Home Greek News ΦΥΛΑΚΗ ΕΔΩ & ΤΩΡΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΙΟΙΚΗΣΕΙΣ, ΤΟΥΣ ΔΙΟΙΚΗΤΕΣ ΤΗΣ ΤτΕ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΗΓΕΣΙΕΣ ΤΟΥ ΥΠΟΙΚ ΠΟΥ …

ΦΥΛΑΚΗ ΕΔΩ & ΤΩΡΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΙΟΙΚΗΣΕΙΣ, ΤΟΥΣ ΔΙΟΙΚΗΤΕΣ ΤΗΣ ΤτΕ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΗΓΕΣΙΕΣ ΤΟΥ ΥΠΟΙΚ ΠΟΥ …

by John Kountouris
0 comment 170 views

… ΠΕΤΑΞΑΝ ΤΑ 400 ΔΙΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ ΣΤΗ ΜΑΥΡΗ ΤΡΥΠΑ ΤΟΥ ΤΡΑΠΕΖΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ!!!…

ΦΥΛΑΚΗ ΕΔΩ & ΤΩΡΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΙΟΙΚΗΣΕΙΣ, ΤΟΥΣ ΔΙΟΙΚΗΤΕΣ ΤΗΣ ΤτΕ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΗΓΕΣΙΕΣ ΤΟΥ ΥΠΟΙΚ ΠΟΥ ΠΕΤΑΞΑΝ ΤΑ 400 ΔΙΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ ΣΤΗ ΜΑΥΡΗ ΤΡΥΠΑ ΤΟΥ ΤΡΑΠΕΖΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ

-του Ιωάν. Παπαζήση

Screen Shot 2015-09-19 at 12.38.00 PM

Καταστροφή !!! Οι ελληνικές τράπεζες με περιουσία 345 Δις & κόστος διάσωσης 400 Δις, έχουν σήμερα αποτίμηση μόλις 3,5 Δις, ενώ πολύ σύντομα όλες μαζί θα αξίζουν 1,5 Δις !!!

Αυτό σημαίνει bail in οι μετοχές των τραπεζών να αξίζουν μηδέν !!!

Πραγματική εθνική καταστροφή !!!

Δεν υπάρχει κανένα ιστορικό προηγούμενο καταστροφής στο ελληνικό χρηματιστήριο !!!

Οι μετοχές των τραπεζών έχουν καταρρεύσει.
Σήμερα 24 Αυγούστου του 2015 οι τράπεζες καταγράφουν ιστορικά χαμηλά.

Screen Shot 2015-09-21 at 10.17.59 AM

Η Εθνική στα 0,4010 ευρώ ιστορικό χαμηλό…
Η Alpha bank 0,072 ευρώ ιστορικό χαμηλό…
Η Eurobank 0,035 ευρώ ιστορικό χαμηλό…
Η Πειραιώς 0,0820 ευρώ ιστορικό χαμηλό…

1

Συνολικά ο ελληνικός τραπεζικός κλάδος που διαθέτει 345 δισεκ. ενεργητικό έχει αξία 3,5 δισεκ.

Η αγορά αποτιμά στο μηδέν τις τράπεζες γιατί δεν πιστεύει ότι διαθέτουν 26,5 δισεκ. κεφάλαια αλλά 3 δισεκ.

2

     Με βάση P/BV τιμής προς λογιστική αξία ο ελληνικός τραπεζικός κλάδος αποτιμάται στο 0,13 που είναι το χαμηλότερο παγκοσμίως.
     Οι ελληνικές τράπεζες με περιουσία 345 δισεκ. αποτιμώνται χρηματιστηριακά 3,5 δισεκ. και προσεχώς θα αξίζουν όλες μαζί 1,5 δισεκ. ευρώ.
     Αυτό σημαίνει bail in οι μετοχές των τραπεζών να αξίζουν μηδέν.  Πραγματική εθνική καταστροφή.

     Κραχ -10,54% στο ΧΑ στις 568 μον. σοκ -26% οι τράπεζες – Να ανησυχείτε για τα χειρότερα, αν σπάσουν οι 550 μετά 350 μονάδες !!!

     Νέα καταστροφή στις τράπεζες που υποχωρούν -26% με επίκεντρο Alpha bank και Πειραιώς, τα warrants -23%, ισχυρές απώλειες έως -18% η ΔΕΗ
(upd24)Βιβλική καταστροφή, στην κυριολεξία κραχ σήμερα στο ελληνικό χρηματιστήριο, απόρροια της αβεβαιότητας που προκαλούν οι εκλογές αλλά και λόγω της εισαγόμενης παγκόσμιας χρηματιστηριακής πτώσης.
     Οι τράπεζες κατέγραψαν απώλειες -26% ενώ και στον FTSE 25 το -18% της ΔΕΗ – και όχι μόνο – πλήττει την συνολική εικόνα της αγοράς.
     Η νέα δραματική πτώση στο χρηματιστήριο της Κίνας και η πτώση του πετρελαίου στα 39 δολάρια προκαλούν παγκόσμιο sell off στις αγορές με απώλειες έως -7% σε Κίνα, Αραβικά κράτη ενώ μεγάλες πιέσεις ασκούνται και στην Ευρώπη.
     Στην Ελλάδα η κατάσταση ήταν δραματική λόγω των εκλογών και του αδιεξόδου στην οικονομία.
     Θα το επισημάνουμε πολύ καθαρά να ανησυχείτε τα χειρότερα έρχονται στο ελληνικό χρηματιστήριο και ειδικά στις μετοχές των τραπεζών.
     Το bail in θα μηδενίσει τις μετοχικές αξίες και δυστυχώς οι μέτοχοι θα καταστραφούν ολοκληρωτικά.
     Αν διασπαστούν καθοδικά οι 550 μονάδες μετά πάμε στις 350 μονάδες εκεί που θα ολοκληρωθεί η χρηματιστηριακή καταστροφή.  Οι επενδυτές μην αποκλείσουν αυτό το καταστροφικό σενάριο.
     Το ελληνικό χρηματιστήριο σήμερα κατέγραψε νέα δραματική πτώση -10,54% με τον Γενικό Δείκτη να διαπραγματεύεται στις 568,38 μονάδες με υψηλό ημέρας τις 628,83 μονάδες….
     Ο τζίρος σε πολύ χαμηλά επίπεδα, καθώς οι τιμές έχουν απαξιωθεί πολύ, ενώ ο όγκος σε μέτρια επίπεδα κυρίως λόγω τραπεζών.
     Πιο αναλυτικά η αξία συναλλαγών διαμορφώνεται στα 39 εκατ. ευρώ ενώ ο όγκος φθάνει τα 136,1 εκατ. τεμάχια, με τα 120 εκατ. τεμάχια να διακινούνται στις τράπεζες και τα 4,7 εκατ. στα warrants.
     Αξίζει να αναφερθεί ότι σήμερα πρωταγωνιστές της συνεδρίασης σε όγκους είναι η Eurobank και το warrants της Πειραιώς το κλασικό σκηνικό.

     Επιθετικές πωλήσεις ξένων στις τράπεζες – Στο επίκεντρο Goldman Sachs, Credit Suisse, BofA και Deutsche bank.

     Επιθετικότερες έχουν γίνει οι κινήσεις στις ελληνικές τράπεζες από ξένες επενδυτικές τράπεζες που προβαίνουν σε πωλήσεις.
     Οι όγκοι δεν είναι ακραίοι, παρ΄ όλα αυτά οι πωλητές ελέγχουν πλήρως το ελληνικό χρηματιστήριο.
     Από τις αξιοσημείωτες κινήσεις σήμερα ενδιαφέρον έχουν της Credit Suisse, της Goldman Sachs και της Bank of America αλλά και της Citigroup.
     Στην Alpha bank η Credit Suisse 3 εκατ τεμάχια, η Citigroup 1,6 εκατ. η Bank of America Merill Lynch 1,3 εκατ και η CVGX 200 χιλ μετοχές.
     Στην Εθνική η Bank of America 200 χιλ. η CVGX 300 χιλ. και η Deutsche bank 250 χιλ.
Στην Eurobank η Goldman Sachs 3,2 εκατ τεμάχια, η INGA 1,2 εκατ, η BofA 800 χιλ. η CVGX 600 χιλ μετοχές και η Deutsche bank 500 χιλ.
     Στην Πειραιώς η Credit Suisse 1,2 εκατ τεμάχια, η ΙΝCΑ 1 εκατ μετοχές, Barclays 200 χιλ. και η Deutsche bank 70 χιλ.
     ΣΗΜΕΡΑ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΕΝΑΝ ΜΗΝΑ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΣΗΣ ΤΡΑΓΙΚΗ ΚΑΙ ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΤΙΣ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙΣ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΒΗΜΑ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΟΡΙΣΤΙΚΗ ΚΑΤΕΥΘΥΝΟΜΕΝΗ ΚΑΤΑΡΕΥΣΗ ΤΟΥΣ .Η ΜΕΤΟΧΗ ΤΗΣ ΤΡΑΠΕΖΗΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΕΙΝΑΙ Η ΜΟΝΗ ΠΟΥ ΣΤΕΚΕΤΕ ΣΕ ΑΞΙΟΠΡΕΠΗ ΕΠΙΠΕΔΟ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟΥ ΡΟΤΣΙΛΝΤ ΣΤΑ 9.3 ΕΥΡΩ ΑΝΑ ΜΕΤΟΧΗ.ΑΥΤΗΣ . ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΗΣ ΕΙΝΑΙ ΣΤΑ Ο.59 ΛΕΠΤΑ ΤΟΥ ΕΥΡΩ ΤΗΣ EYROBANK ΕΙΝΑΙ ΣΤΑ 0.04 ΤΟΥ ΕΥΡΩ ΤΗΣ ΑLPHA BANK EINAI 0.15 TOY ΕΥΡΩ ΚΑΙ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΕΙΝΑΙ ΣΤΑ Ο.12 ΤΟΥ ΕΥΡΩ Η ΚAΘΕ ΜΕΤΟΧΗ ΤΗΣ. ΟΠΩΣ ΟΛΟΙ ΞΕΡΟΥΜΕ ΟΤΑΝ ΜΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΙΣΑΧΘΕΙ ΣΤΟ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ Η ΑΞΙΑ ΤΗΣ ΑΠΟ ΕΚΕΙ ΚΑΙ ΠΕΡΑ ΜΕΤΡΑΤΕ ΣΕ ΕΠΙΠΕΔΟ ΜΕΤΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΕ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΕΙΝΑΙ ΔΗΛΑΔΗ ΙΣΗ Η ΑΞΙΑ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΜΕ ΤΟ ΣΥΝΟΛΟ ΤΗΣ ΑΞΙΑΣ ΤΩΝ ΜΕΤΟΧΩΝ ΤΗΣ ΚΑΙ ΟΧΙ OΣO EINAI ΜΕ ΤΑ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΚΑ ΤΗΣ ΣΤΟΙΧΕΙΑ .ΑΥΤΟ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΑΥΤΕΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟ ΔΙΑΛΥΣΗ ΚΑΙ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΜΑΣ ΚΙΝΔΥΝΕΟΥΜΕ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΑΕΡΑΣ.ΤΟ ΔΕ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ ΟΛΩΝ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΟΙ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙΣ ΜΑΣ ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ ΗΤΑΝ ΑΠΟΤΑΜΙΕΥΤΙΚΟ ΠΡΟΙΟΝ ΕΝΩ ΔΙΑ ΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ 3 ΕΓΙΝΑΝ ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΟ ΠΡΟΙΟΝ ΠΛΕΟΝ ΜΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΜΙΑ ΕΠΕΝΔΥΣΗ .ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΜΠΗΚΕ ΚΑΙ ΑΝΩΤΑΤΟ ΟΡΟΙΟ 420 ΕΥΡΩ ΑΝΑ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΣΤΟΝ ΚΑΘΕ ΕΝΑΝ ΜΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΑΠΟΣΥΡΟΥΜΕ ΤΟ ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΟ ΠΛΕΟΝ ΠΡΟΙΟΝ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΜΑΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ.
     ΕΜΕΙΣ ΑΠΟ ΑΥΤΟ ΤΟ ΒΗΜΑ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΩΡΑΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΑΜΕ ΜΕ ΕΓΓΡΑΦΑ ΟΤΙ ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΑΣ ΕΣΤΕΙΛΑΝ ΠΟΛΛΑ ΔΙΣ ΕΥΡΩ ΣΤΑ ΝΗΣΙΑ ΚΕΥΜΑΝ ΚΑΙ ΣΕ ΑΛΛΕΣ ΧΩΡΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΤΑ ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΟΥΝ ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΤΟΥΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΕΡΧΟΜΕΝΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΠΟΥ ΜΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ . ΠΗΡΑΝ ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΟΠΩΣ ΕΠΙΣΗΣ ΓΡΑΨΑΜΕ ΜΕ ΕΓΓΡΑΦΑ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ 250 ΔΙΣ ΤΑ ΧΡΕΩΘΗΚΑΜΕ ΕΜΕΙΣ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΑΥΤΑ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΑΠΛΑ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΜΕ ΔΕΜΕΝΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΤΕΛΟΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΚΟΠΩΝ ΜΑΣ.ΠΡΟΚΑΛΟΥΜΕ ΟΠΟΙΟΝΔΗΠΟΤΕ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΙ ΠΩΣ ΓΙΝΕΤΑΙ ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΑΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΜΑΣ ΞΑΝΑΛΕΜΕ ΝΑ ΠΗΡΑΝ 250 ΔΙΣ ΓΙΑ ΑΝΑΚΕΦΑΛΑΙΟΠΟΙΗΣΗ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΣΥΝ ΑΥΤΑ ΤΙΣ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙΣ ΜΑΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΣΗΣ ΑΡΚΕΤΑ ΔΙΣ ΕΥΡΩ ΚΑΙ ΝΑ ΚΟΣΤΙΖΟΥΝ ΒΑΣΗ ΜΕΤΟΧΩΝ ΟΛΕΣ ΜΑΖΙ ΜΟΝΟΝ 4 ΔΙΣ;;;;;;;ΤΙ ΜΑΣ ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΙ Ο ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ ΤΗΣ ΤΡΑΠΕΖΗΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ;;;;;;
ΠΑΠΑΖΗΣΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ

You may also like

Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται απο δημοσιογράφους, ερευνητές, εκφωνητές, οικονομολόγους και όχι μόνο. Αν έχετε τυχόν ερωτήσεις, είμαστε στη διάθεσή σας στο ακόλουθο e-mail.

Contact: [email protected]

@ 2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by WebLegends.gr