Home Greek News Θετική Σκέψη και Υγιεινή Διατροφή

Θετική Σκέψη και Υγιεινή Διατροφή

by John Kountouris
0 comment 128 views

Θετική Σκέψη και Υγιεινή Διατροφή

Μπορεί οι θετικές σκέψεις να οδηγήσουν τους ανθρώπους να κάνουν πιο υγιεινές επιλογές τροφίμων; Σύμφωνα με τους ειδικούς, η απάντηση είναι ναι.

Ο James Twyman, γνωστός συγγραφέας, που πιστεύει ότι οι άνθρωποι μπορεί να προσελκύσουν ό, τι θέλουν στη ζωή, συμφωνεί ότι ο τρόπος που σκέφτονται οι άνθρωποι μπορούν να ωθήσουν τη ζωή τους προς το καλύτερο ή το χειρότερο. Αισθάνεται ότι εκτός από το να λέμε θετικά πράγματα (πολλοί άνθρωποι επιλέγουν μάντρα που λένε κατ “επανάληψη), οι άνθρωποι πρέπει επίσης να πιστεύουν πραγματικά σε αυτό που λένε. Με άλλα λόγια, αυτό που οι άνθρωποι σκέφτονται για το τι λένε, πρέπει να πληρείται με μια πραγματική επιθυμία και πίστη, ώστε το επιθυμητό αποτέλεσμα να υλοποιηθεί πλήρως.

Δεν είναι ο μόνος. Η Esther Hicks, που ενθαρρύνει τους άλλους με τα λόγια της θετικότητας που απορρέουν από την εμπνευσμένη καθοδήγηση του Αβραάμ-Hicks, λέει ότι οι σκέψη μπορεί να μας καθοδηγήσει σε τρόπους όπου τυπικά δεν θα τους αναλογιζόμασταν. Σίγουρα, κερδίζοντας το λαχείο μπορεί να είναι ωραίο, ή να βρούμε την αγάπη με αυτόν τον συγκεκριμένο κάποιον θα ήταν ωραία, αλλά τι γίνεται με την κατανάλωση υγιεινών τροφίμων;

Πώς οι θετικές σκέψεις οδηγούν σε υγιεινές επιλογές τροφίμων

Η Hicks εξηγεί ότι η θετική σκέψη (ή όχι) είναι άμεσα συνδεδεμένη με τα τρόφιμα που οι άνθρωποι επιλέγουν να φάνε. Οι άνθρωποι που σκέφτονται τακτικά κακό, τείνουν να θέλουν να τροφοδοτήσουν το σώμα τους με τα πράγματα που είναι εξίσου αρνητικά.

Εξηγεί ότι όλα καταλήγουν στο να μείνουν σε αρμονία με το σώμα τους «να ζουν αρμονικά.» Ένα μεγάλο μέρος αυτού έχει να κάνει με την ανάληψη της ευθύνης ότι οι σκέψεις οδηγούν τους ανθρώπους να επιλέξουν ορισμένα τρόφιμα, τα οποία είτε θα βοηθήσουν είτε θα βλάψουν την υγεία. Ως εκ τούτου, έχει το επιχείρημα ότι δεν είναι μια συγκεκριμένη τροφή ή το σύνολο των τροφίμων που μπορεί να είναι επιβλαβής για την υγεία per se, αλλά η νοοτροπία που ένα άτομο έχει ευθύς εξαρχής, που τους ωθεί να κάνουν κακές διατροφικές αποφάσεις.

Ως εκ τούτου, η Hicks λέει ότι οι άνθρωποι θα πρέπει να «σταματήσουν την προσέγγιση «outside-in» και την κατασκευή καταλόγων με τα επιτρεπτά τρόφιμα και να μπούνε σε ευθυγράμμιση με το ποιοί [εμείς] πραγματικά είμαστε και να το αφήσουμε να επιλέξει τα τρόφιμα [μας]. »

Μελέτες που δημοσιεύθηκαν στο περιοδικό «Ψυχολογία των Τροφίμων» ενισχύσει την άποψη αυτή. Ερευνητές στο Πανεπιστήμιο του Cornell Food and Brand Lab διαπίστωσαν ότι οι άνθρωποι τρώνε «… υγιεινά τρόφιμα ανάλογα με το αν βρίσκονται σε καλή ή κακή διάθεση» και ότι «… άτομα με θετικές διαθέσεις που κάνουν πιο υγιεινές επιλογές τροφίμων συχνά σκέφτονται περισσότερο για τα μελλοντικά οφέλη για την υγεία από ό, τι εκείνοι με τις αρνητικές διαθέσεις, οι οποίοι επικεντρώνονται περισσότερο στην άμεση γεύση και αισθητική εμπειρία. »

Πηγές:

http://foodpsychology.cornell.edu/op/moodfood

http://www.trophos.gr

You may also like

Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται απο δημοσιογράφους, ερευνητές, εκφωνητές, οικονομολόγους και όχι μόνο. Αν έχετε τυχόν ερωτήσεις, είμαστε στη διάθεσή σας στο ακόλουθο e-mail.

Contact: [email protected]

@ 2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by WebLegends.gr