Home Greek News Ο Κεμάλ Ατατούρκ: Απόγονος Είμαι του Μεσσία των Εβραίων Σαμπετάι Ζεβί • του Ι. Κουντούρη

Ο Κεμάλ Ατατούρκ: Απόγονος Είμαι του Μεσσία των Εβραίων Σαμπετάι Ζεβί • του Ι. Κουντούρη

by John Kountouris
0 comment 221 views

Ο Κεμάλ Ατατούρκ: Απόγονος Είμαι του Μεσσία των Εβραίων Σαμπετάι Ζεβί (Shabbetai Zevi)

Του Ιωάν. Κουντούρη • 12 Αυγου. 2015 • Λος Άντζελες • JohnKountouris.com

Σύμφωνα με ορισμένα πρωτοσέλιδα άρθρα ορισμένων αμερικανικών εφημερίδων που δημοσιεύθηκαν το 1994, αποκαλύφθηκε τότε ότι ο Κεμάλ Ατατούρκ ήταν, πράγματι, εβραϊκής καταγωγής. Τα άρθρα αυτά είχαν να κάνουν με το γεγονός ότι ο ίδιος ο Κεμάλ το 1911 είχε ομολογήσει ο ίδιος σε ένα Εβραίο φίλο του (ο οποίος έζησε στην Ιερουσαλήμ) τις εβραϊκές του ρίζες. Ο Ατατούρκ έκανε αυτή την ομολογία σε αυτόν τον φίλο λίγο πριν από την έναρξη του Α᾽ Παγκοσμίου Πολέμου, οπότε γνώρισε τον Εβραίο δημοσιογράφο, Ιταμάρ Μπεν-Αβί (Itamar Ben-Avi). Η συνέντευξη αυτή καταγράφηκε από τον Μπεν-Αβί στα απομνημονεύματά του, «Im ahahar ‘atzma» utenu (δηλ., «Στην αυγή της Ανεξαρτησίας μας»).

Screen Shot 2015-08-12 at 3.20.15 PM

Ένα αντιπροσωπευτικό παράδειγμα αυτού ήταν το άρθρο (δείτε τις δύο εικόνες εδώ) της εν Αμερικῃ Εβραϊκής εφημερίδος THE FORWARD με τίτλον «When Kemal Ataturk Recited Shemah Israel» (δηλ., «Όταν είχε απαγγείλει την [Εβραϊκή] Προσευχή “Σεμά Γισραέλ” ο Κεμάλ») του Hillel Halken.

Δείτε περισσότερα:

http://300sploggers.blogspot.com/2015/08/blog-post.html

You may also like

Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται απο δημοσιογράφους, ερευνητές, εκφωνητές, οικονομολόγους και όχι μόνο. Αν έχετε τυχόν ερωτήσεις, είμαστε στη διάθεσή σας στο ακόλουθο e-mail.

Contact: [email protected]

@ 2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by WebLegends.gr