ΔΕΙΤΕ ΠΟΣΟΣ ΧΡΥΣΟΣ ΚΡΥΒΕΤΑΙ ΣΤΟ ΥΠΕΔΑΦΟΣ ΜΑΣ ΚΑΙ …

ΠΩΣ ΔΙΑ ΑΥΤΟΥ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑΜΕ ΝΑ ΣΤΗΡΙΞΟΥΜΕ ΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΜΑΣ ΝΟΜΙΣΜΑ!!!

-του κ. Ιωαν. Παπαζήση

***ΠΡΩΤΟ ΣΈΛΙΔΙΟ ΣΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΏΡΑ ΣΗΜΕΡΑ***

Screen Shot 2015-09-12 at 4.24.11 PMScreen Shot 2015-09-12 at 4.20.17 PM

«Πάνω από 450 τόνοι χρυσού, αλλά και πλήθος άλλων μετάλλων, είναι κρυμμένα στο υπέδαφος της Βόρειας Ελλάδας και αναξιοποίητα μέχρι σήμερα» λέει ο κ. Κ. Παπαβασιλείου, γενικός διευθυντής του ΙΓΜΕ

.«Δεν έχουμε την πολυτέλεια να αφήσουμε ανεκμετάλλευτο αυτόν τον πλούτο, ιδιαίτερα στην παρούσα οικονομική συγκυρία. Δεν υπάρχει δικαιολογία για νέες καθυστερήσεις», τονίζει χαρακτηριστικά στο «Eθνος» ο αναπληρωτής καθηγητής του Πανεπιστημίου Αθηνών, γενικός διευθυντής του Ινστιτούτου Γεωλογικών και Μεταλλευτικών Ερευνών (ΙΓΜΕ), Κ. Παπαβασιλείου. Με βεση υα λεγομενα του κ.Παπαβασιλειου λοιπον θα μπορούσαμε με μεγάλη άνεση να στηρίξουμε το δικό μας Εθνικό Νόμισμα εάν τα κοιτάσματα χρυσού της Χαλκιδικής και της Θράκης ΔΕΝ είχαν παραχωρηθεί (εντελώς αντισυνταγματικά μια και αποτελούσαν ιδιοκτησία του λαού και του Δημοσίου και περιουσιακό στοιχείο απαραίτητο για την επιβίωση του Ελληνικού λαού) έναντι ενός ασήμαντου ποσού σε Έλληνα επιχειρηματία. 450 τονοι χρυσου ως αντικρυσμα και με την Τραπεζα της Ελλαδος κρατικη και οχι ιδιοκτησιας του σιωνιστη Ροτσιλντ θα εστελναν την χωρα μας πολυ ψηλα στον χαρτη των αναπτυγμενων χωρων διοτι πολυ μεγαλυτερες χωρες απο εμας εχουν πολυ μικροτερα απο αποθεματα χρυσου απο 450 τονους ΚΑΙ ΘΑ ΕΚΔΙΔΑΜΕ ΜΟΝΟΙ ΜΑΣ ΤΟ ΝΟΜΙΣΜΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΘΑ ΤΟ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΑΜΕ ΜΕ ΤΟΝ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΤΡΟΠΟ.Οταν απο το 2007 εως το 2012 φωναζαμε απο τηλεορασεως για τα ορυκτα μας και για την βιωσημη αναπτυξη των κοιτασματων μας γιναμε στοχος με αποτελεσμα αυτην την στιγμη να ειμεθα εκτος του τηλεοπτικου χαρτη για να μην ακουγεται η φωνη μας. Οταν ιδιαιτερως το 2013 σε μεγαλο τηλεοπτικο καναλι των Αθηνων δειξαμε τα ανακοινωθεντα απο το ΙΓΜΕ αποτελεσματα για τα κοιτασματα χρυσου της θρακης που ελεγαν οτι μονο 2 απο τα εκει κοιτασματα εχουν χρυσο αξιας 20 δις ευρω γιναμε στοχος λες και τα ανακοινωθεντα και οι ερευνες ηταν δικες μας. Οταν το πλεον αρμοδιο γεωλογικο ιδρυμα της χωρας μας λεει οτι μονο σε 2 κοιτασματα της θρακης εχουμε τοσο πολυ χρυσο εμεις τι πρεπει να πουμε οτι δεν ειναι ετσι;;; Βεβαια ο πολεμος που δεχτηκαν οι επιστημονες του ΙΓΜΕ ηταν ανελεητος απο εκει και περα μεχρι που ορισμενοι πολιτικαντηδες ζητησαν την διαλυση του ιδρυματος αυτου. Θέλουμε λοιπον εδω και τωρα ΟΛΑ τα Ελληνικά ορυχεία που “παραχωρήθηκαν” από ενδοτικούς πολιτικούς σε επιχειρηματίες με μηδενικό ή μηδαμινό κέρδος για τη χώρα, από την εποχή της μεταπολίτευσης ως τώρα, να επιστραφούν στο Δημόσιο και στον Ελληνικό λαό. Θέλουμε επίσης να επιστραφούν όλες οι ποσότητες μεταλλευμάτων που “έφυγαν” από τη χώρα, αφού ο Ελληνικός λαός και το κράτος είχαν ΜΗΔΕΝΙΚΟ ή μηδαμινό όφελος από αυτές τις συναλλαγές.
Αποσπάσματα του άρθρου της Καθημερινής:
_________________________________________

Το 1/8 του νομού Χαλκιδικής παραχωρήθηκε το 2003 σε Έλληνα επιχειρηματία έναντι ποσού 11 εκατομμυρίων Ευρώ !!!

Screen Shot 2015-09-12 at 4.17.44 PM

… Η περιουσία αυτή περιλαμβάνει 2.500 στρ. γης, 40.000 τ.μ. βιομηχανικών κτιρίων και γραφείων, 34 οριστικές παραχωρήσεις μεταλλείων έκτασης 317.000 στρ. (δηλ. το 1/8 όλου του νομού Χαλκιδικής με βεβαιωμένο πλούτο αξίας 22 δισ. ευρώ) και 11.000 τ.μ. αστικά οικόπεδα.

…. τα κοιτάσματα της Χαλκιδικής παραχωρήθηκαν το 2003 από τον τότε υφ. Εθνικής Οικονομίας κ. Χρ. Πάχτα αντί 11 εκατ. ευρώ στην εταιρεία «Ελληνικός Χρυσός Α.Ε.» με μέτοχο κατά 99,99% τον ιδιοκτήτη της ΑΚΤΩΡ του ομίλου της Ελληνικής Τεχνοδομικής.

… Το Ελληνικό Δημόσιο έχει συμφωνήσει να πάρει 5% επί του παραγόμενου προϊόντος και 1,5% επί του επεξεργασμένου σε πλάκα χρυσού. Δηλαδή, το Ελληνικό Δημόσιο συμφώνησε να παίρνει 25 περίπου δολάρια στην ουγιά. …

… Ο κ. Ελευθεριάδης υποστήριξε ότι το Ελληνικό Δημόσιο θα έπρεπε να αξιώσει το 80% των κερδών από την τιμή του χρυσού άνω των αρχικά συμφωνηθέντων 425 δολαρίων την ουγιά. Δηλ. υποστήριξε ότι το Ελληνικό Δημόσιο θα έπρεπε συνολικά να αξιώσει 1.000 δολάρια περίπου ανά ουγιά …

_________________________________________
Το πλήρες άρθρο από την ιστοσελίδα της εφημερίδας “Καθημερινή”:

http://antigoldgr.org/blog/2012/12/10/imerida-dimar-gia-metalleia/

Σειρά ερωτημάτων για τις επενδύσεις χρυσού στη Βόρεια Ελλάδα έθεσε ο αναπλ. καθηγητής του ΑΠΘ και ερευνητής του CERN κ. Χρ. Ελευθεριάδης, που αφορούν το οικονομικό, περιβαλλοντικό, τεχνολογικό σκέλος της επένδυσης, το θέμα των θέσεων εργασίας και τις κοινωνικές συνέπειες που έχει ήδη σήμερα η επένδυση, που μέχρι στιγμής έχει προχωρήσει σε μικρό βαθμό.

Αναφερόμενος στο οικονομικό σκέλος της παραχώρησης των κοιτασμάτων χρυσού, επισήμανε ότι τα κοιτάσματα της Χαλκιδικής παραχωρήθηκαν το 2003 από τον τότε υφ. Εθνικής Οικονομίας κ. Χρ. Πάχτα αντί 11 εκατ. ευρώ στην εταιρεία «Ελληνικός Χρυσός Α.Ε.» με μέτοχο κατά 99,99% τον ιδιοκτήτη της ΑΚΤΩΡ του ομίλου της Ελληνικής Τεχνοδομικής. Η περιουσία αυτή περιλαμβάνει 2.500 στρ. γης, 40.000 τ.μ. βιομηχανικών κτιρίων και γραφείων, 34 οριστικές παραχωρήσεις μεταλλείων έκτασης 317.000 στρ. (δηλ. το 1/8 όλου του νομού Χαλκιδικής με βεβαιωμένο πλούτο αξίας 22 δισ. ευρώ) και 11.000 τ.μ. αστικά οικόπεδα.

Screen Shot 2015-09-12 at 4.16.33 PM

Επίσης, περιλαμβάνει όλο τον υπάρχοντα εξοπλισμό εξορύξεων, μηχανολογικό, συγκροτήματα θραύσης, λειοτρίβησης και εμπλουτισμού. Ακόμη περιελάμβανε απόθεμα 270.000 τόνων συμπηκνώματος αρσενοπυρίτη, που εμπεριέχει περίπου 250.000 ουγιές χρυσού, με αξία άνω των 200 εκατ. δολαρίων. Το συμπύκνωμα αυτό ανήκε στην Εθνική Τράπεζα και την ΕΤΒΑ και δεν έχει ακόμη δημοσιοποιηθεί τι πήραν από την πώληση και πως παραχωρήθηκε.
Όλα αυτά μεταβιβάσθηκαν με τον όρο ότι η Ελληνική Χρυσός δεν φέρει καμία ευθύνη για τα υπαρκτά αλλά και για τα μελλοντικά περιβαλλοντικά προβλήματα.
Στη συνέχεια το 30% της Ελληνικός Χρυσός μεταβιβάσθηκε αντί 178 εκατ. δολαρίων στην European Goldfields (όπου οι μέτοχοι είναι διάφορα funds) και την ΕΛΛΑΚΤΩΡ. Άρα, τόνισε ο κ. Ελευθεριάδης, η εταιρεία που πουλήθηκε από το Ελληνικό Δημόσιο αντί 11 εκατ. ευρώ αποτιμήθηκε σε περίπου 590 εκατ. ευρώ.
Στη συνέχεια πουλήθηκε από την European Goldfields στην Eldorado Gold (ειδικευμένη εξορυκτική εταιρεία) αντί 2,2 εκατ. δολαρίων.
Η Eldorado Gold, σημείωσε ο κ. Ελευθεριάδης, είναι μια αξιόλογη εξορυκτική εταιρεία με γραφεία στο Βανκούβερ του Καναδά και εξορύξεις εκτός Καναδά σε Βραζιλία, Κίνα, Τουρκία, Ελλάδα και Ρουμανία. Κύριο χαρακτηριστικό είναι ότι πρόκειται για εταιρεία low cost, δηλ. κάνει εξορύξεις με χαμηλό κόστος «με ό,τι αυτό συνεπάγεται» όπως τόνισε.
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έκρινε ως απαράδεκτα χαμηλό το τίμημα και επέβαλλε στην Ελληνικός Χρυσός να πληρώσει επιπλέον 15 εκατ. ευρώ στο Ελληνικό Δημόσιο. Το Ελληνικό Δημόσιο, επί υπουργίας κ. Γ. Παπακωνσταντίνου, προσέφυγε κατά της απόφασης για να την ακυρώσει και να μην εισπράξει τα 15 εκατ. ευρώ.
Η επένδυση είχε προβληθεί από την αρχή ως υγιής και πολύ κερδοφόρος με τιμή χρυσού 425 περίπου δολάρια ανά ουγιά. Το Ελληνικό Δημόσιο έχει συμφωνήσει να πάρει 5% επί του παραγόμενου προϊόντος και 1,5% επί του επεξεργασμένου σε πλάκα χρυσού. Δηλαδή, το Ελληνικό Δημόσιο συμφώνησε να παίρνει 25 περίπου δολάρια στην ουγιά. Σήμερα που η τιμή χρυσού στην αγορά είναι 1.700 δολάρια, η τιμή απόληψης για την Ελλάδα θα είναι λιγότερο από 300 δολάρια ανά ουγιά και το καθαρό κέρδος για την Eldorado Golds θα ανέρχεται σε 1.400 δολάρια ανά ουγιά.
Ο κ. Ελευθεριάδης υποστήριξε ότι το Ελληνικό Δημόσιο θα έπρεπε να αξιώσει το 80% των κερδών από την τιμή του χρυσού άνω των αρχικά συμφωνηθέντων 425 δολαρίων την ουγιά. Δηλ. υποστήριξε ότι το Ελληνικό Δημόσιο θα έπρεπε συνολικά να αξιώσει 1.000 δολάρια περίπου ανά ουγιά.
Περιβαλλοντικό ζήτημα
Ο κ. Ελευθεριάδης εξέφρασε πολλές επιφυλάξεις για τις συνέπειες στους υδατικούς πόρους, την αέρια ρύπανση, την καταστροφή των δασών, την καταστροφή του επιφανειακού εδάφους και τα τεράστια φράγματα με βιομηχανικά λύματα σε μια περιοχή και χώρα με υψηλή σεισμικότητα και ρήγματα. Θύμισε το παράδειγμα της γειτονικής στη ΒΔ Ρουμανία Μπαία Μάρε, όπου η αντίστοιχη δραστηριότητα είχε ως συνέπεια, το 2000, 100.000 κυβικά μέτρα υγρών αποβλήτων και 100 τόνοι κυανίου και βαρέων μετάλλων να κατέστρεψαν περιβαλλοντικά την περιοχή.
Αναφέρθηκε στην αστοχία φράγματος στην Ουγγαρία τον Οκτώβριο 2000 που είχε ως συνέπεια 1.000 κυβικά μέτρα τοξικής λάσπης να διαρρεύσουν. Θύμισε ότι ατυχήματα έχουν συμβεί ακόμη και στη Σουηδία και πρόσφατα στη Φιλανδία. «Για την Αφρική, την Ασία και τη Νότια Αμερική ας μη φέρουμε παραδείγματα, θα είναι κουραστικό» είπε σκωπτικά.
Θέσεις εργασίας
Όπως είπε, σύμφωνα με τη μελέτη, αυτή τη στιγμή έχουν δημιουργηθεί 630 θέσεις εργασίας και σε βάθος 9ετίας θα φτάσουν τις 1.300 θέσεις εργασίας. Δεν έχει γίνει, όμως, μελέτη για τις θέσεις εργασίας που θα χαθούν, σημείωσε. Η περιοχή της Ολυμπιάδας και οι γειτονικές Στρατώνι και Σκουριές βρίσκονται στη ΒΑ Χαλκιδική, λίγο πιο πάνω από το Άγιο Όρος. Πρόκειται, επισήμανε, για μια περιοχή ιδιαιτέρου φυσικού κάλλους, παρθένα, με ανεπτυγμένο τον τουρισμό, την κτηνοτροφία και τη μελισσοκομία.
Η περιοχή είναι η πρώτη στην Ελλάδα σε παραγωγή υψηλής ποιότητας μελιού. Οι συνέπειες στη μελισσοκομία αναπτύσσονται σε έκθεση του καθηγητή Μελισσοκομίας του ΑΠΘ και οι συνέπειες στο δασικό πλούτο σε μελέτη του καθηγητή του ΑΠΘ κ. Θεοχάρη Ζάγκα. Οι επενέργειες στην κτηνοτροφία είναι ήδη αισθητές, αφού δεν δίνουν πλέον άδειες ανανέωσης κοπαδιών. Σε ό,τι αφορά τις γεωργικές καλλιέργειες και τον υδροφόρο ορίζοντα, επισήμανε ότι στην περιοχή υπάρχουν γεωτρήσεις βάθους 500 μέτρων και είναι σίγουρο ότι θα υπάρξουν συνέπειες στον υδροφόρο ορίζοντα που είναι ήδη ιδιαιτέρως χαμηλός. Επίσης, θα πέσουν οι αξίες γης σε περιοχές όπως το Στρατώνι που είναι, όπως είπε, ένα μέρος ιδιαιτέρου φυσικού κάλλους.
«Η μεταλλεία απαγορεύει άλλες μορφές δραστηριότητας» τόνισε ο κ. Ελευθεριάδης και συμπλήρωσε ότι τα μεταλλεία πιθανότατα να προκαλέσουν την απώλεια εκατοντάδων θέσεων εργασίας αυτοαπασχολούμενων. Με αδημονία, σχετικά με τις συνέπειες στο περιβάλλον, αναμένεται απόφαση του ΣτΕ.
Κοινωνικά προβλήματα
Όπως είπε ο κ. Ελευθεριάδης, ο κοινωνικός ιστός σε αυτή την περιοχή της Χαλκιδικής έχει ήδη διαρραγεί, καθώς οι έριδες είναι ήδη έντονες μεταξύ αυτών που στηρίζουν την ανάπτυξη των μεταλλείων και των πολεμίων της επένδυσης.
Νομοθετικό και θεσμικό κενό
Ο κ. Πετρίδης, που δραστηριοποιείται ως τοπογράφος μηχανικός στην Αλεξανδρούπολη, αλλά και στις κινήσεις των κατοίκων κατά των εξορύξεων στη Θράκη και είναι μέλος της ΔΗΜΑΡ Έβρου, στην ομιλία του ανέλυσε τα σοβαρά κενά που υπάρχουν στην ελληνική νομοθεσία. Μετά την κατάθεση της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων για την επένδυση στο Πέραμα, είπε, «οι αρμόδιοι φορείς έχουν κληθεί να γνωμοδοτήσουν σε ένα εκ των προτέρων κεντρικά αποφασισμένο σχέδιο, αν κρίνει κανείς από τις ανακοινώσεις των αρμοδίων του υπουργείου. Άλλωστε και ο υπερβάλλων ζήλος των εκπροσώπων της εταιρείας δείχνει ότι έχουν την υπόσχεση του υπουργείου ότι αν κάμψουν τη σθεναρή αντίσταση της τοπικής κοινωνίας, θα μπορέσουν με ευκολότερο τρόπο να περάσουν τις επιλογές που ήδη έχουν κάνει».
Όπως επισήμανε, η επένδυση προχωρά στηριζόμενη σε ένα απαρχαιωμένο και γεμάτο θεσμικά κενά στον Μεταλλευτικό Κώδικα και την Τροποποίησή του. Η νομοθεσία για την αξιοποίηση του ορυκτού πλούτου «χρειάζεται αλλαγή και προσαρμογή στα τεχνικά και οικονομικά δεδομένα της εποχής» τόνισε.

Αυτή την περίοδο εκπονείται από την Περιφέρεια Ανατ. Μακεδονίας και Θράκης το νέο Χωροταξικό Σχέδιο. «Η διοίκηση της Περιφέρειας μπορεί επομένως να ζητήσει από τους μελετητές της να εκφράσουν την επιστημονική άποψη σχετικά με την επένδυση και τη Μελέτη Περιβαλλοντικών Όρων» σημείωσε. Η επένδυση προγραμματίζεται σε μια περιοχή πολύ κοντά στη θάλασσα και τα εγκεκριμένα τοπικά, χωροταξικά σχέδια δεν περιλαμβάνουν εξορυκτικές δραστηριότητες στις παράκτιες περιοχές. «Επομένως» είπε «θα έπρεπε να είχε αποκλεισθεί η επένδυση των χρυσορυχείων».
Η τοπική κοινωνία
Ενάντια στην επένδυση ήταν και η ΝΟ Ροδόπης της ΔΗΜΑΡ. Ο κ. Δάμων Διαμιανός στην παρέμβαση που απέστειλε, σημειώνει την πάγια θέση της ΝΟ Ροδόπης της ΔΗΜΑΡ ενάντια στις μεταλλευτικές δραστηριότητες των εταιρειών που ενδιαφέρονται για την εξόρυξη των χρυσοφόρων κοιτασμάτων στις Σάππες Ροδόπης και στο Πέραμα Έβρου.
Επιρρίπτει σε μια σειρά κυβερνήσεων από το 1982 ευθύνη για μετατροπή της Θράκης σε ένα «αναπτυξιακό El Dorado όπου ο καθένας που ήθελε να αποκομίσει πρόσκαιρο όφελος από τις επενδύσεις και να οδηγηθεί σε γρήγορο πλουτισμό δεν είχε παρά να μετακινηθεί στη ΒΙΠΕ Κομοτηνής».
Επισημαίνει ότι ουδέποτε υπήρξε στρατηγική ανάπτυξης στην περιοχή και ότι αυτό είχε ως αποτέλεσμα η περιοχή να βρίσκεται στην τελευταία αναπτυξιακή θέση, με τη μεγαλύτερη απόκλιση από το εθνικό ΑΕΠ.
«Οι επενδύσεις χρυσού οδηγούν σε βέβαιη περιβαλλοντική υποβάθμιση μια περιοχή απολύτως παρθένα σε σχέση με το φυσικό της κάλος και με την μικρότερη οικιστική ανάπτυξη αυθαιρέτων σε σχέση με την υπόλοιπη χώρα. Μετατρέπει το κυάνιο, με ό,τι αυτό συνεπάγεται, σε μέρος της καθημερινότητάς μας. Επιχειρούν πάνω σε έναν απολύτως απαρχαιωμένο μεταλλευτικό κώδικα που δίνει στους υποψήφιους επενδυτές οικονομική και επιχειρηματική επικυριαρχία επί των πλουτοπαραγωγικών πηγών. Ακυρώνει την περιοχή ως τουριστικό προορισμό αφαιρώντας πρακτικά οποιαδήποτε δυνατότητα σχεδιασμού εναλλακτικών μορφών ανάπτυξης» σημειώνει ο κ. Δαμιανός.
Και καταλήγει: «Αξίζει να ξανακάνουμε τη Θράκη, μετά τα κουφάρια των εργοστασίων των ΒΙΠΕ της προηγούμενης περιόδου, γνωστή και για ένα περιβαλλοντικό έγκλημα που στηρίχθηκε στη λογική ότι «ανάπτυξη είναι ό,τι θέλει να είναι;»

Οι δυο μελετητές των Μελετών Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων κ. Παπαγρηγορίου (για τη Χαλκιδική) και κ. Αδάμ (για το Πέραμα Θράκης) μέσα από την ανάλυσή τους υποστήριξαν ότι με τις μεθόδους εξόρυξης και επεξεργασίας που πρόκειται να ακολουθήσουν οι ενδιαφερόμενες εταιρείας εξαλείφεται κάθε κίνδυνος για το περιβάλλον και για την υγεία των κατοίκων. Διαβεβαίωσαν ότι η περιβαλλοντική διάσταση είναι πλήρως ενσωματωμένη στο σχεδιασμό, ότι οι απώλειες για το περιβάλλον θα είναι ελάχιστες με την εξόρυξη και ότι τα τελικά απόβλητα δεν θα είναι επικίνδυνα. Μάλιστα ο κ. Παπαγρηγορίου τόνισε ότι «η επικινδυνότητα θα είναι χαμηλότερη από κάθε επίπεδο ρίσκου». Και η κ. Αδάμ έκλεισε την παρουσίασή της λέγοντας ότι «δεν υπάρχουν φόβοι για περιβαλλοντικές επιπτώσεις».
Ο κ. Χατζημπίρος δήλωσε με βεβαιότητα ότι «το κομμάτι, στο οποίο θα γίνει επιφανειακή εξόρυξη, θα μετατραπεί σε κρανίου τόπος» και συμπλήρωσε ειδικά για τη Χαλκιδική ότι πρόκειται για περιοχές εξαιρετικού φυσικού κάλλους. Σημείωσε ότι δυνητικά υπάρχει αυξημένος κίνδυνος για την υγεία από το κυάνιο, όμως οι συνέπειες χρήσης του μπορεί να περιορισθούν. Ειδικά στη Χαλκιδική δεν προβλέπεται χρήση κυανίου, θα χρησιμοποιηθεί όμως στη Θράκη. Πάντως, σημείωσε ότι ακόμη και σε προηγμένες χώρες έχουν υπάρξει ατυχήματα από μεταλλεία χρυσού. Επίσης, τόνισε ότι χρειάζεται τεκμηρίωση σε ό,τι αφορά τις θέσεις εργασίας που θα δημιουργήσουν στην περιοχή τα μεταλλεία, σε ό,τι αφορά τους φόρους, αλλά και τα μεταλλευτικά δικαιώματα. Για να ξέρουμε, όπως είπε, εάν πρόκειται ή όχι «για ληστρική εκμετάλλευση του πλούτου της χώρας».
Ο κ. Σαμπατακάκης υποστήριξε ότι η υπάρχουσα νομοθεσία της ΕΕ δεν είναι ικανή να προστατεύσει τους υδατικούς πόρους και είπε ότι η σχετική Οδηγία 2060 είναι τυπική και δεν μπαίνει στην ουσία της προστασίας των νερών. Μάλιστα, είπε χαρακτηριστικά ότι «επαφίεται στον πατριωτισμό των εταιρειών εάν τα νερά που θα μετατίθενται θα είναι συμβατά με τους υπάρχοντες υδατικούς πόρους». Γι αυτό, επισήμανε ότι χρειάζεται «να φτιάξουμε το δικό μας πλαίσιο για την παρακολούθηση των εξορύξεων». Διαβεβαίωσε ότι το ΙΓΜΕ έχει προχωρήσει σε μελέτη για τους υδατικούς πόρους της περιοχής από την οποία προκύπτει ότι οι επενδύσεις θα είναι ασφαλείς εφόσον υπάρξει το απαραίτητο προστατευτικό πλαίσιο. Και κατέληξε: «Να προχωρήσουμε και να προσπαθήσουμε να πείσουμε τις τοπικές κοινωνίες, αλλά να υπάρξει και η βεβαιότητα από τις εταιρείες ότι όλα θα είναι στο φως».
Εδω και τωρα λοιπον κρατικοποιηση των κοιτασματων και των ορυχειων μας διοτι οι ιδιωτες και ρημαξαν και ρυπαναν το εδαφος μας και εκλεψαν τον πλουτο μας και να γινει πλεον συνετη διαχειρηση τους απο το κρατος και η χωρα μας συντομα θα βγει απο τα αδιεξοδα που βρισκεται σημερα.Επειδη καποιοι σιγουρα θα αμφιβαλλουν για τα οσα λεμε καταθετουμε ελαχιστους απο τους χαρτες που διαθετουμε διοτι οι μελετες απο επιστημονες των πανεπιστημιων και του ΙΓΜΕ που βρισκονται στα χερια μας γεμιζουν βιβλια αλλωστε αρκετοι απο αυτους βρισκονται ηδη στα 3 βιβλια που γραψαμε εκδοθηκαν και εξαντληθηκαν ηδη οποτε δεν ειναι δυνατον να γινει τετοια αναπτυξη του θεματος αυτου εδω….Τα συμπερασματα οπως παντα δικα σας….
ΠΑΠΑΖΗΣΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ

706 thoughts on “ΔΕΙΤΕ ΠΟΣΟΣ ΧΡΥΣΟΣ ΚΡΥΒΕΤΑΙ ΣΤΟ ΥΠΕΔΑΦΟΣ ΜΑΣ ΚΑΙ …

 1. Every weekend i used to pay a quick visit this web site, for the reason that i wish for enjoyment, since this this web page conations really nice funny stuff too.

 2. I am regular visitor, how are you everybody? This piece of
  writing posted at this web site is actually pleasant.

 3. I don’t even know the way I stopped up right
  here, however I assumed this submit was once great. I do not realize who you’re but certainly you are going to a well-known blogger should you
  aren’t already. Cheers!

 4. Howdy! I’m at work browsing your blog from my new iphone!
  Just wanted to say I love reading through
  your blog and look forward to all your posts! Keep up the great work!

 5. Oh my goodness! Impressive article dude! Thank you so much,
  However I am having difficulties with your RSS. I don’t understand the reason why I am unable to join it.
  Is there anybody else having similar RSS problems? Anyone who knows the
  solution will you kindly respond? Thanks!!

 6. Write more, thats all I have to say. Literally, it seems as though you relied on the video to make your point.
  You clearly know what youre talking about, why
  throw away your intelligence on just posting videos to your blog when you could
  be giving us something informative to read?

 7. An outstanding share! I’ve just forwarded this onto a friend who was
  doing a little research on this. And he in fact bought me breakfast simply because I discovered it for
  him… lol. So let me reword this…. Thank YOU for the meal!!
  But yeah, thanks for spending time to discuss this subject here on your site.

 8. Hey very nice blog!! Guy .. Beautiful .. Superb ..
  I will bookmark your blog and take the feeds also?
  I am glad to find so many helpful info here in the put
  up, we’d like work out extra strategies in this regard, thank you for sharing.
  . . . . .

 9. It is perfect time to make a few plans for the long run and it is time to be happy.

  I have read this publish and if I could I wish to suggest you some fascinating things or advice.
  Perhaps you could write next articles relating to this article.
  I want to learn even more things about it!

 10. Great work! That is the kind of info that should be shared around the web.
  Shame on the seek engines for not positioning this submit higher!

  Come on over and consult with my site . Thanks =)

 11. I seriously love your website.. Pleasant colors & theme.
  Did you build this web site yourself? Please reply back as
  I’m looking to create my own personal website and want to
  find out where you got this from or exactly what the theme is called.
  Appreciate it!

 12. Wow, that’s what I was looking for, what a data! present here at this weblog, thanks admin of
  this web page.

 13. An interesting discussion is definitely worth comment. I do think that you ought to publish more about this subject, it might not be a taboo matter but usually folks don’t discuss such issues.
  To the next! Cheers!!

 14. May I simply say what a relief to discover somebody that actually understands what they are discussing over the internet.

  You actually know how to bring an issue to light and
  make it important. More people ought to check this out and understand this side of the story.
  It’s surprising you aren’t more popular given that you certainly have the gift.

 15. Hello are using WordPress for your blog platform?

  I’m new to the blog world but I’m trying to get started and create my own.
  Do you require any coding knowledge to make your own blog?
  Any help would be greatly appreciated!

 16. Today, while I was at work, my cousin stole my iPad
  and tested to see if it can survive a thirty foot drop, just so
  she can be a youtube sensation. My apple ipad is
  now destroyed and she has 83 views. I know this is entirely off topic but I had to share it with someone!

 17. That is a good tip especially to those new
  to the blogosphere. Brief but very accurate info… Appreciate your sharing this one.
  A must read post!

 18. I know this web page offers quality depending articles and additional stuff, is there any other website which provides these information in quality?

 19. What’s up, this weekend is nice in favor of me, as this moment i am reading this enormous informative piece
  of writing here at my residence.

 20. Quality posts is the key to interest the visitors
  to go to see the website, that’s what this website is providing.

 21. For most recent information you have to pay a visit the web and
  on web I found this web page as a finest
  site for newest updates.

 22. Hi, this weekend is good in support of me, since this
  time i am reading this wonderful informative piece of writing here at my house.

 23. Pretty section of content. I just stumbled upon your site and in accession capital to say that I acquire
  actually loved account your blog posts. Anyway I’ll be subscribing for your feeds
  or even I success you access consistently rapidly.

 24. Do you mind if I quote a few of your posts as long as I provide credit and sources
  back to your blog? My blog site is in the very same niche as yours and
  my users would genuinely benefit from some of
  the information you provide here. Please let me know if this alright with you.
  Thanks a lot!

 25. You ought to be a part of a contest for one of the highest quality sites online.
  I will recommend this website!

 26. Article writing is also a excitement, if you be familiar with afterward you can write otherwise it is
  complicated to write.

 27. It’s really a great and useful piece of information. I’m glad that you
  simply shared this helpful information with us. Please stay us informed
  like this. Thanks for sharing.

 28. Hello! Do you use Twitter? I’d like to follow you if that would
  be okay. I’m absolutely enjoying your blog and look forward
  to new updates.

 29. Very great post. I simply stumbled upon your blog and wished to say that I have truly
  enjoyed surfing around your blog posts. After all
  I will be subscribing to your feed and I am hoping you write again soon!

 30. Greetings! This is my 1st comment here so I just wanted to give a quick shout out and say I really enjoy reading through your blog posts.
  Can you suggest any other blogs/websites/forums that cover the same topics?
  Thanks a ton!

 31. Hey! Someone in my Myspace group shared this website with us
  so I came to give it a look. I’m definitely enjoying the information. I’m book-marking and will be tweeting this
  to my followers! Superb blog and great design and style.

 32. We’re a group of volunteers and opening a new scheme in our community.
  Your web site offered us with valuable information to work on. You have done an impressive job and our whole community will
  be grateful to you.

 33. Hmm it looks like your website ate my first comment (it was extremely
  long) so I guess I’ll just sum it up what I had written and say,
  I’m thoroughly enjoying your blog. I too am an aspiring blog writer but I’m still new to everything.
  Do you have any helpful hints for newbie blog writers?
  I’d certainly appreciate it.

 34. Tremendous things here. I am very glad to peer your article.
  Thank you so much and I’m taking a look forward to contact you.

  Will you kindly drop me a mail?

 35. Hello! I could have sworn I’ve been to this site before but after browsing through some
  of the posts I realized it’s new to me. Anyhow, I’m definitely
  happy I stumbled upon it and I’ll be book-marking it and checking
  back regularly!

 36. Really no matter if someone doesn’t be aware of afterward its up to other people that they will help,
  so here it occurs.

 37. Just desire to say your article is as surprising. The clearness to your submit
  is just spectacular and i could suppose you’re a professional on this subject.
  Well along with your permission let me to take hold of your RSS feed to stay up to date
  with impending post. Thank you 1,000,000 and please keep
  up the rewarding work.

 38. Tremendous things here. I am very glad to
  peer your post. Thanks a lot and I am having a look ahead to contact you.
  Will you please drop me a e-mail?

 39. Hi! This is my first visit to your blog! We are a group of volunteers and starting a new
  project in a community in the same niche.
  Your blog provided us useful information to work on. You have done a marvellous job!

 40. Hi this is somewhat of off topic but I was wanting to know if
  blogs use WYSIWYG editors or if you have to manually code
  with HTML. I’m starting a blog soon but have no coding expertise
  so I wanted to get advice from someone with experience.

  Any help would be greatly appreciated!

 41. I was suggested this website by my cousin. I am not sure whether this post is written by him
  as no one else know such detailed about my difficulty.
  You are wonderful! Thanks!

 42. Hi! I just wanted to ask if you ever have any trouble with hackers?
  My last blog (wordpress) was hacked and I ended
  up losing many months of hard work due to no data backup.
  Do you have any solutions to stop hackers?

 43. Thank you for some other informative website.
  Where else may I am getting that type of information written in such a perfect method?
  I have a venture that I am simply now working on, and I have been on the glance out for such info.

 44. Hi i am kavin, its my first time to commenting anyplace,
  when i read this post i thought i could also create comment
  due to this sensible post.

 45. Hi to every body, it’s my first pay a quick visit of this weblog; this blog
  consists of remarkable and actually good information in support of
  readers.

 46. Hi there! I know this is kinda off topic however , I’d figured I’d ask.

  Would you be interested in exchanging links or maybe guest authoring a
  blog post or vice-versa? My site addresses a lot of the same topics
  as yours and I think we could greatly benefit from each other.

  If you might be interested feel free to send me an email.
  I look forward to hearing from you! Excellent
  blog by the way!

 47. Its not my first time to pay a visit this website, i am browsing this website dailly and take
  nice facts from here daily.

 48. Hey would you mind sharing which blog platform you’re using?

  I’m planning to start my own blog in the near future but I’m having a tough time making a decision between BlogEngine/Wordpress/B2evolution and Drupal.
  The reason I ask is because your design seems different then most blogs and I’m looking
  for something completely unique.
  P.S Sorry for being off-topic but I had to ask!

 49. It’s fantastic that you are getting ideas from this article as well as from our argument
  made at this time.

 50. Hello! Someone in my Myspace group shared this site with us so I came to take a look.
  I’m definitely enjoying the information. I’m bookmarking and will
  be tweeting this to my followers! Great blog and amazing design and style.

 51. Hello, i think that i saw you visited my weblog so i came to “return the favor”.I’m trying to find things
  to improve my web site!I suppose its ok to use a few
  of your ideas!!

 52. What’s up, I read your blog on a regular basis. Your humoristic style is awesome, keep up
  the good work!

 53. Hey! Do you know if they make any plugins to help with SEO?
  I’m trying to get my blog to rank for some targeted keywords but I’m not
  seeing very good gains. If you know of any please share.

  Kudos!

 54. Aw, this was an exceptionally nice post. Spending some time and actual effort to generate a very good article… but what can I say… I hesitate a whole lot
  and don’t manage to get anything done.

 55. Good day! Do you use Twitter? I’d like to follow you if that would be
  okay. I’m undoubtedly enjoying your blog and look forward to new updates.

 56. I know this if off topic but I’m looking into starting my
  own blog and was curious what all is required to get setup?
  I’m assuming having a blog like yours would cost a pretty
  penny? I’m not very web smart so I’m not 100% certain. Any suggestions or advice would be greatly appreciated.
  Many thanks

 57. Hi! I know this is kinda off topic however I’d figured I’d ask.

  Would you be interested in trading links or maybe guest
  writing a blog post or vice-versa? My site discusses a lot of the same topics as yours and
  I feel we could greatly benefit from each other.
  If you are interested feel free to shoot me an e-mail.
  I look forward to hearing from you! Great blog by the way!

 58. Hi there! Would you mind if I share your blog with my twitter group?
  There’s a lot of folks that I think would really
  enjoy your content. Please let me know. Cheers

 59. It’s going to be ending of mine day, except before ending
  I am reading this impressive article to increase my experience.

 60. I’m extremely impressed with your writing skills as well as with
  the layout on your blog. Is this a paid theme or did you customize it yourself?

  Anyway keep up the excellent quality writing, it’s rare
  to see a nice blog like this one today.

 61. Excellent beat ! I would like to apprentice even as you amend your site, how could i subscribe for a weblog web site?
  The account helped me a applicable deal. I have been tiny
  bit familiar of this your broadcast offered vivid transparent concept

 62. I really like what you guys are usually up too. This type of clever work and exposure!
  Keep up the wonderful works guys I’ve incorporated you
  guys to blogroll.

 63. Hi, i think that i noticed you visited my blog thus i came to return the want?.I’m
  trying to in finding things to improve my website!I assume its good enough to use some of your
  ideas!!

 64. Helpful information. Lucky me I found your site by chance,
  and I’m shocked why this twist of fate didn’t happened in advance!

  I bookmarked it.

 65. Every weekend i used to visit this web page, as i wish
  for enjoyment, since this this web site conations truly pleasant funny information too.

 66. Simply want to say your article is as astonishing.
  The clarity in your post is simply spectacular and
  i can assume you’re an expert on this subject.
  Fine with your permission allow me to grab your feed to keep up
  to date with forthcoming post. Thanks a million and please keep up the rewarding work.

 67. Its not my first time to visit this web site, i am visiting this website dailly and get fastidious information from
  here all the time.

 68. Hi Dear, are you in fact visiting this web page on a
  regular basis, if so after that you will definitely obtain good knowledge.

 69. Why viewers still use to read news papers when in this
  technological world the whole thing is existing on net?

 70. Hi there Dear, are you truly visiting this web
  page daily, if so afterward you will definitely get good experience.

 71. This is a great tip especially to those new to the blogosphere.
  Simple but very accurate information… Many thanks for
  sharing this one. A must read post!

 72. I think this is among the most vital info for me.
  And i am glad reading your article. But wanna remark on few general things, The site style is perfect, the articles is really great :
  D. Good job, cheers

 73. Excellent post. I was checking continuously this blog and I am impressed!
  Very useful information specifically the last part :
  ) I care for such information much. I was seeking
  this certain info for a very long time. Thank you and best of luck.

 74. Can I simply just say what a comfort to uncover a person that actually understands what they’re
  discussing on the internet. You definitely understand how to bring an issue to light and make it
  important. A lot more people have to look at this and
  understand this side of your story. It’s surprising you are not more popular since you certainly possess the gift.

 75. I am truly delighted to read this website posts which includes plenty of valuable data, thanks for providing these statistics.

 76. I blog quite often and I truly thank you for your content.
  Your article has really peaked my interest. I will bookmark your website and keep
  checking for new details about once a week.
  I opted in for your Feed as well.

 77. Hi! I’m at work browsing your blog from my
  new iphone! Just wanted to say I love reading your blog and look forward to all your
  posts! Keep up the superb work!

 78. My spouse and I absolutely love your blog and find many of your post’s to be just what I’m looking for.
  Would you offer guest writers to write content available for you?
  I wouldn’t mind publishing a post or elaborating on some of the
  subjects you write related to here. Again, awesome web log!

 79. Very good website you have here but I was wondering if you knew of
  any user discussion forums that cover the same topics talked about in this article?
  I’d really like to be a part of community where I can get comments from other experienced individuals that
  share the same interest. If you have any suggestions, please let me know.
  Kudos!

 80. I got this site from my pal who told me on the topic of this web site and at the moment
  this time I am visiting this web site and reading very informative content at this time.

 81. My partner and I stumbled over here from a different web address
  and thought I might check things out. I like what I see so i
  am just following you. Look forward to looking at your web page again.

 82. This website definitely has all of the info I needed concerning
  this subject and didn’t know who to ask.

 83. Thanks for finally talking about >ΔΕΙΤΕ ΠΟΣΟΣ
  ΧΡΥΣΟΣ ΚΡΥΒΕΤΑΙ ΣΤΟ ΥΠΕΔΑΦΟΣ ΜΑΣ ΚΑΙ … | Ελληνικά Νέα
  Τώρα <Liked it!

 84. My programmer is trying to convince me to move to .net from PHP.

  I have always disliked the idea because of the costs. But he’s tryiong none the less.
  I’ve been using WordPress on numerous websites for about a year
  and am anxious about switching to another platform. I have heard great things about blogengine.net.
  Is there a way I can transfer all my wordpress content into it?
  Any help would be really appreciated!

 85. Pretty nice post. I just stumbled upon your blog and wanted to
  say that I have truly enjoyed browsing your blog posts.
  In any case I will be subscribing to your feed and I hope you write again very soon!

 86. Thank you for every other informative website.
  Where else could I get that type of information written in such an ideal way?
  I have a mission that I’m simply now operating on,
  and I’ve been at the glance out for such info.

 87. With havin so much content do you ever run into
  any problems of plagorism or copyright infringement?

  My site has a lot of exclusive content I’ve either created myself or outsourced but it
  appears a lot of it is popping it up all over the internet without my
  agreement. Do you know any techniques to help reduce content from being ripped off?
  I’d certainly appreciate it.

 88. We’re a group of volunteers and opening a new scheme in our community.

  Your web site offered us with valuable info to work on. You have done a formidable job and our entire community will be
  thankful to you.

 89. Heya i am for the first time here. I found this board and I find It
  really useful & it helped me out much. I hope to give something back and help others like you aided me.

 90. Asking questions are really pleasant thing if you
  are not understanding anything completely, however
  this article presents nice understanding yet.

 91. Hi there I am so happy I found your weblog, I really found you by error, while I was looking on Digg for something else, Nonetheless I am here now and would just like to say cheers for a remarkable post and
  a all round exciting blog (I also love the theme/design), I don’t have time to read through it all at the minute but I have book-marked it
  and also added your RSS feeds, so when I have time I will
  be back to read a lot more, Please do keep up the fantastic work.

 92. Hi! I’ve been following your weblog for a while now and finally got the courage to go
  ahead and give you a shout out from Humble
  Tx! Just wanted to say keep up the excellent work!

 93. This is really interesting, You are a very skilled blogger.
  I’ve joined your feed and look forward to seeking
  more of your wonderful post. Also, I’ve shared your web
  site in my social networks!

 94. Have you ever considered about adding a little bit
  more than just your articles? I mean, what you say
  is fundamental and everything. However think about if you added some great graphics or video clips to
  give your posts more, “pop”! Your content is excellent but with images
  and video clips, this blog could certainly be one of the
  most beneficial in its niche. Fantastic blog!

 95. I was more than happy to find this web site.
  I wanted to thank you for ones time for this fantastic read!!
  I definitely enjoyed every bit of it and i also have you
  saved as a favorite to see new things in your site.

 96. I have read so many articles concerning the blogger lovers but this article
  is truly a pleasant article, keep it up.

 97. Awesome blog you have here but I was curious about
  if you knew of any user discussion forums that cover the same topics talked about in this article?
  I’d really love to be a part of community where I can get responses from
  other knowledgeable people that share the same interest.
  If you have any recommendations, please
  let me know. Appreciate it!

 98. It’s really a great and helpful piece of info.
  I am glad that you shared this useful information with us.
  Please keep us informed like this. Thank you for sharing.

 99. You have made some good points there. I checked on the internet
  for additional information about the issue and found most
  individuals will go along with your views on this site.

 100. Hello there, I discovered your website by means of Google whilst
  looking for a similar subject, your website came up, it appears good.
  I have bookmarked it in my google bookmarks.
  Hello there, just changed into alert to your weblog via Google, and located that it is truly informative.
  I’m going to watch out for brussels. I’ll be grateful if you continue this in future.
  Numerous folks shall be benefited out of your writing.
  Cheers!

 101. Awesome issues here. I’m very glad to look your article.
  Thank you a lot and I am having a look ahead to touch you.
  Will you please drop me a mail?

 102. This piece of writing is truly a good one it helps new internet viewers, who are wishing
  for blogging.

 103. Hi there friends, how is the whole thing, and what
  you would like to say regarding this post, in my view its genuinely amazing in support of
  me.

 104. What’s up to all, since I am truly eager of reading this
  webpage’s post to be updated on a regular basis.
  It carries pleasant material.

 105. Remarkable! Its actually remarkable post, I have got much
  clear idea concerning from this article.

 106. It’s really very difficult in this active life to listen news on Television,
  thus I simply use web for that purpose, and take the most up-to-date news.

 107. Have you ever thought about adding a little bit more than just your articles?
  I mean, what you say is fundamental and all. However imagine if you added some great photos or video clips to give your posts more,
  “pop”! Your content is excellent but with images and videos, this blog
  could certainly be one of the very best in its field.
  Great blog!

 108. Hey there, You have done an incredible job. I’ll definitely digg it and personally suggest to my friends.

  I’m sure they will be benefited from this website.

 109. Hi, I think your blog might be having browser compatibility issues.
  When I look at your blog site in Firefox, it looks
  fine but when opening in Internet Explorer, it has some overlapping.
  I just wanted to give you a quick heads up!
  Other then that, great blog!

 110. Hello there! I know this is kinda off topic but I was wondering which blog
  platform are you using for this website? I’m getting fed up of WordPress because I’ve
  had issues with hackers and I’m looking at alternatives
  for another platform. I would be awesome if you could point me in the direction of a good platform.

 111. You can certainly see your expertise in the article you write.
  The arena hopes for even more passionate writers such as you who
  are not afraid to say how they believe. Always follow your heart.

 112. I’m gone to inform my little brother, that he should also go to see
  this website on regular basis to obtain updated from most up-to-date news.

 113. Heya i’m for the primary time here. I came across this board and I to find It really useful & it helped
  me out a lot. I’m hoping to offer something again and aid
  others such as you aided me.

 114. Hi friends, its wonderful piece of writing about tutoringand entirely defined, keep it
  up all the time.

 115. Hi there to every one, for the reason that I am really keen of
  reading this website’s post to be updated regularly. It contains fastidious material.

 116. Excellent goods from you, man. I have understand your stuff
  previous to and you’re just extremely magnificent. I actually like what you’ve acquired here,
  really like what you’re stating and the way in which you say it.
  You make it enjoyable and you still take care of to keep it smart.

  I can not wait to read much more from you. This is actually a terrific web site.

 117. What’s up to every one, the contents existing
  at this site are genuinely remarkable for people experience, well, keep up the good work fellows.

 118. It’s a pity you don’t have a donate button! I’d without a doubt
  donate to this excellent blog! I guess for now i’ll settle for bookmarking and adding your RSS feed to my Google account.
  I look forward to brand new updates and will talk about this site with
  my Facebook group. Chat soon!

 119. For hottest news you have to pay a quick visit web and on world-wide-web I found this web page as a finest web page for newest updates.

 120. you are truly a just right webmaster. The web site loading
  speed is incredible. It kind of feels that you are doing
  any unique trick. Also, The contents are masterpiece. you’ve performed a excellent task in this matter!

 121. Excellent pieces. Keep posting such kind of information on your site.
  Im really impressed by your site.
  Hi there, You have performed an excellent job. I will
  certainly digg it and personally recommend to my friends. I am confident they’ll be benefited from this website.

 122. Its like you read my mind! You seem to know so much about this, like
  you wrote the guide in it or something. I believe that you simply can do with
  a few percent to power the message home a bit, but instead of
  that, this is wonderful blog. A great read. I will definitely be back.

 123. Does your blog have a contact page? I’m having trouble
  locating it but, I’d like to send you an e-mail.
  I’ve got some recommendations for your blog you might be interested in hearing.
  Either way, great blog and I look forward to seeing it improve over time.

 124. Link exchange is nothing else except it is just placing the other person’s blog link on your page at suitable
  place and other person will also do similar for you.

 125. This is the perfect website for everyone who wishes to find out about this topic.
  You realize so much its almost hard to argue with you
  (not that I really will need to…HaHa). You certainly put a brand new spin on a topic that has been written about for years.
  Excellent stuff, just excellent!

 126. This design is steller! You obviously know how to keep a reader
  entertained. Between your wit and your videos, I was almost moved to start my own blog (well,
  almost…HaHa!) Wonderful job. I really loved what you had to say, and more than that, how you presented it.

  Too cool!

 127. Good day! Do you know if they make any plugins to safeguard against hackers?
  I’m kinda paranoid about losing everything I’ve worked hard
  on. Any recommendations?

 128. I simply couldn’t leave your site before suggesting that I actually loved the usual information an individual provide
  to your visitors? Is gonna be back incessantly to investigate cross-check
  new posts

 129. Hey there! This is kind of off topic but I need some advice from an established
  blog. Is it hard to set up your own blog? I’m
  not very techincal but I can figure things out pretty fast.
  I’m thinking about making my own but I’m not sure where to
  begin. Do you have any tips or suggestions? Appreciate it

 130. Thanks for your marvelous posting! I seriously enjoyed reading it,
  you will be a great author. I will always bookmark your blog and may come back very soon. I want to
  encourage you to ultimately continue your great work, have a nice morning!

 131. If some one wants to be updated with most recent technologies then he must be
  go to see this web site and be up to date every day.

 132. Spot on with this write-up, I really believe that this website
  needs a great deal more attention. I’ll probably be returning to see more,
  thanks for the information!

 133. This design is spectacular! You certainly know how to keep a reader
  entertained. Between your wit and your videos, I was almost moved to start
  my own blog (well, almost…HaHa!) Fantastic job. I really enjoyed what you had to say,
  and more than that, how you presented it. Too cool!

 134. Aw, this was an incredibly good post. Taking a few minutes and actual effort to produce a top notch article…
  but what can I say… I put things off a lot and never seem to get
  anything done.

 135. I have been browsing online more than three hours today,
  yet I never found any interesting article like yours. It is pretty
  worth enough for me. Personally, if all website owners and bloggers made good content as you did, the web will be a lot more
  useful than ever before.

 136. Hi! I just wanted to ask if you ever have any issues with hackers?
  My last blog (wordpress) was hacked and I ended up losing several weeks of hard
  work due to no backup. Do you have any methods to prevent hackers?

 137. Hey I know this is off topic but I was wondering if you
  knew of any widgets I could add to my blog that automatically tweet my newest twitter updates.
  I’ve been looking for a plug-in like this for
  quite some time and was hoping maybe you would have some experience with something like this.
  Please let me know if you run into anything. I truly enjoy reading your blog and
  I look forward to your new updates.

 138. I’m gone to say to my little brother, that he should also go to see
  this web site on regular basis to take updated from newest news.

 139. Excellent beat ! I wish to apprentice while you amend your site,
  how could i subscribe for a blog site? The account helped me a acceptable deal.
  I had been tiny bit acquainted of this your broadcast offered bright clear idea

 140. Hello, I wish for to subscribe for this blog to obtain latest updates, therefore where can i do it please assist.

 141. Excellent beat ! I wish to apprentice whilst you amend
  your web site, how could i subscribe for a weblog website?
  The account helped me a appropriate deal. I were tiny
  bit familiar of this your broadcast offered bright clear idea

 142. Hello There. I found your blog using msn. This is an extremely well written article.
  I’ll make sure to bookmark it and return to read more of your useful information. Thanks for the post.

  I’ll definitely return.

 143. My spouse and I absolutely love your blog and find a lot of your post’s to be
  exactly I’m looking for. Would you offer guest writers to
  write content for yourself? I wouldn’t mind creating a post or elaborating on a number of the subjects you write regarding here.
  Again, awesome site!

 144. Have you ever considered publishing an ebook or guest authoring on other sites?
  I have a blog based on the same subjects you discuss and would love to have you share some stories/information. I know my
  readers would enjoy your work. If you’re even remotely interested, feel free to shoot
  me an email.

 145. Hmm it looks like your site ate my first comment (it was extremely long)
  so I guess I’ll just sum it up what I submitted and say, I’m thoroughly enjoying
  your blog. I too am an aspiring blog writer but I’m still new to everything.
  Do you have any suggestions for first-time blog writers?
  I’d genuinely appreciate it.

 146. I’d like to thank you for the efforts you’ve put in penning this blog.
  I’m hoping to check out the same high-grade content by you in the future as
  well. In truth, your creative writing abilities has encouraged me
  to get my own blog now 😉

 147. Excellent post. I used to be checking continuously
  this weblog and I am impressed! Very useful info particularly the last phase 🙂 I take care of such info a lot.
  I used to be seeking this particular information for a long
  time. Thank you and good luck.

 148. Fastidious answers in return of this difficulty with
  firm arguments and telling the whole thing about that.

 149. Good day I am so grateful I found your website, I really found
  you by error, while I was researching on Google for something else, Anyways
  I am here now and would just like to say thanks a lot for a tremendous post and a all
  round enjoyable blog (I also love the theme/design), I don’t have time to go through it all at the moment but
  I have book-marked it and also added your RSS feeds, so when I have
  time I will be back to read a lot more, Please do keep up the fantastic
  work.

 150. You actually make it seem so easy with your presentation but I find this topic to be actually something which I think I would never understand.
  It seems too complex and very broad for me.
  I’m looking forward for your next post, I’ll try to get the hang of it!

 151. It’s hard to come by educated people for this
  subject, however, you sound like you know what you’re talking about!
  Thanks

 152. Greetings! Very helpful advice in this particular post!
  It’s the little changes which will make the greatest changes.
  Thanks for sharing!

 153. I like what you guys are usually up too. This type of clever work and reporting!
  Keep up the great works guys I’ve added you guys to my blogroll.

 154. Very nice post. I simply stumbled upon your blog and wanted to say that I’ve truly loved browsing your blog posts.
  In any case I’ll be subscribing on your rss feed and I’m hoping you write again very soon!

 155. you’re in reality a just right webmaster. The site loading
  velocity is amazing. It seems that you are doing any distinctive trick.
  In addition, The contents are masterpiece.
  you’ve performed a magnificent process in this subject!

 156. I got this web page from my pal who told me concerning
  this website and now this time I am browsing this web page
  and reading very informative content at this place.

 157. That is a good tip particularly to those fresh to the blogosphere.
  Brief but very accurate information… Thanks for sharing
  this one. A must read article!

 158. Can I simply just say what a relief to uncover a person that actually knows what they’re talking about on the web.
  You definitely realize how to bring a problem to light and make it important.

  A lot more people need to check this out and understand this side of
  your story. I was surprised you aren’t more popular
  given that you definitely possess the gift.

 159. An outstanding share! I’ve just forwarded this onto a friend who
  had been conducting a little research on this.

  And he in fact ordered me breakfast simply because I stumbled upon it
  for him… lol. So let me reword this….

  Thanks for the meal!! But yeah, thanx for spending some time to discuss this matter here on your web site.

 160. This is the perfect webpage for anybody who wants to understand
  this topic. You know a whole lot its almost hard to
  argue with you (not that I really would want to…HaHa).
  You certainly put a fresh spin on a topic which has been discussed for
  decades. Great stuff, just excellent!

 161. I am really loving the theme/design of your web site.
  Do you ever run into any browser compatibility problems?

  A few of my blog audience have complained about my site not working correctly
  in Explorer but looks great in Opera. Do you have
  any solutions to help fix this problem?

 162. Hi there, I enjoy reading all of your post. I wanted to write a little comment to
  support you.

 163. There’s certainly a lot to learn about this subject.
  I really like all of the points you made.

 164. Hi there! I know this is somewhat off topic
  but I was wondering which blog platform are you using for this site?
  I’m getting fed up of WordPress because I’ve had issues with
  hackers and I’m looking at options for another platform.
  I would be fantastic if you could point me in the direction of a
  good platform.

 165. You really make it seem so easy with your presentation however I find this matter
  to be really one thing which I feel I might never understand.
  It kind of feels too complicated and very vast for me.
  I’m looking forward to your subsequent submit, I will attempt to get the
  hold of it!

 166. I know this web site provides quality dependent articles
  and additional data, is there any other website which
  offers these kinds of data in quality?

 167. Thanks for finally talking about >ΔΕΙΤΕ ΠΟΣΟΣ
  ΧΡΥΣΟΣ ΚΡΥΒΕΤΑΙ ΣΤΟ ΥΠΕΔΑΦΟΣ ΜΑΣ ΚΑΙ … | Ελληνικά Νέα
  Τώρα <Liked it!

 168. This is a topic that’s near to my heart…
  Take care! Exactly where are your contact details though?

 169. I loved as much as you will receive carried out right here.
  The sketch is tasteful, your authored material stylish.
  nonetheless, you command get bought an nervousness over that you wish be
  delivering the following. unwell unquestionably come
  further formerly again since exactly the same nearly a lot often inside case you shield this increase.

 170. Thanks for sharing such a nice idea, piece of writing is nice,
  thats why i have read it fully

 171. Write more, thats all I have to say. Literally, it seems as though you relied
  on the video to make your point. You obviously know what youre talking about, why throw
  away your intelligence on just posting videos to your blog when you could be giving
  us something enlightening to read?

 172. Hi there, its pleasant post on the topic of media print, we all be familiar
  with media is a fantastic source of data.

 173. I do believe all the concepts you’ve presented to your post.

  They are really convincing and can definitely work. Nonetheless,
  the posts are too short for newbies. May you please extend them a little from next time?
  Thanks for the post.

 174. Attractive part of content. I simply stumbled upon your weblog and in accession capital to say that I acquire actually loved account your blog posts.
  Anyway I’ll be subscribing on your feeds or even I achievement you get
  entry to constantly rapidly.

 175. You really make it appear really easy together with your presentation however I in finding this topic to be actually something
  that I think I would never understand. It seems too complex and extremely extensive for
  me. I am taking a look ahead on your next put up, I will attempt to get the hang of
  it!

 176. I’m really enjoying the design and layout of your blog. It’s a very
  easy on the eyes which makes it much more pleasant for me to come here and visit more often. Did
  you hire out a designer to create your theme?
  Outstanding work!

 177. Fastidious replies in return of this query with genuine arguments and
  telling the whole thing regarding that.

 178. Hello it’s me, I am also visiting this web site regularly,
  this web site is in fact pleasant and the visitors are really sharing nice
  thoughts.

 179. I visited several blogs however the audio feature for audio songs present at this
  website is in fact excellent.

 180. I know this web site offers quality depending content and additional stuff, is there any
  other web page which offers such information in quality?

 181. What i don’t realize is if truth be told how you’re no longer really much more neatly-liked than you may be now.
  You’re so intelligent. You already know therefore considerably
  in terms of this topic, made me for my part imagine it from so many various angles.
  Its like women and men don’t seem to be interested unless it’s something to do with Woman gaga!
  Your personal stuffs excellent. All the time deal with it up!

 182. Howdy! This is my 1st comment here so I just wanted
  to give a quick shout out and say I genuinely enjoy reading your blog posts.
  Can you recommend any other blogs/websites/forums that go over the same topics?
  Thank you so much!

 183. I used to be recommended this blog via my cousin. I am not certain whether or not this post is written by way of him as nobody
  else recognise such exact about my difficulty.
  You are incredible! Thanks!

 184. This article is in fact a good one it helps new the web visitors, who are wishing for blogging.

 185. It’s actually very complicated in this active life to listen news on Television, so I only use world wide web for that reason, and get the
  hottest information.

 186. I am really inspired with your writing skills and also
  with the structure to your weblog. Is this a paid theme or
  did you customize it your self? Anyway stay up the excellent quality writing, it’s rare to peer a great weblog like this one today..

 187. I do not even know the way I finished up here, however I assumed this put up was once great.
  I do not recognise who you might be however certainly you’re going to a well-known blogger should you are not already.
  Cheers!

 188. Hello to every one, the contents present at this website are in fact amazing for people
  experience, well, keep up the good work fellows.

 189. Wonderful goods from you, man. I have understand your stuff previous to and you are just too great.
  I really like what you have acquired here, certainly like what you’re saying and the way in which you say it.
  You make it enjoyable and you still take care of to keep it smart.
  I can not wait to read much more from you. This is really
  a terrific web site.

 190. I every time used to read post in news papers but now as I am a user
  of net therefore from now I am using net for content, thanks
  to web.

 191. Heya i’m for the first time here. I found this board and I find It really useful
  & it helped me out much. I hope to give something back and
  help others like you helped me.

 192. Outstanding post but I was wanting to know if you could write a litte
  more on this topic? I’d be very thankful if you could elaborate a little bit more.
  Thanks!

 193. Hi there! I just wish to offer you a huge thumbs up for your great information you’ve got here
  on this post. I will be returning to your web site for more soon.

 194. Hey I know this is off topic but I was wondering if you knew
  of any widgets I could add to my blog that automatically tweet my newest twitter updates.

  I’ve been looking for a plug-in like this for quite some time and was hoping maybe you
  would have some experience with something like this. Please
  let me know if you run into anything. I truly enjoy reading your blog and I look forward to your new updates.

 195. You’re so awesome! I do not suppose I’ve read a single thing like that
  before. So nice to find someone with some genuine thoughts on this subject.
  Seriously.. thank you for starting this up. This web site is one thing that is required
  on the web, someone with some originality!

 196. I every time used to study post in news papers but now as I am a user of net so
  from now I am using net for content, thanks to web.

 197. Great blog here! Also your website loads up very fast!
  What web host are you using? Can I get your affiliate link to your
  host? I wish my web site loaded up as fast as yours lol

 198. I’ll immediately grab your rss as I can not
  find your email subscription link or newsletter
  service. Do you have any? Please permit me realize in order that I could subscribe.

  Thanks.

 199. Unquestionably believe that which you said. Your favorite justification seemed to be on the web the easiest
  thing to be aware of. I say to you, I certainly get annoyed while people consider worries that they just don’t know about.
  You managed to hit the nail upon the top as well as defined out
  the whole thing without having side effect , people can take a signal.

  Will likely be back to get more. Thanks

 200. Whats up very nice website!! Man .. Excellent .. Wonderful ..
  I will bookmark your website and take the feeds also?
  I’m satisfied to search out numerous helpful information right here within the
  post, we need develop more strategies on this regard, thanks for sharing.
  . . . . .

 201. Fastidious answers in return of this question with real arguments and describing everything concerning that.

 202. It’s amazing to visit this website and reading the views of
  all friends regarding this post, while I am also zealous of getting experience.

 203. My family all the time say that I am wasting my time here at web, however I
  know I am getting know-how everyday by reading such pleasant content.

 204. I am genuinely thankful to the holder of this web site who has shared this
  impressive article at at this time.

 205. Pretty portion of content. I just stumbled upon your weblog and
  in accession capital to assert that I acquire in fact loved account your blog posts.
  Anyway I’ll be subscribing on your augment and even I achievement you get entry to constantly
  fast.

 206. First of all I want to say awesome blog! I had a
  quick question in which I’d like to ask if you don’t mind.

  I was curious to know how you center yourself and clear your mind prior to writing.
  I’ve had a difficult time clearing my mind in getting my thoughts out there.

  I do take pleasure in writing but it just seems like the first 10 to 15 minutes tend to be wasted
  just trying to figure out how to begin. Any recommendations
  or hints? Kudos!

 207. Hi just wanted to give you a quick heads up and let you
  know a few of the images aren’t loading properly.

  I’m not sure why but I think its a linking issue. I’ve tried it in two
  different browsers and both show the same outcome.

 208. I’m really loving the theme/design of your site.
  Do you ever run into any web browser compatibility issues?
  A small number of my blog audience have complained about
  my website not working correctly in Explorer but looks great in Opera.

  Do you have any solutions to help fix this issue?

 209. Fantastic blog! Do you have any suggestions for aspiring writers?
  I’m planning to start my own website soon but I’m a little lost on everything.
  Would you advise starting with a free platform like
  Wordpress or go for a paid option? There are so many options out
  there that I’m completely confused .. Any ideas?

  Kudos!

 210. Good way of telling, and fastidious piece of writing to take data
  on the topic of my presentation focus, which i am going to deliver in school.

 211. I’m impressed, I must say. Seldom do I encounter a blog that’s both
  equally educative and entertaining, and let me tell you, you
  have hit the nail on the head. The issue is something
  which too few folks are speaking intelligently about. I’m very happy that I found this during my search for something concerning this.

 212. Howdy! I could have sworn I’ve been to this site before but after browsing
  through some of the post I realized it’s new to me. Anyways, I’m
  definitely happy I found it and I’ll be book-marking and checking back often!

 213. May I simply just say what a comfort to discover somebody that actually understands what they are talking about
  online. You actually understand how to bring an issue to light and make it important.
  A lot more people should check this out and understand this side of the
  story. I was surprised you are not more popular given that you certainly have the gift.

 214. I loved as much as you will receive carried out right here.
  The sketch is attractive, your authored material stylish.
  nonetheless, you command get got an shakiness
  over that you wish be delivering the following. unwell unquestionably come further formerly again since exactly the same nearly very often inside case you
  shield this hike.

 215. Hi there to every one, since I am genuinely eager of reading this blog’s post to be updated daily.
  It carries good material.

 216. When some one searches for his necessary thing, thus he/she desires to be available that in detail,
  thus that thing is maintained over here.

 217. Yesterday, while I was at work, my cousin stole my iPad and tested to see if it can survive a 40 foot drop, just so she can be a
  youtube sensation. My apple ipad is now broken and she has 83 views.
  I know this is totally off topic but I had to share it with someone!

 218. This site definitely has all the information and facts I needed concerning
  this subject and didn’t know who to ask.

 219. Link exchange is nothing else but it is simply placing the other person’s web site link on your
  page at suitable place and other person will also do similar in favor of
  you.

 220. Pingback: lelio vieira carneiro junior
 221. I was recommended this blog by my cousin. I’m not sure whether this post
  is written by him as nobody else know such detailed about my problem.
  You’re wonderful! Thanks!

 222. If you would like to take much from this piece of
  writing then you have to apply these strategies to your won webpage.

 223. Good article! We are linking to this great post on our website.
  Keep up the good writing.

 224. This website was… how do I say it? Relevant!!
  Finally I have found something which helped me.
  Appreciate it!

 225. A person necessarily lend a hand to make severely articles I would state.
  That is the first time I frequented your web page and so far?

  I amazed with the analysis you made to make this particular submit extraordinary.
  Excellent process!

 226. It’s enormous that you are getting ideas from this article as
  well as from our discussion made here.

 227. Hi there just wanted to give you a quick heads up.

  The words in your post seem to be running off the screen in Safari.

  I’m not sure if this is a formatting issue or something to do with
  internet browser compatibility but I thought I’d post to
  let you know. The design look great though! Hope you get the
  issue resolved soon. Kudos

 228. The other day, while I was at work, my sister stole
  my iPad and tested to see if it can survive a 25 foot drop, just so she
  can be a youtube sensation. My apple ipad is now
  broken and she has 83 views. I know this is totally off topic but
  I had to share it with someone!

 229. For latest information you have to pay a quick visit internet and
  on world-wide-web I found this web site as a finest web site for most up-to-date updates.

 230. Excellent goods from you, man. I have understand your stuff previous
  to and you are just too wonderful. I really like
  what you’ve acquired here, really like what you’re
  stating and the way in which you say it. You make it enjoyable and you still take care of to
  keep it wise. I can not wait to read much more from you.
  This is really a terrific site.

 231. I have read so many articles or reviews regarding the blogger lovers except this article is really a pleasant article,
  keep it up.

 232. Hi there just wanted to give you a quick heads up and let you know a few of the pictures
  aren’t loading correctly. I’m not sure why but I think its a linking issue.
  I’ve tried it in two different web browsers and both show the same
  results.

 233. Hello to all, it’s in fact a pleasant for me to visit this web page, it contains
  important Information.

 234. This is the perfect webpage for everyone who really wants to find out about this topic.
  You understand so much its almost hard to argue with you (not that I actually will need to…HaHa).
  You certainly put a fresh spin on a topic that’s been written about for a long time.
  Great stuff, just excellent!

 235. What’s up friends, its wonderful piece of
  writing about educationand entirely defined, keep it up all the time.

 236. It’s hard to come by knowledgeable people in this particular subject, however, you
  sound like you know what you’re talking about! Thanks

 237. Very good website you have here but I was wondering
  if you knew of any forums that cover the same
  topics talked about here? I’d really love to be a part of group where I can get
  suggestions from other experienced people that share
  the same interest. If you have any suggestions, please let me know.
  Thank you!

 238. Wow, this article is nice, my younger sister is analyzing these kinds of things, therefore I am going to tell her.

 239. Wow, awesome weblog format! How long have you ever been blogging for?

  you made blogging glance easy. The overall glance of your
  site is wonderful, as well as the content!

 240. Post writing is also a fun, if you be acquainted with afterward you can write otherwise
  it is complex to write.

 241. I have read so many posts about the blogger lovers but this
  paragraph is in fact a pleasant post, keep it up.

 242. My brother recommended I would possibly like this web site.
  He was totally right. This publish truly made my day.
  You cann’t believe simply how a lot time I had spent for this
  info! Thanks!

 243. Wonderful goods from you, man. I’ve understand your stuff
  previous to and you are just extremely magnificent.
  I actually like what you’ve acquired here, certainly like what
  you are stating and the way in which you say it. You make it enjoyable and you still take care of to keep
  it wise. I cant wait to read much more from you. This is actually a tremendous website.

 244. I always spent my half an hour to read this website’s articles or reviews daily
  along with a cup of coffee.

 245. I will immediately seize your rss feed as I can not to find your e-mail subscription hyperlink or
  newsletter service. Do you’ve any? Please let me know so that I may subscribe.

  Thanks.

 246. constantly i used to read smaller posts that as well clear their motive, and that
  is also happening with this paragraph which I am reading
  now.

 247. I like the valuable info you provide in your articles.
  I’ll bookmark your weblog and check again here frequently.
  I am quite certain I will learn many new stuff right here!
  Good luck for the next!

 248. Thanks for some other fantastic article. Where else may just anybody get that kind
  of information in such a perfect way of writing? I’ve a presentation next week,
  and I am at the search for such info.

 249. Hey there! Would you mind if I share your blog with my myspace group?
  There’s a lot of people that I think would really enjoy your content.
  Please let me know. Thank you

 250. Woah! I’m really enjoying the template/theme of this blog.
  It’s simple, yet effective. A lot of times it’s challenging to get that “perfect balance” between user friendliness and
  appearance. I must say you have done a superb job with this.
  Additionally, the blog loads super fast for me on Opera.

  Superb Blog!

 251. After exploring a handful of the blog posts on your website, I really
  appreciate your technique of blogging. I bookmarked it to my bookmark webpage list
  and will be checking back soon. Please check out my web site too
  and tell me what you think.

 252. Very nice post. I just stumbled upon your blog and wished to mention that I have
  truly loved surfing around your blog posts. After all I’ll
  be subscribing in your feed and I hope you write again very soon!

 253. Wow, fantastic blog layout! How long have you been blogging for?
  you make blogging look easy. The overall look of your website is excellent, as well as
  the content!

 254. Attractive section of content. I just stumbled upon your website and in accession capital
  to assert that I get in fact enjoyed account your blog posts.
  Anyway I’ll be subscribing to your feeds and even I
  achievement you access consistently rapidly.

 255. I do not even know how I ended up here, but I thought this post was good.
  I don’t know who you are but definitely you are going to a famous blogger if you are
  not already 😉 Cheers!

 256. Pretty section of content. I just stumbled upon your weblog and in accession capital to assert that I acquire actually enjoyed account your
  blog posts. Any way I will be subscribing to your feeds and
  even I achievement you access consistently quickly.

 257. It’s actually very difficult in this full of activity
  life to listen news on Television, so I only use internet for that purpose, and obtain the most up-to-date news.

 258. For the reason that the admin of this web site is working, no doubt very soon it will be famous, due to its quality contents.

 259. You need to be a part of a contest for one of the finest sites on the web.
  I am going to highly recommend this blog!

 260. Have you ever thought about publishing an e-book or
  guest authoring on other sites? I have a blog centered on the same topics you discuss and would love
  to have you share some stories/information. I know my
  visitors would enjoy your work. If you’re even remotely interested, feel free to shoot me
  an e-mail.

 261. Truly when someone doesn’t be aware of then its up
  to other people that they will help, so here it takes place.

 262. I’m no longer positive where you’re getting your
  info, however great topic. I needs to spend some time learning more or working out more.

  Thank you for excellent info I used to be looking for this information for my mission.

 263. Wow, this paragraph is fastidious, my sister is analyzing these kinds of
  things, therefore I am going to let know her.

 264. Great weblog right here! Additionally your website a lot up fast!
  What web host are you the usage of? Can I get your associate link
  in your host? I wish my site loaded up as fast as yours lol

 265. Thanks for sharing your thoughts. I truly appreciate
  your efforts and I will be waiting for your next write ups thanks once again.

 266. excellent submit, very informative. I ponder why the other specialists of
  this sector don’t understand this. You must proceed your writing.
  I’m confident, you’ve a great readers’ base already!

 267. Nice post. I used to be checking constantly this blog and I’m impressed!
  Extremely useful information specially the final part 🙂 I care for such information much.

  I used to be seeking this certain information for
  a very long time. Thanks and best of luck.

 268. I am really enjoying the theme/design of your web site. Do
  you ever run into any browser compatibility issues? A small
  number of my blog visitors have complained about my blog not working correctly
  in Explorer but looks great in Opera. Do you have any solutions to help fix this problem?

 269. Hi there to all, as I am in fact keen of reading this web
  site’s post to be updated daily. It carries good material.

 270. Hello there! Quick question that’s totally off topic. Do you know how to make your site mobile friendly?
  My web site looks weird when browsing from my iphone.

  I’m trying to find a template or plugin that might be able to correct this issue.
  If you have any suggestions, please share. Cheers!

 271. I’m truly enjoying the design and layout of your blog. It’s a very easy
  on the eyes which makes it much more enjoyable for me to come
  here and visit more often. Did you hire out a developer to
  create your theme? Outstanding work!

 272. I do not even know the way I finished up here,
  but I assumed this put up was once good. I do not
  know who you might be but certainly you are going to a well-known blogger if you are
  not already. Cheers!

 273. Your means of explaining the whole thing in this article is actually good, all can easily be
  aware of it, Thanks a lot.

 274. Hey! I’m at work surfing around your blog from my new apple
  iphone! Just wanted to say I love reading your blog and look forward to all
  your posts! Carry on the outstanding work!

 275. I’m not sure why but this blog is loading very slow for me.

  Is anyone else having this issue or is it a issue on my end?
  I’ll check back later and see if the problem still exists.

 276. Wow, superb blog format! How long have you ever been blogging for?
  you made blogging look easy. The total glance of your site is magnificent, as neatly as the content material!

 277. Hi fantastic blog! Does running a blog like this require a
  massive amount work? I’ve virtually no knowledge of programming however I was hoping to start my own blog soon. Anyhow, should
  you have any recommendations or tips for new blog owners please share.
  I know this is off subject nevertheless I just needed to ask.
  Kudos!

 278. It’s difficult to find well-informed people on this topic, but you sound like you
  know what you’re talking about! Thanks

 279. Today, I went to the beach with my children. I found a sea shell and gave it to my 4 year old daughter and said “You can hear the ocean if you put this to your ear.” She put the
  shell to her ear and screamed. There was a hermit crab inside and
  it pinched her ear. She never wants to go back!
  LoL I know this is entirely off topic but I had to tell someone!

 280. Hello There. I found your blog using msn. This is an extremely well written article.
  I’ll be sure to bookmark it and come back to read extra of
  your helpful info. Thanks for the post. I will certainly return.

 281. Today, I went to the beach with my children. I found a sea shell and gave it to my
  4 year old daughter and said “You can hear the ocean if you put this to your ear.” She put the shell to her ear and screamed.
  There was a hermit crab inside and it pinched her ear.
  She never wants to go back! LoL I know this is completely off
  topic but I had to tell someone!

 282. It’s very easy to find out any matter on net as compared to textbooks, as I found this article at
  this web site.

 283. What’s up to all, the contents present at this site are really awesome for people knowledge, well, keep
  up the good work fellows.

 284. Fantastic goods from you, man. I’ve understand
  your stuff previous to and you are just extremely wonderful.
  I actually like what you have acquired here, certainly like
  what you are saying and the way in which you say it. You
  make it enjoyable and you still take care of to keep it wise.
  I cant wait to read far more from you. This is actually
  a terrific site.

 285. Hello would you mind letting me know which web host you’re
  using? I’ve loaded your blog in 3 different web browsers
  and I must say this blog loads a lot faster then most.
  Can you suggest a good hosting provider at a fair price? Many thanks, I appreciate
  it!

 286. Link exchange is nothing else except it is simply placing
  the other person’s website link on your page at proper place and other person will also do same in favor of
  you.

 287. This site was… how do you say it? Relevant!! Finally I’ve found something that helped me.
  Thanks a lot!

 288. Hey I know this is off topic but I was wondering if you knew of any widgets I could add to
  my blog that automatically tweet my newest twitter updates.
  I’ve been looking for a plug-in like this for quite some time and was hoping
  maybe you would have some experience with something like this.
  Please let me know if you run into anything. I truly enjoy reading your blog and
  I look forward to your new updates.

 289. I think that everything wrote was actually very logical.

  But, what about this? what if you added a little information? I mean, I
  don’t wish to tell you how to run your website, however what if you added a
  post title to possibly grab folk’s attention? I mean ΔΕΙΤΕ ΠΟΣΟΣ
  ΧΡΥΣΟΣ ΚΡΥΒΕΤΑΙ ΣΤΟ ΥΠΕΔΑΦΟΣ ΜΑΣ ΚΑΙ …
  | Ελληνικά Νέα Τώρα is kinda plain. You might peek at Yahoo’s front page and see how they write post headlines to get people to click.
  You might add a related video or a related picture or two to
  get readers excited about everything’ve written. Just my opinion,
  it might make your website a little livelier.

 290. Have you ever considered creating an e-book or guest authoring
  on other websites? I have a blog based on the same topics
  you discuss and would really like to have you share some stories/information. I know my subscribers would appreciate your work.

  If you’re even remotely interested, feel free to shoot me
  an email.

 291. I visited multiple web sites however the audio quality for audio songs
  existing at this site is actually wonderful.

 292. It’s really a cool and helpful piece of information. I
  am glad that you shared this useful information with us.
  Please stay us informed like this. Thanks for sharing.

 293. Good way of telling, and good piece of writing to take facts regarding my presentation subject, which i am going to
  deliver in institution of higher education.

 294. I’m extremely impressed with your writing skills as well as with the layout
  on your weblog. Is this a paid theme or did you customize
  it yourself? Anyway keep up the excellent quality writing, it is rare
  to see a great blog like this one nowadays.

 295. You have made some decent points there. I checked on the internet for more info about the issue and found most individuals will go along with
  your views on this site.

 296. Have you ever considered writing an ebook or guest authoring on other sites?
  I have a blog based upon on the same information you discuss and would really like to have you share
  some stories/information. I know my readers would appreciate your work.
  If you’re even remotely interested, feel free to shoot
  me an e-mail.

 297. Hello to every one, it’s actually a good for me to visit this site, it consists of useful Information.

 298. Hey! I realize this is sort of off-topic but I had to ask.
  Does building a well-established website like yours require a
  massive amount work? I’m completely new to blogging but I
  do write in my diary daily. I’d like to start a blog so I will be able to share my experience
  and views online. Please let me know if you have any kind of
  ideas or tips for new aspiring bloggers. Thankyou!

 299. Thank you, I’ve just been looking for information approximately this
  topic for a while and yours is the greatest I
  have found out till now. However, what in regards to the bottom line?
  Are you sure concerning the supply?

 300. Hello, i think that i saw you visited my web site thus i came
  to “return the favor”.I’m trying to find things to
  improve my web site!I suppose its ok to use a few of
  your ideas!!

 301. Very rapidly this web site will be famous among all blogging and site-building viewers, due to it’s pleasant content

 302. Have you ever considered about adding a little bit more than just
  your articles? I mean, what you say is fundamental and all.

  However just imagine if you added some great photos or videos
  to give your posts more, “pop”! Your content is excellent but with pics and clips, this blog could definitely be one
  of the most beneficial in its field. Good blog!

 303. An impressive share! I’ve just forwarded this onto a coworker who
  was doing a little research on this. And he actually bought me lunch simply because I stumbled upon it for him…
  lol. So let me reword this…. Thanks for the meal!!
  But yeah, thanks for spending time to talk about this matter here on your website.

 304. I read this piece of writing completely on the topic of the
  resemblance of most recent and earlier technologies, it’s awesome article.

 305. Woah! I’m really loving the template/theme of this site.
  It’s simple, yet effective. A lot of times it’s difficult to get
  that “perfect balance” between superb usability and visual appearance.
  I must say that you’ve done a superb job with this. In addition, the blog loads
  extremely fast for me on Safari. Outstanding Blog!

 306. This web site really has all the information and facts I wanted concerning this subject and
  didn’t know who to ask.

 307. Wow, superb blog layout! How long have you been blogging for?
  you make blogging look easy. The overall look of your site is excellent, let alone the content!

 308. Quality articles is the crucial to attract the viewers to go to
  see the site, that’s what this web site is providing.

 309. It is in point of fact a great and useful piece of information. I’m glad that you simply shared this helpful info with us.

  Please keep us informed like this. Thank you for sharing.

 310. With havin so much content and articles do you ever run into any problems of plagorism or copyright infringement?
  My site has a lot of exclusive content I’ve either
  written myself or outsourced but it seems a lot of it is popping
  it up all over the internet without my agreement. Do you know any ways to
  help reduce content from being stolen? I’d definitely appreciate it.

 311. Appreciating the time and effort you put into your site and in depth information you provide.
  It’s awesome to come across a blog every once in a while that isn’t
  the same old rehashed information. Fantastic read! I’ve bookmarked your site and
  I’m including your RSS feeds to my Google account.

 312. I just like the helpful info you provide in your articles.
  I’ll bookmark your blog and take a look at once more here frequently.
  I’m rather sure I’ll learn many new stuff proper right
  here! Good luck for the following!

 313. This post is really a pleasant one it assists new the web
  users, who are wishing for blogging.

 314. I like the helpful information you provide for your articles.
  I’ll bookmark your weblog and take a look at once more here regularly.
  I’m moderately sure I’ll be told plenty of new stuff right
  here! Best of luck for the next!

 315. Wow that was odd. I just wrote an very long comment but after I clicked submit my comment didn’t appear.
  Grrrr… well I’m not writing all that over again. Anyhow, just wanted to say superb blog!

 316. It’s going to be ending of mine day, but before ending I am reading this fantastic piece
  of writing to increase my knowledge.

 317. You are so interesting! I do not think I have read a single thing
  like that before. So wonderful to discover somebody with a few genuine thoughts on this subject.

  Seriously.. many thanks for starting this up.
  This website is something that is needed on the internet, someone with a
  bit of originality!

 318. Woah! I’m really loving the template/theme of this site. It’s simple, yet effective.

  A lot of times it’s challenging to get that “perfect balance” between superb usability and appearance.
  I must say that you’ve done a superb job with this.
  In addition, the blog loads extremely fast for me
  on Safari. Exceptional Blog!

 319. Good day! This is my first visit to your blog!

  We are a collection of volunteers and starting a new initiative in a community in the
  same niche. Your blog provided us beneficial information to work
  on. You have done a extraordinary job!

 320. If some one needs expert view regarding blogging afterward
  i suggest him/her to visit this web site, Keep up the good job.

 321. You could certainly see your skills within the work you write.
  The sector hopes for even more passionate writers like you who aren’t afraid to say how they believe.

  Always follow your heart.

 322. Thank you for sharing your info. I truly appreciate your efforts
  and I will be waiting for your next post thank you once again.

 323. It’s actually a great and useful piece of info. I’m happy that you simply shared this useful information with
  us. Please keep us up to date like this. Thanks for sharing.

 324. Hi would you mind stating which blog platform you’re working
  with? I’m planning to start my own blog in the
  near future but I’m having a difficult time deciding between BlogEngine/Wordpress/B2evolution and Drupal.
  The reason I ask is because your design and style seems different then most blogs and I’m looking for something unique.
  P.S Apologies for getting off-topic but I had to ask!

 325. Thanks to my father who informed me on the topic of this
  web site, this weblog is in fact amazing.

 326. Hi! Do you know if they make any plugins to help with Search Engine Optimization? I’m trying to
  get my blog to rank for some targeted keywords but I’m not seeing
  very good gains. If you know of any please share. Appreciate it!

 327. “Amazing blog! Do you have any tips and hints for aspiring writers? I’m hoping to start my own blog soon but I’m a little lost on everything. Would you recommend starting with a free platform like WordPress or go for a paid option? There are so many options out there that I’m totally confused.. Any ideas? Thanks a lot!”

 328. “Hurrah! At last I got a weblog from where I know how to really take helpful information regarding my study and knowledge.”

 329. Hi, I check your blog like every week. Your story-telling
  style is awesome, keep doing what you’re doing!

 330. Do you mind if I quote a couple of your posts as long as I provide credit
  and sources back to your website? My blog is in the exact same area of interest as yours and my users would
  truly benefit from some of the information you
  present here. Please let me know if this ok with you.
  Thank you!

 331. I am in fact thankful to the holder of this website who has shared this enormous
  post at at this time.

 332. My relatives every time say that I am killing my time here
  at web, however I know I am getting experience
  every day by reading such good articles.

 333. I am sure this article has touched all the internet
  users, its really really fastidious piece of writing on building up new
  website.

 334. “Hello, i think that i saw you visited my website so i came to go back the choose?.I’m attempting to find issues to improve my site!I assume its ok to use some of your ideas!!”

 335. Hello everyone, it’s my first visit at this site, and piece of writing is
  really fruitful for me, keep up posting such articles or reviews.

 336. I have been browsing online more than 3 hours today,
  yet I never found any interesting article like yours.
  It’s pretty worth enough for me. In my view, if all
  web owners and bloggers made good content as you did, the web
  will be a lot more useful than ever before.

 337. Hello There. I found your blog using msn. This is a very well written article.
  I’ll make sure to bookmark it and come back to read more of
  your useful info. Thanks for the post. I will certainly comeback.

 338. There’s definately a great deal to learn about this issue.
  I really like all the points you’ve made.

 339. I do consider all of the ideas you’ve introduced to your post.
  They’re very convincing and can definitely work. Still, the posts are very
  quick for beginners. Could you please lengthen them
  a bit from next time? Thanks for the post.

 340. I am extremely impressed with your writing skills
  as well as with the layout on your blog. Is this a paid theme or did you customize it
  yourself? Either way keep up the excellent quality writing,
  it is rare to see a great blog like this one today.

 341. What’s up to every body, it’s my first visit of this webpage;
  this website consists of amazing and in fact good
  data designed for visitors.

 342. Hello There. I found your blog the use of msn. This is a very neatly written article.
  I’ll make sure to bookmark it and return to read extra of your useful information. Thanks for the post.
  I will definitely return.

 343. I am not sure where you are getting your information, but good topic.
  I needs to spend some time learning more or understanding more.
  Thanks for wonderful info I was looking for this info for my mission.

 344. My developer is trying to persuade me to move to .net from PHP.
  I have always disliked the idea because of the costs.
  But he’s tryiong none the less. I’ve been using WordPress on several websites
  for about a year and am worried about switching to another platform.
  I have heard good things about blogengine.net.
  Is there a way I can import all my wordpress posts into
  it? Any help would be really appreciated!

 345. This paragraph is truly a good one it assists new web
  viewers, who are wishing for blogging.

 346. Hi there, after reading this amazing piece of writing
  i am also cheerful to share my familiarity here with friends.

 347. Hello, I wish for to subscribe for this webpage to obtain newest updates,
  thus where can i do it please assist.

 348. I blog frequently and I seriously appreciate your information. This
  great article has really peaked my interest. I will bookmark your
  website and keep checking for new details about once per week.

  I subscribed to your RSS feed too.

 349. Remarkable issues here. I’m very happy to see your article.
  Thanks a lot and I am looking ahead to contact you. Will
  you kindly drop me a mail?

 350. I do not know if it’s just me or if everyone
  else encountering problems with your website.
  It appears as if some of the written text on your posts are running off
  the screen. Can somebody else please provide feedback and let me know if this is happening to them as well?
  This might be a issue with my web browser because I’ve had this happen before.

  Appreciate it

 351. It’s awesome to pay a visit this web site and reading the views of all colleagues
  on the topic of this paragraph, while I am also zealous of getting experience.

 352. Wow, awesome blog layout! How long have you been blogging for?
  you make blogging look easy. The overall look of your web site is excellent, let alone
  the content!

 353. Magnificent goods from you, man. I have bear in mind your stuff previous to and
  you’re simply extremely fantastic. I really like what you’ve got here, really like what
  you’re saying and the way in which in which
  you assert it. You make it entertaining and you continue to take care
  of to keep it sensible. I can’t wait to learn far more from you.
  That is actually a tremendous website.

 354. I really like your blog.. very nice colors & theme.
  Did you design this website yourself or did you hire someone
  to do it for you? Plz answer back as I’m looking to create my own blog and
  would like to find out where u got this from. cheers

 355. What’s up to every one, it’s really a good for me to pay a quick
  visit this web site, it contains precious Information.

 356. Excellent beat ! I wish to apprentice even as you amend your site,
  how can i subscribe for a blog web site? The account helped me a acceptable deal.
  I have been a little bit acquainted of this your broadcast
  offered brilliant transparent concept

 357. This design is steller! You definitely know how to keep a reader entertained.
  Between your wit and your videos, I was almost moved to start my own blog (well, almost…HaHa!) Excellent
  job. I really loved what you had to say, and more
  than that, how you presented it. Too cool!

 358. Hello there! This post could not be written any better!
  Looking at this article reminds me of my previous roommate!
  He always kept talking about this. I am going
  to forward this information to him. Fairly certain he’ll have a
  great read. Thank you for sharing!

 359. There’s certainly a great deal to find out about this issue.

  I like all the points you have made.

 360. An intriguing discussion is worth comment. I believe that you
  should publish more about this subject, it might not be a taboo matter but usually people
  do not talk about such subjects. To the next!
  All the best!!

 361. Your style is unique compared to other folks I’ve read stuff from.
  I appreciate you for posting when you have the opportunity, Guess
  I will just bookmark this blog.

 362. I’m extremely impressed with your writing skills and
  also with the layout on your weblog. Is this a
  paid theme or did you modify it yourself?
  Anyway keep up the nice quality writing, it is rare to see a nice
  blog like this one nowadays.

 363. Wow! Finally I got a weblog from where I know how to genuinely get helpful data regarding
  my study and knowledge.

 364. I know this if off topic but I’m looking into starting
  my own blog and was wondering what all is needed to get setup?
  I’m assuming having a blog like yours would cost a
  pretty penny? I’m not very web smart so I’m not 100% positive.
  Any tips or advice would be greatly appreciated.
  Appreciate it

 365. Hi there, just became aware of your blog through Google, and found that it
  is really informative. I am going to watch out for brussels.
  I’ll appreciate if you continue this in future. Numerous people will be benefited from your
  writing. Cheers!

 366. I was wondering if you ever thought of changing the page layout of your website?
  Its very well written; I love what youve got to say. But maybe
  you could a little more in the way of content so
  people could connect with it better. Youve got an awful lot of text for
  only having one or two images. Maybe you could space it out better?

 367. I believe this is among the such a lot important info for me.
  And i am glad studying your article. But wanna statement on few common things, The site taste is ideal, the articles is actually great : D.
  Just right task, cheers

 368. I constantly emailed this website post page to all my associates, since if like to read it then my links will too.

 369. Its like you read my mind! You seem to know so much about this, like you wrote the book in it
  or something. I think that you could do with some
  pics to drive the message home a little bit, but instead of that, this is magnificent
  blog. A great read. I’ll definitely be back.

 370. Quality content is the important to interest the people to pay a quick visit the web site, that’s what this site is providing.

 371. Hello everyone, it’s my first pay a visit at this site, and post is
  in fact fruitful in favor of me, keep up posting such content.

 372. In fact no matter if someone doesn’t understand after that its up
  to other users that they will help, so here it occurs.

 373. Pretty nice post. I just stumbled upon your weblog and wanted to say that I’ve really enjoyed surfing around your blog posts.

  After all I will be subscribing to your rss feed and I hope you write again soon!

 374. Hi, i think that i saw you visited my weblog so i came to “return the favor”.I’m attempting to find things to
  improve my site!I suppose its ok to use a few of your ideas!!

 375. Thanks for your marvelous posting! I genuinely enjoyed reading it, you might
  be a great author.I will make sure to bookmark your blog
  and will eventually come back down the road.
  I want to encourage you to ultimately continue your great work, have a nice evening!

 376. Hi there, after reading this amazing piece of writing i am also cheerful to
  share my knowledge here with friends.

 377. Very nice post. I just stumbled upon your weblog and wished
  to say that I’ve really enjoyed surfing around your blog posts.

  In any case I will be subscribing to your feed and I hope you
  write again soon!

 378. It is in reality a great and useful piece of info.
  I am glad that you shared this useful info with us.
  Please stay us up to date like this. Thanks for sharing.

 379. It’s very trouble-free to find out any matter on web as compared to
  textbooks, as I found this post at this web site.

 380. You’re so awesome! I don’t suppose I have read through something like that before.
  So wonderful to find somebody with unique thoughts on this issue.
  Seriously.. many thanks for starting this up. This website is one thing that’s needed on the internet, someone
  with some originality!

 381. hi!,I really like your writing so much! share we keep up a correspondence more about
  your article on AOL? I need an expert in this area to resolve my
  problem. May be that is you! Looking forward to peer you.

 382. These are truly fantastic ideas in on the topic of blogging.
  You have touched some pleasant points here.
  Any way keep up wrinting.

 383. I’m gone to convey my little brother, that he should also go to
  see this website on regular basis to take updated from
  hottest news.

 384. “Hey there. I discovered your website by way of Google at the same time as searching for a related subject, your website got here up. It seems great. I have bookmarked it in my google bookmarks to visit then.”

 385. Hi, yes this piece of writing is truly nice and I have learned lot
  of things from it on the topic of blogging. thanks.

 386. I’d like to thank you for the efforts you have put in writing this blog.
  I am hoping to see the same high-grade blog posts from you in the future as well.

  In fact, your creative writing abilities has motivated
  me to get my own site now 😉

 387. I’m curious to find out what blog platform you’re utilizing?
  I’m having some minor security problems with my latest site
  and I’d like to find something more risk-free.
  Do you have any suggestions?

 388. You’re so cool! I do not believe I have read a single thing
  like that before. So wonderful to discover someone with some
  genuine thoughts on this topic. Really.. many thanks for starting
  this up. This site is one thing that is needed on the internet, someone with a little originality!

 389. Your style is so unique in comparison to other people I have read stuff from.
  Thank you for posting when you have the opportunity, Guess I will just book mark this page.

 390. Hi, i think that i saw you visited my weblog so i came to
  “return the favor”.I’m trying to find things to enhance my site!I
  suppose its ok to use some of your ideas!!

 391. Good day! This is my first visit to your blog! We are a collection of volunteers and starting a
  new project in a community in the same niche.
  Your blog provided us beneficial information to work
  on. You have done a wonderful job!

 392. Your means of telling the whole thing in this paragraph is actually nice, every one be able to effortlessly know it, Thanks a lot.

 393. I am extremely inspired together with your writing skills as well as with the layout on your blog.
  Is that this a paid topic or did you modify it yourself?

  Anyway keep up the nice quality writing, it is uncommon to look a great blog like this
  one these days..