Home Greek News Σάλος στην Τουρκία: Στρατιώτες τραγουδούν σκοπούς του Πόντου – Διαδηλώσεις κατά του διαμελισμού της χώρας! (vid)

Σάλος στην Τουρκία: Στρατιώτες τραγουδούν σκοπούς του Πόντου – Διαδηλώσεις κατά του διαμελισμού της χώρας! (vid)

by John Kountouris
0 comment 60 views

του Βασίλη Καπούλα
Έχει αρχίσει να γίνεται συνείδηση στους Τούρκους πολίτες ότι η Τουρκία δεν θα ξαναείναι ποτέ η ίδια μετά τον εμφύλιο που έχει ξεσπάσει αφού σε ομιλία του ο Ρ.Τ. Ερντογάν τόνισε για πρώτη φορά “ότι προσπαθούν να μας διαμελίσουν αλλά δεν θα καταφέρουν” ενώ σε διαδήλωση που πραγματοποιήθηκε στην Κωνσταντινούπολη το κυρίαρχο σύνθημα ήταν «Η Τουρκία δεν διαιρείται».

Σε βίντεο που θα δείτε παρακάτω και αποτελεί αντικείμενο συζήτησης στη Τουρκία σχετικά με την “εθνική συνείδηση” των στρατιωτών, εμφανίζονται κληρωτοί στρατιώτες να περνούν την ώρα τους ακούγοντας την λύρα του Πόντου! Παίζουν κεμεντζέ και και τραγουδούν σκοπούς του Πόντου!

Η Τουρκία τους έχει στείλει να υπηρετήσουν τη θητεία τους κάπου στο τουρκοκρατούμενο Κουρδιστάν (πολλοί σκοτώνονται στις συγκρούσεις με τους Κούρδους πράγμα που η Άγκυρα…εύχεται) και στην πλειονότητά τους είναι φτωχά παιδιά. Εξάλλου τα παιδιά των πλουσίων στη Τουρκία είτε πληρώνουν τη θητεία τους, όπως έχουν δικαίωμα με βάση το σχετικό νόμο, είτε παίρνουν απαλλαγή για λόγους υγείας ή λόγω… τρέλας.

To ενδιαφέρον είναι ότι πολλοί από τους στρατιώτες οι οποίοι υπηρετούν τη θητεία τους σ’αυτή την περιοχή, που εγκυμονεί πολλούς κινδύνους λόγω της μακροχρόνιας ένοπλης σύγκρουσης τουρκικού κράτους-Κούρδων, κατάγονται από διάφορες περιοχές του Πόντου γι αυτό και ο προβληματισμός είναι διάχυτος στην Τουρκία σχετικά με την εθνική τους συνείδηση!

Στο μέτωπο του πολέμου τώρα, το PKK ανατίναξε φορτηγό τραίνο στην Μπινγκόλ, έκαψε 30 μηχανήματα οδοποιίας ενώ σε μάχες στο Ντιγιάρμπακιρ έχασαν τη ζωή τους τρεις Τούρκοι στρατιώτες μέχρι στιγμής. Είναι οι τρεις που θα δείτε στη φωτογραφία παρακάτω.

Συνολικά 100 κουρδικές πόλεις μέσα στην Τουρκία τελούν υπό καθεστώς στρατιωτικού νόμου.

Οι διαδηλωτές με τουρκικές σημαίες και πλακάτ στα χέρια «Οι μάρτυρες δεν πέθαναν για μια διαιρεμένη πατρίδα», πέρασαν τον πύργο του Γαλατά και μέσω της οδού Ιστικλάρ έφθασαν στην πλατεία Γαλατά Σαράι.

Ένας διαδηλωτής είπε ότι ζητάει από το κράτος να λάβει τα αναγκαία μέτρα, ώστε «οι Λαζοί, οι Κιρκάσιοι, οι Κούρδοι και οι Αμπχάζιοι να ζήσουν όλοι μαζί στην Τουρκία. Αυτή η χώρα δεν πρόκειται να χωριστεί», είπε.

Παράλληλα, φορτηγό τραίνο που ταξίδευε από την επαρχία Μους προς την επαρχία Ερζιντσάν χτυπήθηκε από νάρκη στην περιοχή της Μπινγκόλ, στην νοτιοανατολική Τουρκία.

Η έκρηξη εκδηλώθηκε στις 11:30 π.μ. και προξένησε σοβαρές ζημιές σε τέσσερα βαγόνια τα οποία εκτροχιάστηκαν.

Το περιστατικό αυτό είναι το τρίτο κατά σειρά που γίνεται σε αμαξοστοιχία τον τελευταίο μήνα

Στις 30 Ιουλίου, τρένο της ‘Trans Asia’ χτυπήθηκε με νάρκη καθώς ταξίδευε από την Άγκυρα στην Τεχεράνη, επίσης στην επαρχία Μπινγκόλ στις 9 Αυγούστου ένα άλλο τρένο με επιβάτες και φορτίο έγινε στόχος των Κούρδων.

Τέλος, ομάδα του PKK συνέχισε τις επιθέσεις καταστροφής υποδομών της Τουρκίας αφού έκαψε 30 μηχανήματα-οχήματα ιδιωτικής εταιρείας που κατασκευάζει μια σήραγγα αυτοκινητοδρόμου στην επαρχία Σιρνάκ της νοτιοανατολικής Τουρκίας.

Σύμφωνα με το τούρκικο δημοσίευμα, το συμβάν έλαβε χώρα κοντά στην πόλη Τζίζρε καθώς ανοίγονταν στοά στο όρος Σούντι. Οι μαχητές έδιωξαν τους εργαζόμενους μακριά από τα οχήματα και κατόπιν τα έβαλαν φωτιά.
[youtube https://www.youtube.com/watch?v=_G1p-60AU_0]

http://www.defencenet.gr/

You may also like

Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται απο δημοσιογράφους, ερευνητές, εκφωνητές, οικονομολόγους και όχι μόνο. Αν έχετε τυχόν ερωτήσεις, είμαστε στη διάθεσή σας στο ακόλουθο e-mail.

Contact: [email protected]

@ 2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by WebLegends.gr