Ελληνική γλώσσα

“Ελληνική γλώσσα: Το τελειότερο εργαλείο που επινόησε πότε ο “ανθρώπινος εγκέφαλος”.Διαδυκτιακοί μου φίλοι, που υιοθετίσατε με περίσσια ευκολία τον τρόπο επικοινωνίας που σας πλάσαραν τα μιάσματα της νέας τάξης πραγμάτων, τα γρεκοαγγλικά, διαπράττετε έγκλημα κατά της χώρας σας, της ιστορίας σας, των προγόνων σας και κυρίως κατά των παιδιών σας.

Τους στερείτε την μεγαλύτερη κληρονομιά που θα μπορούσε να έχει ένας λαός, τους στερείτε αυτό που δικαιωματικά τους ανήκει και που πολλοί λαοί θα ήθελαν.
Τους στερείτε την σκέψη, την αντίληψη, την εξέλιξη, τους στερείτε το μέλλον.
Σταματήστε αυτό το έγκλημα, σταματήστε τα Greeklish…
Ας δούμε τι είπαν για την Ελληνική γλώσσα…Κικέρων (ο ενδοξότερος ρήτωρ της αρχαίας Ρώμης):
«Ει οι θεοί διαλέγονται, τη των Ελλήνων γλώττι χρώνται»
Huan Azio (Βάσκος γερουσιαστής):
«Διά την διεθνοποίησιν της Ελληνικής γλώσσης μεγάλην έχομεν ευθύνην, ως ουκ ούσαν άλλην γλώσσαν αυτής ανωτέραν».
Errieta Valter (Γαλλίδα γλωσσολόγος):
«Η Ελληνική γλώσσα είναι η μόνη στην Ευρώπη που δεν υπέκυψε σε καμία κατοχή».
Wandruska (καθηγητής Γλωσσολογίας Πανεπ. Βιέννης):
«Οι ευρωπαϊκές γλώσσες φαίνονται ως διάλεκτοι της Ελληνικής».
Sagredo και Puhana (Βάσκοι Ελληνιστές):
«Η Ελληνική γλώσσα και παιδεία αποτελουσι το θεμέλιον του Δυτικού πολιτισμού. Πάντες δε Ευρωπαίοι οφειλέται της Ελλάδος εσμέν».
M. Ventris (“Aγγλος επιστήμων που αποκρυπτογράφησε τη Γραμμική γραφή Β”):
«Η αρχαία Ελληνική γλώσσα ήτο και είναι η ανωτέρα όλων των παλαιοτέρων και νεωτέρων γλωσσών».
U. Wilamowitz (Γερμανός φιλόλογος):
«Η Ελληνική φυλή, ανωτέρα κάθε άλλης, είναι και μητέρα κάθε πολιτισμού».
Βολταίρος (Γάλλος διανοητής):
«Είθε η Ελληνική γλώσσα να γίνει κοινή όλων των λαών».
Var. Goeger (Γερμανός σοφός):
«Ο Ευρωπαϊκός πολιτισμός ξεκινά από την Ελλάδα».
Goethe (ο κορυφαίος Γερμανός ποιητής):
«Η Ελλάδα είναι ο νους και η καρδιά της οικουμένης».
Ακαδημία Επιστημών της ΕΣΣΔ, «Παγκόσμια Ιστορία»:
«Χωρίς τα θεμέλια που έθεσαν οι Έλληνες δεν θα υπήρχε ο νεώτερος ευρωπαϊκός πολιτισμός. Η Ελληνική λογοτεχνία είναι η αρχαιότερη της Ευρώπης».
Hellen Keler (η διάσημη τυφλή Αμερικανίδα συγγραφέας):
«Όπως το βιολί είναι το τελειότερο μουσικό όργανο, έτσι και η Ελληνική γλώσσα».
H.F. Kitto (“Aγγλος καθηγητής Πανεπιστημίου):
«Όλοι οι κλάδοι της λογοτεχνίας και της επιστήμης αρχίζουν με τους Έλληνες. Η Ελληνική γλώσσα είναι η πιο καθαρή και η πιο πλούσια στον κόσμο».
Irina Kovaleva (Ρωσσίδα καθηγήτρια Πανεπιστημίου Μόσχας):
«Η Ελληνική γλώσσα είναι όμορφη σαν τον ουρανό με τ” άστρα».
Maurice Kruaze (Γάλλος Ακαδημαϊκός):
«Οι άνθρωποι θα ανατρέχουν πάντα στις πηγές της Ελληνικής κλασσικής αρχαιότητας για να δροσιστούν».
Furtvengler (καθηγήτρια Πανεπιστημίου Βιέννης):
«Η Ρώμη στάθηκε μία αιώνια πόλη, αλλά η Αθήνα είναι κόσμος ολόκληρος».
Marianne McDonald (η πρωτεργάτις του TLG)
«Η γνώση της Ελληνικής γλώσσας είναι απαραίτητο θεμέλιο υψηλής πολιτιστικής καλλιέργειας».
Karl Marx (ο θεμελιωτής του Μαρξισμού):
«Οι αξίες του Ελληνικού Πολιτισμού παραμένουν άφθαστα πρότυπα».
Bernard Shaw (Ιρλανδός συγγραφέας):
«Αν στη βιβλιοθήκη σας δεν έχετε έργα των αρχαίων Ελλήνων συγγραφέων, τότε μένετε σ” ένα σπίτι χωρίς φως».
Martin Heideger (φιλόσοφος):
«Για τους Έλληνες η ύψιστη προίκα τους είναι η γλώσσα τους, στην οποία η παρουσία (φιλοσοφικός όρος) ως τοιαύτη φθάνει στην εκκάλυψη και στην κάλυψη. Όποιος δε μπορεί να δει τη δωρεά ενός τέτοιου δώρου προς τον άνθρωπο και όποιος δε μπορεί ν” αντιληφθεί τον προορισμό ενός τέτοιου πεπρωμένου, καθόλου δε θ” αντιληφθεί τον λόγο περί του προορισμού του είναι, όπως ο φυσικός τυφλός δε μπορεί ν” αντιληφθεί τι είναι το φως και το χρώμα». «Τα αρχαία Ελληνικά δεν είναι μία γλώσσα, αλλά «Η Γλώσσα»».
Werner Heisenberg (Γερμανός φυσικομαθηματικός-φιλόσοφος):
«Η θητεία μου στην Ελληνική γλώσσα υπήρξε η σπουδαιότερη πνευματική μου άσκησις. Στη γλώσσα αυτή υπάρχει η πληρέστερη αντιστοιχία μεταξύ της λέξεως και του εννοιολογικού της περιεχόμενου».
Marriane McDonald (η πρωτεργάτις του TLG):
«Η Γλώσσα της Ελευθερίας, ο Ένδοξος θησαυρός της Ελλάδος, η Δόξα της Ελλάδος, ανήκει σε όλους μας και έχει διαμορφώσει την επιστημονική και λογοτεχνική κληρονομιά του Δυτικού Κόσμου. […] Η ιστορία της Ελληνικής γλώσσας αποτελεί την ιστορία της φιλοσοφικής και πολιτιστικής εξέλιξης του ανθρώπου της Δύσης. Από όλα τα ανθρώπινα δημιουργήματα, η Ελληνική γλώσσα είναι το καταπληκτικότερο. Η γνώση της Ελληνικής γλώσσας, της ζωής και των σχέσεων στις οποίες οι Έλληνες εξέφρασαν τη σκέψη τους και τα αισθήματά τους, είναι ουσιαστικά αντιπροσωπευτικά στοιχεία για έναν υψηλό πολιτισμό. Δεν υπάρχει πιο όμορφη γλώσσα από την Ελληνική. Έχει διατηρήσει την ομορφιά της μέσα στους αιώνες, όχι μόνο με τη μορφή και τους ήχους της, αλλά και με τις ηθικές ιδέες που εκφράζει. […] Οι Έλληνες μας έδωσαν το χρυσό μέτρο και τη χρυσή τους γλώσσα. […] Η Ελληνική γλώσσα πρέπει να διαιωνιστεί ως πολύτιμος και ωραίος θησαυρός. […] Πρέπει να ξεκινήσουμε μία νέα σταυροφορία για την υπεράσπιση της Ελληνικής γλώσσας και τη διατήρηση της ιστορικής μνήμης του παρελθόντος. Η Ελληνική γλώσσα είναι ένα γερό κτίσμα όσο ο Παρθενώνας. […] Ας εργαστούμε όλοι μαζί για να λαμπρύνουμε το θησαυρό της Ελληνικής Γλώσσας και να τον κάνουμε κτήμα προσιτό σε όλον τον κόσμο».
G. Murray (καθηγητής της Ελληνικής Γλώσσας στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης):
«Η Ελληνική είναι η τελειότερη γλώσσα. Συχνά διαπιστώνει κανείς ότι μία σκέψη μπορεί να διατυπωθεί με άνεση και χάρη στην Ελληνική, ενώ γίνεται δύσκολη και βαριά στην Λατινική, Αγγλική, Γαλλική ή Γερμανική. Είναι η τελειότερη γλώσσα επειδή εκφράζει τις σκέψεις των τελειότερων ανθρώπων».
T.L. Heath (Βρετανός μαθηματικός):
«Η Ελληνική γλώσσα προσφερόταν κατά εξαιρετικό τρόπο ως όχημα της επιστημονικής σκέψεως. Ένα από τα κύρια χαρακτηριστικά της γλώσσας του Ευκλείδη είναι η θαυμαστή ακρίβεια. Η γλώσσα των Ελλήνων είναι επίσης θαυμασίως περιεκτική. Στον Αρχιμήδη, στον Ήρωνα, στον Πτολεμαίο και στον Πάππο θα βρούμε πραγματικά πρότυπα περιεκτικών δηλώσεων».
Huan Puhana Arza (Βάσκος Ελληνιστής):
«Η της Ελληνικής γλώσσης σαφήνεια, η τελειότης, η ελασιμότης και πλούτος τοσούτοι εισίν ή πάσας άλλας γλώσσας υπερίσχυκε και ικανή του δημιουργείν και αναπτύσσειν τοσούτον πολιτισμόν ή πάσαι άλλαι ήττονές εισίν, αλλ” αφειλέται αυτής».
M. Ventris:
«Η αρχαία Ελληνική γλώσσα είχε ανωτερότητα και εξακολουθεί να έχει απέναντι σε όλες τις νεώτερες γλώσσες και, γιατί όχι, απέναντι σε όλες τις λατινικές, γερμανικές ή σλαβικές. Αυτό το εργαλείο είναι το τελειότερο πνευματικό εργαλείο που σφυρηλάτησε ποτέ η ανθρώπινη νόησις».
Jean Bouffartigue kai Anne-Marie Delrieu (Γάλλοι λεξικογράφοι):
«Μακρινή πηγή του πολιτισμού μας η Ελλάδα, βρίσκεται ζωντανή μέσα στις λέξεις που λέμε. Σχηματίζει κάθε μέρα τη γλώσσα μας. Οι βάσεις και ο εξοπλισμός του επιστημονικού λεξιλογίου ήρθαν από την Ελλάδα, ακόμα και στην αρχαιότητα. Τα δάνεια όμως εξακολούθησαν, και όχι μόνο από συνήθεια. Συνέχισαν, διότι η Ελληνική γλώσσα προσφέρεται με αξιοθαύμαστο τρόπο, πολύ περισσότερο από ό,τι η Λατινική, για την δημιουργία των λέξεων ανάλογα με τις ανάγκες.
Η Ελληνική γλώσσα δεν παρείχε πια αρκετές λέξεις για τον αυξανόμενο αριθμό νέων εννοιών. Παρουσιάστηκε τότε η ιδέα να χρησιμοποιηθούν οι μέθοδοι που εφάρμοζαν οι Έλληνες για να αυξάνουν το λεξιλόγιό τους. Η δομή της γλώσσας τους τούς επέτρεπε να συνθέτουν λέξεις μ” έναν τρόπο απλό και αποτελεσματικό. Τους μιμήθηκαν κατασκεύασαν μία νέα λέξη, την οποία μετέτρεψαν στη γλώσσα τους (γαλλικά, αγγλικά, γερμανικά, ιταλικά). Η μίμηση τις πιο πολλές φορές είναι πετυχημένη, διότι οι κατασκευαστές Ελληνικών λέξεων είναι εξαίρετοι Ελληνιστές».
H.F. Kitto (Βρετανος καθηγητής Πανεπιστημίου Bristol):
«Είναι στη φύση της Ελληνικής γλώσσας να είναι ακριβής, καθαρή και σαφής. Η ασάφεια και η έλλειψη άμεσης ενοράσεως, που χαρακτηρίζει μερικές φορές τα Αγγλικά, καθώς και τα Γερμανικά, είναι εντελώς ξένες στην Ελληνική γλώσσα. Μαζί με αυτή τη σαφήνεια και τη δημιουργικότητα και τη σοβαρότητα, βρίσκουμε επίσης ευαισθησία και άψογη κομψότητα».
Albert Zursen:
«Δε μπορεί κανείς ν” αναφερθεί στα Ελληνικά γράμματα, χωρίς να αναφέρει ότι και η ίδια η γλώσσα, μία από τις ωραιότερες απ” όσες μίλησαν πoτέ οι άνθρωποι, εξακολουθεί να ζει και σήμερα στην επιστημονική ορολογία της εποχής μας, παρέχοντάς μας μία αστείρευτη πηγή νέων όρων».
W. Thompson (καθηγητής Φυσικής Ιστορίας στο Πανεπιστήμιο St. Andrews):
«Υπάρχουν άνθρωποι που λένε ότι τα Ελληνικά δε χρειάζονται. Πράγματι, υπάρχουν άνθρωποι για τους οποίους τα Ελληνικά δε θα μπορούσαν να κάνουν τίποτα. Υπάρχουν όμως και θα εξακολουθήσουν να υπάρχουν πολλοί άλλοι, που στην Ελληνική σοφία και στην γλυκιά Ελληνική γλώσσα ανακαλύπτουν κάτι που το έχουν ανάγκη και που χωρίς αυτό θα ένιωθαν στ” αλήθεια φτωχοί: κάτι που είναι σαν ραβδί στο χέρι, φως στο μονοπάτι, φάρος-οδηγός… Και όταν κάποιος τους ρωτήσει για ποιό λόγο ασχολούνται με την Ελληνική γλώσσα, το πιθανότερο είναι ότι θα μείνουν άφωνοι μπροστά στην τερατώδη ύβρη της ερωτήσεως και ο λόγος της αφοσιώσεώς τους θα μείνει για πάντα κρυμμένος από τον ερωτώντα».
Edward Gibbon (Βρετανός ιστορικός):
«Οι Βυζαντινοί εξακολουθούσαν να κατέχουν το χρυσό κλειδί που μπορούσε να ξεκλειδώνει τους θησαυρούς της αρχαιότητος: τη μουσική και την πλούσια Ελληνική γλώσσα που δίνει ψυχή στα αντικείμενα των αισθήσεων και σώμα στις αφηρημένες έννοιες της φιλοσοφίας».
Mary Shelley:
«Η γλώσσα των Ελλήνων, σε ποικιλία, απλότητα, ευλυγισία και πιστότητα ξεπερνά κάθε άλλη».
Johann Wolfgang von Goethe:
«“Aκουσα στον “Aγιο Πέτρο της Ρώμης το Ευαγγέλιο σε όλες τις γλώσσες. Η Ελληνική ξεχώρισε, άστρο λαμπερό μέσα στη νύχτα».
Φρειδερίκος Νίτσε («Η Γένεση της Τραγωδίας», κεφ. XV, 1872)
«Αποδεδειγμένα σε κάθε περίοδο της εξέλιξής του ο δυτικοευρωπαϊκός πολιτισμός προσπάθησε να απελευθερώσει τον εαυτό του από τους Έλληνες. Η προσπάθεια αυτή είναι διαποτισμένη με βαθύτατη δυσαρέσκεια, διότι οτιδήποτε κι αν (οι δυτικοευρωπαίοι) δημιουργούσαν, φαινομενικά πρωτότυπο και άξιο θαυμασμού, έχανε χρώμα και ζωή στη σύγκρισή του με το Ελληνικό μοντέλο, συρρικνωνότανε, κατέληγε να μοιάζει με φθηνό αντίγραφο, με καρικατούρα. Έτσι ξανά και ξανά μια οργή ποτισμένη με μίσος ξεσπάει εναντίον των Ελλήνων, εναντίον αυτού του μικρού και αλαζονικού έθνους που είχε το νεύρο να ονομάσει βαρβαρικό (για κάθε εποχή) ό,τι δεν είχε δημιουργηθεί στο έδαφός του.
Μα ποιοί, επιτέλους, είναι αυτοί των οποίων η ιστορική αίγλη υπήρξε τόσο εφήμερη, οι θεσμοί τους τόσο περιορισμένοι, τα ήθη τους αμφίβολα έως απαράδεκτα, και οι οποίοι απαιτούν μια εξαίρετη θέση ανάμεσα στα έθνη, μια θέση πάνω από το πλήθος; Κανένας από τους επανεμφανιζόμενους εχθρούς τους δεν είχε την τύχη να ανακαλύψει το κώνειο, με το οποίο θα μπορούσαμε μια για πάντα να απαλλαγούμε από αυτούς. Όλα τα δηλητήρια του φθόνου, της ύβρεως, του μίσους έχουν αποδειχθεί ανεπαρκή να διαταράξουν την υπέροχη ομορφιά τους.
Έτσι, οι άνθρωποι συνεχίζουν να νιώθουν ντροπή και φόβο απέναντι στους Έλληνες. Βέβαια, πού και πού, κάποιος εμφανίζεται που αναγνωρίζει ακέραιη την αλήθεια, την αλήθεια που διδάσκει ότι οι Έλληνες είναι οι ηνίοχοι κάθε επερχόμενου πολιτισμού και σχεδόν πάντα τόσο τα άρματα όσο και τα άλογα των επερχόμενων πολιτισμών είναι πολύ χαμηλής ποιότητας σε σχέση με τους ηνίοχους (Έλληνες), οι οποίοι τελικά αθλούνται οδηγώντας το άρμα στην άβυσσο, την οποία αυτοί ξεπερνούν με αχίλλειο πήδημα».

ΑΛΕΥΚΙΜΜΟΣ

374 Comments on “Ελληνική γλώσσα”

 1. Just wish to say your article is as astounding.
  The clarity in your post is simply excellent and that i can suppose you’re
  a professional on this subject. Fine along with your permission let me to grab your feed to
  keep updated with forthcoming post. Thank you a million and please continue
  the enjoyable work.

 2. Hello! I know this is kind of off topic but I was wondering which
  blog platform are you using for this site? I’m getting sick and
  tired of WordPress because I’ve had issues with hackers and I’m looking at options for another platform.
  I would be awesome if you could point me in the direction of a good platform.

 3. I’m impressed, I have to admit. Rarely do I come
  across a blog that’s both educative and entertaining, and without a doubt, you have hit
  the nail on the head. The problem is something not enough folks are speaking intelligently about.
  I’m very happy that I stumbled across this during my
  search for something concerning this.

 4. Hi there i am kavin, its my first occasion to commenting anywhere, when i read this paragraph i thought i could
  also create comment due to this brilliant paragraph.

 5. After going over a number of the articles on your blog, I truly like your
  way of blogging. I book-marked it to my bookmark webpage list and
  will be checking back in the near future. Please check out my website as well
  and let me know your opinion.

 6. I’m really enjoying the design and layout of your blog.
  It’s a very easy on the eyes which makes it much more pleasant for me to come here
  and visit more often. Did you hire out a designer to create your theme?
  Outstanding work!

 7. Hey I know this is off topic but I was wondering if you
  knew of any widgets I could add to my blog that automatically tweet my newest twitter updates.

  I’ve been looking for a plug-in like this for quite
  some time and was hoping maybe you would have some experience with something like this.
  Please let me know if you run into anything.
  I truly enjoy reading your blog and I look forward to your new updates.

 8. Greetings I am so glad I found your webpage, I really found you by accident, while I was looking on Askjeeve for
  something else, Anyways I am here now and would just like to say kudos for a fantastic
  post and a all round interesting blog (I also love the theme/design), I don’t
  have time to browse it all at the moment but I have bookmarked it and also included your RSS feeds, so when I have time I will be back to
  read a lot more, Please do keep up the awesome jo.

 9. We’re a group of volunteers and starting a new scheme in our community.
  Your web site offered us with valuable info to work on. You’ve done an impressive job and our whole community
  will be thankful to you.

 10. Hello There. I found your blog using msn. That is a really smartly written article.
  I will be sure to bookmark it and return to read more of your helpful information. Thank you
  for the post. I will definitely return.

 11. Hi! I could have sworn I’ve visited this site before but after looking at many
  of the articles I realized it’s new to me. Anyways, I’m
  definitely delighted I stumbled upon it and I’ll be bookmarking it and checking back regularly!

 12. Pretty section of content. I just stumbled upon your site and in accession capital to assert that I acquire in fact
  enjoyed account your blog posts. Anyway I will be subscribing to your feeds and
  even I achievement you access consistently rapidly.

 13. Attractive part of content. I simply stumbled upon your web site and
  in accession capital to assert that I acquire actually enjoyed account your weblog posts.
  Any way I’ll be subscribing to your augment and even I success
  you get right of entry to constantly fast.

 14. Definitely believe that which you said. Your favorite reason seemed
  to be on the web the simplest thing to be aware of.
  I say to you, I definitely get annoyed while people consider worries
  that they plainly don’t know about. You managed to hit the nail upon the top
  and defined out the whole thing without having side effect , people could take a signal.
  Will probably be back to get more. Thanks

 15. Hello superb blog! Does running a blog similar to this require a massive amount work?

  I’ve virtually no knowledge of coding however I had
  been hoping to start my own blog in the
  near future. Anyway, should you have any recommendations or tips for new blog owners please
  share. I know this is off subject but I just needed to ask.
  Thank you!

 16. Hi, i think that i noticed you visited my weblog so i came to go back
  the desire?.I’m attempting to in finding issues to enhance my website!I guess its adequate
  to make use of some of your ideas!!

 17. It’s a shame you don’t have a donate button! I’d
  certainly donate to this brilliant blog! I suppose for now i’ll settle for bookmarking
  and adding your RSS feed to my Google account. I look forward to brand
  new updates and will share this site with my Facebook group.

  Talk soon!

 18. Link exchange is nothing else however it is just placing the other person’s website
  link on your page at appropriate place and other person will also
  do same in support of you.

 19. I believe that is among the most significant info for me.
  And i’m happy studying your article. But should commentary on some normal things, The web site style is wonderful, the
  articles is actually great : D. Just right task, cheers

 20. I blog quite often and I seriously appreciate your
  information. Your article has really peaked my interest. I’m going to take a
  note of your site and keep checking for new information about once a week.
  I subscribed to your RSS feed too.

 21. Howdy, I believe your website could possibly be having browser compatibility
  issues. Whenever I look at your website in Safari,
  it looks fine however, if opening in IE, it’s got some overlapping issues.
  I simply wanted to provide you with a quick heads up!
  Besides that, excellent website!

 22. Your style is unique in comparison to other folks I have read stuff from.
  Thank you for posting when you’ve got the opportunity, Guess I’ll just book mark
  this page.

 23. When I initially commented I clicked the “Notify me when new comments are added” checkbox and now each time a comment is added I get four e-mails with the same comment.
  Is there any way you can remove me from that service?
  Thanks!

 24. Your style is really unique in comparison to other folks I have
  read stuff from. I appreciate you for posting when you have
  the opportunity, Guess I will just book mark this page.

 25. Hi there! I could have sworn I’ve been to
  this site before but after reading through some of the post I realized it’s new
  to me. Nonetheless, I’m definitely delighted I found
  it and I’ll be bookmarking and checking back often!

 26. Undeniably believe that which you said. Your favorite reason seemed to be on the internet the
  easiest thing to be aware of. I say to you, I definitely get annoyed while people consider worries that they just don’t know about.
  You managed to hit the nail upon the top as
  well as defined out the whole thing without having side effect ,
  people could take a signal. Will probably be back to get more.
  Thanks

 27. I was recommended this website by means of my cousin. I am not certain whether
  or not this put up is written through him as
  nobody else recognize such designated about my trouble. You’re wonderful!
  Thank you!

 28. Hello just wanted to give you a quick heads up. The text in your
  article seem to be running off the screen in Opera. I’m
  not sure if this is a formatting issue or something to do with internet
  browser compatibility but I figured I’d post to let you know.

  The style and design look great though! Hope you get the issue solved soon. Many thanks

 29. Hey there! Do you know if they make any plugins to assist with SEO?
  I’m trying to get my blog to rank for some targeted keywords but I’m not seeing
  very good results. If you know of any please share. Thanks!

 30. Thank you a bunch for sharing this with all people you really realize what you are speaking approximately!
  Bookmarked. Please also discuss with my web site =).
  We will have a link alternate arrangement among us

 31. At this time it seems like Movable Type is the preferred blogging
  platform available right now. (from what I’ve
  read) Is that what you’re using on your blog?

 32. I am curious to find out what blog platform you have been using?
  I’m experiencing some small security issues with my latest blog
  and I would like to find something more risk-free. Do you have any recommendations?

 33. Pretty component of content. I just stumbled upon your web site
  and in accession capital to say that I acquire
  in fact loved account your blog posts. Anyway I will be
  subscribing to your feeds or even I fulfillment
  you get entry to persistently rapidly.

 34. Hello, Neat post. There’s an issue together with your site in web explorer, might test this?
  IE still is the marketplace chief and a huge part of other folks
  will leave out your fantastic writing due to
  this problem.

 35. Great post. I was checking constantly this weblog and I am inspired!
  Extremely useful information specially the last part 🙂 I maintain such info much.
  I used to be looking for this certain info for a very lengthy time.
  Thanks and good luck.

 36. With havin so much content and articles do you ever run into any problems of plagorism
  or copyright infringement? My site has a lot of
  exclusive content I’ve either created myself or outsourced but it
  seems a lot of it is popping it up all over the internet without my authorization. Do you
  know any methods to help prevent content from being stolen? I’d certainly appreciate it.

 37. I must thank you for the efforts you’ve put in penning this site.
  I’m hoping to check out the same high-grade blog
  posts from you later on as well. In truth,
  your creative writing abilities has motivated me to get my
  own, personal site now 😉

 38. Good day! Would you mind if I share your blog with
  my myspace group? There’s a lot of folks that I think would
  really appreciate your content. Please let me know. Cheers

 39. Good day! This post could not be written any better! Reading this post reminds me of my old room mate!
  He always kept chatting about this. I will forward this post to him.
  Pretty sure he will have a good read. Many thanks for sharing!

 40. First off I want to say superb blog! I had a quick question which
  I’d like to ask if you don’t mind. I was interested to know how you
  center yourself and clear your mind prior to writing. I’ve had difficulty clearing my mind in getting my ideas out there.
  I do enjoy writing but it just seems like the first 10 to 15 minutes are
  generally lost simply just trying to figure out how to begin. Any suggestions or hints?
  Cheers!

 41. Pretty section of content. I just stumbled upon your web site and in accession capital to assert that I
  acquire actually enjoyed account your blog posts. Anyway I will be
  subscribing to your augment and even I achievement you access
  consistently fast.

 42. Yesterday, while I was at work, my sister stole my iphone and
  tested to see if it can survive a 25 foot drop, just so she can be a youtube sensation. My apple ipad is now broken and
  she has 83 views. I know this is completely off topic but I
  had to share it with someone!

 43. Hi there, just became aware of your blog through Google,
  and found that it’s truly informative. I’m gonna watch
  out for brussels. I will appreciate if you continue this
  in future. A lot of people will be benefited from your writing.
  Cheers!

 44. Good day! This is kind of off topic but I need
  some help from an established blog. Is it tough to set up your own blog?

  I’m not very techincal but I can figure
  things out pretty quick. I’m thinking about creating my own but I’m
  not sure where to start. Do you have any points or suggestions?
  Thanks

 45. I was suggested this web site through my cousin. I am not sure whether this post is written through him as no one else realize such specific about my difficulty.
  You are incredible! Thanks!

 46. Simply desire to say your article is as amazing. The clarity for your post is just great and that i can think you’re an expert on this subject.
  Fine along with your permission allow me to grasp your RSS feed to stay updated with impending post.

  Thank you 1,000,000 and please keep up the rewarding work.

 47. Undeniably imagine that which you stated. Your favourite
  reason seemed to be at the web the simplest
  thing to be mindful of. I say to you, I definitely get annoyed whilst other folks
  consider concerns that they plainly don’t realize about.
  You managed to hit the nail upon the highest and defined out the whole thing without having side effect , other folks could take a
  signal. Will probably be again to get more.
  Thanks

 48. It’s actually a cool and helpful piece of information.
  I’m satisfied that you simply shared this helpful information with us.
  Please keep us up to date like this. Thanks for sharing.

 49. I’m not sure exactly why but this website is loading very slow for me.
  Is anyone else having this problem or is it a issue on my end?
  I’ll check back later and see if the problem still exists.

 50. Hi there! This is my first visit to your blog! We are a team of volunteers and starting a new initiative in a
  community in the same niche. Your blog provided us useful information to work on. You have done a wonderful job!

 51. I like the helpful info you supply on your articles.
  I will bookmark your weblog and check again right here
  frequently. I’m reasonably sure I’ll be informed plenty of new stuff proper right here!
  Best of luck for the next!

 52. Very great post. I simply stumbled upon your blog and wished
  to say that I have truly loved surfing around your weblog
  posts. After all I will be subscribing for your rss feed and I hope you write again very soon!

 53. Hi, Neat post. There’s an issue together with your site in web explorer,
  would test this? IE nonetheless is the market chief and a good section of folks will pass over
  your fantastic writing due to this problem.

 54. You are so awesome! I don’t think I’ve read a single
  thing like this before. So wonderful to discover someone with a few genuine thoughts on this issue.
  Really.. many thanks for starting this up. This website is something that is needed on the
  internet, someone with a little originality!

 55. This design is spectacular! You obviously know how to keep a
  reader amused. Between your wit and your videos, I was almost moved to start my own blog (well,
  almost…HaHa!) Great job. I really enjoyed what you had to say,
  and more than that, how you presented it. Too cool!

 56. I blog frequently and I truly appreciate your information. This great article has truly peaked my interest.
  I am going to take a note of your site and keep checking for new information about
  once per week. I subscribed to your Feed too.

 57. Do you have a spam problem on this blog; I also am a blogger, and I was wondering your situation; many of us have developed some
  nice practices and we are looking to swap strategies with others, please shoot me an email if interested.

 58. An impressive share! I have just forwarded this onto a colleague
  who had been conducting a little homework on this. And he actually ordered
  me breakfast due to the fact that I discovered
  it for him… lol. So allow me to reword this…. Thank YOU for the meal!!
  But yeah, thanx for spending time to talk about this topic
  here on your site.

 59. I know this if off topic but I’m looking into starting my own weblog and
  was curious what all is required to get setup? I’m assuming having a blog like
  yours would cost a pretty penny? I’m not very internet savvy so I’m not 100% sure.

  Any tips or advice would be greatly appreciated.
  Thank you

 60. Hi there! I know this is kinda off topic but I’d figured I’d ask.
  Would you be interested in exchanging links or maybe guest writing a blog article or vice-versa?
  My site addresses a lot of the same subjects as yours and I believe we could greatly benefit
  from each other. If you might be interested feel free to send me an email.

  I look forward to hearing from you! Awesome blog by the way!

 61. Hi there! I understand this is somewhat off-topic but I had to
  ask. Does operating a well-established blog such as yours take a massive amount work?
  I am brand new to operating a blog but I do write in my diary every
  day. I’d like to start a blog so I will be able to share
  my personal experience and feelings online.
  Please let me know if you have any kind of recommendations
  or tips for brand new aspiring bloggers. Thankyou!

 62. I’m not that much of a internet reader to be honest but your sites really nice, keep it up!

  I’ll go ahead and bookmark your website to come back down the road.
  Many thanks

 63. I loved as much as you will receive carried out right here.
  The sketch is tasteful, your authored material stylish.
  nonetheless, you command get bought an edginess over that you wish be delivering the
  following. unwell unquestionably come further formerly again as exactly the same nearly
  very often inside case you shield this hike.

 64. Hello! I’ve been reading your site for a long time now and finally
  got the bravery to go ahead and give you a shout out from Dallas Texas!
  Just wanted to say keep up the fantastic work!

 65. Quality articles or reviews is the important to invite the users to visit the web page, that’s what this web page is providing.

 66. We’re a group of volunteers and opening a new scheme in our community.
  Your site provided us with valuable info to work on.
  You’ve done a formidable job and our entire community will be thankful to you.

 67. Wonderful article! That is the type of information that should be shared across the web.
  Shame on Google for now not positioning this post higher!
  Come on over and talk over with my website .
  Thank you =)

 68. Have you ever considered about adding a little bit more than just your articles?
  I mean, what you say is fundamental and all. Nevertheless imagine if you added
  some great photos or videos to give your posts more, “pop”!
  Your content is excellent but with pics and videos,
  this blog could undeniably be one of the very
  best in its field. Excellent blog!

 69. Hello very cool web site!! Guy .. Beautiful .. Superb ..
  I will bookmark your blog and take the feeds additionally?
  I’m happy to seek out numerous useful information right here in the submit, we need work
  out more strategies in this regard, thank you for sharing.
  . . . . .

 70. Do you have a spam problem on this website; I also am a blogger, and I was wondering your situation; we have created some nice methods and
  we are looking to swap methods with other folks, please shoot me an email if interested.

 71. Hello there! Do you know if they make any plugins to safeguard against hackers?
  I’m kinda paranoid about losing everything I’ve worked hard on. Any suggestions?

 72. I’ll right away grasp your rss as I can not to find your email subscription link or newsletter service.
  Do you have any? Kindly permit me understand so that I may subscribe.

  Thanks.

 73. Write more, thats all I have to say. Literally, it seems as though you relied on the video to
  make your point. You obviously know what youre talking about, why waste your intelligence
  on just posting videos to your blog when you could
  be giving us something informative to read?

 74. Pretty portion of content. I simply stumbled upon your website
  and in accession capital to assert that I acquire actually
  loved account your blog posts. Any way I’ll be subscribing for your augment and even I success
  you get right of entry to persistently rapidly.

 75. Useful information. Lucky me I discovered your site accidentally,
  and I am surprised why this coincidence didn’t took place earlier!

  I bookmarked it.

 76. Wonderful website. A lot of useful information here. I’m sending it
  to several pals ans also sharing in delicious.
  And naturally, thank you on your effort!

 77. Hey just wanted to give you a quick heads up and let you know a few of the images aren’t loading properly.
  I’m not sure why but I think its a linking issue. I’ve tried it in two different web browsers and both show the same outcome.

 78. Heya exceptional blog! Does running a blog similar to this require a great deal
  of work? I have very little knowledge of coding however I had been hoping to start my own blog soon. Anyways, if
  you have any recommendations or tips for new blog owners please share.
  I know this is off topic nevertheless I just had to ask.

  Appreciate it!

 79. Heya i am for the first time here. I found this board and
  I find It really useful & it helped me out much. I hope to
  give something back and aid others like you aided me.

 80. Hello there! I know this is kind of off topic but I was wondering which blog platform are you using for
  this website? I’m getting sick and tired of WordPress because I’ve
  had problems with hackers and I’m looking at alternatives for another platform.
  I would be awesome if you could point me in the direction of a good platform.

 81. This is really attention-grabbing, You’re an overly
  skilled blogger. I’ve joined your rss feed and look ahead to in the hunt for more of your
  excellent post. Additionally, I’ve shared your site in my
  social networks

 82. Hello there! I know this is kind of off topic but I was wondering which blog platform are you using for this site?
  I’m getting fed up of WordPress because I’ve had issues with hackers
  and I’m looking at alternatives for another platform.
  I would be awesome if you could point me in the direction of a good platform.

 83. It’s actually a nice and useful piece of info. I’m happy
  that you just shared this helpful information with us.

  Please keep us up to date like this. Thanks for sharing.

 84. Hello there, You have done an incredible job.
  I’ll certainly digg it and personally suggest to my friends.
  I’m confident they’ll be benefited from this web site.

 85. Simply wish to say your article is as surprising. The clearness on your publish is simply spectacular and
  that i can assume you are an expert in this subject.
  Well together with your permission allow me to seize your RSS feed
  to stay up to date with forthcoming post. Thanks 1,000,000 and please continue the rewarding work.

 86. Hello there! I know this is somewhat off topic but I was wondering which blog platform are you using for this site?

  I’m getting fed up of WordPress because I’ve had issues with hackers and I’m looking at alternatives for another platform.
  I would be great if you could point me in the direction of a good platform.

 87. I really love your site.. Very nice colors & theme.

  Did you develop this amazing site yourself? Please reply back as I’m hoping to create my own site and would love
  to learn where you got this from or just what the theme is named.
  Kudos!

 88. Wonderful goods from you, man. I have understand your stuff previous
  to and you are just too wonderful. I actually like what you have acquired here, really like what you are stating and the
  way in which you say it. You make it entertaining and
  you still take care of to keep it wise. I can’t wait to read
  much more from you. This is really a great site.

 89. It is perfect time to make some plans for the future and it is time to be
  happy. I’ve read this post and if I could I wish to suggest you
  some interesting things or tips. Perhaps you can write next
  articles referring to this article. I wish to read more things
  about it!

 90. Hmm it seems like your website ate my first comment (it was super
  long) so I guess I’ll just sum it up what I had written and say, I’m thoroughly enjoying your blog.
  I too am an aspiring blog blogger but I’m still new to everything.
  Do you have any recommendations for inexperienced blog writers?
  I’d really appreciate it.

 91. I have read a few excellent stuff here. Certainly price bookmarking for revisiting.
  I wonder how much effort you place to create this kind of magnificent informative web site.

 92. Excellent blog right here! Also your website loads up fast!
  What host are you using? Can I get your affiliate link for your host?
  I desire my website loaded up as quickly as yours lol

 93. Hello There. I found your blog using msn. This is a really well written article.
  I will be sure to bookmark it and come back to read more of your useful information. Thanks for the post.
  I’ll certainly return.

 94. Admiring the persistence you put into your site and detailed information you offer.
  It’s awesome to come across a blog every once in a while that isn’t the
  same old rehashed material. Wonderful read! I’ve bookmarked
  your site and I’m including your RSS feeds to my Google account.

 95. We stumbled over here different web page and thought
  I might as well check things out. I like what
  I see so now i am following you. Look forward to finding out about your
  web page repeatedly.

 96. When I originally commented I clicked the “Notify me when new comments are added”
  checkbox and now each time a comment is added I get several emails with the same comment.
  Is there any way you can remove people from that service?
  Appreciate it!

 97. Wow that was strange. I just wrote an incredibly long comment but after I clicked submit my comment didn’t appear.

  Grrrr… well I’m not writing all that over again. Anyhow,
  just wanted to say fantastic blog!

 98. You are so awesome! I do not believe I have read something
  like that before. So good to discover somebody with genuine thoughts on this subject
  matter. Really.. many thanks for starting this up. This web site is one thing that is required
  on the internet, someone with a bit of originality!

 99. Undeniably believe that which you stated. Your favorite justification seemed to be on the net the simplest thing
  to be aware of. I say to you, I definitely get
  annoyed while people think about worries that they plainly
  don’t know about. You managed to hit the nail upon the top as well as defined out the whole thing without having side
  effect , people could take a signal. Will probably be back to get more.
  Thanks

 100. I’m really enjoying the design and layout of your site. It’s a very easy on the eyes which makes it much more enjoyable for me to come here and visit more often. Did you
  hire out a designer to create your theme? Outstanding
  work!

 101. Hmm it looks like your blog ate my first comment (it
  was extremely long) so I guess I’ll just
  sum it up what I wrote and say, I’m thoroughly enjoying your blog.
  I as well am an aspiring blog blogger but I’m still new to the whole thing.
  Do you have any tips and hints for newbie blog writers?
  I’d genuinely appreciate it.

 102. You’re so cool! I don’t think I have read through anything like
  this before. So nice to discover someone with some original thoughts on this topic.
  Seriously.. thank you for starting this up. This site is one thing that’s needed on the internet, someone with some originality!

 103. Generally I do not read article on blogs, however I wish to say that this write-up very forced me to
  take a look at and do it! Your writing taste has been amazed me.

  Thank you, quite nice article.

 104. You actually make it appear so easy together with your presentation but I to find this matter
  to be actually something that I believe I would by no means understand.

  It seems too complex and very wide for me. I’m looking forward for your next submit, I’ll try to get the
  dangle of it!

 105. Having read this I thought it was very enlightening. I appreciate you finding the time and energy
  to put this article together. I once again find myself personally spending a lot of time both reading and
  leaving comments. But so what, it was still worthwhile!

 106. I don’t know if it’s just me or if perhaps everybody else experiencing
  issues with your blog. It appears like some of the written text on your content are running off the screen. Can someone else please
  provide feedback and let me know if this is happening to them too?
  This may be a problem with my browser because I’ve had this happen previously.
  Many thanks

 107. An impressive share! I’ve just forwarded this onto a coworker who
  had been conducting a little research on this.
  And he in fact ordered me lunch simply because I discovered it for him…
  lol. So let me reword this…. Thanks for the meal!! But yeah, thanks for spending the time to talk about
  this matter here on your blog.

 108. Hey I know this is off topic but I was wondering if you knew of any widgets I could add to my blog that automatically tweet my newest twitter updates.
  I’ve been looking for a plug-in like this for quite some
  time and was hoping maybe you would have some experience
  with something like this. Please let me know if you run into anything.
  I truly enjoy reading your blog and I look forward to your
  new updates.

 109. I have been browsing on-line greater than three hours
  nowadays, yet I by no means found any attention-grabbing article like yours.
  It’s beautiful value enough for me. Personally, if all website owners and bloggers made good
  content material as you did, the web shall be much more helpful than ever before.

 110. Hello! I’m at work browsing your blog from my new iphone
  3gs! Just wanted to say I love reading through your blog and look forward to all your posts!
  Carry on the great work!

 111. Howdy! This article could not be written any better!
  Reading through this post reminds me of my previous roommate!
  He constantly kept talking about this. I am going to forward this post to him.
  Pretty sure he’s going to have a good read. Many
  thanks for sharing!

 112. I have been surfing on-line greater than 3 hours as of late, but I by no means found any attention-grabbing article like yours.
  It’s pretty price enough for me. In my opinion, if all web owners and bloggers made
  good content material as you probably did, the net might be much
  more useful than ever before.

 113. Link exchange is nothing else except it is simply placing the other person’s web site link on your page at proper place and other person will also do similar in favor of you.

 114. Pretty great post. I just stumbled upon your weblog and wanted to say that I
  have truly loved surfing around your weblog posts.
  After all I will be subscribing for your feed and I am hoping you write again very soon!

 115. Hi there just wanted to give you a quick heads up.
  The text in your content seem to be running off the screen in Firefox.
  I’m not sure if this is a format issue or something to do with internet
  browser compatibility but I thought I’d post to let you know.
  The design look great though! Hope you get the issue resolved soon. Kudos

 116. With havin so much content and articles do
  you ever run into any problems of plagorism or copyright infringement?
  My site has a lot of completely unique content I’ve either written myself or outsourced but it seems a lot of it is popping
  it up all over the web without my agreement. Do you know any methods to help reduce
  content from being ripped off? I’d really appreciate it.

 117. It is appropriate time to make some plans for the future and it
  is time to be happy. I’ve read this post and if I could I want to
  suggest you few interesting things or tips. Perhaps you can write next
  articles referring to this article. I wish to read even more things about
  it!

 118. I’ve been browsing online more than 3 hours these days, but I by no means discovered any fascinating
  article like yours. It is lovely worth sufficient for me.
  In my view, if all web owners and bloggers made good
  content as you did, the net might be a lot more useful than ever before.

 119. May I simply say what a relief to find an individual who actually knows what they are
  talking about on the internet. You actually understand how to bring a problem
  to light and make it important. More people need to check this out
  and understand this side of the story. I was surprised
  you’re not more popular because you most certainly possess the gift.

 120. I think this is among the most significant information for me.
  And i am glad reading your article. But wanna remark on some general things,
  The web site style is great, the articles is really great
  : D. Good job, cheers

 121. Do you mind if I quote a couple of your posts as long as I provide credit and sources
  back to your site? My blog is in the exact same area of interest as yours and my users would genuinely benefit from a
  lot of the information you present here. Please let me know if this ok with you.
  Thanks!

 122. Nice blog here! Additionally your web site quite a bit up very fast!
  What host are you the usage of? Can I get your associate
  link to your host? I wish my web site loaded up
  as fast as yours lol

 123. When I initially commented I clicked the “Notify me when new comments are added” checkbox and now each time
  a comment is added I get four e-mails with the same comment.
  Is there any way you can remove people from that service? Appreciate it!

 124. obviously like your web site but you need to test
  the spelling on several of your posts. Many of them
  are rife with spelling issues and I in finding it very
  troublesome to inform the truth then again I will surely come
  again again.

 125. I think everything composed made a bunch of sense.

  However, what about this? what if you added a little content?
  I ain’t saying your information isn’t good., however what if you
  added something that makes people want more? I mean Ελληνική
  γλώσσα | Ελληνικά Νέα Τώρα is kinda plain. You could look
  at Yahoo’s front page and watch how they create post titles to
  grab people to open the links. You might add a related video
  or a picture or two to grab readers excited about everything’ve
  written. In my opinion, it would make your posts a little livelier.

 126. I’m impressed, I have to admit. Rarely do I encounter a
  blog that’s both equally educative and entertaining,
  and let me tell you, you have hit the nail on the
  head. The issue is something that too few people
  are speaking intelligently about. I am very happy I came across this during
  my search for something concerning this.

 127. Excellent post. Keep writing such kind of info
  on your blog. Im really impressed by it.
  Hey there, You have performed an incredible job.
  I’ll definitely digg it and individually recommend to my friends.
  I’m confident they will be benefited from this web site.

 128. Awesome blog! Is your theme custom made or did you download it from somewhere?

  A design like yours with a few simple tweeks would really make my blog stand out.
  Please let me know where you got your design. Thanks

 129. Write more, thats all I have to say. Literally, it seems as
  though you relied on the video to make your point. You obviously know what youre talking about,
  why waste your intelligence on just posting videos
  to your blog when you could be giving us something informative to read?

 130. This is very interesting, You are a very skilled blogger.
  I’ve joined your rss feed and look forward to seeking more of your magnificent post.
  Also, I have shared your web site in my social networks!

 131. Hi there would you mind letting me know which hosting company you’re utilizing?

  I’ve loaded your blog in 3 completely different internet browsers and I must say
  this blog loads a lot faster then most. Can you recommend a good web hosting provider at a
  honest price? Many thanks, I appreciate it!

 132. I believe that is among the most vital information for me.

  And i am glad reading your article. However should observation on some normal things, The web site taste is ideal, the articles is in reality nice : D.
  Just right process, cheers

 133. After I originally commented I appear to have clicked the -Notify me when new comments are added- checkbox and now whenever a comment is added I receive four emails
  with the same comment. Perhaps there is an easy method you
  are able to remove me from that service? Cheers!

 134. Good post. I learn something totally new and challenging on websites
  I stumbleupon everyday. It will always be helpful to read
  through articles from other writers and use something from their websites.

 135. Hey! I know this is kinda off topic however I’d figured I’d ask.
  Would you be interested in exchanging links or maybe guest writing a blog article
  or vice-versa? My website covers a lot of the same topics as yours and I
  think we could greatly benefit from each other. If you
  happen to be interested feel free to send me an email.
  I look forward to hearing from you! Awesome blog by the way!

 136. Great goods from you, man. I’ve be mindful your stuff prior
  to and you are just extremely wonderful. I really like
  what you’ve obtained right here, really like what you are stating
  and the way in which in which you are saying it. You make it entertaining and you still care
  for to keep it smart. I cant wait to read far more from you.
  That is really a tremendous web site.

 137. I’ve been exploring for a little for any high quality articles or
  blog posts in this kind of space . Exploring in Yahoo I ultimately
  stumbled upon this website. Studying this information So i am satisfied to show that I have an incredibly excellent uncanny feeling I found out just what I needed.
  I so much indisputably will make sure to do not omit this site and provides it a look regularly.

 138. Do you mind if I quote a couple of your articles as long as I provide credit
  and sources back to your weblog? My blog site is in the very same niche as yours and my visitors would
  really benefit from a lot of the information you present here.
  Please let me know if this ok with you. Regards!

 139. Hey there would you mind letting me know which web host you’re using?

  I’ve loaded your blog in 3 completely different internet browsers and I
  must say this blog loads a lot faster then most.

  Can you recommend a good internet hosting provider at a
  honest price? Thanks, I appreciate it!

 140. Everyone loves what you guys are usually up too.
  This sort of clever work and exposure! Keep up the terrific works guys I’ve
  you guys to my own blogroll.

 141. you are in reality a excellent webmaster. The web site loading speed is amazing.
  It kind of feels that you’re doing any distinctive trick.
  In addition, The contents are masterpiece.
  you’ve performed a excellent activity on this subject!

 142. This design is incredible! You most certainly know how to keep a reader entertained.
  Between your wit and your videos, I was almost moved to start
  my own blog (well, almost…HaHa!) Fantastic job. I really enjoyed what you had to say,
  and more than that, how you presented it. Too cool!

 143. Howdy very cool blog!! Guy .. Beautiful .. Wonderful ..

  I’ll bookmark your web site and take the feeds also? I am happy to
  seek out a lot of useful info here in the post, we’d like develop extra
  techniques in this regard, thank you for sharing. . . . . .

 144. Hmm it looks like your blog ate my first comment (it was super
  long) so I guess I’ll just sum it up what I submitted and say, I’m thoroughly
  enjoying your blog. I as well am an aspiring blog writer but I’m still new to everything.
  Do you have any tips and hints for rookie blog writers?
  I’d really appreciate it.

 145. I think this is among the most significant info for me.
  And i’m glad reading your article. But want to remark on some general things,
  The website style is ideal, the articles is really great : D.
  Good job, cheers

 146. Write more, thats all I have to say. Literally, it seems as
  though you relied on the video to make your point. You definitely know what youre talking about, why throw away your intelligence on just
  posting videos to your blog when you could be giving us something enlightening to read?

 147. Hey this is kind of of off topic but I was wanting to
  know if blogs use WYSIWYG editors or if you have to manually code with HTML.
  I’m starting a blog soon but have no coding knowledge so I wanted to get
  guidance from someone with experience. Any help would be
  enormously appreciated!

 148. You have made some really good points there.
  I checked on the internet for additional information about the issue and found most individuals will go along with your views on this
  site.

 149. Pretty element of content. I simply stumbled upon your weblog
  and in accession capital to assert that I acquire in fact loved account your weblog posts.
  Anyway I’ll be subscribing for your augment or even I achievement you get entry to consistently fast.

 150. Hi! This post couldn’t be written any better! Reading through this post reminds
  me of my old room mate! He always kept chatting about this.
  I will forward this post to him. Pretty sure he will have a good read.
  Thanks for sharing!

 151. I don’t even know how I finished up here, however I assumed this
  put up used to be great. I do not understand who you’re however certainly you are
  going to a famous blogger when you aren’t already. Cheers!

 152. Heya i’m for the first time here. I found this board and I find It truly useful & it helped me out a lot.
  I hope to give something back and help others like you helped me.

 153. Hey there, I think your blog might be having browser compatibility issues.
  When I look at your blog site in Firefox, it looks fine but when opening in Internet Explorer, it has some overlapping.
  I just wanted to give you a quick heads up! Other then that, superb blog!

 154. I’m really impressed along with your writing skills and also with the layout to your blog.
  Is this a paid subject or did you modify it yourself?

  Anyway stay up the excellent high quality writing, it’s uncommon to peer a great weblog like this one nowadays..

 155. Hey! I understand this is kind of off-topic however I had to ask.
  Does running a well-established blog like
  yours take a lot of work? I’m brand new to operating a blog but I do write in my diary daily.
  I’d like to start a blog so I can easily share my personal experience and
  feelings online. Please let me know if you have any kind of suggestions or
  tips for new aspiring bloggers. Appreciate it!

 156. Hmm it looks like your blog ate my first comment (it was super
  long) so I guess I’ll just sum it up what I submitted and say, I’m thoroughly enjoying your blog.
  I too am an aspiring blog writer but I’m still new to the
  whole thing. Do you have any tips for beginner blog writers?
  I’d genuinely appreciate it.

 157. I just couldn’t go away your site before suggesting that I really enjoyed the usual info an individual supply for your guests?
  Is gonna be again continuously in order to check up on new
  posts

 158. I’m impressed, I have to admit. Rarely do I come across a blog that’s both educative and interesting, and without a
  doubt, you’ve hit the nail on the head. The issue is
  something which too few folks are speaking intelligently about.
  I am very happy that I stumbled across this in my hunt for something
  regarding this.

 159. It’s really a great and helpful piece of info.
  I’m glad that you just shared this useful information with us.
  Please keep us informed like this. Thanks for sharing.

 160. An impressive share! I’ve just forwarded this onto a co-worker who has been doing a little research on this.
  And he actually ordered me lunch simply because I stumbled upon it for him…
  lol. So allow me to reword this…. Thank YOU for the meal!!
  But yeah, thanx for spending some time to talk about this matter here on your website.

 161. Does your blog have a contact page? I’m having a tough time locating it but,
  I’d like to send you an e-mail. I’ve got
  some recommendations for your blog you might be interested in hearing.

  Either way, great site and I look forward to seeing it develop over
  time.

 162. It’s a pity you don’t have a donate button! I’d definitely donate to this brilliant blog!
  I suppose for now i’ll settle for bookmarking and adding your RSS feed to my Google account.
  I look forward to fresh updates and will share this site with my Facebook group.
  Chat soon!

 163. We are a group of volunteers and starting a new scheme in our
  community. Your website offered us with valuable info to work
  on. You’ve done an impressive job and our entire community
  will be thankful to you.

 164. Hi there I am so excited I found your website,
  I really found you by mistake, while I was browsing on Aol for something else, Anyhow I am here now and
  would just like to say thank you for a marvelous post and a all
  round entertaining blog (I also love the theme/design), I don’t have time to read it all at the minute but
  I have book-marked it and also added your RSS feeds, so when I have time I will be back to
  read much more, Please do keep up the awesome work.

 165. With havin so much content and articles do you ever run into
  any problems of plagorism or copyright infringement? My website has a lot of unique content I’ve either written myself or outsourced but it appears a lot of it is popping it
  up all over the internet without my authorization. Do you know any methods to help stop content from being ripped off?
  I’d truly appreciate it.

 166. I am really impressed along with your writing talents and also with the layout for
  your weblog. Is that this a paid subject matter or did you modify
  it your self? Anyway stay up the nice quality writing, it’s uncommon to look a nice blog like this one these days..

 167. obviously like your website however you need to check the spelling on quite a few of your posts.

  A number of them are rife with spelling problems and
  I find it very troublesome to inform the truth on the other hand I will surely come again again.

 168. Hello There. I found your blog the use of msn. That is an extremely well written article.
  I will make sure to bookmark it and come back to read extra of your helpful information.
  Thanks for the post. I’ll certainly comeback.

 169. Hey! This post could not be written any better! Reading through this post reminds me
  of my good old room mate! He always kept chatting about this.
  I will forward this post to him. Fairly certain he will have a good read.
  Thank you for sharing!

 170. Hello! This is my first visit to your blog! We are a team of volunteers and starting a new initiative in a community in the same niche.

  Your blog provided us valuable information to work on. You have done
  a extraordinary job!

 171. hello!,I love your writing very a lot! share we be in contact more about your article on AOL?
  I require an expert on this house to solve my problem.
  Maybe that’s you! Looking forward to see you.

 172. Does your blog have a contact page? I’m having problems locating it but,
  I’d like to shoot you an email. I’ve got some creative ideas
  for your blog you might be interested in hearing. Either way,
  great site and I look forward to seeing it grow
  over time.

 173. I know this if off topic but I’m looking into starting
  my own weblog and was wondering what all is required to get setup?
  I’m assuming having a blog like yours would cost a pretty penny?
  I’m not very web smart so I’m not 100% sure. Any recommendations or
  advice would be greatly appreciated. Appreciate it

 174. Howdy! I could have sworn I’ve been to this website before but after browsing through some of the post I realized it’s new to me.
  Anyhow, I’m definitely glad I found it and I’ll be bookmarking and
  checking back often!

 175. I think this is one of the most important info for me. And i’m glad
  reading your article. But want to remark on few general things, The web site style is perfect,
  the articles is really excellent : D. Good job, cheers

 176. Sweet blog! I found it while browsing on Yahoo News. Do you have any
  tips on how to get listed in Yahoo News? I’ve been trying for a while but I never
  seem to get there! Thanks

 177. An outstanding share! I have just forwarded this onto a
  co-worker who was doing a little homework on this. And he in fact bought
  me lunch because I stumbled upon it for him… lol.
  So let me reword this…. Thanks for the meal!! But yeah, thanks
  for spending the time to talk about this topic here on your web page.

 178. Hey there, I think your blog might be having browser compatibility issues.
  When I look at your website in Ie, it looks fine but when opening in Internet Explorer, it has
  some overlapping. I just wanted to give you a quick heads up!

  Other then that, superb blog!

 179. Hey there just wanted to give you a brief heads up and let you know a few
  of the pictures aren’t loading correctly. I’m not sure why but I think its a linking issue.
  I’ve tried it in two different browsers and both show the same outcome.

 180. Good post. I learn something totally new and challenging on sites I stumbleupon every day.
  It’s always helpful to read content from other authors and use something from other web sites.

 181. Nice post. I learn something totally new and challenging on websites
  I stumbleupon every day. It’s always exciting to read through articles from other authors and practice a little something from their
  web sites.

 182. Wonderful beat ! I wish to apprentice while you amend your
  site, how can i subscribe for a blog site? The account aided me a acceptable deal.
  I had been a little bit acquainted of this your broadcast offered bright clear concept

 183. Hi, Neat post. There is an issue with your site
  in web explorer, may test this? IE still is the marketplace leader and a big element of other people will leave out your
  wonderful writing because of this problem.

 184. Wonderful blog! I found it while surfing around on Yahoo News.
  Do you have any suggestions on how to get listed in Yahoo News?
  I’ve been trying for a while but I never seem to get there!
  Many thanks

 185. I seriously love your blog.. Pleasant colors
  & theme. Did you create this web site yourself?
  Please reply back as I’m wanting to create my very own website and would love to learn where you got this from or exactly what
  the theme is called. Thanks!

 186. My partner and I absolutely love your blog and find most of your post’s
  to be precisely what I’m looking for. can you offer guest writers to write
  content available for you? I wouldn’t mind producing a post or elaborating on a lot of the subjects you write
  related to here. Again, awesome weblog!

 187. This design is steller! You obviously know how to keep a reader entertained.
  Between your wit and your videos, I was almost moved to start my own blog (well, almost…HaHa!) Excellent
  job. I really enjoyed what you had to say, and more than that,
  how you presented it. Too cool!

 188. Its such as you read my thoughts! You appear to grasp so much approximately this, such as you wrote the
  book in it or something. I feel that you can do with some percent to force the message home a little bit, but other than that,
  this is excellent blog. A great read. I’ll certainly be back.

 189. Thanks for a marvelous posting! I genuinely enjoyed reading it, you can be a great author.

  I will make sure to bookmark your blog and definitely will come back later on. I want to encourage you to
  continue your great writing, have a nice afternoon!

 190. I’ve been exploring for a little for any high quality
  articles or weblog posts on this sort of house . Exploring in Yahoo I ultimately stumbled upon this web site.
  Reading this info So i am glad to exhibit that I’ve an incredibly
  excellent uncanny feeling I came upon exactly what I needed.

  I most surely will make sure to don?t fail to remember this web site and provides it a glance on a relentless basis.

 191. I believe this is one of the so much vital information for me.
  And i’m happy reading your article. But wanna statement on some common things, The website style is wonderful, the articles is in reality great : D.

  Good activity, cheers

 192. I am curious to find out what blog platform you are utilizing?
  I’m experiencing some small security problems with my latest
  blog and I’d like to find something more safe. Do you have any suggestions?

 193. Spot on with this write-up, I seriously believe that this website needs far more attention. I’ll probably be back again to read through
  more, thanks for the advice!

 194. Aw, this was a very good post. Spending some time and actual effort to generate a very good article…
  but what can I say… I put things off a whole lot and never
  seem to get anything done.

 195. Hey There. I found your blog using msn. This is a very well written article.
  I’ll be sure to bookmark it and come back to read more of your useful information. Thanks for the post.
  I’ll definitely return.

 196. Hey! I’m at work surfing around your blog from my new iphone 3gs!

  Just wanted to say I love reading through your blog and look forward
  to all your posts! Carry on the superb work!

 197. I’ve been exploring for a bit for any high quality articles or blog posts in this kind of house .

  Exploring in Yahoo I eventually stumbled upon this
  web site. Reading this info So i’m satisfied to express that I have an incredibly excellent uncanny feeling I found out exactly
  what I needed. I most no doubt will make certain to don?t put out of your mind this website and provides it
  a glance regularly.

 198. Hey there would you mind letting me know which webhost you’re working with?

  I’ve loaded your blog in 3 completely different browsers and I must say
  this blog loads a lot quicker then most. Can you suggest a good web hosting provider at a reasonable price?

  Cheers, I appreciate it!

 199. Hello there! Do you use Twitter? I’d like to follow you if
  that would be okay. I’m absolutely enjoying your
  blog and look forward to new updates.

 200. My spouse and I stumbled over here coming from a different page and thought
  I might as well check things out. I like what I see so i
  am just following you. Look forward to looking at your web page yet
  again.

 201. An intriguing discussion is worth comment. There’s no doubt that that you ought to write more on this subject,
  it might not be a taboo matter but typically folks don’t talk about such issues.
  To the next! Many thanks!!

 202. Great blog! Is your theme custom made or did you download it from somewhere?

  A theme like yours with a few simple adjustements would really
  make my blog jump out. Please let me know where you
  got your theme. With thanks

Leave a Reply

Your email address will not be published.