Αυτά είναι καλά νέα !!! Iσπανοί Ευρωβουλευτές προτείνουν την καθιέρωση της αρχαίας Ελληνικής γλώσσας ως διεθνή γλώσσα! Το διαβάσαμε από το: Αυτά είναι καλά νέα !!! Iσπανοί Ευρωβουλευτές προτείνουν την καθιέρωση της αρχαίας Ελληνικής γλώσσας ως διεθνή γλώσσα!

https://i2.wp.com/antistasi.org/wp-content/uploads/2014/04/elglossa.jpg?w=747

Πριν από 15 χρόνια οι Ισπανοί Ευρωβουλευτές επέδειξαν ζήλο για την αρχαία ελληνική γλώσσα, τον οποίο ουδέποτε έδειξαν οι Έλληνες συνάδελφοί τους.
Υπέβαλαν πρόταση στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για αναγνώριση της αρχαίας ελληνικής γλώσσας ως διεθνούς γλώσσας. Ονόμασαν μάλιστα την γλώσσα μας «Μητέρα όλων των ευρωπαϊκών γλωσσών», τις οποίες μάλιστα χαρακτήρισαν ως «διαλέκτους της ελληνικής γλώσσας!». Απεκάλυψαν δε ότι τα αρχαία ελληνικά είναι η μόνη γλώσσα την οποία… οι ηλεκτρονικοί υπολογιστές προχωρημένης τεχνολογίας μπορούν να δεχθούν νοηματικά. Όλες τις άλλες γλώσσες οι υπολογιστές τις απορρίπτουν ως σημασιολογικές, δηλαδή αυθαίρετες.

Ο Ισπανός καθηγητής και Ακαδημαϊκός Φρειδερίκος Σακρέντο το 1996 στο 3ο Παγκόσμιο Γλωσσικό Συνέδριο, που έγινε στο Συνεδριακό Κέντρο της Διεθνούς Ολυμπιακής Ακαδημίας στην Αρχαία Ολυμπία, δήλωσε:…

«Η αρχαία ελληνική γλώσσα πρέπει να γίνει η δεύτερη μητρική γλώσσα όλων των Ευρωπαίων, γενικώς και ειδικότερα η πρώτη γλώσσα των καλλιεργημένων ατόμων. Εάν η αρχαία ελληνική παιδεία εξανθρώπισε τους θεούς, η αρχαία ελληνική γλώσσα ανύψωσε τον άνθρωπο, ως εάν ήτο ιέραξ, μέχρι τους ουρανούς».

Και συνεχίζει:
«Η Ελληνική Παιδεία και ο Ελληνικός Πολιτισμός έγινε παγκόσμιος και οι Ευρωπαίοι δυνάμεθα επιτέλους να λέμε ότι είμαστε Έλληνες από παιδεία και μόρφωση. Διότι, αν εμείς οι Ευρωπαίοι απαρνηθούμε την Ελληνική Παιδεία και την Ελληνική Κλασσική Γλώσσα, απαρνιόμαστε την εθνική
μας και ανθρώπινη ουσία».

Σε άλλο σημείο αναφέρει: «Το να μιλά κανείς για Ενωμένη Ευρώπη χωρίς Ελληνική Γλώσσα είναι σαν να μιλούν με έναν τυφλό για χρώματα. Δεν μπορεί να έλθει μία νέα αναγέννηση εάν δεν πάμε στις πηγές. Εννοούμε σαφώς την Ελληνική Γλώσσα, την οποία ευρίσκομεν μερικώς σε όλες τις γλώσσες του κόσμου, με την μορφή των επιστημονικών και τεχνικών όρων, αλλά και λέξεων της πνευματικής ζωής, ακόμη και της καθημερινής ομιλίας, διότι αυτή αποτελεί την γεννήτορα γλώσσα των ευρωπαϊκών γλωσσών».

Ο Ισπανός Ακαδημαϊκός και ένας από τους πιο μεγάλους Ελληνιστές της εποχής μας Fransisco Atrados είπε:
«Αν δεν ήταν η Ελληνική γλώσσα, η Ευρώπη θα παρέμενε ένα έδαφος πρωτογόνων…».
Τις γλώσσες Γαλλική, Αγγλική, Ιταλική, Ισπανική και Γερμανική τις ονόμασε «κρυπτοελληνικές».
Διεκήρυξε δε ότι «Η Ελληνική γλώσσα είναι η πλέον παγκόσμια γλώσσα».

Σε μια ομιλία του είπε: «Τα ελληνικά αποτέλεσαν και αποτελούν ένα ζωντανό γλωσσολογικό κλάδο που ανθεί από μόνος του. Αλλά από την άλλη πλευρά έχει επιδράσει τεράστια, μέσω διαφόρων και περίπλοκων οδών, πάνω στις υπόλοιπες γλώσσες. Τις βοήθησε να μετατραπούν σε εργαλεία σκέψης και λογοτεχνίας. Κατά κάποιον τρόπο, τα ελληνικά επιζούν σε όλες αυτές και τις εμπλουτίζουν καθημερινά. Γι αυτό το λόγο η ελληνική γλώσσα είναι η πλέον παγκόσμια, είναι μια ακόμη γλώσσα με μακρόχρονη παράδοση και ευρεία διάδοση. Αλλά είναι και το πρότυπο ανάπτυξης και ενοποίησης των μοντέρνων γλωσσών».

Στις 2 Δεκεμβρίου 2009, διαβάσαμε με έκπληξη στα «ΝΕΑ» ότι ο Ισπανός καθηγητής Πανεπιστημίου Χουάν Κοντέρχ εδημιούργησε το «Acropolis World News» στο Ίντερνετ, το μοναδικό ειδησεογραφικό μέσο που καταγράφει καθημερινά την επικαιρότητα στα ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ.

Ο ίδιος διηγείται: «Πριν από 8 χρόνια, όταν ακόμη δούλευα στη Βαρκελώνη, είδα πως υπήρχαν μερικές ιστοσελίδες που παρουσίαζαν την επικαιρότητα στα λατινικά. Έψαξα να βρω αν υπήρχε κάτι αντίστοιχο και στα αρχαία ελληνικά και για να πω την αλήθεια εξεπλάγην, όταν διαπίστωσα πως δεν υπήρχε. Έτσι, εδημιούργησα το Acropolis World στο διαδίκτυο.

Σήμερα ο Κοντέρχ είναι καθηγητής στο Πανεπιστήμιο του Σεν Άντριους (Αγίου Ανδρέα) στη Σκωτία όπου διδάσκει αρχαία ελληνικά και λατινικά. Η αγάπη του για τα αρχαία ελληνικά γεννήθηκε στο γυμνάσιο και από τότε του έγινε δεύτερη φύση, όπως την αποκαλεί. Άρχισε να διαβάζει τους Έλληνες φιλοσόφους στο πρωτότυπο, τις τραγωδίες, την ιστορία του Πελοποννησιακού Πολέμου και τον Ηρόδοτο.

Ο Χουάν Κοντέρχ εξομολογείται: «Έχω έρθει πολλές φορές στην Ελλάδα και πάντοτε με μαγεύουν η Ακρόπολη, η Πλάκα, η Πελοπόννησος, τα νησιά σας. Αλλά δεν θα ξεχάσω ποτέ την επίσκεψη σε ένα μέρος που σπάνια επισκέπτονται οι τουρίστες. έπεισα τους γονείς μου να επισκεφθούμε τις Πλαταιές όπου ήμασταν μόνοι μας. Έκλεισα τα μάτια και προσπάθησα να ακούσω τη φωνή του Παυσανία να ενθαρρύνει τους στρατιώτες του για την επερχόμενη μάχη».

Στην ερώτηση τι ξεχωριστό έχουν τα αρχαία ελληνικά, απάντησε: «Είναι μια γλώσσα που παίζει συνεχώς με το μυαλό σου. Σε βοηθάει να σκεφθείς με τη λογική. Η χρήση του υποθετικού λόγου, η ξεκάθαρη διαφοροποίηση μεταξύ του παρατατικού, του αορίστου και του ενεστώτα. Είναι σαν να συμμετέχεις σε ένα εγκεφαλικό άθλημα».
Ας ιδούμε τώρα πώς συντάσσει τις ειδήσεις στα αρχαία ελληνικά ο Χουάν Κοντέρχ. Πρόκειται για την τρομοκρατική επίθεση στο σιδηρόδρομο Μόσχας – Πετρούπολης που συνέβη πρόσφατα.

Τρομοκρατική προσβολή εν τη Ρωσία.
Τριάκοντα και πέντε άνθρωποι απέθανον εν τη Ρωσία, πολλοί δε άλλοι (περί εκατόν και τριάκοντα) ετρώθησαν. Το «Νιέβσκι Εξ πρές» σιδηρόδρομος εστί ος εκ της Μοσκβής (1) εις το Πετροβούργον (2) πορεύεται, εν δε τούτω τω σιδηροδρόμω βόμβα ανετίναξεν ο δε ανατιναγμός ούτω δεινός ην ώστε πας ο σιδηρόδρομος εκ της σιδηράς οδού εξέβη, οι εν τέλει (3) ουκ ακριβώς ίσασι τίνες την βόμβαν εις τον σιδηρόδρομον εισέθεσαν, όμως δε ελπίζουσι του διά τάχους (4) ειδέναι. «Όσο πιο πολύ κοιτάζουμε στο παρελθόν, τόσο πιο ικανοί γινόμαστε να κοιτάξουμε στο μέλλον», λέει ο δρ. Κοντέρχ, ο οποίος έχει κάνει το διδακτορικό του στους αρχαίους κλασικούς και έπειτα από τέσσερα χρόνια στην Οξφόρδη ως βοηθός καθηγητής στα αρχαία ελληνικά και τα λατινικά, διδάσκει στο Πανεπιστήμιο Σεν Άντριους στη Σκωτία τη σύνθεση του αρχαίου ελληνικού κειμένου. «Τώρα δουλεύω σχετικά με την παγκόσμια ιστορία, με τη φιλοδοξία να μεταφέρω στα αρχαία ελληνικά την ιστορία του κόσμου από τη δημιουργία του Σύμπαντος μέχρι το σήμερα», λέει και χαιρετά σε άπταιστη ερασμιακή προφορά.

Όπως βλέπομε, οι Ισπανοί είναι περισσότερο Έλληνες από πολλούς Έλληνες…
Αθανάσιος Δέμος (Πρωινός Λόγος)

Το διαβάσαμε από το: Αυτά είναι καλά νέα !!! Iσπανοί Ευρωβουλευτές προτείνουν την καθιέρωση της αρχαίας Ελληνικής γλώσσας ως διεθνή γλώσσα!

http://thesecretrealtruth.blogspot.com/

105 thoughts on “Αυτά είναι καλά νέα !!! Iσπανοί Ευρωβουλευτές προτείνουν την καθιέρωση της αρχαίας Ελληνικής γλώσσας ως διεθνή γλώσσα! Το διαβάσαμε από το: Αυτά είναι καλά νέα !!! Iσπανοί Ευρωβουλευτές προτείνουν την καθιέρωση της αρχαίας Ελληνικής γλώσσας ως διεθνή γλώσσα!

 1. Have you ever thought about adding a little bit more than just your
  articles? I mean, what you say is important and all. However imagine if you added some
  great graphics or video clips to give your posts more,
  “pop”! Your content is excellent but with images and clips, this blog could undeniably be
  one of the very best in its niche. Superb blog!

 2. What’s Taking place i am new to this, I stumbled upon this
  I have discovered It positively useful and it has aided me out loads.
  I’m hoping to give a contribution & assist other customers like
  its helped me. Great job.

 3. Hi there, just became alert to your blog through Google, and found that it is
  truly informative. I’m gonna watch out for brussels.

  I’ll be grateful if you continue this in future. Many people will be benefited from your writing.
  Cheers!

 4. I’m extremely impressed with your writing abilities and also with the
  structure on your weblog. Is this a paid subject matter or did you modify it your self?
  Anyway keep up the nice quality writing, it is rare to peer a great
  blog like this one nowadays..

 5. Hmm is anyone else having problems with the pictures on this
  blog loading? I’m trying to find out if its a problem on my end
  or if it’s the blog. Any suggestions would be greatly
  appreciated.

 6. My spouse and I absolutely love your blog and find many of your post’s to be what precisely I’m looking
  for. Do you offer guest writers to write content available for you?
  I wouldn’t mind creating a post or elaborating on a few of the subjects you write with regards to here.
  Again, awesome weblog!

 7. you’re truly a good webmaster. The site loading pace is amazing.
  It seems that you are doing any distinctive
  trick. Furthermore, The contents are masterwork. you have done a fantastic task in this subject!

 8. Very nice post. I just stumbled upon your blog and wished to say that I’ve truly enjoyed
  browsing your blog posts. After all I will be subscribing to your rss feed and I hope you write again very soon!

 9. Excellent pieces. Keep writing such kind of information on your site.
  Im really impressed by your blog.
  Hello there, You’ve done a great job. I’ll certainly digg it and individually suggest to my friends.
  I’m confident they will be benefited from this web site.

 10. A fascinating discussion is worth comment.

  There’s no doubt that that you need to write
  more about this subject, it may not be a taboo matter but usually people do
  not discuss such issues. To the next! Best wishes!!

 11. Remarkable things here. I am very happy to peer your article.
  Thank you so much and I am having a look forward to contact you.
  Will you kindly drop me a e-mail?

 12. Heya i’m for the primary time here. I came across this board and
  I in finding It really useful & it helped me out much.
  I hope to present one thing again and aid others such as
  you aided me.

 13. Hey there would you mind letting me know which web host you’re utilizing?
  I’ve loaded your blog in 3 completely different browsers and I must say this
  blog loads a lot faster then most. Can you suggest a good hosting provider at a honest price?
  Cheers, I appreciate it!

 14. My family members every time say that I am killing my time
  here at net, but I know I am getting knowledge everyday by reading thes
  fastidious articles or reviews.

 15. Do you have a spam problem on this blog; I
  also am a blogger, and I was wondering your situation; many of us have developed some nice practices and we are looking
  to swap methods with others, please shoot me an email if interested.

 16. Its like you read my mind! You appear to know a lot about this, like you wrote the
  book in it or something. I think that you can do with a few pics to drive the message home a bit,
  but instead of that, this is excellent blog. A great read.
  I will definitely be back.

 17. I’m really enjoying the theme/design of your blog.
  Do you ever run into any web browser compatibility issues?
  A handful of my blog visitors have complained about my site not working correctly in Explorer but looks great in Firefox.
  Do you have any advice to help fix this issue?

 18. Hey there! I simply wish to offer you a huge thumbs up for your great information you have
  got here on this post. I am coming back to your blog
  for more soon.

 19. I’m impressed, I have to admit. Rarely do I come across a blog that’s both equally educative and amusing, and let me tell you, you’ve hit the nail on the head.
  The problem is something which too few people are speaking intelligently about.
  I’m very happy that I found this in my hunt for something regarding
  this.

 20. Hey there! I could have sworn I’ve been to this website before but after browsing through some of the post I realized it’s
  new to me. Anyhow, I’m definitely delighted I found it and I’ll be book-marking and checking
  back frequently!

 21. Pretty part of content. I simply stumbled upon your website
  and in accession capital to assert that I acquire in fact
  enjoyed account your weblog posts. Anyway I’ll be
  subscribing to your augment and even I achievement you
  get entry to consistently fast.

 22. Hello I am so happy I found your web site, I really found
  you by error, while I was looking on Bing for something else, Nonetheless I am here
  now and would just like to say cheers for
  a tremendous post and a all round enjoyable blog (I also love the theme/design), I don’t have time to look over it all at the moment but I have book-marked it and also added your RSS
  feeds, so when I have time I will be back to read a lot more, Please do keep up the great b.

 23. Hey I know this is off topic but I was wondering if you knew of any widgets I could add to my blog that automatically
  tweet my newest twitter updates. I’ve been looking for a plug-in like this for quite some time and was hoping maybe you
  would have some experience with something like this.
  Please let me know if you run into anything. I truly enjoy reading your blog and I look forward to your new updates.

 24. Thanks for finally writing about >Αυτά είναι καλά νέα !!!
  Iσπανοί Ευρωβουλευτές προτείνουν την
  καθιέρωση της αρχαίας Ελληνικής γλώσσας ως διεθνή γλώσσα!
  Το διαβάσαμε από το: Αυτά είναι καλά νέα !!!
  Iσπανοί Ευρωβουλευτές προτείνουν την καθιέρωση της
  αρχαίας Ελληνικής γλώσσας ως διεθνή γλώσσα!

  | Ελληνικά Νέα Τώρα <Liked it!

 25. Excellent way of telling, and fastidious piece of writing to obtain facts regarding my presentation topic,
  which i am going to convey in institution of higher education.

 26. Hello there! Do you know if they make any plugins to assist with Search Engine Optimization? I’m trying to get my blog to rank
  for some targeted keywords but I’m not seeing very
  good success. If you know of any please share.
  Thank you!

 27. That is a very good tip especially to those fresh to the blogosphere.

  Brief but very precise info… Many thanks for sharing this one.
  A must read post!

 28. What i do not understood is in truth how you’re no
  longer really much more neatly-favored than you might be now.
  You are very intelligent. You already know thus considerably in relation to this topic, made me
  in my opinion consider it from a lot of numerous angles. Its like women and men are not fascinated until it is one thing to do with Woman gaga!

  Your personal stuffs nice. All the time handle it up!

 29. Definitely imagine that which you said. Your
  favorite justification seemed to be at the web the simplest factor to keep in mind of.
  I say to you, I certainly get annoyed while other folks consider worries that they just don’t realize about.
  You managed to hit the nail upon the top and outlined out the whole thing without having side-effects , people can take a signal.
  Will likely be back to get more. Thank you

 30. Howdy are using WordPress for your site platform?
  I’m new to the blog world but I’m trying to get
  started and create my own. Do you require any html coding knowledge to make your own blog?

  Any help would be greatly appreciated!

 31. Fantastic beat ! I would like to apprentice while you amend your
  web site, how can i subscribe for a blog website? The
  account helped me a acceptable deal. I had been tiny bit acquainted of this your broadcast provided bright clear concept

 32. Thanks for a marvelous posting! I actually enjoyed reading
  it, you may be a great author.I will ensure that I bookmark your blog and will
  eventually come back down the road. I want to encourage you continue your
  great writing, have a nice holiday weekend!

 33. We’re a group of volunteers and opening a new scheme in our community.
  Your web site offered us with valuable information to work
  on. You’ve done an impressive job and our entire community will be grateful to
  you.

 34. Just want to say your article is as amazing.
  The clearness on your submit is simply great and i could suppose you’re an expert in this subject.
  Well together with your permission let me to clutch your
  RSS feed to keep updated with approaching post. Thanks one million and please continue the enjoyable work.

 35. Hi would you mind stating which blog platform you’re
  working with? I’m going to start my own blog soon but I’m having a
  tough time choosing between BlogEngine/Wordpress/B2evolution and
  Drupal. The reason I ask is because your design and style seems
  different then most blogs and I’m looking for something completely unique.
  P.S Sorry for being off-topic but I had to ask!

 36. Nice blog here! Also your site loads up very fast! What host are you using?

  Can I get your affiliate link to your host?

  I wish my website loaded up as quickly as yours lol

 37. Please let me know if you’re looking for a article author for your weblog.
  You have some really good posts and I think I would be a good
  asset. If you ever want to take some of the load off,
  I’d really like to write some content for your blog
  in exchange for a link back to mine. Please blast me an email if interested.
  Thank you!

 38. When someone writes an paragraph he/she retains
  the image of a user in his/her mind that how a user can know it.
  So that’s why this piece of writing is great. Thanks!

 39. Good post. I learn something new and challenging
  on blogs I stumbleupon every day. It’s always useful to read content from other authors and practice a little something from other web sites.

 40. You really make it appear so easy with your presentation but I find this topic to be really something which I feel I might never understand.
  It sort of feels too complicated and extremely wide for me.
  I am having a look ahead on your next submit, I will try to get the hold of it!

 41. Hello would you mind letting me know which web host
  you’re using? I’ve loaded your blog in 3 completely different
  web browsers and I must say this blog loads a lot quicker then most.
  Can you recommend a good internet hosting provider at a
  reasonable price? Kudos, I appreciate it!

 42. My programmer is trying to persuade me to move to .net from PHP.

  I have always disliked the idea because of the costs.

  But he’s tryiong none the less. I’ve been using Movable-type
  on various websites for about a year and am concerned
  about switching to another platform. I have heard fantastic things about blogengine.net.
  Is there a way I can transfer all my wordpress posts
  into it? Any kind of help would be really appreciated!

 43. hello!,I really like your writing very much! share we keep
  in touch extra about your article on AOL? I require a specialist on this area
  to unravel my problem. Maybe that is you! Taking a look
  forward to peer you.

 44. We absolutely love your blog and find many of your post’s to be
  just what I’m looking for. Does one offer guest writers to
  write content in your case? I wouldn’t mind writing a post or elaborating on most
  of the subjects you write in relation to here.
  Again, awesome web site!

 45. Thanks on your marvelous posting! I actually enjoyed reading it, you happen to be a great author.
  I will be sure to bookmark your blog and will eventually come back later on. I
  want to encourage yourself to continue your great writing,
  have a nice afternoon!

 46. Hi there fantastic blog! Does running a blog similar to this
  require a lot of work? I’ve very little expertise
  in coding but I had been hoping to start my own blog in the near future.
  Anyway, should you have any suggestions or techniques for new blog owners please share.
  I understand this is off subject but I just needed to ask.
  Thanks!

 47. Hey are using WordPress for your blog platform? I’m new to the blog world but I’m trying to get started and create my own. Do
  you require any html coding knowledge to make your own blog?

  Any help would be really appreciated!

 48. My partner and I stumbled over here coming from a different web address and thought I may as well check things
  out. I like what I see so i am just following you.
  Look forward to finding out about your web page again.

 49. Undeniably consider that which you stated. Your favorite justification appeared to be on the
  net the easiest factor to remember of. I say to you, I certainly get annoyed at
  the same time as other people consider concerns that they just do not recognise about.
  You managed to hit the nail upon the highest and outlined out the entire thing without having side-effects , other folks could take a signal.
  Will likely be again to get more. Thank you

 50. Unquestionably believe that which you stated. Your favorite justification appeared to be on the internet the
  easiest thing to be aware of. I say to you, I certainly get
  irked while people think about worries that they plainly don’t know about.
  You managed to hit the nail upon the top and defined out the whole thing without having side-effects , people could take a signal.
  Will likely be back to get more. Thanks

 51. I like the helpful information you provide to your articles.
  I’ll bookmark your weblog and test again here regularly.
  I am relatively sure I’ll be told many new stuff right
  right here! Best of luck for the following!

Leave a Reply

Your email address will not be published.