Home Greek News Παρελθόν η ιστορική 126 Σμηναρχία Μάχης στο Ηράκλειο

Παρελθόν η ιστορική 126 Σμηναρχία Μάχης στο Ηράκλειο

by John Kountouris
0 comment 271 views

ΕΓΚΛΗΜΑ! ΕΒΑΛΑΝ ΛΟΥΚΕΤΟ ΣΤΗΝ 126 ΣΜΗΝΑΡΧΙΑ ΜΑΧΗΣ! ΑΝΟΧΥΡΩΤΑ ΤΑ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ ΠΑΡΑΔΙΔΟΝΤΑΙ ΣΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ! ΡΕ ΚΑΜΜΕΝΕ, ΕΣΥ ΤΑ ΚΑΝΕΙΣ ΟΛΑ ΑΥΤΑ;;;teleti126.jpg

ΟΙ ΠΡΟΔΟΤΕΣ  ΠΑΡΕΔΩΣΑΝ  ΤΑ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ  ΣΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΙΛΑΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ;;;; ΟΥΤΕ ΤΗΝ ΜΝΗΜΗ ΤΟΥ ΣΜΗΝΑΓΟΥ ΗΛΙΑΚΗ ΔΕΝ ΣΕΒΑΣΤΗΚΑΝ! 

Παρελθόν η ιστορική 126 Σμηναρχία Μάχης στο Ηράκλειο

Αυλαία σήμερα για την 126 Σμηναρχία Μάχης στο Ηράκλειο καθώς αναστέλλεται η λειτουργία της μετά από 64 ολόκληρα χρόνια, ισχυρής…

και δυναμικής παρουσίας στα στρατιωτικά δρώμενα της Πολεμικής Αεροπορίας και όχι μόνο. 
teleti2126.jpg
teleti3126.jpg
teleti4126.jpg
Η είδηση που είχε γίνει γνωστή μέσα από το Ράδιο Κρήτη και το ekriti.gr τον περασμένο Μάιο, δυστυχώς επιβεβαιώθηκε κι έτσι σήμερα οδηγούμαστε στην αναστολή λειτουργίας της ιστορικής αυτής μονάδας. 
teleti5126.jpg
teleti6126.jpg
Τα συναισθήματα στον κόλπο της Πολεμικής Αεροπορίας δεν μπορούν παρά αρνητικά να είναι, με τη θλίψη αλλά και την απορία, να κυριαρχούν. 
Η είδηση προκάλεσε θλίψη στον στρατιωτικό κόσμο και σε όσους υπηρέτησαν στη μονάδα αυτή. Ξέρουμε την άποψη που είχαν οι Ηρακλειώτες για τη μονάδα αυτή. Όλοι οι διοικητές που πέρασαν από εκεί ήταν άψογοι, τόσο με το προσωπικό όσο και με τους πολίτες, σχολίασε ο Αντισμήναρχος ε.α. Κ. Γιώργος Κωστάκης ο οποίος υπηρέτησε εκεί από το 1994 μέχρι το 2006. 
teleti7126.jpg
teleti8126.jpg
teleti9126.jpg
Η τελετή αναστολής λειτουργίας της μονάδας πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί με την παρουσία του Αρχηγού της Πολεμικής Αεροπορίας Αντιπτέραρχου (Ι) Χρήστου Βαΐτση και του Αρχηγού της Τακτικής Αεροπορίας  Αντιπτέραρχου (Ι) Χρήστου Χριστοδούλου σε κλειστό αεροπορικό κύκλο, με το περιεχόμενο της συζήτησης στα πηγαδάκια που στήνονται να είναι το ερώτημα “τι θα γίνει την επόμενη ημέρα στην Πολεμική Αεροπορία στο Ηράκλειο” αλλά και το “πως έφτασαν τα πράγματα ως εδώ. 

ΤΟ ΑΡΘΡΟ-ΦΩΤΙΑ ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΗ ΛΑΜΠΡΟΠΟΥΛΟΥ

                        Γράφει ο Ιωάννης Λαμπρόπουλος
            Και ποιός να μιλήσει βρε Έλληνες, αφού όλοι τους,  χρόνια τώρα σκάβουν τον λάκο της Ελλάδος;
            Ποιος να μιλήσει γαμώ τις προδοσίες τους;  Που δεν ξέρεις από που να αρχίσεις και που να τελειώσεις;  Και τι μπορεί να κάνει ένας άνθρωπος όσο και να μιλάει, όσο και να φωνάζει;
            Ένας “κούκος”  δεν μπορεί να φέρει την άνοιξη Έλληνες. Αλλά βλέπετε οι υπόλοιποι αρθρογράφοι των αμυντικών θεμάτων, ασχολούνται με τα “γεωστρατηγικά” του κόσμου και δεν βρίσκουν χρόνο να ασχοληθούν με τις Ελληνικές προδοσίες.
            Και τώρα μέσα στην πιο κρίσιμη περίοδο για τα εθνικά μας θέματα και με την προκλητικότητα των Τούρκων να ανεβαίνει συνεχώς στο Αιγαίο, τώρα βρήκαν οι προδότες την ώρα για να κλείσουν την 126 ΣΜΗΝΑΡΧΙΑ ΜΑΧΗΣ στο Ηράκλειο της Κρήτης, που υποστηρίζει και υποστηρίζεται από τους S-300.
            Σας είπα πως αυτή η Ελλάδα δεν έχει ΕΠΙΣΗΜΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ.  Έχουμε μία  άτυπη και σιωπηλή ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΗ Κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ-ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΠΟΤΑΜΙ, που έχουν ρίξει όλες τις μάσκες και τα προσχήματα  και ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ ΨΥΧΡΑ την Ελλάδα και τους Έλληνες.
            Δεν καταλαβαίνουν τίποτα. Το Σύνταγμα το γκρέμισαν, το Πολίτευμα κατέρρευσε και τελειώνουν ψυχρά και την άμυνα της χώρας.
            Με το κλείσιμο της 126 Σ.Μ. του Ηρακλείου, ΠΑΡΑΔΙΔΟΥΝ ΨΥΧΡΑ τα Δωδεκάνησα στους Τούρκους. Έκλεισαν στο πιο στρατηγικό σημείο,  την πλέον μάχιμη σμηναρχία της Ελλάδος και την μοναδική που επιχειρεί άμεσα στο νοτιοανατολικό Αιγαίο.
            Δυστυχώς Έλληνες εμπιστευθήκατε την Άμυνα της πατρίδας σε δόλιους προδότες.
            Γι’ αυτό σας είπα: από που να αρχίσεις και που να τελειώσεις με τις προδοσίες τους.  Ακούστε λοιπόν τι σημαίνει για την Ελλάδα το κλείσιμο της 126 Σ.Μ. του Ηρακλείου.
            Να διευκρινίσουμε για να γίνει κατανοητό από τους αναγνώστες ότι μιλάμε για μία από τις πλέον ΜΆΧΙΜΕΣ  Μονάδες της Πολεμικής μας Αεροπορίας.
Είναι δύο οι πλέον κρίσιμες Σμηναρχίες Μάχης που ελέγχουν το Αιγαίο λόγω στρατηγικής θέσης. Είναι η 135 της Σκύρου και η 126 Σμηναρχία Μάχης που βρίσκεται στο Ηράκλειο  Κρήτης  και φιλοξενεί σε μόνιμη βάση,  μαχητικά αεροσκάφη F-16,  εκτελώντας καθήκοντα επιφυλακής,  με τομέα ευθύνης τον ιδιαίτερα νευραλγικό χώρο του νοτιοανατολικού Αιγαίου. Δηλαδή ΝΟΤΙΕΣ ΚΥΚΛΑΔΕΣ- ΚΑΡΠΑΘΙΟ ΠΕΛΑΓΟΣ- ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ – ΚΑΣΤΕΛΟΡΙΖΟ.
           
Είναι η δεύτερη αεροπορική βάση της Κρήτης απ’ όπου επιχειρούν μαχητικά αεροσκάφη, μετά βεβαίως από την 115 Πτέρυγα Μάχης των Χανίων όπου εδρεύουν δύο Μοίρες μαχητικών αεροσκαφών F-16 Block 52+.
Εδώ να σημειώσουμε ότι η 126 Σ.Μ. του Ηρακλείου υπερτερεί σημαντικά της 115 Π.Μ των Χανίων λόγω της στρατηγικής της θέσης, διότι παρέχει στους πιλότους μας πιο άμεση εμπλοκή με τον εχθρό και πολύ περισσότερο επιχειρησιακό χρόνο, λόγω της επάρκειας των καυσίμων. Γι’ αυτό και τα μαχητικά αεροσκάφη F-16 Block 52+ που επιχειρούν από τα Χανιά στο νοτιοανατολικό Αιγαίο , μετασταθμεύουν και εφοδιάζονται στην 126  Σ.Μ στο Ηράκλειο.
            Τώρα που την έκλεισαν από τις 31 Ιουλίου,  ουσιαστικά χαρίζουμε στους Τούρκους τον εναέριο χώρο των Δωδεκανήσων, διότι μειώνεται σημαντικά ο χρόνος εμπλοκής που θα διαθέτουν οι πιλότοι μας, αφού θα πρέπει να κρατήσουν καύσιμα για να μπορούν να επιστρέψουν στην βάση τους. Δηλαδή ή στα Χανιά, ή στη Σκύρο, ή στην Τανάγρα. Ενώ η 126 Σ.Μ. που έκλεισαν, ήταν πολύ κοντά στα Δωδεκάνησα και έδινε  μεγάλο πλεονέκτημα στους πιλότους μας και στον χρόνο εμπλοκής τους και στον άμεσο ανεφοδιασμό τους.
            Αυτή η Σμηναρχία Μάχης ήταν ΜΕΓΑΛΟ ΑΓΚΑΘΙ για τους Τούρκους, γι’ αυτό και επιχειρούσαν  συνεχώς φωτογραφήσεις της.
Ο λόγος ήταν η στρατηγική της θέση,  η μεγάλη δυνατότητα της βάσης για φιλοξενία και εφοδιασμό πολλών μαχητικών, αλλά και η ισχυρή θωράκιση που διαθέτει, από την εγκατάσταση του ρωσικού αντιαεροπορικού πυραυλικού συστήματος S-300PMU-1.
Με λίγα λόγια ήταν η πιο αντιαεροπορικά θωρακισμένη βάση, στο πιο στρατηγικό σημείο για τον ελέγχο του νοτιοανατολικού Αιγαίου, με δυνατότητα φιλοξενίας και εφοδιασμού μεγάλου αριθμού μαχητικών.
ΑΥΤΗ ΤΗ ΒΑΣΗ  ΕΚΛΕΙΣΑΝ ΣΤΙΣ  31 ΙΟΥΛΙΟΥ ΟΙ ΠΡΟΔΟΤΕΣ.
Έπεσε η αυλαία και κατέβασαν την σημαία της 126 Σ.Μ. του Ηρακλείου.
Η τελετή αναστολής λειτουργίας της 126 Σ.Μ. του Ηρακλείου πραγματοποιήθηκε στις 31 Ιουλίου το πρωί, με την παρουσία του προδότη Αρχηγού της Πολεμικής Αεροπορίας Αντιπτέραρχου  Χρήστου Βαΐτση και του προδότη Αρχηγού της Τακτικής Αεροπορίας  Αντιπτέραρχου  Χρήστου Χριστοδούλου, σε κλειστό αεροπορικό κύκλο, με το περιεχόμενο της συζήτησης στα πηγαδάκια που στήνονται,  να είναι το ερώτημα  “τι θα γίνει την επόμενη ημέρα στην Πολεμική Αεροπορία στο Ηράκλειο” αλλά και το “πως έφτασαν τα πράγματα ως εδώ”.
            Η Απάντηση στα ερωτήματα είναι μία.  ΠΑΡΑΔΩΣΑΜΕ  ΤΑ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ ΣΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ και τα πράγματα έφθασαν ως εδώ, με αποφάσεις των Ελλήνων ΠΡΟΔΟΤΩΝ , που τους πληρώνουν οι Έλληνες,  ΓΙΑ ΝΑ ΔΟΛΟΦΟΝΟΥΝ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ.
           
            Δεν σεβάστηκαν οι προδότες ούτε την ΘΥΣΙΑ και την μνήμη του Σμηναγού ΚΩΣΤΑ ΗΛΙΑΚΗ, που γι’ αυτήν την βάση θυσιάστηκε.  Γιατί την ώρα που τον χτύπησαν, στεκόταν κάτω από τον Τούρκο και τον εμπόδιζε να φωτογραφίζει αυτή τη βάση και τους S-300, ενώ φωτογράφιζε αυτός τα κατασκοπευτικά συστήματα του τούρκικου μαχητικού.
           
Αυτή την Αεροπορική μας Βάση έκλεισε ο ΚΑΜΕΝΟΣ και  οι άλλοι ΠΡΟΔΟΤΕΣ και παρέδωσαν τα Δωδεκάνησα και όλο το νοτιοανατολικό Αιγαίο στους Τούρκους.
Και το ερώτημα που θέτω εγώ είναι ένα: Από που αντλούν δύναμη τρείς προδότες, για να μπορούν να κλείνουν πολεμικά αεροδρόμια και να ΑΠΟΔΥΝΑΜΩΝΟΥΝ την άμυνα της χώρας;
ΑΠΟ ΠΟΥ ΓΑΜΩ ΤΗΝ ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΣΑΣ;;;;;
            Μπράβο ρε ……. ΕΛΛΑΔΑ.!!!!!
            ΕΧΕΙΣ ΤΑΛΕΝΤΟ  και μεγάλο ταλέντο στην…. ΠΡΟΔΟΣΙΑ.!!!!!
            Ιωάννης Λαμπρόπουλος
            συγγραφέας-ερευνητής
giannis_lampropoulos@yahoo.com
http://indobserver.blogspot.gr/

You may also like

Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται απο δημοσιογράφους, ερευνητές, εκφωνητές, οικονομολόγους και όχι μόνο. Αν έχετε τυχόν ερωτήσεις, είμαστε στη διάθεσή σας στο ακόλουθο e-mail.

Contact: [email protected]

@ 2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by WebLegends.gr