Home Greek News Ποιοί θα πληρώσουν τα κλεμμένα ;;; Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΕΚΛΕΒΕ, ΤΑ ΚΟΡΟΙΔΑ ΞΕΧΡΕΩΝΟΥΝ

Ποιοί θα πληρώσουν τα κλεμμένα ;;; Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΕΚΛΕΒΕ, ΤΑ ΚΟΡΟΙΔΑ ΞΕΧΡΕΩΝΟΥΝ

by John Kountouris
0 comment 303 views

Τα γλέντια του Παπαγεωργόπουλου θα τα πληρώσουν οι δημότες Θεσσαλονίκης Ο Δήμος και οι δημότες της Θεσσαλονίκης φαίνεται πως θα κληθούν να πληρώσουν τα 17,9 εκατ. ευρώ, που υπεξαιρέθηκαν από τα ταμεία στη διάρκεια της θητείας του Βασίλη Παπαγεωργόπουλου, καθώς η διεύθυνση Οικονομικών του υπουργείου Εσωτερικών, με έγγραφό της, απέρριψε το αίτημα που είχε υποβληθεί από το δημοτικό συμβούλιο, σύμφωνα με το οποίο ζητούνταν τα ποσά της υπεξαίρεσης να μην επιβαρύνουν τον κεντρικό Δήμο.

Στις αρχές του περασμένου Φεβρουαρίου, κατόπιν πρότασης του τότε επικεφαλής της δημοτικής παράταξης “Θεσσαλονίκη – Ανοιχτή Πόλη” και νυν βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Τριαντάφυλλου Μηταφίδη, το δημοτικό συμβούλιο καλούσε την κυβέρνηση να ανακληθούν οι ΚΥΑ “συμψηφισμού οφειλών του Δήμου προς το Ελληνικό Δημόσιο και τα Ασφαλιστικά Ταμεία” και να αρθούν τα μέτρα του υπουργείου Οικονομικών, με τα οποία πρακρατούνταν πόροι. Το αίτημα, που διαβιβάστηκε στα αρμόδια υπουργεία Εσωτερικών και Οικονομικών, απορρίπτει, με έγγραφό της, η διεύθυνση Οικονομικών του ΥΠΕΣ. Ο κ. Μηταφίδης, αναφερόμενος στην εξέλιξη της υπόθεσης, υπογραμμίζει πως “η κλοπή δεν είναι οφειλή” και απευθυνόμενος στους αρμόδιους υπουργούς ρωτάει “γιατί δεν προχωρούν σε θεσμική και δημοσιονομική αποκατάσταση της άδικης και παράνομης αυτής οικονομικής αφαίμαξης του Δήμου και των δημοτών της Θεσσαλονίκης;” και αν “έχουν διασφαλίσει τις απαιτήσεις του Δημοσίου από τους υπόλογους της υπεξαίρεσης”. O κ. Παπαγεωργόπουλος, αποφυλακίστηκε με περιοριστικούς όρους για λόγους υγείας με τον νόμο του υπουργού Δικαιοσύνης της νυν κυβέρνησης….

http://www.logiosermis.net/

You may also like

Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται απο δημοσιογράφους, ερευνητές, εκφωνητές, οικονομολόγους και όχι μόνο. Αν έχετε τυχόν ερωτήσεις, είμαστε στη διάθεσή σας στο ακόλουθο e-mail.

Contact: [email protected]

@ 2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by WebLegends.gr