Home Greek News ΠΛΟΚΑΜΙΑ ΤΟΥ ΙΣΛΑΜΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΣΤΑ ΒΑΛΚΑΝΙΑ > ΣΥΛΛΗΨΕΙΣ ΚΑΙ ΕΡΕΥΝΕΣ ΣΤΗΝ ΠΓΔΜ

ΠΛΟΚΑΜΙΑ ΤΟΥ ΙΣΛΑΜΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΣΤΑ ΒΑΛΚΑΝΙΑ > ΣΥΛΛΗΨΕΙΣ ΚΑΙ ΕΡΕΥΝΕΣ ΣΤΗΝ ΠΓΔΜ

by John Kountouris
0 comment 181 views

Μετά την Κροατία και η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία της ΠΓΜΔ, πραγματοποίησε 9 συλλήψεις κατά τη διάρκεια μιας επιχείρησης κατά μελών του Ισλαμικού Κράτους (AP). Ανάμεσα στους συλληφθέντες είναι o ιμάμης του τεμένους των Σκοπίων, Ρετζέπ Memishi, για τον οποίον υπάρχουν υποψίες ότι ηγείται μιας ομάδας στρατολόγησης ντόπιων τζιχαντιστών που μεταβαίνουν σε Συρία και Ιράκ.

Σε συνέντευξή του στο Sputnik, ο επικεφαλής της Ισλαμικής Κοινότητας της ΠΜΔΓ, Σουλεϊμάν Ρετζέπ δήλωσε ότι η πλειοψηφία των μουσουλμάνων της χώρας έχουν αρνητική εικόνα για την ISIS και ότι η αστυνομική επιχείρηση δεν ενοχλεί τους μουσουλμάνους των Σκοπίων καθώς παρόμοιες αντιτρομοκρατικές διεξήχθησαν και στις γειτονικές χώρες.
Η τελευταία επιχείρηση έγινε στις πόλεις των Σκοπίων, Κουμάνοβο, Τέτοβο, Γκόστιβαρ και Στρούγκα. Η αστυνομία πραγματοποίησε εφόδους σε 25 σπίτια, ένα τζαμί, ένα ίντερνετ καφέ και τα γραφεία δύο μουσουλμανικών ΜΚΟ όπου και κατασχέθηκαν ηλεκτρονικοί υπολογιστές, φορητοί και μη αλλά και χρήματα.
Η αστυνομία εξακολουθεί να αναζητά 27 υπόπτους, εκ των οποίων οι 20 άνθρωποι έχουν φύγει για Συρία. Οι χώροι διαμονής των άλλων 7 δεν έχουν ακόμη καθοριστεί, ανέφερε η εκπρόσωπος της αστυνομίας Ίβο Κοτέβσκι (A P).
Σύμφωνα με το υπουργείο Εσωτερικών, σχεδόν 130 πολίτες της ΠΓΔΜ πολεμούν στις τάξεις του Ισλαμικού Κράτους στη Συρία. Δεδομένου ότι δεν υπάρχουν στρατόπεδα εκπαίδευσης και στρατολόγησης μουτζαχεντίν στα Σκόπια, οι προσλήψεις γίνονται μέσω των κοινωνικών δικτύων. (sputnik)
www.dimpenews.com

You may also like

Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται απο δημοσιογράφους, ερευνητές, εκφωνητές, οικονομολόγους και όχι μόνο. Αν έχετε τυχόν ερωτήσεις, είμαστε στη διάθεσή σας στο ακόλουθο e-mail.

Contact: [email protected]

@ 2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by WebLegends.gr