Home Greek News Ο ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟΥ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΥ ΣΤΑΘΕΡΟΤΗΤΑΣ ΚΛΑΟΥΣ ΡΕΓΚΛΙΝΓΚ ΔΗΛΩΣΕ ΟΤΙ…

Ο ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟΥ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΥ ΣΤΑΘΕΡΟΤΗΤΑΣ ΚΛΑΟΥΣ ΡΕΓΚΛΙΝΓΚ ΔΗΛΩΣΕ ΟΤΙ…

by John Kountouris
0 comment 274 views

…ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΣΗΜΑΣΙΑ ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΕΠΟΜΕΝΟΣ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΜΑΣ ΓΙΑΤΙ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΒΟΥΛΗ ΨΗΦΙΣΕ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ 3…!!!…

Ο ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟΥ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΥ ΣΤΑΘΕΡΟΤΗΤΑΣ
ΚΛΑΟΥΣ ΡΕΓΚΛΙΝΓΚ ΔΗΛΩΣΕ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΣΗΜΑΣΙΑ ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΕΠΟΜΕΝΟΣ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΜΑΣ ΓΙΑΤΙ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΒΟΥΛΗ ΨΗΦΙΣΕ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ 3…

-του Ιωαν. Παπαζήση • δημοσιευθέν σήμερα στην Ελεύθερη Ώρα

Screen Shot 2015-09-19 at 10.58.52 AM
Ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM), κ. Κλάους Ρέγκλινγκ υποστήριξε χαρακτηριστικά στην εφημερίδα της Σλοβενίας Delo «Το 45% του ελληνικού δημόσιου χρέους ανήκει αυτή τη στιγμή στον EFSF και τον ESM».

Screen Shot 2015-09-19 at 11.02.38 AM

Αναφερόμενος στις επικείμενες ελληνικές εκλογές, ειπε ότι δεν έχει μεγάλη σημασία ποια θα είναι η επόμενη κυβέρνηση αφού περισσότεροι από το 80% των βουλευτών της προηγούμενης Βουλής υποστήριξαν το πρόγραμμα. Αυτό που έχει σημασία, συνεχίζει, είναι να υπάρχει λειτουργική κυβέρνηση το συντομότερο δυνατό, έτσι ώστε να συνεχιστεί μετεκλογικά η εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων που είχε διακοπεί στο πρώτο μισό της χρονιάς.Επιπλέον, ο Κ. Ρέγκλινγκ, ερωτηθείς για το αν υπάρχει ακόμα πιθανότητα Grexit, απαντά πως «δεν είναι ένα σενάριο πάνω στο οποίο δουλεύουμε αυτή τη στιγμή, αν και, θεωρητικά, είναι πάντα πιθανό».Ειπε τελος οτι ο δείκτης χρέους/ΑΕΠ μας αγγίζει το 200%.Ερωτουμε λοπον εμεις ποιος ειναι αυτος ο κυριος που με τοση ευκολια καταπατα τα της δημοκρατιας μας και δεν τον ενδιαφερει ποια θα ειναι η επομενη κυβερνηση μας;;;;Μηπως οι πολιτικαντηδες μας του εδωσαν αυτο το δικαιωμα να γραφει στα παλαιοτερα των υποδηματων του τον Ελληνικο λαο διοτι συναγωνιζοταν ποιος θα του δωσει περισσοτερα προνομια και δικαιωματα εις βαρος μας για να μην χασει την βουλευτικη καρεκλα η οποια του διασφαλιζει οτι δεν θα παει φυλακη μετα απο οσα ψηφισε αντισυνταγματικως;;;;;Μηπως ομιλει ο κυριος αυτος ετσι διοτι γνωριζει οτι αυτοι που ψηφιζουμε δεν κυβερνουν πραγματικα την χωρα αλλα ο Ροτσιλντ και οι υπαλληλοι του δανειστες-ληστες της χωρας μας και αυτους που νομιζουμε οτι ψηφιζουμε τους εχουν για βιτρινα για να νομιζουμε οτι ειμαστε ανεξαρτητη χωρα;;;;;
Αν ειμασταν ανεξαρτητη χωρα οι κυβερνωντες μας θα εδιναν βροντερο παρων στην συνοδο του ΟΗΕ που εγινε στις 10-9-2015 πριν λιγες μερες δηλαδη οπου εκει αποφασιστηκε απο την πλειοψηφια των κρατων να υπαρχει νομικό πλαισίο αναδιάρθρωσης χρέους των χωρών.
Με 124 ψήφους υπέρ, 11 κατά και 41 αποχές, η Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ υιοθέτησε ψήφισμα για την «καθιέρωση ενός πολυμερούς νομικού πλαισίου για διαδικασίες αναδιάρθρωσης του κρατικού χρέους” χωρών – μελών.
Το ψήφισμα παρουσίασε η «Ομάδα των 77» αναπτυσσομένων χωρών. Πέντε κράτη – μέλη της ΕΕ (Γερμανία, Βρετανία, Ουγγαρία, Τσεχία, Φιλανδία) ήταν μεταξύ αυτών που το καταψήφισαν, ενώ οι υπόλοιποι Ευρωπαίοι εταίροι απείχαν.
Το ψήφισμα τονίζει την ιδιαίτερη σημασία της έγκαιρης, αποτελεσματικής, ολοκληρωμένης και βιώσιμης λύσης στα προβλήματα χρέους των αναπτυσσόμενων χωρών, προκειμένου να την προωθηθεί η οικονομική ανάπτυξη χωρίς αποκλεισμούς.
Ζητά την εντατικοποίηση των προσπαθειών για την πρόληψη των κρίσεων χρέους, ενισχύοντας τους διεθνείς χρηματοπιστωτικούς μηχανισμούς για την πρόληψη και την επίλυση κρίσεων, σε συνεργασία με τον ιδιωτικό τομέα, με σκοπό την εξεύρεση κοινά αποδεκτών λύσεων.
Καλεί όλα τα κράτη μέλη και το σύστημα των Ηνωμένων Εθνών και προσκαλεί τα θεσμικά όργανα του Bretton Woods και τον ιδιωτικό τομέα, να λάβουν τα κατάλληλα μέτρα και δράσεις για την υλοποίηση των δεσμεύσεων, συμφωνιών και αποφάσεων των μεγάλων συνδιασκέψεων και συνόδων κορυφής των Ηνωμένων Εθνών, ιδίως εκείνων που σχετίζονται με το ζήτημα της βιωσιμότητας του εξωτερικού χρέους των αναπτυσσόμενων χωρών.
Αναγνωρίζει τους ρόλους των Ηνωμένων Εθνών και των διεθνών χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων, σύμφωνα με τις αντίστοιχες εντολές τους και τους ενθαρρύνει να συνεχίσουν να υποστηρίζουν τις παγκόσμιες προσπάθειες για την αειφόρο ανάπτυξη και μία διαρκή λύση στο πρόβλημα του χρέους των αναπτυσσόμενων χωρών.
Αποφασίζει να επεξεργαστεί και να εγκρίνει μέσα από μια διαδικασία διακυβερνητικών διαπραγματεύσεων, ως θέμα προτεραιότητας, κατά τη διάρκεια της 69ης συνόδου της ΓΣ ένα πολυμερές νομικό πλαίσιο για τις διαδικασίες αναδιάρθρωσης του εθνικού χρέους, με σκοπό, μεταξύ άλλων, την αύξηση της αποτελεσματικότητας, της σταθερότητας και της προβλεψιμότητας του διεθνούς χρηματοπιστωτικού συστήματος και την επίτευξη βιώσιμης, δίκαιης και χωρίς αποκλεισμούς οικονομικής ανάπτυξη και βιώσιμης ανάπτυξης, σύμφωνα με τις ιδιαίτερες εθνικές συνθήκες και προτεραιότητες.
Τέλος αποφασίζει να καθορίσει τις λεπτομέρειες για τις διακυβερνητικές διαπραγματεύσεις και την έγκριση του κειμένου του πολυμερούς νομικού πλαισίου, στο κυρίως μέρος της 69ης συνόδου της ΓΣ του ΟΗΕ, πριν από το τέλος του 2014. Περι του θεματος της αποχης μας απο την συγκεκριμενη συνελευση του ΟΗΕ δεν χρειαζεται να πουμε πολλα διοτι ξερουμε ποιοι δεν επετρεψαν την φαινομενικα ανεξαρτητη Ελληνικη κυβερνηση να στειλει τους εκπροσωπους της εκει για ενα τοσο φλεγον ζητημα για τον τοπο μας και αυτοι δεν ειναι αλλοι απο οσους προαναφεραμε ως πραγματικους κυβερνητες της χωρας μας.Οπως επισης ξερουμε οτι οι Ευρωπαιοι δεν πολυνοιαζονται για το ποιος θα ειναι ο επομενος πρωθυπουργος μας διοτι οποιος και να ειναι θα δΙνει αναφορα σε εναν συγκεκριμενο υπαλληλο του Ροτσιλντ .Αυτος ο κυριος λεγετε Μάαρτεν Φερβέι.
Σύμφωνα με ξένα μέσα ενημέρωσης, τα οποία αναπαράγουν εδώ και μέρες κάποια ελληνικά ΜΜΕ, ο Ολλανδός κομισάριος Μάαρτεν Φερβέι αναλαμβάνει το πηδάλιο της νέας Task Force για την Ελλάδα, διαδεχόμενος τον Χορστ Ράιχενμπαχ, και βάζει πλώρη για… Μαξίμου, όπου θα έχει άλλωστε απευθείας πρόσβαση. H νέα κυβέρνηση θα τεθεί υπό την αυστηρή επιτροπεία των Βρυξελλών για την υλοποίηση των μεταρρυθμίσεων που συμφωνήθηκαν μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και Τοκογλύφων.

Screen Shot 2015-09-19 at 11.02.28 AMΈτσι, λοιπόν, ο υψηλόβαθμος αξιωματούχος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Μάαρτεν Φερβέι, ως επικεφαλής της νέας 20μελούς Task Force, θα συγγράφει ουσιαστικά τα νομοσχέδια για σχεδόν όλους τους τομείς δράσης, από τη φορολογία εισοδήματος και την αγορά εργασίας έως την ιατροφαρμακευτική πολιτική και το σύστημα κοινωνικής πρόνοιας…
Η «ομάδα Φερβέι» θα έχει στενή συνεργασία και με την τρόικα, ενώ θα ετοιμάζει ενδιάμεσες εκθέσεις στο πλαίσιο αξιολόγησης της οικονομίας. Παράλληλα, θα μπορεί να αναθέτει μελέτες και στο ΔΝΤ, ικανοποιώντας τη γερμανική πλευρά, που θέλει εμπλοκή του Ταμείου και στο τρίτο μνημόνιο. Χαρακτηριστικό της δύναμης που θα έχει η νέα Task Force είναι ότι θα συνομιλεί απευθείας με το Μέγαρο Μαξίμου, σύμφωνα με την επιθυμία του Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ. Από τον Σεπτέμβριο του 2011 ο M. Φερβέι ανέλαβε αναπληρωτής γενικός διευθυντής Οικονομικών και Χρηματοπιστωτικών Υποθέσεων (ECFIN) της Κομισιόν, υπεύθυνος για τις οικονομικές και διεθνείς σχέσεις.
Πρεπει στο σημειο αυτο να πουμε οτι ο εν λογω κυριος ως πρόεδρος της ομάδας δράσης για τη συντονισμένη δράση (Μάρτιος 2010 – Ιούνιος 2011) έπαιξε βασικό ρόλο στη δημιουργία του μηχανισμού συγκεντρούμενων διμερών δανείων προς την Ελλάδα, ακολούθως του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (EFSF) και τέλος του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM) αρα ειναι γνωστης εκ των εσω του εγκληματος που εγινε τοτε εις βαρος μας ενα εγκλημα βεβαια που δεν παψαμε να βιωνουμε τις συνεπειες του ακομη.Τα συμπερασματα οπως παντα δικα σας…

Απιστευτο και ομως αληθινο : Εγγυητική επιστολή 900 εκατομμυριων ευρω παρείχε η κυβέρνηση Τσίπρα στη Εurobank του Λάτση

Μοιάζει απίστευτο αλλά, το σχετικό έγγραφο του Υπουργείου Οικονομικών αποδεικνύει πως η κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα ήταν ικανή για τα πάντα.
Και ολα αυτα συμβαινουν την ίδια ακριβώς στιγμή που εκατοντάδες χιλιάδες ιδιωτικών επιχειρήσεων έβαλαν λουκέτα λόγω οικονομικής ασφυξίας, με την πραγματική ανεργία να ξεπερνά το 30% και εκατομμύρια συνταξιούχων να μένουν απλήρωτοι λόγω των capital controls, το ελληνικό κράτος αίφνης αποφασίζει να βάλει το κεφάλι του στον ντορβά για έναν «διαφορετικό» ιδιώτη επιχειρηματία και να μπει ως εγγυητής για κάλυψη ομολογιακού δανείου της Eurobank και ύψους 900 περ. εκατ. ευρώ !
Αξίζει να σημειωθεί πως στην απόφαση ρητώς αναφέρεται πως σε οποιαδήποτε κατάπτωση της εγγύησης, αυτή οφείλει να καταβληθεί από το Ελληνικό Δημόσιο, δηλαδή από τους έλληνες φορολογουμένους !

12041655_727704217374302_570505483_oΗ Σχετική Απόφαση έχει ημερομηνία 24-07-2015 και φέρει την υπογραφή του Αναπλ. Υπουργού Οικονομικών, Δημήτρη Μάρδα. ΕΡΩΤΟΥΜΕ ΛΟΙΠΟΝ ΚΑΘΕ ΛΟΓΙΚΑ ΣΚΕΠΤΟΜΕΝΟ ΕΛΛΗΝΑ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ Ο ΕΝ ΛΟΓΩ ΤΡΑΠΕΖΙΤΗΣ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΤΗΝ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΕΓΓΥΗΣΗ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΞΕΡΕΙ ΟΤΙ ΕΑΝ ΔΕΝ ΤΟ ΚΑΝΕΙ Ο ΚΡΑΤΙΚΟΣ ΜΗΧΑΝΙΣΝΟΣ ΜΑΣ ΘΑ ΣΤΕΙΛΕΙ ΤΟΝ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ ΤΩΝ 900 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΩΝ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΕΜΑΣ ;;;;;;ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΟΥΜΕ ΣΤΟ ΣΗΜΕΙΟ ΑΥΤΟ ΟΤΙ ΕΩΣ ΤΩΡΑ 250 ΔΙΣ ΠΗΡΑΝ ΟΙ ΕΝ ΕΛΛΑΔΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΙΔΙΟ ΤΡΟΠΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΡΑΤΙΚΟ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΗΘΕΝ ΑΝΑΚΕΦΑΛΑΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥΣ ΧΡΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΜΑΣ ΤΑ ΔΑΝΕΙΣΤΗΚΕ ΔΙΑ ΤΩΝ ΑΠΕΧΘΩΝ ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΑ ΨΗΦΙΖΟΜΕΝΩΝ ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ ΚΑΙ ΤΟ ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΑΥΤΟ ΧΡΕΟΣ ΤΟ ΦΟΡΤΩΣΕ ΣΕ ΜΑΣ .ΠΕΡΙ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΘΕΜΑΤΟΣ ΑΛΛΩΣΤΕ ΓΡΑΨΑΜΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΚΑΙ ΜΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ ΠΩΣ ΣΥΝΕΒΗ ΤΟ ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΑΥΤΟ ΥΠΕΡΣΚΑΝΔΑΛΟ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΒΑΡΑΙΝΕΙ 4 ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ . ΠΟΤΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΛΟΙΠΟΝ ΘΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΝΑ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΑΥΤΟ;;;;ΠΟΤΕ ΘΑ ΒΡΕΘΕΙ ΜΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΝΑ ΒΑΛΕΙ ΤΕΛΟΣ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΠΟΥ ΔΙΕΛΥΣΕ ΤΟ ΑΠΑΝ ΣΥΜΠΑΝ ΣΤΟΝ ΤΟΠΟ ΜΑΣ;;;;;;
ΠΑΠΑΖΗΣΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ

You may also like

Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται απο δημοσιογράφους, ερευνητές, εκφωνητές, οικονομολόγους και όχι μόνο. Αν έχετε τυχόν ερωτήσεις, είμαστε στη διάθεσή σας στο ακόλουθο e-mail.

Contact: [email protected]

@ 2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by WebLegends.gr