρτά, εν προκειμένῳ, ένα ορισμένο μέρος της νομικής κυριαρχίας του προς το ΔΝΤ. Αυτό προετοιμάζει το έδαφος για το ΔΝΤ να αναλάβει ενεργό ρόλο στις υποθέσεις της χώρας μέλους.
 
Το ΔΝΤ θεωρείται από κάποιους ως μια παγκόσμια οργάνωση, αλλά θα πρέπει να σημειωθεί ότι κατέχουν το 18,25 τοις εκατό των ψήφων στο διοικητικό συμβούλιο του ΔΝΤ οι ΗΠΑ, ή τρεις φορές περισσότερο από οποιοδήποτε άλλο μέλος. Επιπλέον, εδράζει στην Ουάσιγκτον, DC. Πολλοί νομίζουν σήμερα ότι το ΔΝΤ, το οποίο αποτελεί μέλος της Τρόικα, το διαχειρίζονται οι θεσμοί της Ευρώπης. Ναι μέν, αλλά εν όψει των αποδείξεων που παρέχω εδώ στους αναγνώστες για το τεράστιο ρόλο που παίζει στο Ταμείο η Αμερική, ΠΡΈΠΕΙ να αλλάξει γνώμη· και νομίζω ότι αυτό δεν θα είναι τόσο δύσκολο για εμάς τους Έλληνες αφού γνωρίζουμε καλά ότι ηγείται ήδη της Νέας Τάξεως Πραγμάτων οι ΗΠΑ.
 
Οι Ιδρυτές του ΔΝΤ: Ο Χάρι Dexter White και John Maynard Keynes (Τζον Μέιναρντ Κέινς)
 
Οι κύριοι αρχιτέκτονες του συστήματος του Bretton Woods, και ως εκ τούτου του ΔΝΤ, ήσαν ο Harry Dexter White και τον John Maynard Keynes.
 
Ο Κέινς ήταν ένας Άγγλος οικονομολόγος, που είχε τεράστια επίδραση στην παγκόσμια οικονομική σκέψη, παρά το γεγονός ότι έχουν πλήρως απαξιωθεί πολλές από τις οικονομικές θεωρίες του. Κατά τη διάρκεια του Β ‘Παγκοσμίου Πολέμου, είχε ζητήσει την διάλυση της Τράπεζας Διεθνών Διακανονισμών (εφεξής «ΤΔΔ»), λόγω της κυριαρχίας της από τους ναζιστές πράκτορες. Όμως, μετά τον Β Παγκόσμιο Πόλεμο, όταν είχει πράγματι γίνει εντολή από το Κογκρέσο των ΗΠΑ η διάλυση της ΤΔΔ, ο ίδιος τάχθηκε κατά της διάλυσης, εν αναμονή της δημιουργίας του ΔΝΤ και της Παγκόσμιας Τράπεζας (ΠΤ). Το τελευταίο επιχείρημά του αυτό ήταν η συχνά χρησιμοποιούμενη λογική που λέει «Αν θέλουμε να τη κλείσει πολύ σύντομα, το παγκόσμιο χρηματοοικονομικό σύστημα θα καταρρεύσει.»

Τα ένστικτα παγκοσμιοποίησης του Keynes τον οδήγησε να καλέσει για ένα παγκόσμιο νόμισμα, που ονομάζεται Bancor, που θα διοικείτο από μια παγκόσμια κεντρική τράπεζα. Η ιδέα αυτή απέτυχε κατηγορηματικά.
 
Ο Harry Dexter White θεωρήθηκε επίσης να είναι ένας λαμπρός οικονομολόγος, και διορίστηκε το 1942 ως βοηθός του Henry Morgenthau, Γραμματέας του Υπουργείου Οικονομικών των ΗΠΑ. Παρέμεινε ο ίδιος ο μεγαλύτερος βοηθός του Morgenthau τη διάρκεια της θητείας του, και προέβαλε εξαντλητικά αντιρρήσεις κατά της Τράπεζας Διεθνών Διακανονισμών. Όπως και ο Morgenthau και οι περισσότεροι Αμερικανοί, ο Harry Dexter White ήταν έντονα αντι-ναζιστικός· ωστόσο, ΔΕΝ ΉΤΑΝ φιλο-Αμερικανικός.
 
Στις 16 του Οκτώβρη του 1950, ένα υπόμνημα του FBI που έχει χαρακτιρήσει τον κ. White ως Σοβιετικό κατάσκοπο του οποίου η κωδική ονομασία ήταν Jurist (δηλ. «Νομικός»).
 
Μετά την κατάρρευση της Σοβιετικής Ένωσης το 1991, πρώην απόρρητα έγγραφα μυστικών υπηρεσιών έγιναν δημόσια και έριξαν και πολύ φως στο θέμα. Ο White δεν ήταν απλώς ένας κατάσκοπος αναμέσον των 50 περίεργων εντοπίστηκαν απο την αμερικανική κυβέρνση ως κατασκόποι, ήταν πιθανότατα ο κορυφαίαος κατάσκοπος της ΕΣΣΔ στις ΗΠΑ!
 
Το 1999, το Hoover Digest (δηλ., Ημερολόγιο Συμβάντων του Χούβερ ένα γνωστό εν Αμειρκή περιοδικόν) έγραψε:

«Στο νέο τους βιβλίο «Venona (Βενόνα): Αποκωδικοποιώντας την Σοβιετική Κατασκοπεία στην Αμερική», οι συγγραφείς Harvey Κίεητ και John Haynes υποστηρίζουν ότι περίπου πενήντα Αμερικανοί είναι γνωστοί ότι κατασκόπευαν για λογαριασμό του Στάλιν (πολλοί περισσότεροι δεν έχουν εντοπιστεί ποτέ) και ίσως ήταν ο πιο σημαντικός πράκτωρ αυτής της ομάδος κατασκόπων ο Harry Dexter White.»

Οι παρατηρήσεις Venona αποκάλυψαν ότι κατά τη διάσκεψη του 1945 στο Σαν Φρανσίσκο όπου έγινε αρχικά η ίδρυσις του ΟΗΕ, συναντήθηκε ο White με έναν αξιωματικό της KGB και τον ενημέρωσε σχετικά με τη διαπραγματευτική θέση των ΗΠΑ σε μια σειρά από ζητήματα. [Το κωδικό όνομα του White στο KGB ήταν κατα καιρούς “Lawyer”(«Δικηγόρος»), “Richard,” (Ρίτσαρντ) και “Reed” («Ρήντ».)]
 
Ένα άλλο μήνυμα της KGB σημείωσε ότι σκεφτόταν ο White να παραιτηθεί της υψηλής θέσεώς του στο ΥΠΟΙΚ των ΗΠΑ και να μπεί στο ιδιωτικό τομέα, επειδή χρειαζόταν ένα υψηλότερο εισόδημα για να πληρώσει τα δίδακτρα μιας απο τις δύο κόρες του. Εθεωρείτο τότε τόσο σημαντικός ο White για το Κρεμλίνο ότι οι χειριστές του πρότειναν να πληρώσουν τα δίδακτρα για αυτόν, ώστε να μπορέσει να παραμείνει στο ΥΟΙΚ.

Αν είχε ζήσει ο White πέρα ​​από το 1946, θα είχε διωχθεί πιθανότατα αυτός για εσχάτη προδοσία εις βάρος των ΗΠΑ, η ποινή για την οποία είναι η εκτέλεση.
 
Τέτοιες είναι οι ακόλουθες ηθικές αρχές και τα πνευματικά διαπιστευτήρια των δημιουργών του ΔΝΤ:

• ένας ήταν ένας αγγλικός ιδεολόγος οικονομολόγος που ήταν και υπερ της παγκοσμιοποιήσεως
• ο άλλος ένας διεφθαρμένος και υψηλόβαθμος κυβερνητικός αξιωματούχος των ΗΠΑ ο οποίος ήταν ένας κορυφαίος σοβιετικός κατάσκοπος

Το ΔΝΤ και η Παγκόσμια Τράπεζα δεν ήταν τίποτε εκτός απο δημιουργήματα των ίδισων των Ροκφέλες και Ρότσιλντ.


1 – Stiglitz, Globalization and its Discontents (Norton, 2002), σελ.12
2 – «Greece and the IMF: Who Owns Who? • Τελικά Πόσα Χρήματα Έχουμε στο ΔΝΤ;;; του Ιωαν.
Παπαζήση» | λίνκ: http://300sploggers.blogspot.com/2015/05/greece-and-imf-who-owns
who.html | 24 Μάιου 2015 στην “Ελεύθερη Ώρα”
3 – «Η Επίθεσις της Ευρώπης κατά της Ελληνικής δημοκρατίας, του Γιόζεφ Στίγκλιτς» του Ιωαν. Κ
ουντούρη | 25 Αυγ. 2015 | λίνκ: http://300sploggers.blogspot.com/2015/08/blog-post_25.html
4 – «ΠΏΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΆ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΤΟ Δ.Ν.Τ. • του Ιωαν. Κουντούρη» | 14 Αυγ. 2015 | λίνκ: http://300sploggers.blogspot.com/2015/08/blog-post_14.html

You may also like

Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται απο δημοσιογράφους, ερευνητές, εκφωνητές, οικονομολόγους και όχι μόνο. Αν έχετε τυχόν ερωτήσεις, είμαστε στη διάθεσή σας στο ακόλουθο e-mail.

Contact: [email protected]

@ 2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by WebLegends.gr